Politika
65 feliratkozó
több mint 14 éve
Már ne haragudj, de te most arra célzol, hogy a magyar jobboldal szerint a holokauszt nem történt meg, esetleg relativizálná, stb? Szerintem ezen a területen a Jobbikon kívül teljes konszenzus van a politikai erők között, pontosan ezért írtam mérsékelt jobboldalról.Az egész gondolatmenetedben egyetlenegy furcsa, érthetetlen, ellentmondásos nekem (zavar 😊 ). Trianon (kibeszéletlensége) okán Téged zavar, hogy a határon túli magyarokat hátrányok érik, történelmietlen következtetésekre jutnak emberek stb., elég széleskörűen leírod (egyet is értek vele!), milyen következményei, veszélyei vannak Trianon feldolgozatlanságának. Ezek után az egész Holokauszt témában az zavar hogy a zsidók irtóznak a mérsékelt jobboldaltól?!De ha mindenki megismeri a szitut objektíven, akkor mi van? Mitől lesz jobb? Akkor van értelme valamit tudni, ha abból profitálni is lehet valamit, esetleg szórakoztat,kopasz barátaink erre a gondolatmenetre teszik fel a kérdést: ezen az alapon mi szükség van a holokausztról szóló megemlékezésekre, a szembenézésre, az oda vezető folyamatok megértésére?
Ma ezekben a beleszarós időkben ugyan minek 90 évvel ezelötti nyomorúságokon, vagy minősítés nélkül: történéseken zakatolni?
Az információ fontos, mindig, azt elismerem, de ez mondjuk a legfontosabb 1 millió információ listáján nem lenne az első 900ezerben.
Sobri Jóska
nagyon is szükség van rá, és ez nem egy olyan kosár, ahonnan mindenki kiválogatja maga számára a politikai ízlésének, képzettségének, vérmérsékletének megfelelő portékákat. itt mindennek meg van a maga helye és szerepe.
nekem, Budapesten született és itt élő magyarnak tényleg tök mindegy, hogy 90 éve mi történt ahogy az se zavarja a hétköznapjaimat hogy 1944-ben mi történt.
az viszont zavar, hogy akad a határtól nem messze néhány millió magyar, akiknek Trianon még ma is valóság, és még ma is érik őket naponta a származásuk miatt hátrányok. Ezért úgy vélem, hogy a mindenkori magyar kormányzatnak kutya kötelessége nem szavazati jogot adni nekik, de törődni velük (ahogy Izrael állam is teljesen jogosan háborodik fel a világ bármely részén nem izraeli állampolgár zsidókat ért negatív diszkrimináció miatt)
ahogyan ezzel összefüggésben az is zavar, hogy a területveszteségek kialakulásához vezető utakat sok balfék ma is zsidó összeesküvésként értékeli és úgy tekint a Tanácsköztársaságra, mint a trianoni békefeltételeket alapjaiban meghatározó eseményre.
És MA ennek fényében ítél meg zsidót, baloldalit, rosszabb esetben a holokausztot is, és kelt felesleges feszültségeket.
És igen, még az is zavart, amikor Orbán arról beszélt, hogy a baloldal mindig rárontott a nemzetére, de őszinte leszek, az is zavar, hogy sok magyar zsidó még ma is a 60-70 évvel ezelőtt történt események miatt irtózik még a mérsékelt jobboldaltól is.atapapa
A kettő között lehet kapcsolatot találni: mindkét "esemény" kibeszéletlensége, feldolgozatlansága. De a jobboldal (bizonyos része) az, amelyik csak az egyik eseményt tekinti magyar tragédiának, a másikról jobb esetben nem akar beszélni. Kíváncsi vagyok, hogyan érezne/vélekedne egy jobboldali érzelmű ember az egész baloldalról, ha egy baloldali azt találná mondani, hogy Trianon nem történt meg. Trianonnal kapcsolatban ha csak utalás hangzik el arra vonatkozóan, hogy ebbe a döntésbe a mi szerepünk okozta következmények is belejátszottak, akkor egységes felhördülés a válasz a jobb oldalról, mert Trianon az antant és csatlós államainak a diktátuma volt, amin csak rontott a zsidó Tanácsköztársaság. (Persze ezek között egy sincs, aki hallott volna Stromfeld Aurélról.) Ahogy baloldalról nem hallani olyat, hogy Trianont csak magunknak köszönhetjük, úgy hallani jobboldalról, hogy a baloldal mindig ráront a nemzetére.
