NFL eredménykövetés - 1 aktív topik
Wild Card vasárnap
1 061
85
19 órától, ARENA4
Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
Tehát nem tudtad. Ez a kisebbik baj. Örülök, hogy segíthettem.idegen-szavak.hu/ajv%C3%A9kolMondjuk nem értem az ajvékot. Kormányunk annyira rasszista, hogy ő maga hozat be több száz (ezer?) külföldit melózni. Aztán a melegeket is annyira üldözi, hogy 12 éve hatalmon lévő Fidesz mindig engedi a Pride-ot. Ennyire nagy a gyűlölet és a kirekesztés...Az "ajvék" (vagy "ajvékolás") antiszemita szöveg. Ha nem tudtad, akkor szólok. Ha tudtad, akkor nem értem, miért használod.
NB2
nagylaza, főpohárnok
amikor már mindenben azt látjuk, akkor már baj van...
NB2
több mint 2 éve
idegen-szavak.hu/ajv%C3%A9kolMondjuk nem értem az ajvékot. Kormányunk annyira rasszista, hogy ő maga hozat be több száz (ezer?) külföldit melózni. Aztán a melegeket is annyira üldözi, hogy 12 éve hatalmon lévő Fidesz mindig engedi a Pride-ot. Ennyire nagy a gyűlölet és a kirekesztés...Az "ajvék" (vagy "ajvékolás") antiszemita szöveg. Ha nem tudtad, akkor szólok. Ha tudtad, akkor nem értem, miért használod.
NB2
nagylaza, főpohárnok
amikor már mindenben azt látjuk, akkor már baj van...
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 111
Tehát akkor ez legitimálja azt amit OV csinál és mehetünk tovább, nincs itt semmi látnivaló?Ok. Pedig így működnek ők is. Csak max nem ennyire éles és nyilvánvaló. De ettől még így működik a propaganda és főleg annál, akinek egyébként is baja van a rendszerrel.Majd tolmácsolom ezt a rokonságom azon részének, aki teljesen átment ebbe a gyűlöletvonalba. Mert én nem azt tapasztalom, amit leírsz általánosságban.Fura, hogy vannak annyira elszigetelt emberek, akiknek nincs olyan ismerősük, aki begőzölt az utóbbi 8-10 évben a migránsozástól..és ezek az emberek előtte nagy ívben szartak erre, meg utálták a ruszkikat és elvoltak a hétvégi mennyei okozta "izgalmakkal"..Oké. Akkor újra: azok fogékonyak ezekre a populista fixekre, akiknek amúgy is bajuk van. A propaganda ezt a dühöt csatornázza át az aktuális elitről egy másik, könnyebben gyűlölhető ellenségre. Ezek az emberek (mint a rasszisták nagy része), vidáman elmegy egy arab orvoshoz, ha ő a merevedési zavar szakértő a városban, és meg is magyarázza. Nem gyújtottak fel egyetlen muzulmánt sem Bp-en, a gyrososok is működnek, a Blaha aluljáróban is lehet telefont venni.
topin
Persze, hogy begőzölt, szar az élete. De most már tudja, hogy nem Orbán Viktor hanem Brüsszel tehet róla. Ezeknek az embereknek mindegy, minden szar, és OV épp most magyarázta el, hogy azért mert az USA akar háborút Ukrajnában.
És amíg nem fog jobb válaszokat kapni máshonnan, ebben fog hinni.
Gyurma Pappa
topin
Gyurma Pappa
Megint csak azt tudom mondani, amit korábban.
Ha esetleg gebasz lenne az országban (már így is van), ne tessék külföldre menni és a gyerekeket is tessék csak itthon tartani és itthon élni, hisz minden fasza.
Az meg nem válasz, hogy előbb-utóbb megtörténtek volna ezek a gyilkosságok...ezt nem tudhatjuk, hiába nagy a valószínűsége.
És pont ezért nem kellene faszságokat beszélnie a kormánynak, mert azokat az embereknek ad okot és irányítja a gyűlöletét, akik erre fogékonyak.
És amíg korábban csak önpusztító életet folytatott mondjuk, most már van célpontja is.
De csókolom, örülök, hogy ezt kell oldalakon át magyarázni embereknek...
több mint 2 éve
m.hvg.hu/itthon/20220724_Uszito_szoveget_fujtak_egy_budai_villamosmegallora_feljlentest_tettek_miattaNalunk anya meg apa van, az a lenyeg.
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 2 éve
Mondjuk nem értem az ajvékot. Kormányunk annyira rasszista, hogy ő maga hozat be több száz (ezer?) külföldit melózni. Aztán a melegeket is annyira üldözi, hogy 12 éve hatalmon lévő Fidesz mindig engedi a Pride-ot. Ennyire nagy a gyűlölet és a kirekesztés...Az "ajvék" (vagy "ajvékolás") antiszemita szöveg. Ha nem tudtad, akkor szólok. Ha tudtad, akkor nem értem, miért használod.
