Politika
65 feliratkozó
több mint 3 éve
Amúgy úgy pörögtök itt, mintha nem lenne holnap 😊Pedig még eggyel kevesebbet is alszunk 😊
több mint 3 éve
Mittomén mit fognak csinálni. Csak annyit mondtam, ha tényleg szoptatni akarják, akkor úgy fogják csinálni, hogy legyen belpolitikai következménye. Lehet hogy annyi lesz, mint hogy visszavonták a különbíróságot, de lehet ez nem lesz elég, és nyilvánosan bocsánatot kell kérni a melegektől, mert ugye genderlobbi.Azért meglepne ha te magad elhinnéd, hogy úgy néznek csúnyán Putyinra, mint ahogy Orbánra (fognak).Biztos ezért "elemzik" Orbán levelét még mindig. Bürokrácia bürokratikus úton tud akadályozni.Abban egyetértek hogy ez a lavirozas nem néz ki jól, de amíg olyan szituációkban mondanak ellent a sodornak ami lényegtelen (légtérzár, fegyverszállítás) vagy nem egyedül teszik (gáz szankciók) nem hiszem hogy maradandó károkat okozna. Ez nem fenyegeti sem a nato sem az eu-s tagságunkat.Az a lényeg, hogy nem tud semmi maradandó károkat okozni se Orbánnak se az országnak, amit az EU vagy a NATO konkrétan cselekedni tud.
davemayer
Csak Orbánra fognak rossz szemmel nézni, ami meg felfoghatatlan miért zavarja az Orbánt-utálókat. Én utálom mondjuk Toroczkait, így vastagon leszarom, hogy milyen szemmel nézi őt Macron vagy Scholz, vagy Biden vagy akárki.
Mivel se az EU se a NATO nem hülye, hogy egy egész nemzetre nézne csúnyán, így Magyarországnak nyilvánvalóan semmiféle kárt nem tud okozni ha Orbán lesz (vagy marad?) a feketebárány.
Sobri Jóska
Itt most a statuálás lesz a lényeg. (Nincs Tanú, lusta vagyok).
Részben igazad van, de ugye Putyinra is úgy néznek csúnyán, hogy az egész gazdaságra csúnyán néznek.
Gyurma Pappa
Ha jövőhéten bukik, le se szarják, ha meg nyer, akkor borsot dörgölnek az orra alá, amitől nem ő, hanem mindenféle hivatalnok meg samesz fog tüsszögni.
Sobri Jóska
Kérdés majd a statuálási szándék mélysége lehet.
Ha bukik, nyilván majd azért Babishoz hasonlóan lesznek majd kellemetlenebb beszélgetései.

több mint 3 éve
meg hát ugye a hülye is tudta ogy Oroszország nem támadja meg Ukajnát.A Brexitet se hitte el senki, amíg meg nem történt...Ugyanmár, te tenyleg elhiszed hogy valós fenyegetés a kizárása Mo-nak a nato-ból vagy az unióból?nem csak a légtérzár ügy, sok kicsi apró akadályoztatás amivel a NATO/EU ügymenetet akadályozza, hátráltatjaÉs te egy légtérzár miatt elhiszed hogy kibasznak minket? Mekkora naivitás kell ehhez vajon? Pláne most, ha kibasznának minket odadobnának az oroszoknak, egy új ukrajnai helyzetet előteremtve. Nem hülyék ám.de épp ez az, hogy kibasznak bennünket a NATO-ból, mert nem vagyunk szövetségesek és akkor már rögtön nem NATO kontra NATO lesz, hanem NATO kontra senkidave!Ez egy valós helyzet szted? Egy román vs magyar vagy egy szlovák vs magyar háború, úgy hogy mindenki nato tag? Mivan? Komolytalan felvetés.
Lehet itt lavírozgatni, hogy mi nem keveredünk bele, de akkor azt mondhatják a többiek, hogy nem segítesz, nem vagy a szövetségesünk, akkor kirakunk a picsába innen. És akkor ha véletlenül megindulnak a szlovákok vagy a románok, vagy a szerbek és kiabálunk, akkor majd azt mondják, miért segítsünk, te sem segítettél nekünk, így jártál. Akkor vajon mi lesz? Én sem értek mindennel egyet a NATO/EU szövetséggel, de sajnos ha nem akarsz magadnak rosszat oda kell tartoznod.
NB2
A szerbekre nem reagálok mert az lényegi szempontból ugyanaz mintha az oroszok jönnének. Barmilyen külső tamadas egy nato orszag ellen egy tamadó vs nato harcot eredményezne, ezért talalták ki. Abban a pillanatban hogy egy nato tagot magára hagyna a szervezet, a saját létét kockáztatná. Ez is komolytalan felvetés.