(Btw. Amíg jobboldali politikus - magánemberként, hehe - Horthy újratemetésén teszi tiszteletét, meg tudom érteni egy zsidó viszolygását a (mérsékelt) jobboldaltól.)
Szóval, nagyon is egyetértek Veled abban, hogy Trianonról kell történelmi feldolgozás (képesek vagyunk rá?) és ennek alapján nagyon sokat kell beszélni róla. S ugyanennyire állok értetlenül azelőtt, hogy ezek fényében miért tud Téged zavarni a magyar zsidók viszolygása a magyar jobboldaltól.tomi-tomi
Az csak mellékszál és nem történészként nem akarok parttalan vitákat gerjeszteni, de Horthy temetésén való részvételből nem következtetnék automatikusan bárkinek a holokauszthoz fűződő viszonyára. Pont most volt a hvg.hu-n is egy komoly perpatvar Sebők egy Horthyról írt cikkéből.
De ebbe tényleg nem akarok belemenni. Bár sok embertől sok mindent olvastam a témában, nem értek hozzá és nem akarom a számomra hihető véleményeket visszaböfögni arról, hogy Horthy '44-ben pontosan miben volt felelős.
több mint 14 éve
Az egész gondolatmenetedben egyetlenegy furcsa, érthetetlen, ellentmondásos nekem (zavar 😊 ). Trianon (kibeszéletlensége) okán Téged zavar, hogy a határon túli magyarokat hátrányok érik, történelmietlen következtetésekre jutnak emberek stb., elég széleskörűen leírod (egyet is értek vele!), milyen következményei, veszélyei vannak Trianon feldolgozatlanságának. Ezek után az egész Holokauszt témában az zavar hogy a zsidók irtóznak a mérsékelt jobboldaltól?!De ha mindenki megismeri a szitut objektíven, akkor mi van? Mitől lesz jobb? Akkor van értelme valamit tudni, ha abból profitálni is lehet valamit, esetleg szórakoztat,kopasz barátaink erre a gondolatmenetre teszik fel a kérdést: ezen az alapon mi szükség van a holokausztról szóló megemlékezésekre, a szembenézésre, az oda vezető folyamatok megértésére?
Ma ezekben a beleszarós időkben ugyan minek 90 évvel ezelötti nyomorúságokon, vagy minősítés nélkül: történéseken zakatolni?
Az információ fontos, mindig, azt elismerem, de ez mondjuk a legfontosabb 1 millió információ listáján nem lenne az első 900ezerben.
Sobri Jóska
nagyon is szükség van rá, és ez nem egy olyan kosár, ahonnan mindenki kiválogatja maga számára a politikai ízlésének, képzettségének, vérmérsékletének megfelelő portékákat. itt mindennek meg van a maga helye és szerepe.
nekem, Budapesten született és itt élő magyarnak tényleg tök mindegy, hogy 90 éve mi történt ahogy az se zavarja a hétköznapjaimat hogy 1944-ben mi történt.
az viszont zavar, hogy akad a határtól nem messze néhány millió magyar, akiknek Trianon még ma is valóság, és még ma is érik őket naponta a származásuk miatt hátrányok. Ezért úgy vélem, hogy a mindenkori magyar kormányzatnak kutya kötelessége nem szavazati jogot adni nekik, de törődni velük (ahogy Izrael állam is teljesen jogosan háborodik fel a világ bármely részén nem izraeli állampolgár zsidókat ért negatív diszkrimináció miatt)
ahogyan ezzel összefüggésben az is zavar, hogy a területveszteségek kialakulásához vezető utakat sok balfék ma is zsidó összeesküvésként értékeli és úgy tekint a Tanácsköztársaságra, mint a trianoni békefeltételeket alapjaiban meghatározó eseményre.
És MA ennek fényében ítél meg zsidót, baloldalit, rosszabb esetben a holokausztot is, és kelt felesleges feszültségeket.