NB2
nagylaza, főpohárnok
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Mondjuk nem értem az ajvékot. Kormányunk annyira rasszista, hogy ő maga hozat be több száz (ezer?) külföldit melózni. Aztán a melegeket is annyira üldözi, hogy 12 éve hatalmon lévő Fidesz mindig engedi a Pride-ot. Ennyire nagy a gyűlölet és a kirekesztés...Az "ajvék" (vagy "ajvékolás") antiszemita szöveg. Ha nem tudtad, akkor szólok. Ha tudtad, akkor nem értem, miért használod.
NB2
több mint 2 éve
Az első támadás (amelynek nem volt halálos áldozata) Galgagyörkön történt, méghozzá Bayer Zsolt echotévés riportja után. Lásd pl. itt:Jajj. Mivel az agyam nem konkrét eseményeket jegyez meg, hanem a nagy képet, tudom hogy azért öltek mert a Gárda sem volt elég erős nekik.Jó, akkor szeretném megkérdezni, hogy hol történt az első támadás, és minek a hatására. (Nem ér guglizni.)Es ugye tortentek ciganygyilkossagok, amikor szo szerint vadasztak oket…Már vártam, mikor kerül elő.
De gondolom a hergelesnek nem volt koze hozza.
Lúdas Solymi
Ok-okozat keveredésben vagytok: a Jobbik, Fidesz meglévő társadalmi feszültségeket tett felelőssé meglévő társadalmi problémákért. Ez a propaganda lényege: nem kitalál nem létező problémákat, hanem összehoz nem összefüggő problémákat, és egy térbe pakolja őket.
A cigánygyilkosságok minden bizonnyal egyébként is megtörténtek volna, az elkövetők rendvédelmi dolgozók és katonák voltak, akik amúgy is elégedetlenek a rendszerrel, és tenni akartak valamit. Cigány ellenes hergelés 600 éves történet, túl sokra tartod te a Jobbikos politikusokat, ha azt hiszed, nem létező indulatokat tudtaj felkorbácsolni.
Gyurma Pappa
nagylaza, főpohárnok
De a kiváltó ok NEM ez. A kiváltó ok, hogy ezek az emberek az gondolták, hogy majd ők rakják rendbe a cigányokat. Mert ott láttak összefüggést ahol nincs és nem látták, hogy a megoldás nem ez.
Mert nincs Magyarországon középosztály, aki a megoldások felé vinné az országot.
Gyurma Pappa
hvg.hu/itthon/20160826_Vagy_megoldjuk_vegre_Bayer_ominozus_romariportja
több mint 2 éve
topin
2 028
Mondjuk nem értem az ajvékot. Kormányunk annyira rasszista, hogy ő maga hozat be több száz (ezer?) külföldit melózni. Aztán a melegeket is annyira üldözi, hogy 12 éve hatalmon lévő Fidesz mindig engedi a Pride-ot. Ennyire nagy a gyűlölet és a kirekesztés...A magyar emberek ilyenek, akikkel választást nyer. És ezek egy része van tűltüzelve, itt kb ennyiről beszélünk páran. És az hogy ez mikor lesz több, mint egy túlfűtött indulat, az már nem OV hatásköre lesz. Mert simán eszkalálódik bármilyen emiatt kialakult vita, vagy sérül emberileg aki elszenvedi emiatt a verbális megkülönböztetést, megalázást.
NB2
több mint 2 éve
Mondjuk nem értem az ajvékot. Kormányunk annyira rasszista, hogy ő maga hozat be több száz (ezer?) külföldit melózni. Aztán a melegeket is annyira üldözi, hogy 12 éve hatalmon lévő Fidesz mindig engedi a Pride-ot. Ennyire nagy a gyűlölet és a kirekesztés...
több mint 2 éve
Ok. Pedig így működnek ők is. Csak max nem ennyire éles és nyilvánvaló. De ettől még így működik a propaganda és főleg annál, akinek egyébként is baja van a rendszerrel.Majd tolmácsolom ezt a rokonságom azon részének, aki teljesen átment ebbe a gyűlöletvonalba. Mert én nem azt tapasztalom, amit leírsz általánosságban.Fura, hogy vannak annyira elszigetelt emberek, akiknek nincs olyan ismerősük, aki begőzölt az utóbbi 8-10 évben a migránsozástól..és ezek az emberek előtte nagy ívben szartak erre, meg utálták a ruszkikat és elvoltak a hétvégi mennyei okozta "izgalmakkal"..Oké. Akkor újra: azok fogékonyak ezekre a populista fixekre, akiknek amúgy is bajuk van. A propaganda ezt a dühöt csatornázza át az aktuális elitről egy másik, könnyebben gyűlölhető ellenségre. Ezek az emberek (mint a rasszisták nagy része), vidáman elmegy egy arab orvoshoz, ha ő a merevedési zavar szakértő a városban, és meg is magyarázza. Nem gyújtottak fel egyetlen muzulmánt sem Bp-en, a gyrososok is működnek, a Blaha aluljáróban is lehet telefont venni.
topin
Persze, hogy begőzölt, szar az élete. De most már tudja, hogy nem Orbán Viktor hanem Brüsszel tehet róla. Ezeknek az embereknek mindegy, minden szar, és OV épp most magyarázta el, hogy azért mert az USA akar háborút Ukrajnában.
