Politika
65 feliratkozó
több mint 2 éve
tegnap kordonbontas tortenik es senki semmi? 😊
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
amugy miert van ez a rhoadt nagy Csurka rehabilitacio mostanaban? tenyleg nem ertem ...Te, már évekkel ez előtt kimondta Bayer Zsoca a párttagkönyvvel a zsebében, hogy Csurkának mindenben igaza volt.Több mindenben is egyetértek veled, de azt is tudjuk, hogy sokakra bizony komoly hatással van ez a kommunikáció, ebből pedig az következik, hogy sokan akik korábban nem foglalkoztak mondjuk Szálasi viselt dolgaival, de ma már hallani tőlük bayeri gondolatokat 😕amúgy érdemes a Szálasi sztori kapcsán a fideszes kommenteket olvasni, a többség védelmébe vette/veszi a “Nemzetvezetőt”.Rosszul látod.
Jóskám, úgy látom megérkeztél a zseniális orbán viktorod oldalán a nácik közé.
Amadeus von Dollárbaloldal
Tudod, van, aki képes nem csak fehér-feketében, jóban-rosszban, Orbán-Gyurcsányban érzékelni és értelmezni az őt körülvevő világot. Ezt hívják árnyalatnak, ha ez így mond neked valamit.
Ahogy a homofób-törvény születésekor, úgy a fideszes agyhalottak náci megnyilvánulásaikor is szerencsés ha tud az ember disztingválni, és egy konkrét ember megítélését nem keveri össze azon ember minden cselekedetével való azonosulással, és pláne nem minden olyan emberével, aki azon ember "oldalán" van.
Gondolom Raiders drukkerként te se érkezel meg minden Raiders játékos minden döntése mellé, vagy legalábbis merem remélni, hogy nem vagy ennyire elvakult és csőlátású.
Az elég bayeri lenne, ha te engem náciznál, mert bár a hsz-edre elsőként reagáltam, hogy hasznos és tetszetős dolognak tartom Szálasi képének összefestékezését, mert a nácik bárminemű elfogadása ellen fellépni jó dolog, de te mégis ahelyett, hogy velem vagy az általam leírtakkal vitáznál, elintézed azzal, hogy rám akarod kenni a "fideszes többség" kommentjeit.
Lehet csak mókásnak tartod, de az is lehet, hogy téged jobban elkapott és beszippantott a posztmodern kommunikáció, mint te magad gondolnád vagy észrevennéd.
Csak vigyázz, mert
ennek a gödörnek nincs aljaŐszentsége Sobri Jóska
Én természetesen nem keverem össze a dolgot, nem hibáztatom a fidesz híveit általánosságban, egy-egy ilyen büdös gyökér dumái miatt, de tényleg látni kell, hogy ha ezeknek ennyire komoly teret engednek, akkor az előbb utóbb gyökeret ereszt a társadalom nagyobb rétegeiben...ez pedig igazán veszélyessé teszi és ennek a kormány csak minimálisan próbál ellenébe menni...ha egyáltalán próbál
Klaci79
Csurkának baszki. Kommunikáció szintjén a Fidesz jelenleg a MIÉP szélen van.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
m.hvg.hu/itthon/20230314_finn_sved_nato_szavazas_halasztas_semjen_zsolt_marcius_20_marcius_27_aprilis_3 erre mar a bohózat jelzo is kevés.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 2 éve
és mág az origo is rubeljobboldaliÉn ezt feljelenteném a Magyar Életmód Bizottságnál. "Buzikra kellett kivernem a dollárbaloldali Origo miatt."De amúgy komolyan, eszembe jut és nem tudok nem arra gondolni, hogy a socialmediában ilyen képek alatt röfögő, félhülye pronyó feri és bivalybasznádi pista kihúzta rá a répát, aztán most meg tolja az Einhorn az Finkle kimosakodást 😂from hero to zero, csak nem úgyZseniális:A legcsodálatosabb bulvárhír egész héten. Konkrétan egész délelőtt ezen röhögtem.
telex.hu/zacc/2023/03/14/origo-hunter-schafer-gyonyoru-no-galeria
Jughead
Hanni
slowmotion
Hanni
vpi
több mint 2 éve
Én ezt feljelenteném a Magyar Életmód Bizottságnál. "Buzikra kellett kivernem a dollárbaloldali Origo miatt."De amúgy komolyan, eszembe jut és nem tudok nem arra gondolni, hogy a socialmediában ilyen képek alatt röfögő, félhülye pronyó feri és bivalybasznádi pista kihúzta rá a répát, aztán most meg tolja az Einhorn az Finkle kimosakodást 😂from hero to zero, csak nem úgyZseniális:A legcsodálatosabb bulvárhír egész héten. Konkrétan egész délelőtt ezen röhögtem.
