Politika

65 feliratkozó

több mint 2 éve
Imitheking New England Patriots 1 905
Juli 1-tol minden Magyarorszagon keletkezo hulladek a Mol tulajdona lesz. Bevezetik tovabba az EPR dijat, amit a magyarorszagi gyartonak vagy elso forgalomba hozonak kell fizetni, hogy szegeny Mol fedezni tudja a hulladekkezeles koltseget. Szoval ja, nem epul be az arakba ez sem. Csodalkozom, h ennek nem volt nagyobb visszhangja, kurva nagy penzugyi es adminisztracios terhet ro a cegekre. Es ez csak toredeke annak a sok faszsagnak, ami a Molos koncesszioval jon.
Imitheking
Nem feltétlen faszság. A körforgásos gazdaság fontos EU direktíva, a MOL-nak is alapanyag a vegyi gyárba, szóval elvileg win-win.
vpi
Nem az EU direktivaval van gond, hanem a szokasos magyar megvalositassal.
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 16 709 — beers & Packers
 444.hu/2023/07/01/szijjarto-magyarorszag-megegyezett-ket-masik-top-10-es-kinai-akkumulatorgyartoval-is-hamarosan-bejelentik-beruhazasaikat

Szerintem az országhatáron cseréljük le a Magyarország táblákat Akkumulátországra.
Mikey
Kiemelt érdeklődéssel fogom figyelni az önkoris választásokat azokon a településeken, ahol mindenféle előzetes tájékoztatás és lakossági egyeztetés nélkül felhúzzák ezeket a gyárakat. Az eredmény sokat elárul majd, akár pro, akár kontra. (Mondjuk, van egy tippem...)
több mint 2 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 670
 444.hu/2023/07/01/szijjarto-magyarorszag-megegyezett-ket-masik-top-10-es-kinai-akkumulatorgyartoval-is-hamarosan-bejelentik-beruhazasaikat

Szerintem az országhatáron cseréljük le a Magyarország táblákat Akkumulátországra.
Mikey
Ha pár év múlva kiderül, hogy van jobb technológia, mi lesz ebből….
Klaci79
Akkor annak a technológiának lesznek itt kínai összeszerelő-üzemei
r.baggio
pont az a baj, hogy korántsem biztos ugyanazok a cégek csinálják majd azt is
több mint 2 éve
Mikey Cincinnati Bengals 20 577

Mikey
Klaci79
r.baggio
Szerencsére az épületek addigra már meglesznek hozzá...

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 2 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 334 — no es importante

Mikey
Klaci79

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 207

Mikey
Klaci79
Mi lenne? Senki nem lesz érte felelős a jobboldalon. Soros, Prüsszel, migráns.
több mint 2 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 670

Mikey
több mint 2 éve

több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 400 — The only discipline that lasts, is self discipline
A köteles beszédhez képest az előrelépés megkérdőjelezhetetlen. Persze ez nem biztos, hogy optimális...
empty taxi
ez is ilyen érdemi jelentés nélküli populista maszlag.
Mi Európa? Mi a keresztény létforma? Milyen elpusztulás?
Funfact: a legstabilabb európai államszervezet ever nem keresztény alapokon nyugodott.
Amadeus von Dollárbaloldal
Hát ja. Kövér alapvetően egy értelmes ember (volt), de szerintem mára eljutott oda, hogy nem tudná kereken, érthetően elmondani. hogy mit ért "keresztény létformán".

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
topin New England Patriots 2 195
 24.hu/belfold/2023/06/29/illegalis-szerencsejatek-oldalak-be-kifizetes-korlatozas-tiltas-sztf/

Ez vajon a bet365-öt is érintheti? Vagy csak a hazai illetőségűeket?
peterk2005 udvari bolond
Már irtam korábban:

Egy terem vásárol lincenszet. Ott lehet legálisan nyomulni, mindenhol máshol nem lehet. Már január óta tudni lehet ezt.

Sok terem emiatt kivonul majd.
topin
Vagy maradnak feketen, de az ip block nem nagyon mukodott szoval most a nyomast a jatekosokra rakjak.
YoungZeeZee
Most más a helyzet, ugyanis ez egy eu kompatibilis legalizált piac lesz azzal, hogy lesz egy licence birtokos. Tehát az eddigi szürkezóna helyett egy legalizált piacon lesz jelen a szolgáltató, méghozzá engedély nélkül. Aki eddig legalizált piacon volt és megvette a licence-t ott, az azt kockáztatja, hogy azokban az országban elveszik tőle, hiszen a szerződések kimondják, hogy csak az kaphat engedélyt, aki nem szolgáltat sehol illegálisan.

Szürkén lehetett, nem legalizált piacon, de ez most megszűnik az engedély kiadásával és a magyar is legalizált piac lesz.

Az egyik legrégebbi szereplő 99% eséllyel távozik, hétfőn döntenek, de már körbeért a hír az iparági szereplők között. Valszeg minden olyan amelyik tőzsdén van és a pici magyar piac miatt komoly értéket veszíthetne. Egyszerűen túl kicsik vagyunk ahhoz, hogy ezért kockázatot vállaljanak be nagy szolgáltatók.

Persze lesz majd aki marad, meg olyan is, aki már 12 hónappal ezelőtt előremenekült és olyan döntéseket hozott, hogy tudjon a már meglévő rétegének szolgáltatni. Nagyon belsős infókat nem fogok kotyogni, de könnyen lehet, hogy sok terembe már nem lehet majd weboldalról magyar lakcímigazolással regisztrálni.

A meglévő regisztrációk sorsa lesz az érdekes, hogy azt a szolgáltató hogy kezeli, és ad-e hozzáférést klienshez továbbra is, vagy nem éri meg neki kockáztatni a kis piacért a nagyobb veszteséget a tőzsdén vagy legalizált piacok elvesztésével és azt mondják van 2 hetet kivenni a pénzed.
több mint 2 éve
 444.hu/2023/07/01/kover-mindenkinek-el-kell-dontenie-a-keresztenyseg-megorzeset-vagy-annak-elpusztitasat-szolgalja
Szóval én megölöm Európát. Köszi Laci, hogy most már tudom!
Mikey
ez is ilyen érdemi jelentés nélküli populista maszlag.

Mi Európa? Mi a keresztény létforma? Milyen elpusztulás?

Funfact: a legstabilabb európai államszervezet ever nem keresztény alapokon nyugodott.
több mint 2 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 074 — Lájkold a zsűrit!
 444.hu/2023/07/01/kover-mindenkinek-el-kell-dontenie-a-keresztenyseg-megorzeset-vagy-annak-elpusztitasat-szolgalja
Mikey
A köteles beszédhez képest az előrelépés megkérdőjelezhetetlen. Persze ez nem biztos, hogy optimális...

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 524 — Chiefs GM
Juli 1-tol minden Magyarorszagon keletkezo hulladek a Mol tulajdona lesz. Bevezetik tovabba az EPR dijat, amit a magyarorszagi gyartonak vagy elso forgalomba hozonak kell fizetni, hogy szegeny Mol fedezni tudja a hulladekkezeles koltseget. Szoval ja, nem epul be az arakba ez sem. Csodalkozom, h ennek nem volt nagyobb visszhangja, kurva nagy penzugyi es adminisztracios terhet ro a cegekre. Es ez csak toredeke annak a sok faszsagnak, ami a Molos koncesszioval jon.
Imitheking
Nem feltétlen faszság. A körforgásos gazdaság fontos EU direktíva, a MOL-nak is alapanyag a vegyi gyárba, szóval elvileg win-win.
vpi
Ja, átlagban hatszorosára nőnek az eddigi csomagolási termékdíjak, biztos ezt se a fogyasztó fizeti a végén. És nyilván nem lett volna hatékonyabb és olcsóbb megoldás, mint a MOL, csak gondolom ki kell termelni a fallosz-tornyot. Ja, és természetesen szokásos mélységű egyeztetési folyamat volt, a törvény előtt egy héttel meg az volt a kommunikáció, hogy nem fog dijemelkedest hozni az új módi (amit kb 4 héttel az életbe lépése előtt sikerült kihirdetni, csak hogy mindenki kellően tudjon készülni időben).
somoskovig
A MOL részhez nem szólok hozzá - arról ugyanaz a véleményem, mint neked, -, de magát az EU direktívát nem bánom, sem azt, hogy hatszorosára nőnek a csomagolási díjak. Bár nőnének hússzorosára, és kötelező lenne minden termékre külön felvezetni, hogy a termék díjából mennyit tesz ki a csomagolás díja. Hadd dobjanak hátast a végvehlasználó, egyszeri vásárlók is. És nyúljanak inkább a környezetbarát, hamar lebomló, ugyanolyan jó másik zacskóért. (Az Aldi-ban a zöldség részlegen jó ideje van külön választható sima nejlon zacsi, és környezetbarát zacsi is. Tippelj melyik mennyibe kerül. A sose lebomló sima fillérek, a környezetbarát meg egy százas. Szoktasd rá az embereket így hogy ne szennyezzenek.)
peterk2005 udvari bolond
Az alapgondolattal én is egyetértek, csak millió apróság van, ahogy ezt jól is lehetne csinálni, csak nem úgy történik. Illetve nagyon nehéz megfelelő alternatívát találni bizonyos dolgokra. Ez egyébként megint a viszonylag alacsonyabb árú alapélelmiszerekre lesz a legnagyobb árfelhajtó hatással, egy 300-400 forintos tej doboza arányaiban jóvan nagyobb részt tesz ki a termék összköltségéből, mint egy 5000 forintos mosószer flakonja, szóval alapvetően megint a legszegényebb réteg fog a legnagyobbat szívni.

