Politika
65 feliratkozó
4 hónapja
Napi érdektelen politológusi kekeckedés: Tegnap kidobta az index - ki más - hogy a fidesz mért egy valag körzetben és a Jász 2-t simán hozza a Tiszával szemben (én borsod 3-at, meg Hajdú 4-et hallottam kb. hasonló számokkal) ennek alapján valóban 80-26 a fidesz - tisza az oevk-kban. MC12ez a három anno mind MSZP-s választókerület volt 2010 előtt, úgyhogy annyira nem dőlnék hátra a helyükben.
buhloone mindstate
4 hónapja
Milyen PC-n?! A kazettát tekerik hang alapján oda, ahonnan el kell kezdeni betölteni a Mortal Kombatot a C64-re.Nem nagyon követem napi szinten az eseményeket. Harcosok klubja már nincs?Még keresik a bekapcsoló gombot a PC-n.
bcsarli, Udvari Főkóstoló
Sebii
4 hónapja
Nem nagyon követem napi szinten az eseményeket. Harcosok klubja már nincs?Még keresik a bekapcsoló gombot a PC-n.
bcsarli, Udvari Főkóstoló
4 hónapja
Napi érdektelen politológusi kekeckedés: Tegnap kidobta az index - ki más - hogy a fidesz mért egy valag körzetben és a Jász 2-t simán hozza a Tiszával szemben (én borsod 3-at, meg Hajdú 4-et hallottam kb. hasonló számokkal) ennek alapján valóban 80-26 a fidesz - tisza az oevk-kban. A módszertan, a megkérdezettek száma, a hibahatár, nagyjából ugyanaz, mint amit a 21 mért a Tiszának Zuglóban meg itt ott. Azt tegyük félre, hogy szándékosan hazudna, vagy utólag bele lenne írva bármelyik mérésbe, nem teszik, mert nincs rá szükség, az alapsokaság kellő variálásával olyan mintát álítok össze amilyet, meg amilyen végeredményt akarok, de nem is ez a lényeg.Pedig szerintem csak szándéktalanul csúsztatsz, amit nem veszel észre.
Na erre, az ellenzékhez sorolható szakértőktől mit olvasok hallok? Hogy az oevk-kban a felmérések megbízhatatlanok, szélsőséges kilengésre képesek, és valószínűtlen, hogy bármire lehet következtetni ezekből a számokból. Na ne baszál fel? Komolyan? És nincs egy újságíró, aki felhívná az általam egyébként nagyrabecsült Tókát, hogy Gábor, hogy a francba van az, hogy két hete még a klubrádiótól az atv-ig magyaráztad, hogy hááát igen, a 21 mérései alapján bizony vissza kell lépnie a Hadházytól az Jóistenig mindenkinek az ismeretlen tiszás katona elől, mert hát OTT A MÉRÉS. Mostmeg kiposztolod, hogy milyen sok a probléma az oevk-mérésekkel, és butaság az ilyesmit komolyan venni. Pulai, Horn ugyanez. Az eszem megáll komolyan. Ventillálás off.
MC12
Az tény, hogy "az oevk-kban a felmérések megbízhatatlanok, szélsőséges kilengésre képesek", de aképp, hogy nem alkalmasak nagy, átfogó, országos következtetések levonására, amire a média -természeténél fogva- állandóan törekszik.
De arra teljesen jó, hogy megmérje, hogy mondjuk Zala9-ben van e szignifikáns különbség a fideszes Gabika és a tiszás Anonim Politikus között, ahogy arra is alkalmas, hogy informáljon arról, hogy érdemes e erőlködnie Jámbornak, Hadházynak, Tordainak, stb.
Szóval valóban megállt az eszed, ha ezt a két dolgot (országos tendenciák vs. konkrét helyi helyzet) összecsúsztatod.
