NFL eredménykövetés
- 1 aktív topik
Karácsonyi tripla
76
13
19:00, Netflix
Politika
65 feliratkozó
több mint 1 éve
Oké, és én mint szavazó, hogy tudok beállni a szikra mögé?Szerintem nincs jó megoldás. Senki nem fogja leváltani a NER-t 26ban.Én úgy gondolom a NER leváltása a választók feladata. A választóknak jelenleg két lehetősége van, ha kormányzó erőt akar választani: NER vagy MP, aki vagy NER vagy nem. Ha NER, akkor tovább állunk és várunk, hogy hátha jön valaki, aki nem az.Szerintem meg ti álomvilágban éltek, hogy egy nerben nevelkedett majd leváltja a nert.Értjük Negri: Te vársz egy szentet, mi viszont nem álomvilágban élünk, szóval nem várjuk, hogy majd jön egy igazi szent, aki megdönti a hatalmat.nem, mert egy vén dagadék helyett egy fiatal sportos ember kerül a bársonyszékbetudom ezzel nem leszek népszerű, dehát: sokan leírják, hogy először MP leváltja a nert demokratikus úton ÉS majd csak AZUTÁN lesz rendes választás, amikor arra szavazol akire akarsz. számomra ez elképesztő naivitásra vall.A Fidesznek 30+ éve és 14 évnyi 2/3-a van abban, hogy ezt a rendszert megalapozta, MP-nek erre egy választási győzelem esetén lenne 6 éve, 4 évnyi nem 2/3-os kormányzással.
2 dolog:
1. a nert nem váltod le demokratikus úton. addig fogják dönteni a pályát, áthúzni a körzet határokat, megvásárolni akiket kell, amíg ők nem nyernek. ehhez minden forrásuk és gerinctelenségük adott.
3 lehetséges utat látok:
ad1 orbán meghal.
ad2 szétszakad a ner, mikor elfogy a kifizethető/ellopható (nevezd, ahogy akarod) pénz.
ad3 annyira kontraszelektálttá válik, hogy képtelen fenntartani a működését.
2. miből gondolja itt bárki, hogy a nerből alig kiszakadt, orbánt alapvetően jónak gondoló figura ki fogja a keze közül adni a hatalmat? kb egy fiatal orbán újratöltve az ember, azzal a különbséggel, hogy fessebb.
Fontos_Vidra
Ügyes és okos figura ez az MP, de ennyi idő alatt ezt nem lehet megcsinálni.
Ha meg véletlen mégis képes erre (akkor egyrészt minden elismerés neki), akkor maximum ugyanott járunk, mintha mi se történt volna.
Jughead
akinek masszív Lázár vibeja van
Negritis, a vajda
Jughead
Tarsi
Szerinted mi a jó megoldás? A jelenlegi rendszer fenntartása mellett szavazni, vagy arra aki lehet nem ezt akarja fenntartani, de lehet hogy igen?
Jughead
Pont ez a bajom, hogy mindneki azt hiszi, hogy most megjött a megváltó aki majd megmenti az országot és aki nem tapsikol MP-nek az hülye.
Ha ezek az emberek nem egy kamupróféta után mennének hanem beállnának az olyan kezdeményezések mögé akik valóban rendszeren kívüliek lásd pl szikra, akkor TALÁN 30-ra fel lehetne építeni egy valós ellenzéket.
Ehelyett 26-ban megint jön a választási bukta. Megy a 2 éves letargia, majd megjelenik az új messiás MZP és MP után.
Tarsi
több mint 1 éve
Számomra a június 9 kérdése tisztán az, hogy "csak" ellenzékváltás lesz (meg hogy mennyire), vagy bele tud-e harapni a fideszbe MP. Mert ha az előbbi, azzal nem vagyunk ki a vízből, csak a plakátok lesznek mások a következő 2 évben, viszont ha lesz érzékelhető, értsd 10% körül vagy felette, visszaesés a kormányoldalon, azzal már lehet mit kezdeni 2026-ig...Nekem a fő gondom eddig MP-el az, hogy a szememben egyelőre nem szavahihető. Berobbant azzal, hogy majd mennyi mindent nyilvánosságra hoz, meg lemond majd mindenki az első nap, aztán eddig volt egy zavaros hangfelvétel és igazából más semmi. Persze lehet mondani, hogy majd 2026-ra tartalékol, csak azt majd akkor hiszem, ha látom...