Abban egyetértek hogy ez a lavirozas nem néz ki jól, de amíg olyan szituációkban mondanak ellent a sodornak ami lényegtelen (légtérzár, fegyverszállítás) vagy nem egyedül teszik (gáz szankciók) nem hiszem hogy maradandó károkat okozna. Ez nem fenyegeti sem a nato sem az eu-s tagságunkat.
davemayer
NB2
davemayer
NB2
davemayer
empty taxi
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
Rossz hasonlat, mert az EU nem tud senkit se kizárni, a "hülye angolok, angol hülyék" saját magukat szavazták ki onnan.Ugyanmár, te tenyleg elhiszed hogy valós fenyegetés a kizárása Mo-nak a nato-ból vagy az unióból?A Brexitet se hitte el senki, amíg meg nem történt...
davemayer
empty taxi
De csinálhattak volna bármit, az EU nem teszi ki őket, mert nincs erre mechanizmus, protokoll, lehetőség, stb.
Nem lehet senkit se kidobni az EU-ból, max elüldözni - de ilyenre se volt példa, még csak kísérlet sem.
több mint 3 éve
Plusz azzal a hsz-ével még egyet is érthetnék, hiszen kimondja hogy igazam van, csak morálisan és erkölcsileg elítélhető, és ez igaz is.De amúgy tényleg nem értem miert vitatkozunk veled annyira fullba tolod a full vak Fidesz hívőt, hogy falrahányt borsó minden betű.Mert szerettek beszélgetni, vitatkozni és mert egy fórumon mi mást lehetne csinálni?!
Toca
Sobri Jóska
Csak az erkölcs meg a politika már nagyon-nagyon rég nem jár kéz a kézben, sajnos. De ettől még nem vagyok sem fidesz-bérenc sem más, és nem falra hanyt borsó amit írtok, ezt sem értettem sosem, én speciel full meggyőzhető vagyok, van amihez ti jobban értetek.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Igen, ha Dave egy tudományos dolgot írt volna, akkor nem lenne OFF a hasonlatod, de sajnos, így elég gyenge és totál szar.Amikor egyedül száguldasz szemben az autópályán mindenkivel általában te vagy az alomvilagban, de ezt hagyjuk.Ez alapvetően itt OFF, de ez annyira buta közhely, és ezt igen könnyen beláthatod te is, ha Kopernnikuszra, Gödelre, Pasteurre vagy akár Einsteinre gondolsz.
Toca
Ők, akik szembementek az elfogadottal, az általánossal, akik egymaguk voltak a helikopterek, és mindenki szembejött az autópályán detektálták jól a valóságot és a "mindenkimás" volt az, aki meg álomvilágban élt.
Sobri Jóska
több mint 3 éve
milyen hihetetlenül bölcs gondolatok rögtön írok pár e-mail Teheránba, Minszkbe és moszkvába az embereknek hogy ne izguljanak az hogy a nyugati államok vezetői ferde szemmel néznek az iráni ajatollahra, lukasenkára és putyinra semmilyen hatással nincs az életükre hiszen mit is tudnának tenni velük, nem igaz? 😀Abban egyetértek hogy ez a lavirozas nem néz ki jól, de amíg olyan szituációkban mondanak ellent a sodornak ami lényegtelen (légtérzár, fegyverszállítás) vagy nem egyedül teszik (gáz szankciók) nem hiszem hogy maradandó károkat okozna. Ez nem fenyegeti sem a nato sem az eu-s tagságunkat.Az a lényeg, hogy nem tud semmi maradandó károkat okozni se Orbánnak se az országnak, amit az EU vagy a NATO konkrétan cselekedni tud.
davemayer
Csak Orbánra fognak rossz szemmel nézni, ami meg felfoghatatlan miért zavarja az Orbánt-utálókat. Én utálom mondjuk Toroczkait, így vastagon leszarom, hogy milyen szemmel nézi őt Macron vagy Scholz, vagy Biden vagy akárki.
Mivel se az EU se a NATO nem hülye, hogy egy egész nemzetre nézne csúnyán, így Magyarországnak nyilvánvalóan semmiféle kárt nem tud okozni ha Orbán lesz (vagy marad?) a feketebárány.
Sobri Jóska
több mint 3 éve
A Brexitet se hitte el senki, amíg meg nem történt...Ugyanmár, te tenyleg elhiszed hogy valós fenyegetés a kizárása Mo-nak a nato-ból vagy az unióból?nem csak a légtérzár ügy, sok kicsi apró akadályoztatás amivel a NATO/EU ügymenetet akadályozza, hátráltatjaÉs te egy légtérzár miatt elhiszed hogy kibasznak minket? Mekkora naivitás kell ehhez vajon? Pláne most, ha kibasznának minket odadobnának az oroszoknak, egy új ukrajnai helyzetet előteremtve. Nem hülyék ám.de épp ez az, hogy kibasznak bennünket a NATO-ból, mert nem vagyunk szövetségesek és akkor már rögtön nem NATO kontra NATO lesz, hanem NATO kontra senkidave!Ez egy valós helyzet szted? Egy román vs magyar vagy egy szlovák vs magyar háború, úgy hogy mindenki nato tag? Mivan? Komolytalan felvetés.
