Politika
65 feliratkozó
több mint 3 éve
Szóval az esti beszélgetéshez: hiába van tényszerűen igaza davenek abban, hogy OV tényleg sok mindent megszavazatott (link), ha közben szóban meg még mindig Putyinhoz közeli narratívát tol. Az okok nem érdeklik annyira az amerikaiakat. De szerintem ez a kisebbik gond.Az IIB szerepet sztem markánsan alulbecsülik úgy kb mki.
A Bloomberg kiemeli, amit mi kicsit elfelejtettünk: "On top of importing Russian oil and gas, Hungary is expanding its sole nuclear power plant in a 12.5 billion-euro ($13.7 billion) project being carried out by Russia’s Rosatom Corp." Plusz a kémbankot (nem én hívom így, az amcsik), már a Bloomberg sem említi meg, pedig ők is itt vannak.
Továbbra is azt gondolom, amit tegnap írtam: április 4-től nem lesz elég egy lightos hátraharc, egy kis pocak simi Majornek (Biden kutyája, ha nem lenne tiszta), néhány gesztus Putyin ellen. A teljes irányváltás lesz az elvárás. Az nem kérdés, hogy Európa nem fog üzletelni tovább az oroszokkal, teljes felesleges minden gesztus. Innentől minden gesztust az Unió ellenséges lépésként fog felfogni. Egyelőre diplomácia szinten megy a lábtörlés, de azt gondolom, ha április 10-én még releváns projekt az IIB, annak valahol következményei lesznek. Stb.
Gyurma Pappa
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Szóval az esti beszélgetéshez: hiába van tényszerűen igaza davenek abban, hogy OV tényleg sok mindent megszavazatott (link), ha közben szóban meg még mindig Putyinhoz közeli narratívát tol. Az okok nem érdeklik annyira az amerikaiakat. De szerintem ez a kisebbik gond.A Bloomberg kiemeli, amit mi kicsit elfelejtettünk: "On top of importing Russian oil and gas, Hungary is expanding its sole nuclear power plant in a 12.5 billion-euro ($13.7 billion) project being carried out by Russia’s Rosatom Corp." Plusz a kémbankot (nem én hívom így, az amcsik), már a Bloomberg sem említi meg, pedig ők is itt vannak.
Továbbra is azt gondolom, amit tegnap írtam: április 4-től nem lesz elég egy lightos hátraharc, egy kis pocak simi Majornek (Biden kutyája, ha nem lenne tiszta), néhány gesztus Putyin ellen. A teljes irányváltás lesz az elvárás. Az nem kérdés, hogy Európa nem fog üzletelni tovább az oroszokkal, teljes felesleges minden gesztus. Innentől minden gesztust az Unió ellenséges lépésként fog felfogni. Egyelőre diplomácia szinten megy a lábtörlés, de azt gondolom, ha április 10-én még releváns projekt az IIB, annak valahol következményei lesznek. Stb.

több mint 3 éve
Revenge of DaveNe tüntessetek el egy hétre és akkor ezt az adagot megkaptátok volna napi bontasban 😛Amúgy úgy pörögtök itt, mintha nem lenne holnap 😊89 komment 2 óra alatt
Pedig még eggyel kevesebbet is alszunk 😊
NB2
Amadeus
davemayer
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Azért ne tegye azt amit csak akar, mert végtére is mégiscsak ő képvisel engem és nem fordítva. Szóval néha azért érdekelhetné az is, hogy nekem is jó legyen. Néha azért izgulhatna... 😀90 óta mindenki azért szavaz, hogy neki jobb legyen. Akárhová is szavaz. És jobb lett?Én nem is Orbánról és a családjáról beszéltem, hanem pl. magamról. Ki a picsát érdekli hogy Orbán megissza-e a levét vagy sem? Kis túlzással, kb egyszer sem nézte az én érdekeimet, mit foglalkozzak vele? 😀 Viccet félretéve, neki nyilván majdnem mindegy (csak majdnem, mivel csak abból a pénzből tud még ezután is lopni ami jön, ergo létezik), de nyilván nem is ő izgul, rajta hanem én, mert nekem vele ellentétben ugye nem mindegy. Máshoy értelmezzük a szavazást is ezek szerint, mert én nem azért szavazok MZP-re hogy neki legyen jobb, hanem azért hogy nekem jobb legyen, mint ami most van.Amúgy az lehet hogy nem valós fenyegetés, hogy kibasznak mondjuk az euból, de az hogy nem tudunk lehívni oylan pénzeket amit mindenki más meg igen, az sajnos igen, meg volt is rá példa. Annak a levét meg mi isszuk meg. Nem csak úgy lehet szankcionálni valakit hogy kibaszol valahonnan.Annak a levét te iszod meg. Esetleg én. Vagy 9 millió másik magyar. Nem Orbán, nem a családja, nem a barátai, nem a szűk köre.
eaglesmcnabb
Akkor meg mit izguljon miatta?
Sobri Jóska
Azt hogy te azért szavazol Orbánra, hogy Orbánnak még jobb legyen az a te dolgod, de engem speciel egyáltalán nem tud érdekelni, hogy neki jó lesz-e utána, inkább arra figyelek hogy én ne igyam meg a levét.
eaglesmcnabb
Nem illúzió, hogy attól lesz neked jobb, hogy MZP vagy Orbán?
Illetve ha a másik nyer, akkor meg rosszabb lesz?
Mert akkor bárki is nyer, a fél országnak jobb lesz, a másik felének rosszabb. Miközben ugyanazt a szart eszi az egész ország.
