Politika

70 feliratkozó

23 napja
rva 4 663 — Me for President!
Amúgy volt már ilyen valaha parlamentáris demokráciában, hogy egy két éve még sehol nem lévő mozgalom/párt választáson kétharmados többséggel elpicsázza az aktuálisan régóta hatalomban lévőt?
warr_b
Szlovéniában az elmúlt 4 választásból 3-at olyan nyert, aki féléve nem volt sehol. Bulgária szintén. Izlandon is megtörtént.
Gyurma Pappa
de ők nem kaptak 53%-ot és kétharmadot. szlovénoknál 28%-kal és minimális különbséggel nyert a kormánypárt. nem akarom hype-olni, de az a politikai teljesítmény amit MP véghez vitt az elmúlt 2 évben ekkora ellenszél és nyomás alatt, az a modern politika történetében igen ritka. mint politikus ott van a legtehetségesebbek között világ viszonylatban is. ebből persze nem következik hogy milyen államférfi lesz, de ezt ismerjük neki, amit letett az asztalra az elmúlt két évben, az bravúros teljesítmény volt.
deyell
biztos, hogy politikai teljesítmény? nekem inkább projektnek tűnik mint politikának.
azt nem vitatom, hogy sokszor annyi munkát tettek bele, mint a Fidesz, és alulról építkeztek, amit a Fidesz felülről akart megoldani (HK,DPK) az országjárás mint munka egyszerűen megkérdőjelezhetetlen.
volt egy hatalmas rendszerváltó akarat, és ő megfelelően csatornázta össze őket. a politika innen kezdődik.
23 napja
deyell Las Vegas Raiders 12 639 — Sworn to the Dark
Amúgy volt már ilyen valaha parlamentáris demokráciában, hogy egy két éve még sehol nem lévő mozgalom/párt választáson kétharmados többséggel elpicsázza az aktuálisan régóta hatalomban lévőt?
warr_b
Szlovéniában az elmúlt 4 választásból 3-at olyan nyert, aki féléve nem volt sehol. Bulgária szintén. Izlandon is megtörtént.
Gyurma Pappa
de ők nem kaptak 53%-ot és kétharmadot. szlovénoknál 28%-kal és minimális különbséggel nyert a kormánypárt. nem akarom hype-olni, de az a politikai teljesítmény amit MP véghez vitt az elmúlt 2 évben ekkora ellenszél és nyomás alatt, az a modern politika történetében igen ritka. mint politikus ott van a legtehetségesebbek között világ viszonylatban is. ebből persze nem következik hogy milyen államférfi lesz, de ezt ismerjük neki, amit letett az asztalra az elmúlt két évben, az bravúros teljesítmény volt.
deyell
oké, tök más választási rendszer.

a magyar választási rendszer teszi ilyenné ezt az eredményt. egy igazságosabb, arányosabb rendszerben nem lenne kétharmad.

Tóth P. nagyon jól átlátta, hogy kell a rendszert kihasználni, és tökéletesen végigvitték a tervet.

(nem a mostani szlovén választásról beszéltem, hanem az előtte lévőkről, és a mostani kormánypárt az előző választás előtt alakult nem sokkal)
Gyurma Pappa
valóban tök más választási rendszer, többek között azért mert az EU-n belül ennyire sehol sem tudta a maga javára formálni a választási rendszert a kormánypárt mint nálunk a fidesz. ennyire sehol sem lejtett a pálya a kormánypárt javára. és nem csak jogilag, ott volt a hatalmas média és anyagi fölényük is. és így sikerült őket tönkreverni egy 2 éve létező pártnak. nem hiszem hogy bármelyik szlovén vagy bolgár párt tudott hasonlót produkálni.

built for this shit

23 napja
Matthew99 New Orleans Saints 10 416 — Invisible man
Kemény beszéd Magyar Pétertől. Nem marad benne semmi és nem finomkodik.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
23 napja
Negritis, a vajda Denver Broncos 58 135 — The Mathematician
„Orbán Viktor most nemrégiben már gratulált Magyar Péternek. Én is szeretnék gratulálni – a Facebooknak, és a Facebook mögött álló, szilícium-völgyi globális óriáscégnek, mert megszerezte az első magyar miniszterelnököt”
– mondta Toroczkai László🟩 eredményértékelő beszédében.

