NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 8 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 10 éve
jorge Philadelphia Eagles 491 — kill, maim and destroy
A nagymagyarságnak csak a hatvannégy magyar vármegyézés és turulmadarazás a része, a nyelvtan soha.
dankodavid
ez nem igaz, én nagyon sok kiválóan helyesíró neonácit ismerek. tényleg, egészen parádés a helyesírásuk.

ha jól emlékszem, te nem nagyon vagy oda az általánosításokért.
több mint 10 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 491
Egy pár, elvétve, még talán, de egybe, ekkora tömegbe esélytelen.Dub
EgybeN, ekkora tömegbeN
Így helyes, és akkor a mondatodnak talán az is lesz az értelme, amit ki akartál vele fejezni.
Nyelvében él a nemzet, ugye...
Lecsó
A nagymagyarságnak csak a hatvannégy magyar vármegyézés és turulmadarazás a része, a nyelvtan soha.

Pulvis et umbra sumus.
több mint 10 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
Ezeknek nagyjából az az elképzelésük, hogy nyugati életszínvonalat kapjanak azonnal, lehetőleg munka nélkül. Természetesen az iszlám kultúrájukból feladni semmit sem hajlandóak, eszük ágában nincs beilleszkedni, igazodjon hozzájuk Európa. Tipikus élősködő paraziták. De a sok nagyokos liberális csak pátyolgassa őket, meg álmodozzon arról, hogy majd beilleszkednek. Egy pár, elvétve, még talán, de egybe, ekkora tömegbe esélytelen.
Dub
Ezeknek az embereknek a nagy rész ott is dolgozott, ahonnan jött. És lehet, hogy jobb életszínvonalon élt, mint a 8M magyar közül sokan. Ha utána olvasnál, vagy legalább meghallgatnád azokat, akik a te felvilágosodásodért elmennek oda, utána járnak a dolgoknak, és megpróbálják lefesteni a valós helyzetet, akkor tudnád, hogy ugyan Aszad egy diktátor, de Szíria egy működő gazdaság volt, egy sokkal szélesebb középosztállyal, mint ami jelenleg itthon van.

Egy pár, elvétve, még talán, de egybe, ekkora tömegbe esélytelen.Dub
EgybeN, ekkora tömegbeN
Így helyes, és akkor a mondatodnak talán az is lesz az értelme, amit ki akartál vele fejezni.
Nyelvében él a nemzet, ugye...
több mint 10 éve
r.baggio Buffalo Bills New Mexico Lobos 64 377 — no es importante
És ugyanezek az embertömegek, akik itt Európában boszorkányokat égettek, jakobinusokat, protestánsokat, reformátusokat öltek, miután milliószámra emigráltak Amerikába, itthon hagyták ezeket a konfliktusokat. Ott egy új társadalmat építettek, beilleszkedtek. Természetesen valamennyi helyi problémát, konflktust kiexportáltak magukkal (ott is voltak nyomokban puritánok, volt boszorkányüldözés, stb.), de marginális, helyi jelentőséggel. Ezek az ottani alakuló amerikai társadalomra gyakorlatilag semmi hatást nem gyakoroltak.peterk2005
ez valami alternatív történelem lehet, de jó sztori

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 419 — The only discipline that lasts, is self discipline
Az alkalmazkodás európai részről könnyebb szerintem. Pont a vallásuk miatt. Disznóhúst ettem én is otthon muszlim mellett, aki itt most ezt nem nézné jó szemmel. Nem tudom mi valóságalapja van a montreali polgármester levelének és az ausztrál levélnek, de el tudom hinni. Legyen nektek igazatok és én lássam ezt ennyire borúsan. Még 2 hónapja sem láttam ennyire sötéten, de annyi negatív impulzus ért köztük, hogy most így gondolom. De mégegyszer mondom: Adja az ég, hogy nektek legyen igazatok.diverdoc
Nem csodálom, hogy ott ahova mentél, ilyen impulzusok érnek. For God's sake, nem véletlenül menekülnek onnan (nem pont onnan, de a világnak arról a tájáról) milliók éppen. Ott most NAGYON rossz. De menjünk vissza 200 évet a történelemben, és ez volt Európában is. Bonyolult politikai-hatalmi viszonyok között egymással harcoló elitek, akik ugyanígy elefántot csináltak egérből. Kereszténységen belüli vallási, felekezeti különbségeket éleztek ki, és használták fel arra, hogy birodalmakon belül erőszakosan uralkodjanak, vagy éppen népeket egymásnak hajtsanak. Sőt. Európában az utóbbi pár száz évben háborúk sokaságát vívták úgy, hogy MINDKÉT oldal ugyanannak az egy Istennek, sőt, ugyanannak a felekezetnek a nevében ment harcba, és gondolta úgy, hogy a Teremtő mellette áll. Volt olyan helyzet is, hogy egy adott király, császár, stb. hadserege egy adott felekezet nevében harcolt, közben maga a király, császár nem is ahhoz a felekezethez tartozott. 😀

És ugyanezek az embertömegek, akik itt Európában boszorkányokat égettek, jakobinusokat, protestánsokat, reformátusokat öltek, miután milliószámra emigráltak Amerikába, itthon hagyták ezeket a konfliktusokat. Ott egy új társadalmat építettek, beilleszkedtek. Természetesen valamennyi helyi problémát, konflktust kiexportáltak magukkal (ott is voltak nyomokban puritánok, volt boszorkányüldözés, stb.), de marginális, helyi jelentőséggel. Ezek az ottani alakuló amerikai társadalomra gyakorlatilag semmi hatást nem gyakoroltak. Annyita, hogy kezdetekben a konfliktusok alapjait éppen az adta, hogy el akarnak szakadni az öreg kontinenstől. (Később aztán jöttek a saját belső, ottani okok és ottani viszonyok által indukált konfliktusok, polgárháború, stb., de hol volt az már az európában hagyott viszonyoktól.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Dub New Orleans Saints 1 019
 www.liveleak.com/view?i=af8_1442521119