És igen, még az is zavart, amikor Orbán arról beszélt, hogy a baloldal mindig rárontott a nemzetére, de őszinte leszek, az is zavar, hogy sok magyar zsidó még ma is a 60-70 évvel ezelőtt történt események miatt irtózik még a mérsékelt jobboldaltól is.atapapa
A kettő között lehet kapcsolatot találni: mindkét "esemény" kibeszéletlensége, feldolgozatlansága. De a jobboldal (bizonyos része) az, amelyik csak az egyik eseményt tekinti magyar tragédiának, a másikról jobb esetben nem akar beszélni. Kíváncsi vagyok, hogyan érezne/vélekedne egy jobboldali érzelmű ember az egész baloldalról, ha egy baloldali azt találná mondani, hogy Trianon nem történt meg. Trianonnal kapcsolatban ha csak utalás hangzik el arra vonatkozóan, hogy ebbe a döntésbe a mi szerepünk okozta következmények is belejátszottak, akkor egységes felhördülés a válasz a jobb oldalról, mert Trianon az antant és csatlós államainak a diktátuma volt, amin csak rontott a zsidó Tanácsköztársaság. (Persze ezek között egy sincs, aki hallott volna Stromfeld Aurélról.) Ahogy baloldalról nem hallani olyat, hogy Trianont csak magunknak köszönhetjük, úgy hallani jobboldalról, hogy a baloldal mindig ráront a nemzetére.
(Btw. Amíg jobboldali politikus - magánemberként, hehe - Horthy újratemetésén teszi tiszteletét, meg tudom érteni egy zsidó viszolygását a (mérsékelt) jobboldaltól.)
Szóval, nagyon is egyetértek Veled abban, hogy Trianonról kell történelmi feldolgozás (képesek vagyunk rá?) és ennek alapján nagyon sokat kell beszélni róla. S ugyanennyire állok értetlenül azelőtt, hogy ezek fényében miért tud Téged zavarni a magyar zsidók viszolygása a magyar jobboldaltól.
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 14 éve
De ha mindenki megismeri a szitut objektíven, akkor mi van? Mitől lesz jobb? Akkor van értelme valamit tudni, ha abból profitálni is lehet valamit, esetleg szórakoztat,kopasz barátaink erre a gondolatmenetre teszik fel a kérdést: ezen az alapon mi szükség van a holokausztról szóló megemlékezésekre, a szembenézésre, az oda vezető folyamatok megértésére?
Sobri Jóska
És igen, még az is zavart, amikor Orbán arról beszélt, hogy a baloldal mindig rárontott a nemzetére, de őszinte leszek, az is zavar, hogy sok magyar zsidó még ma is a 60-70 évvel ezelőtt történt események miatt irtózik még a mérsékelt jobboldaltól is.
több mint 14 éve
http://michaelknight.blog.hu/2011/06/06/egjen_a_zsir_3?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=indexzinedine5Király, akkor a Nagy Hoff is egyetért velem. 😀
több mint 14 éve
De ha mindenki megismeri a szitut objektíven, akkor mi van? Mitől lesz jobb? Akkor van értelme valamit tudni, ha abból profitálni is lehet valamit, esetleg szórakoztat,Azért fontos mert máig eszerint élünk itt a Kárpát-medencében. Lehet itt idealista internaiconalizmust hirdetni és közölni, hogy ezek a határok jelentéktelenek de sajnos/nem sajons ez egyhamar nem fog bekövetkezni. Addig pedig érdemes tudni, hogy a Kárpát-medence, azaz legközelebbi élőhelyünk mégis hogyan néz ki és miért néz ki úgy, ahogy, mert ezzel közelebb kerülünk a kulturális problémák megoldásához, vagy legalább megértéséhez. Ne mondd nekem, hogy te nem tudod, hogy ma ez a történelem fő relevanciája, amikor a különböző kultúrák egyre élesebben mutatkoznak az ezzel egyidejű globalizáció mellett, a történelem segít megérteni, miről is van szó (mondom ezt, miközben civilizációtörténet vizsgára tanulok, valahogy muszáj igazolnom, hogy nem teljesen értelmetlen, amit csinálok 😂 ).
De persze kiváncsi vagyok más szerint miért fontos infó, és nem ilyen megfoghatatlan, és idejétmúlt, avétos dolgokra gondolok, hogy nemzettudat, meg büszkeség.Sobri Jóska
több mint 14 éve
De ha mindenki megismeri a szitut objektíven, akkor mi van? Mitől lesz jobb? Akkor van értelme valamit tudni, ha abból profitálni is lehet valamit, esetleg szórakoztat,Ma ezekben a beleszarós időkben ugyan minek 90 évvel ezelötti nyomorúságokon, vagy minősítés nélkül: történéseken zakatolni?