Gyurma Pappa
topin
több mint 2 éve
Jajj. Mivel az agyam nem konkrét eseményeket jegyez meg, hanem a nagy képet, tudom hogy azért öltek mert a Gárda sem volt elég erős nekik.Jó, akkor szeretném megkérdezni, hogy hol történt az első támadás, és minek a hatására. (Nem ér guglizni.)Es ugye tortentek ciganygyilkossagok, amikor szo szerint vadasztak oket…Már vártam, mikor kerül elő.
Lúdas Solymi
Ok-okozat keveredésben vagytok: a Jobbik, Fidesz meglévő társadalmi feszültségeket tett felelőssé meglévő társadalmi problémákért. Ez a propaganda lényege: nem kitalál nem létező problémákat, hanem összehoz nem összefüggő problémákat, és egy térbe pakolja őket.
A cigánygyilkosságok minden bizonnyal egyébként is megtörténtek volna, az elkövetők rendvédelmi dolgozók és katonák voltak, akik amúgy is elégedetlenek a rendszerrel, és tenni akartak valamit. Cigány ellenes hergelés 600 éves történet, túl sokra tartod te a Jobbikos politikusokat, ha azt hiszed, nem létező indulatokat tudtaj felkorbácsolni.
Gyurma Pappa
nagylaza, főpohárnok
De a kiváltó ok NEM ez. A kiváltó ok, hogy ezek az emberek az gondolták, hogy majd ők rakják rendbe a cigányokat. Mert ott láttak összefüggést ahol nincs és nem látták, hogy a megoldás nem ez.
Mert nincs Magyarországon középosztály, aki a megoldások felé vinné az országot.
több mint 2 éve
topin
2 028
Majd tolmácsolom ezt a rokonságom azon részének, aki teljesen átment ebbe a gyűlöletvonalba. Mert én nem azt tapasztalom, amit leírsz általánosságban.Fura, hogy vannak annyira elszigetelt emberek, akiknek nincs olyan ismerősük, aki begőzölt az utóbbi 8-10 évben a migránsozástól..és ezek az emberek előtte nagy ívben szartak erre, meg utálták a ruszkikat és elvoltak a hétvégi mennyei okozta "izgalmakkal"..Oké. Akkor újra: azok fogékonyak ezekre a populista fixekre, akiknek amúgy is bajuk van. A propaganda ezt a dühöt csatornázza át az aktuális elitről egy másik, könnyebben gyűlölhető ellenségre. Ezek az emberek (mint a rasszisták nagy része), vidáman elmegy egy arab orvoshoz, ha ő a merevedési zavar szakértő a városban, és meg is magyarázza. Nem gyújtottak fel egyetlen muzulmánt sem Bp-en, a gyrososok is működnek, a Blaha aluljáróban is lehet telefont venni.
topin
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
Fura, hogy vannak annyira elszigetelt emberek, akiknek nincs olyan ismerősük, aki begőzölt az utóbbi 8-10 évben a migránsozástól..és ezek az emberek előtte nagy ívben szartak erre, meg utálták a ruszkikat és elvoltak a hétvégi mennyei okozta "izgalmakkal"..Oké. Akkor újra: azok fogékonyak ezekre a populista fixekre, akiknek amúgy is bajuk van. A propaganda ezt a dühöt csatornázza át az aktuális elitről egy másik, könnyebben gyűlölhető ellenségre. Ezek az emberek (mint a rasszisták nagy része), vidáman elmegy egy arab orvoshoz, ha ő a merevedési zavar szakértő a városban, és meg is magyarázza. Nem gyújtottak fel egyetlen muzulmánt sem Bp-en, a gyrososok is működnek, a Blaha aluljáróban is lehet telefont venni.
topin
több mint 2 éve
Jó, akkor szeretném megkérdezni, hogy hol történt az első támadás, és minek a hatására. (Nem ér guglizni.)Es ugye tortentek ciganygyilkossagok, amikor szo szerint vadasztak oket…Már vártam, mikor kerül elő.