Lehet itt lavírozgatni, hogy mi nem keveredünk bele, de akkor azt mondhatják a többiek, hogy nem segítesz, nem vagy a szövetségesünk, akkor kirakunk a picsába innen. És akkor ha véletlenül megindulnak a szlovákok vagy a románok, vagy a szerbek és kiabálunk, akkor majd azt mondják, miért segítsünk, te sem segítettél nekünk, így jártál. Akkor vajon mi lesz? Én sem értek mindennel egyet a NATO/EU szövetséggel, de sajnos ha nem akarsz magadnak rosszat oda kell tartoznod.
NB2
A szerbekre nem reagálok mert az lényegi szempontból ugyanaz mintha az oroszok jönnének. Barmilyen külső tamadas egy nato orszag ellen egy tamadó vs nato harcot eredményezne, ezért talalták ki. Abban a pillanatban hogy egy nato tagot magára hagyna a szervezet, a saját létét kockáztatná. Ez is komolytalan felvetés.
Abban egyetértek hogy ez a lavirozas nem néz ki jól, de amíg olyan szituációkban mondanak ellent a sodornak ami lényegtelen (légtérzár, fegyverszállítás) vagy nem egyedül teszik (gáz szankciók) nem hiszem hogy maradandó károkat okozna. Ez nem fenyegeti sem a nato sem az eu-s tagságunkat.
davemayer
NB2
davemayer
NB2
davemayer

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Azért meglepne ha te magad elhinnéd, hogy úgy néznek csúnyán Putyinra, mint ahogy Orbánra (fognak).Biztos ezért "elemzik" Orbán levelét még mindig. Bürokrácia bürokratikus úton tud akadályozni.Abban egyetértek hogy ez a lavirozas nem néz ki jól, de amíg olyan szituációkban mondanak ellent a sodornak ami lényegtelen (légtérzár, fegyverszállítás) vagy nem egyedül teszik (gáz szankciók) nem hiszem hogy maradandó károkat okozna. Ez nem fenyegeti sem a nato sem az eu-s tagságunkat.Az a lényeg, hogy nem tud semmi maradandó károkat okozni se Orbánnak se az országnak, amit az EU vagy a NATO konkrétan cselekedni tud.
davemayer
Sobri Jóska
Részben igazad van, de ugye Putyinra is úgy néznek csúnyán, hogy az egész gazdaságra csúnyán néznek.
Gyurma Pappa
Ha jövőhéten bukik, le se szarják, ha meg nyer, akkor borsot dörgölnek az orra alá, amitől nem ő, hanem mindenféle hivatalnok meg samesz fog tüsszögni.
több mint 3 éve
Mindenki másnak a nemzetközi politikai életben tökéletes pillanat kiélni az elmúlt 12 év frusztrációját a folyton akadékoskodó, vétózgató, kelettel haverkodó Orbánon. És ezt viszonylag jól láthatóan élvezik is, nem is tudom hibáztatni őket egyébként ezért.Ohh és ez még csak a bemelegítés.
MC12

több mint 3 éve
Amikor egyedül száguldasz szemben az autópályán mindenkivel általában te vagy az alomvilagban, de ezt hagyjuk.Ez alapvetően itt OFF, de ez annyira buta közhely, és ezt igen könnyen beláthatod te is, ha Kopernnikuszra, Gödelre, Pasteurre vagy akár Einsteinre gondolsz.
Toca
Ők, akik szembementek az elfogadottal, az általánossal, akik egymaguk voltak a helikopterek, és mindenki szembejött az autópályán detektálták jól a valóságot és a "mindenkimás" volt az, aki meg álomvilágban élt.
több mint 3 éve
Ugyanmár, te tenyleg elhiszed hogy valós fenyegetés a kizárása Mo-nak a nato-ból vagy az unióból?nem csak a légtérzár ügy, sok kicsi apró akadályoztatás amivel a NATO/EU ügymenetet akadályozza, hátráltatjaÉs te egy légtérzár miatt elhiszed hogy kibasznak minket? Mekkora naivitás kell ehhez vajon? Pláne most, ha kibasznának minket odadobnának az oroszoknak, egy új ukrajnai helyzetet előteremtve. Nem hülyék ám.de épp ez az, hogy kibasznak bennünket a NATO-ból, mert nem vagyunk szövetségesek és akkor már rögtön nem NATO kontra NATO lesz, hanem NATO kontra senkidave!Ez egy valós helyzet szted? Egy román vs magyar vagy egy szlovák vs magyar háború, úgy hogy mindenki nato tag? Mivan? Komolytalan felvetés.
