Politika
66 feliratkozó
6 napja
Bowl.hu választási tippelde 2026docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing
Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (húsvét vasárnapi adatokkal frissítve)
Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő
Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed
A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
Szerkesztette: Löfli
több mint 2 éve
Ez egyre kevésbbé érdekli az embereket.Sobri, de meleg!! (remélem érthető az irónia)Az a baj, hogy Marci megértéséhez is kell egy világnézetre való befogadóképesség és értelmi nivó, azt is mondhatnám, hogy igény.Marcinak helyén van a szíve is. Igazi "jó ember". Ha ez egy olyan cinikus fasznak is lejön, mint én, akkor a néplelket megtestesítő kevésbbé valogatós népembereknek is lejön idővel. Nyilván ehhez ismerni, hallgatni kell, de "kedvesen", befogadhatóan beszél. Ő olyan karakter, akire lehet szavazni, és nem csak azért, hogy valaki ellen szavazzon az ember. 90 óta kb. Horn és Orbán volt csak ilyen a nagypolitikában.
Én úgy érzem, hogy ő egy boom or bust pick lenne a NER utáni világban, túl modern ő ide (még).
Ahogy Ungár Péterrel és a szikrás képviselő gyerekkel (nem jut eszembe a neve) sem tud mit kezdeni nem, hogy a NER, de még az ellenzék sem.
Rajtuk kívül viszont kb halálhörgés, siralom, Husztnak romvára a magyar közélet.
Amadeus von Dollárbaloldal
Őszentsége Sobri Jóska
Nomac
10-12 év múlva ennyire se fogja.
Ráadásul az a fajta cuki meleg, akit kedvelnek a nagymamák, márpedig a választásokat alapvetően ők döntik el. És azok mar a 70-es, 80-as években született nagymamák lesznek.
Szóval ez szerintem mondjuk a 34-es választáson nem lesz szempont.
több mint 2 éve
Ez nem rólad, hanem a szikráról és a kommunikációjukról árul el sokmindent. Tragikus. És elvileg ők a new hope, akik tisztában vannak a modern kommunikáció, felületek és minden egyéb csínjával, bínjával. De másfél évvel a választások után még a magasan kvalifikált ellenzékiek között se sikerült populáris névvé tenni a Jámbort. Tàborozás helyett ajánlanám a kommunikációs tréningeket, azt meg lehet oldani bárki lakásán, olcsóbban.Az a baj, hogy Marci megértéséhez is kell egy világnézetre való befogadóképesség és értelmi nivó, azt is mondhatnám, hogy igény.Tehát melyik állításomat cáfolja?Abban, hogy Feriékkel nem mosta fel a padlót, nem merte érvényesíteni velük szemben a felkészültségét, tudását, stb.És ez mennyiben cáfolja az általam leírtakat?Ma Marcinál nincs jobban képben levő, felkészültebb, kommunikációs szempontból ügyesebb, jobban érvelő közéleti szereplő Magyarországon.Az Underwood-házaspárral ugyancsak visszafogottan viselkedett.
Őszentsége Sobri Jóska
Kampman
Őszentsége Sobri Jóska
Kampman
Attól, hogy valaki képes egy vitában jól szerepelni még nem mindig vitázik, és nem kell mindenkivel szemben érvényesítenie a saját szempontjait.
Pláne ha interjút csinál. Ott az informálódás, az alany gondolatainak megismerése a fő szempont, nem a padlófelmosás.
Ha majd Marci elengedi az újságíróskodást, és kilép politikai aktornak, akkor nem hiszem, hogy bárkivel szemben alulmaradna bármilyen vitában. Meglátjuk.
Őszentsége Sobri Jóska
Én úgy érzem, hogy ő egy boom or bust pick lenne a NER utáni világban, túl modern ő ide (még).
Ahogy Ungár Péterrel és a szikrás képviselő gyerekkel (nem jut eszembe a neve) sem tud mit kezdeni nem, hogy a NER, de még az ellenzék sem.
Rajtuk kívül viszont kb halálhörgés, siralom, Husztnak romvára a magyar közélet.
Még a végén kiderül, hogy Rogán ágyúval lő verébre.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Sobri, de meleg!! (remélem érthető az irónia)Az a baj, hogy Marci megértéséhez is kell egy világnézetre való befogadóképesség és értelmi nivó, azt is mondhatnám, hogy igény.Marcinak helyén van a szíve is. Igazi "jó ember". Ha ez egy olyan cinikus fasznak is lejön, mint én, akkor a néplelket megtestesítő kevésbbé valogatós népembereknek is lejön idővel. Nyilván ehhez ismerni, hallgatni kell, de "kedvesen", befogadhatóan beszél. Ő olyan karakter, akire lehet szavazni, és nem csak azért, hogy valaki ellen szavazzon az ember. 90 óta kb. Horn és Orbán volt csak ilyen a nagypolitikában.