Jughead
Hanni
slowmotion
Hanni
több mint 2 éve
Ellen vs EliotDe amúgy komolyan, eszembe jut és nem tudok nem arra gondolni, hogy a socialmediában ilyen képek alatt röfögő, félhülye pronyó feri és bivalybasznádi pista kihúzta rá a répát, aztán most meg tolja az Einhorn az Finkle kimosakodást 😂from hero to zero, csak nem úgyZseniális:A legcsodálatosabb bulvárhír egész héten. Konkrétan egész délelőtt ezen röhögtem.
Jughead
Hanni
slowmotion
Hanni
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
De amúgy komolyan, eszembe jut és nem tudok nem arra gondolni, hogy a socialmediában ilyen képek alatt röfögő, félhülye pronyó feri és bivalybasznádi pista kihúzta rá a répát, aztán most meg tolja az Einhorn az Finkle kimosakodást 😂from hero to zero, csak nem úgyZseniális:A legcsodálatosabb bulvárhír egész héten. Konkrétan egész délelőtt ezen röhögtem.
Jughead
Hanni
slowmotion
több mint 2 éve
Zseniális:ZSENIÁLIS.
Jughead
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
from hero to zero, csak nem úgyZseniális:A legcsodálatosabb bulvárhír egész héten. Konkrétan egész délelőtt ezen röhögtem.
Jughead
Hanni
több mint 2 éve
Zseniális:A legcsodálatosabb bulvárhír egész héten. Konkrétan egész délelőtt ezen röhögtem.
Jughead
több mint 2 éve
Nekem a kedvencem az, hogy vannak/voltak saját négerjeink, ők voltak a jó négerek, mint Péntek.A Fradi zsoldos csapat, de hiányzik róla a trianonista-irredenta nagy-Magyarország máz.Megnéztem a Dunaszerdahely összeállítását a Besztercebánya ellen:Tulajdonképpen miben különbözik ez Magyarország kedvenc csapatának az összeállításától?
DAC 1904: Petráš - Pinto, Risvanis, Brunetti (26. Kružliak), Andzouana - Káčer, Dimun, Nebyla (89. Ramadan) – Blackman (70. Szánthó), Krstović (70. Niarchos), Gavrić (89. Mendez)
És akkor most szóljon a Nélküled!
nagylaza, főpohárnok
Mikey
somoskovig
Meg a mai világban a csapatnál nem a játékos nemzetisége számít, hanem az amit a csapat képvisel, izé, nem értek hozzá...a Fradi mit képvisel? Magyarországot?
több mint 2 éve
A Fradi zsoldos csapat, de hiányzik róla a trianonista-irredenta nagy-Magyarország máz.Megnéztem a Dunaszerdahely összeállítását a Besztercebánya ellen:Tulajdonképpen miben különbözik ez Magyarország kedvenc csapatának az összeállításától?
DAC 1904: Petráš - Pinto, Risvanis, Brunetti (26. Kružliak), Andzouana - Káčer, Dimun, Nebyla (89. Ramadan) – Blackman (70. Szánthó), Krstović (70. Niarchos), Gavrić (89. Mendez)
nagylaza, főpohárnok
Mikey
több mint 2 éve
Megnéztem a Dunaszerdahely összeállítását a Besztercebánya ellen:Tulajdonképpen miben különbözik ez Magyarország kedvenc csapatának az összeállításától?
nagylaza, főpohárnok
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 2 éve
444.hu/2023/03/13/mar-a-tanarper-elso-targyalasi-napjan-igazmondasi-kotelezettsegere-emlekeztettek-a-tankerulet-vezetojet

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
www.youtube.com/watch?v=OZkQejkJ5GsMegnéztem a Dunaszerdahely összeállítását a Besztercebánya ellen:A Fradi kezdőt a Leverkusen ellen nézted?
