Politika
65 feliratkozó
több mint 3 éve
Mit kell ezen gondolkodni? Nyilvánvaló: nyugat vs Moszkva. Ezen mit kell agyalni? A lengyelek döntöttek.Ha elíteli az orosz agressziót és a haborút az miért nem elég?!Figy, tök mindegy.Kitáncol 10%-a alól tehat kitáncol az összes alól, értem. Ez az amit meg te nem vagy hajlandó megérteni (vagy nem akarod), hogy nem arról van szó hogy nem teljesíti Mo amit kell hanem hogy vannak bizonyos kérdések amire azt mondja hogy nem. Hatalmas különbség, persze ezt te kommunikalhatod úgy ahogy tetted csak nincs igazad.Gyurma:Te tényleg ennyire nem akarod megérteni, amit mondani akarok, vagy tényleg ennyire korlátozott a szövegértési képességed? Attól hogy raksz három könnyező nevető smileyt nem veszed el a lényeget.
"Megpróbálom újra elmagyarázni: az nem baj, hogy a németek vagy a csehek vagy a hollandok nem támogatják az orosz gáz elzárását, mert közben ők nem csinálnak úgy, mintha orosz bábállam lennének. Azt le sem írom, hogy tényleg nem azok, mi meg igen, mert ugye ezt nehéz bizonyítani."
Ne haragudj de ez 🤣🤣🤣
Állítassz valamit, majd a következő mondatban azt mondod hogy inkább nem adsz indoklást mert nem lehet bizonyítani 🤣
Tudod mit, akkor én azt mondom hogy vagy mi sem vagyunk bábállam, vagy ők is azok. Én sem tudom bizonyitani.
davemayer
Nem tudom bizonyítani, hogy a magyar kormány direkt orosz befolyás alatt áll, de az egyértelmű, hogy a magyar kormánymédia az orosz propagandát tolja, a magyar kormány nem ítélte el hangosan és egyértelműen Vlagyimir Putyint, az magyar kormány mondvacsinált okokból táncol ki a szövetségesei kérései elől. Ettől úgy néz ki, mint egy orosz bábállam. Az, hogy ténylegesen tollba mondja-e ezt neki a Kreml, szerencsére, én nem tudom biztosan. Így már érted? Nincs kedvem újabb hasonlatokhoz.
De amíg én normálisan beszélek veled, kerüljük a gúnyos tripla smilyzást, ha kérhetem. Ha nem értesz valamit, kérdezz, szívesen válaszolok.
Gyurma Pappa
Ha nyíltan Putyint nem itélték el, az orosz agressziót és a haborút igen. Ez nem elég?
Mi az amit Mo egyedüliként nem szavazott meg és létfontosságú lenne?
davemayer
"Újabb erős figyelmeztetést kapott a korábbi szövetségeseitől a magyar miniszterelnök. A TVN24-en arról kérdezték Andrzej Duda lengyel elnököt, hogy bojkottálnia kell-e a világnak Orbán Viktort az orosz-ukrán háború alatt mutatott viselkedése miatt, amire Duda azt mondta:
„Nehezen értem ezt a helyzetet. Ez a politika nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak.”
Andrzej Duda egyébként éppen ezen a napon találkozott Joe Biden amerikai elnökkel Varsóban. "
Az a baj, hogy úgy vitatkozni, hogy egyszerűen ignorálod a beszélgetés 90%-át és csak azt ismételgeted, amit mindenhol, nem, nem lehet.
Igen, pontosan az az elvárás, hogy ítélje el Putyint. Igen azaz elvárás, hogy jelentse ki, hogy Ukrajna mellett van. Az az elvárás, hogy legyen proaktív.
Nekem személy szerint tök mindegy. Nem engem kell győzködni, hogy igazad van vagy nincs, mert lényegtelen. Joe Bident meg Macront győzködd, hogy csak a 10%, meg elítélt valamit. Senkit nem érdekel.
Megjegyzés: a TVN24 az az amcsi tulajdonú tv, ami pár hónapja milliós tüntetések után csak Duda vétója miatt nem zártak be. Most ott mosolyog az egész lengyel kormány 24/7.
Gyurma Pappa
Amúgy meg az utolsó bekezdéseden érdemes igazán elgondolkodni...
davemayer
Figy: nem. Az Putyintól szól, ő a kankós, nem Szergej Petkovics szentpétervári utcaseprő

több mint 3 éve
Mert a nyugattal mer keménykedni, megállítja brüsszelt itt-ott vétózgat, de az oroszokkal ugyanezt nem meri megcsinálni.Ha elíteli az orosz agressziót és a haborút az miért nem elég?!Figy, tök mindegy.Kitáncol 10%-a alól tehat kitáncol az összes alól, értem. Ez az amit meg te nem vagy hajlandó megérteni (vagy nem akarod), hogy nem arról van szó hogy nem teljesíti Mo amit kell hanem hogy vannak bizonyos kérdések amire azt mondja hogy nem. Hatalmas különbség, persze ezt te kommunikalhatod úgy ahogy tetted csak nincs igazad.Gyurma:Te tényleg ennyire nem akarod megérteni, amit mondani akarok, vagy tényleg ennyire korlátozott a szövegértési képességed? Attól hogy raksz három könnyező nevető smileyt nem veszed el a lényeget.
"Megpróbálom újra elmagyarázni: az nem baj, hogy a németek vagy a csehek vagy a hollandok nem támogatják az orosz gáz elzárását, mert közben ők nem csinálnak úgy, mintha orosz bábállam lennének. Azt le sem írom, hogy tényleg nem azok, mi meg igen, mert ugye ezt nehéz bizonyítani."
