Politika

65 feliratkozó

több mint 9 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 934 — Cowboys fan
nem lett internetadó pl. csakhogy a közelmúltból mondjak.
csebi
ezt mondjuk én addig idézőjelbe tenném, amíg nem bizonyosodik be, hogy csak a golyófogó szerepét játszotta valami másik disznóság szempontjából.
több mint 9 éve
peach Atlanta Falcons 15 613 — a new hope (again)
...
Sobri Jóska
Martin Luther King Jr.
Gyurma Pappa
Azt sobrisztánban nemtaníccsák 😀

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 9 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 345 — zászló zászló szív
...
Sobri Jóska
Martin Luther King Jr.

több mint 9 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 966 — Lucas Scott
Szóval száz szónak is egy a vége, a Sobrizmus nem az egyetlen élhető létforma.
Lecsó
Nem hát.
De a leghatékonyabb. 😉

Történelemtanár ismerősömmel beszélgetve feltettem neki a kérdést, hogy az emberiség történetében eleddig mi oldódott meg pusztán tüntetés által, és kértem, hogy a Bastille ostromát, és 1-2 hasonló, valójában erőszakba torkolló, erőszak általi elintézést kihagyva, ahol a tüntetés csak kisérőjelenség volt, nem pedig "az esemény" mondjon párat, ahol ez a módszer működött.
Sobri Jóska
nem lett internetadó pl. csakhogy a közelmúltból mondjak.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 9 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
Történelemtanár ismerősömmel beszélgetve feltettem neki a kérdést, hogy az emberiség történetében eleddig mi oldódott meg pusztán tüntetés által...
Sobri Jóska
Azt is megkérdezhetnéd, hány olyan eset volt, amikor a "megoldás" előtt nem volt tüntetés.

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 9 éve
r.baggio Buffalo Bills New Mexico Lobos 64 379 — no es importante

www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2013/11/05/peaceful-protest-is-much-more-effective-than-violence-in-toppling-dictators/

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 427 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ugyanis az az elméletem, miszerint akit tüntetéssel rá lehet bírni bármire is, meghajlik az ilyetén nyomásgyakorlás elött, az eleve nem elég erős ahhoz, hogy olyan helyzetbe küzdje magát, ahol tüntetés keletkezik ellene.Sobri Jóska
Háát, 1956 például egy tüntetéssel indult. És 1848 is. Igaz, végül mindkettő elbuktuk, de megkérdezhetnéd a történelemtanár ismerősödet, hogy szerinte volt-e hatása a későbbi folyamatokra ennek a két elbukott forradalomnak. Szerintem volt.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
Nem hát.
De a leghatékonyabb. 😉
Sobri Jóska
Ezt bizonyítanod kellene, de azt nem tudod az ellenpéldák alapos ismerete nélkül... 😉
több mint 9 éve
Senki nem mondta, hogy a tüntetés önmagában bármit is megold. A vélemény nyilvánítás egy formája. Mint ez a fórum. Meg mint a római fórum. Tudod...
Biztos ezért hívják fórumnak, és nem feleselőnek.
több mint 9 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 211 — #NoStress
Szóval száz szónak is egy a vége, a Sobrizmus nem az egyetlen élhető létforma.
Lecsó
Nem hát.
De a leghatékonyabb. 😉

Történelemtanár ismerősömmel beszélgetve feltettem neki a kérdést, hogy az emberiség történetében eleddig mi oldódott meg pusztán tüntetés által, és kértem, hogy a Bastille ostromát, és 1-2 hasonló, valójában erőszakba torkolló, erőszak általi elintézést kihagyva, ahol a tüntetés csak kisérőjelenség volt, nem pedig "az esemény" mondjon párat, ahol ez a módszer működött.
Neki nem sikerült, hátha neked, vagy bárki másnak.
Ugyanis az az elméletem, miszerint akit tüntetéssel rá lehet bírni bármire is, meghajlik az ilyetén nyomásgyakorlás elött, az eleve nem elég erős ahhoz, hogy olyan helyzetbe küzdje magát, ahol tüntetés keletkezik ellene.
De szívesen olvasok pár példát, és arról is, hogy ha akad is 1-2 ilyen példa, az mennyire általános, és 1-2 sikeres tüntetés általi nyomásgyakorlásra hány sikertelen, kudarccal végződő jut.