Lúdas Solymi
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
Nos: látom, közben többen válaszoltak helyettem. Amadeus konkrét példákat is hozott. Abban igazad van, hogy korábban is előfordultak ilyenek, a kilencvenes évek első felében kifejezetten sok skinheadtámadás volt feketék, színes bőrűek ellen. Mondok akkor még egy esetet 2017-ből. A Tolna megyei Őcsényben életveszélyesen megfenyegették azt a panzióst – az autója gumijait is kiszúrták –, aki egy időre jótékonyságból, ingyen szeretett volna befogadni menekült családokat. Elsősorban nem is ez az érdekes, hanem OV reagálása. Orbán egyetlen hanggal sem ítélte el a történteket, sőt: a tettesek mellé állt.Most indulnom kell, majd később.Alapvetően nem is a fizikai atrocitásokról szólt a poszt, hanem arról a társadalmi környezetről és közérzetről, amit a Fidesz teljesen tudatosan alakított ki. Ennek a konszolidációra képtelen hatalomnak lételeme, hogy fenntartsa az ellenségeskedést, és ebből még sok minden rossz kisülhet. Én nem vagyok annyira nyugodt, mint te.Oké.
nagylaza, főpohárnok
Akkor leírod, hogy mi az a "sok minden rossz ami kisülhet"?
Pablo is évtizedek óta zajló hergelésről beszél, te is 10-12 évről, tudatosan kialakított környezetről, de lófasz se történt, ahogy írod te is.
Mi fog kisülni, amitől nyugtalannak kéne lennem?
Egy full utilitarista maffiacsaládfő majd nekiáll zsidótörvényeket hozni? Vagy pogromokat szervez? Lesz limit az egyetemkre felvehető külföldiek esetén? Vagy mi lesz, aminek megalapoznak, amit előkészítenek?
Ahogy Orbán a Hősök téri beszédétől, a Liberális Internacionálé alelnökségtől Torgyánon, Putyinon át eljutott a mostani széljobbosnak tűnő kommunikációig, ami a gyakorlatban egy Kádár 2.0 es Vito Corleone szerelemgyereke karakter, úgy hogy közben a valóságban kitömi pénzel Köves Slomót, szétszopkodja Netanjahut, felemeli Farkas Flórit, minden roma kap "maradjaseggeden-szavazzrám" pénzt közmunkának álcázva, kábé bárki bejöhet letelepedési kötvénnyel, kínaiak egyetemet csinálhatnak, németek adómentesen rabszolgásíthatják a fel országot, ruszkik kiolvashatják az összes titkos iratunkat, a fizikai munkahelyek nagy részében ukránok, pakisztániak, külföldiek vannak, ha abból lesz haszna, hogy egy meleg amerikabarát kommunista BLM-es vonalat vigyen, akkor azt fog vinni.
Vagyis nem látom miért nem vagy nyugodt, vagy mitől tartasz, ami a hergelésből következik.
Írsz pár konkrétumot?
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Nálam az őcsényi ügy vízválasztó. Annak a bizonyítéka, hogy Orbán, ha vélt vagy valós érdekei úgy kívánják, nem csak a politikai kommunikáció terepén utazik (ahogyan te szeretnéd látni), hanem képes akár a fizikai erőszakot is támogatni.
Akkora szarlavinával, ami most van – és ami még jön – az Orbán-kormánynak eddig nem kellett szembenéznie. Veled ellentétben úgy gondolom, hogy a rezsicsökkentés eltörlése éppen a legfőbb szavazói bázisát fogja a legérzékenyebben érinteni: a korszerűtlen vidéki házakban, Kádár-kockákban lakó népeket. Amitől tartok: OV semmilyen eszköztől nem fog visszariadni, hogy hatalomban maradjon.
több mint 2 éve
Es ugye tortentek ciganygyilkossagok, amikor szo szerint vadasztak oket…Már vártam, mikor kerül elő.
Lúdas Solymi
több mint 2 éve
YoungZeeZee
8 650
siman. en pl szamolok ezzel.ugy felnek az emberek a "migransoktol" hogy meg eloben nem lattak egy azsiait, afrikait stb... ez a kemeny 😀Ez a lényege a plakátoknak. Ha részletesen kifejtené, hogy pontosan kitől is kell félni, akkor a megcélzottak felénél nem működne a félelem gyár.
YoungZeeZee
Más. Csak én gondolom úgy, hogy a múlt heti rezsicsökkentő lépés csak az első volt a több lépés közül? Ezt nem úgy értem, hogy jönni fog majd a benzin is, mert az világos. Hanem úgy, hogy az áram / gázzal kapcsolatos átárazásoknak sincs még vége. A törvényi apróbetűben ugye ott van az is, hogy az árakat és sávokat negyedévente felül fogja az állam vizsgálni.
peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
ugy felnek az emberek a "migransoktol" hogy meg eloben nem lattak egy azsiait, afrikait stb... ez a kemeny 😀Ez a lényege a plakátoknak. Ha részletesen kifejtené, hogy pontosan kitől is kell félni, akkor a megcélzottak felénél nem működne a félelem gyár.