Ne haragudj de ez 🤣🤣🤣
Állítassz valamit, majd a következő mondatban azt mondod hogy inkább nem adsz indoklást mert nem lehet bizonyítani 🤣
Tudod mit, akkor én azt mondom hogy vagy mi sem vagyunk bábállam, vagy ők is azok. Én sem tudom bizonyitani.
davemayer
Nem tudom bizonyítani, hogy a magyar kormány direkt orosz befolyás alatt áll, de az egyértelmű, hogy a magyar kormánymédia az orosz propagandát tolja, a magyar kormány nem ítélte el hangosan és egyértelműen Vlagyimir Putyint, az magyar kormány mondvacsinált okokból táncol ki a szövetségesei kérései elől. Ettől úgy néz ki, mint egy orosz bábállam. Az, hogy ténylegesen tollba mondja-e ezt neki a Kreml, szerencsére, én nem tudom biztosan. Így már érted? Nincs kedvem újabb hasonlatokhoz.
De amíg én normálisan beszélek veled, kerüljük a gúnyos tripla smilyzást, ha kérhetem. Ha nem értesz valamit, kérdezz, szívesen válaszolok.
Gyurma Pappa
Ha nyíltan Putyint nem itélték el, az orosz agressziót és a haborút igen. Ez nem elég?
davemayer
"Újabb erős figyelmeztetést kapott a korábbi szövetségeseitől a magyar miniszterelnök. A TVN24-en arról kérdezték Andrzej Duda lengyel elnököt, hogy bojkottálnia kell-e a világnak Orbán Viktort az orosz-ukrán háború alatt mutatott viselkedése miatt, amire Duda azt mondta:
„Nehezen értem ezt a helyzetet. Ez a politika nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak.”
Andrzej Duda egyébként éppen ezen a napon találkozott Joe Biden amerikai elnökkel Varsóban. "
Az a baj, hogy úgy vitatkozni, hogy egyszerűen ignorálod a beszélgetés 90%-át és csak azt ismételgeted, amit mindenhol, nem, nem lehet.
Igen, pontosan az az elvárás, hogy ítélje el Putyint. Igen azaz elvárás, hogy jelentse ki, hogy Ukrajna mellett van. Az az elvárás, hogy legyen proaktív.
Nekem személy szerint tök mindegy. Nem engem kell győzködni, hogy igazad van vagy nincs, mert lényegtelen. Joe Bident meg Macront győzködd, hogy csak a 10%, meg elítélt valamit. Senkit nem érdekel.
Megjegyzés: a TVN24 az az amcsi tulajdonú tv, ami pár hónapja milliós tüntetések után csak Duda vétója miatt nem zártak be. Most ott mosolyog az egész lengyel kormány 24/7.
Gyurma Pappa
davemayer
De pontosan emiatt én már egyáltalán nem csodálkozok, hogy indkét vh után a fasz szarabbik oldalán álltunk. Sajna van ami nem változik.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
Dehogynem lehet,csak kell még neki 8 nap. Váltott arcvonalat már nem egyet, most is menni fog, ebben nincs kétségem, ha valamit megtanulhattunk OV-ról, hogy ez megy neki, ebben a topikban ugye ezt rendszeresen a szemére is veti a kollektíva 😊Annyira szeretném, hogy igazad legyen. De majd akkor fogom elhinni, ha a faszpajtásokról is eltűnik az orosz propaganda.
Ha nem lenne választás akkor se lenne az elítélők élvonalában, de nem kellene ezzel a “nem mehet át fegyver” “stratégiai nyugalom” szólamokkal operálnia és diszkréten megbújhatna egy sarokban, de mivel itt 8 nap múlva választás van, ezt nem tudja megcsinalni.
MC12
Azt is gondolom, hogy a kis lelkesedés nem lesz elég, bizony a kompenzációhoz első sorban kell majd csápolni.

több mint 3 éve
Miben érzed ezt az elszigetelődést?sztem eddig tudtak ügyelni rá, most már egyre kínosabb ahogy elszigetelődünkHidd el annyira nem vagyunk rosszba a nyugattal mint ahogy azt gondoljátok. Kényesen ügyelnek azért arra hogy ne lépjenek át egy határt.Hát ezaz, de szerintem sokkal fontosabb lenne a nyugattal jóban lenni. Ott meg szereztünk vele pár fekete pontot, de tény, hogy valamivel meg kell fogni az egybiteseket a választáson, mert rajtuk áll vagy bukik a győzelem.én még mindig nem értem, hogy mi nekünk abban a business hogy lezártuk a légteret.Én sem, mert sok gyakorlati haszna nincs.
eaglesmcnabb
Szvsz mediafogás, ezzel lehet jeletni hogy mi ki akarunk maradni ebből.
Patikamérlegen mérik azt hogy mi az ami még elmegy, nem okoz konkrét fennakadást de lehet (esetlegesen) jó pontot szerezni keleti irányba.
davemayer
eaglesmcnabb
davemayer
Negritis
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Ha elíteli az orosz agressziót és a haborút az miért nem elég?!Figy, tök mindegy.Kitáncol 10%-a alól tehat kitáncol az összes alól, értem. Ez az amit meg te nem vagy hajlandó megérteni (vagy nem akarod), hogy nem arról van szó hogy nem teljesíti Mo amit kell hanem hogy vannak bizonyos kérdések amire azt mondja hogy nem. Hatalmas különbség, persze ezt te kommunikalhatod úgy ahogy tetted csak nincs igazad.Gyurma:Te tényleg ennyire nem akarod megérteni, amit mondani akarok, vagy tényleg ennyire korlátozott a szövegértési képességed? Attól hogy raksz három könnyező nevető smileyt nem veszed el a lényeget.
Ne haragudj de ez 🤣🤣🤣
davemayer
Gyurma Pappa
davemayer
Gyurma Pappa
Amúgy meg az utolsó bekezdéseden érdemes igazán elgondolkodni...
