Politika
64 feliratkozó
több mint 6 éve
Irán elismerte, hogy tévedésből ők lőtték le a gépet!Épp harckészültségben támadtak két amerikai katonai bázist. Bepánikoltak. Elidegeskedték ;(
Ez kemény...”emberi hiba”
Nem fér a fejembe, hogy egy nemzetközi repülőtér mellett, hogy nem számítanak 8000 lábon egy repülőre.
Klaci79
Persze simán lehet, hogy a gépen valamelyik Ahmed amcsi kém volt.
több mint 6 éve
-melyik a rosszabb, ha halottat találsz a roncsban vagy olyat aki életben van?beszélgettem olyannal aki a mávnál takarít sineket bizonyos esetek utánNagyjából összefoglalva:Hű, le a kalappal azok előtt akik ezt a munkát végzik. Így a holttesteket összeszedni tuti nem bírnám. 😢
index.hu/kulfold/2020/01/10/vizsgalat_raketa_iran_ukran_repulogep_baleset_leloves_legvedelem/
Itt meg sok kép a roncsokról, 18+-osak is...:
commons.wikimedia.org/wiki/Category:Ukraine_International_Airlines_Flight_752?uselang=en
warr_b
Klaci79
20 éve csinálja, nem volt tán kollégája aki 1,5 évnél többet maradt volna
NegritisAzt sem csodálom! Mondjuk elég a tűzoltókig menni, amikor kiszedik a kocsiból a sérültet, halottat...még belegondolni sem akarok, de ahogy szokták mondani, ezt is meg kell valakinek csinálni..beszélgettem olyannal aki a mávnál takarít sineket bizonyos esetek utánNagyjából összefoglalva:Hű, le a kalappal azok előtt akik ezt a munkát végzik. Így a holttesteket összeszedni tuti nem bírnám. 😢
index.hu/kulfold/2020/01/10/vizsgalat_raketa_iran_ukran_repulogep_baleset_leloves_legvedelem/
commons.wikimedia.org/wiki/Category:Ukraine_International_Airlines_Flight_752?uselang=en
warr_b
Klaci79
Negritis
Klaci79
-hát a halott jobb, az legalább nem jajgat.
Ezt egy tűzoltó haverom mondta így szó szerint kb 30 év után. Hidd el, ezeknek ez munka és már rég nem veszik magukra. Kivéve ha gyerek van, az azért kicsit rossz.
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 6 éve
közbe vannak szivárgások hogy a dróntaámadás azért jött hogy a GOP biztosan úgy szavazzon ahogy kell az impeachment során ....
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 6 éve
nagyapám tűzoltó volt, őt baszogatták azzal hogy egész nap bent van és nem csinál semmitbeszélgettem olyannal aki a mávnál takarít sineket bizonyos esetek utánNagyjából összefoglalva:Hű, le a kalappal azok előtt akik ezt a munkát végzik. Így a holttesteket összeszedni tuti nem bírnám. 😢
warr_b
Klaci79
NegritisAzt sem csodálom! Mondjuk elég a tűzoltókig menni, amikor kiszedik a kocsiból a sérültet, halottat...még belegondolni sem akarok, de ahogy szokták mondani, ezt is meg kell valakinek csinálni..beszélgettem olyannal aki a mávnál takarít sineket bizonyos esetek utánNagyjából összefoglalva:Hű, le a kalappal azok előtt akik ezt a munkát végzik. Így a holttesteket összeszedni tuti nem bírnám. 😢
warr_b
Klaci79
Negritis
Klaci79
amire csak annyit mondott, hogy "addig örülj amíg nem kell semmit csinálnom"
több mint 6 éve
beszélgettem olyannal aki a mávnál takarít sineket bizonyos esetek utánNagyjából összefoglalva:Hű, le a kalappal azok előtt akik ezt a munkát végzik. Így a holttesteket összeszedni tuti nem bírnám. 😢
warr_b
Klaci79
Negritis
Azt sem csodálom! Mondjuk elég a tűzoltókig menni, amikor kiszedik a kocsiból a sérültet, halottat...még belegondolni sem akarok, de ahogy szokták mondani, ezt is meg kell valakinek csinálni..beszélgettem olyannal aki a mávnál takarít sineket bizonyos esetek utánNagyjából összefoglalva:Hű, le a kalappal azok előtt akik ezt a munkát végzik. Így a holttesteket összeszedni tuti nem bírnám. 😢