több mint 9 éve
Egyébként szerencséd adottság, hogy jót nevetsz a nyomorodon.
Amadeus91
Milyen nyomorról beszélsz? Ha mindenki annyira nyomorogna, mint én, ez egy remek ország lenne...
Azon nevettem, hogy kioktatsz a pénz fontosságáról. Mindegy, ezt a vonalat hagyjuk.

Nem nincs mit tenni (tennivaló mindig van), hanem eszköz nincs hozzá. Mindenesetre várom a konstruktív ötleteket a világ/rendszer megváltoztatására. Olyanokat, amelyek nem hülyeségek és ki is lehet őket vitelezni. Az orbántakarodj hülyeség.
Amadeus91
Nézd, ha jól sejtem, olyan 25 körül lehetsz, én elmúltam 40. Ha minden igaz, van köztünk egy szűk gyerekkor. (javíts ki ha tévedek).
18 évesen nyíltan kritizáltam Antal Józsefet a történelem tanáromnak, egy bizonyos Takács Péternének (gondolom leesik, a név miért érdekes). Ennek ellenére négyesre érettségiztem történelemből, mert Takácsné külön tudta választani a tanítást a politikától. Megszoktam, hogy az ember kinyitja a pofáját, akkor is ha mások szerint nincs értelme. Még egy ilyen retorziókra épülő rendszerben is van értelme. Ezért vagyok büszke a tanárokra, mert ha valakinek van félnivalója, akkor ők azok. Ennek ellenére kimennek, ott vannak. Hiányolod a tüntit az AB bedarálása miatt. De te hol voltál akkor? Mit csináltál éppen? Szerveztél egyet? Vagy egy kocsmában szörnyülködtél a többi jogász hallgatóval?

Azt mondod,10 év benne van még. Lehet. Ha pont 10 év múlva bukik meg OV, akkor igazad lesz, és ahhoz pont azok az eseménysorozatok fognak vezetni, amik addig egymás után lezajlanak, 10 éven keresztül. De azt most nem tudod megmondani mik lesznek azok. Mint ahogy azt sem tudod megmondani, hogy ha 3 év múlva bukik meg ez a kormány, akkor a mai meg a holnapi események mennyiben befolyásolták, hogy nem 10 lett. Szóval ezen kár morfondírozni.
Nagyon jó a megmondó embereknek hinni, mert önigazolást nyerhet bennük az ember. Én már egy kicsit fenntartással vagyok, ennek ellenére bizonyára sok igazsága van Kérinek vagy Lengyelnek. De azt ők sem mondják, hogy ne menjenek ki a tanárok. Csak azt, hogy a jelenlegi értelmezési tartományban ennek az egyenletnek nincs megoldása. De ha annyi ezresem lenne, ahányszor Kéri a tv-ben kimondta, hogy "tévedtem." Lásd pl OV szerepét a magyar politikában. Államférfi helyett egy maffiózó lett. Ekkorát tévedhet egy Kéri László?

Persze ahhoz, hogy menetében átlásd, hogy kik, hogy és milyen kiemelkedő szakértelemmel alkották meg ezt, több kell az amerikai ponyva-irodalom félműveltségénél. Meg persze türelem. Kèpzeld engem is dühít.
Amadeus91
Ezt meg inkább nem kommentálom. 😊

Szóval száz szónak is egy a vége, a Sobrizmus nem az egyetlen élhető létforma. Attól még érezheti magát jól valaki, és boldogulhat az életben, mert néha szót emel az ellen, ami nem tetszik neki. Hidd el, nem idegeskedek többet az átlagnál, csak mert kritizálok. Sőt. Nem attól leszek én a világot értő és jól alkalmazkodó entitás, hogy kussolva nézem, ahogy szétlopják felettem, vagy tönkreteszik. Persze etől függetlenül még a végkifejlet lehet ez.

