Politika

70 feliratkozó

23 napja
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 944 — ellenIktriad / 2026 Arena4 March Madness winner
Tóth P. nagyon jól átlátta, hogy kell a rendszert kihasználni, és tökéletesen végigvitték a tervet.

Gyurma Pappa
na még o nyert nagyot tegnap. vszeg a naptarja betelt a kovetkezo 3-4 valasztasra ...
csebi
ki az a Tóth P.?

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
23 napja
bobi0092 Indianapolis Colts 4 839
Elég szép gesztus volt ez a magyar sajtónak
Wester
Egyetértek, mivel van benne nem kevés munkájuk, hogy ez a kétharmad összejött.
23 napja
gamerkr Green Bay Packers 11 879 — The sharif don't like it - welcome to the casbah club
Wester
Sok kérdés nem lesz, hosszúak a válaszok Peti

23 napja
rob3r7o Denver Broncos 4 983
Ezt az európai vezetőknek majd mi megmondjuk merre van az előre részt ki lehetett vna hagyni, de a többi része szerintem rendben volt nagyjából.

„History is a set of lies agreed upon.”

“Auf dem Weg zurück nach Europa kann Ungarn auf Deutschland zählen.”
23 napja
Lúdas Solymi New England Patriots 9 252
Nekem abszolút nem szimpatikus a fiú, sok általa elmondott tervtől viszolygok, engem a négy évben újra meg kell győznie.
Szokol
Mint például?
Lúdas Solymi
Mert ez is egy populista farok: persze, hogy marad a 13. és 14. havi nyugdíj, ami nonszensz, mert 12 hónap van. Tessék megfelelő gazdaságot építeni és megemelni úgy a nyugdíjat, hogy elég legyen a 12. Aztán a rezsicsökkentés megtartása. Nem kellene inkább megfelelően szigetelni, korszerűvé tenni a fűtésrendszereket? De nem értek egyet a vagyonadóval sem: elég magasak a jövedelmet terhelő adók, akkor nem fair a vagyonadó. Vagy ez, vagy az, de a kettő együtt sok. És így tovább, van még egy pár.
Szokol
Nem tudsz 13.-14. nélkül választást nyerni. És nem teheted, hogy az első évben amíg összeáll a kormányzásod ezekbe belenyúlj túl erősen.
Biztos vagyok benne, hogy hozzáfognak nyúlni, a kérdés inkább a mikor és hogyan.
Toca
Na, hát majd meglátjuk. Ezért írtam, hogy engem újra meg kell győznie a négy évben.
Szokol
A 13-14. havi nyugdíj valóban ez baromság, csak jobban hangzik mint az, hogy megemeljük a nyugdíjat 3%-al.
Ehhez amúgy az elkövetkezendő 5-10 évben nehéz lesz hozzányúlni, mert az emberek nem fogják tudni megérteni azt, ha átcsatornázod havi kiosztásba, mert annak kisebb a láthatósága mint az egyösszegű kifizetésnek.

A vagyonadó a nagy keresetűeket fogja terhelni és valszeg sok más adó ki lesz vezetve ill. az SZJA-hoz is hozzá fognak nyúlni.

De ezek igazából már matekolások, hogy miként tologatod a számokat úgy, hogy kommunikácóban pozitívban gyere ki, az emberek is úgy érezzék, hogy visszakapnak valamit, de a végén ugyanaz folyik be vagy kicsit kevesebb.

Itt első körben a Fideszt kell elpaterolni minél hamarabb, hogy ne basszák még jobban szét a költségvetést, aztán átnézni a számokat, egyeztetni az EU-val, hitelezőkkel, hitelintézetekkel, hogy milyen pénzt tudnak becsatornázni és aztán elkezdeni hozzányúlni a dolgokhoz.

De adjunk már nekik egy kis időt, hisz még fel se állt a kormány, azt se tudják, hogy mit hagy maga után hátra a Fidesz, de te már kritizálsz. Nonszensz.
Lúdas Solymi
Ne haragudj, de most úgy érzem egy faékkel beszélek. Leírtam, hogy Petikének újra meg kell győznie engem a következő négy évben, mert nem mindenben értek egyet. Erre megkérdezed, hogy miben, amire válaszoltam. Aztán hozzám vágod, hogy kritizálom. Remélem csak a másnaposság és a fáradtság miatt esik nehezedre összerakni a folyamatot.
Szokol
Lehet, hogy félreértettem, de te se fogalmaztál teljesen érthetően, hisz írásban nem úgy jönnek át a dolgok ahogy te gondolod, meg nem írtad, hogy az elkövetkezendő 4 évben, stb.
Amúgy te írtad, hogy persze h marad a 13-14. havi nyugdíj és miért nem ezmegaz, szóval már alapból kritizáltál.
Vagy ha kérdésfelvetésnek vagy javaslatnak szántad, akkor fogalmazd át faék egyszerűségűre 😉

Amúgy meg písz 😊
23 napja
Wester New York Jets Middle Tennessee Blue Raiders 10 186 — Jó ötletnek tűnt!