Őszentsége Sobri Jóska
Szerkesztette: Nomac
több mint 2 éve
Az a baj, hogy Marci megértéséhez is kell egy világnézetre való befogadóképesség és értelmi nivó, azt is mondhatnám, hogy igény.Marcinak helyén van a szíve is. Igazi "jó ember". Ha ez egy olyan cinikus fasznak is lejön, mint én, akkor a néplelket megtestesítő kevésbbé valogatós népembereknek is lejön idővel. Nyilván ehhez ismerni, hallgatni kell, de "kedvesen", befogadhatóan beszél. Ő olyan karakter, akire lehet szavazni, és nem csak azért, hogy valaki ellen szavazzon az ember. 90 óta kb. Horn és Orbán volt csak ilyen a nagypolitikában.
több mint 2 éve
Az a baj, hogy Marci megértéséhez is kell egy világnézetre való befogadóképesség és értelmi nivó, azt is mondhatnám, hogy igény.Tehát melyik állításomat cáfolja?Abban, hogy Feriékkel nem mosta fel a padlót, nem merte érvényesíteni velük szemben a felkészültségét, tudását, stb.És ez mennyiben cáfolja az általam leírtakat?Ma Marcinál nincs jobban képben levő, felkészültebb, kommunikációs szempontból ügyesebb, jobban érvelő közéleti szereplő Magyarországon.Az Underwood-házaspárral ugyancsak visszafogottan viselkedett.
Őszentsége Sobri Jóska
Kampman
Őszentsége Sobri Jóska
Kampman
Attól, hogy valaki képes egy vitában jól szerepelni még nem mindig vitázik, és nem kell mindenkivel szemben érvényesítenie a saját szempontjait.
Pláne ha interjút csinál. Ott az informálódás, az alany gondolatainak megismerése a fő szempont, nem a padlófelmosás.
Ha majd Marci elengedi az újságíróskodást, és kilép politikai aktornak, akkor nem hiszem, hogy bárkivel szemben alulmaradna bármilyen vitában. Meglátjuk.
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
Ahogy az sem, hogy brutális állományhiány van a BRFK-n is már.hvg.hu/itthon/20230804_nemeth_szilard_csepel_karacsony_gergely_szent_istvan_utPikót (VIII. ker. polgármester) is támadják most azzal, hogy 30%-kal több bűncselekmény van a kerületében mint korábban. persze a 25%-os infláció biztos nem tehet arról, hogy megugrott a vagyon elleni bűncselekmények száma.
Amikor azt hinnéd hogy már nem tudnak viccesebbet mutatni, akkor rájössz, hogy... de.
Mikey
deyell
Amúgy konkrétan úszunk a lopásokban, garázdaságokban és rongálásokban.
több mint 2 éve
Tehát melyik állításomat cáfolja?Abban, hogy Feriékkel nem mosta fel a padlót, nem merte érvényesíteni velük szemben a felkészültségét, tudását, stb.És ez mennyiben cáfolja az általam leírtakat?Ma Marcinál nincs jobban képben levő, felkészültebb, kommunikációs szempontból ügyesebb, jobban érvelő közéleti szereplő Magyarországon.Az Underwood-házaspárral ugyancsak visszafogottan viselkedett.
Őszentsége Sobri Jóska
Kampman
Őszentsége Sobri Jóska
Kampman
több mint 2 éve
Marci szerintem nem az a padló felmosós típus. Puzsér az. Marci elmondja amit gondol - ami valóban összeszedett, koherens -, de meghagyja a teret a másiknak a vitákban. Ha felmosás lesz belőle, az a másik miatt van. Itt is Orbán maga mosta fel magát.A minap írtam, hogy úgy gondolom, hogy a NER féle hatalomtechnikai modellek jellegüknél fogva vonzzák a hülyeséget. Itt az eklatáns példa. Marci vs Orbán Balázs. Nem valami megpénzelt félhülye influenszerről van szó, hanem egy befolyásos értelmiségiről, a miniszterelnök egyik fontos tanácsadójáról, ak egyetemi oktató is, így elvárható, hogy ha tud valamit, azt tudja el is mondani. Ehhez képest leül egy "jöttment" aktivistából lett onlie újságíróval, és rossz hallgatni az egész vitát, annyira egyoldalú. És biztos vagyok benne, hogy nem arról van szó, hogy politikus és pontosan tudja, hogy a hallgatóságának mit kell mondania, és azt adja elő, azért illyen. Itt ő "tényleg" vitázik szerintem. Csak ennyire futja. Pedig (bár nem ismerem) szerintem ez alapból egy nem hülye ember. És mégis. Siralom.Mondjuk ez tavalyi, de mondj bárkit, akivel Gulyás Marci nem mosná fel a padlót akármelyik oldalon.
