Politika
65 feliratkozó
több mint 1 éve
Nem értem ezt a naivitást az MP-re fanyalgókban, folyamatosan arról beszélt mindenki hogy kell egy olyan párt/ember/mozgalom aki embereket tud megmozgatni vidéken, amivel meg lehet bontani a Fidesz egyeduralmát. Itt van MP, aki ehhez jó úton halad, látszik hogy képes megmozgatni azokat a rétegeket akit eddig szinte senki nem ért el. Megtartja azokat a paneleket ami beleégett a Fideszesek fejébe, nem változtat rajta. Ez kell a rohadt rendszer lebontásához.MP feltalálta az ellenzéki spanyolviaszt, heti 2-3 megye, napi 6-7 település és a hatalomtól rettegő vidéki emberek elmennek meghallgatni, milyen érdekes.
Lehet a fővárosból, és külföldről papolni, hogy mire szeretnénk szavazni, mi lenne jó, de ezek az ember mikor voltak vidéken, és ültek be egy falusi kocsmába hogy tudják miről megy ott a vita? Az jobban meg fogja határozni ki kormányoz 2026-tól mint hogy a pesti értelmiség mit gondol.
Az egyik munkatársam aki világ életében (nő) Budapesti volt, és összejött egy Dél Alföldi munkatársunkkal ahol elég sok időt tölt mostanában, kezdi megérteni hogy miért is tartunk ott ahol.
Ha MP meg tudja mozgatni a vidéket, és képes lehet rést ütni a pajzson, akkor nekünk mint értelmiségi "akik legalább az alap összefüggéseket össze tudják rakni" kötelességünk segíteni ebben.
Zsákbamacskát veszünk, még jobban mint MZP-nél, ott volt egy nagyon jó példa mit ért el polgármesterként, mire is számíthatunk, itt olyan vakon vagyunk...az sem volt jó, ez sem lesz jó.
Fura hogy ezek az emberek nem képesek feladni az elveiket, de ezt elvárják a Fideszesektől.
Nomac
Egy politikustól az alap elvárásom, hogy azt a melót tegye bele, amit ez a csávó.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
Egy rendszeren kívülről jött embernek sokkal nehezebb lenne ezt megcsinálnia, de MP nem a rendszeren kívülről jön.Hát ha ez az átállás ilyen egyszerűen működik, akkor viszont tényleg marad az, hogy várunk egy igazi Messiást, egy valódi szentet, mert ha egy nem szent ember veszi át a hatalmat, a mögé a rendszer ezek szerint be fog állni, ő meg ennek előnyeit élvezni fogja. :/Na és MP pont ezekkel az oligarchákkal, lojális vezetőkkel töltötte az elmúlt 20 évét. Ismeri őket, jóba van velük, neki nem kell felépíteni egy rendszert mert az a rendszer készen van. Ezeknek az oligarcháknak, lojális vezetőknek teljesen mindegy ki biztosítja nekik a szabad rablást. Ők nem a fideszhez lojálisak hanem a hatalomhoz. Ha MPn keresztül vannak a tűz közelében akkor mögé sorakoznak fel. Azt meg, hogy MPnek ez morálisan teljesen rendben van az elmúlt 20 éve bizonyítja.De ezt kéne megérteni, hogy pl számomra ez nem tud működni mert nekem MP=NERDe hogy lehetne a NER? Szerinted ez az egész megtervezett, lépésről lépésre és valójában ő egy álellenzéki személy, aki valójában azért dolgozik, hogy a Fidesz nyerjen? Miért csinálnák ezt, amikor sose volt veszélyben a győzelmük? Unatkoztak Tóniék és egy ivászat során kitalálták, hogy ez tök jó sztori lenne vagy miért?
Tarsi
Ha arra gondolsz, hogy elvi szinten egyetért a Fidesszel, akkor viszont a NER-t hibásan használod, ugyanis a NER-t nem mint elvi rendszert szokás használni. A NER a Fidesz köré felépített rendszer, ami miatt olyan nehéz (ha egyáltalán lehetséges) őket leváltani, így pl. a propaganda, az oligarchák, az ellenőrzésre hivatott szervek lojális vezetői, a háztáji ellenzék stb. Na ilyenekkel MP nem fog rendelkezni, lehet hogy szeretne (ha engem kérdezel szeretne), de ezt nem 4 év felépíteni, azaz ha MP hasonlóan vezetne országot, mint a Fidesz, akkor 4 év után lehet választani jobbat. Nála nem az lesz a kérdés, hogy “nem szeretem, de mégis hogyan lehet leváltani?”, hanem az mint egy normális országán: “nem szeretem, de ki lenne nála jobb a lehetőségek közül”?