4 hónapja
Finn SDP ¯\_(ツ)_/¯ nem volt elég pontos a kérdésed 😅Mutass egy normális baloldali pártot és a listás szavazatom az övék.Az ilyen pártoknak mint a Kutyák, nem szabad vezetni, ők remek kissebbik koalíciós partnerek, csodálatos ötletelő-társak, rájuk lehet bízni progresszív területeket, de az irányítást semmiképp.Van ellenpélda, nézd meg a reykjaviki polgármestert... ja bocs, végül ő is belépett egy szocdem pártba. Najó, akkor nézzük a Kalózpártot a cseheknél! Ja, ők is betagozódtak a mainstream pártok közé... Akkor a dán kalózpárt? Ja, ők meg eltűntek valami illegalitásba.
MC12
Továbbra is azt gondolom, hogy a Kutyákra szavazni kidobott szavazat, de ha mondjuk ők kellenek a 50%-hoz vagy a kétharmadhoz, az sem veszélytelen, amíg a tagságuk idealistákból áll
Gyurma Pappa
Dzsokijuing

4 hónapja
Van egy nagyon hülye, konteós kérdésem. Semmiféle háttérinfóm nincs hozzá, csak eszembe jutott: nem lehet, hogy Kovács Gergőt kábszi miatt zsarolják?
4 hónapja
Mutass egy normális baloldali pártot és a listás szavazatom az övék.Az ilyen pártoknak mint a Kutyák, nem szabad vezetni, ők remek kissebbik koalíciós partnerek, csodálatos ötletelő-társak, rájuk lehet bízni progresszív területeket, de az irányítást semmiképp.Van ellenpélda, nézd meg a reykjaviki polgármestert... ja bocs, végül ő is belépett egy szocdem pártba. Najó, akkor nézzük a Kalózpártot a cseheknél! Ja, ők is betagozódtak a mainstream pártok közé... Akkor a dán kalózpárt? Ja, ők meg eltűntek valami illegalitásba.
MC12
Továbbra is azt gondolom, hogy a Kutyákra szavazni kidobott szavazat, de ha mondjuk ők kellenek a 50%-hoz vagy a kétharmadhoz, az sem veszélytelen, amíg a tagságuk idealistákból áll
Gyurma Pappa
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
4 hónapja
telex.hu/belfold/2025/08/05/hataron-tuli-magyarok-iskola-tamogatas-kormany-szulofoldon-magyarulKrumpli olcsóbb.
510 millió vs 22,7 milliárd, értem. Korrekt...
warr_b
Nem lehetne kint is azt osztogatni?
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
4 hónapja
Napi érdektelen politológusi kekeckedés: Tegnap kidobta az index - ki más - hogy a fidesz mért egy valag körzetben és a Jász 2-t simán hozza a Tiszával szemben (én borsod 3-at, meg Hajdú 4-et hallottam kb. hasonló számokkal) ennek alapján valóban 80-26 a fidesz - tisza az oevk-kban. A módszertan, a megkérdezettek száma, a hibahatár, nagyjából ugyanaz, mint amit a 21 mért a Tiszának Zuglóban meg itt ott. Azt tegyük félre, hogy szándékosan hazudna, vagy utólag bele lenne írva bármelyik mérésbe, nem teszik, mert nincs rá szükség, az alapsokaság kellő variálásával olyan mintát álítok össze amilyet, meg amilyen végeredményt akarok, de nem is ez a lényeg.Na erre, az ellenzékhez sorolható szakértőktől mit olvasok hallok? Hogy az oevk-kban a felmérések megbízhatatlanok, szélsőséges kilengésre képesek, és valószínűtlen, hogy bármire lehet következtetni ezekből a számokból. Na ne baszál fel? Komolyan? És nincs egy újságíró, aki felhívná az általam egyébként nagyrabecsült Tókát, hogy Gábor, hogy a francba van az, hogy két hete még a klubrádiótól az atv-ig magyaráztad, hogy hááát igen, a 21 mérései alapján bizony vissza kell lépnie a Hadházytól az Jóistenig mindenkinek az ismeretlen tiszás katona elől, mert hát OTT A MÉRÉS. Mostmeg kiposztolod, hogy milyen sok a probléma az oevk-mérésekkel, és butaság az ilyesmit komolyan venni. Pulai, Horn ugyanez. Az eszem megáll komolyan. Ventillálás off.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
4 hónapja
telex.hu/belfold/2025/08/05/hataron-tuli-magyarok-iskola-tamogatas-kormany-szulofoldon-magyarul510 millió vs 22,7 milliárd, értem. Korrekt...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
4 hónapja
Nem ismerve a XII. kerületi ügyek részleteit, de alapvetően és végső soron ezek nem csak „politikai” kérdések, hanem emellett nagyon is jogi kérdések.444.hu/2025/08/05/nagyon-fura-ebben-az-ugyben-gergo-mintha-nem-o-lenne-valami-nem-stimmel-kaotikussa-valt-a-helyzet-a-hegyvidekenVagy csak az törént ami szokott, amikor az ellenzék hatalomra kerül - nem olyan egyszerűek a dolgok, mint az kívülről látszódik.