Szerkesztette: Lecsó
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 427 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ne felejtsd el, hogy Líbiában és Ukrajnában masszív USA segítséggel lett az ami. Én is azt gondolom, hogy választással itt Orbánt még nem szeded ki onnan egy jó ideig.NB2
A demokratikus többség már bőven meg lenne, csak még mindig nem jutott túl azon a pontos ez a többség, hogy azon vitatkozik, hogy egy tüntetés elkésett-e, vagy nem. Ha már tök mindegy lesz, csak az lesz a fontos, hogy legyen, na akkor szokott az ilyen rendszer eltakarodni. (Ezt általánosságban is értem. Amikor már Jobbikosnak és baloldalinak is fontosabb lesz, hogy Orbán ne legyen, mint az, hogy egymás utálata miatt "inkább akkor már Orbán" módján gondolkodjanak, az lesz az a pont, amikor Orbán megy. Akkor valamerre el fog dőlni, hogy ki küldi el.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
NB2 New England Patriots 27 510 — nabege2@yahoo.com
Nincs itt az előszele?

Jan
Ne felejtsd el, hogy Líbiában és Ukrajnában masszív USA segítséggel lett az ami. Én is azt gondolom, hogy választással itt Orbánt még nem szeded ki onnan egy jó ideig.
Mondjuk kíváncsi lennék, hogy ha a nyugat el akarná takarítani Orbánt (erőszakkal), lenne-e rá itt potenciális erő. Lehet Ukrajna2 lenne belőle😕
több mint 9 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 229
Tartom, hogy elkésett a tüntetés. 2011-ben, az AB szétverésekor (értve ide az Abtv.-t is) kellett volna. Az egész orbán-rendszer záróköve volt az alkotmànyos kontroll leèpítése, ...
Amadeus91
Te sem gondolhatod komolyan, hogy egy ilyen - az ország lakosainak 99%-a számára - elvont témában tüntetne itt bárki. Főleg 2011-ben, egy évvel a választás után, amikor még sok minden szépnek és jónak tűnt itt nagyon sokak számára. A pohár lassan telik be, és egyetértek még közel sincs tele.

kepek.444.hu/2016/02/14/epul-a-31-milliardos-makovecz-stilusu-kazanhaz-felcsuton-hogy-vegre-futhetok-legyenek-az-edzopalyak