peterk2005 udvari bolond
Ma Marcinál nincs jobban képben levő, felkészültebb, kommunikációs szempontból ügyesebb, jobban érvelő közéleti szereplő Magyarországon.
Őszentsége Sobri Jóska
Abban, hogy Feriékkel nem mosta fel a padlót, nem merte érvényesíteni velük szemben a felkészültségét, tudását, stb.Feriékkel interjút csinált, itt meghívott vitapartner volt. Más szerep a kettő.
Kampman

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Abban, hogy Feriékkel nem mosta fel a padlót, nem merte érvényesíteni velük szemben a felkészültségét, tudását, stb.És ez mennyiben cáfolja az általam leírtakat?Ma Marcinál nincs jobban képben levő, felkészültebb, kommunikációs szempontból ügyesebb, jobban érvelő közéleti szereplő Magyarországon.Az Underwood-házaspárral ugyancsak visszafogottan viselkedett.
Őszentsége Sobri Jóska
Kampman
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
És ez mennyiben cáfolja az általam leírtakat?Ma Marcinál nincs jobban képben levő, felkészültebb, kommunikációs szempontból ügyesebb, jobban érvelő közéleti szereplő Magyarországon.Az Underwood-házaspárral ugyancsak visszafogottan viselkedett.
Őszentsége Sobri Jóska
Kampman
több mint 2 éve
hvg.hu/itthon/20230804_nemeth_szilard_csepel_karacsony_gergely_szent_istvan_utPikót (VIII. ker. polgármester) is támadják most azzal, hogy 30%-kal több bűncselekmény van a kerületében mint korábban. persze a 25%-os infláció biztos nem tehet arról, hogy megugrott a vagyon elleni bűncselekmények száma.
Amikor azt hinnéd hogy már nem tudnak viccesebbet mutatni, akkor rájössz, hogy... de.
Mikey
built for this shit
több mint 2 éve
Az Underwood-házaspárral ugyancsak visszafogottan viselkedett.A minap írtam, hogy úgy gondolom, hogy a NER féle hatalomtechnikai modellek jellegüknél fogva vonzzák a hülyeséget. Itt az eklatáns példa. Marci vs Orbán Balázs. Nem valami megpénzelt félhülye influenszerről van szó, hanem egy befolyásos értelmiségiről, a miniszterelnök egyik fontos tanácsadójáról, ak egyetemi oktató is, így elvárható, hogy ha tud valamit, azt tudja el is mondani. Ehhez képest leül egy "jöttment" aktivistából lett onlie újságíróval, és rossz hallgatni az egész vitát, annyira egyoldalú. És biztos vagyok benne, hogy nem arról van szó, hogy politikus és pontosan tudja, hogy a hallgatóságának mit kell mondania, és azt adja elő, azért illyen. Itt ő "tényleg" vitázik szerintem. Csak ennyire futja. Pedig (bár nem ismerem) szerintem ez alapból egy nem hülye ember. És mégis. Siralom.Mondjuk ez tavalyi, de mondj bárkit, akivel Gulyás Marci nem mosná fel a padlót akármelyik oldalon.
peterk2005 udvari bolond
Ma Marcinál nincs jobban képben levő, felkészültebb, kommunikációs szempontból ügyesebb, jobban érvelő közéleti szereplő Magyarországon.
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
hvg.hu/itthon/20230804_nemeth_szilard_csepel_karacsony_gergely_szent_istvan_utAzt hinnéd, hogy Nacsa a jobboldal Bödöcse, pedig.