Menekültek tiltakoznak, mert nem elégedettek a számukra biztosított körülményekkel. És ez hol történik, török menekülttáborban, a Balkánon, a geci Mo.-n? Nem, ez kérem Svédországban történik.
Jan
Ezeknek nagyjából az az elképzelésük, hogy nyugati életszínvonalat kapjanak azonnal, lehetőleg munka nélkül. Természetesen az iszlám kultúrájukból feladni semmit sem hajlandóak, eszük ágában nincs beilleszkedni, igazodjon hozzájuk Európa. Tipikus élősködő paraziták. De a sok nagyokos liberális csak pátyolgassa őket, meg álmodozzon arról, hogy majd beilleszkednek. Egy pár, elvétve, még talán, de egybe, ekkora tömegbe esélytelen.
több mint 10 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
(off)
Már volt olyan nő akit úgy gyógyíthattam, hogy nem csak a szemét láttam, hanem MEGVIZSGÁLHATTAM!!! Persze sajnos ez egyelőre az elenyésző kisebbség, de már van ilyen.
diverdoc
Pont ezt akartam kérdezni, hogy a "nőgyógyászat" hogyan megy? Bemondásra tabletta, aztán vagy használ, vagy nem?
(on)

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 10 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Még 2 hónapja sem láttam ennyire sötéten, de annyi negatív impulzus ért köztük, hogy most így gondolom. diverdoc
én ott adtam volna fel a dolgot, amikor írtad, (ha jól emlékszem) hogy az anesztes lelépett műtétről, mert imaidő volt. nyilván nem tudom felfogni a dolgot mivel nem ismerem a vallást, de ott borítottam volna 1-2 asztalt utána
JSanyo
Hát igen. De rettentő sok jó ember van itt. Orvos is, nővér is beteg is. Ezek mind segítségre szorulnak. Ha csak picikét is tudok változtatni akkor lehet megéri. Már volt olyan nő akit úgy gyógyíthattam, hogy nem csak a szemét láttam, hanem MEGVIZSGÁLHATTAM!!! Persze sajnos ez egyelőre az elenyésző kisebbség, de már van ilyen. És azért sok pozitivumot is kapok. Betegektől is kollégáktól is.Ugyhogy annyira azért nem tragédia (meg mielőtt niners fan társam írna természetes a pénz is jó 😊 )Csak a mai nap megdöbbentő, ijesztő és félelmetes volt, ezért jött ki belőlem.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 10 éve
JSanyo Indianapolis Colts 2 675 — 1/1
Még 2 hónapja sem láttam ennyire sötéten, de annyi negatív impulzus ért köztük, hogy most így gondolom. diverdoc
én ott adtam volna fel a dolgot, amikor írtad, (ha jól emlékszem) hogy az anesztes lelépett műtétről, mert imaidő volt. nyilván nem tudom felfogni a dolgot mivel nem ismerem a vallást, de ott borítottam volna 1-2 asztalt utána

több mint 10 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 416 — Steelers fan
Jézus, rajtam kívül valaki olvas Kübler-Rosst 😉

tehát mi is a prombléma
1. pressure - én úgy gondolom, akkor fordult az álláspontom, amikor azt érzékeltem, hogy kívülről nyomást gyakorolnak nem csak ránk, hanem a teljes európai politikára. A máshogy nem tudom mondani, a beözönlő tömeg érvényesíti az akaratát. Vagy direkt, vagy a sajtón, vagy a civil szervezeteken keresztül. Ezért hívom ezt lemming-vándorlásnak. Valami megfoghatatlanul messianisztikus "hit" űzi őket Müntyenbe vagy Stokholmba, vagy a jó ég tudja hová, de sehol sem fogják megtalálni, mert az amit ők keresnek nem létezik. Lehet hogy egyénre lebontva létezik, de nem egy félmilliós tömegnek. Ebből katasztrófa lesz.
sutianap
 www.liveleak.com/view?i=af8_1442521119

Menekültek tiltakoznak, mert nem elégedettek a számukra biztosított körülményekkel. És ez hol történik, török menekülttáborban, a Balkánon, a geci Mo.-n? Nem, ez kérem Svédországban történik.
több mint 10 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 54 290 — The Mathematician
South Park amúgy megint megtalálta a témát 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 10 éve
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 4 034
Szerintem felmillios tomeget elbir az EU illetve el kell hogy birjon, sot meg a 2-3 milliot is. Nagy kerdes az asszimilacio mikentje es hogyanja.. egyszeruen szolva meg kell ismerniuk a torvenyeket es be kell tartani es tartatni oket. Hajra allamgepezetek eroszakszervezetek itt a kihivas

¯\_(ツ)_/¯
több mint 10 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
Jézus, rajtam kívül valaki olvas Kübler-Rosst 😉