Mindenkinek van egy ára. Nem lesz itt változás.
dawyd728
Vannak szerződések, érdekek, szóbeli, írásbeli konkrét, hallgatólagos vagy szóban megbeszélt megállapodások, tudások, ezek lehetnek rövid, közép és hosszútávúak, és akkor még vannak törvények, jogszabályok, rendeletek széles tárháza, aminek meg kell (kellene) felelni ésatöbbi, ésatöbbi.
Mit csináljon egy polgi akkor, - szigorúan teoretikus eset nyilván - ha egy feltárt és jogilag végigvitt korrupciós ügy hatása a jelenben hatna ki az önkormányzatra? Mondjuk vissza kéne fizetni néhány tíz / száz milliót, millárdot, az államháztartás, az unió stb. részére? Nem az előző vezetésnek, hanem a mostaninak. Perelhetsz persze, aztán majd 5-10-15 év múlva lesz is valami, de pénzt akkor se fog látni az önkormányzat. Pláne nem ennyit.
A Kutyák morális veszte a vezetés. Mert nem tehetik meg azt, amit egy évtizedig képviseltek, mert más az oldalvonalról kiabálni és más aláírni vagy nem aláírni valamit. Aláírsz valamit és nincs állása 10-20-50-100 embernek. Ez csak azok szerint könnyű, akiknek sose kellett ilyet csinálni. Vagy nem írsz alá valamit és lesz belőle 200 millió visszafizetendő egy alapvetően is kivéreztetett önkormányzati rendszerben. Ezt érezte meg Kovács is és próbál egyensúlyozni - de ez az az egyensúlyozás ami ellen voltak mindig. Viszont a politika az egyensúlyozás művészete is. Úgyhogy visszatértünk a kiindulópontra, politikaellenességgel nem lehet politizálni, csak ellenzékben. Az ilyen pártoknak mint a Kutyák, nem szabad vezetni, ők remek kissebbik koalíciós partnerek, csodálatos ötletelő-társak, rájuk lehet bízni progresszív területeket, de az irányítást semmiképp.
MC12
Szerintem az ügyvédeik felhívták Kovács Gergőék figyelmét arra, hogy ilyen ügyekben arra kell gondolnod, hogy ha pénzt akarsz visszaszerezni a Pokorni-érabeli szerződések miatt az Önkormányzatnak, akkor pert kell indítanod az adott céggel szemben (szerződést megtámadni, kártérítési pert kezdeményezni) és a bíróság előtt – hogy Lázár Jánost parafrazáljam valamelyest – annyit érsz, amennyit bizonyítani tudsz.
Sokkal egyszerűbb Kovács Gergőnek – valóságon és tényeken alapulóan – egy Facebook posztban megírni azt, hogy Pokorniék köre ezen a közbeszerzésen meg azon beruházáson mennyit loptak, mert piaci alapon ez a szolgáltatás vagy a megvásárolt gép/eszköz/berendezés/bútor stb. nem x millióba kerül, hanem csak X mínusz 40%-ba, és nyilván emez meg amaz haveri céggel kötöttek szerződést, bemutatva a Pokronis-Fideszes kapcsolati hálót az adott ügylet körül.
De jóval nehezebb mindezt bíróság által elvárt módon bizonyítva, egy polgári perben sikerre vinni.
Mert a Facebook poszt esetében nincs ellenfél, nincs is komolyabb, érdemi válasz rá a másik oldalról, azt csak úgy megírja az ember.