De persze kiváncsi vagyok más szerint miért fontos infó, és nem ilyen megfoghatatlan, és idejétmúlt, avétos dolgokra gondolok, hogy nemzettudat, meg büszkeség.
több mint 14 éve
Az a videó nem elsősorban a történelemtudásról szól szvsz, hanem általában arról, hogy manapság a többség mindenbe szarik, ami nem egy jó jelenség. Pl. azért az elég releváns ma is, hogy kik a kormánytagok, aztán fogalma nincs egy átlag értelmiséginek róluk. Igazából a bárminemű érdeklődés a világ dolgai iránt hiányzik, legfeljebb az utazást élvezi a nép.Pont ennyi. 😊a nemzeti ünnepnek annyi a lényege hogy nem dolgozni 😊OrkNa ugye hogy van relevanciája a mára nézve a történelemnek 😂Rajna
Nem azt mondtam, hogy egy nemzeti ünnepet töröljenek el, nem kell semmit se csinálni, csak nem kell túlpörögni, túlmisztifikálni 90 évvel ezelötti dolgokat, mikor 1-2 emberöltő, és nem lesznek határok Európában (technikailag már most se látszódnak), és mindenki őrülten kínaiul fog tanulni, olyan mindegy lesz 150-200 éve hol húzódtak határok, meg milyen mókás államalakulatok hirdették önnön fontosságukat.
De ha láttad azt a 2 videót amit műegyetemistákkal és bölcsészekkel csináltak a Bombagyárosok, akkor érted miről beszélek.
Azt se tudta a 90%, hogy a 2.VH mikor volt, akkor mennyire érdeklik az embereket a trianoni békék? Semennyire.Sobri Jóska
Trianont szerintem sem érdemes túlspilázni de attól még sztem simán fontosabb mint '56 vagy méginkább '48 ami viszont eléggé nyomatva van már óvodától kezdve. Nem a siránkozást kéne erőltetni persze, csak a szitut viszonylag objektíven (ez nem szokott menni).
több mint 14 éve
Pont ennyi. 😊a nemzeti ünnepnek annyi a lényege hogy nem dolgozni 😊OrkNa ugye hogy van relevanciája a mára nézve a történelemnek 😂Rajna
Nem azt mondtam, hogy egy nemzeti ünnepet töröljenek el, nem kell semmit se csinálni, csak nem kell túlpörögni, túlmisztifikálni 90 évvel ezelötti dolgokat, mikor 1-2 emberöltő, és nem lesznek határok Európában (technikailag már most se látszódnak), és mindenki őrülten kínaiul fog tanulni, olyan mindegy lesz 150-200 éve hol húzódtak határok, meg milyen mókás államalakulatok hirdették önnön fontosságukat.
De ha láttad azt a 2 videót amit műegyetemistákkal és bölcsészekkel csináltak a Bombagyárosok, akkor érted miről beszélek.
Azt se tudta a 90%, hogy a 2.VH mikor volt, akkor mennyire érdeklik az embereket a trianoni békék? Semennyire.
Kissé passzol: http://www.youtube.com/watch?v=YpGHpVA3028
több mint 14 éve
a nemzeti ünnepnek annyi a lényege hogy nem dolgozni 😊OrkNa ugye hogy van relevanciája a mára nézve a történelemnek 😂
több mint 14 éve
a nemzeti ünnepnek annyi a lényege hogy nem dolgozni 😊
több mint 14 éve
Trianon nem politikai kérdés, viszont teljesen lényegtelen, és érdektelen 2011-ben.Ennyi erővel minden nemzeti ünnepet/gyásznapot akármit el kell törölni, mert október 6 meg március 15 aztán tényleg totál irreleváns.
Attól, hogy valaki ismeri a történelmet még nem talál okvetlenül megoldást a jelen, és a saját létének probémáira.
Persze lehet rugózni a trianoni kastélyban történéteken, de most, hogy Európa kebelén egyesülünk teljesen irreleváns, hogy így mondjam.
Kábé mint azon pörögni, hogy 54-ben nem mi nyertük a soccer vb-t.