tehát mi is a prombléma
1. pressure - én úgy gondolom, akkor fordult az álláspontom, amikor azt érzékeltem, hogy kívülről nyomást gyakorolnak nem csak ránk, hanem a teljes európai politikára. A máshogy nem tudom mondani, a beözönlő tömeg érvényesíti az akaratát. Vagy direkt, vagy a sajtón, vagy a civil szervezeteken keresztül. Ezért hívom ezt lemming-vándorlásnak. Valami megfoghatatlanul messianisztikus "hit" űzi őket Müntyenbe vagy Stokholmba, vagy a jó ég tudja hová, de sehol sem fogják megtalálni, mert az amit ők keresnek nem létezik. Lehet hogy egyénre lebontva létezik, de nem egy félmilliós tömegnek. Ebből katasztrófa lesz.
2. qb hurry - itt lenne az ideje, ha minden európai politikus néha lemenne az egyszintenvagyunkra, mer itt nagyon nagyon kevés az hogy milyen ideológiai irányelveket gondolnak előrébbvalónak. De lehet sokkal jobban esik majd nekik, ha a saját választóik mondják meg, hogy kapjákbe. S itt jöhet a qb hit is mer mint fő ejtőernyős szervezet az európaparlament és tanács úgy ahogy van egy használhatatlan szarhalmaz. Mer mire kifingik valaki a bársonyszékből, addigra városnyi újabb ember kószál szerte szét. Ilyenkor
3. illegal use of state - Srbia, eleve ezzel akarja megúszni, most csatlakoznak is Hrvatska meg ugye egy kicsit Madarksa is. Persze elő kell ezt adni valahogy
4. unnessesary roughness - Röszke, úgy tartani fel a pressuret-hogy szabálytalan legyen, majd jöhet a megtorlás
ijenezapassrush...........

Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 4 034
 tiszatajonline.hu/?p=85423

SLAVOJ ŽIŽEK
A MENEKÜLTVÁLSÁGRÓL

Az Afrikából és a Közel-Keletről Nyugat-Európába áramló menekültek egy sor olyan reakciót váltottak ki, melyek feltűnően hasonlítanak arra, ahogy Elisabeth Kübler-Ross A halál és a hozzá vezető út című könyvében a halálos betegség feldolgozásának fázisait leírja. Először jön az elutasítás: „Ez nem komoly, ne is vegyünk róla tudomást” (ezt ma már nem igazán halljuk). Aztán ott a düh – „hogyan történhetett ez meg velem?” –, amely akkor tör fel, amikor a tagadás már értelmetlen: „A menekültek az életformánkat fenyegetik! Muszlim fundamentalisták rejtőzködnek közöttük! Meg kell őket állítani!” Majd az alkudozás következik: „Rendben, döntsünk a kvótákról, engedélyezzük a menekülttáborokat az egyes országokban. Ez után jön a depresszió: „Elvesztünk, Európa teljesen iszlamizálódni fog.” Eddig még nem láthattuk Kübler-Ross ötödik fázisát, az elfogadást, mely ebben az esetben egy összeurópai terv felvázolása lenne a menekültkérdés megoldására.

Hogy mit kellene tenni? A közvélemény élesen megosztott. A baloldali liberálisok felháborítónak tartják, hogy Európa ezreket engedett belefulladni a Földközi-tengerbe, miközben azt mondják, Európának szolidaritást kell mutatnia, és ki kell tárnia a kapuit. A bevándorlásellenes populisták szerint ezzel szemben meg kell védenünk a saját életformánkat: a külföldiek oldják meg saját problémáikat! Mindkét megoldás rossz, de melyik a rosszabb? Sztálint parafrazeálva, mindkettő rosszabb.

¯\_(ツ)_/¯
több mint 10 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
És még valami: Én itt tisztelem az ő kultúrájukat (sok dolog nagyon tetszik is) és maximálisan alkalmazkodom betartom az előírásokat. A több milliós itteni keresztény populáció tagjaként nem hőbörgök hogy csak 1 azaz egy romkat templom van. Nem villogtatom szemérmetlenül a térdeimet az utcán. Nem eszek iszok Ramadánkor. Nem követelem hogy legyen disznóhús abban a kantinban ahol a dolgozok 50% nem muszlim, és ennek 50%-a nem eheti a marhahúst! Őtölük ez fordítva nem hiszem hogy elvárható.diverdoc
A kérdés az, hogy miért feltételezed, hogy ez fordítva nem működik? Nyilván képzett, diplomás, intelligens orvosként bizonyos társasági dolgokban könnyebben és hamarabb alkalmazkodsz, mint egy kevésbé világlátott, világ-értő ember. De ez nem jelenti azt, hogy más nem tud alkalmazkodni. Tud, csak esetleg nem kezd el asszimilációról, alkalmazkodásról filózni - eszébe se jut ilyesmi -, hanem egyszerűen követi a környzeti mintát. Ahogy te részletesen leírod, hogy hogyan alkalmazkodsz az ottani élethez, én is leírtam a saját tapasztalataimat, hogy én mit láttam, látok. Én ezt látom. Ha már szóbahoztad a disznóhúst: számtalanszor ettem disznóhúst úgy, hogy mellettem egy muszlim munkatársam ette a saját ételét. És semelyikünknek nem volt ezzel szemernyi gondja sem. A tíz év alatt egyszer-egyszer fordult elő, hogy egyáltalán szóba jött a téma "én ezt nem ehetem", "ezt nem bírnám megenni" szinten. De voltam muszlimmal a Sohoban is berúgni. Jött ő is velünk szórakozni, mi alaposan berúgtunk, ő meg hazavezetett. Ha már nem iszik, használjuk ki a tényt, hogy józan. 😀

Szóval amiben tévedsz az szerintem egyszerűen csak annyi, hogy kultúrális problémának látsz olyan problémákat, amik nem azok. Lehet, hogy neked problémát jelent, hogy ott ahol élsz beilleszkedj, szerintem viszont ez a világ legtermészetesebb dolga. Te is megteszed. Mások is megteszik. Az ember társas lény, a génjeinkben hordozzuk a beilleszkedés ösztönét. És ez működik is, ha szándékosan nem szítják az ellenkezőjét. Magyarország ezer éves története alatt ezen a kis területen évszázadokon keresztül éltek egymás mellett mindenféle nációk. Zsidótól, tóton át bunyevácig, mindenféle. És békében éltek, elfogadták egymást. A református is elfogadta a katolikusst, a zsidó az ortodox görögkeleti vallásút. Vagy éppen a törököt. Birodalmak, uralkodók gyakran háborúztak a fejük felett, de a népek, az emberek békében éltek minden korban, ha nem uszították egymásra őket.