Szerkesztette: davemayer
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
sztem eddig tudtak ügyelni rá, most már egyre kínosabb ahogy elszigetelődünkHidd el annyira nem vagyunk rosszba a nyugattal mint ahogy azt gondoljátok. Kényesen ügyelnek azért arra hogy ne lépjenek át egy határt.Hát ezaz, de szerintem sokkal fontosabb lenne a nyugattal jóban lenni. Ott meg szereztünk vele pár fekete pontot, de tény, hogy valamivel meg kell fogni az egybiteseket a választáson, mert rajtuk áll vagy bukik a győzelem.én még mindig nem értem, hogy mi nekünk abban a business hogy lezártuk a légteret.Én sem, mert sok gyakorlati haszna nincs.
eaglesmcnabb
Patikamérlegen mérik azt hogy mi az ami még elmegy, nem okoz konkrét fennakadást de lehet (esetlegesen) jó pontot szerezni keleti irányba.
davemayer
eaglesmcnabb
davemayer
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Hidd el annyira nem vagyunk rosszba a nyugattal mint ahogy azt gondoljátok. Kényesen ügyelnek azért arra hogy ne lépjenek át egy határt.Hát ezaz, de szerintem sokkal fontosabb lenne a nyugattal jóban lenni. Ott meg szereztünk vele pár fekete pontot, de tény, hogy valamivel meg kell fogni az egybiteseket a választáson, mert rajtuk áll vagy bukik a győzelem.én még mindig nem értem, hogy mi nekünk abban a business hogy lezártuk a légteret.Én sem, mert sok gyakorlati haszna nincs.
eaglesmcnabb
davemayer
eaglesmcnabb
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Figy, tök mindegy.Kitáncol 10%-a alól tehat kitáncol az összes alól, értem. Ez az amit meg te nem vagy hajlandó megérteni (vagy nem akarod), hogy nem arról van szó hogy nem teljesíti Mo amit kell hanem hogy vannak bizonyos kérdések amire azt mondja hogy nem. Hatalmas különbség, persze ezt te kommunikalhatod úgy ahogy tetted csak nincs igazad.Gyurma:Te tényleg ennyire nem akarod megérteni, amit mondani akarok, vagy tényleg ennyire korlátozott a szövegértési képességed? Attól hogy raksz három könnyező nevető smileyt nem veszed el a lényeget.
Ne haragudj de ez 🤣🤣🤣
davemayer
Gyurma Pappa
davemayer

több mint 3 éve
Hát ezaz, de szerintem sokkal fontosabb lenne a nyugattal jóban lenni. Ott meg szereztünk vele pár fekete pontot, de tény, hogy valamivel meg kell fogni az egybiteseket a választáson, mert rajtuk áll vagy bukik a győzelem.én még mindig nem értem, hogy mi nekünk abban a business hogy lezártuk a légteret.Én sem, mert sok gyakorlati haszna nincs.
eaglesmcnabb
davemayer
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
Kb, de ez is csak közvetett. MZP meg az a par balos kretén elintézte mar ezt, adott annyi anyagot erről hogy azóta is ismételik.én még mindig nem értem, hogy mi nekünk abban a business hogy lezártuk a légteret.Nekünk semmi, a Fidesz “ az ellenzék háborúba küldené az embereket, de mi védjük őket és kimaradunk mindenből “ narratívának minden!
eaglesmcnabb
Toca
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
én még mindig nem értem, hogy mi nekünk abban a business hogy lezártuk a légteret.Én sem, mert sok gyakorlati haszna nincs.
eaglesmcnabb
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Pontosan, húzni kell amíg lehet.Én még mindig nem hiszem, hogy bábállam lenne. Egyszerűen a saját érdekük, hogy legalább a választásokig ezt a narratívát el kell tolni.Gyurma:Te tényleg ennyire nem akarod megérteni, amit mondani akarok, vagy tényleg ennyire korlátozott a szövegértési képességed? Attól hogy raksz három könnyező nevető smileyt nem veszed el a lényeget.
Ne haragudj de ez 🤣🤣🤣
davemayer
Gyurma Pappa
Persze lehet még ettől igazad, de még mindig olyan 75-25 nálam ez a kérdés.
Toca
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
én még mindig nem értem, hogy mi nekünk abban a business hogy lezártuk a légteret.Nekünk semmi, a Fidesz “ az ellenzék háborúba küldené az embereket, de mi védjük őket és kimaradunk mindenből “ narratívának minden!
eaglesmcnabb
több mint 3 éve
Én úgy gondolom, hogy ez a különutas politika megint csak annak szól, hogy a szavazók egy önálló, cselekvő Orbánt lássanak. Remélem ez változni fog, mert ez nem csak gyomorforgató, hanem külpolitikailag halálos is.Én még mindig nem hiszem, hogy bábállam lenne. Egyszerűen a saját érdekük, hogy legalább a választásokig ezt a narratívát el kell tolni.Gyurma:Te tényleg ennyire nem akarod megérteni, amit mondani akarok, vagy tényleg ennyire korlátozott a szövegértési képességed? Attól hogy raksz három könnyező nevető smileyt nem veszed el a lényeget.