No de egy per során már érdemben fognak arra válaszolni, érvelni, és a tárgyalóteremben már ott az ellenérdekű fél ügyvédje, és neki sokszor elegendő csak „romboló üzemmódba” kapcsolnia, akár csak a minimál erőbefektetést igénylő kekeckedő stratégiával előrukkolnia („és ezt honnan tudja?”, „és ez hol volt így leírva?”, „és a felek írásban megállapodtak abban, hogy ez meg az, ezt meg azt jelenti vagy csak Ön kijelenti?”, stb.), vagy például felhoz egy csomó bizonyítékot arra, hogy milyen költségelemi vannak a vállalkozásnak, amely miatt piaci ár +40 % az egy full reális ár, akkor a bíróság nem tudja kétséget kizáróan megállapítani azt, hogy mindenben Neked igazad van. Mindig gondoljatok arra, hogy oké, lehet, hogy a Fideszes politikusok hülyék, de az ügyvédjeik nem.
És akkor majd évek – sok-sok évek – múlva megszülető jogerős ítéletben nagyon maximum egy részbeni pernyertességet tudsz majd felmutatni a beperelt céggel szemben. És hát – elvégre Magyarországon vagyunk – addigra a beperelt cégből időközben kilapátolnak minden pénzt, szóval full behajthatatlan lesz az az összeg, amely ezen részben sikeres per után járna az Önkormányzatnak.
És akkor az van, hogy kifizettet az Önkormányzat a saját ügyvédjének egy perre egy-két milliókat, és oké, hogy lesz a végén egy jogerős ítélet, hogy jár az Önkormányzatnak 50 millió, csakhogy ha azt nem tudod behajtani rajta, akkor az egésznek legvégén az lesz a mérleg, hogy az Önkormányzat jön ki mínuszosan a saját ügyvédi költéségével.
Ilyenkor viszont tényleg csak ennek az egésznek „politikai vetület” marad, a transzparencia, hogy feltárni valamennyi ilyen jellegű szerződést, és ha nem is indítanak pert a fenti vagy hasonló okok miatt, akkor a perek elmaradásának okait közölni a nyilvánossággal.
4 hónapja
Magyar Naranccsal jártam úgy egy anonym interjú során - tökéletesen politikamentes volt -, hogy nem is szóltak, hogy átírták, amit mondtam, csak kiment. Kb. 10 évvel ezelőtt.Ezt a gonzo-index óta mindenki így csinálja. Azt kell mondanom, ebben a hvg még a legkorrektebb, ők azért adnak 4-5 napot, 1 hetet a válaszra, sőt általában még mielőtt kimegy, egy nappal rád csörögnek, hogy akkor mi lesz? (más kérdés, hogy náluk kérni a helyreigazítást, ponotsítást, mint olyant, nem lehet kérni, volt, hogy elküldtük pontról-pontra, forrással hivatkozással, hogy mit írtak rosszul, nem érdekelte őket - pereljünk. Aztán 2 héttel később visszanéztem, át volt írva a cikk)mondjuk a 444-nek az nem mutat jol, hogy szerdaig adtak hataridot arra, hogy Gergo valaszoljon aztan meg szerda reggel 6 elott kihozzak a cikket, gondolom azzal, hogy 'hat megkerestuk, de nem jott valasz. amennyiben valaszol, akkor frissitunk.'Nem ismerem az ügyet, nem ismerem Gergőt, de ismerem a politika működését. Nem feltétlenül "ára" van egy politikusnak, hanem befolyási köre, határai és lehetőségei. Egyszerűen vannak olyan ügyek, ahol a fenntartható működésért muszáj megkötni bizonyos alkukat, vállalva ezzel kockázatokat.444.hu/2025/08/05/nagyon-fura-ebben-az-ugyben-gergo-mintha-nem-o-lenne-valami-nem-stimmel-kaotikussa-valt-a-helyzet-a-hegyvidekenÉs mindenkinek meg van az saját Vörös Eminenciása, akit maga mellett tart. Kar hogy Gergőnek ez a fidessbol jött. 😥
dawyd728
KB23
Ezért is van kudarcra ítélve a MKKP projekt, ezt már nagyon régen elmondtam. Amíg ennyire naív, bázisdemokrata az egész rendszer, addig koppanni fognak. Gergő nem hülye, meg fogja oldani, nem véletlenül van ott, ahol van.
