NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 8 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 882
Újabb ajánlat a BUD-ra, akkor lehet erre kellettek a 10 éves eurókötvények. Egyrealisabb 51%-os ajánlat, a maradékot valami ismeretlen reptérüzemeltető vinné. Bár nagyon barátinak kell lennie, ha belevág egy közös üzletbe ezzel a kormánnyal.
Klaci79
En nem ertek a lovakhoz (se), de ebben mi a biznisz az allamnak? Vagy csak egy havert ki kell tomni?
Lúdas Solymi
Hát ez látod jó kérdés…
Az biztos, hogy masszív nyereség van már tavaly.
De ha szigorúan a tényeket nézzük, 2006-ban 476 milliárd volt a reptér és 10 milliárd nyereséget termelt. Vagyis eladtak 75 évre 47 év nyereségéért. Ebbe beleraktak egy nagy összeget a fejlesztésre, nyilván hitelből, de ennek részletei is gondolom benne vannak abban a pénzben, ami mellett nyereség képződik.
Amit anno talán Nagy Márton mondot, hogy néhány év alatt nyereséget hoz, az biztos , hogy bullshit.
Gondolom a vételár 5 milliárd euró körül lehet, vagyis kb 1900 milliárd forint.
Ha most 10 milliárd helyett mondjuk 30 milliárd az éves nyereség, akkor ki lehet számolni, hogy 63 év alatt hozhatja vissza a befektetést.
Ezt kb így számoltam, hogy kétszer annyi utas van most, mint 2006-ban, de az áruforgalom jelentősebb. Ennél nagyobb nyereség nem hiszem, hogy lenne, bár ha az állam azokat a beruházásokat, amiket most nem enged, új tulajként megenged majd, akkor könnyen lehet 20+milliós a reptér, még nagyobb áruforgalommal és így nagyobb beruházási kiadással ugyan, de nyilván nagyobb nyereséggel is.
Klaci79
Nem igazán értitek a crony capitalism működését: privatizálni a profitot, államosítani a kockázatokat és költségeket.

Amint az államhoz kerül, megszűnik nyereséget termelni, mert évi 10-20 milliárdot elköltségelni semmi erőfeszítés. Haveri beszállítók (természetesen közvetítők), haveri hitelezők stb.

A Magyar Posta a 2010 előtt profitot termelt, az egyik első dolga volt Simicska körének lenyúlni ezt a nyereséget.
Gyurma Pappa
Jo, de ennek mi ertelme? Megveszi az allam az adofizetok penzebol, a nyereseg meg megy a haveroknak, meg nekik nem kerult semmibe?
Ingyen love nulla befektetessel es kockazattal?

Vagy esetleg meg ott is akarnak valami aztan eladjak a kinaiaknak, mint a gorogok a kikotot?
több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 332 — zászló zászló szív
Vodafone: 50 mrd veszteség. Egy mobilszolgáltatónál, ami gyakorlatilag pénznyomda.

Ugyan már.

több mint 2 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 670
Újabb ajánlat a BUD-ra, akkor lehet erre kellettek a 10 éves eurókötvények. Egyrealisabb 51%-os ajánlat, a maradékot valami ismeretlen reptérüzemeltető vinné. Bár nagyon barátinak kell lennie, ha belevág egy közös üzletbe ezzel a kormánnyal.
Klaci79
En nem ertek a lovakhoz (se), de ebben mi a biznisz az allamnak? Vagy csak egy havert ki kell tomni?
Lúdas Solymi
Hát ez látod jó kérdés…
De ha szigorúan a tényeket nézzük, 2006-ban 476 milliárd volt a reptér és 10 milliárd nyereséget termelt. Vagyis eladtak 75 évre 47 év nyereségéért. Ebbe beleraktak egy nagy összeget a fejlesztésre, nyilván hitelből, de ennek részletei is gondolom benne vannak abban a pénzben, ami mellett nyereség képződik.
Amit anno talán Nagy Márton mondot, hogy néhány év alatt nyereséget hoz, az biztos , hogy bullshit.
Ha most 10 milliárd helyett mondjuk 30 milliárd az éves nyereség, akkor ki lehet számolni, hogy 63 év alatt hozhatja vissza a befektetést.
Ezt kb így számoltam, hogy kétszer annyi utas van most, mint 2006-ban, de az áruforgalom jelentősebb. Ennél nagyobb nyereség nem hiszem, hogy lenne, bár ha az állam azokat a beruházásokat, amiket most nem enged, új tulajként megenged majd, akkor könnyen lehet 20+milliós a reptér, még nagyobb áruforgalommal és így nagyobb beruházási kiadással ugyan, de nyilván nagyobb nyereséggel is.
Klaci79
Nem igazán értitek a crony capitalism működését: privatizálni a profitot, államosítani a kockázatokat és költségeket.