Szomorú, igazságtalan esemény, de semmi lényeges kapcsolódási pontja nincs 2011 magyar valóságához, még akkor sem, ha néhány történészérzületű értelmiségi, és szélsőjobbos politikai szereplő igyekszik is túlmisztifikálni.Sobri Jóska
több mint 14 éve
Trianon nem politikai kérdés, viszont teljesen lényegtelen, és érdektelen 2011-ben.Attól, hogy valaki ismeri a történelmet még nem talál okvetlenül megoldást a jelen, és a saját létének probémáira.
Persze lehet rugózni a trianoni kastélyban történéteken, de most, hogy Európa kebelén egyesülünk teljesen irreleváns, hogy így mondjam.
Kábé mint azon pörögni, hogy 54-ben nem mi nyertük a soccer vb-t.
Szomorú, igazságtalan esemény, de semmi lényeges kapcsolódási pontja nincs 2011 magyar valóságához, még akkor sem, ha néhány történészérzületű értelmiségi, és szélsőjobbos politikai szereplő igyekszik is túlmisztifikálni.
több mint 14 éve
Arra gondoltam, hogy amint arról írtam, hogy a Trianon-téma jelentőségéhez képest június 4. mennyire nem mond semmit az embereknek, te rögtön tévhitekkel, siránkozással "vádoltál". Pedig csak úgy vélem, hogy ennek alapvető dátumnak kellene lennie minden magyar fejében. Nem azért, mert ezzel minden bajunkat a világ nyakába lehet varrni, hanem mert enélkül még nagy vonalakban is nehezebb megérteni az elmúlt 100 év magyar történelmét, a 2 vhb. közti magyar politikát, a németek karjába történő rohanást, a nagyhatalmak politikáját, a holokausztot, a lakosságcseréket, a magyarok által elkövetett atrocitásokat a területek visszaszerzése során/után, a környező államok magyar kisebbségeinek sorsát a párizsi béke után, stb.
Ha már aktuálpolitika, én pont ezért tartottam jó ötletnek jún. 4-ből magyar összetartozás napot csinálni, beemelni úgy a köztudatba, hogy a 20 év alatt a széljobb által összehordott hülyeségek és az elit mérhetetlenül túlzott polkorrektségének aknáit kikerülve nem a területi kérdésre koncentrálnak, hanem a környező országokban élő magyar kisebbségekre és az ottani állami keretek közti létükre, a helyzetük javítására.
Ahogy írod, az ember a sok utazástól bölcsebb lesz, talán a most szervezett határon túli kirándulások segítik a fiatalokat nem csak a történelmi ismeretszerzésben, hanem a jelen valóságának felismerésében. Talán könnyebben megértik a kisebbségi lét terhét, annak okait, hogy a határon túliak döntő többsége miért nem gondolkodik revízióban, nagyon legfeljebb területi autonómiában.
Hogy a Jobbik ilyenkor se bír magával, az magától értetődő. De ha sikerülne a közvélemény előtt leporolni a trianoni kérdés feszegetésére rakodott sztereotípiákat, annak pont ők lennének a legnagyobb vesztesei szerintem.
több mint 14 éve
Jó, az első cikk érdekes.. a török dolgot még én is viccesnek tartottam, kicsit visszanyúlt Ádám&Éváig, azt hiszem. De abból a szempontból érdekes, hogy el lehet/kell gondolkodni, hogy vajon hol is kezdődött a dolog.. a második cikk az ami inkább a tárgyhoz kötődik, teljesen.Biztos vannak előítéleteim.. bár én ezt nem tudhatom/láthatom objektívan ugye 😊 nem igazán tudom mire utalsz itt, ki is fejtheted, meg is hallgatnám. Sztem az hogy sokfele utazgattam/sokféle kultúrát láttam már és így lettem kozmopolita, jóval nagyobb szerepet játszott a személyiségem eddigi kialakulsában (mert ez nem befejezett dolog), mint az hogy liberális/enyhén balos családi fészekben nőttem fel.. pedig van igazzy, nemzetty hazaffy rokon is 😊
Amit írsz, azzal meg "sajnos" kénytelen vagyok egyet érteni.. 😊 többször egyetértünk mint gondolnád. 😊
Jó lenne továbblépni, emészteni, feldolgozni. Meglátjuk, hogy a polgári kormányzat alatt legalább elindulunk-e a jó úton a következő 3/7 évben. Kissé szkeptikus vagyok (pláne amíg a KDNP-nek/Jobbik-nak ilyen hosszú lánca van.. nem feltétlenül ebben az ügyben egyelőre, de más ügyekben is eleget pattognak, és sajna nem néz a körmükre a nagy testvér), de nekem ne legyen igazam a végén.