warr_b
Klaci79
Negritis
több mint 6 éve
beszélgettem olyannal aki a mávnál takarít sineket bizonyos esetek utánNagyjából összefoglalva:Hű, le a kalappal azok előtt akik ezt a munkát végzik. Így a holttesteket összeszedni tuti nem bírnám. 😢
warr_b
Klaci79
több mint 6 éve
Nagyjából összefoglalva:Hű, le a kalappal azok előtt akik ezt a munkát végzik. Így a holttesteket összeszedni tuti nem bírnám. 😢
warr_b
több mint 6 éve
Nagyjából összefoglalva: index.hu/kulfold/2020/01/10/vizsgalat_raketa_iran_ukran_repulogep_baleset_leloves_legvedelem/

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 6 éve
Félreértettél, nem mondtam, hogy miattad züllött le. Sőt, én igazából azt se nagyon tapasztaltam, hogy annyira vészes lenne a dolog. Szerintem az itt lévők jó nagy többségével lehet normálisan, konstuktívan beszélgetni, szinte bármiről.Annyit had szóljak ehhez hozzá, hogy ahogy látom ehhez a szinvonalhoz tökéletesen tudtál te is alkalmazkodni.Jó megfigyelő vagy, így azt is észrevehetted, hogy kb másfél éve nem írtam ide, az elmúlt hetet leszámítva. Nem hiszem hogy ezalatt züllött volna le a topik. 😉
No offense tényleg, csak vicces, hogy mindig van valaki (nem csak itt, bárhol) aki folyamatosan fikázza a szinvonalat, de azért aktívan benne van abban, hogy az a bizonyos szint ott van, ahol. Most akkor vagy emelkedj ezen felül (már ha tényleg így van....), vagy ne szólj hozzá semmihez a topic-ban. De ez szerintem a legrosszabb, amit most csinálsz. 😊
És tényleg nem személyeskedni akarok, csak egy észrevétel.
roberto23
Na mindegy, tényleg hagyjuk. Felülemelkedtem.
Lecsó
De persze nem vagyunk egyformák, elfogadom ha más nem így látja, de az én tapasztalatom szerint itthon kevés ilyen online tér van, mint ez.
Szerkesztette: rob3r7o
„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 6 éve
Már az is baj, ha az ember jókedvre derül? 😛LecsóKonstruktív vitát szeretnénk, de 1 db mosolygós smileyval elküldött üzenettel kommunikálunk.
Én nem értek az atomenergiához különösebben. Azt tudom, h 90%-ra kell dúsítani az uránon belül a 235-ös izotópot, h harci fegyverként lehessen bevetni. A jelenlegi szint, amire dúsítani tudják a perzsák, az 4-5 % körül van. 3,67% volt a Obamáékkal megkötött határérték. Értem, h csúnya Irán, és irgum-burgum, de van itt valaki, aki tudja mennyire könnyű, nehéz, bonyolult az ő helyzetükben, lehetőségeikkel elérni a 4-5-ről a 90%-ot? Mennyi időbe telik? Milyen jelei vannak? Mert addig ez a kommunikáció, h nyilvánvaló atombombát akarnak dobni Izraelre és minden az atomenergia területén tett erőfeszítésük ezért történik, azt csak addig tudom elfogadni, amíg realitás talaján vagyunk és érvekkel meg tudjuk támasztani az állításunkat. Az kevés, h utálják Izraelt ezért. Csak amíg nem hangzik el ilyen magyarázat, vagy linkelt hivatkozás NB2 állítása ellenében, addig ez a felhorkanás, h NER-esedik a topic, hát hogy is mondjam vicces.
Ja és félre ne érts, simán előfordulhat, h nincs igaza NB2-nek. Én például bevallom nem értek hozzá, h eltudjam dönteni.
dawyd728
Az atomalku lényeges eleme nem az volt, hogy Irán mit csinál, vagy mit nem csinál, mire használja a hasadóanyagokat, miből mennyit dúsít, hanem leginkább az, hogy bármit csinál, azt ellenőrzés alatt csinálja. Rálátást enged a folyamatokra. Úgy, hogy ott vannak a nemzetközi ellenőrök, és bejárhatnak minden olyan létesítménybe, ami szerintük fontos, nehéz suttyomban atombombát fejleszteni és gyártani.