Most nagyon jól jön a fidesznek, hogy az önkormányzatival egy napon lesz az EU, mert az alapból általában érdektelen EU voksoláson lehetett volna egy mozgósítással villantani, főleg mert a fidesz arra nehezebben tudott volna toborozni, az "utáljuk az EU-t, de azért gyertek szavazni, mert jó nekünk, ha sokan vagyunk ott" azért nem egy lelkesítő üzenet. Viszont az önkormányzatival együtt már nehezebb lesz a jó eredményt elérni, mert arra többen elmennek és akkor már behúzzák az EU listára is a fidesz mellé, ha már a polgira behúzzák, megszokásból...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 1 éve
Szerintem nincs jó megoldás. Senki nem fogja leváltani a NER-t 26ban.Én úgy gondolom a NER leváltása a választók feladata. A választóknak jelenleg két lehetősége van, ha kormányzó erőt akar választani: NER vagy MP, aki vagy NER vagy nem. Ha NER, akkor tovább állunk és várunk, hogy hátha jön valaki, aki nem az.Szerintem meg ti álomvilágban éltek, hogy egy nerben nevelkedett majd leváltja a nert.Értjük Negri: Te vársz egy szentet, mi viszont nem álomvilágban élünk, szóval nem várjuk, hogy majd jön egy igazi szent, aki megdönti a hatalmat.nem, mert egy vén dagadék helyett egy fiatal sportos ember kerül a bársonyszékbetudom ezzel nem leszek népszerű, dehát: sokan leírják, hogy először MP leváltja a nert demokratikus úton ÉS majd csak AZUTÁN lesz rendes választás, amikor arra szavazol akire akarsz. számomra ez elképesztő naivitásra vall.A Fidesznek 30+ éve és 14 évnyi 2/3-a van abban, hogy ezt a rendszert megalapozta, MP-nek erre egy választási győzelem esetén lenne 6 éve, 4 évnyi nem 2/3-os kormányzással.
2 dolog:
1. a nert nem váltod le demokratikus úton. addig fogják dönteni a pályát, áthúzni a körzet határokat, megvásárolni akiket kell, amíg ők nem nyernek. ehhez minden forrásuk és gerinctelenségük adott.
3 lehetséges utat látok:
ad1 orbán meghal.
ad2 szétszakad a ner, mikor elfogy a kifizethető/ellopható (nevezd, ahogy akarod) pénz.
2. miből gondolja itt bárki, hogy a nerből alig kiszakadt, orbánt alapvetően jónak gondoló figura ki fogja a keze közül adni a hatalmat? kb egy fiatal orbán újratöltve az ember, azzal a különbséggel, hogy fessebb.
Fontos_Vidra
Ha meg véletlen mégis képes erre (akkor egyrészt minden elismerés neki), akkor maximum ugyanott járunk, mintha mi se történt volna.
Jughead
Negritis, a vajda
Jughead
Tarsi
Szerinted mi a jó megoldás? A jelenlegi rendszer fenntartása mellett szavazni, vagy arra aki lehet nem ezt akarja fenntartani, de lehet hogy igen?
Jughead
Pont ez a bajom, hogy mindneki azt hiszi, hogy most megjött a megváltó aki majd megmenti az országot és aki nem tapsikol MP-nek az hülye.
Ha ezek az emberek nem egy kamupróféta után mennének hanem beállnának az olyan kezdeményezések mögé akik valóban rendszeren kívüliek lásd pl szikra, akkor TALÁN 30-ra fel lehetne építeni egy valós ellenzéket.
Ehelyett 26-ban megint jön a választási bukta. Megy a 2 éves letargia, majd megjelenik az új messiás MZP és MP után.
Szerkesztette: Tarsi
több mint 1 éve
Én úgy gondolom a NER leváltása a választók feladata. A választóknak jelenleg két lehetősége van, ha kormányzó erőt akar választani: NER vagy MP, aki vagy NER vagy nem. Ha NER, akkor tovább állunk és várunk, hogy hátha jön valaki, aki nem az.Szerintem meg ti álomvilágban éltek, hogy egy nerben nevelkedett majd leváltja a nert.Értjük Negri: Te vársz egy szentet, mi viszont nem álomvilágban élünk, szóval nem várjuk, hogy majd jön egy igazi szent, aki megdönti a hatalmat.nem, mert egy vén dagadék helyett egy fiatal sportos ember kerül a bársonyszékbetudom ezzel nem leszek népszerű, dehát: sokan leírják, hogy először MP leváltja a nert demokratikus úton ÉS majd csak AZUTÁN lesz rendes választás, amikor arra szavazol akire akarsz. számomra ez elképesztő naivitásra vall.A Fidesznek 30+ éve és 14 évnyi 2/3-a van abban, hogy ezt a rendszert megalapozta, MP-nek erre egy választási győzelem esetén lenne 6 éve, 4 évnyi nem 2/3-os kormányzással.