De az eredeti témára visszatérve.
Te se izgulsz Orbán miatt, ő se izgul miattad. Pláne, hogy az ő hülyeségének a levét is te iszod meg.
Ha ebben így egyetértünk, akkor ugyan miért ne azt tegye Orbán, amit akar, miért azt tegye, amit te akarsz, vagy amit szerinted akarnia kéne?
Attól, hogy valaki tisztséget nyer el, még nem lesz se okosabb, se tisztességesebb, se jobb ember, akkor miért ez a bugyuta elvárás irányába?
Sobri Jóska
A kérdésedre válaszolva, ettől függetlenül elvárásaim már rég nincsenek vele szemben, inkább úgy fogalmaznék hogy reménykedem. 😊
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
hogyne lennének érzéseik. a pszichopaták nem képesek az empátiára, nincs bűntudatuk, nem érzik a félelmet, szorongást. ezt leszámítva ugyanúgy vannak érzelmeik mint bárki másnak, csak a maguk módján, nem úgy mint egy neurotipikus embernek.Nem pszichopata, mivel ő tudatában van az érzelmeknek, csak külön tudja választani. A pszichopata nem képes érzésekre, nem tudja értelmezni őket, csak gépiesen leutánozni. Nincs tudatában annak hogy miért vannak, nem tudja értelmezni.Igazabol Sobri te pszichopata vagy, mar az orvosi fogalommal ertve.Nem gondolom, hogy Jóska hite vak lenne.Így van.
Bár az kétségtelen imponál neki ahogy Viktor felépítette ezt a brandet és ahogy a hatalmon maradásához képes bármit megtenni.
kittli
Emberileg lehet nem vagyok olyan etikus és erkölcsös, mint amilyennek kéne lennem, vagy amilyennek emberek magukat képzelik, de szerencsére ez nem okoz belső feszültséget, sőt, én a Keresztapában is a Corleonéknak szurkoltam, ahogy az Ocean's Elevenben Dannyéknak vagy a Parkerben a címszereplőnek.
Sobri Jóska
Te mindent racionalis es ertek elven nezel es nem erted az erzelmeket, mert szerinted az rossz dolog.
Viszont az emberek tobbsegeben van egy belso kod, ami adott esetben felulir minden racionalis gondolkodast es egy adott cselekedetre, dontesre kesztet.
Es ha ezt nem teszed meg, akkor felborul a belso egyensulyod, a lelki beked, amit utana nem fogsz tudni kijavitani, hanem eleted vegeig cipeled magaddal, ami meg olyan mint a mereg es szepen lassan megol.
Es ezek azok a dontesek, amik szamodra irracionalisak, masok szamara meg pont racionalisak, mert nem az anyagi, politikai, stb. veszteseget nezik, hanem az eletuket es az meg ellensulyozza ezt.
Lehet ezt akar erkolcsnek, belso kodexnek is hivni, meg sok minden masnak is.
A filmes hasonlatod meg egyaltalan nem jo, hisz fuggetlenul a filmek temajatol, szereploitol, az emberek tobbsege “szurkolt” nekik, ugyanugy ahogy a Maffiozok sorozat szereploinek is, de csak a setting miatt.
Solymi
davemayer
Szerkesztette: deyell
built for this shit
több mint 3 éve
90 óta mindenki azért szavaz, hogy neki jobb legyen. Akárhová is szavaz. És jobb lett?Én nem is Orbánról és a családjáról beszéltem, hanem pl. magamról. Ki a picsát érdekli hogy Orbán megissza-e a levét vagy sem? Kis túlzással, kb egyszer sem nézte az én érdekeimet, mit foglalkozzak vele? 😀 Viccet félretéve, neki nyilván majdnem mindegy (csak majdnem, mivel csak abból a pénzből tud még ezután is lopni ami jön, ergo létezik), de nyilván nem is ő izgul, rajta hanem én, mert nekem vele ellentétben ugye nem mindegy. Máshoy értelmezzük a szavazást is ezek szerint, mert én nem azért szavazok MZP-re hogy neki legyen jobb, hanem azért hogy nekem jobb legyen, mint ami most van.Amúgy az lehet hogy nem valós fenyegetés, hogy kibasznak mondjuk az euból, de az hogy nem tudunk lehívni oylan pénzeket amit mindenki más meg igen, az sajnos igen, meg volt is rá példa. Annak a levét meg mi isszuk meg. Nem csak úgy lehet szankcionálni valakit hogy kibaszol valahonnan.Annak a levét te iszod meg. Esetleg én. Vagy 9 millió másik magyar. Nem Orbán, nem a családja, nem a barátai, nem a szűk köre.
eaglesmcnabb
Sobri Jóska
Azt hogy te azért szavazol Orbánra, hogy Orbánnak még jobb legyen az a te dolgod, de engem speciel egyáltalán nem tud érdekelni, hogy neki jó lesz-e utána, inkább arra figyelek hogy én ne igyam meg a levét.
eaglesmcnabb
Nem illúzió, hogy attól lesz neked jobb, hogy MZP vagy Orbán?
Illetve ha a másik nyer, akkor meg rosszabb lesz?
Mert akkor bárki is nyer, a fél országnak jobb lesz, a másik felének rosszabb. Miközben ugyanazt a szart eszi az egész ország.
De az eredeti témára visszatérve.
Te se izgulsz Orbán miatt, ő se izgul miattad. Pláne, hogy az ő hülyeségének a levét is te iszod meg.