nagylaza, főpohárnok
StormST
több mint 2 éve
videa.hu/videok/zene/divizio88-fradika-magyar-enek-XxVLlOeK3MBd7LiOMegnéztem a Dunaszerdahely összeállítását a Besztercebánya ellen:A Fradi kezdőt a Leverkusen ellen nézted?
nagylaza, főpohárnok
StormST
Küldeném Sobri elvtársaitól sok szeretettel.
több mint 2 éve
Megnéztem a Dunaszerdahely összeállítását a Besztercebánya ellen:A Fradi kezdőt a Leverkusen ellen nézted?
nagylaza, főpohárnok

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 2 éve
Szerintem mindhárom együtt.telex.hu/direkt36/2023/03/13/a-magyarokra-nyomast-kell-gyakorolnunk-kiszivargott-iratok-tarjak-fel-az-orosz-vezetesu-budapesti-bank-megroppanasatEgyszer talán majd kiderül, hogy mi van ennek a hátterében. Mert ez már jó ideje nem egyszerűen keletre is nyitunk, ahhoz túl illogikus. Ez már vagy valakinek hatalmas üzlet - annál is nagyobb, mint ami látszik -, vagy pedig valakinek / valakiknek roppant módon tudják szorongatni a tökeit valamivel az oroszok. Harmadik lehetőségként még elképzelhető, hogy mára saját maguk is elhitték a nyugat hanyatlós illiberálisos marhaságukat. De még mindig nehezen tudom elképzelni, hogy ennyire elhülyültek volna. A legfontosabb szereplők értelmesebbek azért ennél, ha maga a rendszer már el is hülyült teljesen.
utolsó csatlós
peterk2005 udvari bolond
Aki nem hülyült el ebben a rendszerben belülről, az már régen rajta van az eki, eki bőrdzseki tracken.
több mint 2 éve
telex.hu/direkt36/2023/03/13/a-magyarokra-nyomast-kell-gyakorolnunk-kiszivargott-iratok-tarjak-fel-az-orosz-vezetesu-budapesti-bank-megroppanasatEgyszer talán majd kiderül, hogy mi van ennek a hátterében. Mert ez már jó ideje nem egyszerűen keletre is nyitunk, ahhoz túl illogikus. Ez már vagy valakinek hatalmas üzlet - annál is nagyobb, mint ami látszik -, vagy pedig valakinek / valakiknek roppant módon tudják szorongatni a tökeit valamivel az oroszok. Harmadik lehetőségként még elképzelhető, hogy mára saját maguk is elhitték a nyugat hanyatlós illiberálisos marhaságukat, és puszta ideológiából csinálják. De még mindig nehezen tudom ez utóbbit elképzelni, ennyire nem hiszem, hogy elhülyültek. Maga a rendszer már nagyonhülye a legfelsőbb szint alatt, de a legfontosabb szereplők szerintem (még?) nem. Aztán ki tudja...
