Politika

47 feliratkozó

több mint 2 éve
rokaur 870
A kismelós az, aki hónapról hónapra él, nincsenek megtakarításai, be kell osztania a pénzét.
peterk2005
Ismerek ilyen kismelost netto 500K fizetessel 😀
több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 14 338 — Egyéb témák lakó
 telex.hu/belfold/2022/04/29/donath-anna-momentum-ellenzek-valasztas-orban-viktor

Minden látszat ellenére az Anna most jól csinálja, amit csinál. Egyértelmű, hogy a párton belül is rendeznie kell az erőviszonyokat, és a Fegyőrt még nem sikerült teljesen likvidálnia. Plusz ugye az agyhalott Hadházy is kavar.

Jó lesz ez, a választások óta azt látom, hogy a MoMo nekiállt végre politizálni, ami bizony szarkeverést jelent. Valahogy Fegyőrtől kell megszabadulni...

több mint 2 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 855 — Bears & Illinois fan
Kíváncsi lennék, kit nevezel jelen esetben kismelósnak.
,,,,,
A covid ezt némileg megtépázta, de hallottam vidéki csárdából, hogy a tulaj havi nettó 600e Ft-ért nem talált szakácsot sokáig, a Balatonon sok bolt emiatt ki sem tud nyitni vagy nem minden egysége.
+ most friss élményeim vannak felújításról. Elképesztő munkadíjak vannak és tudom, hogy ezt nem mind a melósok teszik el, de meg kell őket is fizetni, mert nem jönnek. Ha nem tetszik a munkadíj, választhatod a másikat, aki még drágább....csi77
Azért nem a Balatonon munkát vállaló szakács a tipikus "melós". 😊 A kismelós az, aki hónapról hónapra él, nincsenek megtakarításai, be kell osztania a pénzét. Az építőipar extremitás, de még az építőiparban is egy kisebbség keres "elképesztően" (a vállalkozók, önfoglalkoztatók), a melósaik már nem. (Zárjuk le szerintem a témát, nem a jövedelmekről vitáztunk, hanem arról, hogy csökkenő jövedelemnél hogyan éli meg az átlagember a helyzetét. Vannak tipikus válaszok, de nem csak egy létezik.)
peterk2005
Ok, zárjuk, csak pár gondolat.
A vidéki csárda nagyon messze van a Balatontól. Az építőiparban rengetegen dolgoznak és igen, a melós is átlag fölött keres (szakmunkásról beszélek).
Nem kéne a közmunkást/betanított munkást összekeverni a szakmunkással. Szerintem sok politikus is ezt tette és most nem érti a helyzetet.....

Szerkesztette: csi77

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 14 338 — Egyéb témák lakó
Hadházy az egyik legostobább, legirritálóbb faszkalap az ellenzéki oldalon.
Ha valakinek ezügyben kétségei lennének, akkor nézze meg ezt a disputát, nehéz nagyobb kontrasztot elképzelni, mint hogy leült Jámbor Andrással.

youtu.be/ySY0QChTrLY
Sobri Jóska
Régóta nem volt olyan szenvedés hallgatni egy politikai műsort mint ezt - és kifejezetten Hadházy miatt, komolyan levehetné valaki a pályáról, beszélni nem tud, stílusa nincs, politikai haszna nulla.

Azonban Jámbor miatt kifejezetten megéri. Egyre szimpibb a csávó, még ha elég kevés dologban is értek vele egyet a politikai elvei mentén.
MC12
Mióta mondom? 😊

Végigküzdöttem, de Hadházy teljesen vállalhatatlan. Jámbor szépen, logikusan érvel, egymásra építi a gondolatait, vele szemben Hadházy önismétlésbe torkol, haszontalan ötleteket dobál, és nem is érti Jámbit. Borzasztó