Amik viszont szinte mindig problémát okoznak, azok a szociális különbségek. Minél élesebbek a különbségek egy társadalomban, az a társadalom annál nyugtalanabb, annál kevésbé békés, annál kevésbé "jó benne élni". Még kivételezettként is, mert körülötted ott a nyugalmatlanság, védekezned kell, stb. A szociális különbségek nem kultúra, vagy nemzetiség függőek, azok egyszerűen arról szólnak, hogy van-e vacsora az asztalon, be tudod-e fizetni a sárga csekket. Ha igen, akkor békében élsz, ha nem, akkor kezdesz "bajt okozni".

Nem kell ide bevándorló, hogy ez az ország rossz hely legyen. Ha nem állítjuk meg az utóbbi 6-8 évnek azt a szomorú tendenciáját, hogy széles alsó-közép rétegek süllyednek le, válnak esélytelenné, akkor tíz év múlva a saját magyarjaink között lesznek pontosan ugyanolyan problémák, mint a romáink között. Vagy a franciáknak az arabjaik között. Ha viszont összekapjuk magunkat, megtaláljuk - társadalmi léptékekben - a fejlődés lehetőségét, működő, esélykiegyenlítő mechanizmusokat építünk ki, akkor jöhet ide bárki, jó hely lesz az ország, jó lesz itt élni. Ahogy ma jobb Svédországban vagy Angliában élni, mint itthon, pedig ott sokszor annyi bevándorló él, mint jelenleg nálunk.
peterk2005
Nagyon jó gondolataid vannak, és nagy többségével tökéletesen egyetértek.
Az alkalmazkodás európai részről könnyebb szerintem. Pont a vallásuk miatt. Disznóhúst ettem én is otthon muszlim mellett, aki itt most ezt nem nézné jó szemmel. Nem tudom mi valóságalapja van a montreali polgármester levelének és az ausztrál levélnek, de el tudom hinni. Legyen nektek igazatok és én lássam ezt ennyire borúsan. Még 2 hónapja sem láttam ennyire sötéten, de annyi negatív impulzus ért köztük, hogy most így gondolom. De mégegyszer mondom: Adja az ég, hogy nektek legyen igazatok.

több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 419 — The only discipline that lasts, is self discipline
És még valami: Én itt tisztelem az ő kultúrájukat (sok dolog nagyon tetszik is) és maximálisan alkalmazkodom betartom az előírásokat. A több milliós itteni keresztény populáció tagjaként nem hőbörgök hogy csak 1 azaz egy romkat templom van. Nem villogtatom szemérmetlenül a térdeimet az utcán. Nem eszek iszok Ramadánkor. Nem követelem hogy legyen disznóhús abban a kantinban ahol a dolgozok 50% nem muszlim, és ennek 50%-a nem eheti a marhahúst! Őtölük ez fordítva nem hiszem hogy elvárható.diverdoc
A kérdés az, hogy miért feltételezed, hogy ez fordítva nem működik? Nyilván képzett, diplomás, intelligens orvosként bizonyos társasági dolgokban könnyebben és hamarabb alkalmazkodsz, mint egy kevésbé világlátott, világ-értő ember. De ez nem jelenti azt, hogy más nem tud alkalmazkodni. Tud, csak esetleg nem kezd el asszimilációról, alkalmazkodásról filózni - eszébe se jut ilyesmi -, hanem egyszerűen követi a környzeti mintát. Ahogy te részletesen leírod, hogy hogyan alkalmazkodsz az ottani élethez, én is leírtam a saját tapasztalataimat, hogy én mit láttam, látok. Én ezt látom. Ha már szóbahoztad a disznóhúst: számtalanszor ettem disznóhúst úgy, hogy mellettem egy muszlim munkatársam ette a saját ételét. És semelyikünknek nem volt ezzel szemernyi gondja sem. A tíz év alatt egyszer-egyszer fordult elő, hogy egyáltalán szóba jött a téma "én ezt nem ehetem", "ezt nem bírnám megenni" szinten. De voltam muszlimmal a Sohoban is berúgni. Jött ő is velünk szórakozni, mi alaposan berúgtunk, ő meg hazavezetett. Ha már nem iszik, használjuk ki a tényt, hogy józan. 😀

Szóval amiben tévedsz az szerintem egyszerűen csak annyi, hogy kultúrális problémának látsz olyan problémákat, amik nem azok. Lehet, hogy neked problémát jelent, hogy ott ahol élsz beilleszkedj, szerintem viszont ez a világ legtermészetesebb dolga. Te is megteszed. Mások is megteszik. Az ember társas lény, a génjeinkben hordozzuk a beilleszkedés ösztönét. És ez működik is, ha szándékosan nem szítják az ellenkezőjét. Magyarország ezer éves története alatt ezen a kis területen évszázadokon keresztül éltek egymás mellett mindenféle nációk. Zsidótól, tóton át bunyevácig, mindenféle. És békében éltek, elfogadták egymást. A református is elfogadta a katolikusst, a zsidó az ortodox görögkeleti vallásút. Vagy éppen a törököt. Birodalmak, uralkodók gyakran háborúztak a fejük felett, de a népek, az emberek békében éltek minden korban, ha nem uszították egymásra őket.

Amik viszont szinte mindig problémát okoznak, azok a szociális különbségek. Minél élesebbek a különbségek egy társadalomban, az a társadalom annál nyugtalanabb, annál kevésbé békés, annál kevésbé "jó benne élni". Még kivételezettként is, mert körülötted ott a nyugalmatlanság, védekezned kell, stb. A szociális különbségek nem kultúra, vagy nemzetiség függőek, azok egyszerűen arról szólnak, hogy van-e vacsora az asztalon, be tudod-e fizetni a sárga csekket. Ha igen, akkor békében élsz, ha nem, akkor kezdesz "bajt okozni".