LMAO, Lackómackó inkább örüljön, hogy éppen becsusszant a Parlamentbe, de úgy viselkedik, mintha valami kibaszott nagy erő lenne. mondjuk akkor törölhetné magát a celeb házaspárjuk is FB-ről, nem?
petey
széljobb szavazó haverom (miép, jobbik, mhm) aki vallja hogy ő centrista ennyit írt mikor facepalmoltam hogy toró mekkora hulladék

"Erősen van benne valami"

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
23 napja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 570 — Lucas Scott
Tóth P. nagyon jól átlátta, hogy kell a rendszert kihasználni, és tökéletesen végigvitték a tervet.

Gyurma Pappa
na még o nyert nagyot tegnap. vszeg a naptarja betelt a kovetkezo 3-4 valasztasra ...

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
23 napja
forbes is rajtunk rugózik

www.forbes.com/sites/siladityaray/2026/04/13/how-hungarys-child-sex-abuse-scandal-contributed-to-orbans-downfall/

23 napja
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 21 644 — Csodabogár
„Orbán Viktor most nemrégiben már gratulált Magyar Péternek. Én is szeretnék gratulálni – a Facebooknak, és a Facebook mögött álló, szilícium-völgyi globális óriáscégnek, mert megszerezte az első magyar miniszterelnököt”
– mondta Toroczkai László🟩 eredményértékelő beszédében.

LMAO, Lackómackó inkább örüljön, hogy éppen becsusszant a Parlamentbe, de úgy viselkedik, mintha valami kibaszott nagy erő lenne. mondjuk akkor törölhetné magát a celeb házaspárjuk is FB-ről, nem?

23 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 834 — zászló zászló szív
warr_b
Gyurma Pappa
deyell
oké, tök más választási rendszer.

a magyar választási rendszer teszi ilyenné ezt az eredményt. egy igazságosabb, arányosabb rendszerben nem lenne kétharmad.

(nem a mostani szlovén választásról beszéltem, hanem az előtte lévőkről, és a mostani kormánypárt az előző választás előtt alakult nem sokkal)

23 napja
Sebii Seattle Seahawks Oregon Ducks 4 015
23 napja
NB2 New England Patriots 28 532 — nabege2@yahoo.com
beszarsz m1-en megy MP sajtája
23 napja
warr_b
Gyurma Pappa
deyell
ha a számokat nézed itt sem 2/3-ad kéne, hanem 60/38/2
23 napja
Tudtak a számokról, Sobri többször beírta. Tényleg felfoghatatlan...
Hivatkoztam már itt egy hónapja a Szikla filmre, lehet OV tényleg olyan mint a tábornok és csak blöffölt végig 😊
ő alapvetően egy jó ember 😊
23 napja
warr_b
Gyurma Pappa

built for this shit

23 napja
Sokszor megpróbáltam érvelni a Kutyás szavazóknak itt is, baráti körben is (haszontalanul), de így aludva egyet a tegnapra még egyszer leírom, amit gondolok erről.

MKKP és a DK is egyfajta csakazértis alapon be akarta bizonyítani, hogy nekik aztán senki ne mondja meg, hogy ki indulhat és ki nem egy demokráciában. Semmit nem tanultak abból, ami az elmúlt 16 évben 4 kétharmadot adott a Fidesznek, semennyire nem képesek olvasni/megérteni azt, hogy az ellenzéki népléleknek mire van szüksége.

És amikor még az ellenzék nyíltan és tisztán elmondja, hogy mit vár el tőlük, még akkor is azt mondja, hogy nem nincs igazad, majd én jobban tudom helyetted, hogy mire van szükséged, majd én képvisellek téged.

Ezt a fajta totális szemellenzős hozzáállást árazta be teljesen a tegnapi nap. Egy cseppet sem bánom, hogy az MKKP még az 1%-ot sem érte el és remélem a DK is bezuhan 1% alá, hogy legyen következménye annak, amit csináltak.

MKKP maradjon meg, mint civil szerkezet, mert annak kurva jók, de pártként megbuktak.

És csak azért nem lett nagyobb következménye ennek a hozzáállásnak, mert a Tisza valóban kiáradt.
ervinator
egyrészt ez sokkal bonyolultabb ennél és civil szervezetként azt amit csináltak nem lehetett itthon a NER alatt

de örömködj, elvégre győzni is tudni kell
csak nehogy ner 2.0 legyen és te legyél az új bayer

23 napja
Sixo Los Angeles Chargers South Carolina Gamecocks 41 466 — LIGHTS OUT!
Most direkt flexxel mi jól tud angolul?