Lesz ez még így se!
23 napja
shagi0206 Arizona Cardinals LSU Tigers 14 050
"Csatlakozás az Európai Ügyészséghez, vagyonvisszaszerzési hivatal létrehozása, Alaptörvény módosítása, a jogállam helyreállítása - ezek lesznek az első feladatai a kormánynak Magyar szerint. Azt is beleírják az Alaptörvénybe, hogy miniszterelnök csak két ciklusig szolgálhat."
r.baggio
Erre nagyon kíváncsi leszek, hogy tényleg bele teszik e, illetve hogy ha bele, az ténylegesen ezt is fogja jelenteni, nem csak üres jogászkodás.
Cowboykarcsi90
Beletehetik, meg is próbálhatják betartani, de ha másik kormány lesz később 2/3-dal, az ugyanúgy kiszedetheti, nem?
23 napja
steelwolf Pittsburgh Steelers 10 830 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
Az kicsit erős szavak
,nincs az uniónak igazi vezetèse'
23 napja
shagi0206 Arizona Cardinals LSU Tigers 14 050
Ezek elég kemény szavak, lehet elkezedenék félni kicsit a Fideszes holdudvar helyében.
Nomac
Nem vagyok túl tapasztalt ezekben, de nekem annyira nem tetszik ez a beszéd. Kicsit olyan nagyon magyaros (mármint magyar magyaros, nem magyar petis), főleg a múlt hibáit vájkáljuk.
Vagy a tervezetek úgyis a kérdéseknél jönnek?
23 napja
Cowboykarcsi90 3 550 — …not me…Im in my prime!
"Csatlakozás az Európai Ügyészséghez, vagyonvisszaszerzési hivatal létrehozása, Alaptörvény módosítása, a jogállam helyreállítása - ezek lesznek az első feladatai a kormánynak Magyar szerint. Azt is beleírják az Alaptörvénybe, hogy miniszterelnök csak két ciklusig szolgálhat."
r.baggio
Erre nagyon kíváncsi leszek, hogy tényleg bele teszik e, illetve hogy ha bele, az ténylegesen ezt is fogja jelenteni, nem csak üres jogászkodás.

The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
23 napja
Nomac New England Patriots 4 446 — balazs.t85@gmail.com
Ezek elég kemény szavak, lehet elkezedenék félni kicsit a Fideszes holdudvar helyében.
23 napja
Negritis, a vajda Denver Broncos 58 135 — The Mathematician
Meg van Szíjjártó
gamerkr
 hvg.hu/itthon/20260413_szijjarto-peter-budapest-megtalaltuk-kulugyminiszterium-valasztasi-vereseg

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
23 napja
Tactful Cactus Green Bay Packers 15 549
Duró Dóra Darálója

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
23 napja
Kenny Atlanta Falcons 11 631 — Omar's Coming Yo!
darálják, hát hogyne Péter.

23 napja
bogjosi New England Patriots 2 245
megvan szjíjas 😀

...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
23 napja
gamerkr Green Bay Packers 11 879 — The sharif don't like it - welcome to the casbah club
Meg van Szíjjártó

23 napja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 570 — Lucas Scott
MP - 3-ig kerdezhetek próbálok rövidn valaszolni.
Erre 30 perce csak ő mondja 😀
Toca
ha az egeszet te beszeled akkor nincs kerdes. erre nem jottek ra a fidesznel.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
23 napja
r.baggio New York Giants UCLA Bruins 65 078 — no es importante

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
23 napja
Toca Minnesota Vikings 20 535 — Vikings fan
fel kellett volna szívni azt a csíkot Petya, kicsit frissebb lennél.
Kenny
EÜ-s tegnap elszívta mind 😀
23 napja
bogjosi New England Patriots 2 245
Toca
😀 😀
amúgy jól beszél, m1 nézők ennyi ideig úgysem látták még 😊

...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
23 napja
Negritis, a vajda Denver Broncos 58 135 — The Mathematician
Toca
mondta hogy csak 2 kérdés fog beleférni 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
23 napja
Kenny Atlanta Falcons 11 631 — Omar's Coming Yo!
fel kellett volna szívni azt a csíkot Petya, kicsit frissebb lennél.

23 napja
Toca Minnesota Vikings 20 535 — Vikings fan
23 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 834 — zászló zászló szív
valóban tök más választási rendszer, többek között azért mert az EU-n belül ennyire sehol sem tudta a maga javára formálni a választási rendszert a kormánypárt mint nálunk a fidesz. ennyire sehol sem lejtett a pálya a kormánypárt javára. és nem csak jogilag, ott volt a hatalmas média és anyagi fölényük is. és így sikerült őket tönkreverni egy 2 éve létező pártnak. nem hiszem hogy bármelyik szlovén vagy bolgár párt tudott hasonlót produkálni.
deyell
ez tény, ezt nem is vitatom.

annyi a mondanivalóm, hogy nem egyedülálló, hogy rövid idő alatt berobban valaki a politikába. mondjuk a Szőke Torgyán is ugye elég rapid módon nyerte meg először a GOP-t, majd az elnöki széket... szóval...

de tény, a Fidesz ellen sikerült fordítani a saját fegyverét, ez egyedülálló

23 napja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 23 943 — Kinek mit intézett a kormánya
Látom meghallotta a tegnapi kérdésem és elkezdett a magyar sajtótájékoztatón is már angolul beszélni.
Sixo
Egy nemzetközi sajttájon

Poloska vagyok.