Jughead
A NER szerintem nem a fidesz, hanem a hatalom köré felépített rendszer.
Tarsi
Igazából ennek ellenére is azt mondom, hogy nem az apátia a megoldás, hanem az hogy kipróbáljuk, hogy valóban ilyen egyszerű-e ez az átállás, mert ha esetleg nem, akkor az már egy win, ha meg igen, akkor ugyanott tartunk mintha meg se próbáltuk volna, és jöhet a következő.
Jughead
Én leszarom a családi hátterét, leszarom, hogy valóban bántalmazó kapcsolatban élt-e. Nem tudjuk, hogy mi történt és nem is relevánsak számunkra.... MPnek ez morálisan teljesen rendben van az elmúlt 20 éve bizonyítja...Mivel amúgy? Mármint tudjuk ezt biztosan? Mindamellett, hogy ez a valószínű szerintem is.
Tarsi
Ha keresni szándkoznánk valami igazságfélét, akkor csak nem ártana azt is feltételezni, hogy ember. Na már most aki él párkapcsolati, majd családi életet, az ha nem kivételesen szerencsés, akkor azért vannak olyan dolgok, hogy szerelem pl a Jucussal, ami sokat kibírhat, és ahogy az évek során jöttek a gyerekek, azok is sokat lendítenek egy férfinál azon, hogy megpróbáljon mindent az összetartással kapcsolatban, ezt hidd el nekem van ilyen, hogy sok mindent feláldozunk, még akár elvekből is a gyerekekért, ha van neked és érdekelnek is, akkor ezt tudod.
Na most hogy ez az igaz, vagy hogy amúgy tényleg egy bántalmazó (lelki-testi) fasszopó, azt ki dönti el? Még ha szmeélyesen ismerném, barátja lennék se biztos hogy könnyű ezt eldönteni...
Eazzy
Amit tudunk, hogy 20 éve ott van a tűz közelében, baráti, családi viszonyban a fideszes elittel. Egyszer sem mondta azt, hogy neki ez a rendszer nem tetszik mindaddadig amíg ott ülhetett a sokmilliós fizetésekért a különböző igazgatósági tanácsokban.
több mint 1 éve
Nem értem ezt a naivitást az MP-re fanyalgókban, folyamatosan arról beszélt mindenki hogy kell egy olyan párt/ember/mozgalom aki embereket tud megmozgatni vidéken, amivel meg lehet bontani a Fidesz egyeduralmát. Itt van MP, aki ehhez jó úton halad, látszik hogy képes megmozgatni azokat a rétegeket akit eddig szinte senki nem ért el. Megtartja azokat a paneleket ami beleégett a Fideszesek fejébe, nem változtat rajta. Ez kell a rohadt rendszer lebontásához. Lehet a fővárosból, és külföldről papolni, hogy mire szeretnénk szavazni, mi lenne jó, de ezek az ember mikor voltak vidéken, és ültek be egy falusi kocsmába hogy tudják miről megy ott a vita? Az jobban meg fogja határozni ki kormányoz 2026-tól mint hogy a pesti értelmiség mit gondol.
Az egyik munkatársam aki világ életében (nő) Budapesti volt, és összejött egy Dél Alföldi munkatársunkkal ahol elég sok időt tölt mostanában, kezdi megérteni hogy miért is tartunk ott ahol.
Ha MP meg tudja mozgatni a vidéket, és képes lehet rést ütni a pajzson, akkor nekünk mint értelmiségi "akik legalább az alap összefüggéseket össze tudják rakni" kötelességünk segíteni ebben.
Zsákbamacskát veszünk, még jobban mint MZP-nél, ott volt egy nagyon jó példa mit ért el polgármesterként, mire is számíthatunk, itt olyan vakon vagyunk...az sem volt jó, ez sem lesz jó.
Fura hogy ezek az emberek nem képesek feladni az elveiket, de ezt elvárják a Fideszesektől.
több mint 1 éve
Esetleg én. Igaz nem indulok, de esélyem ugyanannyi nyerni, mint nekik és nagyon jó miniszterelnök lennék én is.Sőt ha a nemzet színészei egy pártot alapítanának, akkor én pl arra szavaznék és biztos sokan mások is, van remény, van jobb alternatíva!