Ha ebben így egyetértünk, akkor ugyan miért ne azt tegye Orbán, amit akar, miért azt tegye, amit te akarsz, vagy amit szerinted akarnia kéne?
Attól, hogy valaki tisztséget nyer el, még nem lesz se okosabb, se tisztességesebb, se jobb ember, akkor miért ez a bugyuta elvárás irányába?
több mint 3 éve
Én nem is Orbánról és a családjáról beszéltem, hanem pl. magamról. Ki a picsát érdekli hogy Orbán megissza-e a levét vagy sem? Kis túlzással, kb egyszer sem nézte az én érdekeimet, mit foglalkozzak vele? 😀 Viccet félretéve, neki nyilván majdnem mindegy (csak majdnem, mivel csak abból a pénzből tud még ezután is lopni ami jön, ergo létezik), de nyilván nem is ő izgul, rajta hanem én, mert nekem vele ellentétben ugye nem mindegy. Máshoy értelmezzük a szavazást is ezek szerint, mert én nem azért szavazok MZP-re hogy neki legyen jobb, hanem azért hogy nekem jobb legyen, mint ami most van.Amúgy az lehet hogy nem valós fenyegetés, hogy kibasznak mondjuk az euból, de az hogy nem tudunk lehívni oylan pénzeket amit mindenki más meg igen, az sajnos igen, meg volt is rá példa. Annak a levét meg mi isszuk meg. Nem csak úgy lehet szankcionálni valakit hogy kibaszol valahonnan.Annak a levét te iszod meg. Esetleg én. Vagy 9 millió másik magyar. Nem Orbán, nem a családja, nem a barátai, nem a szűk köre.
eaglesmcnabb
Sobri Jóska
Szerkesztette: eaglesmcnabb
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
Nem pszichopata, mivel ő tudatában van az érzelmeknek, csak külön tudja választani. A pszichopata nem képes érzésekre, nem tudja értelmezni őket, csak gépiesen leutánozni. Nincs tudatában annak hogy miért vannak, nem tudja értelmezni.Igazabol Sobri te pszichopata vagy, mar az orvosi fogalommal ertve.Nem gondolom, hogy Jóska hite vak lenne.Így van.
Bár az kétségtelen imponál neki ahogy Viktor felépítette ezt a brandet és ahogy a hatalmon maradásához képes bármit megtenni.
kittli
Emberileg lehet nem vagyok olyan etikus és erkölcsös, mint amilyennek kéne lennem, vagy amilyennek emberek magukat képzelik, de szerencsére ez nem okoz belső feszültséget, sőt, én a Keresztapában is a Corleonéknak szurkoltam, ahogy az Ocean's Elevenben Dannyéknak vagy a Parkerben a címszereplőnek.
Sobri Jóska
Te mindent racionalis es ertek elven nezel es nem erted az erzelmeket, mert szerinted az rossz dolog.
Viszont az emberek tobbsegeben van egy belso kod, ami adott esetben felulir minden racionalis gondolkodast es egy adott cselekedetre, dontesre kesztet.
Es ha ezt nem teszed meg, akkor felborul a belso egyensulyod, a lelki beked, amit utana nem fogsz tudni kijavitani, hanem eleted vegeig cipeled magaddal, ami meg olyan mint a mereg es szepen lassan megol.
Es ezek azok a dontesek, amik szamodra irracionalisak, masok szamara meg pont racionalisak, mert nem az anyagi, politikai, stb. veszteseget nezik, hanem az eletuket es az meg ellensulyozza ezt.
A filmes hasonlatod meg egyaltalan nem jo, hisz fuggetlenul a filmek temajatol, szereploitol, az emberek tobbsege “szurkolt” nekik, ugyanugy ahogy a Maffiozok sorozat szereploinek is, de csak a setting miatt.
Solymi
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Igazabol Sobri te pszichopata vagy, mar az orvosi fogalommal ertve.Dehogy vagyok, illetve az infóid alapján Asperger-szindrómás is lehetnék. Nem szép dolog lepszichopatázni valakit.
Solymi
Viszont az emberek tobbsegeben van egy belso kod, ami adott esetben felulir minden racionalis gondolkodast es egy adott cselekedetre, dontesre kesztet.Hasznos kódnak tűnik... ja, nem.
Solymi
Es ezek azok a dontesek, amik szamodra irracionalisak, masok szamara meg pont racionalisak, mert nem az anyagi, politikai, stb. veszteseget nezik, hanem az eletuket es az meg ellensulyozza ezt.Lehet, csak semmi köze a politika racionális, posztmodern, számító viilágához.
Solymi
A filmes hasonlatod meg egyaltalan nem jo, hisz fuggetlenul a filmek temajatol, szereploitol, az emberek tobbsege “szurkolt” nekik, ugyanugy ahogy a Maffiozok sorozat szereploinek is, de csak a setting miatt.Nem tudom mit jelent, hogy "csak a setting miatt".
Solymi
Gondolom az ember annak a karakternek (csapatnak, sportolónak, stb.) drukkol, aki számára szimpatikus. Nekem a politikában Orbán az, így neki drukkolok
több mint 3 éve
Neked be van akadva ez az Orbán ügyes dolog. 😀Ja, beakadt.