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 14 éve
Hogy az előzményei a török hódításig nyúlnak vissza? Persze, mint minden nagy történelmi fordulópontnak, ennek is megvoltak a maga hosszú folyamatokban összegezhető előzményei.június 4. szvsz az egyik legmeghatározóbb dátum a XX. sz-i Magyarország történelmében, jelentőségében és hatásában simán ott a helye okt. 23. mellett. atapapaAkkor már lehet Jalta is, nem? Különösen a második cikk az ami érdekes/kifejezi a véleményem.
Bár én kicsit el vagyok csúszva a komcsik felé 😊 mert az én mottóm az, hogy ideje lassan túllépni a tévhiten, hogy mi vagyunk a világ legszerencsétlenebb nemzete..
http://www.origo.hu/kultura/20110527-interju-hahner-peter-tortenesz-tortenelmi-tevhit-sok-a-hamis-hordalek.html
http://www.komment.hu/tartalom/20110604-velemeny-trianonbol-fakado-ellenteteinken-a-tenyek-elfogadasaval-lephetunk-tul.html?cmnt_page=1Igor
ahogy nézem neked is vannak előítéleteid 😊
szó sincs arról, hogy siránkoznék vagy határt akarnék újrarajzolni. Egyszerűen a trianoni béke hatásait nem lehet túlhangsúlyozni és végre szembe kellene vele nézni, ki kéne beszélni, a helyén kéne tudni kezelni. Egyáltalán tudni kéne, hogy miről van szó. Mert szerintem az 1950-1990 között szocializálódott átlagmillióknak még a tudomásszerzés is szűken adatott meg.
Valamin csak úgy lehet túllépni, ha van lehetőség annak feldolgozására. Trianon feldolgozására nem volt, még az elmúlt 20 évben sem. A politikai elit a témában való kussolásával átengedte a terepet annak a széljobbnak, amely csak hőbörögni tud és Nagy-Magyarországról vizionál.
A kommunizmus indukálta totális szemlesütés és revízió között van néhány lépcsőfok, ott kéne végre valahol megfelelő helyett találni, majd igen, továbblépni.
több mint 14 éve
június 4. szvsz az egyik legmeghatározóbb dátum a XX. sz-i Magyarország történelmében, jelentőségében és hatásában simán ott a helye okt. 23. mellett. atapapaAkkor már lehet Jalta is, nem? Különösen a második cikk az ami érdekes/kifejezi a véleményem.
Bár én kicsit el vagyok csúszva a komcsik felé 😊 mert az én mottóm az, hogy ideje lassan túllépni a tévhiten, hogy mi vagyunk a világ legszerencsétlenebb nemzete..
http://www.origo.hu/kultura/20110527-interju-hahner-peter-tortenesz-tortenelmi-tevhit-sok-a-hamis-hordalek.html
http://www.komment.hu/tartalom/20110604-velemeny-trianonbol-fakado-ellenteteinken-a-tenyek-elfogadasaval-lephetunk-tul.html?cmnt_page=1
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 14 éve
június 4. szvsz az egyik legmeghatározóbb dátum a XX. sz-i Magyarország történelmében, jelentőségében és hatásában simán ott a helye okt. 23. mellett. De nem a csaj tehet arról, hogy a komcsik, majd részben ennek hatására aztán a rendszerváltás óta az elit is tabuként kezelte ezt a témát és a közvéleményben egyáltalán nem forog ez a nap.
több mint 14 éve
most nem azért mert ördög nora forveaaa :love: de mégis honnan kellett volna tudnia h mire gondol a gyerek ? miért ne lehetett volna mondjuk egy családi kötődésű évforduló ami csak neki fontos. nekem meg se fordult elsőre a fejemben h erre gondol.Szerintem nem. Látszik rajta, hogy nem tudja, azért kérdezi. De ezen nem veszünk össze. 😊http://kuruc.info/r/34/80154/öhm, azért legyünk őszinték, ezt inkább 'tanító jellegel' kérdezte, hogy a srác mondja el a tévében mi is van 4-én.sapka
Ördög Nóra meg tehet egy nagy szívességet...