Jughead
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
Esetleg én. Igaz nem indulok, de esélyem ugyanannyi nyerni, mint nekik és nagyon jó miniszterelnök lennék én is.pl kutyak. vagy a szikra.tovabbra is allitom, hogy nem csak fleto letezik az ellenzeki oldalon. vannak sokkal validabb lehetosegek a NER levaltasra, mint egy NER-es sracmegkérdezhetem, hogy ők kicsodák?
csebi
deyell
de aki mkepp konzervativ oldalra akar rakni az felolem lehet a reformerekre, megertem, hogy nem mki tud baloldali lenni.
csak vhogy ok nem jatsszak el a messias szerepet hanem maskepp epitkeznek.
csebi
több mint 1 éve
most olyanokat soroltál fel, mint valid lehetőségek, akik jó eséllyel az 5%-os bejutási küszöböt sem tudják megugorni. Vona amúgy miben jobb, mint MP? Fideszben kezdte, aztán szélsőjobbos uszító lett, oroszok pénzelték, orosz kémet küldött az EP-be, eddigi csúcsteljesítménye 1 millió szavazó, MP-nek állítólag már most van 1,5 millió. Vona többszörösen terhelt a múltja miatt (rassziszmus, fidesz karaktergyilkolás). ő jobb választás egy konzervatívnak mint MP?pl kutyak. vagy a szikra.tovabbra is allitom, hogy nem csak fleto letezik az ellenzeki oldalon. vannak sokkal validabb lehetosegek a NER levaltasra, mint egy NER-es sracmegkérdezhetem, hogy ők kicsodák?
csebi
deyell
de aki mkepp konzervativ oldalra akar rakni az felolem lehet a reformerekre, megertem, hogy nem mki tud baloldali lenni.
csebi
buhloone mindstate
több mint 1 éve
Az mkkp és a szikra, mint valid lehetőségek a kormányváltásra, na ne már, én azt hittem, hogy ez nem a viccek vagy a "make a wish" topic, hanem komoly diskurzus helye

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
pl kutyak. vagy a szikra.tovabbra is allitom, hogy nem csak fleto letezik az ellenzeki oldalon. vannak sokkal validabb lehetosegek a NER levaltasra, mint egy NER-es sracmegkérdezhetem, hogy ők kicsodák?
csebi
deyell
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 1 éve
Itt vannak velünk a szobában? 😀tovabbra is allitom, hogy nem csak fleto letezik az ellenzeki oldalon. vannak sokkal validabb lehetosegek a NER levaltasra, mint egy NER-es sracmegkérdezhetem, hogy ők kicsodák?
csebi
deyell
több mint 1 éve
tovabbra is allitom, hogy nem csak fleto letezik az ellenzeki oldalon. vannak sokkal validabb lehetosegek a NER levaltasra, mint egy NER-es sracmegkérdezhetem, hogy ők kicsodák?
csebi
buhloone mindstate
több mint 1 éve
szived joga, nyitogasd a bicskat.de azert felteszem a kerdest, hogy aki arrol beszel most, hogy azert kell MP-re szavazni, mert neki van realis eselye akkor gondolom ezek a szemelyek 2014ben az MSZP-Egyutt-DK-Parbeszed-meg meg ki tudja kik voltak ott listara szavazott ugyanilyen logika menten. vagy 2018ban a Jobbikra.Ez egy undorító ferdítés megint, mintha az idő egy statikus dolog lenne, a ner rovására pedig 2024-ben ugyanazt lehetne felhozni, mint 2011-ben...
csebi
Messiásvárással heccelni azokat az embereket, akik csak a pedofilmentegető, az állampolgárait orosszá szerető kormányt szeretnék lassan BÁRMI MÁSRA leváltani (tudván, hogy a fletó-féle ellenzék nem ellenzék), szerintem bicskanyitogató, de ti tudjátok
r.baggio
de ugy tenni, hogy legkesobb 2018ra nem volt egyertelmu, hogy mi a NER, az azert eleg fura dolog sztem.
tovabbra is allitom, hogy nem csak fleto letezik az ellenzeki oldalon. vannak sokkal validabb lehetosegek a NER levaltasra, mint egy NER-es srac, akinek csak annyi a baj 2 honapja a NER-rel, hogy lekerult a fizetesi listarol. de szived joga igy latni, elfogadom, nalam nem nyilik ki emiatt a bicska. en masfele modszerekben hiszek.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 1 éve
most nem fogom visszakeresni, de szepen levezetted, hogy aki nem szavaz az a fideszre szavaz ...a valasztas utan mikor jott Joska a szokasos, a fidesz osszesen kb 6 millio szavazatot kapott mantrajavalNem pont ezt mondtam. Sőt, pont nem ezt mondtam.
csebi
Hanem azt, hogy egy ogyi választáson aki nem szavaz annak nyilván jó az, ami van.