YoungZeeZee
Más. Csak én gondolom úgy, hogy a múlt heti rezsicsökkentő lépés csak az első volt a több lépés közül? Ezt nem úgy értem, hogy jönni fog majd a benzin is, mert az világos. Hanem úgy, hogy az áram / gázzal kapcsolatos átárazásoknak sincs még vége. A törvényi apróbetűben ugye ott van az is, hogy az árakat és sávokat negyedévente felül fogja az állam vizsgálni.
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
topin
2 028
Fura, hogy vannak annyira elszigetelt emberek, akiknek nincs olyan ismerősük, aki begőzölt az utóbbi 8-10 évben a migránsozástól..és ezek az emberek előtte nagy ívben szartak erre, meg utálták a ruszkikat és elvoltak a hétvégi mennyei okozta "izgalmakkal"..
több mint 2 éve
YoungZeeZee
8 650
ugy felnek az emberek a "migransoktol" hogy meg eloben nem lattak egy azsiait, afrikait stb... ez a kemeny 😀Ez az ember a migráns szót sem ismerte 10 éve. Őt a plakátok meg Orbán beszédei tették migránsellenessé. Igazából megkülönböztetni sem képes a migránst a nem migránstól, hiszen a fogalmat sem ismeri, nem ebbe nőtt bele, hanem éppen az történt, hogy a plakátok hülyítették meg (vagy tovább). Ezért neki a huszonot éve ide házasodott volt keletnémet is migráns. Hiszen a plakátok csak ijesztgetnek, az értelmezést - hogy pontosan mitől és kitől is félj - nem mondják meg. Ő a volt keletnémettől is fél. (A lelke mélyén nem fél, de úgy tud gyűlölködni a sörrel a kezében, hogy akár retteghetne is, mindegy.)Vagyis az a rossz, ami kisül belőle, hogy egy agyhalott ember agyhalott fideszes emberré válik, és agyhalott módon viselkedik, amit a politikából alapoz meg, de úgy tűnik, ha nem fogyasztana politikát, akkoris agyhalott lenne?Ki is vagyok még mindig, mert az egy tróger, szarházi törvény. A covid kezelését meg gyáva, beszari, kaotikus intezkedések sorozatának tartottam. De ez a tusványosi szófosás csak duma. Minden évben csak az, híroldalakat, publicistákat tematizál, jöhetnek a rettegők, meg a szabadságharcosok kommentháborúi, de az is csak duma, nem a valóságban zajlik, csak a kommunikációs térben. És ez igencsak megkülönbözteti a valóságos dolgoktól, így igyekszem is eképp, helyén kezelni.Faterom egyik ismerőse hetven fölötti ember. A fia Ausztriában él, huszonvalahány éve vendégmunkás. Azaz egy bérelt szobában lakik harmad magával, ahová vasárnap esténként kimegy és szombat reggelente hazajön a családjához. A valamikori - gondolom neked mond még valamit a név - szocialista fekete vonat mai megfelelője. A lánya Svájcba ment férhez, egy másodgenerációs montenegroi / volt jugoszláv vette feleségül. A gyerekei törik a magyart. Ha ezzel a hetvenes éveiben járó emberrel leülsz, nem tudsz másról beszélni vele, mint a migránsokról. Bele van buzulva Orbánba és a migránsaiba, teljes saját kis elméletet húzott fel arra, hogy a migráns hogyan teszi tönkre az országot. Közben kurvaanyázza a fiának a főnökét, mert nem bánik rendesen, nem fizeti meg úgy a fiát, ahogy a helyi osztrákot, és kurvaanyázza a svájci államot, mert nem biztosítanak a lánya gyerekeinek magyar nyelvű oktatást. És ha megpróbálod figyelmeztetni rá, hogy a gyerekei valójában ugyanolyan migránsok ott ahol élnek, amilyen migránsokat ő itt el akarna zavarni az országból és az ország vesztét látja bennük, akkor felidegesedik és csapkodni kezd. Érezhető, hogy már neki is eszébe jutott a dolog, és nem tudja feloldani az ellentmondást, ezért inkább szőnyeg alá söpri. És ha előkerül, felidegesedik.
Ezért érdekel, hogy akik szerint ez majd visszaüt, azok szerint konkrétan milyen rossz sülhet ki belőle?
Őszentsége Sobri Jóska
Ez az ember saját maga gondoskodik arról, hogy az unokáinak még véletlenül se forduljon meg a fejében, hogy esetleg magyarrá válva itt éljenek, mert itt montenegroiak lennének. És rengeteg ilyen van, akinek a lánya nem migráns, hanem leszbikus / biszex / tudomisénmi. És rengeteg ember teszi tönkre, nehezíti meg a saját fia / lánya / testvére életét amiatt, mert beszopta egy a következményeket leszaró politikus dumáját.