Orbán nem egy tehetségtelen faszi, de messze túl vannak értékelve a képességei. Számomra utoljára igazán ügyes a 2000-es években volt, amikor újraszervezte a pártot, megszerezve a vidéket. Az ügyes volt. Arra is rá lehet még mondani, hogy ügyes, ahogy saját magára írta a jogrendet. Én ezt már nem nevezem ügyesnek, mert alkotmányosan biztosított jogokkal ezt bárki meg tudja csinálni, ha elég elborult / pofátlan. Megcsinálták Kacinskyék is kisebb mértékben, és a bolgár faszfej is (nagyobb mértékben), pedig egyik se világít az éjszakában. Ugyanez igaz az európai pávatáncára is. A lengyelek is táncolnak úgy, mint mi. Sőt, az utóbbi 1-2 évben még "ügyesebben" is teszik (bár én arra sem mondom, hogy ügyes, mert ők is folyamatosan terepet veszítenek / veszítettek? / vele).
Te sem vagy már egy tinédzser, láttál már sok mindent. Emlékezned kellene például az ellenzéki kerekasztal tárgyalásaira. Na, ha megnézed akkoriban az ellenzéki kerekasztal mellet ülőket, és melléjük teszed az akkori komcsi MSZMP politikusait, akkor nagyjából ugyanaz volt a látszat, mint manapság. A kerekasztalosok szerencsétlen amatőröknek néztek ki a "profi politikusokhoz" képest. Pedig dehogy. Ezt teszi, ha az egyik minden eszközzel rendelkezik, a másik semmivel. Így néz ki Putyin orosz ellenzéke is. Meg így nézett ki a bolgárok ellenéke is, amíg nem nyert. A bolgárról már kiderült, hogy nem olyan ügyes, mint amilyennek látszott. Putyint a fél világ ügyesnek látta hosszú évekig. És úgy tűnik ő sem az. Akkor sem, ha ez nem üti át az orosz belső nyilvánosság falait, és belül még mindig egy nagyszerű cáratyuskának látják.
peterk2005
De azt észrevetted ezen pontos és találó észrevétel után hosszan írt véleményedben, hogy egyetlen ellenérvet se hoztál fel az "Orbán ügyes" állítás ellenében?
Írtál másról, aki máshogy ügyes, vagy csak másként tűnt annak, kicsit relativizáltál, kicsit csúsztattál, de arra egyetlen sort se szántál, hogy arról írj, hogy "Orbán nem ügyes".
Pedig ez pont olyan téma, ami nem egzakt, ahol nagy a helye a szubjektivitásnak, és még csak egyet se kell a végén értenünk vagy konszenzusra jutnunk, mert kb. olyan, mintha ízlésről diskurálnánk, és megfelelő konklúzió a "szerintem ügyes, szerinted nem, na bumm".
több mint 3 éve
Igazabol Sobri te pszichopata vagy, mar az orvosi fogalommal ertve.Nem gondolom, hogy Jóska hite vak lenne.Így van.
kittli
Sobri Jóska
több mint 3 éve
Neked be van akadva ez az Orbán ügyes dolog. 😀Igazság szerint most minden neki játszik sajnos...Ez tipikus lúzer pókeres duma, amikor a profi levágja, ő meg nyíg, hogy a másiknak nagyon megy a zsuga, ömlése van, meg mellette a szerencse.
Solymi
De arra nem gondol, hogy a másik tud valamit, amit ő nem.
Te gondoltál már arra, hogy Orbán, azon kívül, hogy egy geci, tolvaj, maffiózó, esetleg ügyes? Hogy ügyes abban amit csinál, és ezt úgy hívják, hogy politika? Vagy arra, hogy van hozzá esetleg érzéke?
Vagy csak a mákosguszti évek óta?
Végtére is ha már póker, akkor "ne kopogtass az akváriumon"...
Sobri Jóska
Orbán nem egy tehetségtelen faszi, de messze túl vannak értékelve a képességei. Számomra utoljára igazán ügyes a 2000-es években volt, amikor újraszervezte a pártot, megszerezve a vidéket. Az ügyes volt. Arra is rá lehet még mondani, hogy ügyes, ahogy saját magára írta a jogrendet. Én ezt már nem nevezem ügyesnek, mert alkotmányosan biztosított jogokkal ezt bárki meg tudja csinálni, ha elég elborult / pofátlan. Megcsinálták Kacinskyék is kisebb mértékben, és a bolgár faszfej is (nagyobb mértékben), pedig egyik se világít az éjszakában. Ugyanez igaz az európai pávatáncára is. A lengyelek is táncolnak úgy, mint mi. Sőt, az utóbbi 1-2 évben még "ügyesebben" is teszik (bár én arra sem mondom, hogy ügyes, mert ők is folyamatosan terepet veszítenek / veszítettek? / vele).