NB2
davemayer
NB2
davemayer
NB2
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Biztos ezért "elemzik" Orbán levelét még mindig. Bürokrácia bürokratikus úton tud akadályozni.Abban egyetértek hogy ez a lavirozas nem néz ki jól, de amíg olyan szituációkban mondanak ellent a sodornak ami lényegtelen (légtérzár, fegyverszállítás) vagy nem egyedül teszik (gáz szankciók) nem hiszem hogy maradandó károkat okozna. Ez nem fenyegeti sem a nato sem az eu-s tagságunkat.Az a lényeg, hogy nem tud semmi maradandó károkat okozni se Orbánnak se az országnak, amit az EU vagy a NATO konkrétan cselekedni tud.
davemayer
Sobri Jóska

több mint 3 éve
De amúgy tényleg nem értem miert vitatkozunk veled annyira fullba tolod a full vak Fidesz hívőt, hogy falrahányt borsó minden betű.Mert szerettek beszélgetni, vitatkozni és mert egy fórumon mi mást lehetne csinálni?!
Toca
több mint 3 éve
Lol, hát akkor ezek szerint a te hasonlatod vagy nem volt jó vagy ha ugyanezt gondoltad akkor nekem nem jött át.Ebből látszik hogy @MC12 a kommunikációs szakember, én írok itt kurvákat meg kutyákat, nekem nem fogadja el Dave, tőled meg elsőre.Ez igaz, csak számomra hülyeség azt gondolni hogy majd ő nem veszi figyelembe hogy egy hét múlva választás.Ebben a szituációban, ma minden fekete és fehér - nem azért mert feltétlenül az, hanem mert egy szuperhatalom ezt mondta. OV az egyetlen Európában, aki kénytelen szürkét játszani, mert neki 8 nap múlva választást kell nyernie. Ennek megfelelően bánnak is vele.Ez igen, szoval az a politika szted ahol nincsenek alkuk, minden fekete vagy fehér (lefekszik teljesen vagy nem). Na mindegy hagyjuk.Idomítottál már kutyát? Amikor a feksziket tanulja, akkor nem szabad neki jutalomfalatot adni, amíg nem fekszik teljesen és marad úgy 1-2 másodpercig, azt 4-5, azt 10 stb. OV az a kutyus, aki mindig csak egy kicsit fekszik le és már emelkedik is. Amíg nem marad lent, addig nincs jutifali-fejsimi-goodboy.Tényleg mintha egy bottal "beszélgetne" az ember, valaki leír x dolgot, és rögtön jön rá az ismert lőzungokat tartalmazó konzumválasz. Tehát ha az eddig szövetséges lengyelek is azt mondják, hogy oroszpártiak vagyunk kb mindenki más mellett, akkor ők hülyültek meg, hihetetlen hogy senki nem akar megérteni minket.Ok, de most ők egy olyan helyzet alapjan ítelnek minket oroszpartinak amiben mas orszagok is benne vannak, nem? Akkor ők is oroszpartiak?
Így már értem miért nem kell fb kommenteket olvasgatnom, begyűrűzött az a színvonal ide is
r.baggio
Újra felteszem a kérdést: ha amiatt tamadjak Mo-t mert nem íteljük el egyértelműen, kimondva Putyint akkor az miért nem elég hogy elíteljük az orosz agressziót (amit Putyin kezdeményezett) és békét akarunk?
Üdv: egy bot
davemayer
Azért nem elég, mert nem ez az elvárás. Ez egy ilyen buli. Dresscode van, frakk, OV meg öltönyben van.
NFVSZ-t vár az ügyfél, de OV csak a mellére engedte.
5 fogásos menüt rendeletek, de ő csak levest főzött.
Amikor megfelelő az erősebb kutya baszik álláspont, akkor elfogadod, nem akkor kérdezel tovább?
Ez tiszta politika.