Amint az államhoz kerül, megszűnik nyereséget termelni, mert évi 10-20 milliárdot elköltségelni semmi erőfeszítés. Haveri beszállítók (természetesen közvetítők), haveri hitelezők stb.

A Magyar Posta a 2010 előtt profitot termelt, az egyik első dolga volt Simicska körének lenyúlni ezt a nyereséget.
Gyurma Pappa
Igyekeztem csupán tényszerű lenni…persze amit írsz, az is már tényszerű sajnos…
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 940 — Lucas Scott
5 es fel oras interju borkaival partizanon
Kúrfürst briareos
Húbmeg. Öt és fél órányi Borkai, amikor 15 perc is sok belőle. Azt hiszem passzolom. 😊
peterk2005 udvari bolond
tekintve h eredetileg letiltotta a vagott verzio kozzetetelet nem vagyok benne biztos h a teljes verzio annyira pozitiv kepet fest rola
Kúrfürst briareos
Holnap letolom, de anélkül, hogy egy másodpercet hallottam volna belőle, állítom, hogy ez politikai hiba volt Borkai részéről. 6 órát egy profi politikus is nagyon nagyon nehezen tud koncentrált lenni egy Gulyás-féle politikai interjúban, nemhogy egy félhülye, alkesz ex-sportoló (elnézést minden nem félhülye sportolótól). Szerintem itt egy Fegyőr-féle buktát fogunk más szempontból ugyan, de végignézni.
MC12
Épp azon gondolkodtam h a régi nagy öregeken kívül (Lendvai, Magyar, Kuncze stb) akiknek semmi veszíteni valójuk nem volt, ki az aki nem égette meg magát ott politikusként?
Talán Feri, de nekem Dobrev sem jött be és bár Karácsony is viszonylag felkészült volt talán 1-2 válasza nem volt az igazi.
Szóval nem is értem h miért megy be oda bki is 😊

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
Klaci79
Lúdas Solymi
nincs biznic
ingyen lehet repülni, azt mindenki kussuhat

lehet a gonosz NATObácsi már szólt, khmm.. hogy a Honvédség gépeit nem ildomos ilyentén szörfölni..

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 332 — zászló zászló szív
Klaci79
Lúdas Solymi
Hát ez látod jó kérdés…
Klaci79

több mint 2 éve
Klaci79
Lúdas Solymi
Hát ez látod jó kérdés…
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 314
Kúrfürst briareos
Húbmeg. Öt és fél órányi Borkai, amikor 15 perc is sok belőle. Azt hiszem passzolom. 😊
peterk2005 udvari bolond
tekintve h eredetileg letiltotta a vagott verzio kozzetetelet nem vagyok benne biztos h a teljes verzio annyira pozitiv kepet fest rola
Kúrfürst briareos
Holnap letolom, de anélkül, hogy egy másodpercet hallottam volna belőle, állítom, hogy ez politikai hiba volt Borkai részéről. 6 órát egy profi politikus is nagyon nagyon nehezen tud koncentrált lenni egy Gulyás-féle politikai interjúban, nemhogy egy félhülye, alkesz ex-sportoló (elnézést minden nem félhülye sportolótól). Szerintem itt egy Fegyőr-féle buktát fogunk más szempontból ugyan, de végignézni.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Klaci79
több mint 2 éve
Ennek az alapélménynek a formálása, hogy a tömegek ne így érezzék, vagy ha már így érzik, akkor legalább adni egy olyan keretet, amivel átélhető a probléma - na ez szép ellenzéki feladat lenne.
MC12
megugorhatatlan

egyszerűen nincs meg hozzá a képesség, a szándék és a motiváció
Gyurma Pappa
Mèg a releváció sem.

Az az alapélményem az ellenzéki politikusokkal irl, hogy nem is értik azt a helyzetet, amiben vannak.
Amadeus von Dollárbaloldal
Kiegészítem: ez az élmény a fideszes politikusoknál is.
Orbán tudja miben van, mit akar, nem véletlen ő a főnök.
Őszentsége Sobri Jóska
Hozzájuk nem volt szerencsém még.
Lázárt hallottam egyszer egyetemem előadni nekünk. Ő mondjuk rendben van.

Ellenzéki oldalon minimálisan volt szerencsém látni a felszínt és az a helyzet, hogy Feriéken kívül tényleg kuka az egész és ezt most a kognitív képességekre értem.

Sosem fogom elfelejteni, elhívtak régi személyes ismeretségi alapon egy “bráncsra”, hogy csatlakozzak az egyik banda hátországához. Leültünk beszélgetni, hogy mik az elképzelések, majd mikor az “Orbán takarodj” után megkérdeztem, hogy amúgy közjogilag mi a terv az alaptörvénnyel, ügyészséggel, jogállammal, akkor elkezdett bootolni a rendszer és pörögni a homokóra. Nem volt se kép, se hang. Ennek idestova 6 éve és azóta sem hallom, látom a változást.

Én meg azóta sem csatlakoztam sehova, pedig évente megtalálnak. Legutóbb spec a fideszből (…).
Hát mondjuk nem tudom, hogy a világnak van-e olyan része, ahol ha elmész egy "bráncsra", és felteszed a kérdést, hogy mi lenne a közjogi elképzelésük egy jobb alaptörvényről, mit kezdenének az ügyészséggel, mik lennének a jogállami bástyák, akkor rarra feldolgozható választ tudnál kapni. 😀
peterk2005 udvari bolond
Egy párthoz alapvetően két okból csatlakozik valaki: elvi meggyőződésből vagy anyagi érdekből. A legjobb ezek kombinációja, tehát a párttal hasonló az értékrendünk és úgy látom, ebből esetleg meg is lehet élni - na ilyen itthon nincs, vagy 0,1%. Az elvi meggyőződéshez nem árt, ha annak a pártnak aki megkeres, van valami elv-szerűsége amihez ugye lehet viszonyulni, egy jogásznál mondjuk a jogállamiság kérdése egy elvi kérdés - amellett, hogy vannak gyakorlati részei nyilván - szóval egyébként ideális szűrő. Csakhát a magyar ellenzék annyit tud mondani, hogy nemorbán. Amikor ennél eggyel szofisztikáltabb kérdést teszel fel, akkor jön a menetrendszerű elhasalás.

Eleve, ha egy jogászt keresek meg, hogy csatlakozzon, akkor valószínűleg a jogi részére van szüksége a tudásának a pártnak, nem mondjuk a krumplitermesztésről alkotott véleményére. Ilyetéren pedig kevéssé éthető, hogy e téma mentén nem képesek olyan alapvető kérdésekre válaszolni, minthogy mi a tervük a Polt Péter-féle ügyészséggel. Merthogy ilyenkor szakpolitikusokat keres egy párt, nem frontpolitikusokat, ott meg fájdalom, számít ez.

A lényeg annyi, hogy Amadeus a szó régi értelmében vett polgárként viselkedett, akinek vannak elvei és ha már őt keresték meg, akkor megnézte, hogy tud-e azonosulni azzal, aki megkereste. De mivel a magyar pártoknak nincsenek egyetlen területen sem elveik sem gondolataik, azon kívül hogy nemorbán - és szó szerint nincsenek gondolataik - ígyhát nehéz megérteni, hogy miért is adjam oda ingyen a szaktudásomat Fegyőr Bandinak vagy Kunhalmi Áginak. (legalább ígérjenek egy kurva helyettes államtitkárságot baszki 😀 aki ígérni sem tud a politikában az nem is létezik 😊 )
MC12
Alapvetően részben a tudás, részben a kapcsolatrendszer érdekelte őket. A kérdésem lényege egyébként nem csak "szakmázásról" és elvekről szólt. Azt gondolom - és gondoltam akkor is -, hogy a jelenlegi közjogi struktúra és politikai hatalom egységet, rendszert képez. Nem értelmezhető a kormányváltás a közjogi rendszer reformja nélkül, valamint a fideszhez hű káderréteg eltávolítása és számonkérése nélkül (aka lusztráció).

Tehát, egy ellenzéki győzelem esetén - ahogy arra akár Kende, akár Bárándy, meg a maga hülye módján Fleck Zoli felhívta a figyelmet - az ügyészség, az alkotmánybíróság, az OBH, valamint az Alaptörvény rájuk vonatkozó rendelkezéseivel, irányadó jogszabályokkal kezdeni kell valamit (ugyanígy választási törvény, népszavazás, közársasági elnök). Az nem kormányváltás, hogy Orbánt leszavazza a nép, majd fél év alatt a káderek megfojtják a rendszert és visszajön a NER hivatalosan is. Említhetném még a Költségvetési Tanácsot is (Windisch, Matolcsy, faszomtudjaki hármas), amely önmagában(!) képes jogszerűen (!!) megpuccsolni bármilyen legitim módon megválasztott kormányt (ld. Alaptörvény vonatkozó rendelkezése összefüggésben a köztársasági elnökre vonatkozó rendelkezésekkel).

Ezért hiszem, vallom, hogy egy kormányzásra készülő, önmagát arra képesnek tartó erőnek kell, hogy legyen elképzelése arról, hogy az Orbán utáni Magyarország deiure hogy fog kinézni. És akkor most határozottan a jog, mint elvi jelentőségű váz kinézetéről beszélünk, nem mentünk bele a tényleges cselekményekbe, az oligarchákba, NER lovagokba, a hivatali visszaélésekbe etc. Amíg a jogrendszer nincs rendbe téve, addig ezekről nincs értelme beszélni sem, hiszen jelenleg kb. minden törvényes, ha pozitív jogi megközelítésben nézzük a NER-t (csak az ilyen balfasz Simonkák buknak be akik túltolják a biciklit).
Egyem azt a kis pedans, igazsagos es naiv kis lelketeket…nem mintha en nem az lennek, de…

Amirol te irsz az egy hosszu es talan bukasra itelt folyamat.

Amit tehetsz, hogy azonnal es gyorsan intezkedsz, hogy a masiknak gondolkodni es cselekedni ne legyen ideje, gyakorlatilag elobb megcsinalod a lusztraciot, utana pesig elkezded rendbetenni a jogi helyzetet.

Ja, hogy ez nem tiszta…ugyan, egy illiberalis allamban, ahol puha diktatura van, az ellen szamonkerni a demokratikus intezkedest…Csaut se ugy valtottak le vagy ha azt nezzuk az is demokracia volt, mint ahogy a francia forradalmak is…ervenyesult a nep akarata.
több mint 2 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 445 — I like the Texans, I like who we are
Tudom, hogy divat szidni a Tucer interjút, de hol van az az ellenzéki politikus, aki másfél órát ad élőszavas kérdés - válasz interjút folyékony angolsággal a jelen média egy olyan kurrens mainstream baloldali a alakjának mint jobbról TC? És azért nem kajarendelés - szállásfoglalás tengelyen beszélgettek, hanem a globális politika meg a nemzetközi gazdasági összefüggések tengelyén. Vagy valaki megakadályozza Karácsonyt teszem azt, vagy Donáth Annát, hogy így tegyen?
MC12
Egyelek meg de édes vagy😃. Komolyan gondolod hogy az egész interjú nem volt megírva az utolsó pontig? Hát itt egy hiteles, nyelveket tudó es tájékozott politikust kellett megmutatni a tábornak. Mikor pár éve Londonban volt és random állt újságírók elé tét nélkül mert sose m1re, a sarki gyrosos angol tudását súrolta.
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 314
Lehet nem egyetérteni a külpoltikájával, a belpolitikájával akármivel de - van neki, és az a sajátja. Ezzel szemben az ellenzék mindent tagadó álláspontja van, ami kimerül annyiban, hogy ha Orbán: A - akkor ellenzék: B. Legyen szó bármiről, a gazdaságtól a külpolitikán át a szociális kérdésekig. A tagadás politikája hosszútávon pedig szükségszerűen rossz, hiszen annyi derül ki belőle, hogy intellektuálisan annyira trehány vagy, hogy azon kívül, hogy mindenre bemondod az ellenkezőjét, másra nem vagy képes.
MC12
De ez peterk2005 ars poeticája.
"Mindegy ki, mi, csak jöjjön már Orbán helyett bárki más."
Csak azt nem érti, hogy bárki más nem tud jönni, csak egy konkrét valaki tudna, de azt itt évek óta senki se tudja megmondani, hogy ugyan mégis ki. "Mindegyki".
(Asszem még két éve kaptam egy Jakab Pétert, azért respekt, így utólag is.)
Őszentsége Sobri Jóska
Csak bárki más tud jönni. Éppenséggel egy konkrét valaki nem tud, mert ahhoz fel kellene építeni őt, mint alternatívát. Azt meg ilyen viszonyok között nem lehetséges. Az meg nem érdekel, hogy a viszonyokat ki és hogyan borítja fel. Ha felborultak, akkor fog majd érdekelni, hogy hogyan tovább.

Mondhatom neked úgy is, hogy amíg sétálni se tudok, addig az érdekel csak, hogy felálljak. Majd ha már felálltam, akkor ráérek azzal foglalkozni, hogy tudnék majd futni is.
peterk2005 udvari bolond
De ez meg hogy jön össze a másik állításoddal, miszerint az ellenzék a ner része? Ha a ner része, akkor nem számít, hogy az ellenzék vagy a Fidesz van hatalmon, hiszen az ugyanúgy a ner. Ha meg számít, akkor formállogikailag nem lehet a ner része.

Az egy állítás, hogy ez az ellenzék a nerrel kompromittálódott tehetségtelen szarháziak gyülekezete, és ezt az egészet söpörje el egy mittomén népfelkelés vagy a Szikra mozgalom vagy a kettő együtt (szívesen Gyurma 😊 ) . Az is egy állítás, hogy Gyurcsány meg Ungár vagy Fegyőr nem a ner része, hanem önálló, intakt, saját gondolatisággal rendelkező szereplők, akik reális alternatívái a nernek, kvázi “bárkik, akik nem Orbán”. Csak könyörgöm válassz 😊 mert a kettő együtt nem megy.

Az úgy nem egy fair vita, hogy van egy kártyád az ellenzék ellen ha éppen ők a balfasz (“a ner része”) és ugyanúgy van egy kártyád arra, ha éppen a Fidesz a balfasz (“az ellenzék is jobb lenne mint a Fidesz”), tulajdonképpen megépítettél egy ellenzéki szuperpozíciót, ahol neked mindig igazad van 😊 ügyes, mondaná Kohn bácsi, nagyon ügyes.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 026
Tényleg nagyon jó könyv, annak idején én is Sobri ajánlása alapján vettem meg.

több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 170 — #NoStress
Azóta viszont én csak az elhülyülést látom. Jelzőzhetjük persze máshogy is, mondhatjuk, hogy nagyon okos ő, csak nem jön ki a száján meg hasonlók. De én ezzel úgy vagyok, hogy aki másfél évtizedig se leírni nem írja le sehova se elmondani nem mondja el sehol az intellektuálisan értékelhető mondandóját, annak nincs ilyenje.
peterk2005 udvari bolond
A Kósa könyvben megszólalnak olyanok, akikkel beszél, és nem ez derül ki belőle.
Geci, hatalommániás, de intellektuálisan nincs vele semmi probléma. Persze egyszerűbb ezt hinni. De félrevisz, magadat csapod be.
Őszentsége Sobri Jóska
Kósa könyv mint hiteles forrás ami alapján intellektuálist merünk ? 😀
Tucker után léptünk lentebb egy szintet pedig nem volt nagyon magasan a léc.
Toca
???
Mi a gond a Kósa könyvvel?
Vagy a szerzővel?
Mi köze Tuckerhez? Pláne lefele?
Vagy szokás szerint azt se tudod miről írsz, csak kicsit fröcsöghetnéked támadt?
Inkább olvasd el te is, évek óta ajánlgatom, akkor nem csak érzelemvezérelten fogsz tudni megnyilvánulni Orbánról.

több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 54 010 — The Mathematician
Amúgy szomorú vagyok, hogy ez a postod ráadásul kap is egy nagy rakat like-ot. Nem a like-okat sajnálom, és az érzelmeidet is megértem. De az a helyzet, hogy ez azt jelenti, hogy a jogszerűség, tisztesség sokaknak kevésbé fontos, mint az, hogy a JC6 féle szopja jól meg. Pedig nem ennek kéne lenni a fontossági sorrendnek, mert ilyen fontossági sorrenddel az életben nem mászunk ki ebből a NER szaharból. Amíg így reagálunk mi is, addig mi is NER-t játsszunk, csak O1G-nek hívjuk...
peterk2005 udvari bolond
én az eredendő düh miatt dobtam rá a lájkot
és azért mert bármennyire is szar lenne egy "mesebeli" 20 botütés járna sokaknak

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Toca Minnesota Vikings 20 123 — Vikings fan
Azóta viszont én csak az elhülyülést látom. Jelzőzhetjük persze máshogy is, mondhatjuk, hogy nagyon okos ő, csak nem jön ki a száján meg hasonlók. De én ezzel úgy vagyok, hogy aki másfél évtizedig se leírni nem írja le sehova se elmondani nem mondja el sehol az intellektuálisan értékelhető mondandóját, annak nincs ilyenje.
peterk2005 udvari bolond
A Kósa könyvben megszólalnak olyanok, akikkel beszél, és nem ez derül ki belőle.
Geci, hatalommániás, de intellektuálisan nincs vele semmi probléma. Persze egyszerűbb ezt hinni. De félrevisz, magadat csapod be.
Őszentsége Sobri Jóska
Kósa könyv mint hiteles forrás ami alapján intellektuálist merünk ? 😀
Tucker után léptünk lentebb egy szintet pedig nem volt nagyon magasan a léc.
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 400 — The only discipline that lasts, is self discipline
Lehet nem egyetérteni a külpoltikájával, a belpolitikájával akármivel de - van neki, és az a sajátja. Ezzel szemben az ellenzék mindent tagadó álláspontja van, ami kimerül annyiban, hogy ha Orbán: A - akkor ellenzék: B. Legyen szó bármiről, a gazdaságtól a külpolitikán át a szociális kérdésekig. A tagadás politikája hosszútávon pedig szükségszerűen rossz, hiszen annyi derül ki belőle, hogy intellektuálisan annyira trehány vagy, hogy azon kívül, hogy mindenre bemondod az ellenkezőjét, másra nem vagy képes.
MC12
De ez peterk2005 ars poeticája.
"Mindegy ki, mi, csak jöjjön már Orbán helyett bárki más."
Csak azt nem érti, hogy bárki más nem tud jönni, csak egy konkrét valaki tudna, de azt itt évek óta senki se tudja megmondani, hogy ugyan mégis ki. "Mindegyki".
(Asszem még két éve kaptam egy Jakab Pétert, azért respekt, így utólag is.)
Őszentsége Sobri Jóska
Csak bárki más tud jönni. Éppenséggel egy konkrét valaki nem tud, mert ahhoz fel kellene építeni őt, mint alternatívát. Azt meg ilyen viszonyok között nem lehetséges. Az meg nem érdekel, hogy a viszonyokat ki és hogyan borítja fel. Ha felborultak, akkor fog majd érdekelni, hogy hogyan tovább.

Mondhatom neked úgy is, hogy amíg sétálni se tudok, addig az érdekel csak, hogy felálljak. Majd ha már felálltam, akkor ráérek azzal foglalkozni, hogy tudnék majd futni is.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 940 — Lucas Scott
Ennek az alapélménynek a formálása, hogy a tömegek ne így érezzék, vagy ha már így érzik, akkor legalább adni egy olyan keretet, amivel átélhető a probléma - na ez szép ellenzéki feladat lenne.
MC12
megugorhatatlan

egyszerűen nincs meg hozzá a képesség, a szándék és a motiváció
Gyurma Pappa
Mèg a releváció sem.

Az az alapélményem az ellenzéki politikusokkal irl, hogy nem is értik azt a helyzetet, amiben vannak.
Kiegészítem: ez az élmény a fideszes politikusoknál is.
Orbán tudja miben van, mit akar, nem véletlen ő a főnök.
Őszentsége Sobri Jóska
Hozzájuk nem volt szerencsém még.
Lázárt hallottam egyszer egyetemem előadni nekünk. Ő mondjuk rendben van.

Ellenzéki oldalon minimálisan volt szerencsém látni a felszínt és az a helyzet, hogy Feriéken kívül tényleg kuka az egész és ezt most a kognitív képességekre értem.

Sosem fogom elfelejteni, elhívtak régi személyes ismeretségi alapon egy “bráncsra”, hogy csatlakozzak az egyik banda hátországához. Leültünk beszélgetni, hogy mik az elképzelések, majd mikor az “Orbán takarodj” után megkérdeztem, hogy amúgy közjogilag mi a terv az alaptörvénnyel, ügyészséggel, jogállammal, akkor elkezdett bootolni a rendszer és pörögni a homokóra. Nem volt se kép, se hang. Ennek idestova 6 éve és azóta sem hallom, látom a változást.

Én meg azóta sem csatlakoztam sehova, pedig évente megtalálnak. Legutóbb spec a fideszből (…).
Hát mondjuk nem tudom, hogy a világnak van-e olyan része, ahol ha elmész egy "bráncsra", és felteszed a kérdést, hogy mi lenne a közjogi elképzelésük egy jobb alaptörvényről, mit kezdenének az ügyészséggel, mik lennének a jogállami bástyák, akkor rarra feldolgozható választ tudnál kapni. 😀
peterk2005 udvari bolond
Egy párthoz alapvetően két okból csatlakozik valaki: elvi meggyőződésből vagy anyagi érdekből. A legjobb ezek kombinációja, tehát a párttal hasonló az értékrendünk és úgy látom, ebből esetleg meg is lehet élni - na ilyen itthon nincs, vagy 0,1%. Az elvi meggyőződéshez nem árt, ha annak a pártnak aki megkeres, van valami elv-szerűsége amihez ugye lehet viszonyulni, egy jogásznál mondjuk a jogállamiság kérdése egy elvi kérdés - amellett, hogy vannak gyakorlati részei nyilván - szóval egyébként ideális szűrő. Csakhát a magyar ellenzék annyit tud mondani, hogy nemorbán. Amikor ennél eggyel szofisztikáltabb kérdést teszel fel, akkor jön a menetrendszerű elhasalás.

Eleve, ha egy jogászt keresek meg, hogy csatlakozzon, akkor valószínűleg a jogi részére van szüksége a tudásának a pártnak, nem mondjuk a krumplitermesztésről alkotott véleményére. Ilyetéren pedig kevéssé éthető, hogy e téma mentén nem képesek olyan alapvető kérdésekre válaszolni, minthogy mi a tervük a Polt Péter-féle ügyészséggel. Merthogy ilyenkor szakpolitikusokat keres egy párt, nem frontpolitikusokat, ott meg fájdalom, számít ez.

A lényeg annyi, hogy Amadeus a szó régi értelmében vett polgárként viselkedett, akinek vannak elvei és ha már őt keresték meg, akkor megnézte, hogy tud-e azonosulni azzal, aki megkereste. De mivel a magyar pártoknak nincsenek egyetlen területen sem elveik sem gondolataik, azon kívül hogy nemorbán - és szó szerint nincsenek gondolataik - ígyhát nehéz megérteni, hogy miért is adjam oda ingyen a szaktudásomat Fegyőr Bandinak vagy Kunhalmi Áginak. (legalább ígérjenek egy kurva helyettes államtitkárságot baszki 😀 aki ígérni sem tud a politikában az nem is létezik 😊 )
MC12
Én meg annyit válaszoltam erre, hogy nem az USA-ban, Németországban (de még mondjuk Szlovákiában se) vagyunk, hogy különböző politikai alternatívák érdemben megszerveződhessenek. Itt nincsenek most meg hozzá a feltételek.

A nemorbánnal egyébként is elrontottad az utolsó bekezdést. Mert addig még egyet is értettem veled, hogy "a magyar pártoknak nincsenek egyetlen területen sem elveik sem gondolataik". Ez stimmt, De mivel hozzátetted, hogy "azon kívül, hogy nemorbán", kiloptad ismét a Fideszt az állításból. Mintha az más lenne. Pedig nem más. Sőt, az a pártlista, ami felsorolja azokat a pártokat, amiknek nincsenek egyetlen területen sem elveik, sem gondolataik, az ma a Fidesszel kezdődik.
peterk2005 udvari bolond
Nincs olyan, hogy Fidesz, Orbán van. Hogy elve nincs, abban még egyébként meg is tudnánk egyezni - habár szerintem ez a politika sajátja és nincs olyan politikus aki ne változtatná az elveit szükség szerint, tehát irreleváns szempont - , de hogy gondolata ne lenne….idehaza egyetlen pártnak, jobban mondva egyetlen embernek van az élvonalbeli politikában gondolata a világról, a nemzetről stb. : Orbánnak. Tulajdonképpen ez az ország egyik legnagyobb problémája.

Tudom, hogy divat szidni a Tucer interjút, de hol van az az ellenzéki politikus, aki másfél órát ad élőszavas kérdés - válasz interjút folyékony angolsággal a jelen média egy olyan kurrens mainstream baloldali a alakjának mint jobbról TC? És azért nem kajarendelés - szállásfoglalás tengelyen beszélgettek, hanem a globális politika meg a nemzetközi gazdasági összefüggések tengelyén. Vagy valaki megakadályozza Karácsonyt teszem azt, vagy Donáth Annát, hogy így tegyen?

MC12
Ha neked ez a folyekony angol …

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond

több mint 2 éve
Kúrfürst briareos
peterk2005 udvari bolond
Kúrfürst briareos
Első 70 perc csak sport.
Őszentsége Sobri Jóska
1:13-tól kezdődik a politika.

több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 400 — The only discipline that lasts, is self discipline
Nincs olyan, hogy Fidesz, Orbán van. Hogy elve nincs, abban még egyébként meg is tudnánk egyezni - habár szerintem ez a politika sajátja és nincs olyan politikus aki ne változtatná az elveit szükség szerint, tehát irreleváns szempont - , de hogy gondolata ne lenne….idehaza egyetlen pártnak, jobban mondva egyetlen embernek van az élvonalbeli politikában gondolata a világról, a nemzetről stb. : Orbánnak. Tulajdonképpen ez az ország egyik legnagyobb problémája.