2 dolog:
3 lehetséges utat látok:
ad1 orbán meghal.
Fontos_Vidra
Jughead
Negritis, a vajda
Jughead
Tarsi
több mint 1 éve
a baj az hogy aki nem rá szavaz az nersevikEn csak azt nem értem, h miért akkora baj, ha esetleg az emberek adnak ennek egy esélyt? Senki nem irta szerintem, h fixen leváltja a Fideszt, de meg azt sem h fixen jobb lenne, mint Orbán (bár rosszabb elég nehezen lenne). De legalább más. Jobb lenne 28. alkalommal is leszavazni a semmit nem erő ellenzékre, akik között ugyan azok ülnek, akiknek tokom se tudna már hány 2/3ot köszönhetünk? Vagy a kutyakra, akik helyi szinten ugyan jopofak és jó kezdeményezéseik vannak, de országos szinten komolyanvehetetlenek?Szerintem meg ti álomvilágban éltek, hogy egy nerben nevelkedett majd leváltja a nert.Értjük Negri: Te vársz egy szentet, mi viszont nem álomvilágban élünk, szóval nem várjuk, hogy majd jön egy igazi szent, aki megdönti a hatalmat.nem, mert egy vén dagadék helyett egy fiatal sportos ember kerül a bársonyszékbetudom ezzel nem leszek népszerű, dehát: sokan leírják, hogy először MP leváltja a nert demokratikus úton ÉS majd csak AZUTÁN lesz rendes választás, amikor arra szavazol akire akarsz. számomra ez elképesztő naivitásra vall.A Fidesznek 30+ éve és 14 évnyi 2/3-a van abban, hogy ezt a rendszert megalapozta, MP-nek erre egy választási győzelem esetén lenne 6 éve, 4 évnyi nem 2/3-os kormányzással.
2 dolog:
3 lehetséges utat látok:
ad1 orbán meghal.
Fontos_Vidra
Jughead
Negritis, a vajda
Jughead
Tarsi
Elhiszem, h erős ellenérzések vannak MP-vel szemben, nekem is van nem kevés, de valszeg ennek ellenére ra fogok szavazni, mert legalább az esélyt meg akarom adni, h hátha valami változik. Nyilván tudom, h jó eséllyel nem fog, de őszintén, mi veszíteni valóm van pl nekem?
rob3r7o
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
En csak azt nem értem, h miért akkora baj, ha esetleg az emberek adnak ennek egy esélyt? Senki nem irta szerintem, h fixen leváltja a Fideszt, de meg azt sem h fixen jobb lenne, mint Orbán (bár rosszabb elég nehezen lenne). De legalább más. Jobb lenne 28. alkalommal is leszavazni a semmit nem erő ellenzékre, akik között ugyan azok ülnek, akiknek tokom se tudna már hány 2/3ot köszönhetünk? Vagy a kutyakra, akik helyi szinten ugyan jopofak és jó kezdeményezéseik vannak, de országos szinten komolyanvehetetlenek?Szerintem meg ti álomvilágban éltek, hogy egy nerben nevelkedett majd leváltja a nert.Értjük Negri: Te vársz egy szentet, mi viszont nem álomvilágban élünk, szóval nem várjuk, hogy majd jön egy igazi szent, aki megdönti a hatalmat.nem, mert egy vén dagadék helyett egy fiatal sportos ember kerül a bársonyszékbetudom ezzel nem leszek népszerű, dehát: sokan leírják, hogy először MP leváltja a nert demokratikus úton ÉS majd csak AZUTÁN lesz rendes választás, amikor arra szavazol akire akarsz. számomra ez elképesztő naivitásra vall.A Fidesznek 30+ éve és 14 évnyi 2/3-a van abban, hogy ezt a rendszert megalapozta, MP-nek erre egy választási győzelem esetén lenne 6 éve, 4 évnyi nem 2/3-os kormányzással.
2 dolog:
3 lehetséges utat látok:
ad1 orbán meghal.