több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 724 — The only discipline that lasts, is self discipline
Kíváncsi lennék, kit nevezel jelen esetben kismelósnak.
,,,,,
A covid ezt némileg megtépázta, de hallottam vidéki csárdából, hogy a tulaj havi nettó 600e Ft-ért nem talált szakácsot sokáig, a Balatonon sok bolt emiatt ki sem tud nyitni vagy nem minden egysége.
+ most friss élményeim vannak felújításról. Elképesztő munkadíjak vannak és tudom, hogy ezt nem mind a melósok teszik el, de meg kell őket is fizetni, mert nem jönnek. Ha nem tetszik a munkadíj, választhatod a másikat, aki még drágább....csi77
Azért nem a Balatonon munkát vállaló szakács a tipikus "melós". 😊 A kismelós az, aki hónapról hónapra él, nincsenek megtakarításai, be kell osztania a pénzét. Az építőipar extremitás, de még az építőiparban is egy kisebbség keres "elképesztően" (a vállalkozók, önfoglalkoztatók), a melósaik már nem. (Zárjuk le szerintem a témát, nem a jövedelmekről vitáztunk, hanem arról, hogy csökkenő jövedelemnél hogyan éli meg az átlagember a helyzetét. Vannak tipikus válaszok, de nem csak egy létezik.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 732 — #NoStress
Ha valakinek ezügyben kétségei lennének, akkor nézze meg ezt a disputát, nehéz nagyobb kontrasztot elképzelni, mint hogy leült Jámbor Andrással.

youtu.be/ySY0QChTrLY
Sobri Jóska
Régóta nem volt olyan szenvedés hallgatni egy politikai műsort mint ezt - és kifejezetten Hadházy miatt, komolyan levehetné valaki a pályáról, beszélni nem tud, stílusa nincs, politikai haszna nulla.

Azonban Jámbor miatt kifejezetten megéri. Egyre szimpibb a csávó, még ha elég kevés dologban is értek vele egyet a politikai elvei mentén.
MC12
Mégiscsak újságíró volt. 😉
Logikusan, racionálisan gondolkodik, érthetően fogalmaz, összeszedetten beszél.

Ezért is tettem be ezt a beszélgetést, kevés olyan van, ahol két ellenzéki ennyire karakteresen különbözik egymástól, ennyire markánsan jeleníti meg az avétos huszadik századi, és a progresszív, posztmodern politikai kommunikációt.
Ráadásul Jámbor nyilvánvalóvá teszi, hogy nem lehet egyszerre diktatúrázni is és cselekedni, illetve az is szembetűnő, hogy a konkrétumaira a baromarcú csak lózungokkal, bullshitekkel -azokból is felkészületlenül - tud reagálni, de a leglátványosabb, hogy míg Jámbor érti a politikát, addig Hadházy teljesen vakon van, aminek külön bája, hogy mintha néha felfogna valamit abból, hogy mennyire nem érti, de se palástolni, se túlbeszélni nem tudja, és csak kínosan feszeng.

több mint 2 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 33 080
 24.hu/belfold/2022/04/28/marki-zay-peter-mszp-s-alpolgarmestere-levaltasat-javasolta/

Wtf.

Bazza?
Amadeus
Teljes a belső káosz a helyi vezetésben.
Kis Andrea (alpolgármester) nem úgy ugrál ahogy Péter akarja (értsd van ellenvéleménye).
Írtam itt pár napja, hogy gondok vannak csak nem írhattam ezt meg.
Kis Andi vitte amúgy itt nálunk az előválasztást, ott ücsörögtek egész nap egy sátorban szakadó esőben, szélben, hidegben aztán egy köszönömöt nem kapott érte senki a vezértől.
Tudom mert anyukám is önkéntes volt.
MZP el fogja bukni a várost.

Mindenkit személyesen ismerek a történetben (Andi férjével sokat buliztam kölyökkorunkban, Andit anyukám által, az új alpolgármester jelölt meg nagyon régi barátom, meg ugye Pétert is valamennyire), szoval egyik oldalra sem vagyok elfogult de ez elég gané sztori a polgármester részéről.
Bazzani
Vicc ez az ember, politikailag hulla