több mint 6 éve
you fkin:Annyit had szóljak ehhez hozzá, hogy ahogy látom ehhez a szinvonalhoz tökéletesen tudtál te is alkalmazkodni.Jó megfigyelő vagy, így azt is észrevehetted, hogy kb másfél éve nem írtam ide, az elmúlt hetet leszámítva. Nem hiszem hogy ezalatt züllött volna le a topik. 😉
No offense tényleg, csak vicces, hogy mindig van valaki (nem csak itt, bárhol) aki folyamatosan fikázza a szinvonalat, de azért aktívan benne van abban, hogy az a bizonyos szint ott van, ahol. Most akkor vagy emelkedj ezen felül (már ha tényleg így van....), vagy ne szólj hozzá semmihez a topic-ban. De ez szerintem a legrosszabb, amit most csinálsz. 😊
roberto23
Lecsó

😀
| lurker a starcraftból |
több mint 6 éve
Annyit had szóljak ehhez hozzá, hogy ahogy látom ehhez a szinvonalhoz tökéletesen tudtál te is alkalmazkodni.Jó megfigyelő vagy, így azt is észrevehetted, hogy kb másfél éve nem írtam ide, az elmúlt hetet leszámítva. Nem hiszem hogy ezalatt züllött volna le a topik. 😉
roberto23
több mint 6 éve
sztem a tudás önmagában kevés, eszközök is kellenek hozzáÉn speciel nem hiszem hogy csak addig tudják dúsítani.LecsóKonstruktív vitát szeretnénk, de 1 db mosolygós smileyval elküldött üzenettel kommunikálunk.
Én nem értek az atomenergiához különösebben. Azt tudom, h 90%-ra kell dúsítani az uránon belül a 235-ös izotópot, h harci fegyverként lehessen bevetni. A jelenlegi szint, amire dúsítani tudják a perzsák, az 4-5 % körül van. 3,67% volt a Obamáékkal megkötött határérték. Értem, h csúnya Irán, és irgum-burgum, de van itt valaki, aki tudja mennyire könnyű, nehéz, bonyolult az ő helyzetükben, lehetőségeikkel elérni a 4-5-ről a 90%-ot? Mennyi időbe telik? Milyen jelei vannak? Mert addig ez a kommunikáció, h nyilvánvaló atombombát akarnak dobni Izraelre és minden az atomenergia területén tett erőfeszítésük ezért történik, azt csak addig tudom elfogadni, amíg realitás talaján vagyunk és érvekkel meg tudjuk támasztani az állításunkat. Az kevés, h utálják Izraelt ezért. Csak amíg nem hangzik el ilyen magyarázat, vagy linkelt hivatkozás NB2 állítása ellenében, addig ez a felhorkanás, h NER-esedik a topic, hát hogy is mondjam vicces.
Ja és félre ne érts, simán előfordulhat, h nincs igaza NB2-nek. Én például bevallom nem értek hozzá, h eltudjam dönteni.
dawyd728
Csak azért mert kötöttek egy felszínes alkut biztos vagyok benne hogy kéményen dolgoznak rajta hogy tudják.
USA pl. folyamatosan mondja is, csak hat bizonyíték nincs.
Persze csúnya USA lehet beképzelt, de nem hiszem hogy nem lenne valóságalapja.
Manapság már a tudás beszerzése nem nagy dolog.
Toca
amik eddig nem voltak, mivel Irán (ha csak felszínen is, de) betartotta az atom egyezményt, még azután is hogy narancsfej felmondta
és nekem az hogy tudjuk, csak nincs bizonyíték irak után több mint kevés
arról szól az egész h:
1. ne legyen közvetlen cső eu-ba szóval putyinék nyernek
2. trump jó pontokat szerez a rep bázisnál, és a dem bázis egy része is úgy van vele hogy hát védekezni kell
3. a szaudiak szépen fizettek az egészért
több mint 6 éve
Ertem, nálunk is...de azért már nincs ennyire sötét 1/4 7-kor, mint a felvételen. Na majd reggel ha megyek dolgozni megnézem...7 után kel fel a napTalán mert ötkor sötétedik?Reggel 5-kor? Mert reggel történt az eset.
www.timeanddate.com/sun/iran/tehran
r.baggio
Klaci79
r.baggio
több mint 6 éve
7 után kel fel a napTalán mert ötkor sötétedik?Reggel 5-kor? Mert reggel történt az eset.
r.baggio
Klaci79

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 6 éve
Talán mert ötkor sötétedik?Reggel 5-kor? Mert reggel történt az eset.