Gyurma Pappa
csebi
A leggecibb számomra, érdekes módon a Telex ilyen téren, ők csináltak, meg csinálnak a mai napig olyat, hogy a reggel 8-kor élesedő cikkre, előző nap este 8-9 fele küldik el a kérdéseket, és ha szólsz, hogy, hahó, én válaszolok csak kéne mondjuk még pár óra - szarnak rá, kimegy aztán max frissítenek, ami meg már ugye tudjuk, tök mindegy.
Az teljesen természetes minden online médiának, hogy nincs munkaidő. Gond nélkül hívtak fel este fél 8-kor, fogalmazzunk úgy, nem túl életbevágó kérdéssel, dehát jó sajtós vagy, ápolod a kapcsolatot, felveszem, aztán amikor modtam, hogy egyébként gyerek, család, este, illemszabályok - jaaaa, húúú, bocsi ő erre nem is gondolt. Egy hét múlva ugyanúgy hívott este, nem vettem fel, rám írt FB-n, hogy csak gyorsan lenne egy kérdése 😀 De legjobb tudomásom szerint ez külföldön sincs nagyon máshogy.
MC12
Azóta gyűlölöm az újságírókat.
4 hónapja
attol mert mki igy csinalja, nincs rendben.Ezt a gonzo-index óta mindenki így csinálja. Azt kell mondanom, ebben a hvg még a legkorrektebb, ők azért adnak 4-5 napot, 1 hetet a válaszra, sőt általában még mielőtt kimegy, egy nappal rád csörögnek, hogy akkor mi lesz? (más kérdés, hogy náluk kérni a helyreigazítást, ponotsítást, mint olyant, nem lehet kérni, volt, hogy elküldtük pontról-pontra, forrással hivatkozással, hogy mit írtak rosszul, nem érdekelte őket - pereljünk. Aztán 2 héttel később visszanéztem, át volt írva a cikk)mondjuk a 444-nek az nem mutat jol, hogy szerdaig adtak hataridot arra, hogy Gergo valaszoljon aztan meg szerda reggel 6 elott kihozzak a cikket, gondolom azzal, hogy 'hat megkerestuk, de nem jott valasz. amennyiben valaszol, akkor frissitunk.'Nem ismerem az ügyet, nem ismerem Gergőt, de ismerem a politika működését. Nem feltétlenül "ára" van egy politikusnak, hanem befolyási köre, határai és lehetőségei. Egyszerűen vannak olyan ügyek, ahol a fenntartható működésért muszáj megkötni bizonyos alkukat, vállalva ezzel kockázatokat.444.hu/2025/08/05/nagyon-fura-ebben-az-ugyben-gergo-mintha-nem-o-lenne-valami-nem-stimmel-kaotikussa-valt-a-helyzet-a-hegyvidekenÉs mindenkinek meg van az saját Vörös Eminenciása, akit maga mellett tart. Kar hogy Gergőnek ez a fidessbol jött. 😥
dawyd728
KB23
Ezért is van kudarcra ítélve a MKKP projekt, ezt már nagyon régen elmondtam. Amíg ennyire naív, bázisdemokrata az egész rendszer, addig koppanni fognak. Gergő nem hülye, meg fogja oldani, nem véletlenül van ott, ahol van.
Gyurma Pappa
csebi
A leggecibb számomra, érdekes módon a Telex ilyen téren, ők csináltak, meg csinálnak a mai napig olyat, hogy a reggel 8-kor élesedő cikkre, előző nap este 8-9 fele küldik el a kérdéseket, és ha szólsz, hogy, hahó, én válaszolok csak kéne mondjuk még pár óra - szarnak rá, kimegy aztán max frissítenek, ami meg már ugye tudjuk, tök mindegy.