utolsó csatlós
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Ja, értem. De erre meg az a válasz, hogy hát nem is engedték. Hiába kapta meg mandátumban az abszolút többséget, nem kormányozhatott egyedül, és nem kaphatta meg a stratégiailag fontos tárcákat.Arra gondoltam, ha nem lettek volna a 45-ös választások szabadok, nem engedték volna nyerni egy kisgazdákhoz hasonló polgári demokrata formációt, ahogyan ez 47-ben már meg is történt.De hát 90-ben indult a választáson az mszmp is. És persze az mszp is. Egyik sem volt kizárva. 45-ben viszont voltak kizártak.Te a Horthy-rendszer továbbélését hiányolod, de történt egy rendszerváltás és a kisgazdák ugyanolyan megfelelő szükségmegoldás voltak, mint 90-94-ben az MSZP a Kádár- rendszer hívei számàra.Már az sem igaz, hogy mutatta a valós erőviszonyokat, mert ahogy írtam, Bethlen éppen a szovjetek vendégszeretetét élvezte. A sajtószabadság, szólásszabadság, gyülekezési szabadság közelítőleg sem érvényesült. Amit írsz, hogy a Horthy-rendszer vidéki derékhada szabadon voksolhatott, értelmezhetetlen. Hiszen te magad írod, méghozzá helyesen, hogy a kisgazdákra szavaztak. Csakhogy nekik eszükbe nem jutott volna a kisgazdákra szavazni, ha az általuk preferált párt indulhat a választáson. A Kisgazdapárt a még leginkább elfogadható volt a számukra, egy szükségmegoldás.Úgy minősíthető szabadnak, hogy nem csalták el. A nagykoalíció persze szovjet nyomásra alakult.Hogy lettek volna szabadok? Eleve ki voltak zárva a korábbi rendszer uralkodó erői. (Nem a nyilasokra gondolok, hanem a Horthy-rendszer vezetői. Részben szovjet fogságban is voltak.) A választások eredménye pedig előre le volt fixálva: a "győztes" Kisgazdapárt számára nem volt engedélyezve, hogy maga alakítson kormányt, koalícióra volt kényszerítve, és azokat a tárcákat, amelyek kellettek a kommunistáknak, azt át kellett adniuk. Milyen univerzumban minősülnek szabadnak az ilyen választások?A 45-ös választások szabadok voltak. Bibó, a Demokrata is három évet vésetett volna a sírkövére, 45-48. A kékcédulás csalás, a kisgazda kormány kommunista negligálása és a szocdemek bedarálása környékén durvultak el a viszonyok.Játék a szavakkal. Kétségtelenül szeretem, ha a szavakat a valós jelentésük szerint használjuk.Ez játék a szavakkal. Idejöttek, a nácik alól felszabadítottak, majd a szövetséges nagyhatalmi megállapodás nyomán berendezkedtek és megszállóként a maguk képére formálták az országot.Egy totalitárius diktatúra nem képes felszabadítani.Nekem a "Dicsőség a felszabadító szovjet hősöknek" feliratú emlékmű nem tetszik a Szabadság térenEléggé torz dolog ha párhuzamba állítod azokat a náci agyhalott fostalicskákat, akik önnön ostobaságuk és szarháziságuk miatt saját honfitársaikat mészárolták le, mint az állatokat, lelkes csicskaként deportálták meghalni, és igyekeztek kisemmizni azokkal az oroszokkal, akik 44/45-ben ténylegesen életüket adták azért, hogy ezeket a taknyokat kipicsázzák és felszabadítsák Magyarországot a fasizmus alól.
warr_b
Az egy teljesen más történet, hogy ezen katonák közt is voltak emberileg szarháziak, illetve hogy a nagypolitika később mire használta a Vörös Hadsereget.
Ettől még ott és akkor a szovjetek felszabadították hazánkat, a nyilasok meg elárulták.
Őszentsége Sobri Jóska
Személyes szinten el tudom fogadni, hogy sokak az ő érkezésükkel menekültek meg, de Magyarország nem szabadult fel úgy, ahogy Dánia, Norvégia vagy Belgium.
Kampman
Dzsokijuing
A felszabadítás azt feltételezi, hogy utána az ország valóban szabad. Ilyen állapot egy percig sem állt fent, sem 1945-ben, sem azután.
Kampman
Dzsokijuing
Assurbanapli
A Horthy-rendszer vezetői nem, de a rendszer főleg vidéki derékhada szabadon voksolhatott, túlnyomó többségük a kisgazdákra. Maga a voksolás megmutatta a reális politikai erőviszonyokat.
Mivel a kommunisták csak ekkor kezdték kiépíteni a későbbi hatalmi struktúrákat, sajtó-, szólás- és gyülekezési szabadság volt, egyre erősödő politikai presszióval.
Dzsokijuing
Abban igazad lenne, ha azt írnád, hogy a leadott szavazatokat nem hamisították meg, mert ez jelenlegi tudásunk szerint tényleg így volt. Nem voltak olyan választási csalások, mint 47-ben. Csakhogy nem ezt írtad, hanem hogy szabad választások voltak. Ahhoz meg kevés az, hogy 47-hez képest még mindig jobb volt.