2026-ra nincs más út, mint a LDL, TRIGLICERID, GLÜKÓZ trióból valakit elovalasztani és elinditani a választáson
FLZOLI
A közgyűlés végén bejelentette, hogy minden feladatától megfosztja Kis Andit.
Szép történet.
Állítolag a másik alpolgármester gyűlöli az MSZP-t. Ez is indok volt benne, meg Kis Andi nem ugrált MZP feleségének.
Bazzani
miért? Kicsoda MZP felesége?
Amadeus
Amit én hallottam: már rajta volt a pecsét a közös ellenzéki programon, amikor MZP feleségének eszébe jutott, hogy "néhány fontos" mondatot még bele kellene venni. Végül nem vették bele, de napokig ezen ment a baszakodás.
nagylaza
😀😀😀

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints 6 499

youtu.be/ySY0QChTrLY
Sobri Jóska

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 646 — beers & Packers
 24.hu/belfold/2022/04/28/marki-zay-peter-mszp-s-alpolgarmestere-levaltasat-javasolta/

Wtf.

Bazza?
Amadeus
Kis Andrea (alpolgármester) nem úgy ugrál ahogy Péter akarja (értsd van ellenvéleménye).
Kis Andi vitte amúgy itt nálunk az előválasztást, ott ücsörögtek egész nap egy sátorban szakadó esőben, szélben, hidegben aztán egy köszönömöt nem kapott érte senki a vezértől.

Mindenkit személyesen ismerek a történetben (Andi férjével sokat buliztam kölyökkorunkban, Andit anyukám által, az új alpolgármester jelölt meg nagyon régi barátom, meg ugye Pétert is valamennyire), szoval egyik oldalra sem vagyok elfogult de ez elég gané sztori a polgármester részéről.
Bazzani

2026-ra nincs más út, mint a LDL, TRIGLICERID, GLÜKÓZ trióból valakit elovalasztani és elinditani a választáson
FLZOLI
Szép történet.
Állítolag a másik alpolgármester gyűlöli az MSZP-t. Ez is indok volt benne, meg Kis Andi nem ugrált MZP feleségének.
Bazzani
Amadeus
Amit én hallottam: már rajta volt a pecsét a közös ellenzéki programon, amikor MZP feleségének eszébe jutott, hogy "néhány fontos" mondatot még bele kellene venni. Végül nem vették bele, de napokig ezen ment a baszakodás.
több mint 2 éve
r.baggio Detroit Lions Wake Forest Demon Deacons 62 881 — no es importante
Nekem onnan most ez a kedvencem

Az embert remélem senki nem zavarja meg korábbi ov nyilatkozatokkal

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 111
😊
Vrij6
Ennél már csak azok az FB kommentek tetszenek jobban, ahol azt magyarázzák, hogy mi voltunk az elsők akik az olcsó orosz gázra rámozdultunk, mindenki más csak követett minket.

Meg hogy az EU nagyon meg fogja szívni, mert le fog állni minden, mi meg továbbra is kapjuk majd az orosz gázt.

Amúgy az a durva, hogy ebben a 4 évben simán tudnak még nagyobb kárt is csinálni az országnak, mert felvehetnek annyi hitelt amennyit nem szégyellnek, az emberek meg majd azt látják, hogy minden rendben, aztán ezt addig húzzák ameddig lehet...és egyszer, talán nem a mi életünkben, ez az egész összeomlik és megint szarban lesz a haza.

Mert ahogy valaki írta, és ez enyhén ironikus, bár inkább szomorú, hogy a Fidesz az új MSZMP.
több mint 2 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 482 — Слава Україні! Героям слава!

😊

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
 hvg.hu/itthon/20220428_momentum_szolnok_dk_alpolgarmester_felmentes

Ők akartak együtt kormányozni.

több mint 2 éve

Wtf.

Bazza?
Amadeus

Bazzani

FLZOLI
Szép történet.
Bazzani

több mint 2 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 737 — Axel Foley

Wtf.