Fontos_Vidra
Jughead
Negritis, a vajda
Jughead
Tarsi
Elhiszem, h erős ellenérzések vannak MP-vel szemben, nekem is van nem kevés, de valszeg ennek ellenére ra fogok szavazni, mert legalább az esélyt meg akarom adni, h hátha valami változik. Nyilván tudom, h jó eséllyel nem fog, de őszintén, mi veszíteni valóm van pl nekem?
„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 1 éve
Ez a kurva nagy baj az ellenzéki buborékkal. Annyira gyönyörűen élvezkedik mindenki, hogy "húú el lett gáncsolva a NER, yeah"milyen kárt, ha egyszer a hvg interjúban is ezt mondta, csak a 444 nem idézte be a teljes szöveget?"Egy bűnben fogant pártéra sem."
deyell
rengeteg ellenzékinek volt pozitív élmény a nolimpia mikor sikerült valamiben elgáncsolnia NERt
azt az élményt nevezte bűnnek
annak a 260ezer aláírónak az összefogását
és redditen is meg facebookon is volt "backlash"
Negritis, a vajda
Mi van? Mi is lett elgáncsolva? Mészáros Lőrinc (990 milliárd forint), Fidesz listás szavazat: 3060706, Orbán Viktor 4. kétharmad határtalan ura.
Szimpatikus MP? Nem. Fogok rá szavazni? Nem (itthon sem leszek, de egyébként soha többet nem szavazok jobboldalira, mert megtehetem, ez az én szavazatom). De ez az "backlash" nevetséges.
Reddit. Gyakorikérdéseken nem volt backlash? Esetleg valamelyik helyi DK-s FB csoportban nézted?
Hagyjuk már ezt. Még az olimpiát sem akartam. Simán ellene szavaztam volna egy népszavazáson (Athén példája tökéletesen mutatja, hogy miért). Ezzel sincs bajom.
Azzal van bajom, hogy a jelenleg ellenzék SEMMIT nem tesz a NER leváltására. Jámbor az egyetlen aki megértette, hogy hol kezdődik a politizálás, meg most MP. Az utcán. 50+1% kell a Fidesz leváltásához, nem álmodozni, hogy milyen jó volt a Nolimpia mozgalom.

több mint 1 éve
Szerintem meg ti álomvilágban éltek, hogy egy nerben nevelkedett majd leváltja a nert.Értjük Negri: Te vársz egy szentet, mi viszont nem álomvilágban élünk, szóval nem várjuk, hogy majd jön egy igazi szent, aki megdönti a hatalmat.nem, mert egy vén dagadék helyett egy fiatal sportos ember kerül a bársonyszékbetudom ezzel nem leszek népszerű, dehát: sokan leírják, hogy először MP leváltja a nert demokratikus úton ÉS majd csak AZUTÁN lesz rendes választás, amikor arra szavazol akire akarsz. számomra ez elképesztő naivitásra vall.A Fidesznek 30+ éve és 14 évnyi 2/3-a van abban, hogy ezt a rendszert megalapozta, MP-nek erre egy választási győzelem esetén lenne 6 éve, 4 évnyi nem 2/3-os kormányzással.
2 dolog:
3 lehetséges utat látok:
ad1 orbán meghal.
Fontos_Vidra
Jughead
Negritis, a vajda
Jughead
több mint 1 éve
Szóval tökéletes Neked a jelenlegi felállás, legalább ezt már megszoktad.legkevésbé sem, viszont nem is ugrok minden sértődött nerlovag platójára seÉrtjük Negri: Te vársz egy szentet, mi viszont nem álomvilágban élünk, szóval nem várjuk, hogy majd jön egy igazi szent, aki megdönti a hatalmat.nem, mert egy vén dagadék helyett egy fiatal sportos ember kerül a bársonyszékbetudom ezzel nem leszek népszerű, dehát: sokan leírják, hogy először MP leváltja a nert demokratikus úton ÉS majd csak AZUTÁN lesz rendes választás, amikor arra szavazol akire akarsz. számomra ez elképesztő naivitásra vall.A Fidesznek 30+ éve és 14 évnyi 2/3-a van abban, hogy ezt a rendszert megalapozta, MP-nek erre egy választási győzelem esetén lenne 6 éve, 4 évnyi nem 2/3-os kormányzással.
2 dolog:
3 lehetséges utat látok:
ad1 orbán meghal.