Assurbanapli
Amennyiben már a 45-ös választások során is csak közelítőleg érvényesültek volna a szabad voksolás feltételei, a kisgazdák nem szereztek volna 57%-ot, az biztos.
Dzsokijuing
A második bekezdésedet nem értem. Én pont ugyanezt mondom. Ha szabad választások lettek volna, nem kapott volna 57%-ot az Fkgp. Azért kapott, mert aki olyan pártra akart volna szavazni, amelyet nem engedtek elindulni, az jobb híján a kisgazdákra szavazott.
Assurbanapli
Dzsokijuing
több mint 2 éve
Arra gondoltam, ha nem lettek volna a 45-ös választások szabadok, nem engedték volna nyerni egy kisgazdákhoz hasonló polgári demokrata formációt, ahogyan ez 47-ben már meg is történt.De hát 90-ben indult a választáson az mszmp is. És persze az mszp is. Egyik sem volt kizárva. 45-ben viszont voltak kizártak.Te a Horthy-rendszer továbbélését hiányolod, de történt egy rendszerváltás és a kisgazdák ugyanolyan megfelelő szükségmegoldás voltak, mint 90-94-ben az MSZP a Kádár- rendszer hívei számàra.Már az sem igaz, hogy mutatta a valós erőviszonyokat, mert ahogy írtam, Bethlen éppen a szovjetek vendégszeretetét élvezte. A sajtószabadság, szólásszabadság, gyülekezési szabadság közelítőleg sem érvényesült. Amit írsz, hogy a Horthy-rendszer vidéki derékhada szabadon voksolhatott, értelmezhetetlen. Hiszen te magad írod, méghozzá helyesen, hogy a kisgazdákra szavaztak. Csakhogy nekik eszükbe nem jutott volna a kisgazdákra szavazni, ha az általuk preferált párt indulhat a választáson. A Kisgazdapárt a még leginkább elfogadható volt a számukra, egy szükségmegoldás.Úgy minősíthető szabadnak, hogy nem csalták el. A nagykoalíció persze szovjet nyomásra alakult.Hogy lettek volna szabadok? Eleve ki voltak zárva a korábbi rendszer uralkodó erői. (Nem a nyilasokra gondolok, hanem a Horthy-rendszer vezetői. Részben szovjet fogságban is voltak.) A választások eredménye pedig előre le volt fixálva: a "győztes" Kisgazdapárt számára nem volt engedélyezve, hogy maga alakítson kormányt, koalícióra volt kényszerítve, és azokat a tárcákat, amelyek kellettek a kommunistáknak, azt át kellett adniuk. Milyen univerzumban minősülnek szabadnak az ilyen választások?A 45-ös választások szabadok voltak. Bibó, a Demokrata is három évet vésetett volna a sírkövére, 45-48. A kékcédulás csalás, a kisgazda kormány kommunista negligálása és a szocdemek bedarálása környékén durvultak el a viszonyok.Játék a szavakkal. Kétségtelenül szeretem, ha a szavakat a valós jelentésük szerint használjuk.Ez játék a szavakkal. Idejöttek, a nácik alól felszabadítottak, majd a szövetséges nagyhatalmi megállapodás nyomán berendezkedtek és megszállóként a maguk képére formálták az országot.Egy totalitárius diktatúra nem képes felszabadítani.Nekem a "Dicsőség a felszabadító szovjet hősöknek" feliratú emlékmű nem tetszik a Szabadság térenEléggé torz dolog ha párhuzamba állítod azokat a náci agyhalott fostalicskákat, akik önnön ostobaságuk és szarháziságuk miatt saját honfitársaikat mészárolták le, mint az állatokat, lelkes csicskaként deportálták meghalni, és igyekeztek kisemmizni azokkal az oroszokkal, akik 44/45-ben ténylegesen életüket adták azért, hogy ezeket a taknyokat kipicsázzák és felszabadítsák Magyarországot a fasizmus alól.
warr_b
Az egy teljesen más történet, hogy ezen katonák közt is voltak emberileg szarháziak, illetve hogy a nagypolitika később mire használta a Vörös Hadsereget.
Ettől még ott és akkor a szovjetek felszabadították hazánkat, a nyilasok meg elárulták.