Gyurma Pappa
davemayer
Vannak a világpolitikában ilyen pillanatok, amikor megjön az erős kutya és khm. szexel. 12 évig Viktor kis túlzással azt csinált amit akart, bizonyos keretek között, mehetett bizniszelni keletre, jópofázhatott Putyinnal meg építhetett - volna - egyetemet Kínának. Senkit nem érdekelt, más is csinálta, maximum nem ennyire szégyentelenül. Most ezt nem lehet, ahogy Gyurma írta, kicsit lenn kéne maradni a földön, megvárni amíg szólnak hogy “ügyes vagy” ahogy a szlovének meg a csehek csinálják, és hát - szerintem - OV maradna is, csak az a fránya választás ne lenne jövőhéten 😊
MC12
davemayer
Gyurma Pappa
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Amikor egyedül száguldasz szemben az autópályán mindenkivel általában te vagy az alomvilagban, de ezt hagyjuk.És ezt te számon kered egy politikuson?! Nemár komolyan, esküszöm nem értelek titeket.Apósom nem nyeli ennyire a kormánypropagandát mint te.Lezartuk a légteret - nem számítpl. még azért ítélhetnek el, hogy lezártuk a légteret, vagy hogy nem küldtünk fegyvereket.Tényleg mintha egy bottal "beszélgetne" az ember, valaki leír x dolgot, és rögtön jön rá az ismert lőzungokat tartalmazó konzumválasz. Tehát ha az eddig szövetséges lengyelek is azt mondják, hogy oroszpártiak vagyunk kb mindenki más mellett, akkor ők hülyültek meg, hihetetlen hogy senki nem akar megérteni minket.Ok, de most ők egy olyan helyzet alapjan ítelnek minket oroszpartinak amiben mas orszagok is benne vannak, nem? Akkor ők is oroszpartiak?
Így már értem miért nem kell fb kommenteket olvasgatnom, begyűrűzött az a színvonal ide is
r.baggio
Újra felteszem a kérdést: ha amiatt tamadjak Mo-t mert nem íteljük el egyértelműen, kimondva Putyint akkor az miért nem elég hogy elíteljük az orosz agressziót (amit Putyin kezdeményezett) és békét akarunk?
davemayer
Egy közösségben nem mindig örül a többi tag, ha te mindig csak a saját érdekedet nézed, néha nem baj, ha a közösség érdekében is cselekszünk.
eaglesmcnabb
Nem küldünk fegyvereket - te küldenél?!
A közösség erdekeiben is cselekszünk, ezért engedik mégis hogy legyenek külföldi nato katonák.
davemayer
Kormány semmit nem tett a közösségért.
Minden döntéssel sajat magát védi.
Beállíthatod azt, hogy ide NATO katonák jönnek segítségnek a mi részünkről, de ez nekünk sokkal jobb mint a NATOnak.
Mondhatod, hogy megszavazott mindent, de pont az egyéb döntésein látszik, hogy azért döntött így mert ebből nem jön ki vesztesen itthon.
Mindent elhárít ami miatt ő itthon 1 hét múlva szavazatot bukhat.
Nekem továbbra is az a véleményem nem Putyin csicskája, egyszerűen más retorikával nem nyerhet mert elvitte az ellenzék.
Az, hogy ez az arcába fog robbani vagy nem az majd kiderül. Csak az a gond ha arcába robban azt mi itt Mo-n fogjuk megszívni.
Az a baj, hogy két oldal között próbál lavírozni, amikor az egyik elég egyértelműen vesztese a szitunak és kb úgy tud nyerni ha olyat csinál ami mellett már Vityának se lesz arca azt mondani belefér.
Toca
Ha én benyelem a kormany propagandáját akkor ti meg alomvilagban éltek.
davemayer
Miért ne kérhetném számon rajta? Nekem bőven túlmegy rengeteg dolog azon a szinten ami belefér politikai szinten.
Neked lehet belefér az elmúlt 12 év meg az amiket most csinálnak, nekem nem fér bele.
Ha azt mondod ne csodálkozzunk rajta akkor igazad van, nem is csodálkoztam mindig van lejjebb megtanultam OV brancha pedig ezt régóta bizonyítják.
De amúgy tényleg nem értem miert vitatkozunk veled annyira fullba tolod a full vak Fidesz hívőt, hogy falrahányt borsó minden betű.
több mint 3 éve
nem csak a légtérzár ügy, sok kicsi apró akadályoztatás amivel a NATO/EU ügymenetet akadályozza, hátráltatjaÉs te egy légtérzár miatt elhiszed hogy kibasznak minket? Mekkora naivitás kell ehhez vajon? Pláne most, ha kibasznának minket odadobnának az oroszoknak, egy új ukrajnai helyzetet előteremtve. Nem hülyék ám.de épp ez az, hogy kibasznak bennünket a NATO-ból, mert nem vagyunk szövetségesek és akkor már rögtön nem NATO kontra NATO lesz, hanem NATO kontra senkidave!Ez egy valós helyzet szted? Egy román vs magyar vagy egy szlovák vs magyar háború, úgy hogy mindenki nato tag? Mivan? Komolytalan felvetés.