23 napja
Látom meghallotta a tegnapi kérdésem és elkezdett a magyar sajtótájékoztatón is már angolul beszélni.
Sixo
Mondta, hogy Bolt Up!?
szaba
Még nem, de még van rá 1 órája, hogy megtegye, 3ig tart a sajtótájékoztató.

23 napja
szaba Los Angeles Chargers 12 680
Látom meghallotta a tegnapi kérdésem és elkezdett a magyar sajtótájékoztatón is már angolul beszélni.
Sixo
Mondta, hogy Bolt Up!?
23 napja

23 napja
ervinator New England Patriots Michigan Wolverines 2 040
Sokszor megpróbáltam érvelni a Kutyás szavazóknak itt is, baráti körben is (haszontalanul), de így aludva egyet a tegnapra még egyszer leírom, amit gondolok erről.

MKKP és a DK is egyfajta csakazértis alapon be akarta bizonyítani, hogy nekik aztán senki ne mondja meg, hogy ki indulhat és ki nem egy demokráciában. Semmit nem tanultak abból, ami az elmúlt 16 évben 4 kétharmadot adott a Fidesznek, semennyire nem képesek olvasni/megérteni azt, hogy az ellenzéki népléleknek mire van szüksége.

És amikor még az ellenzék nyíltan és tisztán elmondja, hogy mit vár el tőlük, még akkor is azt mondja, hogy nem nincs igazad, majd én jobban tudom helyetted, hogy mire van szükséged, majd én képvisellek téged.

Ezt a fajta totális szemellenzős hozzáállást árazta be teljesen a tegnapi nap. Egy cseppet sem bánom, hogy az MKKP még az 1%-ot sem érte el és remélem a DK is bezuhan 1% alá, hogy legyen következménye annak, amit csináltak.

MKKP maradjon meg, mint civil szerkezet, mert annak kurva jók, de pártként megbuktak.

És csak azért nem lett nagyobb következménye ennek a hozzáállásnak, mert a Tisza valóban kiáradt.

"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
23 napja
gyurczi New York Giants 2 672 — Giants fan
Где Пётр?

Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
23 napja
Én meg lennék lepődve ha itt a Fideszben széles körben nyilvános lettek volna a tényleges számok. Azzal kb veszélyeztették volna azt, hogy egyben maradnak, amíg lemegy a választás, mert ha biztos a bukás, akkor többen kiugorhatnak, nem tesznek bele energiát etc.

Egyszerűen elhitték a saját hazugságaikat, megkapták felülről, hogy azt kell tolni, hogy faszák vagyunk és elhitték.
ervinator
Egyetértek, Viktor tudta meg max 1-2 bizalmas.
szaba
szerintem tudták többen lásd Deák Dani elszólását, hogy semmi értelme már ezt nyomniuk. plusz az a dunaújvárosi hangfelvétel, ami szerint a saját aktivistáik fele a Tiszára szavaz.... legfeljebb a sima fidesz pártkatona nem tudta, de a prominens arcok igen, hogy bukó lesz.

Szerkesztette: deyell

built for this shit

23 napja
Matthew99 New Orleans Saints 10 416 — Invisible man

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
23 napja
eaglesmcnabb Cleveland Browns Virginia Tech Hokies 23 350 — je suis poloska
Hatvanpusztával mi a terv? Remélem átalakítják valami hasznos dologgá.
bcsarli, Udvari Főkóstoló
Theme park?
szaba
gyerekek intézetének kiváló környezet lenne

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
23 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 834 — zászló zászló szív
warr_b

23 napja

Egyébként a wiki szerint a TiSza pártot 2020 októberében alapították (Szabó Attila elnök, illetve Deák Boldizsár és Somodi Erzsébet akkori alelnökök 2020 októberében Egerben alapították. Deák Boldizsár a 2000-es években fideszes képviselő volt Eger önkormányzatában. Deák és Somodi korábban a Schmuck Andor-féle Szociáldemokraták jelöltjei voltak), én ezt például nem tudtam, asszony találta tegnap este.
warr_b
elsőre nem tudom

másodiknál meg ugye mikor az EP választás volt akkor volt hír hogy keresnek egy létező de inaktív pártot amit kvázi "átvesznek" mert a bejegyzés meg minden túl sokáig tartana
szóval jah sztem sokan tudtuk 😀