Vagyis kb. 6 millió szavazónak okés a NER, mert ellene 2 millióan szavaztak.
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 1 éve
tenyszeruen nem allja meg a fentebb levezetett elmeleted, mert 2 eve volt MZP, 6 eve meg a Jobbik nem az osszehanyas (ami akkor csak Mszp-Parbeszed volt btw).amugy nem picit dejavu ezt a topikot latni.Tökéletesen látod, ha valakinek a mostani rendszer nem tetszik és le akarja váltani annak MP-re kell szavaznia.
amit 2022 elott kaptam pl en is, mert mereszeltem nem MZP-re szavazni, azt most kb Negri kapja. mikozben jo ideje tudjuk, hogy csak egy Sith Lord beszel vegletekben 😀
de azert felteszem a kerdest, hogy aki arrol beszel most, hogy azert kell MP-re szavazni, mert neki van realis eselye akkor gondolom ezek a szemelyek 2014ben az MSZP-Egyutt-DK-Parbeszed-meg meg ki tudja kik voltak ott listara szavazott ugyanilyen logika menten. vagy 2018ban a Jobbikra.
lehet nem artana ilyen hevvel nekiesni annak, aki esetleg nem a messiasra szavaz. ugye en is megkaptam, hogy a kutyas szavazatom az olyan mintha a fideszre szavaznek 2022ben. aztan a valasztas utan mikor jott Joska a szokasos, a fidesz osszesen kb 6 millio szavazatot kapott mantrajaval akkor mar hirtelen meg sem szamitott pl a kutyas szavazat sem annak. elegge erdekes ez a gondolkodas mod amugy ...
csebi
Ahogy 4 éve MZP-re kellett.
Ahogy 8 éve összehányásra kellett.
Ahogy 12 éve, na akkor nem tudom mi volt akkor talán még nem láttam mi a NER vagy csak annyit ittam hogy nem érdekelt. 😀
Én az előző szavazást végig szavaztam ezen mentén. 12 éve talán Jobbikra ültem fel vagy pont fordítva volt a 8 és a 12, már nem tudom. Most ezzel nem nagyzolni akarok csak akkor már ezt feszegeted akkor igen.
De igazából ezek tények, ha nem MP-re szavazol kisebb az esélye, hogy nyerjen, ezt azért nehéz vitatni. Az, hogy ez ki milyen vehemenciával reagálja le az már egy más kérdés. Abban egyetértek, hogy itt néha túlbulldogok az emberek. Amúgy ha már erre kitértünk megjegyzem ezzel meg ők támogatják a NER-t, hiszen nekik a legfőbb érdekük és retorikájuk, hogy verjünk éket a két bázis közé aki nem velünk az ellenünk van.
Toca
több mint 1 éve
... MPnek ez morálisan teljesen rendben van az elmúlt 20 éve bizonyítja...Mivel amúgy? Mármint tudjuk ezt biztosan? Mindamellett, hogy ez a valószínű szerintem is.
Tarsi
Ha keresni szándkoznánk valami igazságfélét, akkor csak nem ártana azt is feltételezni, hogy ember. Na már most aki él párkapcsolati, majd családi életet, az ha nem kivételesen szerencsés, akkor azért vannak olyan dolgok, hogy szerelem pl a Jucussal, ami sokat kibírhat, és ahogy az évek során jöttek a gyerekek, azok is sokat lendítenek egy férfinál azon, hogy megpróbáljon mindent az összetartással kapcsolatban, ezt hidd el nekem van ilyen, hogy sok mindent feláldozunk, még akár elvekből is a gyerekekért, ha van neked és érdekelnek is, akkor ezt tudod.
Na most hogy ez az igaz, vagy hogy amúgy tényleg egy bántalmazó (lelki-testi) fasszopó, azt ki dönti el? Még ha szmeélyesen ismerném, barátja lennék se biztos hogy könnyű ezt eldönteni...
Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 1 éve
Nah már Borkai is Gyurcsány😊
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Mondjuk pl A kutyapárt 7. Ker jelöltje olyan szintet ment az ATV-Ben, hogy hozzá képest fegyőr a Partizánban konkrétan egy komoly kompetens politikusnak tűnnemi vót?
ozibozi
Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 1 éve
Hát ha ez az átállás ilyen egyszerűen működik, akkor viszont tényleg marad az, hogy várunk egy igazi Messiást, egy valódi szentet, mert ha egy nem szent ember veszi át a hatalmat, a mögé a rendszer ezek szerint be fog állni, ő meg ennek előnyeit élvezni fogja. :/Na és MP pont ezekkel az oligarchákkal, lojális vezetőkkel töltötte az elmúlt 20 évét. Ismeri őket, jóba van velük, neki nem kell felépíteni egy rendszert mert az a rendszer készen van. Ezeknek az oligarcháknak, lojális vezetőknek teljesen mindegy ki biztosítja nekik a szabad rablást. Ők nem a fideszhez lojálisak hanem a hatalomhoz. Ha MPn keresztül vannak a tűz közelében akkor mögé sorakoznak fel. Azt meg, hogy MPnek ez morálisan teljesen rendben van az elmúlt 20 éve bizonyítja.De ezt kéne megérteni, hogy pl számomra ez nem tud működni mert nekem MP=NERDe hogy lehetne a NER? Szerinted ez az egész megtervezett, lépésről lépésre és valójában ő egy álellenzéki személy, aki valójában azért dolgozik, hogy a Fidesz nyerjen? Miért csinálnák ezt, amikor sose volt veszélyben a győzelmük? Unatkoztak Tóniék és egy ivászat során kitalálták, hogy ez tök jó sztori lenne vagy miért?
Tarsi
Ha arra gondolsz, hogy elvi szinten egyetért a Fidesszel, akkor viszont a NER-t hibásan használod, ugyanis a NER-t nem mint elvi rendszert szokás használni. A NER a Fidesz köré felépített rendszer, ami miatt olyan nehéz (ha egyáltalán lehetséges) őket leváltani, így pl. a propaganda, az oligarchák, az ellenőrzésre hivatott szervek lojális vezetői, a háztáji ellenzék stb. Na ilyenekkel MP nem fog rendelkezni, lehet hogy szeretne (ha engem kérdezel szeretne), de ezt nem 4 év felépíteni, azaz ha MP hasonlóan vezetne országot, mint a Fidesz, akkor 4 év után lehet választani jobbat. Nála nem az lesz a kérdés, hogy “nem szeretem, de mégis hogyan lehet leváltani?”, hanem az mint egy normális országán: “nem szeretem, de ki lenne nála jobb a lehetőségek közül”?
Jughead
Tarsi
Igazából ennek ellenére is azt mondom, hogy nem az apátia a megoldás, hanem az hogy kipróbáljuk, hogy valóban ilyen egyszerű-e ez az átállás, mert ha esetleg nem, akkor az már egy win, ha meg igen, akkor ugyanott tartunk mintha meg se próbáltuk volna, és jöhet a következő.
több mint 1 éve
Na és MP pont ezekkel az oligarchákkal, lojális vezetőkkel töltötte az elmúlt 20 évét. Ismeri őket, jóba van velük, neki nem kell felépíteni egy rendszert mert az a rendszer készen van. Ezeknek az oligarcháknak, lojális vezetőknek teljesen mindegy ki biztosítja nekik a szabad rablást. Ők nem a fideszhez lojálisak hanem a hatalomhoz. Ha MPn keresztül vannak a tűz közelében akkor mögé sorakoznak fel. Azt meg, hogy MPnek ez morálisan teljesen rendben van az elmúlt 20 éve bizonyítja.De ezt kéne megérteni, hogy pl számomra ez nem tud működni mert nekem MP=NERDe hogy lehetne a NER? Szerinted ez az egész megtervezett, lépésről lépésre és valójában ő egy álellenzéki személy, aki valójában azért dolgozik, hogy a Fidesz nyerjen? Miért csinálnák ezt, amikor sose volt veszélyben a győzelmük? Unatkoztak Tóniék és egy ivászat során kitalálták, hogy ez tök jó sztori lenne vagy miért?