Ostoba, hülye liba.
Örülök, hogy gúnyhatáron túli ember nyerte, és, hogy elhangzott ez élő adásban.Vrijbloed
Vrijbloed
ami nem hajlik, az törik!
több mint 14 éve
Miért, neked mi jut eszedbe június 4-ről elsőre? Szülinap?Vrijbloedmár miután elküldtem, éreztem, hogy rosszul fogalmaztam meg. így kellett volna: "ha azt mondják, júni 4, nem egyből ez jut az eszembe". de egyébként igen, van olyan barátom, akinek a szülinapja előbb jut az eszembe. persze ha elém raknak egy kérdőívet, hogy milyen jelentős esemény történt ezen a napon, nyilván tudom. de nem gondolom, hogy baj az, ha valakinek nem ez ugrik be egyből, kontextustól függetlenül (mondhatjuk, hogy itt megvolt a kontextus, de ha azt vesszük, hogy egy tv-s vetélkedőt vezet, nem biztos)
több mint 14 éve
Miért, neked mi jut eszedbe június 4-ről elsőre? Szülinap?dehogyis, a kurucinfo is megírta, hogy nem így volt, egyszerűen csak antimagyar. ilyen egyszerű.http://kuruc.info/r/34/80154/öhm, azért legyünk őszinték, ezt inkább 'tanító jellegel' kérdezte, hogy a srác mondja el a tévében mi is van 4-én.sapka
Ostoba, hülye liba.
Örülök, hogy gúnyhatáron túli ember nyerte, és, hogy elhangzott ez élő adásban.Vrijbloed
és én is ostoba, buta vagyok ezek szerint, hogy ha azt mondják nekem, júni 4, nem ez az első dolog, ami eszembe jut. vagy antimagyar. megfelelőt kéretik aláhúzni. meg lehet sajnálni is
még 1 apróság: mind ezt a műsort, mind Ördög Nórát utálom.Szobi22
több mint 14 éve
Szerintem nem. Látszik rajta, hogy nem tudja, azért kérdezi. De ezen nem veszünk össze. 😊http://kuruc.info/r/34/80154/öhm, azért legyünk őszinték, ezt inkább 'tanító jellegel' kérdezte, hogy a srác mondja el a tévében mi is van 4-én.sapka
Ostoba, hülye liba.
Sobri: nem az oldal a lényeg, hanem a tartalom. Ha más oldalról linkelném be ugyanazt, akkor máshogy ítélnéd meg?
több mint 14 éve
Azt hittem viccből nyomod be.Ja, néhol jobb, mint a Showder klub.Sobri JóskaSajnállak.Vrijbloed
Meg se fordult a fejemben, hogy értelmes, 70iq feletti ember komolyan linkel kurucinfót. (Most is nehéz elhinni.)
Nekem a kuruc a napiszar, demotiváló, hírcsárda, legalja ötösfogat tagja a 'poén' mappában.
több mint 14 éve
én kapásból félreérteném júli 4-nek 😀 (erőltetett vicc)dehogyis, a kurucinfo is megírta, hogy nem így volt, egyszerűen csak antimagyar. ilyen egyszerű.http://kuruc.info/r/34/80154/öhm, azért legyünk őszinték, ezt inkább 'tanító jellegel' kérdezte, hogy a srác mondja el a tévében mi is van 4-én.sapka
Ostoba, hülye liba.
és én is ostoba, buta vagyok ezek szerint, hogy ha azt mondják nekem, júni 4, nem ez az első dolog, ami eszembe jut. vagy antimagyar. megfelelőt kéretik aláhúzni.Szobi22
több mint 14 éve
dehogyis, a kurucinfo is megírta, hogy nem így volt, egyszerűen csak antimagyar. ilyen egyszerű.http://kuruc.info/r/34/80154/öhm, azért legyünk őszinték, ezt inkább 'tanító jellegel' kérdezte, hogy a srác mondja el a tévében mi is van 4-én.sapka
Ostoba, hülye liba.
és én is ostoba, buta vagyok ezek szerint, hogy ha azt mondják nekem, júni 4, nem ez az első dolog, ami eszembe jut. vagy antimagyar. megfelelőt kéretik aláhúzni. meg lehet sajnálni is
még 1 apróság: mind ezt a műsort, mind Ördög Nórát utálom.