De azért telik.
zinedine5
Nyilván nem, csak azt mondom, hogy ott lett volna esély - 5 év távlatából - megfogni ezt a rendszert az utcán.
több mint 9 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 416 — Steelers fan
Egyébként szerencséd adottság, hogy jót nevetsz a nyomorodon. Tartom, hogy elkésett a tüntetés. 2011-ben, az AB szétverésekor (értve ide az Abtv.-t is) kellett volna. Az egész orbán-rendszer záróköve volt az alkotmànyos kontroll leèpítése, tegyük hozzá, hogy logikus és tökéletes lépés volt OV részéről. Onnantól kezdve azt csinál, némi eu-s korláttal, amit akar. Ez ellen kevés az orbántakarodj.
Igen van benne 10 év, és ezt nem én mondom, hanem a Kéri Laci bácsi, aki belülről látja most már a második rendszerét. Ha félre teszef a szemellenzőt, akkor láthatod, hogy a generációváltás sikeresen lezárult. Ma az átlag államtitkár, főosztályvezető nem idősebb 35 évnél, és Polt a többi öreggel is olyan 50 év körül van pozícióban, hosszú időre bebetonozva. Igen, simán 10 év ebben benne van, ahogy azt Kéri és a többiek is levezetik.
És igen, kataklizma lesz és kell, hogy legyen. Nem tudod legyőzni vàlasztáson, nem valid opció a népszavazás (lásd fenti 2 pont) és egyetlen társadalmi csoport sem elég erős önmagában, hogy ezt a felettébb jól záró, koherens rendszert megdöntse. Ehhez össztársadalmi balhé kell. Ennek pedig nincs itt az előszele.
Persze ahhoz, hogy menetében átlásd, hogy kik, hogy és milyen kiemelkedő szakértelemmel alkották meg ezt, több kell az amerikai ponyva-irodalom félműveltségénél. Meg persze türelem. Kèpzeld engem is dühít.
Amadeus91
Nincs itt az előszele? OMFG... vizsgáld meg pl Kadhafi eredményeit, politikai erejét, pozícióját (nemzetközi szinten is!) mondjuk 2010 nyarán. Ha akkor bárki azt állította volna, hogy 1 év múlva menekülés közben megverik, fejbelövik és egy jeltelen sírba kaparják el a sivatagban, azt ki tartotta volna elképzelhetőnek? 1987 karácsonyán milyen előszele volt annak, hogy Ceausescut két év múlva kivégzik? Janukovics pártja 2012-ben megnyerte a választásokat. Akkor milyen előszele volt annak, hogy 2 év múlva polgárháború lesz, és a Krím nem lesz Ukrajna része? És látod, ezek mind megtörténtek, ráadásul nem a világ távoli csücskében valamikor a messzi középkorban...

Vagy hogy maradjuk az "itt és most" közegben: egy éve ki jósolta volna azt, hogy mára Merkel népszerűsége mélypontra jut? Vagy 2013-ban milyen előszele volt annak, melyik politológus, vagy bármilyen szakértő sejtette, hogy idén Simicska és OV ellenségek lesznek? Ennek két évvel ezelőtt pont annyi volt a valószínűsége, mint ha ma azt mondanám hogy jövő ilyenkor xy miniszter egy lámpavason fog lógni az Andrássy úton.
több mint 9 éve
ozibozi New York Giants 20 275
A gyors felmérések alapján még A fideszes szavazók 65%-a is támogatja a tanárok törekvéseit most, vajon 1-2 éve összejöttek volna ennyien az esőben? Max a Pilvax közt töltötték volna meg. Az hogy mi lesz 1-2 év múlva ki tudja. A végét tudjuk, a mikor a kérdés.
több mint 9 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 295 — Ajmo Vatreni
Tartom, hogy elkésett a tüntetés. 2011-ben, az AB szétverésekor (értve ide az Abtv.-t is) kellett volna. Az egész orbán-rendszer záróköve volt az alkotmànyos kontroll leèpítése, ...
Amadeus91
Te sem gondolhatod komolyan, hogy egy ilyen - az ország lakosainak 99%-a számára - elvont témában tüntetne itt bárki. Főleg 2011-ben, egy évvel a választás után, amikor még sok minden szépnek és jónak tűnt itt nagyon sokak számára. A pohár lassan telik be, és egyetértek még közel sincs tele.

kepek.444.hu/2016/02/14/epul-a-31-milliardos-makovecz-stilusu-kazanhaz-felcsuton-hogy-vegre-futhetok-legyenek-az-edzopalyak