Fontos_Vidra
Jughead
Negritis, a vajda
Jughead
Negritis, a vajda
több mint 1 éve
legkevésbé sem, viszont nem is ugrok minden sértődött nerlovag platójára seÉrtjük Negri: Te vársz egy szentet, mi viszont nem álomvilágban élünk, szóval nem várjuk, hogy majd jön egy igazi szent, aki megdönti a hatalmat.nem, mert egy vén dagadék helyett egy fiatal sportos ember kerül a bársonyszékbetudom ezzel nem leszek népszerű, dehát: sokan leírják, hogy először MP leváltja a nert demokratikus úton ÉS majd csak AZUTÁN lesz rendes választás, amikor arra szavazol akire akarsz. számomra ez elképesztő naivitásra vall.A Fidesznek 30+ éve és 14 évnyi 2/3-a van abban, hogy ezt a rendszert megalapozta, MP-nek erre egy választási győzelem esetén lenne 6 éve, 4 évnyi nem 2/3-os kormányzással.
2 dolog:
3 lehetséges utat látok:
ad1 orbán meghal.
Fontos_Vidra
Jughead
Negritis, a vajda
Jughead
több mint 1 éve
Elmondása szerint ő akkor lépne koalícióra a Fidesszel, ha Orbán nem lenne a Fidesz tagja és a párt megreformálásra kerülne, visszatérve az eredeti útra vállalhatatlan emberek nélkül.miután azt mondta, hogy neki nem lenne probléma a fidesszel koalícióra lépni, ezért azzal számoltam, hogy együtt meglesz nekik a 2/3tudom ezzel nem leszek népszerű, dehát: sokan leírják, hogy először MP leváltja a nert demokratikus úton ÉS majd csak AZUTÁN lesz rendes választás, amikor arra szavazol akire akarsz. számomra ez elképesztő naivitásra vall.A Fidesznek 30+ éve és 14 évnyi 2/3-a van abban, hogy ezt a rendszert megalapozta, MP-nek erre egy választási győzelem esetén lenne 6 éve, 4 évnyi nem 2/3-os kormányzással.
2 dolog:
3 lehetséges utat látok:
ad1 orbán meghal.
Fontos_Vidra
Jughead
Fontos_Vidra
Egyelőre a fentiekre semmi esély, szóval ez így csak egy egyszerű kiszólás jobbra, hogy ő amúgy szívesen koalícióra lépne egy normálisan működő Fidesszel, ha lenne ilyen (annyira komolyan vehető mintha én azt mondanám, hogy bármennyit kifizetnék, hogy részt vegyek egy Nirvana koncerten, ahol Cobain a frontember, hisz sose tudjuk meg, hogy valóban kifizetnék-e ezért bármennyit)
több mint 1 éve
miután azt mondta, hogy neki nem lenne probléma a fidesszel koalícióra lépni, ezért azzal számoltam, hogy együtt meglesz nekik a 2/3tudom ezzel nem leszek népszerű, dehát: sokan leírják, hogy először MP leváltja a nert demokratikus úton ÉS majd csak AZUTÁN lesz rendes választás, amikor arra szavazol akire akarsz. számomra ez elképesztő naivitásra vall.A Fidesznek 30+ éve és 14 évnyi 2/3-a van abban, hogy ezt a rendszert megalapozta, MP-nek erre egy választási győzelem esetén lenne 6 éve, 4 évnyi nem 2/3-os kormányzással.
2 dolog:
3 lehetséges utat látok:
ad1 orbán meghal.
Fontos_Vidra
Jughead
több mint 1 éve
Ezt már kitaglaltátok jó alaposan itt pár oldallal ezelőtt és kb. egyet is értek vele - mit írjak még ezen kívül? 😊 (Engem meglepett a hír, amikor én ott dolgoztam, annyi papírt kellett naponta kitölteni, meg papir alapon olvasni, hogy már az is meglepetés, hogy van digitalizálva bármi. Jó, a reggeli hírlevél vagy összefoglaló a világ eseményeiről az e-mailben jött, az egyébként egy fasza doksi volt, szerettem)MC12Kérhetnék hasonló elemzést a nemzetbiztonsági botrányról is? Légyszi racionalizáld már nekem, hogyan történhet meg ilyen, hogy lehet évekig hazudozni róla, és hogy nincs semmilyen felelősségre vonás érte?