Bazza?
Amadeus

Bazzani

FLZOLI
Szép történet.

több mint 2 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 175 — farkas.l.zoltan@gmail.com
A cím alapján ez ide való 😊

444.hu/2022/04/28/vonaljeggyel-szurta-magat-heren-egy-ferfi-a-metron

több mint 2 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 855 — Bears & Illinois fan
 444.hu/2022/04/28/kormanyinfo-nyugdijemeles-a-magas-inflacio-miatt
A tanárok meg, ha nem akarnak éhezni, akkor menjenek nyugdíjba.
Elképesztő ez az ország geci.
Amadeus
Azt legalább elismerheted, hogy az általad oly megvetett Puzsér ebben váteszi volt, a nyuggerek tényleg fogságban tartják ezt az országot.
Ha az elmúlt 12 év összes kormányzati intézkedését úgy szemléljük, hogy "vajon erre mit reagált volna Lenke néni a szomszédokból?", rögtön meg is érthetjük a magyar néplelket. A covid óta meg különösen kidomborodik ez.
r.baggio
Nincsenek adataim, de az a gyanúm, hogy nem a nyuggerek. Legalábbis a nyuggerek nem jobban, mint a vidéki Magyarország, vagy az alacsonyabb képzettségűek. A nyuggerek ugyanúgy megszívják ezt a rendszert, mint a másik két csoport, az inflációkövetésre való áttéréssel kb. egy havi nyugdíjukat bukták el a NER alatt (bő két havival lenne több a nyugdíjuk svájci indexálással, ebből a 13. havi egyet visszaad). Szóval dettó ugyanaz, mint a kismelós, aki szintén vesztese a sztorinak, nem tudja igénybe venni a lakáshiteleket, a teljes családi adókedvezményt, stb., és tizenévek óta nem emelkedett a családi pótlékja (ami pont a legkisebb jövedelműeknél jelent legnagyobb emelkedést, ha nő), és mégis nagy arányban a NER-re szavaz.

Arról egyébként nem vagyok meggyőződve, hogy ennek nem lesz hatása a Fideszre. Egy életérzés az, hogy konjunktúra van, és csak minimálisan növöget a jövedelme a szegény (és buta) embernek, de nő. Így nem érzi magát vesztesnek, mert nincs viszonyítási alapja, hogy más csoportok jövedelme hogyan nő. Viszont a rosszabbhoz nem kell másokhoz viszonyítania. Ha nem tud növögetni picivel a jövedelme, hanem romlik, azt érzi (ha elszállnak a gáz/villany/benzin/élelmiszer árak, begyorsul az infláció, stb.) És akkor az az "életérzésére" is kihat. Persze nem a törzsbázisra, az mindig ugyanoda szavaz, eseményektől függetlenül (nem csak nálunk, az egész világon).
peterk2005
Kíváncsi lennék, kit nevezel jelen esetben kismelósnak. Mert a szakmunkás, aki nem teljesen balfasz, soha ilyen jól nem keresett, legyen szó építőiparról, vendéglátásról stb. A betanított meg gyári munkás az igen, bár hallottam olyanról, hogy egy város iparnegyedében reggel kiáll "A" gyár művezetője a bejárathoz (akinek sürgős határidős munkája van) , ahol rálát a "B" gyárba érkezőkre és átkiabál, hogy : - Ma gyertek hozzám, többet adok mint ők! és sokan át is mennek. Állítólag ez többször előfordult....😊

+ most friss élményeim vannak felújításról. Elképesztő munkadíjak vannak és tudom, hogy ezt nem mind a melósok teszik el, de meg kell őket is fizetni, mert nem jönnek. Ha nem tetszik a munkadíj, választhatod a másikat, aki még drágább....

Rengeteg olyan emberről tudok, aki feladta eredeti szakmáját (festő, burkoló, ács, stb. )20-25 éve, elment valahova dolgozni, de az elmúlt években visszatért (akár csak hétvégenként) és annyit kér, amennyit nem szégyell. Ez is ki fog pukkadni nyilván, de a kismelós is jól keres.....

Szerkesztette: csi77

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 2 éve
Jughead Dallas Cowboys 5 302
 hvg.hu/kkv/20220428_Hernadi_Zsolt_mol_olajembargo_arstop
empty taxi
Lassan Hernádira is meglesz a kilövési engedély
warr_b
túl sokat tudna ő dalolni MET témában. Nem lesz semmi itt, max kap egy nagyköveti kinevezést valami üdülőhelyre.
Amadeus
Csak figyeljenek a kiadatási egyezményekre 😊
warr_b
Azért nem olyan nehéz, nem kell Horvátországba küldeni, egyébként meg máshol azt a koncepciós pert le se szarják.
több mint 2 éve

youtu.be/ySY0QChTrLY

több mint 2 éve
deyell Las Vegas Raiders 11 737

Wtf.