Nem kell ide bevándorló, hogy ez az ország rossz hely legyen. Ha nem állítjuk meg az utóbbi 6-8 évnek azt a szomorú tendenciáját, hogy széles alsó-közép rétegek süllyednek le, válnak esélytelenné, akkor tíz év múlva a saját magyarjaink között lesznek pontosan ugyanolyan problémák, mint a romáink között. Vagy a franciáknak az arabjaik között. Ha viszont összekapjuk magunkat, megtaláljuk - társadalmi léptékekben - a fejlődés lehetőségét, működő, esélykiegyenlítő mechanizmusokat építünk ki, akkor jöhet ide bárki, jó hely lesz az ország, jó lesz itt élni. Ahogy ma jobb Svédországban vagy Angliában élni, mint itthon, pedig ott sokszor annyi bevándorló él, mint jelenleg nálunk.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 091 — Lájkold a zsűrit!
a témához
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t15.5256-10/11864099_1014820265236428_1652863370_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=a27664&_nc_ohc=pa7s1DQ7m-cQ7kNvwHp3HEj&_nc_oc=AdmxlUWo0OaH2PdmOrgSeO5DO8af_4keNyShR_Rh9h4EwFubQiZjVNV8FWs3hHgfBKs&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=JddYZWJnwirIm3VhuyWF2Q&oh=00_Afl4LSN1RG0OhjoEGbcn80YqRoMBU7_kMZ-H3YeZqOodjQ&oe=69557135
260.727 Aufrufe · 8.068 Mal geteilt | Elgondolkodtató válasz egy Libanoni származású arab szakértőtől | Sandor Vasvary
Elgondolkodtató válasz egy Libanoni származású arab szakértőtől

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 10 éve
Es nem, nem lesz iszlam hoditas Europaban, vagy behodolas, vagy beozonles, vagy barmifele nagyobb konfliktus.
Szerintem.
Igor
Legyen igazad, és nagyon szeretném, hogy én tévedjek!!

több mint 10 éve
Ma van az Eid al Adha első napja. Megdöbbentő ez a tömeghisztéria, vallási fanatizmus, amit itt tapasztalok. Nem hiszem el, hogy a 21. században ez létezhet. Kétségbeejtő. Ma csak az ablakból nézegetek, nem merek kimenni. Kétségbeejtő! És ez itt egy mérsékelt iszlám ország!!! Gyülölködőbe is írhattam volna ezt a ma hajnali-reggeli pár órás tömegpszichózist.diverdoc
Ne haragudj, de ezen fennakadtam.
Ott ülsz a szobádban egy arab országban, kinézel az ablakon, és fikázod, ahogy a muszlimok megélik az egyik vallási ünnepüket egy muzulmán országban, és kétségbe esel, hogy ilyen lehet egyáltalán a mai világban, meg hogy mennyire félsz, még az utcára sem mersz lemenni... És még elmondod, hogy akár a gyűlölködőbe is írhattál volna, de nem tetted.
Te még ott sem tolerálod ezt, de azt elvárod, hogy ők itt Európában mindenben hasonuljanak hozzánk. Eszem megáll.
Gyere haza, vagy menj máshova, és nem fogod ezt látni. Ennyi.

Lehet igazad a keresztény egyházak álszentségében, főleg a katolikusban, de még inkább a magukat kereszténynek nevező politikusokéban. De párhuzam ebben a tekintetben nem vonható a Könyv népeinek álszentsége és a muszlimok között. Isten földi helytartója az iszlámban nincs (egyes sia szekták rejtözködő periódusait leszámítva), sőt az igazi vonalas szunnik, vahabiták még Mohamed imádását is tiltják, nem ám egy ma élő emberét. Szóval a párhuzam ebben a tekintetben sem állja meg a helyét.diverdoc
Kicsit ellentmondásos az az érved, hogy a 600 évvel ezelőtt leírt szavak szó szerint vannak értelmezve, közben meg szunikról meg sítákról meg vahabitákról beszélsz, egyik nem imádhatja Mohamedet, a másik meg igen, szóval ebből is látszik, hogy az egész ugyanolyan katyvasz, mint bármelyik másik vallás.

A nagy baj a 622 évvel ezelőtti dolgok feltétel nélküli mai adoptálása, jórészt a primitív elmaradott térségek humán bázisára épülve és a FANATIZMUS. Ez nem A Borgiakkal fémjelzett kereszténységgel egyenértékű hidd el!!!
diverdoc
Amiben lehet, hogy van valami fél igazság, ha nagyon visszanézünk a történelemben, de azért nem bassza már meg a raklap majom, hogy egy Szaddam Husszein olyan pompában élt jó ideig, hogy sok európai nem is látott olyat, a népe meg éhezett, és készült a dzsihádra, hogy csak egy példát említsek a sok közül.
Lecsó
Hát ad:1
Igenis félelmetes volt az artikulátlanul hangszórókban, önkívületben üvöltöző tömeget látni. És igen ma volt először, hogy elgondolkodtam, hogy haza kellene menni. Eszed megáll? Nem azt várom el tőlük, hogy miután Európába települtek,pl egy neonáci felvonuláson vegyenek részt horogkeresztes zászlóval. Az egy sajnálatos európai extremitás (mondjuk, ha 10-20 ilyen vonulgat akkor eléggé sokan kiakadnának és elítélően kommentálnák). De ez ami itt volt ma az is egy extremitas, csak sokkal többen vettek részt benne. Nem nagyon látszott az Istenszeretet, vagy bárminek a szeretete. Nemrég még te voltál az aki minden vallást (te szavaiddal élve) fikáztál (bár a minden vallás kontextusában az "álszent fasz", talán fikázásnál erősebb), de egy artikulátlanul üvöltöző, kezüket öklüket rázó, órákon át özönlő tömegről írt véleményemre (ti. félelmet kelt, kétségbeejtő) azt írni hogy egyoldalúan várnám el tőlük a toleranciát hát furcsa. Tolerálom, ezt is hisz nem pakolok (még). Bár az utasításba adott költözést lehet megfogadom.