Az teljesen természetes minden online médiának, hogy nincs munkaidő. Gond nélkül hívtak fel este fél 8-kor, fogalmazzunk úgy, nem túl életbevágó kérdéssel, dehát jó sajtós vagy, ápolod a kapcsolatot, felveszem, aztán amikor modtam, hogy egyébként gyerek, család, este, illemszabályok - jaaaa, húúú, bocsi ő erre nem is gondolt. Egy hét múlva ugyanúgy hívott este, nem vettem fel, rám írt FB-n, hogy csak gyorsan lenne egy kérdése 😀 De legjobb tudomásom szerint ez külföldön sincs nagyon máshogy.
MC12
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
4 hónapja
Az teljesen természetes minden online médiának, hogy nincs munkaidő. Gond nélkül hívtak fel este fél 8-kor, fogalmazzunk úgy, nem túl életbevágó kérdéssel, dehát jó sajtós vagy, ápolod a kapcsolatot, felveszem, aztán amikor modtam, hogy egyébként gyerek, család, este, illemszabályok - jaaaa, húúú, bocsi ő erre nem is gondolt. Egy hét múlva ugyanúgy hívott este, nem vettem fel, rám írt FB-n, hogy csak gyorsan lenne egy kérdése 😀 De legjobb tudomásom szerint ez külföldön sincs nagyon máshogy.Nincs. Online interjút kértek tőlünk, annyi esze nem volt a külföldi újságírónak, hogy megnézze a honlapot, ahol fent van a nevem, hallomásból próbálta az erősen kelet-európai hangzású nevemet a lengyel újságíró leírni. Amikor elküldtük neki leírva, hogy miként kéne, akkor nem átmásolta, hanem átírta, és elírta. Harmadszorra sikerült jól leírni. Akkor a keresztnevem javított át lengyel átiratra. Azóta is úgy van...
MC12

4 hónapja
Ezt a gonzo-index óta mindenki így csinálja. Azt kell mondanom, ebben a hvg még a legkorrektebb, ők azért adnak 4-5 napot, 1 hetet a válaszra, sőt általában még mielőtt kimegy, egy nappal rád csörögnek, hogy akkor mi lesz? (más kérdés, hogy náluk kérni a helyreigazítást, ponotsítást, mint olyant, nem lehet kérni, volt, hogy elküldtük pontról-pontra, forrással hivatkozással, hogy mit írtak rosszul, nem érdekelte őket - pereljünk. Aztán 2 héttel később visszanéztem, át volt írva a cikk)mondjuk a 444-nek az nem mutat jol, hogy szerdaig adtak hataridot arra, hogy Gergo valaszoljon aztan meg szerda reggel 6 elott kihozzak a cikket, gondolom azzal, hogy 'hat megkerestuk, de nem jott valasz. amennyiben valaszol, akkor frissitunk.'Nem ismerem az ügyet, nem ismerem Gergőt, de ismerem a politika működését. Nem feltétlenül "ára" van egy politikusnak, hanem befolyási köre, határai és lehetőségei. Egyszerűen vannak olyan ügyek, ahol a fenntartható működésért muszáj megkötni bizonyos alkukat, vállalva ezzel kockázatokat.444.hu/2025/08/05/nagyon-fura-ebben-az-ugyben-gergo-mintha-nem-o-lenne-valami-nem-stimmel-kaotikussa-valt-a-helyzet-a-hegyvidekenÉs mindenkinek meg van az saját Vörös Eminenciása, akit maga mellett tart. Kar hogy Gergőnek ez a fidessbol jött. 😥
dawyd728
KB23
Gyurma Pappa
csebi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
4 hónapja
Bizonyos körökben szerintem már nem, pláne miután a tanár mondata után az egész osztály a haverra nézett, ki is kérte magának hogy "miért nézett rám mindenki?!?" 😀Miért tagadják, hogy fideszesek? Még mindig nem vagy már nem merik felvállalni?Nemrég általános iskolai osztálytalálkozónk volt. A szervezők későn szóltak a hajdani osztályfőnökünknek (nőről van szó), már nem tudott eljönni. Küldött viszont egy levelet. Az első részben leírta, hogy mennyire szeretett minket, mennyire fontos volt neki a tanítás. Aztán jött a második rész. Íme:a mi osztályfőnökünk meg azt mondta 15 éves találkozón 2 hónapja, hogy "Aki fideszes, az hazaáruló" (Köztünk 2 fideszes volt összesen, de mindkettő tagadta)
Más: jól gondoljátok meg, hogy jövőre kire szavaztok. Mátyás király óta még nem kapott annyi jót a magyarság, mint Orbán Viktor miniszter elnöksége alatt. Értelmes, jó intézkedései és cselekedetei vannak. Magyarnak programja nincs, csak a pénz, hatalom, megöletések, megtorlások vannak a tervei között. Még az ország parlamenti képviselőjelöltjeit sem tudják megnevezni, mert kevesen vannak. Teljesen megbolondítja és félrevezeti az embereket, főleg a fiatalokat, miközben ő dúsgazdag és elárulja a hazáját és az embereket, Magyarországot. Ha politikai dolgokról /de bármiről/ szeretnétek beszélni velem, nyugodtan hívjatok telefonon. Mindenkit puszilok szeretettel, érezzétek jól magatokat.