Ne haragudj de ez 🤣🤣🤣
davemayer
Gyurma Pappa
Toca
több mint 3 éve
én még mindig nem értem, hogy mi nekünk abban a business hogy lezártuk a légteret.
több mint 3 éve
Dehogynem lehet, csak kell még neki 8 nap. Váltott arcvonalat már nem egyet, most is menni fog, ebben nincs kétségem, ha valamit megtanulhattunk OV-ról, hogy ez megy neki, ebben a topikban ugye ezt rendszeresen a szemére is veti a kollektíva 😊Cudar szituban van OV. A ráció azt diktálja, hogy eljött a híres hátraarc ideje és a farkasokkal való együtt üvöltés - a'la Fouche -, csak olyan erősen fanatizált hazai szurkolótábor, hogy ezt nem lehet nyíltan meglépni. Valahol vicces amúgy, magának köszönheti.Az elmúlt 12 év külpolitikája ömlik össze, minden nap újra és újra. Itt most nincs pragmatikus út, meg hinta politika, egészen egyértelmű üzenetek vannak. Azt se gondolja senki, hogy Zselinszkij hirtelen akkora játékos lett, hogy magától találta ki, hogy beleszálljon OV-be. Elsőre még nem vettem fel és nem is értettem hogy minek, de a mai Duda nyilatkozat eléggé egyértelművé tette, OV persona non grata.Lehet, de lehet hogy a csehek is ugyanúgy beszopják ha nincs orosz gáz (tegnapi táblázat) de ők meg nem vállalják be hogy ellent mondjanak?Már a csehek és a lengyelek sem tudják? Eddig közösen harcoltunk a lengyelekkel...de most hirtelen ők lettek akik nem tudják és mi vagyunk akik továbbra is magabiztosak vagyunk. Lehet meg kellene nézni azt az autópályát 😀Már várom ahogy Németh Sziszi bejelenti, hogy a lengyel elnök beavatkozik a magyar választásokba a baloldal érdekében:Bírom ezt hogy ez is úgy van beadva már az embereknek hogy csak Magyarország és főleg Orbán van a béke és a haladás útjában.
444.hu/2022/03/26/a-lengyel-elnok-szerint-nagyon-sokba-fog-kerulni-magyarorszagnak-orban-mostani-viselkedese
Klaci79
davemayer
Klaci79
Nekem fura amúgy hogy amiben a magyar, német, holland egyetèrt abban a cseh nem, holott ugyanúgy megszívnák.
davemayer
Gyurma Pappa
Amadeus
Ha nem lenne választás akkor se lenne az elítélők élvonalában, de nem kellene ezzel a “nem mehet át fegyver” “stratégiai nyugalom” szólamokkal operálnia és diszkréten megbújhatna egy sarokban, de mivel itt 8 nap múlva választás van, ezt nem tudja megcsinalni.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Én még mindig nem hiszem, hogy bábállam lenne. Egyszerűen a saját érdekük, hogy legalább a választásokig ezt a narratívát el kell tolni.Gyurma:Te tényleg ennyire nem akarod megérteni, amit mondani akarok, vagy tényleg ennyire korlátozott a szövegértési képességed? Attól hogy raksz három könnyező nevető smileyt nem veszed el a lényeget.
Ne haragudj de ez 🤣🤣🤣
davemayer
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
Kitáncol 10%-a alól tehat kitáncol az összes alól, értem. Ez az amit meg te nem vagy hajlandó megérteni (vagy nem akarod), hogy nem arról van szó hogy nem teljesíti Mo amit kell hanem hogy vannak bizonyos kérdések amire azt mondja hogy nem. Hatalmas különbség, persze ezt te kommunikalhatod úgy ahogy tetted csak nincs igazad.Gyurma:Te tényleg ennyire nem akarod megérteni, amit mondani akarok, vagy tényleg ennyire korlátozott a szövegértési képességed? Attól hogy raksz három könnyező nevető smileyt nem veszed el a lényeget.
Ne haragudj de ez 🤣🤣🤣
davemayer
Gyurma Pappa
Amire a smile-kal utaltam az az hogy kijelentessz valamit, ami szerinted egy csoport csak egy tagjára igaz holott az a csoport ugyanúgy cselekedett. Akkor mi alapján mondod hogy ők nem azok? Vagy hogy az az egy az?!
Attól hogy ez él a fejedben, még ettől nem kijelenthető hogy Mo bábállam.
Oroszország fontos Mo és Orban számára ez egyértelmű, de ettől még nem pincsi. De persze az ellenzéki narratívaba ez is beleillik, mint ahogy Orbán az egyetlen gátja a unióban az orosz szankcióknak és ezzel a békének. Hihetetlen.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Azért vagy ennyire távol itt a legtöbb ember véleményétől, mert te még mindig azt hiszed ezen döntéseknek van hosszútávú indoka és nem arról, hogy erősítsék a full kamu narratívájukat, hogy választás nyerjenek.Nem, valószínű nem, de ők gondolkodhatnak úgy hogy ez később számíthat.Miért fontos? Úgy gondolod, hogy az orosz gaz attól függ, hogy átengedi-e a NATO repülőket ?Amíg nem gátolunk meg ezzel egy szállítast engem egyáltalan nem erdekelnek ezek a szimbolumok, legyen a legkevesebb közünk ehhez az egészhez. Meg tudják oldani nélkülünk is, ez látszik, nem létkérdés hogy mindent megengedjünk, nekünk viszont fontos hogy ne engedjünk mindent. Ezen a vékony kötelen tancolnak, mert tudják hogy egyszer ennek vége lesz és barmennyire is ezt akarjátok, Mo orosz energia függése nem fog megszűnni 5 év alatt, de lehet 10 év alatt sem.Na igen...pont ez a baj...ez egy szimbólum. Pontosan annak a szimbóluma, hogy mi nem tudunk egy háborúban jó oldalra állni, mindig megszopjuk.Hűha, 20 perccel tovább kellett repülnie, ez legyen a legnagyobb baja ennek a térségnek én azt mondom.NATO tagként ezt vállaltuk...Wow...nem semmi...azt tudod, hogy egyelőre a gázról van legkevésbé szó, mivel az elkerülhetetlen. Lehet ezen lovagolni, de tényleg nem tudunk létezni orosz gáz nélkül, ezért ott nem fogunk engedni és ezt bírálja mindenki legkevésbé. Az a gáz, hogy a török fegyver kikerül egy NATO országot, hogy Lengyelországba jusson, mert a légtrerünkön nem repülhet át. Ezzel van baj, a gázzal csak annyi, hogy rengeteg