NB2
davemayer
NB2
davemayer
több mint 3 éve
Figyelembe vette. És cost/benefit alapon neki megérte teljesen elszigetelődni egy időre, meg vállalni, hogy bárki nyugaton belé törölheti nyilvánosan a lábát - ha sikerül nyernie jövő héten. Neki ez fontosabb, mint bármilyen, elv, reputáció akármi.Ez igaz, csak számomra hülyeség azt gondolni hogy majd ő nem veszi figyelembe hogy egy hét múlva választás.Ebben a szituációban, ma minden fekete és fehér - nem azért mert feltétlenül az, hanem mert egy szuperhatalom ezt mondta. OV az egyetlen Európában, aki kénytelen szürkét játszani, mert neki 8 nap múlva választást kell nyernie. Ennek megfelelően bánnak is vele.Ez igen, szoval az a politika szted ahol nincsenek alkuk, minden fekete vagy fehér (lefekszik teljesen vagy nem). Na mindegy hagyjuk.Idomítottál már kutyát? Amikor a feksziket tanulja, akkor nem szabad neki jutalomfalatot adni, amíg nem fekszik teljesen és marad úgy 1-2 másodpercig, azt 4-5, azt 10 stb. OV az a kutyus, aki mindig csak egy kicsit fekszik le és már emelkedik is. Amíg nem marad lent, addig nincs jutifali-fejsimi-goodboy.Tényleg mintha egy bottal "beszélgetne" az ember, valaki leír x dolgot, és rögtön jön rá az ismert lőzungokat tartalmazó konzumválasz. Tehát ha az eddig szövetséges lengyelek is azt mondják, hogy oroszpártiak vagyunk kb mindenki más mellett, akkor ők hülyültek meg, hihetetlen hogy senki nem akar megérteni minket.Ok, de most ők egy olyan helyzet alapjan ítelnek minket oroszpartinak amiben mas orszagok is benne vannak, nem? Akkor ők is oroszpartiak?
r.baggio
davemayer
Azért nem elég, mert nem ez az elvárás. Ez egy ilyen buli. Dresscode van, frakk, OV meg öltönyben van.
Amikor megfelelő az erősebb kutya baszik álláspont, akkor elfogadod, nem akkor kérdezel tovább?
Ez tiszta politika.
Gyurma Pappa
davemayer
Vannak a világpolitikában ilyen pillanatok, amikor megjön az erős kutya és khm. szexel. 12 évig Viktor kis túlzással azt csinált amit akart, bizonyos keretek között, mehetett bizniszelni keletre, jópofázhatott Putyinnal meg építhetett - volna - egyetemet Kínának. Senkit nem érdekelt, más is csinálta, maximum nem ennyire szégyentelenül. Most ezt nem lehet, ahogy Gyurma írta, kicsit lenn kéne maradni a földön, megvárni amíg szólnak hogy “ügyes vagy” ahogy a szlovének meg a csehek csinálják, és hát - szerintem - OV maradna is, csak az a fránya választás ne lenne jövőhéten 😊
MC12
davemayer
Mindenki másnak a nemzetközi politikai életben tökéletes pillanat kiélni az elmúlt 12 év frusztrációját a folyton akadékoskodó, vétózgató, kelettel haverkodó Orbánon. És ezt viszonylag jól láthatóan élvezik is, nem is tudom hibáztatni őket egyébként ezért.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Nem gondolom, hogy Jóska hite vak lenne.Így van.
Bár az kétségtelen imponál neki ahogy Viktor felépítette ezt a brandet és ahogy a hatalmon maradásához képes bármit megtenni.
kittli
Emberileg lehet nem vagyok olyan etikus és erkölcsös, mint amilyennek kéne lennem, vagy amilyennek emberek magukat képzelik, de szerencsére ez nem okoz belső feszültséget, sőt, én a Keresztapában is a Corleonéknak szurkoltam, ahogy az Ocean's Elevenben Dannyéknak vagy a Parkerben a címszereplőnek.
több mint 3 éve
Ebből látszik hogy @MC12 a kommunikációs szakember, én írok itt kurvákat meg kutyákat, nekem nem fogadja el Dave, tőled meg elsőre.Ez igaz, csak számomra hülyeség azt gondolni hogy majd ő nem veszi figyelembe hogy egy hét múlva választás.Ebben a szituációban, ma minden fekete és fehér - nem azért mert feltétlenül az, hanem mert egy szuperhatalom ezt mondta. OV az egyetlen Európában, aki kénytelen szürkét játszani, mert neki 8 nap múlva választást kell nyernie. Ennek megfelelően bánnak is vele.Ez igen, szoval az a politika szted ahol nincsenek alkuk, minden fekete vagy fehér (lefekszik teljesen vagy nem). Na mindegy hagyjuk.Idomítottál már kutyát? Amikor a feksziket tanulja, akkor nem szabad neki jutalomfalatot adni, amíg nem fekszik teljesen és marad úgy 1-2 másodpercig, azt 4-5, azt 10 stb. OV az a kutyus, aki mindig csak egy kicsit fekszik le és már emelkedik is. Amíg nem marad lent, addig nincs jutifali-fejsimi-goodboy.Tényleg mintha egy bottal "beszélgetne" az ember, valaki leír x dolgot, és rögtön jön rá az ismert lőzungokat tartalmazó konzumválasz. Tehát ha az eddig szövetséges lengyelek is azt mondják, hogy oroszpártiak vagyunk kb mindenki más mellett, akkor ők hülyültek meg, hihetetlen hogy senki nem akar megérteni minket.Ok, de most ők egy olyan helyzet alapjan ítelnek minket oroszpartinak amiben mas orszagok is benne vannak, nem? Akkor ők is oroszpartiak?