De azért telik.
több mint 9 éve
Azt értem, csak a szociopata jelzőt nem nagyon...
Lecsó
Nem tudom, hogy mit kell ezen magyarázni, egyszerűen félelmetes olvasni, ahogy nyilvánvalóan felszínes világlátásával olyan meggyőződéssel nyilatkozik komplex témákról, mintha minimum egy az adott területe(ke)t kutató egyetemi professzor ereszkedett volna le közénk. Amúgy meg a szocipatát nem is jelzős szerkezetben használtam, csak hogy ez a Sobri-féle bátorítással ("úgy látod a világot, ahogy van!") egyenes út az antiszociális személyiségzavar felé.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
Nem nincs mit tenni (tennivaló mindig van), hanem eszköz nincs hozzá. Mindenesetre várom a konstruktív ötleteket a világ/rendszer megváltoztatására. Olyanokat, amelyek nem hülyeségek és ki is lehet őket vitelezni. Az orbántakarodj hülyeség.Amadeus91
Minden úgy indul, hogy orbántakarodj. A gyurcsánytakarodj is így indult. Abban egyetértünk, hogy ezt a mostanit nehezebb lesz elhajtani, mint a gyurcsány félét. Erről kb. egy hete én is leírtam a véleményemet. Ez a rendszer sokkal jobban passzol a kicsit européer, de azért még vastagon kelet-európai, némileg balkánias viszonyainkhoz, ezért nehezebb kiirtani. De ha most azt mondom, hogy 10 év, akkor 20 lesz. Annak idején 1986-ban, amikor jól elvertek márc 15.-én, majd - mivel éppen sorkatona voltam, - a katonai ügyészség elé citáltak és lenyomtak 4 hónapra, akkor sem hittem volna, hogy 3 éven belül ledől a berlini fal. Aztán mégis ledőlt. Nem azért mentem ki akkor tüntetni, mert úgy gondoltam, hogy holnap változik tőle valami, hanem, mert úgy éreztem, hogy muszáj. Ez már csak ilyen. Fogalmam sincs, hogy mikor lesz az a pont amikor elindul a változás, de neked sincs. Az is lehet, hogy éppen ez a pedagógus tüntetés az. Sose lehet tudni...

több mint 9 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
Miért pont 10 év? Az előző rendszer is azért bukott, mert a SU összeomlott. Lehet, hogy itt is elfogy a pénz hamarabb. Vagy jobban teljesítünk és marad Orbán és utódai még 55 évig.

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 9 éve
ozibozi New York Giants 20 275
. Tartom, hogy elkésett a tüntetés.
Amadeus91
csak az a tüntetés az elkésett, amit meg sem tartanak ... 😊
több mint 9 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 229
Lecsó
Meglátta valahol a kifejezést, megtetszett neki, elsütötte. Nagyot akart mondani, nem probléma.
Nem tudom, hogy mi történt veled az elmúlt fél-egy évben, de elkezdted úgy látni a világot, ahogy van, és nem pedig ahogy szeretnéd, hogy legyen, vagy ahogy lennie kéne, vagy ahogy jobb lenne. Egy ilyen valóságérzékeny szemléletmódváltás nagyon sok ember életét könnyítené meg.
Sobri Jóska
Hát ilyen okosakat én is tudok mondani vissza irányban is. Te például határozottan elkezdtél hasonlítani arra a fidesz talpnyalóra, aki, bár kurva jól megszedte magát az utóbbi években, de a sok nyilvánvaló ökörség miatt már neki is kezd kényelmetlenül szorítani a nyakkendője. Kezdi úgy általában nem jól érezni magát. De a tükörbe nézés rohadt kellemetlen, ezért inkább azzal nyugtatja magát, hogy a világ ilyen, nincs mit tenni. 😊
peterk2005
Nem nincs mit tenni (tennivaló mindig van), hanem eszköz nincs hozzá. Mindenesetre várom a konstruktív ötleteket a világ/rendszer megváltoztatására. Olyanokat, amelyek nem hülyeségek és ki is lehet őket vitelezni. Az orbántakarodj hülyeség.
Nem tudom, hogy mi történt veled az elmúlt fél-egy évben, de elkezdted úgy látni a világot, ahogy van, és nem pedig ahogy szeretnéd, hogy legyen, vagy ahogy lennie kéne, vagy ahogy jobb lenne.
Egy ilyen valóságérzékeny szemléletmódváltás nagyon sok ember életét könnyítené meg.
Sobri Jóska
Te ott tévedsz Sobri (és Amadeus is szorosan zárkózik), hogy azt hiszed, hogy aki kimondja, mit szeretne és hogyan, az nem látja (vagy nem láthatja), hogy milyen is valójában a világ. Mintha a te felfogásodban az olyan emberek agyában, mit én pl, egybemosódna a vágy, az elképzelt világ vagy ország, és a valóság. Ezzel kb lenézed az embert, és képtelennek tartod a szintetizálásra, olyan lesz a szemedben, mint aki egy álomvilágban él, csak azért mert néha kimondja mit szeretne. Kinyilatkoztatod, hogy gondolkodjunk úgy, ahogy te, fogadjunk el mindent, ahogy te, és akkor jobb lesz nekünk, mert könnyebb lesz az élet. Honnan tudod, hogy neked most jobb, mint nekem?