nagylaza, főpohárnok
Mondjuk ez a mondat sajnos többet is ért, mint a 8 éves szakmai ténykedése. 😀
eaglesmcnabb
Lúdas Solymi
Na de 2 hét múlva megyek haza lagziba Erdélybe, plusz utána apósékhoz, alig várom már a találkozást a keménymaggal. 😀
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
4 hónapja
mondjuk a 444-nek az nem mutat jol, hogy szerdaig adtak hataridot arra, hogy Gergo valaszoljon aztan meg szerda reggel 6 elott kihozzak a cikket, gondolom azzal, hogy 'hat megkerestuk, de nem jott valasz. amennyiben valaszol, akkor frissitunk.'Nem ismerem az ügyet, nem ismerem Gergőt, de ismerem a politika működését. Nem feltétlenül "ára" van egy politikusnak, hanem befolyási köre, határai és lehetőségei. Egyszerűen vannak olyan ügyek, ahol a fenntartható működésért muszáj megkötni bizonyos alkukat, vállalva ezzel kockázatokat.444.hu/2025/08/05/nagyon-fura-ebben-az-ugyben-gergo-mintha-nem-o-lenne-valami-nem-stimmel-kaotikussa-valt-a-helyzet-a-hegyvidekenÉs mindenkinek meg van az saját Vörös Eminenciása, akit maga mellett tart. Kar hogy Gergőnek ez a fidessbol jött. 😥
dawyd728
KB23
Gyurma Pappa
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
4 hónapja
Miért tagadják, hogy fideszesek? Még mindig nem vagy már nem merik felvállalni?Nemrég általános iskolai osztálytalálkozónk volt. A szervezők későn szóltak a hajdani osztályfőnökünknek (nőről van szó), már nem tudott eljönni. Küldött viszont egy levelet. Az első részben leírta, hogy mennyire szeretett minket, mennyire fontos volt neki a tanítás. Aztán jött a második rész. Íme:a mi osztályfőnökünk meg azt mondta 15 éves találkozón 2 hónapja, hogy "Aki fideszes, az hazaáruló" (Köztünk 2 fideszes volt összesen, de mindkettő tagadta)
Más: jól gondoljátok meg, hogy jövőre kire szavaztok. Mátyás király óta még nem kapott annyi jót a magyarság, mint Orbán Viktor miniszter elnöksége alatt. Értelmes, jó intézkedései és cselekedetei vannak. Magyarnak programja nincs, csak a pénz, hatalom, megöletések, megtorlások vannak a tervei között. Még az ország parlamenti képviselőjelöltjeit sem tudják megnevezni, mert kevesen vannak. Teljesen megbolondítja és félrevezeti az embereket, főleg a fiatalokat, miközben ő dúsgazdag és elárulja a hazáját és az embereket, Magyarországot. Ha politikai dolgokról /de bármiről/ szeretnétek beszélni velem, nyugodtan hívjatok telefonon. Mindenkit puszilok szeretettel, érezzétek jól magatokat.
nagylaza, főpohárnok
eaglesmcnabb
4 hónapja
Bayer Zsolt életében először igazat mondottMásodszor:
ozibozi
P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
4 hónapja
olvasva a kommenteket, nem gondoltatok még arra, hogy csináljunk aktuál podcastot?de, csak mindig rájövök, hogy sokkal jobban élek, ha dolgozom, és nem akarok a 20. megmondó lenni egy 10 millió országban.