Ilyen csak banánköztársaságokban történhet meg, azokban meg van bármi értelme mikroszinten vizsgálni a demokratikus folyamatokat?
r.baggio
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 1 éve
Értjük Negri: Te vársz egy szentet, mi viszont nem álomvilágban élünk, szóval nem várjuk, hogy majd jön egy igazi szent, aki megdönti a hatalmat.nem, mert egy vén dagadék helyett egy fiatal sportos ember kerül a bársonyszékbetudom ezzel nem leszek népszerű, dehát: sokan leírják, hogy először MP leváltja a nert demokratikus úton ÉS majd csak AZUTÁN lesz rendes választás, amikor arra szavazol akire akarsz. számomra ez elképesztő naivitásra vall.A Fidesznek 30+ éve és 14 évnyi 2/3-a van abban, hogy ezt a rendszert megalapozta, MP-nek erre egy választási győzelem esetén lenne 6 éve, 4 évnyi nem 2/3-os kormányzással.
2 dolog:
3 lehetséges utat látok:
ad1 orbán meghal.
Fontos_Vidra
Jughead
Negritis, a vajda
több mint 1 éve
nem, mert egy vén dagadék helyett egy fiatal sportos ember kerül a bársonyszékbetudom ezzel nem leszek népszerű, dehát: sokan leírják, hogy először MP leváltja a nert demokratikus úton ÉS majd csak AZUTÁN lesz rendes választás, amikor arra szavazol akire akarsz. számomra ez elképesztő naivitásra vall.A Fidesznek 30+ éve és 14 évnyi 2/3-a van abban, hogy ezt a rendszert megalapozta, MP-nek erre egy választási győzelem esetén lenne 6 éve, 4 évnyi nem 2/3-os kormányzással.
2 dolog:
3 lehetséges utat látok:
ad1 orbán meghal.
Fontos_Vidra
Jughead
több mint 1 éve
ez mondjuk egy érdekes kérdés lenne hogy kik miért írták alá és mit "vittek haza" az egészből amire kifutottÉn aláírtam azért, h legyen vita. Nem lett. Ez nem a Momentum hibája. Ettől még én nem azért írtam alá, h ne legyen olimpia. Szerintem rengetegen vagyunk ezzel így. Én nekem Momentum semmilyen élményt nem adott. Sőt inkább rossz szájízt, h úgy narrálta az aláírásom, mintha büszke olimpiaellenes lennék. Emiatt nálam is a fogantatása, ha nem is ennyire negatív, ahogy MP beszél róluk, de az a csoda pozitív élmény sincs egyáltalán.milyen kárt, ha egyszer a hvg interjúban is ezt mondta, csak a 444 nem idézte be a teljes szöveget?"Egy bűnben fogant pártéra sem."
deyell
rengeteg ellenzékinek volt pozitív élmény a nolimpia mikor sikerült valamiben elgáncsolnia NERt
Negritis, a vajda
dawyd728
vagy hogy akik végül nem írták alá, de szimpatizáltak a dologgal bármilyen szinten mit gondolnak
több mint 1 éve
tudom ezzel nem leszek népszerű, dehát: sokan leírják, hogy először MP leváltja a nert demokratikus úton ÉS majd csak AZUTÁN lesz rendes választás, amikor arra szavazol akire akarsz. számomra ez elképesztő naivitásra vall.A Fidesznek 30+ éve és 14 évnyi 2/3-a van abban, hogy ezt a rendszert megalapozta, MP-nek erre egy választási győzelem esetén lenne 6 éve, 4 évnyi nem 2/3-os kormányzással.
2 dolog:
3 lehetséges utat látok:
ad1 orbán meghal.
Fontos_Vidra
több mint 1 éve
fasza egyetérteni abban hogy a momentum meg a többi párt szar, de nem arról beszéltemTeljesen egyetértek mindenben, én csak azt nem értem, hogy miért próbáltok győzködni valakit, aki szemmel láthatóan szintén NER párti.."Egy bűnben fogant pártéra sem."Lehet keretezni a Momentum sztorit ízlés szerint, de az igazság az, hogy egy kibaszott nagy kihagyott ziccer és lebőgés lett belőlük is.
Negritis, a vajda
Pedig nekik is megvolt az a kiégett ellenzéki választók által gerjesztett óriáshullámuk, amire fel lehett volna ülni a NOlimpia után, ami megvolt az előválasztás után MZPnek is, és amit most épp MP lovagol meg kifogástalanul.
Nem éltek vele.
Kihívták az elmúlt 30 év rendszerét, majd összebútoroztak a DK-val, azzal a mantrával, hogy a fidesz ellen máshogy nem lehet, mert szükség van a kormányváltáshoz a DK szavazóira is, közben meg a lófaszt.