r.baggio
davemayer
Ez tiszta politika.
Gyurma Pappa
davemayer
MC12
davemayer
Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 3 éve
És te egy légtérzár miatt elhiszed hogy kibasznak minket? Mekkora naivitás kell ehhez vajon? Pláne most, ha kibasznának minket odadobnának az oroszoknak, egy új ukrajnai helyzetet előteremtve. Nem hülyék ám.de épp ez az, hogy kibasznak bennünket a NATO-ból, mert nem vagyunk szövetségesek és akkor már rögtön nem NATO kontra NATO lesz, hanem NATO kontra senkidave!Ez egy valós helyzet szted? Egy román vs magyar vagy egy szlovák vs magyar háború, úgy hogy mindenki nato tag? Mivan? Komolytalan felvetés.
NB2
davemayer
NB2
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Abban egyetértek hogy ez a lavirozas nem néz ki jól, de amíg olyan szituációkban mondanak ellent a sodornak ami lényegtelen (légtérzár, fegyverszállítás) vagy nem egyedül teszik (gáz szankciók) nem hiszem hogy maradandó károkat okozna. Ez nem fenyegeti sem a nato sem az eu-s tagságunkat.Az a lényeg, hogy nem tud semmi maradandó károkat okozni se Orbánnak se az országnak, amit az EU vagy a NATO konkrétan cselekedni tud.
davemayer
több mint 3 éve
Ez a narrativa mar eddig is létezett, nem fog újdonságkent hatni.ne aggódj értik ők, csak később ne sírjatok vityával hogy így szemét Brüsszel meg úgy szemét akkor majd ti is értitek 😉Orbánék meg azt mondják hogy elítélik az orosz agressziót, a békét propagalják, de nem fogják azt mondani hogy "dögölj meg Putyin". Valószínűleg értitek, a többiek is értik hogy miért, ki lehet ezen akadni de teljesen érthető.Ezt mondtam volna?Ez igen, szoval az a politika szted ahol nincsenek alkuk, minden fekete vagy fehér (lefekszik teljesen vagy nem). Na mindegy hagyjuk.Idomítottál már kutyát? Amikor a feksziket tanulja, akkor nem szabad neki jutalomfalatot adni, amíg nem fekszik teljesen és marad úgy 1-2 másodpercig, azt 4-5, azt 10 stb. OV az a kutyus, aki mindig csak egy kicsit fekszik le és már emelkedik is. Amíg nem marad lent, addig nincs jutifali-fejsimi-goodboy.Tényleg mintha egy bottal "beszélgetne" az ember, valaki leír x dolgot, és rögtön jön rá az ismert lőzungokat tartalmazó konzumválasz. Tehát ha az eddig szövetséges lengyelek is azt mondják, hogy oroszpártiak vagyunk kb mindenki más mellett, akkor ők hülyültek meg, hihetetlen hogy senki nem akar megérteni minket.Ok, de most ők egy olyan helyzet alapjan ítelnek minket oroszpartinak amiben mas orszagok is benne vannak, nem? Akkor ők is oroszpartiak?
r.baggio
davemayer
Ez tiszta politika.
Gyurma Pappa
davemayer
Válaszoltam a kérdésedre. Jelenleg nincs. Ha ezt nem fogadod el, attól sem lesz. Most azt mondták a nagy kutyák, hogy nincs, mindenki fekszik. Okos kutyák sokáig, butább kutyáktól kevés is elég.
Jansa sem jó kedvében utazgat Kijevbe...