lehetőség lett volna csökkenteni az orosz függőséget, de nem tettünk. Senki másról nem beszél, mert jelenleg tényleg nem tudunk leválni róluk...ezen kár lovagolni.Ami nem üt vissza direkben annyira Mo-ra hogy romba döntse a gazdaságot, azokat a szankciókat megszavazták ám, azt vágod? Ez az egyetlen amiből nem engedünk, és NEM EGYEDÜL csak mi!Mindig egyetértünk valakivel. Gáz ügyben ezekkel, Brüsszel ellen azokkal. Speciel most úgy tűnik fegyverszállítás ügyben nincs szövetséges, de majd abban meg találunk valakit a távolban. Csak az a lényeg, hogy igazából semmivel nem akarunk szembemenni Putinnal. Segítünk az ukrán menekülteknek, vagy küldünk kötszert is, de se azzal nem csinálunk Putin ellen semmit, hogy fegyvert nem szállítunk, se a gáz. Valamit pedig be kell vállalni, mert így csak a trójai faló esete erősödik mindenkiben. És tudod kurvára nem lesz jó egyedül maradni a kurucos retorikánkkal, mert csúnyán pórul lehet járni.Lehet, de lehet hogy a csehek is ugyanúgy beszopják ha nincs orosz gáz (tegnapi táblázat) de ők meg nem vállalják be hogy ellent mondjanak?Már a csehek és a lengyelek sem tudják? Eddig közösen harcoltunk a lengyelekkel...de most hirtelen ők lettek akik nem tudják és mi vagyunk akik továbbra is magabiztosak vagyunk. Lehet meg kellene nézni azt az autópályát 😀Már várom ahogy Németh Sziszi bejelenti, hogy a lengyel elnök beavatkozik a magyar választásokba a baloldal érdekében:Bírom ezt hogy ez is úgy van beadva már az embereknek hogy csak Magyarország és főleg Orbán van a béke és a haladás útjában.
444.hu/2022/03/26/a-lengyel-elnok-szerint-nagyon-sokba-fog-kerulni-magyarorszagnak-orban-mostani-viselkedese
Klaci79
davemayer
Klaci79
Nekem fura amúgy hogy amiben a magyar, német, holland egyetèrt abban a cseh nem, holott ugyanúgy megszívnák.
davemayer
Klaci79
Bevállaltak valamit, lesznek állomásozó nato katonák, ennyit engedtek.
davemayer
Klaci79
davemayer
Néha az az érzésem, hogy amikor Putinnak azt mondták a kémei, hogy Ukrajnában majd a városokban örömmel várják az orosz csapatokat és nem lesz ellenállás, akkor valójában Magyarországra gondoltak...sajnos itt tartunk és ez végtelenül szomorú.
Amúgy KB 3 órával repült többet...csak infóként.
Klaci79
davemayer
Toca
davemayer
több mint 3 éve
Gyurma:Te tényleg ennyire nem akarod megérteni, amit mondani akarok, vagy tényleg ennyire korlátozott a szövegértési képességed? Attól hogy raksz három könnyező nevető smileyt nem veszed el a lényeget.
Ne haragudj de ez 🤣🤣🤣
davemayer

több mint 3 éve
Nem, valószínű nem, de ők gondolkodhatnak úgy hogy ez később számíthat.Miért fontos? Úgy gondolod, hogy az orosz gaz attól függ, hogy átengedi-e a NATO repülőket ?Amíg nem gátolunk meg ezzel egy szállítast engem egyáltalan nem erdekelnek ezek a szimbolumok, legyen a legkevesebb közünk ehhez az egészhez. Meg tudják oldani nélkülünk is, ez látszik, nem létkérdés hogy mindent megengedjünk, nekünk viszont fontos hogy ne engedjünk mindent. Ezen a vékony kötelen tancolnak, mert tudják hogy egyszer ennek vége lesz és barmennyire is ezt akarjátok, Mo orosz energia függése nem fog megszűnni 5 év alatt, de lehet 10 év alatt sem.Na igen...pont ez a baj...ez egy szimbólum. Pontosan annak a szimbóluma, hogy mi nem tudunk egy háborúban jó oldalra állni, mindig megszopjuk.Hűha, 20 perccel tovább kellett repülnie, ez legyen a legnagyobb baja ennek a térségnek én azt mondom.NATO tagként ezt vállaltuk...Wow...nem semmi...azt tudod, hogy egyelőre a gázról van legkevésbé szó, mivel az elkerülhetetlen. Lehet ezen lovagolni, de tényleg nem tudunk létezni orosz gáz nélkül, ezért ott nem fogunk engedni és ezt bírálja mindenki legkevésbé. Az a gáz, hogy a török fegyver kikerül egy NATO országot, hogy Lengyelországba jusson, mert a légtrerünkön nem repülhet át. Ezzel van baj, a gázzal csak annyi, hogy rengeteg lehetőség lett volna csökkenteni az orosz függőséget, de nem tettünk. Senki másról nem beszél, mert jelenleg tényleg nem tudunk leválni róluk...ezen kár lovagolni.Ami nem üt vissza direkben annyira Mo-ra hogy romba döntse a gazdaságot, azokat a szankciókat megszavazták ám, azt vágod? Ez az egyetlen amiből nem engedünk, és NEM EGYEDÜL csak mi!Mindig egyetértünk valakivel. Gáz ügyben ezekkel, Brüsszel ellen azokkal. Speciel most úgy tűnik fegyverszállítás ügyben nincs szövetséges, de majd abban meg találunk valakit a távolban. Csak az a lényeg, hogy igazából semmivel nem akarunk szembemenni Putinnal. Segítünk az ukrán menekülteknek, vagy küldünk kötszert is, de se azzal nem csinálunk Putin ellen semmit, hogy fegyvert nem szállítunk, se a gáz. Valamit pedig be kell vállalni, mert így csak a trójai faló esete erősödik mindenkiben. És tudod kurvára nem lesz jó egyedül maradni a kurucos retorikánkkal, mert csúnyán pórul lehet járni.Lehet, de lehet hogy a csehek is ugyanúgy beszopják ha nincs orosz gáz (tegnapi táblázat) de ők meg nem vállalják be hogy ellent mondjanak?Már a csehek és a lengyelek sem tudják? Eddig közösen harcoltunk a lengyelekkel...de most hirtelen ők lettek akik nem tudják és mi vagyunk akik továbbra is magabiztosak vagyunk. Lehet meg kellene nézni azt az autópályát 😀Már várom ahogy Németh Sziszi bejelenti, hogy a lengyel elnök beavatkozik a magyar választásokba a baloldal érdekében:Bírom ezt hogy ez is úgy van beadva már az embereknek hogy csak Magyarország és főleg Orbán van a béke és a haladás útjában.