r.baggio
több mint 6 éve
Talán mert ötkor sötétedik?www.timeanddate.com/sun/iran/tehran

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 6 éve
Flightradarra hivatkozva 2400 m irtak. 3 eves gep, jan 06 utoljara atvizsgalva. Kiforott model, nem Max. Pilotak semmit nem jeleztek ( a hirek szerint) Gyanus, a muszaki hiba teoriaAzon a videón meg az gyanús, hogy valamikor negyed 7 körül indult a gép IKA-ról, de ennek ellenére mintha az éjszaka közepén lennénk, olyan sötét minden.
diverdoc
több mint 6 éve
Én speciel nem hiszem hogy csak addig tudják dúsítani.LecsóKonstruktív vitát szeretnénk, de 1 db mosolygós smileyval elküldött üzenettel kommunikálunk.
dawyd728
Csak azért mert kötöttek egy felszínes alkut biztos vagyok benne hogy kéményen dolgoznak rajta hogy tudják.
USA pl. folyamatosan mondja is, csak hat bizonyíték nincs.
Persze csúnya USA lehet beképzelt, de nem hiszem hogy nem lenne valóságalapja.
Manapság már a tudás beszerzése nem nagy dolog.
több mint 6 éve
dawyd728
4 110
LecsóKonstruktív vitát szeretnénk, de 1 db mosolygós smileyval elküldött üzenettel kommunikálunk.
több mint 6 éve
...Ezzel a "hivatalos" válaszcsapás letudva. Közvéleménynek ott a konc, ennyi.
Amúgy Irán most komolyan gondolta ezt a válaszcsapást vagy csak ilyen ócskán akar altatni?
Toca
Közben persze a háttérben ők dolgozgatnak ilyen-olyan akciókon, ugyanúgy mint eddig, csak lehet hogy most kicsit felpörgetik a dolgot.
Muszáj volt valami látványosat csinálniuk, mert különben arcot vesztenek. Ezt ki lehet tenni az újságok címlapjára, híradóba, stb...
Közben meg lehet hogy Irakban eltűnik néhány informátor, meg elfordul pár szövetséges, stb... ami az amerikaiaknak nagyobb veszteség, mint amit a rakéták okoztak az üres épületeikben.
Szóval szvsz lesz válasz, olyan ami tényleg kellemetlenül érinti az US-t, de az nem lesz nyilvános. Legalábbis -ha nem akarnak nyílt háborút- akkor ez lenne logikus.
több mint 6 éve
Annyit had szóljak ehhez hozzá, hogy ahogy látom ehhez a szinvonalhoz tökéletesen tudtál te is alkalmazkodni.TocaOFF
Az első:
Dícséret volt, hogy valaki tényleg elgondolkozik a dolgok mikéntjén, mielőtt valamit ideír.
A második:
Lekezelő voltam, bocsánat!
A harmadik:
Tényleg aggódok, őszintén, mivel ebben a topikban régebben viszonylag színvonalas viták mentek, érvekkel, logikus hozzászólásokkal. Mostanában ez megy:
"Na a geci usa megint gecizik"
"Bezzeg a zsidók..."
"Szegény arabokat mindenki bántja"
"Geci zsidók"
"Undorító amit a zsidók/arabok/usa/oroszok stb művelnek.
"Szerintem fake, nem úgy volt."
"Kamu"
NER-esedik a topik. 😀
Ui.:
Ezentúl minden hozzászólásomhoz kéretik hozzágondolni, hogy "akinek nem inge, ne vegye magára".
Kösz.
ON
Lecsó
„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 6 éve
Lecsó kihagytad a kedvenc szófordulatomat. A kecskebaszót. Tökéletes színvonal. Akárcsak egy indexes facebook komment szekció. 😀
több mint 6 éve
TocaOFF
Az első:
Dícséret volt, hogy valaki tényleg elgondolkozik a dolgok mikéntjén, mielőtt valamit ideír.
A második:
Lekezelő voltam, bocsánat!
A harmadik:
Tényleg aggódok, őszintén, mivel ebben a topikban régebben viszonylag színvonalas viták mentek, érvekkel, logikus hozzászólásokkal. Mostanában ez megy:
"Na a geci usa megint gecizik"
"Bezzeg a zsidók..."
"Szegény arabokat mindenki bántja"
"Geci zsidók"
"Undorító amit a zsidók/arabok/usa/oroszok stb művelnek.
"Szerintem fake, nem úgy volt."
"Kamu"
NER-esedik a topik. 😀
Ui.:
Ezentúl minden hozzászólásomhoz kéretik hozzágondolni, hogy "akinek nem inge, ne vegye magára".
Kösz.
ON