Tarsi
Jughead
Szerkesztette: Tarsi
több mint 1 éve
Viszont ha listán kapnak 5+%-ot, akkor tökéletes koalíciós partner lehetnek egy valódi kormányváltáshoz. Úgy is minden a vidéki képviselőkön múlik, ott meg nem sok vizet zavar az MKKP, de ne állítsuk már be a demokrácia ellenségének azt aki a listán próbál egy valamennyire szimpatikus politikai csoportra voksolni(2018ban is így szavaztam. Esélyes ellenzéki jelölt, mellé pedig a szimpatikus lista). Én se hiszem, hogy nekik kéne irányítani az országot, de az eddig képviselt attitűd és elvek jól mutatnának a kormányzatban még akkor is, ha nem kapnak fontos minisztériumot, területet. Most meg az EU választáson MP bőven meg fogja kapni a lendületet a 26os kampányhoz, fölösleges megölni egymást ha véletlen valaki nem rá szavaz. Nem most lesz kormányváltás.schrödinger örökéletében vagyokVéleményed szerint jót tenne az országnak MP azonnali visszvonulása a politikától, hogy 26-ban ismét a Dobrev-Gyurcsány-Karácsony vezette összefogás hívhassa ki Orbánt?
amíg nem halok meg addig örökké élek
(south park séf bácsi visszatérése epizód)
Negritis, a vajda
Kire kell akkor szavazni?
Ui: A kutyák nem professzinális párt, hanem protesztszavazat felszívók - és igen, tudom, közben utakat meg buszmegállókat ujítanak fel, de az országot viszont jó eséllyel nem tudnák vezetni.
akdestroyer
több mint 1 éve
schrödinger örökéletében vagyokVéleményed szerint jót tenne az országnak MP azonnali visszvonulása a politikától, hogy 26-ban ismét a Dobrev-Gyurcsány-Karácsony vezette összefogás hívhassa ki Orbánt?
Negritis, a vajda
Kire kell akkor szavazni?
Ui: A kutyák nem professzinális párt, hanem protesztszavazat felszívók - és igen, tudom, közben utakat meg buszmegállókat ujítanak fel, de az országot viszont jó eséllyel nem tudnák vezetni.
több mint 1 éve
De ezt kéne megérteni, hogy pl számomra ez nem tud működni mert nekem MP=NERDe hogy lehetne a NER? Szerinted ez az egész megtervezett, lépésről lépésre és valójában ő egy álellenzéki személy, aki valójában azért dolgozik, hogy a Fidesz nyerjen? Miért csinálnák ezt, amikor sose volt veszélyben a győzelmük? Unatkoztak Tóniék és egy ivászat során kitalálták, hogy ez tök jó sztori lenne vagy miért?
Tarsi
több mint 1 éve
schrödinger örökéletében vagyokMert ugye az örök élet és az ingyen sör megvalósultmindig lehet szarabbEzek azert jo opciok, mert ebben az eletben biztosan nem derul ki roluk, kormanyzasra alkalmasak-e, de spec a 2rk-momentum-kutyapart trioval kapcsolatban van tippem. Ertekelem a hosszu valaszt a faszkalaposkodasom ellenere, es akkor meg egyet kerdeznek, szerinted lehet-e szarabb egy mp vezette kormany, mint a fidesz. Lehetnek-e durvabban az oroszok es kinaiak csicskai, europoan beluli pariak, korrupt, fingszagu foldesurak? Lehet feudalisabb, elmaradottabb orszag Mo? Lehet az oktatas 19.szazadibb? Mi az, amitol annyira tartani kene? El tud adni tobbet a magyar termofoldbol, ivovizbol, munkavallaloi jogokbol par seggszagu diktaturanak es szarhazi multinak?kutyákra pl simán szavaznék ha most kéne odamennem, nem mondom hogy rájuk is fogok de ők szimpatikusakEn meg, hogy szerinted ki lenne az, akire mar azert erdemes szavazni. Tippre johetne a nazareti is, vele meg az lenne a kin, hogy “ki hiszi el neki, hogy o isten fia, meg amugy is milyen eletszerutlen hulyesegeket magyaraz, a szeretet nem politika”.Várom már mikor jövőre majd fínyásek fintorognak miután ezek szemrebbenés nélkül választási törvényt módosítanak.én azt várom hogy ki lesz majd a bűnbak hogy ha megint nem sikerül
Gondolom csak elhagyja majd ajkaikat egy ‘teremburáját’ vagy ‘asztabetyárját’ felháborodás miközben még mindig castingolják a megfelelőt. 😊
ozibozi
Negritis, a vajda
dankodavid
és náluk ott a track record hogy rendszeren kívüliek, nem csak pofáznak róla de tegnap még együtt buliztak a NER krémjével, nincsen meg a kapcsolati körük akikkel szövetségre tudnak lépni egy esetleges győzelem esetén hogy megint csak gengszter váltás legyen és egy orbánabb orbán üljün bele a NER tutiba
a szikrára is szivesen szavaznék ha lenne bármilyen indulójuk dunakeszin, nyilván rájuk utópia várás szavazni, de még mindig szivesebben
ha nem lenne a Vona baggage és nem full jobbosak lennének akkor a 2RK is vállalható lenne
de még a Momentumra is hamarabb szavaznék mint a zöld fideszre
Negritis, a vajda
dankodavid
egyébként mi alapján gondoljuk hogy MP alkalmas lenne?