Mikey
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
hvg.hu/itthon/20230804_nemeth_szilard_csepel_karacsony_gergely_szent_istvan_utAmikor azt hinnéd hogy már nem tudnak viccesebbet mutatni, akkor rájössz, hogy... de.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 2 éve
Szóval kézenfekvő megoldásnak tűnik, hogy GM legyen a miniszterelnök politikai igazgatója, OB pedig tartsa a mikrofont és rögvest jobb világ köszönt ránk.A minap írtam, hogy úgy gondolom, hogy a NER féle hatalomtechnikai modellek jellegüknél fogva vonzzák a hülyeséget. Itt az eklatáns példa. Marci vs Orbán Balázs. Nem valami megpénzelt félhülye influenszerről van szó, hanem egy befolyásos értelmiségiről, a miniszterelnök egyik fontos tanácsadójáról, ak egyetemi oktató is, így elvárható, hogy ha tud valamit, azt tudja el is mondani. Ehhez képest leül egy "jöttment" aktivistából lett onlie újságíróval, és rossz hallgatni az egész vitát, annyira egyoldalú. És biztos vagyok benne, hogy nem arról van szó, hogy politikus és pontosan tudja, hogy a hallgatóságának mit kell mondania, és azt adja elő, azért illyen. Itt ő "tényleg" vitázik szerintem. Csak ennyire futja. Pedig (bár nem ismerem) szerintem ez alapból egy nem hülye ember. És mégis. Siralom.Mondjuk ez tavalyi, de mondj bárkit, akivel Gulyás Marci nem mosná fel a padlót akármelyik oldalon.
peterk2005 udvari bolond
Őszentsége Sobri Jóska
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
A minap írtam, hogy úgy gondolom, hogy a NER féle hatalomtechnikai modellek jellegüknél fogva vonzzák a hülyeséget. Itt az eklatáns példa. Marci vs Orbán Balázs. Nem valami megpénzelt félhülye influenszerről van szó, hanem egy befolyásos értelmiségiről, a miniszterelnök egyik fontos tanácsadójáról, ak egyetemi oktató is, így elvárható, hogy ha tud valamit, azt tudja el is mondani. Ehhez képest leül egy "jöttment" aktivistából lett onlie újságíróval, és rossz hallgatni az egész vitát, annyira egyoldalú. És biztos vagyok benne, hogy nem arról van szó, hogy politikus és pontosan tudja, hogy a hallgatóságának mit kell mondania, és azt adja elő, azért illyen. Itt ő "tényleg" vitázik szerintem. Csak ennyire futja. Pedig (bár nem ismerem) szerintem ez alapból egy nem hülye ember. És mégis. Siralom.Mondjuk ez tavalyi, de mondj bárkit, akivel Gulyás Marci nem mosná fel a padlót akármelyik oldalon.
peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
Akkor hallgasd meg, és lásd, hogy mit művel a NER az emberrel. Beszél kb. harminc percet, abból legalább 10 ha jól fülelsz, akkor önigazolás. Azaz a kisagyában hátul ő is tudja, hogy nem stimmel amit mond.A minap írtam, hogy úgy gondolom, hogy a NER féle hatalomtechnikai modellek jellegüknél fogva vonzzák a hülyeséget. Itt az eklatáns példa. Marci vs Orbán Balázs. Nem valami megpénzelt félhülye influenszerről van szó, hanem egy befolyásos értelmiségiről, a miniszterelnök egyik fontos tanácsadójáról, ak egyetemi oktató is, így elvárható, hogy ha tud valamit, azt tudja el is mondani. Ehhez képest leül egy "jöttment" aktivistából lett onlie újságíróval, és rossz hallgatni az egész vitát, annyira egyoldalú. És biztos vagyok benne, hogy nem arról van szó, hogy politikus és pontosan tudja, hogy a hallgatóságának mit kell mondania, és azt adja elő, azért illyen. Itt ő "tényleg" vitázik szerintem. Csak ennyire futja. Pedig (bár nem ismerem) szerintem ez alapból egy nem hülye ember. És mégis. Siralom.Nem hallgattam még meg de abba gondolj bele h Balazs (aki tényleg nem hülye ember, a állampolgársági jog területen pl top 5 az ember az országban) lemossa az ellenzéki politikusokat a vitáiban.