Közben meg ők is megélhetési politikussá váltak, belesimultak az ellenzéki maszlagba, és a NOlimpia után 7 év alatt nem csináltak lófaszt se.
Vidéki hálózatot nem építettek, és kvázi ügyük se volt több.
Az egyetlen céllá az vált, hogy a párt prominens 5-7 tagjának legyen meg parlamenti kifizetőhelye, a 2 csajnak meg az EPben ugyanez.
Nem kár értük
----
MZP nagyon hasonló utat járt be, kihívta az elitet, a hullám őt is felkapta, majd leült velük egyezkedni a saját frakciójáról. Neki is ez lett a vége, ő sem ismerte fel, hogy miért is kapott annyi szavazatot az előválasztáson, hogy az első lépésben ki kellett volna vágnia a DK-t a nagy összefogásból, hogy megvolt a felhatalmazása ahhoz, hogy párt nélkül is diktáljon a bukott pártoknak, hogy ne csendben nézze, ahogy megfúrják a hajóját ami aztán elsüllyed.
----
És itt van MP aki érti az ellenzéki néplelket. Meg a kiábrándult fideszes néplelket.
Végre jött valaki aki nem azzal a kurva mantrával traktál, hogy össze kell fogni a DK-val, mert a szavazóik nélkül nincs kormányváltás.
Meg hogy össze kell fogni mindenkinek, mert csak így lehet a fideszt leváltani, főleg miután ez a csodarecept 14-ben 18-ban és 22-ben is kétharmaddal kapott ki.
Aki értette, hogy a kiábrándult fideszesek azok nem az ellenzékben vannak elszórva, hanem még mindig fidesz szavazók.
Aki azt mondta, fakoff van az összes ellenzéki ingyenélő faszkalapnak, akik 14 éve veszik fel a fizetést a parlamentben miközben lófaszt se csinálnak.
Pedig akármelyik feltúrhatta volna az országot a másfél évized alatt ugyanígy.
(Egyedül a DK épített valóban pártot, meg vidéki szervezetet, de ők meg bár ne tették volna.)
És ez a hozzáállás kurva menő.
Az is tetszik, hogy nem megy bele az MTVA felháborító játékába, a 11 csapatos 8 perces pamfletbe.
(Innen pacsi a kutyáknak, hogy ők is kihagyják ezt a remek lehetőséget.)
----
Én nagyon várom már a pillanatot, hogy megdöntse az Orbán-királyságot, hogy aztán egy demokratikusabb országban nyugodtan szavazhassak nem rá, hanem valaki másra, akivel még jobban tudok azonosulni - vagy akár a kutyapártra.
De ehhez most rajta keresztül vezet az út, ha tetszik ha nem.
Lehet nagyítóval keresni a csávó hibáit, mert van benne bőven, de (egyet értek pár előttem szólóval): aki emiatt leszavaz mondjuk Schmidt Mária fiára, vagy Apró Antal unokájára, azt igazából zavarja annyira a NER.
Jelenleg az a realitás, hogy az MKKP nem tudja megdönteni a NER-t.
26-ban se meg 30-ban se.
Dorbrev se tudja.
Jakab se tudja.
Ungár se tudja.
Meg nem is akarja.
Nincs más lehetőség.
akdestroyer
Szesze
hanem a nolimpiáról
de ez már nem az első hogy megy a terelés arról amit MP mond mer amit mondott az geci kínos
ha én NER párti vagyok akkor a Tisza szavazói meg szélső jobbos nácik, egyik sem állja meg a helyét
több mint 1 éve
tudom ezzel nem leszek népszerű, dehát: sokan leírják, hogy először MP leváltja a nert demokratikus úton ÉS majd csak AZUTÁN lesz rendes választás, amikor arra szavazol akire akarsz. számomra ez elképesztő naivitásra vall.2 dolog:
3 lehetséges utat látok:
ad1 orbán meghal.
Szerkesztette: Fontos_Vidra
több mint 1 éve
MC12Kérhetnék hasonló elemzést a nemzetbiztonsági botrányról is? Légyszi racionalizáld már nekem, hogyan történhet meg ilyen, hogy lehet évekig hazudozni róla, és hogy nincs semmilyen felelősségre vonás érte?
Ilyen csak banánköztársaságokban történhet meg, azokban meg van bármi értelme mikroszinten vizsgálni a demokratikus folyamatokat?