mit mutatott amivel alkalmasabbnak tűnik mint bárki más?
mert szerintem a mozgósításon és a be nem tartott ígéreteken kívül semmit
rogán még nem menekült el az országból
vitkor még nem mondott le és még mindig a helyén van polt péter is
pedig másnap már távoznia kellett volna mindnek
Negritis, a vajda
ervinator
Szerkesztette: Negritis, a vajda
több mint 1 éve
Mert ugye az örök élet és az ingyen sör megvalósultmindig lehet szarabbEzek azert jo opciok, mert ebben az eletben biztosan nem derul ki roluk, kormanyzasra alkalmasak-e, de spec a 2rk-momentum-kutyapart trioval kapcsolatban van tippem. Ertekelem a hosszu valaszt a faszkalaposkodasom ellenere, es akkor meg egyet kerdeznek, szerinted lehet-e szarabb egy mp vezette kormany, mint a fidesz. Lehetnek-e durvabban az oroszok es kinaiak csicskai, europoan beluli pariak, korrupt, fingszagu foldesurak? Lehet feudalisabb, elmaradottabb orszag Mo? Lehet az oktatas 19.szazadibb? Mi az, amitol annyira tartani kene? El tud adni tobbet a magyar termofoldbol, ivovizbol, munkavallaloi jogokbol par seggszagu diktaturanak es szarhazi multinak?kutyákra pl simán szavaznék ha most kéne odamennem, nem mondom hogy rájuk is fogok de ők szimpatikusakEn meg, hogy szerinted ki lenne az, akire mar azert erdemes szavazni. Tippre johetne a nazareti is, vele meg az lenne a kin, hogy “ki hiszi el neki, hogy o isten fia, meg amugy is milyen eletszerutlen hulyesegeket magyaraz, a szeretet nem politika”.Várom már mikor jövőre majd fínyásek fintorognak miután ezek szemrebbenés nélkül választási törvényt módosítanak.én azt várom hogy ki lesz majd a bűnbak hogy ha megint nem sikerül
Gondolom csak elhagyja majd ajkaikat egy ‘teremburáját’ vagy ‘asztabetyárját’ felháborodás miközben még mindig castingolják a megfelelőt. 😊
ozibozi
Negritis, a vajda
dankodavid
és náluk ott a track record hogy rendszeren kívüliek, nem csak pofáznak róla de tegnap még együtt buliztak a NER krémjével, nincsen meg a kapcsolati körük akikkel szövetségre tudnak lépni egy esetleges győzelem esetén hogy megint csak gengszter váltás legyen és egy orbánabb orbán üljün bele a NER tutiba
a szikrára is szivesen szavaznék ha lenne bármilyen indulójuk dunakeszin, nyilván rájuk utópia várás szavazni, de még mindig szivesebben
ha nem lenne a Vona baggage és nem full jobbosak lennének akkor a 2RK is vállalható lenne
Negritis, a vajda
dankodavid
Negritis, a vajda
"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
több mint 1 éve
Azért azt tudjuk be, hogy mennyi megvezetett hülye van. Nem véletlenül szajkózom már hetek óta, hogy MP akkor nyer ha a Fidesztől vesz el szavazót és nem a DK-stól. Mert van egy fix DK/MiHazánk/Kutya szavazó, de sokan tényleg arra szavaznak aki leváltja a Fideszt. De a Fidesz szavazókat kell megnyerni és az tisztán látszik, hogy az értelmesebbjét meglehet.De ezt kéne megérteni, hogy pl számomra ez nem tud működni mert nekem MP=NERamugy nem picit dejavu ezt a topikot latni.Ez válasz Eazzynek is:
amit 2022 elott kaptam pl en is, mert mereszeltem nem MZP-re szavazni, azt most kb Negri kapja. mikozben jo ideje tudjuk, hogy csak egy Sith Lord beszel vegletekben 😀
de azert felteszem a kerdest, hogy aki arrol beszel most, hogy azert kell MP-re szavazni, mert neki van realis eselye akkor gondolom ezek a szemelyek 2014ben az MSZP-Egyutt-DK-Parbeszed-meg meg ki tudja kik voltak ott listara szavazott ugyanilyen logika menten. vagy 2018ban a Jobbikra.