Te sem vagy már egy tinédzser, láttál már sok mindent. Emlékezned kellene például az ellenzéki kerekasztal tárgyalásaira. Na, ha megnézed akkoriban az ellenzéki kerekasztal mellet ülőket, és melléjük teszed az akkori komcsi MSZMP politikusait, akkor nagyjából ugyanaz volt a látszat, mint manapság. A kerekasztalosok szerencsétlen amatőröknek néztek ki a "profi politikusokhoz" képest. Pedig dehogy. Ezt teszi, ha az egyik minden eszközzel rendelkezik, a másik semmivel. Így néz ki Putyin orosz ellenzéke is. Meg így nézett ki a bolgárok ellenéke is, amíg nem nyert. A bolgárról már kiderült, hogy nem olyan ügyes, mint amilyennek látszott. Putyint a fél világ ügyesnek látta hosszú évekig. És úgy tűnik ő sem az. Akkor sem, ha ez nem üti át az orosz belső nyilvánosság falait, és belül még mindig egy nagyszerű cáratyuskának látják.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Ti lehet.kérdés hogy a bálványotok meddig bírja EUs pénz nélkül, a dübörgő magyar gazdasággal, Európa motorja vagy mi a fene lennénk vagy nem? 😀Nem ismerem a szerződés ezen passzusait de nem hiszem hogy ne lenne korlatozva a kifizetés lehetseges ideje. Csak most kitolják a fizetést a lehetséges határig, ez történik.oké valamikor ki kell fizetni és mire mész vele ha az a valamikor 5-10-20 év múlva lesz?Olyan nincs hogy mi ne hívjunk le olyan pénzeket ami nekünk szerződés szerint jár. Olyan van, hogy szandékosan visszatartják, de hogy sosem fizessék ki az nem lehetséges.nem bagatellizáltam el, csak összehasonlítottam hogy abban is olyan biztosak voltak egyesek, aztán mégis megtörtént nem?Egyszer ne bagatelizálnátok el, egyszer...meg hát ugye a hülye is tudta ogy Oroszország nem támadja meg Ukajnát.A Brexitet se hitte el senki, amíg meg nem történt...Ugyanmár, te tenyleg elhiszed hogy valós fenyegetés a kizárása Mo-nak a nato-ból vagy az unióból?nem csak a légtérzár ügy, sok kicsi apró akadályoztatás amivel a NATO/EU ügymenetet akadályozza, hátráltatjaÉs te egy légtérzár miatt elhiszed hogy kibasznak minket? Mekkora naivitás kell ehhez vajon? Pláne most, ha kibasznának minket odadobnának az oroszoknak, egy új ukrajnai helyzetet előteremtve. Nem hülyék ám.de épp ez az, hogy kibasznak bennünket a NATO-ból, mert nem vagyunk szövetségesek és akkor már rögtön nem NATO kontra NATO lesz, hanem NATO kontra senkidave!Ez egy valós helyzet szted? Egy román vs magyar vagy egy szlovák vs magyar háború, úgy hogy mindenki nato tag? Mivan? Komolytalan felvetés.
Lehet itt lavírozgatni, hogy mi nem keveredünk bele, de akkor azt mondhatják a többiek, hogy nem segítesz, nem vagy a szövetségesünk, akkor kirakunk a picsába innen. És akkor ha véletlenül megindulnak a szlovákok vagy a románok, vagy a szerbek és kiabálunk, akkor majd azt mondják, miért segítsünk, te sem segítettél nekünk, így jártál. Akkor vajon mi lesz? Én sem értek mindennel egyet a NATO/EU szövetséggel, de sajnos ha nem akarsz magadnak rosszat oda kell tartoznod.
NB2
A szerbekre nem reagálok mert az lényegi szempontból ugyanaz mintha az oroszok jönnének. Barmilyen külső tamadas egy nato orszag ellen egy tamadó vs nato harcot eredményezne, ezért talalták ki. Abban a pillanatban hogy egy nato tagot magára hagyna a szervezet, a saját létét kockáztatná. Ez is komolytalan felvetés.
Abban egyetértek hogy ez a lavirozas nem néz ki jól, de amíg olyan szituációkban mondanak ellent a sodornak ami lényegtelen (légtérzár, fegyverszállítás) vagy nem egyedül teszik (gáz szankciók) nem hiszem hogy maradandó károkat okozna. Ez nem fenyegeti sem a nato sem az eu-s tagságunkat.
davemayer
NB2
davemayer
NB2
davemayer
empty taxi
eaglesmcnabb
davemayer
Amúgy az lehet hogy nem valós fenyegetés, hogy kibasznak mondjuk az euból, de az hogy nem tudunk lehívni oylan pénzeket amit mindenki más meg igen, az sajnos igen, meg volt is rá példa. Annak a levét meg mi isszuk meg. Nem csak úgy lehet szankcionálni valakit hogy kibaszol valahonnan.
eaglesmcnabb
davemayer
másik kérdés hogy ami szerződés szerint jár - ahogy fogalmaztál - azért általában eleget kell tenni bizonyos feltételeknek és bár elhiszem hogy neked ez fáj de ez nem ovi erős oldala
Cuchulain82
davemayer
csak ki ne derüljön hogy a brüsszeli pénz nélkül éhen döglünk
Cuchulain82
De ők nem.
Vagyis a bálványom élete végéig bírja EU-s pénz nélkül is. Még azt is tudja mondani, hogy dübörgünk.
Vagy szerinted nincs félretéve neki egy kicsike? Vagy nem lenne képes esetleg hazudni?
több mint 3 éve
De, tud.Ezt nem tagadta senki se, hogy nem ügyes.Igazság szerint most minden neki játszik sajnos...Ez tipikus lúzer pókeres duma, amikor a profi levágja, ő meg nyíg, hogy a másiknak nagyon megy a zsuga, ömlése van, meg mellette a szerencse.
Solymi
Te gondoltál már arra, hogy Orbán, azon kívül, hogy egy geci, tolvaj, maffiózó, esetleg ügyes? Hogy ügyes abban amit csinál, és ezt úgy hívják, hogy politika? Vagy arra, hogy van hozzá esetleg érzéke?
Sobri Jóska
Ezt is kiveséztük már, hogy a lehetőségeit és a hatalmát erre herdálta el, ezért egy geci féreg.
Azt meg ne mondd, hogy mindenre tud számítani...maximum próbál alkalmazkodni ezekhez a helyzetekhez, amiben jó, még ha most az EU-ban nem áll jó pozícióban vagy ha ezután nem is fog.
Biztos felmérte ennek a negatív hatásait, de szimplán csak az is lehet, hogy ez a mostani helyzet csak felgyorsította és hirtelenebbé, durvábbá tette azt a folyamatot amit eddig csinált.