Gyurma Pappa
davemayer
Cuchulain82
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Nem egyszer lenyilatkozták hogy elítelik a haborút es hogy békét akarnak. Ezt megtette OV is, Szijjártó is, nem értem ebbe most miért kell belekötni, pláne csűrni-csavarni.Nem egészen ezt mondják. A március 15-i beszédben konkrétan semlegességet hirdetett. Azt gondolni, hogy a beszéd leirata nem volt 15 perc múlva Blinken asztalán angolul, meg Kaczynski asztalán lengyelül, naivitás. Számoltak ezzel, de kisebb gondnak érezték, mint a bázis kognitív disszonancia rohamát. A következményeket élőben követheted, ha tippelni kell, akkor a románok vagy a horvátok lesznek a következő hullám, aztán meg a nagyok, és ha komolyodik, az majd egy Scholz interjú lesz a Süd Deutsche Zeitungban.Orbánék meg azt mondják hogy elítélik az orosz agressziót, a békét propagalják, de nem fogják azt mondani hogy "dögölj meg Putyin". Valószínűleg értitek, a többiek is értik hogy miért, ki lehet ezen akadni de teljesen érthető.Ezt mondtam volna?Ez igen, szoval az a politika szted ahol nincsenek alkuk, minden fekete vagy fehér (lefekszik teljesen vagy nem). Na mindegy hagyjuk.Idomítottál már kutyát? Amikor a feksziket tanulja, akkor nem szabad neki jutalomfalatot adni, amíg nem fekszik teljesen és marad úgy 1-2 másodpercig, azt 4-5, azt 10 stb. OV az a kutyus, aki mindig csak egy kicsit fekszik le és már emelkedik is. Amíg nem marad lent, addig nincs jutifali-fejsimi-goodboy.Tényleg mintha egy bottal "beszélgetne" az ember, valaki leír x dolgot, és rögtön jön rá az ismert lőzungokat tartalmazó konzumválasz. Tehát ha az eddig szövetséges lengyelek is azt mondják, hogy oroszpártiak vagyunk kb mindenki más mellett, akkor ők hülyültek meg, hihetetlen hogy senki nem akar megérteni minket.Ok, de most ők egy olyan helyzet alapjan ítelnek minket oroszpartinak amiben mas orszagok is benne vannak, nem? Akkor ők is oroszpartiak?
r.baggio
davemayer
Ez tiszta politika.
Gyurma Pappa
davemayer
Válaszoltam a kérdésedre. Jelenleg nincs. Ha ezt nem fogadod el, attól sem lesz. Most azt mondták a nagy kutyák, hogy nincs, mindenki fekszik. Okos kutyák sokáig, butább kutyáktól kevés is elég.
Jansa sem jó kedvében utazgat Kijevbe...
Gyurma Pappa
davemayer
Gyurma Pappa
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
És ezt te számon kered egy politikuson?! Nemár komolyan, esküszöm nem értelek titeket.Apósom nem nyeli ennyire a kormánypropagandát mint te.Lezartuk a légteret - nem számítpl. még azért ítélhetnek el, hogy lezártuk a légteret, vagy hogy nem küldtünk fegyvereket.Tényleg mintha egy bottal "beszélgetne" az ember, valaki leír x dolgot, és rögtön jön rá az ismert lőzungokat tartalmazó konzumválasz. Tehát ha az eddig szövetséges lengyelek is azt mondják, hogy oroszpártiak vagyunk kb mindenki más mellett, akkor ők hülyültek meg, hihetetlen hogy senki nem akar megérteni minket.Ok, de most ők egy olyan helyzet alapjan ítelnek minket oroszpartinak amiben mas orszagok is benne vannak, nem? Akkor ők is oroszpartiak?
r.baggio
davemayer
Egy közösségben nem mindig örül a többi tag, ha te mindig csak a saját érdekedet nézed, néha nem baj, ha a közösség érdekében is cselekszünk.
eaglesmcnabb
Nem küldünk fegyvereket - te küldenél?!
A közösség erdekeiben is cselekszünk, ezért engedik mégis hogy legyenek külföldi nato katonák.
davemayer
Kormány semmit nem tett a közösségért.
Minden döntéssel sajat magát védi.
Beállíthatod azt, hogy ide NATO katonák jönnek segítségnek a mi részünkről, de ez nekünk sokkal jobb mint a NATOnak.
Mondhatod, hogy megszavazott mindent, de pont az egyéb döntésein látszik, hogy azért döntött így mert ebből nem jön ki vesztesen itthon.
Mindent elhárít ami miatt ő itthon 1 hét múlva szavazatot bukhat.
Nekem továbbra is az a véleményem nem Putyin csicskája, egyszerűen más retorikával nem nyerhet mert elvitte az ellenzék.
Az, hogy ez az arcába fog robbani vagy nem az majd kiderül. Csak az a gond ha arcába robban azt mi itt Mo-n fogjuk megszívni.
Az a baj, hogy két oldal között próbál lavírozni, amikor az egyik elég egyértelműen vesztese a szitunak és kb úgy tud nyerni ha olyat csinál ami mellett már Vityának se lesz arca azt mondani belefér.
Toca
Ha én benyelem a kormany propagandáját akkor ti meg alomvilagban éltek.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal