NFL eredménykövetés - 3 aktív topik
Green Bay Packers - San Francisco 49ers
170
17
22:25
Las Vegas Raiders - Denver Broncos
79
13
22:05
Seattle Seahawks - Arizona Cardinals
69
15
22:25
Politika
46 feliratkozó
több mint 13 éve
Legjobb emlékezetem szerint nem mondtam olyant, hogy "közmunkára a cigányokkal". Az én "radikális" megoldásom pedig mindössze annyit tesz: a hatályos törvények ugyanúgy vonatkozzanak rájuk is, mint minden egyszerű földi halandóra. Mert ha jogokról van szó, ők az elsők akik tartják a markukat, a kötelesség oldal viszont egyszerűen hidegen hagyja őket. De hagyjuk ezt mi is, megint körbe járnánk ugyanazt ötödszörre is.
több mint 13 éve
Ez igaz, de ilyeneket én szoktam írni. 😊Hanem ki?Jaj szegény fejemnek súlytott lettem. Akkor mondom: mert nekik a segély munka nélkül jár. Példa: A lépcsőházunkban nyolc család él, ebből öt cigány. A saját bevallásuk szerint is, egyetlen percet nem dolgozott egyik sem. Harmincas-negyvenes emberekről beszélek. Szociális segélyen + családi pótlékon élnek. Meg "vasazásból". Hallottál a csicskákról? Na nekik van, nem is egy. Ők dolgoznak helyettük, és ők nem cigányok. A törvények szerint ezt eddig sem tehették volna, mi fog ezen változni? Másik példa. A cégemnek szerződése van a munkaügyi központtal, munkaerőt fogadunk, idénymunkára, de állandóra is. A MK kiküldte hozzánk a cigány munkaerőt, aki hozta a kis papírját, ugyan írnám már alá, hogy nem tudom foglalkoztatni. Mondom: nem írom alá, mert van munka. De ő nem akar dolgozni, csak írjam alá, és már itt sincs. Nem írtam alá. Másnap jött a telefon a MK-ból, írjam alá a papírt, mert megszakad a jogfolytonossága, nem tudják utalni a pénzt, nem akarhatok így kibaszni egy emberrel, és különben is ilyen munkaerővel jobb ha nem is kezdek. Aláírtam. Ki vagyok én, hogy veszélyeztessem a megélhetését? Ezen mi fog változni? Ha betódulnak csapatostól az ügyintézőhöz, hidd el, nem fogja erőltetni, hogy Debrecenbe küldje kubikolni, aláírja hogy megjelent oszt kész. Ennyi a problémám.apeszos
És miért lenne ez szívás?
Ez nem a szivatásról szól, hanem megoldás az általatok - és ezek szerint a kormányzat által is- súlyosnak ítélt segély-problémára.
Mi a gond ezzel?
Valóban érdekelne kifejtve.
Azt tudom nekem mi a gondom ezzel, (gusztustalannak, képmutatónak, álságosnak, és fasisztoidnak tartom), de érdekelne, hogy neked, nektek, cigányutálattól súlytottaknak mi a problémátok ezzel?Sobri Jóska
Hogy egy dolog a törvény, másik a rögvalóság.
Hogy nekem is van cigány ismerősöm, akit mikor közmunkabüntetésre ítéltek mert seftelt, és elment reggel 8-ra, úgy zavartak haza negyed 9-kor, mert nem tudtak vele semmit se kezdeni. És nem csak őt, még sok másikat. Nemcsak cigányt.
De ha elfogadod, hogy Magyarországon úgyse megoldás pl. ez a mostani közmunka-dolog, akkor miért mondod, hogy "közmunkára a cigányokkal", vagy gettóba, vagy bármit, ami bár radikális megoldás, de tudod jól, hogy úgyis van kiskapu, és bár lehet megveted a cigányokat, de azt el kell ismerned, hogy nem hülyék, főleg ha a saját előnyeikről van szó, vagyis meg is fogják ezeket találni szinte tetszőleges intézkedés dacára, persze az azonnali genocídiumtól eltekintve?
több mint 13 éve
az amit írsz, nem kivitelezhető vidéken, vagy pedig vidékről. Példaként egy apa elveszti az állását az nem fogja vinni az asszonyt (akinek van állása) meg a két gyereket több 10 vagy 100 km-rel odébb. És így, ha ki is tudna bekkelni mondjuk fél évet munkanélkülin mire állást kap, nem kap egy fillért se.Sajnos a honi viszonyok egyik rákfenéje, hogy szinte mindenkinek saját lakása van, a bérlakások piacán nem megfelelő a kínálat és a fizetések mértékéhez képest drága is a bérleti díj. Ezért sem mobil a munkaerő.
Nem azzal van baj, hogy azokat akik a segélyért nem tettek eddig semmit, dolgoztatjuk, hanem azzal, hogy azokat akik elvesztik az állásukat egy kalap alá vesszük a notórius munkakerülőkkel.zinedine5
Ésszerűen hangzik a közmunkán belüli differenciálás, nem minden emberrel kéne "követ fejtetni", arra alkalmas embereket lehetne használni értelmesebb feladatokra. Bizonyos európai országokban ennek már hagyománya van, remélhetőleg azon példáknak nálunk is lesz hatása.
több mint 13 éve
Ezzel teljesen egyet tudok érteni, leginkább az utolsó mondatoddal. De sajnos Zinedin véleménye is nagyon erős....Véleményem szerint aki fizikailag megfelel a közmunka követelményeinek, az előbb-utóbb találni fog legalább a közmunkához hasonló munkát, normálisabb pénzért.Budapesten, piacképes végzettséggel találsz. Ha nem itt laksz, akkor költözz fel, vagy menj olyan helyre, ahol van meló.Egy költözés -a tanulásról/átképzésről nem is beszélve- nem két fillérbe kerül, ha egyedül megy akkor sem. Ha nincsenek tartalékai, vagy teszem azt idősebb negyvenes emberről van szó, ez sem jön be, hiába ad lejjebb, nagyon már nincs hová. Azokról az emberekről van szó java részt, akik szeretnének dolgozni, de nem kapnak munkát. Igazad van, szar ügy. Ők el fogják vállalni a melót a messzeségben is, de akkor érdemben nem marad idejük rendes munkát találni, pláne tanulni. De azt kívánom jöjjön be a törvény, mert sokaknak ez is megoldás. De szerintem nem fog bejönni.apeszos
Ha nincs piacképes végzettséged, akkor tanulj vagy menj messzebbre, vagy adj lejjebb az igényeidből.
ha ezek után sincs állásod, akkor tényleg csak a közmunka marad. ez a kapitalizmus.
Biztosan lesznek majd rémtörténetek diplomás emberkékről, akik hólyagos tenyérrel rosszul fogják magukat érezni, de a jellemző az lesz, hogy azok fognak közmunkázni, akiket már sehova se vesznek fel. 8 általánossal vagy azzal se rendelkező embereket, akik az összes munkanélküli 40%-t teszik kiatapapa
Egy 4 órás, helyhez közeli közmunka esetén lehet tanulni szvsz, a felnőttképzés állami támogatása most is létező intézmény.
Biztos szükség lesz a rendszer további finomhangolására, de szvsz ez a megfelelő irány és nem azok miatt, akik dolgozni akarnak, hanem azok miatt, akik életükben még nem mozdultak meg és csak a segélyt számolják.atapapa
több mint 13 éve
Nagyjából egyetértek, bár megjegyzem, hogy a támogatottságuk csökkent, csak akik elpártolnak tőlük, azoknak most fogalmuk sincs kire szavazzanak. Megértem őket mert elfogytak az alternatívák.http://vastagbor.blog.hu/2011/06/20/foglalt_beremeles_a_maganszferaban?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=indexSajnos nem hülyébbek. Nyilván tanultak a 2002-2010-es MSZP ámokfutásból. Nyilván hasonlót művelnek, csak más, finomabb eszközökkel. Nem annyira nyíltan. Tehetik, mert be vannak betonozva. Tényleg csak arra kell odafigyelniük, hogy ezek a dolgok ne nagyon szivárogjanak ki a nagyobb nyilvánosság elé. Eltelt egy év, gyakorlatilag alig csökkent a támogatottságuk.Vrijbloed
Most már egészen biztos vagyok benne, hogy ezek hülyébbek mint az elődeik.zinedine5
atapapa: az amit írsz, nem kivitelezhető vidéken, vagy pedig vidékről. Példaként egy apa elveszti az állását az nem fogja vinni az asszonyt (akinek van állása) meg a két gyereket több 10 vagy 100 km-rel odébb. És így, ha ki is tudna bekkelni mondjuk fél évet munkanélkülin mire állást kap, nem kap egy fillért se.
Nem azzal van baj, hogy azokat akik a segélyért nem tettek eddig semmit, dolgoztatjuk, hanem azzal, hogy azokat akik elvesztik az állásukat egy kalap alá vesszük a notórius munkakerülőkkel.
több mint 13 éve
Véleményem szerint aki fizikailag megfelel a közmunka követelményeinek, az előbb-utóbb találni fog legalább a közmunkához hasonló munkát, normálisabb pénzért.Budapesten, piacképes végzettséggel találsz. Ha nem itt laksz, akkor költözz fel, vagy menj olyan helyre, ahol van meló.Egy költözés -a tanulásról/átképzésről nem is beszélve- nem két fillérbe kerül, ha egyedül megy akkor sem. Ha nincsenek tartalékai, vagy teszem azt idősebb negyvenes emberről van szó, ez sem jön be, hiába ad lejjebb, nagyon már nincs hová. Azokról az emberekről van szó java részt, akik szeretnének dolgozni, de nem kapnak munkát. Igazad van, szar ügy. Ők el fogják vállalni a melót a messzeségben is, de akkor érdemben nem marad idejük rendes munkát találni, pláne tanulni. De azt kívánom jöjjön be a törvény, mert sokaknak ez is megoldás. De szerintem nem fog bejönni.apeszos
Ha nincs piacképes végzettséged, akkor tanulj vagy menj messzebbre, vagy adj lejjebb az igényeidből.
ha ezek után sincs állásod, akkor tényleg csak a közmunka marad. ez a kapitalizmus.
Biztosan lesznek majd rémtörténetek diplomás emberkékről, akik hólyagos tenyérrel rosszul fogják magukat érezni, de a jellemző az lesz, hogy azok fognak közmunkázni, akiket már sehova se vesznek fel. 8 általánossal vagy azzal se rendelkező embereket, akik az összes munkanélküli 40%-t teszik kiatapapa
Egy 4 órás, helyhez közeli közmunka esetén lehet tanulni szvsz, a felnőttképzés állami támogatása most is létező intézmény.
Biztos szükség lesz a rendszer további finomhangolására, de szvsz ez a megfelelő irány és nem azok miatt, akik dolgozni akarnak, hanem azok miatt, akik életükben még nem mozdultak meg és csak a segélyt számolják.
több mint 13 éve
Budapesten, piacképes végzettséggel találsz. Ha nem itt laksz, akkor költözz fel, vagy menj olyan helyre, ahol van meló.Egy költözés -a tanulásról/átképzésről nem is beszélve- nem két fillérbe kerül, ha egyedül megy akkor sem. Ha nincsenek tartalékai, vagy teszem azt idősebb negyvenes emberről van szó, ez sem jön be, hiába ad lejjebb, nagyon már nincs hová. Azokról az emberekről van szó java részt, akik szeretnének dolgozni, de nem kapnak munkát. Igazad van, szar ügy. Ők el fogják vállalni a melót a messzeségben is, de akkor érdemben nem marad idejük rendes munkát találni, pláne tanulni. De azt kívánom jöjjön be a törvény, mert sokaknak ez is megoldás. De szerintem nem fog bejönni.
több mint 13 éve
Hanem ki?Jaj szegény fejemnek súlytott lettem. Akkor mondom: mert nekik a segély munka nélkül jár. Példa: A lépcsőházunkban nyolc család él, ebből öt cigány. A saját bevallásuk szerint is, egyetlen percet nem dolgozott egyik sem. Harmincas-negyvenes emberekről beszélek. Szociális segélyen + családi pótlékon élnek. Meg "vasazásból". Hallottál a csicskákról? Na nekik van, nem is egy. Ők dolgoznak helyettük, és ők nem cigányok. A törvények szerint ezt eddig sem tehették volna, mi fog ezen változni? Másik példa. A cégemnek szerződése van a munkaügyi központtal, munkaerőt fogadunk, idénymunkára, de állandóra is. A MK kiküldte hozzánk a cigány munkaerőt, aki hozta a kis papírját, ugyan írnám már alá, hogy nem tudom foglalkoztatni. Mondom: nem írom alá, mert van munka. De ő nem akar dolgozni, csak írjam alá, és már itt sincs. Nem írtam alá. Másnap jött a telefon a MK-ból, írjam alá a papírt, mert megszakad a jogfolytonossága, nem tudják utalni a pénzt, nem akarhatok így kibaszni egy emberrel, és különben is ilyen munkaerővel jobb ha nem is kezdek. Aláírtam. Ki vagyok én, hogy veszélyeztessem a megélhetését? Ezen mi fog változni? Ha betódulnak csapatostól az ügyintézőhöz, hidd el, nem fogja erőltetni, hogy Debrecenbe küldje kubikolni, aláírja hogy megjelent oszt kész. Ennyi a problémám.
Ez nem a szivatásról szól, hanem megoldás az általatok - és ezek szerint a kormányzat által is- súlyosnak ítélt segély-problémára.
Mi a gond ezzel?
Azt tudom nekem mi a gondom ezzel, (gusztustalannak, képmutatónak, álságosnak, és fasisztoidnak tartom), de érdekelne, hogy neked, nektek, cigányutálattól súlytottaknak mi a problémátok ezzel?Sobri Jóska
több mint 13 éve
Budapesten, piacképes végzettséggel találsz. Ha nem itt laksz, akkor költözz fel, vagy menj olyan helyre, ahol van meló.Mintha olyan sok munkalehetőség lenne ebben az országban. 😊 A "keresek másikat" részen meg felröhögtem..keresni lehet, csak épp nem találsz.Amadeus91azért tartod jónak mert van munkád.nem kötelező közmunkára menni.
ha kirúgnának és pestiként kellene építened debrecenben a Kósa Lajos Fieldet egy barakkban 20 cigánnyal már annyira nem lenne vicces...haromt
ha nincs munkám, keresek másikat. ha a képzettségemnek nem lesz megfelelő, akkor lejjebb adok a munkavállalói igényeimből vagy elgondolkodom azon, hogy olyan helyre ingázom, vagy akár költözöm, ahol szükség van rám belföldön.
na a magyarok komoly többségének ez eszébe se jut. ha nincs meg a kiszemelt munka legfeljebb negyed órára a lakástól, akkor lazulunk még egy picit.
ezt most is lehet, csak már nem jár érte pénz.
atapapa
Biztosan lesznek majd rémtörténetek diplomás emberkékről, akik hólyagos tenyérrel rosszul fogják magukat érezni, de a jellemző az lesz, hogy azok fognak közmunkázni, akiket már sehova se vesznek fel. 8 általánossal vagy azzal se rendelkező embereket, akik az összes munkanélküli 40%-t teszik ki
több mint 13 éve
http://vastagbor.blog.hu/2011/06/20/foglalt_beremeles_a_maganszferaban?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=indexSajnos nem hülyébbek. Nyilván tanultak a 2002-2010-es MSZP ámokfutásból. Nyilván hasonlót művelnek, csak más, finomabb eszközökkel. Nem annyira nyíltan. Tehetik, mert be vannak betonozva. Tényleg csak arra kell odafigyelniük, hogy ezek a dolgok ne nagyon szivárogjanak ki a nagyobb nyilvánosság elé. Eltelt egy év, gyakorlatilag alig csökkent a támogatottságuk.
Most már egészen biztos vagyok benne, hogy ezek hülyébbek mint az elődeik.zinedine5
több mint 13 éve
Amadeus the Young
32 898
Mintha olyan sok munkalehetőség lenne ebben az országban. 😊 A "keresek másikat" részen meg felröhögtem..keresni lehet, csak épp nem találsz.azért tartod jónak mert van munkád.nem kötelező közmunkára menni.
ha kirúgnának és pestiként kellene építened debrecenben a Kósa Lajos Fieldet egy barakkban 20 cigánnyal már annyira nem lenne vicces...haromt
ha nincs munkám, keresek másikat. ha a képzettségemnek nem lesz megfelelő, akkor lejjebb adok a munkavállalói igényeimből vagy elgondolkodom azon, hogy olyan helyre ingázom, vagy akár költözöm, ahol szükség van rám belföldön.
na a magyarok komoly többségének ez eszébe se jut. ha nincs meg a kiszemelt munka legfeljebb negyed órára a lakástól, akkor lazulunk még egy picit.
atapapa
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 13 éve
Dehát nem vagyunk szemben.Én csak kérdezem mi a gond ezzel a "cigányokat közmunkára" ötlettel?
Egyébként meglep, hogy vitát, ellentmondást lehet ott is keresni, ahol csak pár kérdés hangzott el.
több mint 13 éve
Hanem ki?Most milyen jó nekem, hogy megígértem magamnak, hogy nem vagyok hajlandó semmiben vitába szállni veled. 😊
Mi a gond ezzel?
több mint 13 éve
Hanem ki?És miért lenne ez szívás?
Mi a gond ezzel?
Azt tudom nekem mi a gondom ezzel, (gusztustalannak, képmutatónak, álságosnak, és fasisztoidnak tartom), de érdekelne, hogy neked, nektek, cigányutálattól súlytottaknak mi a problémátok ezzel?
több mint 13 éve
Mert nem ők fogják megszívni..... 😊Én basztam el, elnézést. 😊Én azt nem értem, hogy akik fröcsögtek, hogy "lófasz segélyt a cigányoknak", meg "közmunkára mindet", pl. akikre emlékszem haromt, vagy Schleck, azok most miért akadnak ki, amikor egy kormány ezt szintén így gondolja, és nekifog valami ilyen - egyébként számomra ótvar, gusztustalan - intézkedésnek, igaz nem faji alapon definiálva a cigányokat, hanem kb. úgy, hogy "minden szarházi ingyenélő"?Sobri JóskaÉn miért maradtam ki? 😛apeszos
Szóval miért akadsz ki, mikor itt a jókis "cigányokat közmunkára"-törvényed?Sobri Jóska
több mint 13 éve
Én basztam el, elnézést. 😊Én azt nem értem, hogy akik fröcsögtek, hogy "lófasz segélyt a cigányoknak", meg "közmunkára mindet", pl. akikre emlékszem haromt, vagy Schleck, azok most miért akadnak ki, amikor egy kormány ezt szintén így gondolja, és nekifog valami ilyen - egyébként számomra ótvar, gusztustalan - intézkedésnek, igaz nem faji alapon definiálva a cigányokat, hanem kb. úgy, hogy "minden szarházi ingyenélő"?Sobri JóskaÉn miért maradtam ki? 😛apeszos
Szóval miért akadsz ki, mikor itt a jókis "cigányokat közmunkára"-törvényed?
több mint 13 éve
Én azt nem értem, hogy akik fröcsögtek, hogy "lófasz segélyt a cigányoknak", meg "közmunkára mindet", pl. akikre emlékszem haromt, vagy Schleck, azok most miért akadnak ki, amikor egy kormány ezt szintén így gondolja, és nekifog valami ilyen - egyébként számomra ótvar, gusztustalan - intézkedésnek, igaz nem faji alapon definiálva a cigányokat, hanem kb. úgy, hogy "minden szarházi ingyenélő"?Sobri JóskaÉn miért maradtam ki? 😛
több mint 13 éve
Én azt nem értem, hogy akik fröcsögtek, hogy "lófasz segélyt a cigányoknak", meg "közmunkára mindet", pl. akikre emlékszem haromt, vagy Schleck, azok most miért akadnak ki, amikor egy kormány ezt szintén így gondolja, és nekifog valami ilyen - egyébként számomra ótvar, gusztustalan - intézkedésnek, igaz nem faji alapon definiálva a cigányokat, hanem kb. úgy, hogy "minden szarházi ingyenélő"?
több mint 13 éve
azért tartod jónak mert van munkád.nem kötelező közmunkára menni.
A közmunkában történő sokórás ingázással, táborozással én se értek egyet, de szvsz ez tömegesen nem fog előfordulni, mivel ennek a költségeivel már inkább megéri felvenni a környékről egy motivált embert, rendes pénzért.
Közmunkára nem azok az emberek fognak jellemzően járni, akiknek ha volt lehetőségük, akkor dolgoztak, hanem azok, akik segélyből való létfenntartásra rendezkedtek be.
több mint 13 éve
azért tartod jónak mert van munkád.Segélyért....
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
azért tartod jónak mert van munkád.ha kirúgnának és pestiként kellene építened debrecenben a Kósa Lajos Fieldet egy barakkban 20 cigánnyal már annyira nem lenne vicces...
több mint 13 éve
Szóval leszámítva kb. a lényegét. Számomra az eddigi fideszes kormányzás legellenszenvesebb törvényjavaslata ez. Hihetetlen, hogy ezt komolyan gondolják.teljesen elfogadhatónak tartom, leszámítva a több órás utaztatás/szállásolás intézményét és a közmunkakölcsönzést.atapapaezt még nem hallottam 😊atapapaA közmunkaprogramról mi a véleményed? Komolyan érdekelne.Schleck
több mint 13 éve
teljesen elfogadhatónak tartom, leszámítva a több órás utaztatás/szállásolás intézményét és a közmunkakölcsönzést.A közmunkaprogramról mi a véleményed? Komolyan érdekelne.SchleckSzóval a fülkeforradalom az a tömeges ruhapróba a Westendben.Dzsokijuingezt még nem hallottam 😊atapapa
több mint 13 éve
barakkokban elszállásolt közmunkások, nyugdíjas rendőrök őrizetében építik a Népstadiont(ja nem, Puskás)Akkor ennek örülnöd kellene, hiszen pár hete még Rákosit ajnároztad. 😊
1950 reloadedharomt
Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 13 éve
A közmunkaprogramról mi a véleményed? Komolyan érdekelne.Szóval a fülkeforradalom az a tömeges ruhapróba a Westendben.Dzsokijuingezt még nem hallottam 😊atapapa