Pókeres hasonlattal élve, lassan ideje lesz terítenie a lapokat, mert már nem sokáig tud blöffölni.
Solymi
Ha bedobod, akkor nem kell teríteni, és már jön is egy újabb leosztás. Ilyen ez a póker/politika.
több mint 3 éve
A kb akármeddig-ről nincsenek informacióim, szerződésben tuti van időpont, nem hinném hogy ezt meg lehetne csinálni.nem érted.Igen, ez pont ugyanaz a helyzet.nem vagyok szakértő, nem értek hozzá ugyanúgy mint Sobri a gázhoz, úgyhogy segíts. Mégis meddig?Visszatartják. Gondolom a terv az volt hogy a valasztás utan a balos kormany kapja meg, meglatjuk bejön-e.hogy ne lenne, most is van. vagy ez most kivétel?Olyan nincs hogy mi ne hívjunk le olyan pénzeket ami nekünk szerződés szerint jár. Olyan van, hogy szandékosan visszatartják, de hogy sosem fizessék ki az nem lehetséges.nem bagatellizáltam el, csak összehasonlítottam hogy abban is olyan biztosak voltak egyesek, aztán mégis megtörtént nem?Egyszer ne bagatelizálnátok el, egyszer...meg hát ugye a hülye is tudta ogy Oroszország nem támadja meg Ukajnát.A Brexitet se hitte el senki, amíg meg nem történt...Ugyanmár, te tenyleg elhiszed hogy valós fenyegetés a kizárása Mo-nak a nato-ból vagy az unióból?nem csak a légtérzár ügy, sok kicsi apró akadályoztatás amivel a NATO/EU ügymenetet akadályozza, hátráltatjaÉs te egy légtérzár miatt elhiszed hogy kibasznak minket? Mekkora naivitás kell ehhez vajon? Pláne most, ha kibasznának minket odadobnának az oroszoknak, egy új ukrajnai helyzetet előteremtve. Nem hülyék ám.de épp ez az, hogy kibasznak bennünket a NATO-ból, mert nem vagyunk szövetségesek és akkor már rögtön nem NATO kontra NATO lesz, hanem NATO kontra senkidave!Ez egy valós helyzet szted? Egy román vs magyar vagy egy szlovák vs magyar háború, úgy hogy mindenki nato tag? Mivan? Komolytalan felvetés.
Lehet itt lavírozgatni, hogy mi nem keveredünk bele, de akkor azt mondhatják a többiek, hogy nem segítesz, nem vagy a szövetségesünk, akkor kirakunk a picsába innen. És akkor ha véletlenül megindulnak a szlovákok vagy a románok, vagy a szerbek és kiabálunk, akkor majd azt mondják, miért segítsünk, te sem segítettél nekünk, így jártál. Akkor vajon mi lesz? Én sem értek mindennel egyet a NATO/EU szövetséggel, de sajnos ha nem akarsz magadnak rosszat oda kell tartoznod.
NB2
A szerbekre nem reagálok mert az lényegi szempontból ugyanaz mintha az oroszok jönnének. Barmilyen külső tamadas egy nato orszag ellen egy tamadó vs nato harcot eredményezne, ezért talalták ki. Abban a pillanatban hogy egy nato tagot magára hagyna a szervezet, a saját létét kockáztatná. Ez is komolytalan felvetés.
Abban egyetértek hogy ez a lavirozas nem néz ki jól, de amíg olyan szituációkban mondanak ellent a sodornak ami lényegtelen (légtérzár, fegyverszállítás) vagy nem egyedül teszik (gáz szankciók) nem hiszem hogy maradandó károkat okozna. Ez nem fenyegeti sem a nato sem az eu-s tagságunkat.
davemayer
NB2
davemayer
NB2
davemayer
empty taxi
eaglesmcnabb
davemayer
Amúgy az lehet hogy nem valós fenyegetés, hogy kibasznak mondjuk az euból, de az hogy nem tudunk lehívni oylan pénzeket amit mindenki más meg igen, az sajnos igen, meg volt is rá példa. Annak a levét meg mi isszuk meg. Nem csak úgy lehet szankcionálni valakit hogy kibaszol valahonnan.
eaglesmcnabb
davemayer
eaglesmcnabb
davemayer
"visszatartják" xD jó duma. KIkérem magamnak hogy nem adok a gyereknek zsebpénzt, adok én mindig, csak visszatartom xD
eaglesmcnabb
davemayer
azt mondod olyan nincs hogy valamiylen pénzt nem kapunk meg, de visszatarthatják kb. akármeddig, azaz mégiscsak van.
Na ezt nem szeretnék itt sokan.