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
Illetve van itt elég pénz, Lölő egyedül meg tudna rendezni egy olimpiát, ha Orbán úgy dönt.Ha japánnak 3500+ milliárdba került, ami ugye híresen korrupt és alulinfrastrukturált ország, ebben a balkáni banánköztársasagban hány Lölő kellett volna? 15?
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 1 éve
Ez uniós választás választási rendszerét az unió találta ki, nem OV.Ekézik a köztévét, hogy ilyen formában rendezik meg a vitát, de kérdezem, hogy milyen más formában lehetne még megrendezni?Ugyanaz a kéz hozta létre a kamupártok tömegét hozó választási rendszert, mint amelyik a közmédiát irányítja. Egyenlőségjelet tenni közéjük, és a "normálisan" funkcionáló pártok közé szintén nem normális dolog.
11 listaállító párt, hogyan szelektálnának közöttük, hogy ne érje őket az önkényesség vádja?
Dzsokijuing
A műsoridő korlátozott, így kb 8 perc jut minden pártra, 5-6 résztvevővel már több idő lenne, hogy több kérdésben megismerjük a pártok véleményét, ha a választók
tájékoztatása, látáskörük szélesítése lenne a cél.
ÉS külön vicc a témakörök meghatározása, hazudva egy Uniós felmérésről.
Tony Adams
Idehaza nincs “normálisan” működő párt. Felülről vezérelt, pártnak látszó, egy személy akaratát letükröző szervezetek vannak (Fidesz, dk, Tisza stb.) anarchikus káosz-tömörülések (kutyák, momentum mondjuk) meg pártnak kamuzott egyéni túlélő alakulatok (P, lmp).
Írtam korábban, ha uniós vitaként fogjuk fel a dolgot, akkor bizony minden listát állítani tudó szervezetnek joga van ott lenni a demokrácia nagyobb dicsőségére, egyszerűen senkinek nincs joga szelektálni, mert akkor a Tisza finoman szólva se biztos hogy, résztvevő lehetne. Ha meg belpolitikai vitaként, akkor az Orbán - Magyar - Gyurcsány hármas vitáját kéne követelni. De ez a nyünnyögés a vitáról MP-től, hogy ne így, hanem úgy, ne ekkora, akkor, ne ez vezesse hanem az, stb. simán kellemetlen. Ha leállsz alkudozni a város simlisével, ne csodálkozz ha át akar baszni.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 1 éve
El nem tudom képzelni mekkora aberráltság és elvakult gyűlölet kell ahhoz, hogy valaki a Karácsony, Szentkirályi duóra szavazzon ilyen hitvány kampány után mint amit nyomnak. Zero terv vagy program, csak a másikra mutogatás.
több mint 1 éve
dawyd728
4 039
Ekézik a köztévét, hogy ilyen formában rendezik meg a vitát, de kérdezem, hogy milyen más formában lehetne még megrendezni?Ez a másik. Ez nem az ogy választás legerősebb pártjainak és azok listavezetőinek, feltehetően miniszterelnök-jelöltjeinek vitája. Abban az esetben teljesen indokolatlan 1%-os pártokkal 11 fős vita. MP akarja a mostanit így keretezni. Azt is értem, h '26-ban OV-nak esze ágában nem lesz ilyet engedni. Most van. Kifelé az EU-nak még tudja is majd mutogatni. Hogy ebből politikai hasznot MP alig-alig fog tudni hajtani, ha egyáltalán, az jelen esetben nem más hibája, hanem az európai parlamenti választások sajátja.
11 listaállító párt, hogyan szelektálnának közöttük, hogy ne érje őket az önkényesség vádja?
Dzsokijuing
több mint 1 éve
Ekézik a köztévét, hogy ilyen formában rendezik meg a vitát, de kérdezem, hogy milyen más formában lehetne még megrendezni?Ugyanaz a kéz hozta létre a kamupártok tömegét hozó választási rendszert, mint amelyik a közmédiát irányítja. Egyenlőségjelet tenni közéjük, és a "normálisan" funkcionáló pártok közé szintén nem normális dolog.
Dzsokijuing
A műsoridő korlátozott, így kb 8 perc jut minden pártra, 5-6 résztvevővel már több idő lenne, hogy több kérdésben megismerjük a pártok véleményét, ha a választók
tájékoztatása, látáskörük szélesítése lenne a cél.
ÉS külön vicc a témakörök meghatározása, hazudva egy Uniós felmérésről.