Őszentsége Sobri Jóska
Személyes szinten el tudom fogadni, hogy sokak az ő érkezésükkel menekültek meg, de Magyarország nem szabadult fel úgy, ahogy Dánia, Norvégia vagy Belgium.
Kampman
Dzsokijuing
A felszabadítás azt feltételezi, hogy utána az ország valóban szabad. Ilyen állapot egy percig sem állt fent, sem 1945-ben, sem azután.
Kampman
Dzsokijuing
Assurbanapli
A Horthy-rendszer vezetői nem, de a rendszer főleg vidéki derékhada szabadon voksolhatott, túlnyomó többségük a kisgazdákra. Maga a voksolás megmutatta a reális politikai erőviszonyokat.
Mivel a kommunisták csak ekkor kezdték kiépíteni a későbbi hatalmi struktúrákat, sajtó-, szólás- és gyülekezési szabadság volt, egyre erősödő politikai presszióval.
Dzsokijuing
Abban igazad lenne, ha azt írnád, hogy a leadott szavazatokat nem hamisították meg, mert ez jelenlegi tudásunk szerint tényleg így volt. Nem voltak olyan választási csalások, mint 47-ben. Csakhogy nem ezt írtad, hanem hogy szabad választások voltak. Ahhoz meg kevés az, hogy 47-hez képest még mindig jobb volt.
Assurbanapli
Amennyiben már a 45-ös választások során is csak közelítőleg érvényesültek volna a szabad voksolás feltételei, a kisgazdák nem szereztek volna 57%-ot, az biztos.
Dzsokijuing
A második bekezdésedet nem értem. Én pont ugyanezt mondom. Ha szabad választások lettek volna, nem kapott volna 57%-ot az Fkgp. Azért kapott, mert aki olyan pártra akart volna szavazni, amelyet nem engedtek elindulni, az jobb híján a kisgazdákra szavazott.
Assurbanapli
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 2 éve
De hát 90-ben indult a választáson az mszmp is. És persze az mszp is. Egyik sem volt kizárva. 45-ben viszont voltak kizártak.Te a Horthy-rendszer továbbélését hiányolod, de történt egy rendszerváltás és a kisgazdák ugyanolyan megfelelő szükségmegoldás voltak, mint 90-94-ben az MSZP a Kádár- rendszer hívei számàra.Már az sem igaz, hogy mutatta a valós erőviszonyokat, mert ahogy írtam, Bethlen éppen a szovjetek vendégszeretetét élvezte. A sajtószabadság, szólásszabadság, gyülekezési szabadság közelítőleg sem érvényesült. Amit írsz, hogy a Horthy-rendszer vidéki derékhada szabadon voksolhatott, értelmezhetetlen. Hiszen te magad írod, méghozzá helyesen, hogy a kisgazdákra szavaztak. Csakhogy nekik eszükbe nem jutott volna a kisgazdákra szavazni, ha az általuk preferált párt indulhat a választáson. A Kisgazdapárt a még leginkább elfogadható volt a számukra, egy szükségmegoldás.Úgy minősíthető szabadnak, hogy nem csalták el. A nagykoalíció persze szovjet nyomásra alakult.Hogy lettek volna szabadok? Eleve ki voltak zárva a korábbi rendszer uralkodó erői. (Nem a nyilasokra gondolok, hanem a Horthy-rendszer vezetői. Részben szovjet fogságban is voltak.) A választások eredménye pedig előre le volt fixálva: a "győztes" Kisgazdapárt számára nem volt engedélyezve, hogy maga alakítson kormányt, koalícióra volt kényszerítve, és azokat a tárcákat, amelyek kellettek a kommunistáknak, azt át kellett adniuk. Milyen univerzumban minősülnek szabadnak az ilyen választások?A 45-ös választások szabadok voltak. Bibó, a Demokrata is három évet vésetett volna a sírkövére, 45-48. A kékcédulás csalás, a kisgazda kormány kommunista negligálása és a szocdemek bedarálása környékén durvultak el a viszonyok.Játék a szavakkal. Kétségtelenül szeretem, ha a szavakat a valós jelentésük szerint használjuk.Ez játék a szavakkal. Idejöttek, a nácik alól felszabadítottak, majd a szövetséges nagyhatalmi megállapodás nyomán berendezkedtek és megszállóként a maguk képére formálták az országot.Egy totalitárius diktatúra nem képes felszabadítani.Nekem a "Dicsőség a felszabadító szovjet hősöknek" feliratú emlékmű nem tetszik a Szabadság térenEléggé torz dolog ha párhuzamba állítod azokat a náci agyhalott fostalicskákat, akik önnön ostobaságuk és szarháziságuk miatt saját honfitársaikat mészárolták le, mint az állatokat, lelkes csicskaként deportálták meghalni, és igyekeztek kisemmizni azokkal az oroszokkal, akik 44/45-ben ténylegesen életüket adták azért, hogy ezeket a taknyokat kipicsázzák és felszabadítsák Magyarországot a fasizmus alól.
warr_b
Őszentsége Sobri Jóska
Kampman
Dzsokijuing
Kampman
Dzsokijuing
Assurbanapli
Dzsokijuing
Assurbanapli
Dzsokijuing
több mint 2 éve
Te a Horthy-rendszer továbbélését hiányolod, de történt egy rendszerváltás és a kisgazdák ugyanolyan megfelelő szükségmegoldás voltak, mint 90-94-ben az MSZP a Kádár- rendszer hívei számàra.Már az sem igaz, hogy mutatta a valós erőviszonyokat, mert ahogy írtam, Bethlen éppen a szovjetek vendégszeretetét élvezte. A sajtószabadság, szólásszabadság, gyülekezési szabadság közelítőleg sem érvényesült. Amit írsz, hogy a Horthy-rendszer vidéki derékhada szabadon voksolhatott, értelmezhetetlen. Hiszen te magad írod, méghozzá helyesen, hogy a kisgazdákra szavaztak. Csakhogy nekik eszükbe nem jutott volna a kisgazdákra szavazni, ha az általuk preferált párt indulhat a választáson. A Kisgazdapárt a még leginkább elfogadható volt a számukra, egy szükségmegoldás.Úgy minősíthető szabadnak, hogy nem csalták el. A nagykoalíció persze szovjet nyomásra alakult.Hogy lettek volna szabadok? Eleve ki voltak zárva a korábbi rendszer uralkodó erői. (Nem a nyilasokra gondolok, hanem a Horthy-rendszer vezetői. Részben szovjet fogságban is voltak.) A választások eredménye pedig előre le volt fixálva: a "győztes" Kisgazdapárt számára nem volt engedélyezve, hogy maga alakítson kormányt, koalícióra volt kényszerítve, és azokat a tárcákat, amelyek kellettek a kommunistáknak, azt át kellett adniuk. Milyen univerzumban minősülnek szabadnak az ilyen választások?A 45-ös választások szabadok voltak. Bibó, a Demokrata is három évet vésetett volna a sírkövére, 45-48. A kékcédulás csalás, a kisgazda kormány kommunista negligálása és a szocdemek bedarálása környékén durvultak el a viszonyok.Játék a szavakkal. Kétségtelenül szeretem, ha a szavakat a valós jelentésük szerint használjuk.Ez játék a szavakkal. Idejöttek, a nácik alól felszabadítottak, majd a szövetséges nagyhatalmi megállapodás nyomán berendezkedtek és megszállóként a maguk képére formálták az országot.Egy totalitárius diktatúra nem képes felszabadítani.Nekem a "Dicsőség a felszabadító szovjet hősöknek" feliratú emlékmű nem tetszik a Szabadság térenEléggé torz dolog ha párhuzamba állítod azokat a náci agyhalott fostalicskákat, akik önnön ostobaságuk és szarháziságuk miatt saját honfitársaikat mészárolták le, mint az állatokat, lelkes csicskaként deportálták meghalni, és igyekeztek kisemmizni azokkal az oroszokkal, akik 44/45-ben ténylegesen életüket adták azért, hogy ezeket a taknyokat kipicsázzák és felszabadítsák Magyarországot a fasizmus alól.
warr_b
Őszentsége Sobri Jóska
Kampman
Dzsokijuing
Kampman
Dzsokijuing
Assurbanapli
Dzsokijuing
Assurbanapli
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.