eaglesmcnabb
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
nem érted.Igen, ez pont ugyanaz a helyzet.nem vagyok szakértő, nem értek hozzá ugyanúgy mint Sobri a gázhoz, úgyhogy segíts. Mégis meddig?Visszatartják. Gondolom a terv az volt hogy a valasztás utan a balos kormany kapja meg, meglatjuk bejön-e.hogy ne lenne, most is van. vagy ez most kivétel?Olyan nincs hogy mi ne hívjunk le olyan pénzeket ami nekünk szerződés szerint jár. Olyan van, hogy szandékosan visszatartják, de hogy sosem fizessék ki az nem lehetséges.nem bagatellizáltam el, csak összehasonlítottam hogy abban is olyan biztosak voltak egyesek, aztán mégis megtörtént nem?Egyszer ne bagatelizálnátok el, egyszer...meg hát ugye a hülye is tudta ogy Oroszország nem támadja meg Ukajnát.A Brexitet se hitte el senki, amíg meg nem történt...Ugyanmár, te tenyleg elhiszed hogy valós fenyegetés a kizárása Mo-nak a nato-ból vagy az unióból?nem csak a légtérzár ügy, sok kicsi apró akadályoztatás amivel a NATO/EU ügymenetet akadályozza, hátráltatjaÉs te egy légtérzár miatt elhiszed hogy kibasznak minket? Mekkora naivitás kell ehhez vajon? Pláne most, ha kibasznának minket odadobnának az oroszoknak, egy új ukrajnai helyzetet előteremtve. Nem hülyék ám.de épp ez az, hogy kibasznak bennünket a NATO-ból, mert nem vagyunk szövetségesek és akkor már rögtön nem NATO kontra NATO lesz, hanem NATO kontra senkidave!Ez egy valós helyzet szted? Egy román vs magyar vagy egy szlovák vs magyar háború, úgy hogy mindenki nato tag? Mivan? Komolytalan felvetés.
NB2
davemayer
NB2
davemayer
NB2
davemayer
empty taxi
eaglesmcnabb
davemayer
eaglesmcnabb
davemayer
eaglesmcnabb
davemayer
"visszatartják" xD jó duma. KIkérem magamnak hogy nem adok a gyereknek zsebpénzt, adok én mindig, csak visszatartom xD
eaglesmcnabb
davemayer
azt mondod olyan nincs hogy valamiylen pénzt nem kapunk meg, de visszatarthatják kb. akármeddig, azaz mégiscsak van.
Na ezt nem szeretnék itt sokan.
több mint 3 éve
Te irtad, azért. Csak vicceltem, nem komoly.Nem értem miért nekem címzed.Ne tüntessetek el egy hétre és akkor ezt az adagot megkaptátok volna napi bontasban 😛Amúgy úgy pörögtök itt, mintha nem lenne holnap 😊89 komment 2 óra alatt
NB2
Amadeus
davemayer
1, engem bannoltak már innen alaptalanul
2, nem diszponálok admin joggal a fórumon.
Amadeus
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
kérdés hogy a bálványotok meddig bírja EUs pénz nélkül, a dübörgő magyar gazdasággal, Európa motorja vagy mi a fene lennénk vagy nem? 😀Nem ismerem a szerződés ezen passzusait de nem hiszem hogy ne lenne korlatozva a kifizetés lehetseges ideje. Csak most kitolják a fizetést a lehetséges határig, ez történik.oké valamikor ki kell fizetni és mire mész vele ha az a valamikor 5-10-20 év múlva lesz?Olyan nincs hogy mi ne hívjunk le olyan pénzeket ami nekünk szerződés szerint jár. Olyan van, hogy szandékosan visszatartják, de hogy sosem fizessék ki az nem lehetséges.nem bagatellizáltam el, csak összehasonlítottam hogy abban is olyan biztosak voltak egyesek, aztán mégis megtörtént nem?Egyszer ne bagatelizálnátok el, egyszer...meg hát ugye a hülye is tudta ogy Oroszország nem támadja meg Ukajnát.A Brexitet se hitte el senki, amíg meg nem történt...Ugyanmár, te tenyleg elhiszed hogy valós fenyegetés a kizárása Mo-nak a nato-ból vagy az unióból?nem csak a légtérzár ügy, sok kicsi apró akadályoztatás amivel a NATO/EU ügymenetet akadályozza, hátráltatjaÉs te egy légtérzár miatt elhiszed hogy kibasznak minket? Mekkora naivitás kell ehhez vajon? Pláne most, ha kibasznának minket odadobnának az oroszoknak, egy új ukrajnai helyzetet előteremtve. Nem hülyék ám.de épp ez az, hogy kibasznak bennünket a NATO-ból, mert nem vagyunk szövetségesek és akkor már rögtön nem NATO kontra NATO lesz, hanem NATO kontra senkidave!Ez egy valós helyzet szted? Egy román vs magyar vagy egy szlovák vs magyar háború, úgy hogy mindenki nato tag? Mivan? Komolytalan felvetés.
NB2
davemayer
NB2
davemayer
NB2
davemayer
empty taxi
eaglesmcnabb
davemayer
eaglesmcnabb
davemayer
másik kérdés hogy ami szerződés szerint jár - ahogy fogalmaztál - azért általában eleget kell tenni bizonyos feltételeknek és bár elhiszem hogy neked ez fáj de ez nem ovi erős oldala
Cuchulain82
davemayer
csak ki ne derüljön hogy a brüsszeli pénz nélkül éhen döglünk
több mint 3 éve
Igen, ez pont ugyanaz a helyzet.nem vagyok szakértő, nem értek hozzá ugyanúgy mint Sobri a gázhoz, úgyhogy segíts. Mégis meddig?Visszatartják. Gondolom a terv az volt hogy a valasztás utan a balos kormany kapja meg, meglatjuk bejön-e.hogy ne lenne, most is van. vagy ez most kivétel?Olyan nincs hogy mi ne hívjunk le olyan pénzeket ami nekünk szerződés szerint jár. Olyan van, hogy szandékosan visszatartják, de hogy sosem fizessék ki az nem lehetséges.nem bagatellizáltam el, csak összehasonlítottam hogy abban is olyan biztosak voltak egyesek, aztán mégis megtörtént nem?Egyszer ne bagatelizálnátok el, egyszer...meg hát ugye a hülye is tudta ogy Oroszország nem támadja meg Ukajnát.A Brexitet se hitte el senki, amíg meg nem történt...Ugyanmár, te tenyleg elhiszed hogy valós fenyegetés a kizárása Mo-nak a nato-ból vagy az unióból?nem csak a légtérzár ügy, sok kicsi apró akadályoztatás amivel a NATO/EU ügymenetet akadályozza, hátráltatjaÉs te egy légtérzár miatt elhiszed hogy kibasznak minket? Mekkora naivitás kell ehhez vajon? Pláne most, ha kibasznának minket odadobnának az oroszoknak, egy új ukrajnai helyzetet előteremtve. Nem hülyék ám.de épp ez az, hogy kibasznak bennünket a NATO-ból, mert nem vagyunk szövetségesek és akkor már rögtön nem NATO kontra NATO lesz, hanem NATO kontra senkidave!Ez egy valós helyzet szted? Egy román vs magyar vagy egy szlovák vs magyar háború, úgy hogy mindenki nato tag? Mivan? Komolytalan felvetés.