Bazza?
Amadeus

Bazzani

FLZOLI
"a koleszterin fog Magyarországon kormányt váltani."

choose life
több mint 2 éve

Wtf.

Bazza?
Amadeus

Bazzani

több mint 2 éve
Ők azért szavaznak Orbánra, mert 150 => 160 van évek óta, és ezzel elégedettek, mert előrelépésnek érzik. Ha netán 150 => 145 lesz, azt viszont nem fogják annak érezni.
peterk2005
De ilyen nem lesz, Orbán nem hülye.
A 150 az 160 lesz, legfeljebb 140-t ér.
Ezt mi tudjuk, az agyhalott nem látja át, ez neki bonyolult.
Ráadásul az, hogy valami drágul az már nem Orbán hibája, hanem Gyurcsányé, Brüsszelé, Sorosé, irreleváns, posztmodern polkomm ON. Ennyi.
Sobri Jóska
Nem értettél meg. Az agyhalott nem számokat lát, hanem létérzése van. A 150 => 160-at nem azért érzi, mert a 160 nagyobb szám a 150-nél, hanem azért, mert _ténylegesen_ picit jobb, többet ér. Ő akkor sem a számokat fogja nézni, ha a 160 kevesebbet fog érni, hanem akkor is a létérzése diktál. És még egyszer: nem a törzs bázisról beszélünk. A törzs bázisnak van Soros, Brüsszel, kisfaszom. Az apolitikus agyhalottnak létérzés van. Csak. Semmi más. Megismétlem amit írtam: a NER féle egypólusú, minden erőforrást birtokló rendszerek is meg szoktak bukni. Lényegébem mindig gazdasági okok miatt. Lényegében mindig ezt a létérzéses réteget elvesztítve.
peterk2005
Szerintem kár arra várni, hogy a buborekban tartott fanatizált réteg majd öntudatra ébred. Ez max akkor jött létre(és ehhez évtizedek, évszázadok kellettek), ha nem működnek a társadalom gőz és túlfeszültség levezeto eszközei.
Itthon a konstans háborús médiatérben egyszerűen nincs akkora túlfolyas, ami beteliti a poharat a leszakadt retegeknel. Erre mindig szigorúan figyeltek a NER Gobbels utánzat bedolgozók.

Ha bukik ez a rendszer, azt nem a csőcselék fogja vezetni vagy elérni, hanem az elit vagy a polgári réteg, akik addig repesztik a homogén rendszert amíg darabokra nem törik

több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 724 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ők azért szavaznak Orbánra, mert 150 => 160 van évek óta, és ezzel elégedettek, mert előrelépésnek érzik. Ha netán 150 => 145 lesz, azt viszont nem fogják annak érezni.
peterk2005
Ráadásul az, hogy valami drágul az már nem Orbán hibája, hanem Gyurcsányé, Brüsszelé, Sorosé, irreleváns, posztmodern polkomm ON. Ennyi.
Sobri Jóska
Nem értettél meg. Az agyhalott nem számokat lát, hanem létérzése van. A 150 => 160-at nem azért érzi, mert a 160 nagyobb szám a 150-nél, hanem azért, mert _ténylegesen_ picit jobb, többet ér. Ő akkor sem a számokat fogja nézni, ha a 160 kevesebbet fog érni, hanem akkor is a létérzése diktál. És még egyszer: nem a törzs bázisról beszélünk. A törzs bázisnak van Soros, Brüsszel, kisfaszom. Az apolitikus agyhalottnak létérzés van. Csak. Semmi más. Megismétlem amit írtam: a NER féle egypólusú, minden erőforrást birtokló rendszerek is meg szoktak bukni. Lényegébem mindig gazdasági okok miatt. Lényegében mindig ezt a létérzéses réteget elvesztítve.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
peterk2005

több mint 2 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 737 — Axel Foley

Wtf.

Bazza?
Amadeus