Szóval a válasz a kérdésedre: egy zsidóval, fekete bőrűvel, meleggel nem csak úgy lehet kibaszni, hogy a Dunába lövöd, az utcán levered a veséjét, vagy megtiltod hogy házasságot kössön. Mondom máshogy: nem csak olyan atrocitások érhetik, amit megír az újság, amit felmér a bűnözési statisztika. Elég, ha a környezete kinézi, ha olyan helyzetet teremt amiben kitaszítottnak érzi magát, ha nem tud normálisan érvényesülni. Utóbbi nap, mint nap megtörténik, százezrekkel, és igenis erősen függ attól, hogy hányakkal és milyen mértékben, hogy a politika felbújtóként ráerősít vagy ellenkezőleg, csillapítani próbál.
peterk2005 udvari bolond
Nem látom az ok-okozati összefüggést faterod egyik ismerősének agyhalála és Orbán dumája között.
Mondhatna bárki bármit, akár Orbán is, az ilyen agyhalottak előbb lettek agyhalottak mintsem Orbán először megszólalt, és azok is maradnak, akármit is mond nekik egy politikus, mert nem a politikusoktól lettek agyhalottá.
Őszentsége Sobri Jóska
Szóval de. Az agyhalott ember az a kés. A gyilkos meg az, aki a kést rosszra használja.
Hadd kérdezzek valamit: tegyük fel, hogy - semmi politika - üzleti vetélytársak vagyunk. És az utamban vagy, mert ügyesebb, jobb marketing szakember / ingatlan befektető vagy nálam, ezért a piacon nem tudlak legyőzni, többnyire te szivatsz meg engem. Erre én úgy döntök, tudva, hogy szeretsz fizetni a szexért, és mondjuk szőke vagy (ha az vagy, vagy világos a bőröd, vagy bajszod van, mindegy), hogy lefizetem a kurucinfo utódját, hogy írjanak rólad egy cikket amiben meleg és pedofil csalónak állítanak be. Nem direktben persze, nem mondják ki, hogy büntethető legyen. Csak kiemelik a szőkeségedet olyan hangsúllyal, ahogy azt kell. Meg csinálnak egy riportot egy kurvával aki kiskorú .... is lehetett volna akár ... amikor fizettél neki. Majd egy harmadik riportot amiben egy volt albérlőd elmondja, hogy mennyire átverted ... szerinte. És a cikk végére berakatom a lakcímedet, és lezáratom a cikket azzal, hogy akarunk ilyen emberek között élni?
Ha ezek után egy vadbarom rád töri az ajtót és jól agyonver, akkor ki tartasz érte hibásnak? A vadbarom értelemszerűen bűnös, ez nem kérdés. És velem mi van? Én csak a pofámat járattam. Az számít, vagy nem számít?
peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
Majd szólj, ha ez az agyhalott megölt valakit, vagy Orbán általa. Mert az mindegy, hogy egy kés a fiókban éles vagy tompa, ha nem használja senki semmire, csak puffog magában. Azt nem látom olyan rettenetes rossznak, ha a kés a fiókban éles, és arra se haragszom, aki kifente. Gondolom ő a példádban Orbán. Amúgy ki a gyilkos?Jóskám ebben az országban élsz te? Miért szóljak? Üss fel _bármilyen_ kisebbségi fórumot, kérdezz meg bármilyen kisebbségi csoportot - de megkérdezheted a fizetésemelésért tüntetni próbáló, önmagukat vállaló tanárokat is -, hogy éri-e őket atrocitás. Mindenkitől azt a választ fogod kapni, hogy igen.
Őszentsége Sobri Jóska
Statisztikákat nem ismerek, de valószínűleg a statisztikában is kimutatható az idegengyűlölet, az Amadeus által említett bűnügyi esetek száma is nő. De ismétlem: nem csak azzal lehet egy embernek ártani, hogy elvágják a torkát / agyonverik az utcán.