ad2:
A Korán az Isten szava nem változtatható és pont. Ez az iszlám egyik alapja. Ez dogma. És kész. A szunna az egy másik dolog. Ahogy idekeverted a szunnita, siita, vahabita szavakat, ellentmondásba állítva a Korán szavainak megmásíthatatlanságával..... Hát....
(Mivel te írtad az" isteni földi helytartója" kifejezést, erre volt reflexió, hogy iszlámban ilyen nincs, sőt vannak olyanok, akik még a Proféta kultuszt is nehezményezik)
ad3:
Talán ez a legérdekesebb. Mert most aztán annyira jó az irakiaknak, hogy Szaddam nincs! Beszéltél te már irakiakkal erről, hogy látják? Én igen. Siák persze utálták, elnyomták őket. De azzal jönni, hogy az ő idejében volt Irakban nélkülözés, éhezés a mai iraki viszonyok ismeretében.... Hát....

több mint 10 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 608 — No 1 Lijiao Gong fan
Nem tudnak annyian beozonleni, hogy ebbol baj legyen. Matematikailag nem tudnak.

Van ez a klasszikus kozvelemenykutatoi kerdes, hogy hany szazaleknyi muszlim el egy adott europai orszagban... mindenki szignifikansan fole szokta becsulni.

Es mar sokan leirtak, tobbek kozt en is, hogy szerintem, sajat tapasztalatokra alapjan mi tortenik a masodik/harmadik generations migransokkal (egy europiai orszagban.)

Beilleszkednek. (95, 99, 99.9℅-uk)
Ugyanugy mint te UAE-ben egyebkent.

Lehet jonni Houellebecq-kel, meg amivel akar az ember, de real life peldat nem igazan tudott senki mutatni.
Ezek viziok.. de nem ez tortent Angliaban vagy Nemetorszagban az elmult 30-50 evben.
Franciaorszagban sem, megha ott a "legneccesebb" a helyzet.. de ennek mas okai is vannak, foleg a gyarmati mult. De a masodgeneracios algir kollegam (aki mar francianak tartja magat, es leirta nekem, hogy mennyire korosztalyfuggo, ki hogy latja de Gaulle-t, vagy a FRA-ALG viszonyt), ugyanugy dolgozik a bankban nalunk, mint az indiai, izraeli, ir vagy magyar. Es imadja az indiai fuszernovenyeket.

Igen, van radikalis aga az iszlamnak, mint minden vallasnak.
Igen, a noket/egyebeket ugy kezelik, ahogy. (Nekem se tetszik..)
Es nem, nem lesz iszlam hoditas Europaban, vagy behodolas, vagy beozonles, vagy barmifele nagyobb konfliktus.
Szerintem.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 10 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
Kimondtad a kulcsszót. 622 évvel vannak lemaradva az időszámításukban, és sajnos a gondolkodásukban is. Ők most élik a középkorukat, csak egyet nem szabad elfelejteni : sötét középkor, 21. századi technikával. Ha 500 éve a keresztényeknek lett volna meg az a technikai háttér, ami ma a muszlimoknak megvan, kiirtottuk volna a világot Isten nevében.diverdoc
Azt se felejtsük el, hogy ami a muszlimoknak megvan, az a nem muszlimoknak is megvan. De értem az aggodalmad.
Az én vallásom egyik főpapja mondta valamikor, hogy "nem tudom a harmadik világháborút milyen fegyverekkel vívják majd, de hogy a negyediket botokkal és kövekkel, abban biztos vagyok".
Talán pont ezért nem kellene egymás ellen hergelni a különböző vallású, világnézetű embereket...

Ma van az Eid al Adha első napja. Megdöbbentő ez a tömeghisztéria, vallási fanatizmus, amit itt tapasztalok. Nem hiszem el, hogy a 21. században ez létezhet. Kétségbeejtő. Ma csak az ablakból nézegetek, nem merek kimenni. Kétségbeejtő! És ez itt egy mérsékelt iszlám ország!!! Gyülölködőbe is írhattam volna ezt a ma hajnali-reggeli pár órás tömegpszichózist.diverdoc
Ne haragudj, de ezen fennakadtam.
Ott ülsz a szobádban egy arab országban, kinézel az ablakon, és fikázod, ahogy a muszlimok megélik az egyik vallási ünnepüket egy muzulmán országban, és kétségbe esel, hogy ilyen lehet egyáltalán a mai világban, meg hogy mennyire félsz, még az utcára sem mersz lemenni... És még elmondod, hogy akár a gyűlölködőbe is írhattál volna, de nem tetted.
Te még ott sem tolerálod ezt, de azt elvárod, hogy ők itt Európában mindenben hasonuljanak hozzánk. Eszem megáll.
Gyere haza, vagy menj máshova, és nem fogod ezt látni. Ennyi.

Lehet igazad a keresztény egyházak álszentségében, főleg a katolikusban, de még inkább a magukat kereszténynek nevező politikusokéban. De párhuzam ebben a tekintetben nem vonható a Könyv népeinek álszentsége és a muszlimok között. Isten földi helytartója az iszlámban nincs (egyes sia szekták rejtözködő periódusait leszámítva), sőt az igazi vonalas szunnik, vahabiták még Mohamed imádását is tiltják, nem ám egy ma élő emberét. Szóval a párhuzam ebben a tekintetben sem állja meg a helyét.diverdoc
Mint te is írod, az iszlámnak is van ezer ága-boga, attól függően, hogy ki milyen irányzatot tart magára nézve üdvözítőnek, vagy éppen melyikből lát több hasznot. Pont, mint a kereszténység, vagy egyéb más vallás, az iszlám is változik. Kicsit ellentmondásos az az érved, hogy a 600 évvel ezelőtt leírt szavak szó szerint vannak értelmezve, közben meg szunikról meg sítákról meg vahabitákról beszélsz, egyik nem imádhatja Mohamedet, a másik meg igen, szóval ebből is látszik, hogy az egész ugyanolyan katyvasz, mint bármelyik másik vallás.