Amadeus az áttelelt poloska
pl. a Schulz Nóra is csak egy SubStack után tudott megélhetési tartalomgyártó lenni, a Fókusz csoport is csak sok év után él meg ebből, a fasznak van kedve bohóckodni YT-n 4 évig 100 embernek 😀
Szerkesztette: Gyurma Pappa

4 hónapja
olvasva a kommenteket, nem gondoltatok még arra, hogy csináljunk aktuál podcastot?
4 hónapja
Nemrég általános iskolai osztálytalálkozónk volt. A szervezők későn szóltak a hajdani osztályfőnökünknek (nőről van szó), már nem tudott eljönni. Küldött viszont egy levelet. Az első részben leírta, hogy mennyire szeretett minket, mennyire fontos volt neki a tanítás. Aztán jött a második rész. Íme:a mi osztályfőnökünk meg azt mondta 15 éves találkozón 2 hónapja, hogy "Aki fideszes, az hazaáruló" (Köztünk 2 fideszes volt összesen, de mindkettő tagadta)
nagylaza, főpohárnok
Szerkesztette: eaglesmcnabb
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
4 hónapja
Igen, mert már korábban feszegették ezt az ügyet.4 napja? 😊www.facebook.com/share/p/19fWdt5P6X/444.hu/2025/08/05/nagyon-fura-ebben-az-ugyben-gergo-mintha-nem-o-lenne-valami-nem-stimmel-kaotikussa-valt-a-helyzet-a-hegyvidekenEjha. Azért én megvárom amíg a sztori kikerekedik, mert ha ez így igaz, akkor a kutyáknak és a Gergőnek is nagyjából itt a vége. A teljes hitelességük a korrupció mentességükben van. Egy korrupt viccpárt értelmetlenebb mint egy korrupt "komoly" párt.
dawyd728
peterk2005 udvari bolond
Kovács válasza
ozibozi
NB2
Lehet amúgy, hogy most érdemes lenne neki borítani a bilit és leírni tényszerűen h mi a szitu az egyes esetekkel, ahogy MC12 írta biztos van nem egy problémás, aztán kezdjen vele valamit az "ellenzéki média" és inkább forduljon rá a Fideszre.
Ilyen sztorikat akartak, csak nem ők fogják ennek megfizetni az árát.
4 hónapja
Az ilyen pártoknak mint a Kutyák, nem szabad vezetni, ők remek kissebbik koalíciós partnerek, csodálatos ötletelő-társak, rájuk lehet bízni progresszív területeket, de az irányítást semmiképp.Van ellenpélda, nézd meg a reykjaviki polgármestert... ja bocs, végül ő is belépett egy szocdem pártba. Najó, akkor nézzük a Kalózpártot a cseheknél! Ja, ők is betagozódtak a mainstream pártok közé... Akkor a dán kalózpárt? Ja, ők meg eltűntek valami illegalitásba.
MC12

4 hónapja
Mit csináljon egy polgi akkor, - szigorúan teoretikus eset nyilván - ha egy feltárt és jogilag végigvitt korrupciós ügy hatása a jelenben hatna ki az önkormányzatra? Mondjuk vissza kéne fizetni néhány tíz / száz milliót, millárdot, az államháztartás, az unió stb. részére? Nem az előző vezetésnek, hanem a mostaninak. Perelhetsz persze, aztán majd 5-10-15 év múlva lesz is valami, de pénzt akkor se fog látni az önkormányzat. Pláne nem ennyit.mondjuk ez a resze tenyleg elkepeszto a hazai szabalyozasnak, hogy nincs egyeni felelossege ennek. hiaba van ugye alairo meg ellenjegyzo meg nem tudom en hany ember a papiron vegeredmenyben nem szamit.
MC12