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Majd szólj, ha ez az agyhalott megölt valakit, vagy Orbán általa.Ez az ember a migráns szót sem ismerte 10 éve. Őt a plakátok meg Orbán beszédei tették migránsellenessé. Igazából megkülönböztetni sem képes a migránst a nem migránstól, hiszen a fogalmat sem ismeri, nem ebbe nőtt bele, hanem éppen az történt, hogy a plakátok hülyítették meg (vagy tovább). Ezért neki a huszonot éve ide házasodott volt keletnémet is migráns. Hiszen a plakátok csak ijesztgetnek, az értelmezést - hogy pontosan mitől és kitől is félj - nem mondják meg. Ő a volt keletnémettől is fél. (A lelke mélyén nem fél, de úgy tud gyűlölködni a sörrel a kezében, hogy akár retteghetne is, mindegy.)Vagyis az a rossz, ami kisül belőle, hogy egy agyhalott ember agyhalott fideszes emberré válik, és agyhalott módon viselkedik, amit a politikából alapoz meg, de úgy tűnik, ha nem fogyasztana politikát, akkoris agyhalott lenne?Ki is vagyok még mindig, mert az egy tróger, szarházi törvény. A covid kezelését meg gyáva, beszari, kaotikus intezkedések sorozatának tartottam. De ez a tusványosi szófosás csak duma. Minden évben csak az, híroldalakat, publicistákat tematizál, jöhetnek a rettegők, meg a szabadságharcosok kommentháborúi, de az is csak duma, nem a valóságban zajlik, csak a kommunikációs térben. És ez igencsak megkülönbözteti a valóságos dolgoktól, így igyekszem is eképp, helyén kezelni.Faterom egyik ismerőse hetven fölötti ember. A fia Ausztriában él, huszonvalahány éve vendégmunkás. Azaz egy bérelt szobában lakik harmad magával, ahová vasárnap esténként kimegy és szombat reggelente hazajön a családjához. A valamikori - gondolom neked mond még valamit a név - szocialista fekete vonat mai megfelelője. A lánya Svájcba ment férhez, egy másodgenerációs montenegroi / volt jugoszláv vette feleségül. A gyerekei törik a magyart. Ha ezzel a hetvenes éveiben járó emberrel leülsz, nem tudsz másról beszélni vele, mint a migránsokról. Bele van buzulva Orbánba és a migránsaiba, teljes saját kis elméletet húzott fel arra, hogy a migráns hogyan teszi tönkre az országot. Közben kurvaanyázza a fiának a főnökét, mert nem bánik rendesen, nem fizeti meg úgy a fiát, ahogy a helyi osztrákot, és kurvaanyázza a svájci államot, mert nem biztosítanak a lánya gyerekeinek magyar nyelvű oktatást. És ha megpróbálod figyelmeztetni rá, hogy a gyerekei valójában ugyanolyan migránsok ott ahol élnek, amilyen migránsokat ő itt el akarna zavarni az országból és az ország vesztét látja bennük, akkor felidegesedik és csapkodni kezd. Érezhető, hogy már neki is eszébe jutott a dolog, és nem tudja feloldani az ellentmondást, ezért inkább szőnyeg alá söpri. És ha előkerül, felidegesedik.
Ezért érdekel, hogy akik szerint ez majd visszaüt, azok szerint konkrétan milyen rossz sülhet ki belőle?
Őszentsége Sobri Jóska
Ez az ember saját maga gondoskodik arról, hogy az unokáinak még véletlenül se forduljon meg a fejében, hogy esetleg magyarrá válva itt éljenek, mert itt montenegroiak lennének. És rengeteg ilyen van, akinek a lánya nem migráns, hanem leszbikus / biszex / tudomisénmi. És rengeteg ember teszi tönkre, nehezíti meg a saját fia / lánya / testvére életét amiatt, mert beszopta egy a következményeket leszaró politikus dumáját.
Szóval a válasz a kérdésedre: egy zsidóval, fekete bőrűvel, meleggel nem csak úgy lehet kibaszni, hogy a Dunába lövöd, az utcán levered a veséjét, vagy megtiltod hogy házasságot kössön. Mondom máshogy: nem csak olyan atrocitások érhetik, amit megír az újság, amit felmér a bűnözési statisztika. Elég, ha a környezete kinézi, ha olyan helyzetet teremt amiben kitaszítottnak érzi magát, ha nem tud normálisan érvényesülni. Utóbbi nap, mint nap megtörténik, százezrekkel, és igenis erősen függ attól, hogy hányakkal és milyen mértékben, hogy a politika felbújtóként ráerősít vagy ellenkezőleg, csillapítani próbál.
peterk2005 udvari bolond
Nem látom az ok-okozati összefüggést faterod egyik ismerősének agyhalála és Orbán dumája között.
Mondhatna bárki bármit, akár Orbán is, az ilyen agyhalottak előbb lettek agyhalottak mintsem Orbán először megszólalt, és azok is maradnak, akármit is mond nekik egy politikus, mert nem a politikusoktól lettek agyhalottá.
Őszentsége Sobri Jóska
Szóval de. Az agyhalott ember az a kés. A gyilkos meg az, aki a kést rosszra használja.
peterk2005 udvari bolond
Mert az mindegy, hogy egy kés a fiókban éles vagy tompa, ha nem használja senki semmire, csak puffog magában.
Azt nem látom olyan rettenetes rossznak, ha a kés a fiókban éles, és arra se haragszom, aki kifente. Gondolom ő a példádban Orbán.