A nagy baj a 622 évvel ezelőtti dolgok feltétel nélküli mai adoptálása, jórészt a primitív elmaradott térségek humán bázisára épülve és a FANATIZMUS. Ez nem A Borgiakkal fémjelzett kereszténységgel egyenértékű hidd el!!!
diverdoc
Na pont leírtad a lényeget.
A primitív, elmaradott, tanulatlan emberek szopják be a fanatizmusra hívó szavakat, mert azt plántálják beléjük, hogy a modern világ tehet a nyomorukról. Amiben lehet, hogy van valami fél igazság, ha nagyon visszanézünk a történelemben, de azért nem bassza már meg a raklap majom, hogy egy Szaddam Husszein olyan pompában élt jó ideig, hogy sok európai nem is látott olyat, a népe meg éhezett, és készült a dzsihádra, hogy csak egy példát említsek a sok közül.

A modernitásról meg annyit, hogy ha a világ minden szeglete csak fele annyira lenne modern, mint a balfasz liberális Európa, akkor talán nem lehetne az embereket olyan könnyen megvezetni sem a vallási vezetőknek, sem a geci politikusoknak. Aztán az meg megint kicsit kifacsart gondolkodás, hogy azok ellen az emberek ellen uszítanak sokan, akik pont ezt az elmaradottnak vélt, 600 évvel lemaradt társadalmi berendezkedést gondolták lecserélni valami modernebbre, és ha ez ott- mondjuk a "csóró" Dubaiban- egyelőre nem megy, mert nincs demokrácia, akkor elmennek egy olyan kontinensre, ahol talán élhetik a kicsit modernebb életüket. Hogy közben mecsetbe akarnak járni? Járjanak.
több mint 10 éve
@diverdoc

szép a WOT csak ugye fekete-fehér skatulyázás esetén a háttér senkit nem érdekel
-

egyébként számomra a leggázabb facebookon olvasni azokat a kommenteket mikor a kivándorolt ismerőseim szidják a gazdasági bevándorlókat hogy majd elveszik a munkát

Szerkesztette: Negritis, a vajda

több mint 10 éve
 24.hu/kozelet/2015/09/17/orbannak-igaza-van-de-mar-keso-az-iszlam-megszallja-europat/
ZoliZoltán
Hagyjuk már ezt... Egyházak egyházak ellen, vallások vallások ellen, egyik álszent fasz a másik ellen...
Nehogy már az magyarázzon integrációról. meg barbárságról, akinek az egyháza 500 éve még több százezer nőt ölt meg boszorkánysága hivatkozva? És akkor a többiről még nem is beszélek.

Nálam minden vallás megbukik a születésénél, mert gyarló, önző emberek irányítják, akik istenük földi helytartójának vallják magukat, de közben ugyanolyan gecik, mint az ateisták, és csak egy kiugrási lehetőséget látnak abban, hogy embereket hülyítenek a paradicsommal meg a 40 szűzzel.
Lecsó
Kimondtad a kulcsszót. 622 évvel vannak lemaradva az időszámításukban, és sajnos a gondolkodásukban is. Ők most élik a középkorukat, csak egyet nem szabad elfelejteni : sötét középkor, 21. századi technikával. Ha 500 éve a keresztényeknek lett volna meg az a technikai háttér, ami ma a muszlimoknak megvan, kiirtottuk volna a világot Isten nevében. Az Al Aksza imámja mondta, hogy a muszlim nők méhe fogja a világot megváltoztatni, és muszlimmá változtatni azt. Meg a technika, és a balfasz liberális hozzáállás. Ma van az Eid al Adha első napja. Megdöbbentő ez a tömeghisztéria, vallási fanatizmus, amit itt tapasztalok. Nem hiszem el, hogy a 21. században ez létezhet. Kétségbeejtő. Ma csak az ablakból nézegetek, nem merek kimenni. Kétségbeejtő! És ez itt egy mérsékelt iszlám ország!!! Gyülölködőbe is írhattam volna ezt a ma hajnali-reggeli pár órás tömegpszichózist. Lehet igazad a keresztény egyházak álszentségében, főleg a katolikusban, de még inkább a magukat kereszténynek nevező politikusokéban. De párhuzam ebben a tekintetben nem vonható a Könyv népeinek álszentsége és a muszlimok között. Isten földi helytartója az iszlámban nincs (egyes sia szekták rejtözködő periódusait leszámítva), sőt az igazi vonalas szunnik, vahabiták még Mohamed imádását is tiltják, nem ám egy ma élő emberét. Szóval a párhuzam ebben a tekintetben sem állja meg a helyét. A nagy baj a 622 évvel ezelőtti dolgok feltétel nélküli mai adoptálása, jórészt a primitív elmaradott térségek humán bázisára épülve és a FANATIZMUS. Ez nem A Borgiakkal fémjelzett kereszténységgel egyenértékű hidd el!!!
diverdoc
azért három kontinensen átívelő, másfél milliárd embert számláló kultúrkör felett így pálcát törni kicsit fekete-fehér nézőpont nem?