Amadeus elmondja, hogy 10 évig még nemfog változni semmi, ez nem No, mert nincs tudatos polgárság, aki kimegy a másik érdekében tüntetni, de amikor kimennek tüntetni, akkor meg későn és/vagy hiteltelenül teszik. És majd jön a kataklizma, de annak még nincs itt az ideje, szóval nyugi. Mert a kataklizmák azok időzítve vannak, és se hamarabb se később nem jöhet.
Ja, és megtudtam, hogy a pénz kurva fontos tényező. Kösz. Jót nevettem. 😊
Lecsó
Egyébként szerencséd adottság, hogy jót nevetsz a nyomorodon. Tartom, hogy elkésett a tüntetés. 2011-ben, az AB szétverésekor (értve ide az Abtv.-t is) kellett volna. Az egész orbán-rendszer záróköve volt az alkotmànyos kontroll leèpítése, tegyük hozzá, hogy logikus és tökéletes lépés volt OV részéről. Onnantól kezdve azt csinál, némi eu-s korláttal, amit akar. Ez ellen kevés az orbántakarodj.
Igen van benne 10 év, és ezt nem én mondom, hanem a Kéri Laci bácsi, aki belülről látja most már a második rendszerét. Ha félre teszef a szemellenzőt, akkor láthatod, hogy a generációváltás sikeresen lezárult. Ma az átlag államtitkár, főosztályvezető nem idősebb 35 évnél, és Polt a többi öreggel is olyan 50 év körül van pozícióban, hosszú időre bebetonozva. Igen, simán 10 év ebben benne van, ahogy azt Kéri és a többiek is levezetik.
És igen, kataklizma lesz és kell, hogy legyen. Nem tudod legyőzni vàlasztáson, nem valid opció a népszavazás (lásd fenti 2 pont) és egyetlen társadalmi csoport sem elég erős önmagában, hogy ezt a felettébb jól záró, koherens rendszert megdöntse. Ehhez össztársadalmi balhé kell. Ennek pedig nincs itt az előszele.
több mint 9 éve
Nem tudom, hogy mi történt veled az elmúlt fél-egy évben, de elkezdted úgy látni a világot, ahogy van, és nem pedig ahogy szeretnéd, hogy legyen, vagy ahogy lennie kéne, vagy ahogy jobb lenne. Egy ilyen valóságérzékeny szemléletmódváltás nagyon sok ember életét könnyítené meg.
Sobri Jóska
Hát ilyen okosakat én is tudok mondani vissza irányban is. Te például határozottan elkezdtél hasonlítani arra a fidesz talpnyalóra, aki, bár kurva jól megszedte magát az utóbbi években, de a sok nyilvánvaló ökörség miatt már neki is kezd kényelmetlenül szorítani a nyakkendője. Kezdi úgy általában nem jól érezni magát. De a tükörbe nézés rohadt kellemetlen, ezért inkább azzal nyugtatja magát, hogy a világ ilyen, nincs mit tenni. 😊

több mint 9 éve
több mint 9 éve
Az első nagy lépés a vegytiszta szociopátia felé, jó úton jársz, sith apprentice
baggio
?
Lecsó
nem neked címeztem, nyilván

---