Amúgy ki a gyilkos?
több mint 2 éve
444.hu/2022/07/24/valamiert-kihagyta-a-fidesz-a-fajelmeleti-reszeket-orban-tusvanyosi-beszedenek-angol-osszefoglalojabolAmikor mar a sajatjaid is gáznak tartjak az elmebeteg hőbörgéseid. 😀
Tessék. És még a nap is felkel
Gyurma Pappa
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
Ez az ember a migráns szót sem ismerte 10 éve. Őt a plakátok meg Orbán beszédei tették migránsellenessé. Igazából megkülönböztetni sem képes a migránst a nem migránstól, hiszen a fogalmat sem ismeri, nem ebbe nőtt bele, hanem éppen az történt, hogy a plakátok hülyítették meg (vagy tovább). Ezért neki a huszonot éve ide házasodott volt keletnémet is migráns. Hiszen a plakátok csak ijesztgetnek, az értelmezést - hogy pontosan mitől és kitől is félj - nem mondják meg. Ő a volt keletnémettől is fél. (A lelke mélyén nem fél, de úgy tud gyűlölködni a sörrel a kezében, hogy akár retteghetne is, mindegy.)Vagyis az a rossz, ami kisül belőle, hogy egy agyhalott ember agyhalott fideszes emberré válik, és agyhalott módon viselkedik, amit a politikából alapoz meg, de úgy tűnik, ha nem fogyasztana politikát, akkoris agyhalott lenne?Ki is vagyok még mindig, mert az egy tróger, szarházi törvény. A covid kezelését meg gyáva, beszari, kaotikus intezkedések sorozatának tartottam. De ez a tusványosi szófosás csak duma. Minden évben csak az, híroldalakat, publicistákat tematizál, jöhetnek a rettegők, meg a szabadságharcosok kommentháborúi, de az is csak duma, nem a valóságban zajlik, csak a kommunikációs térben. És ez igencsak megkülönbözteti a valóságos dolgoktól, így igyekszem is eképp, helyén kezelni.Faterom egyik ismerőse hetven fölötti ember. A fia Ausztriában él, huszonvalahány éve vendégmunkás. Azaz egy bérelt szobában lakik harmad magával, ahová vasárnap esténként kimegy és szombat reggelente hazajön a családjához. A valamikori - gondolom neked mond még valamit a név - szocialista fekete vonat mai megfelelője. A lánya Svájcba ment férhez, egy másodgenerációs montenegroi / volt jugoszláv vette feleségül. A gyerekei törik a magyart. Ha ezzel a hetvenes éveiben járó emberrel leülsz, nem tudsz másról beszélni vele, mint a migránsokról. Bele van buzulva Orbánba és a migránsaiba, teljes saját kis elméletet húzott fel arra, hogy a migráns hogyan teszi tönkre az országot. Közben kurvaanyázza a fiának a főnökét, mert nem bánik rendesen, nem fizeti meg úgy a fiát, ahogy a helyi osztrákot, és kurvaanyázza a svájci államot, mert nem biztosítanak a lánya gyerekeinek magyar nyelvű oktatást. És ha megpróbálod figyelmeztetni rá, hogy a gyerekei valójában ugyanolyan migránsok ott ahol élnek, amilyen migránsokat ő itt el akarna zavarni az országból és az ország vesztét látja bennük, akkor felidegesedik és csapkodni kezd. Érezhető, hogy már neki is eszébe jutott a dolog, és nem tudja feloldani az ellentmondást, ezért inkább szőnyeg alá söpri. És ha előkerül, felidegesedik.
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
Őszentsége Sobri Jóska
Hadd kérdezzek valamit: tegyük fel, hogy - semmi politika - üzleti vetélytársak vagyunk. És az utamban vagy, mert ügyesebb, jobb marketing szakember / ingatlan befektető vagy nálam, ezért a piacon nem tudlak legyőzni, többnyire te szivatsz meg engem. Erre én úgy döntök, tudva, hogy szeretsz fizetni a szexért, és mondjuk szőke vagy (ha az vagy, vagy világos a bőröd, vagy bajszod van, mindegy), hogy lefizetem a kurucinfo utódját, hogy írjanak rólad egy cikket amiben meleg és pedofil csalónak állítanak be. Nem direktben persze, nem mondják ki, hogy büntethető legyen. Csak kiemelik a szőkeségedet olyan hangsúllyal, ahogy azt kell. Meg csinálnak egy riportot egy kurvával aki kiskorú .... is lehetett volna akár ... amikor fizettél neki. Majd egy harmadik riportot amiben egy volt albérlőd elmondja, hogy mennyire átverted ... szerinte. És a cikk végére berakatom a lakcímedet, és lezáratom a cikket azzal, hogy akarunk ilyen emberek között élni?
Ha ezek után egy vadbarom rád töri az ajtót és jól agyonver, akkor ki tartasz érte hibásnak? A vadbarom értelemszerűen bűnös, ez nem kérdés. És velem mi van? Én csak a pofámat járattam. Az számít, vagy nem számít?
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
444.hu/2022/07/24/valamiert-kihagyta-a-fidesz-a-fajelmeleti-reszeket-orban-tusvanyosi-beszedenek-angol-osszefoglalojabolTessék. És még a nap is felkel