NB2
davemayer
NB2
davemayer
NB2
davemayer
empty taxi
eaglesmcnabb
davemayer
eaglesmcnabb
davemayer
eaglesmcnabb
davemayer
eaglesmcnabb
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Nem értem miért nekem címzed.Ne tüntessetek el egy hétre és akkor ezt az adagot megkaptátok volna napi bontasban 😛Amúgy úgy pörögtök itt, mintha nem lenne holnap 😊89 komment 2 óra alatt
NB2
Amadeus
davemayer
1, engem bannoltak már innen alaptalanul
2, nem diszponálok admin joggal a fórumon.
több mint 3 éve
nem vagyok szakértő, nem értek hozzá ugyanúgy mint Sobri a gázhoz, úgyhogy segíts. Mégis meddig?Visszatartják. Gondolom a terv az volt hogy a valasztás utan a balos kormany kapja meg, meglatjuk bejön-e.hogy ne lenne, most is van. vagy ez most kivétel?Olyan nincs hogy mi ne hívjunk le olyan pénzeket ami nekünk szerződés szerint jár. Olyan van, hogy szandékosan visszatartják, de hogy sosem fizessék ki az nem lehetséges.nem bagatellizáltam el, csak összehasonlítottam hogy abban is olyan biztosak voltak egyesek, aztán mégis megtörtént nem?Egyszer ne bagatelizálnátok el, egyszer...meg hát ugye a hülye is tudta ogy Oroszország nem támadja meg Ukajnát.A Brexitet se hitte el senki, amíg meg nem történt...Ugyanmár, te tenyleg elhiszed hogy valós fenyegetés a kizárása Mo-nak a nato-ból vagy az unióból?nem csak a légtérzár ügy, sok kicsi apró akadályoztatás amivel a NATO/EU ügymenetet akadályozza, hátráltatjaÉs te egy légtérzár miatt elhiszed hogy kibasznak minket? Mekkora naivitás kell ehhez vajon? Pláne most, ha kibasznának minket odadobnának az oroszoknak, egy új ukrajnai helyzetet előteremtve. Nem hülyék ám.de épp ez az, hogy kibasznak bennünket a NATO-ból, mert nem vagyunk szövetségesek és akkor már rögtön nem NATO kontra NATO lesz, hanem NATO kontra senkidave!Ez egy valós helyzet szted? Egy román vs magyar vagy egy szlovák vs magyar háború, úgy hogy mindenki nato tag? Mivan? Komolytalan felvetés.
NB2
davemayer
NB2
davemayer
NB2
davemayer
empty taxi
eaglesmcnabb
davemayer
eaglesmcnabb
davemayer
eaglesmcnabb
davemayer
több mint 3 éve
Ezt nem tagadta senki se, hogy nem ügyes.Igazság szerint most minden neki játszik sajnos...Ez tipikus lúzer pókeres duma, amikor a profi levágja, ő meg nyíg, hogy a másiknak nagyon megy a zsuga, ömlése van, meg mellette a szerencse.
Solymi
Sobri Jóska
Ezt is kiveséztük már, hogy a lehetőségeit és a hatalmát erre herdálta el, ezért egy geci féreg.
Azt meg ne mondd, hogy mindenre tud számítani...maximum próbál alkalmazkodni ezekhez a helyzetekhez, amiben jó, még ha most az EU-ban nem áll jó pozícióban vagy ha ezután nem is fog.
Biztos felmérte ennek a negatív hatásait, de szimplán csak az is lehet, hogy ez a mostani helyzet csak felgyorsította és hirtelenebbé, durvábbá tette azt a folyamatot amit eddig csinált.
Pókeres hasonlattal élve, lassan ideje lesz terítenie a lapokat, mert már nem sokáig tud blöffölni.
több mint 3 éve
Ne tüntessetek el egy hétre és akkor ezt az adagot megkaptátok volna napi bontasban 😛Amúgy úgy pörögtök itt, mintha nem lenne holnap 😊89 komment 2 óra alatt
NB2
Amadeus
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Amúgy úgy pörögtök itt, mintha nem lenne holnap 😊89 komment 2 óra alatt
NB2
több mint 3 éve
Ezt ha valaki el ismerni, nagyon halkan teszi.Igazság szerint most minden neki játszik sajnos...Ez tipikus lúzer pókeres duma, amikor a profi levágja, ő meg nyíg, hogy a másiknak nagyon megy a zsuga, ömlése van, meg mellette a szerencse.
Solymi
Sobri Jóska
BEARS BABY!
Sir Alex immortal