Másrészt pl. nekünk a gyáraink többsége már karbonsemleges, a csomagolóanyagaink 99%-a újrahasznosítható és 50% felett van az újrahasznosított műanyag aránya, mint alapanyag, pl. ha ezt az adót le lehetne írni, ha olyan beruházásokat végez a cég, amik a körforgásos gazdaságot támogatják, annak sokkal nagyobb hatása lenne, mert az elejétől avatkozna be a folyamatba, nem a végfelhasználó fizetne egy valag pénzt a MOL-nak just for fun.

több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 400 — The only discipline that lasts, is self discipline
Imitheking
vpi
Ja, átlagban hatszorosára nőnek az eddigi csomagolási termékdíjak, biztos ezt se a fogyasztó fizeti a végén. És nyilván nem lett volna hatékonyabb és olcsóbb megoldás, mint a MOL, csak gondolom ki kell termelni a fallosz-tornyot. Ja, és természetesen szokásos mélységű egyeztetési folyamat volt, a törvény előtt egy héttel meg az volt a kommunikáció, hogy nem fog dijemelkedest hozni az új módi (amit kb 4 héttel az életbe lépése előtt sikerült kihirdetni, csak hogy mindenki kellően tudjon készülni időben).
somoskovig
A MOL részhez nem szólok hozzá - arról ugyanaz a véleményem, mint neked, -, de magát az EU direktívát nem bánom, sem azt, hogy hatszorosára nőnek a csomagolási díjak. Bár nőnének hússzorosára, és kötelező lenne minden termékre külön felvezetni, hogy a termék díjából mennyit tesz ki a csomagolás díja. Hadd dobjanak hátast a végvehlasználó, egyszeri vásárlók is. És nyúljanak inkább a környezetbarát, hamar lebomló, ugyanolyan jó másik zacskóért. (Az Aldi-ban a zöldség részlegen jó ideje van külön választható sima nejlon zacsi, és környezetbarát zacsi is. Tippelj melyik mennyibe kerül. A sose lebomló sima fillérek, a környezetbarát meg egy százas. Szoktasd rá az embereket így hogy ne szennyezzenek.)