Tudom, hogy divat szidni a Tucer interjút, de hol van az az ellenzéki politikus, aki másfél órát ad élőszavas kérdés - válasz interjút folyékony angolsággal a jelen média egy olyan kurrens mainstream baloldali a alakjának mint jobbról TC? És azért nem kajarendelés - szállásfoglalás tengelyen beszélgettek, hanem a globális politika meg a nemzetközi gazdasági összefüggések tengelyén. Vagy valaki megakadályozza Karácsonyt teszem azt, vagy Donáth Annát, hogy így tegyen?MC12
Ugye arról az Orbánról beszélünk, aki 15 éve nem hajlandó leülni senkivel aki _valódi_ kérdéseket tehetne fel neki? És arról az Orbánról, aki eközben minden héten meghúzza az ennél nincs lejjebb vonalat a pénteki alákérdezős eksönjével? Meg arról az Orbánról, aki évértékelőzik és tusványoson agymegy?

Orbán nem hülye. Csak elhülyült. Valamikor tényleg voltak gondolatai, élmény volt vele beszélni (jómagam is voltam ilyen beszélgetésen még a fidesz alakulár környékén a jogi egyetem alagsorában), de az olyan régen volt, hogy igaz se volt. Az biztos, hogy akkor még hosszú volt a haja, olyan régen volt.

Azóta viszont én csak az elhülyülést látom. Jelzőzhetjük persze máshogy is, mondhatjuk, hogy nagyon okos ő, csak nem jön ki a száján meg hasonlók. De én ezzel úgy vagyok, hogy aki másfél évtizedig se leírni nem írja le sehova se elmondani nem mondja el sehol az intellektuálisan értékelhető mondandóját, annak nincs ilyenje. Én inkább látok ma már egy a környezetétől egyre inkább elszigetelődő, visszajelzés-hiányban szenvedő, beszűkülő gondolkodású embert, mint valakit, akinek van egy értékelhető, gondolatébresztő elképzelése a világról. (Ettől még lehet kiemelkedően jó hatalom megtartásban, stb. Amiben nyilván jó is. Sok ember volt a történelemben már, aki intellektuálisan nudli volt, de hatalmat azt tudott szerezni illetve megtartani. Nem akarok Orbán és Trump között párhuzamot húzni, mert nincs, Trump inkább egy Gyurcsány, de Trump pl. kiváló példa egy ilyen intellektuálisan húbazdmeg, de hatalom szerzésben nagyon jó emberre.)

És ha már vita készség / intellektuális teljesítmény vitákban. Szerintem annál amit Orbán produkált az utóbbi másfél évtizedben, Karácsony is jóval többet tett. A karaktere, egyénisége ugyan nem mikrofon mögé teremtették (dögunalom a fazon), de amit mond, az általában koherens, kerek, alá van támasztva. És van egy egységes képe a világról, amivel lehet egyetérteni vagy utálni, de koherens, nem súrolja a fantazmagória / lázálom / hülyeség határait. De mondok egy még erősebbet: szerintem a Gyurcsányné is többet produkált intellektuálisan - pedig az nem volt sok -, mint Orbán azóta, hogy másodszor is kormányfő lett.

(TC-t meg hagyjuk. Tudom, hogy rohadt népszerű, sokan kedvelik. Kétségtelen, hogy jó a dumálókája, jóképú is. Képernyőre való. És tudja, hogy a közönségének mi kell, amit tökéletesen le is hoz. Emiatt azt gondolom, bár nyilván nem ismerem, hogy elég eszes is lehet. De a műsorai ettől még a nézőközönségének vannak készítve, az meg a facebook komment szintje. Egyszerűen ő nem az akinek az interjúit - így azokat sem akikkel készíti - intellektuálisan értékelni lehetne.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Kúrfürst briareos
peterk2005 udvari bolond
Kúrfürst briareos
Első 70 perc csak sport.

több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 54 010 — The Mathematician
 www.facebook.com/kardblog/posts/pfbid0VRxeBFDbGWSAhMN9PSYq7RcrT6Cf4aM6DnXCSQW8TcL69RkiLJScZi8cJvqq3Xppl

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
több mint 2 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
Kúrfürst briareos
peterk2005 udvari bolond