Klaci79
davemayer
Klaci79
davemayer
Klaci79
davemayer
Klaci79
davemayer
Néha az az érzésem, hogy amikor Putinnak azt mondták a kémei, hogy Ukrajnában majd a városokban örömmel várják az orosz csapatokat és nem lesz ellenállás, akkor valójában Magyarországra gondoltak...sajnos itt tartunk és ez végtelenül szomorú.
Klaci79
davemayer
Toca
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Lásd korábbi komment. Kizárt, hogy visszaengedjék az oroszokat a piacra.Igen, csak ezt meg lehet úgyis csinálni hogy a háttérben hozod vissza fokozatosan. 10 év múlva nem lesz hír az hogy egy Nemetország pl a 2025ös 5-10% helyett 2030ra mar 30% orosz gázt használ, a kutyát nem fogja érdekelni, pláne ha esetleg kialakulna valami béke-szerűség Ukrajnában.Nem lóverseny. Lépj hátra egyet és nézd 5-10-50 éves távlatokban a folyamatokat.Örülök hogy egyetértünk, én ugyanezt gondolom.Dehogynem. A gáztörténetben nem az a cél, hogy Putyin csődbe menjen holnap, hanem az, hogy kisöpörje az orosz diplomáciát és gazdasági elitet a zsarolópozícióból ezáltal beszűkítve a mindenkori orosz állam diplomáciai mozgásterét. Persze, hosszútávon még jobban meg fogja roppantani az orosz gazdaságot mind makro, mind mikro szinten, viszont a gáz alapvetően stratégiai, hatalmi kérdés.Igen, csak mi az előbb-utóbb? Hetek, hónapok, évek?Jön még mellette a közel-keletről és az azeriektől. Előbb-utóbb teljesen ki fogják szorítani az oroszokat, de minimum olyan mértékben, hogy a ruszkik ne tudjanak a gázzal zsarolni. Ezt magyaráztam egy topikkal arrébb. A gáz a hatalomról szól és nem a pénzről. Ezért vesztik el az oroszok ezt a háborút.Aha. Azt vágod hogy a tegnapi döntéssel Amerika az európába érkező orosz gázmennyiség kb 30%-ról kötött megállapodást az Unióval?Belezavarok egy kicsit a fideszes világképedbe: a nemzetközi gazdaság és diplomácia elsőszámú alapelve az "erősebb kutya baszik". Ha az amcsik most ráteszik a kezüket az eu-s gázpiacra, akkor hidd el, hogy nem fog jönni orosz gáz. Tök mindegy mennyibe fog kerülni. Egyszerűen azért, mert az amerikai kutya erősebb, mint az orosz. Nem fogják őket visszaengedni.Mert az a legolcsóbb, azért. Én akkor hiszem el hogy nem fognak újra erre az útra visszalépni ha lerombolják a vezetékeket.Már miért jönne?Csak szólok hogy ha egyszer béke lesz, eltelik egy kis idő és újra jönni fog az orosz gáz Európaba, szépen fokozatosan visszaállítják.egy csomó minden amivel a "pórnép"et boldoggá teszik nem fenntarthatóMeglátjuk, én azt mondom hogy ha most nyer a fidesz és a következő 4 évben sikerül elkerülni az allamcsődöt és az embereknek nem lesz sokkal rosszabb a válság miatt akkor lehetséges hogy egyben marad a fidesz tábor.Szar lesz a választás után? Igen. Innentől fogva mindegy ki nyer? Igen.nagyon nem mind1 hogy ki nyer morális szempontok miatt
Egyébként sztem Fidesz.
empty taxi
de az kb biztos hogy aki most nyer az 4 év múlva bukik
Negritis
De az igaz hogy a jelen állapotokat nézve ha ez a háború és a gazdasági hatásai fennmaradnak tartósan semmi sem menti meg a magyar gazdaságot.
davemayer
az orosz gázról le kell cuppanni szintén vagy az euból kilépni egyik se úgy meg végbe sztem hogy maradna aki csinálja
Negritis
davemayer
Megint ezek a hülye toposzok.
Amadeus
davemayer
Amadeus
Nem tették rá teljesen a kezüket.
davemayer
Amadeus
Csak mert ha nem az első kettő akkor az igazi célját a kezdeményezés nem éri el.
davemayer
Ha minden jól megy 5 év múlva nem lesz képes Oroszország ilyen húzásokra, mivel minimális zsaroló potenciálja lesz a kontinensen.
Ami rövid távon meg lehetett tenni gazd. fronton már megtettük. Nem is fogja tudni Oroszország sem megszállni, sem megtartani Ukrajnát. Elnézve az orosz makroadatokat, örülhetnek, ha a Krímet meg tudják majd tartani. Nem katonailag, gazdaságilag.