peterk2005 udvari bolond
csebi
(Ez egyébként a jobbik eset, mert ez azt jelzi, hogy az emberből nem hiányzik teljesen a morál. Nézd meg Bayert és a haverjait. Na, ott nyoma sincs önigazolásnak. Nincs rá szükségük, mert nincs morál se ami szükségessé tenné.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
A minap írtam, hogy úgy gondolom, hogy a NER féle hatalomtechnikai modellek jellegüknél fogva vonzzák a hülyeséget. Itt az eklatáns példa. Marci vs Orbán Balázs. Nem valami megpénzelt félhülye influenszerről van szó, hanem egy befolyásos értelmiségiről, a miniszterelnök egyik fontos tanácsadójáról, ak egyetemi oktató is, így elvárható, hogy ha tud valamit, azt tudja el is mondani. Ehhez képest leül egy "jöttment" aktivistából lett onlie újságíróval, és rossz hallgatni az egész vitát, annyira egyoldalú. És biztos vagyok benne, hogy nem arról van szó, hogy politikus és pontosan tudja, hogy a hallgatóságának mit kell mondania, és azt adja elő, azért illyen. Itt ő "tényleg" vitázik szerintem. Csak ennyire futja. Pedig (bár nem ismerem) szerintem ez alapból egy nem hülye ember. És mégis. Siralom.Nem hallgattam még meg de abba gondolj bele h Balazs (aki tényleg nem hülye ember, a állampolgársági jog területen pl top 5 az ember az országban) lemossa az ellenzéki politikusokat a vitáiban.
peterk2005 udvari bolond
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 2 éve
Attól függ mit nevezel autoriter cégvezetésnek.Nem véletlen, hogy a rohadtul bürökratikus, nehézkes döntéshozatali mechanizmusokkal működő demokráciák jóval hatékonyabbaknak bizonyultak a történelemben az autokráciáknál. Mindegyik megjelenési formájánál.De a cégekre nem jó ez az analógia.
peterk2005 udvari bolond
Egy autoriter cégvezetés hatékonyabb, mint egy demokratikus.
Legalábbis én így látom, és az a vicc jut eszembe, hogy "a teve egy olyan ló, amit egy bizottság tervezett".
Őszentsége Sobri Jóska
Mondj példát.
több mint 2 éve
A minap írtam, hogy úgy gondolom, hogy a NER féle hatalomtechnikai modellek jellegüknél fogva vonzzák a hülyeséget. Itt az eklatáns példa. Marci vs Orbán Balázs. Nem valami megpénzelt félhülye influenszerről van szó, hanem egy befolyásos értelmiségiről, a miniszterelnök egyik fontos tanácsadójáról, ak egyetemi oktató is, így elvárható, hogy ha tud valamit, azt tudja el is mondani. Ehhez képest leül egy "jöttment" aktivistából lett onlie újságíróval, és rossz hallgatni az egész vitát, annyira egyoldalú. És biztos vagyok benne, hogy nem arról van szó, hogy politikus és pontosan tudja, hogy a hallgatóságának mit kell mondania, és azt adja elő, azért illyen. Itt ő "tényleg" vitázik szerintem. Csak ennyire futja. Pedig (bár nem ismerem) szerintem ez alapból egy nem hülye ember. És mégis. Siralom.

több mint 2 éve
Nem tudom mi a probléma. Biztos gazdagok lesznek ha szauna meg ilyesmi lesz. Márpedig eddig ezeknek az embereknek semmi bajuk nem volt a gazdag migransokkal, most már igen? Nem lehet kiigazodni a népen …3D South Park (copyright Amadeus von Dollárbaloldal, ezért örök hála 😊 ) újabb epizód.Aztán ez lesz a vége
Roppant szórakoztató a kis magyar rögvalóság megannyi szépségével. Várom már a következő részt. 😛
telex.hu/belfold/2023/08/05/gyor-vendegmunkas-kulfoldi-vendegmunkas-helyi-tudositas
xrace77
youtu.be/dUG8O72P0FI
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 2 éve
3D South Park (copyright Amadeus von Dollárbaloldal, ezért örök hála 😊 ) újabb epizód.Aztán ez lesz a vége
Roppant szórakoztató a kis magyar rögvalóság megannyi szépségével. Várom már a következő részt. 😛
telex.hu/belfold/2023/08/05/gyor-vendegmunkas-kulfoldi-vendegmunkas-helyi-tudositas
xrace77
youtu.be/dUG8O72P0FI
több mint 2 éve
3D South Park (copyright Amadeus von Dollárbaloldal, ezért örök hála 😊 ) újabb epizód. Roppant szórakoztató a kis magyar rögvalóság megannyi szépségével. Várom már a következő részt. 😛
Szerkesztette: xrace77
több mint 2 éve
hvg.hu/itthon/20230805_Nepszava_Osszesen_5_hallgato_kezd_kemiatanar_szakon_osszel_az_egesz_orszagbanmajd importálunk Kirgizisztánból.
built for this shit