Én sose voltam egyébként erdőszélre hordós paraszt, de a mindennapokban nem vagyok valami elkötelezett, tudatos zöld. Ha leemelek a polcról egy terméket, ritkán jut eszembe, hogy vajon mennyit szennyezek a csomagolásával. Otthon már szelektíven gyűjtök, de csak azért, mert pár éve van. Amíg nem volt, nem hiányzott. Namost, a covid óta rászoktam egy helyi étteremre. Jó kajákat csinálnak, nem is drága, és vannak ételallergiásoknak készített ételeik is (pl mogyoró vagy zeller nélkül készültek). Utóbbi nkem fontos. Lényeg a lényeg, hogy két hónappal ezelőttig a csomagolási díjuk valami ételenként 50 forint volt, nejlon zacskót meg csak úgy adták a pénztárnál ingyen. Letépted, vitted. Két hónapja váltottak, az ételek csomagolási díja négyszeres lett, és nincs sima nejlon zacskó, csak környzetbarát, 200 forintért. Nem bántam egyáltalán, úgy voltam vele, hogy majd veszek az ételeknek valamit, meg egy táskát és majd abban hozom el. A megszokás persze nagy úr, néhány alkalommal még elfelejtettem, így fizettem az emelt díjat és a drágább táskát. De végül a Metroban járva vettem pár fasza üveg ételtartót (a tetején még nyitható levegőző is van, ha olyan az étel aminek nem tesz jót ha dunsztolódik), és egy jó kis nádból vagy valami hasonlóból készüt fonott szatyrot, azóta abban hozom el a kaját. Megszoktam, úgy lettem kevésbé környezet szennyező, hogy egyáltalán nem nyűg,

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve

több mint 2 éve
YoungZeeZee 9 409
 24.hu/belfold/2023/06/29/illegalis-szerencsejatek-oldalak-be-kifizetes-korlatozas-tiltas-sztf/

peterk2005 udvari bolond
Már irtam korábban:

Egy terem vásárol lincenszet. Ott lehet legálisan nyomulni, mindenhol máshol nem lehet. Már január óta tudni lehet ezt.

topin
Vagy maradnak feketen, de az ip block nem nagyon mukodott szoval most a nyomast a jatekosokra rakjak.
több mint 2 éve
topin New England Patriots 2 195

peterk2005 udvari bolond
Már irtam korábban:

több mint 2 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 277 — Ajmo Vatreni
Imitheking
vpi
Mikor lattal ebben az orszagban utoljara olyat, aminek a celja nem az adobevetel meg a lopas volt?

Normalis orszagban nem lenne faszsag, de itt…
Lúdas Solymi
Vincent első törvénye.
több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 882
Imitheking
vpi
Mikor lattal ebben az orszagban utoljara olyat, aminek a celja nem az adobevetel meg a lopas volt?

Normalis orszagban nem lenne faszsag, de itt…
több mint 2 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 524 — Chiefs GM
Imitheking
vpi

több mint 2 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 370 — Patriot
Imitheking
több mint 2 éve
Imitheking New England Patriots 1 905
több mint 2 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 370 — Patriot
Nekünk az autószerelő cimboránk van teljesen kiakadva. Eddig a kidobásra érett féktárcsák/fékpofák, karosszéria műhelyből kijövő hulladékvasakat gyűjtötték egy kupacban, aztán ha elég nagy volt a kupac, szólt a cig... embereinek akik egy fél óra alatt elvitték. Na ez például megszűnik, és mostantól komoly birodalmi magyar forintokért kell a MOL-t megkérni, hogy ezt intézze már el neki. Biztos nem lesz beépítve az árba ugye...
Hanni
ugyanúgy pénzért fog menni, mint ahogy a gumisok pl pénzt kérnek, ha a gumicsere után nem akarod se használni, se elvinni a régit
slowmotion
Nagyon helyes. Csak egyben fel kéne állítani egy azonnali kézlevágó osztagot, akik az erdőket járják és keresik az illegális hulladéklerakókat.
több mint 2 éve
Nekünk az autószerelő cimboránk van teljesen kiakadva. Eddig a kidobásra érett féktárcsák/fékpofák, karosszéria műhelyből kijövő hulladékvasakat gyűjtötték egy kupacban, aztán ha elég nagy volt a kupac, szólt a cig... embereinek akik egy fél óra alatt elvitték. Na ez például megszűnik, és mostantól komoly birodalmi magyar forintokért kell a MOL-t megkérni, hogy ezt intézze már el neki. Biztos nem lesz beépítve az árba ugye...
Hanni
Hát minden pénzbe kerül.
több mint 2 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 922 — Cowboys fan
Hanni
ugyanúgy pénzért fog menni, mint ahogy a gumisok pl pénzt kérnek, ha a gumicsere után nem akarod se használni, se elvinni a régit