Azt kéne megérteni, hogy Oroszország nagyon kevés ahhoz, hogy Európával szemben felvegye a kesztyűt egyedül. Ezért destabilizálták az elmúlt 10 évben az uniót gazdasági és egyéb - pl titkosszolgálati - módszerekkel. Nem véletlenül pénzelték az EU-szkeptikus pártokat Oroszországból (ld. Le Pen, Salvini).
Amadeus
Amire utaltam hogy a jelenlegi szankcióknak az lenne a célja hogy az oroszok azonnal kivonuljanak, na ezt nem lehet elérni azzal ha csak 5 év múlva leszünk függetlenek az orosz gáztól.
El kellene érni ezt az állapotot én is azt mondom, csak félek hogy amikor újra "nyugalom" lesz nem nyúl-e Európa újra ebbe az irányba, nem választja-e a könnyebbik utat.
davemayer
Nem kell kivonulniuk ma. Holnap sem, de 5 év múlva fájni fog nekik. 10 év múlva átkozni fogják Putyint, 25 év múlva pedig tanítani fogják a "hogyan ne basszuk el" kategóriában Putyin húzását.
Nem gondolom, hogy Európa elcsábulna újra. Egy világ nézi instagramon és twitteren a halott ukrán gyerekeket. A me2 óta úgy megerősödött a nyugati civil lobbi ereje, hogy ennek a mészárlásnak a billoga nagyon sokáig ott lesz az oroszokon. Mint a németeken a holokauszt.
Amadeus
Amúgy én is pontosan a hosszú tavlati tervekről beszelek, nem értem miért mondod hogy lépjek egyet hatra. Azoknak kellene akik azt akarják hogy ne használjon európa orosz gazt holnaptól (lsd Zelenszkij).
davemayer
több mint 3 éve
Igen, csak ezt meg lehet úgyis csinálni hogy a háttérben hozod vissza fokozatosan. 10 év múlva nem lesz hír az hogy egy Nemetország pl a 2025ös 5-10% helyett 2030ra mar 30% orosz gázt használ, a kutyát nem fogja érdekelni, pláne ha esetleg kialakulna valami béke-szerűség Ukrajnában.Nem lóverseny. Lépj hátra egyet és nézd 5-10-50 éves távlatokban a folyamatokat.Örülök hogy egyetértünk, én ugyanezt gondolom.Dehogynem. A gáztörténetben nem az a cél, hogy Putyin csődbe menjen holnap, hanem az, hogy kisöpörje az orosz diplomáciát és gazdasági elitet a zsarolópozícióból ezáltal beszűkítve a mindenkori orosz állam diplomáciai mozgásterét. Persze, hosszútávon még jobban meg fogja roppantani az orosz gazdaságot mind makro, mind mikro szinten, viszont a gáz alapvetően stratégiai, hatalmi kérdés.Igen, csak mi az előbb-utóbb? Hetek, hónapok, évek?Jön még mellette a közel-keletről és az azeriektől. Előbb-utóbb teljesen ki fogják szorítani az oroszokat, de minimum olyan mértékben, hogy a ruszkik ne tudjanak a gázzal zsarolni. Ezt magyaráztam egy topikkal arrébb. A gáz a hatalomról szól és nem a pénzről. Ezért vesztik el az oroszok ezt a háborút.Aha. Azt vágod hogy a tegnapi döntéssel Amerika az európába érkező orosz gázmennyiség kb 30%-ról kötött megállapodást az Unióval?Belezavarok egy kicsit a fideszes világképedbe: a nemzetközi gazdaság és diplomácia elsőszámú alapelve az "erősebb kutya baszik". Ha az amcsik most ráteszik a kezüket az eu-s gázpiacra, akkor hidd el, hogy nem fog jönni orosz gáz. Tök mindegy mennyibe fog kerülni. Egyszerűen azért, mert az amerikai kutya erősebb, mint az orosz. Nem fogják őket visszaengedni.Mert az a legolcsóbb, azért. Én akkor hiszem el hogy nem fognak újra erre az útra visszalépni ha lerombolják a vezetékeket.Már miért jönne?Csak szólok hogy ha egyszer béke lesz, eltelik egy kis idő és újra jönni fog az orosz gáz Európaba, szépen fokozatosan visszaállítják.egy csomó minden amivel a "pórnép"et boldoggá teszik nem fenntarthatóMeglátjuk, én azt mondom hogy ha most nyer a fidesz és a következő 4 évben sikerül elkerülni az allamcsődöt és az embereknek nem lesz sokkal rosszabb a válság miatt akkor lehetséges hogy egyben marad a fidesz tábor.Szar lesz a választás után? Igen. Innentől fogva mindegy ki nyer? Igen.nagyon nem mind1 hogy ki nyer morális szempontok miatt
Egyébként sztem Fidesz.
empty taxi
de az kb biztos hogy aki most nyer az 4 év múlva bukik
Negritis
De az igaz hogy a jelen állapotokat nézve ha ez a háború és a gazdasági hatásai fennmaradnak tartósan semmi sem menti meg a magyar gazdaságot.
davemayer
az orosz gázról le kell cuppanni szintén vagy az euból kilépni egyik se úgy meg végbe sztem hogy maradna aki csinálja
Negritis
davemayer
Megint ezek a hülye toposzok.
Amadeus
davemayer
Amadeus
Nem tették rá teljesen a kezüket.
davemayer
Amadeus
Csak mert ha nem az első kettő akkor az igazi célját a kezdeményezés nem éri el.
davemayer
Ha minden jól megy 5 év múlva nem lesz képes Oroszország ilyen húzásokra, mivel minimális zsaroló potenciálja lesz a kontinensen.
Ami rövid távon meg lehetett tenni gazd. fronton már megtettük. Nem is fogja tudni Oroszország sem megszállni, sem megtartani Ukrajnát. Elnézve az orosz makroadatokat, örülhetnek, ha a Krímet meg tudják majd tartani. Nem katonailag, gazdaságilag.