ha ennyire félsz utálsz ott lenni minek vagy kint?
mehettél volna Kongóba is doktornak nem?
ez nem gazdasági bevándorlás? 😀
Josszi
De gazdasági bevándorlás és én ezt sosem tagadtam. Egy picike különbség van. Engem évek óta hívtak ide. Míg otthon minden szegmensének az egészségügynek az ellehetetlenítés, a munkák akadályozása ment. Én ide csak és kizárólag a pénzért jöttem, mert van 3 gyerekem akiket az életbe el szeretnék indítani. Tudásom, felkészültségem alapján a világ fejletteb részén miliárdos lennék (én megalkottam egy teljesen új hólyagrák diagnosztikai módszert amit az irodalom a nevemhez köt, bevezettem számos teljesen új műtéti eljárást. A világ 4 kontinensére hívtak eddig meg a szűkebb specialitásomról előadni, tanítani, az európia szakvizsgáztatás egyik vezetője vagyok, magyarként én vizsgáztatom a svájciakat, németeket angolokat). Magyarországon 200.000-es bruttóért dolgoztatnak minket, napi 10-12 órában, soha nem tudtam ügyeletem után hazamenni (persze törvénytelen de kit érdekel), betegeket kellett műtőasztalról leszedni mert nincs aneszteziológus. Amikor ez ellen kikeltem és nyílt levelet írtam az egyetem vezetésének a válasz "pillanatnyi intézetvezetőként tett felelőtlen kijelentéseim ellehetetlenitik sajnálatos módon a jövőbeni közös munkánkat". Ez után fogadtam el a több éves unszolás után ezt az állást. És el is kezdtem itt dolgozni MIUTÁN az összes létező dokumentumomat hivatalosan lefordítattam (pár százezerr forintért), végigjártam az Emirátusok licenszadó eljárásának összes lépcsőjét, az Emirátusok osztrák nagykövetségén (nincs Mo-n) ellenjegyeztettem a Magyar Külügyminisztérium által előzetesen ellenjegyzett valag papirt, majd itt végigmentem egy több napos bevándorlási procedurán (teljes egészségügyi szűrés (úgy hogy eztelőtte Magyarországon is el kellett végeznem), biometrikus azonosítás tenyér és ujjlenyomattal arcszkennel stb. Be kellett mutatnom a kormány által jóváhagyott lakásbérleti szerződésemet, és a közüzemi számlák fizetéséről szóló igazolást, valamint a munkaszerződésemet. Ezek után mivel kormány alkalmazott vagyok 3 évre megkaptam a tartózkodási engedélyt, de évente az egészségügyi szűrést meg kell ismételni.
Szóval talán ezt nem kellene összemosni a jelenlegi migrans áradattal.
És ezen kívül itt egy nagy kihivással is szembenéztem, a zéróról ki kellett alakítanom az emirátusok első neuro-urológiai rendelését centrumát (ami jelenleg már működik, vasárnap délutánonként csináljuk az általam kiképzett személyzettel, általam installált gépekkel), valamint a Dubai állami szinten nem létező radikális kismedencei sebészetet indítottam el. Ezért a kihívásért és természetesen a pénzért (ezt sosem tagadom) vállaltam el az itteni állásajánlatot és nem a német-osztrák-angol-svéd lehetőségeimet.
Miért nem Kongo? Ott az anyagi, infrastrukturális háttér nem adott, a biztonsági helyzet nem stabil, stb.
Ma volt először hogy féltem, és inkább nem mentem ki az utcára. Eddig ezt nem éreztem. Nem az egész muszlim világ felett törtem pálcát. Érdekes itt sem a helyiek voltak a mai tömeghiszti résztvevői, hanem főként pakisztániak és a bevándorolt arabok. És ezek azok akik Európa felé tartanak. Ringathatjátok magatokat abban a hitben, hogy háború elől menekülő szerencsétlen szírek ezek, de sajnos nem. Én is megkaptam azt az ajánlatot, hogy, és mennyi pénzért tudnak most Európába bevinni innen Dubaiból (mivel számos FB, Whats app, Viber stb helyi kontaktom van a technológiai térnyerésnek köszönhetően engem is ebbe csoportba gondoltak és én is megkapom az ajánlatokat)2500 dollár most a legolcsóbb a magyar határig. Visszaírhatnék, hogy a wizzair direkt járat olcsóbb sokkal, de hát az legális lenne ugye?
És még valami: Én itt tisztelem az ő kultúrájukat (sok dolog nagyon tetszik is) és maximálisan alkalmazkodom betartom az előírásokat. A több milliós itteni keresztény populáció tagjaként nem hőbörgök hogy csak 1 azaz egy romkat templom van. Nem villogtatom szemérmetlenül a térdeimet az utcán. Nem eszek iszok Ramadánkor. Nem követelem hogy legyen disznóhús abban a kantinban ahol a dolgozok 50% nem muszlim, és ennek 50%-a nem eheti a marhahúst! Őtölük ez fordítva nem hiszem hogy elvárható.
Hát ezért vagyok itt. Rendkívül sok kompromisszumot kellet kötnöm az itteni életemben. És igen, ahogy cinikus kérdésedben írtad a gazdasági bevándorlás miatt. Ahogy srácaim jövőjét megalapoztam abban a pillanatban megyek vissza a hazámba, ahol jelenleg is fizetek adót, járulékokat, TB-t.

több mint 10 éve
itthonra el tudja adni a "tömegnek" hogy mi nyertünk, de ez nem igaz sajnos

több mint 10 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 211 — Így remélem megfelelek nektek.....
Úgy tűnik Orbán a lehető legnagyobb győzelemmel fog kikerülni ebből az egészből, kár hogy ettől sok minden nem lesz egyszerűbb, jobb. Ami még nagyobb baj, nincs alternatíva.....
dande
azért az hogy a kerítést el kell bontani és mi is úgy vonatoztatjuk őket mint a szerbek nálam nem győzelem
de próbálják úgy előadni
Negritis
Pont ez a lényeg mi megpróbáltuk de ha az EU hlye az már nem a mi problémánk. Illetve igen de a presztízs szempontjából nem.