Azt kéne megérteni, hogy Oroszország nagyon kevés ahhoz, hogy Európával szemben felvegye a kesztyűt egyedül. Ezért destabilizálták az elmúlt 10 évben az uniót gazdasági és egyéb - pl titkosszolgálati - módszerekkel. Nem véletlenül pénzelték az EU-szkeptikus pártokat Oroszországból (ld. Le Pen, Salvini).
Amadeus
Amire utaltam hogy a jelenlegi szankcióknak az lenne a célja hogy az oroszok azonnal kivonuljanak, na ezt nem lehet elérni azzal ha csak 5 év múlva leszünk függetlenek az orosz gáztól.
El kellene érni ezt az állapotot én is azt mondom, csak félek hogy amikor újra "nyugalom" lesz nem nyúl-e Európa újra ebbe az irányba, nem választja-e a könnyebbik utat.
davemayer
Nem kell kivonulniuk ma. Holnap sem, de 5 év múlva fájni fog nekik. 10 év múlva átkozni fogják Putyint, 25 év múlva pedig tanítani fogják a "hogyan ne basszuk el" kategóriában Putyin húzását.
Nem gondolom, hogy Európa elcsábulna újra. Egy világ nézi instagramon és twitteren a halott ukrán gyerekeket. A me2 óta úgy megerősödött a nyugati civil lobbi ereje, hogy ennek a mészárlásnak a billoga nagyon sokáig ott lesz az oroszokon. Mint a németeken a holokauszt.
Amadeus
Amúgy én is pontosan a hosszú tavlati tervekről beszelek, nem értem miért mondod hogy lépjek egyet hatra. Azoknak kellene akik azt akarják hogy ne használjon európa orosz gazt holnaptól (lsd Zelenszkij).
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Miért fontos? Úgy gondolod, hogy az orosz gaz attól függ, hogy átengedi-e a NATO repülőket ?Amíg nem gátolunk meg ezzel egy szállítast engem egyáltalan nem erdekelnek ezek a szimbolumok, legyen a legkevesebb közünk ehhez az egészhez. Meg tudják oldani nélkülünk is, ez látszik, nem létkérdés hogy mindent megengedjünk, nekünk viszont fontos hogy ne engedjünk mindent. Ezen a vékony kötelen tancolnak, mert tudják hogy egyszer ennek vége lesz és barmennyire is ezt akarjátok, Mo orosz energia függése nem fog megszűnni 5 év alatt, de lehet 10 év alatt sem.Na igen...pont ez a baj...ez egy szimbólum. Pontosan annak a szimbóluma, hogy mi nem tudunk egy háborúban jó oldalra állni, mindig megszopjuk.Hűha, 20 perccel tovább kellett repülnie, ez legyen a legnagyobb baja ennek a térségnek én azt mondom.NATO tagként ezt vállaltuk...Wow...nem semmi...azt tudod, hogy egyelőre a gázról van legkevésbé szó, mivel az elkerülhetetlen. Lehet ezen lovagolni, de tényleg nem tudunk létezni orosz gáz nélkül, ezért ott nem fogunk engedni és ezt bírálja mindenki legkevésbé. Az a gáz, hogy a török fegyver kikerül egy NATO országot, hogy Lengyelországba jusson, mert a légtrerünkön nem repülhet át. Ezzel van baj, a gázzal csak annyi, hogy rengeteg lehetőség lett volna csökkenteni az orosz függőséget, de nem tettünk. Senki másról nem beszél, mert jelenleg tényleg nem tudunk leválni róluk...ezen kár lovagolni.Ami nem üt vissza direkben annyira Mo-ra hogy romba döntse a gazdaságot, azokat a szankciókat megszavazták ám, azt vágod? Ez az egyetlen amiből nem engedünk, és NEM EGYEDÜL csak mi!Mindig egyetértünk valakivel. Gáz ügyben ezekkel, Brüsszel ellen azokkal. Speciel most úgy tűnik fegyverszállítás ügyben nincs szövetséges, de majd abban meg találunk valakit a távolban. Csak az a lényeg, hogy igazából semmivel nem akarunk szembemenni Putinnal. Segítünk az ukrán menekülteknek, vagy küldünk kötszert is, de se azzal nem csinálunk Putin ellen semmit, hogy fegyvert nem szállítunk, se a gáz. Valamit pedig be kell vállalni, mert így csak a trójai faló esete erősödik mindenkiben. És tudod kurvára nem lesz jó egyedül maradni a kurucos retorikánkkal, mert csúnyán pórul lehet járni.Lehet, de lehet hogy a csehek is ugyanúgy beszopják ha nincs orosz gáz (tegnapi táblázat) de ők meg nem vállalják be hogy ellent mondjanak?Már a csehek és a lengyelek sem tudják? Eddig közösen harcoltunk a lengyelekkel...de most hirtelen ők lettek akik nem tudják és mi vagyunk akik továbbra is magabiztosak vagyunk. Lehet meg kellene nézni azt az autópályát 😀Már várom ahogy Németh Sziszi bejelenti, hogy a lengyel elnök beavatkozik a magyar választásokba a baloldal érdekében:Bírom ezt hogy ez is úgy van beadva már az embereknek hogy csak Magyarország és főleg Orbán van a béke és a haladás útjában.
Klaci79
davemayer
Klaci79
davemayer
Klaci79
davemayer
Klaci79
davemayer
Klaci79
davemayer
több mint 3 éve
Gyurma:"Megpróbálom újra elmagyarázni: az nem baj, hogy a németek vagy a csehek vagy a hollandok nem támogatják az orosz gáz elzárását, mert közben ők nem csinálnak úgy, mintha orosz bábállam lennének. Azt le sem írom, hogy tényleg nem azok, mi meg igen, mert ugye ezt nehéz bizonyítani."
Ne haragudj de ez 🤣🤣🤣
BEARS BABY!
Sir Alex immortal