lehet nem artana ilyen hevvel nekiesni annak, aki esetleg nem a messiasra szavaz. ugye en is megkaptam, hogy a kutyas szavazatom az olyan mintha a fideszre szavaznek 2022ben. aztan a valasztas utan mikor jott Joska a szokasos, a fidesz osszesen kb 6 millio szavazatot kapott mantrajaval akkor mar hirtelen meg sem szamitott pl a kutyas szavazat sem annak. elegge erdekes ez a gondolkodas mod amugy ...
csebi
Egy demokráciában tök jogos lenne amit írtok, mindenki arra szavaz, akire a legjobban rezonál, akinek a programjával a legjobban egyetért.
Csakhogy jelenleg nincs demokrácia, cserébe van egy mindent leuraló hatalom, ami kénye-kedve szerint alakítja úgy a törvényeket, médiát, közéletet hogy az a hatalmon maradását szolgálja és mindezt teszi úgy, hogy közben az ország halad a szakadék felé.
Ilyen állapotban az az elsődleges feladat, hogy le kell váltani a hatalmat, ezért minden olyan szavazat, ami nem arra megy, aki potenciálisan a legesélyesebb kihívó az valójában a jelenlegi rendszert tartja hatalmon. Ez igaz arra is, aki el sem megy szavazni. Lehet ezt szeretni, vagy nem szeretni, de ettől még ez így lesz.
Ha már van egy tényleg életképes demokráciánk, akkor el lehet kezdeni arról beszélni, hogy kinek milyen programja van és valóban szakmai érvek alapján eldönteni, hogy milyen kormányt akarunk, de jelenleg ez egy Orbán (NER) vs MP kérdés.
ervinator
A nincs demokráciát is szeretik mantrázni. Persze lejt a pálya, bizonyos körzetekben nem is kicsit, de azokon a körzeteken múltak az eddigi fidesz sikerek? Azt látjuk, hogy alig érkezik szavazat a fideszre és mégis ők vannak hatalmon? Nem, több mint 1 millióval kapott több szavazatot a fidesz a legutobbi választáson. Ezt nem lehet megmagyarázni a lejtős pályával. Ilyen a demokrácia, az van hatalmon akire a legtöbben szavaztak.
Azt meg, hogy ki a potenciálisan legesélyesebb kihívó ki dönti el? Azok a közvélemény kutatók akik hibahatáron belülre mérték az összefogást a legutobbi választásnál? A média? Te?
Tarsi
És ami felettébb érdekes, hogy most mi lesz a választások után. Mert nyer a Fidesz az nem kétséges, de erős lesz a Tisza és ugye be vannak lengetve a megszorítások. Azt meg már megérzik a szegények is, az nagyon jól jöhet MP-nek. Arról nem beszélve mi lesz ha az oroszok bedarálják Ukrajnát, mert befogják, vagy legalábbis lesz egy holtpont és lehet, hogy lesz egy béke. Akkor mivel riogat emberünk?
több mint 1 éve
mindig lehet szarabbEzek azert jo opciok, mert ebben az eletben biztosan nem derul ki roluk, kormanyzasra alkalmasak-e, de spec a 2rk-momentum-kutyapart trioval kapcsolatban van tippem. Ertekelem a hosszu valaszt a faszkalaposkodasom ellenere, es akkor meg egyet kerdeznek, szerinted lehet-e szarabb egy mp vezette kormany, mint a fidesz. Lehetnek-e durvabban az oroszok es kinaiak csicskai, europoan beluli pariak, korrupt, fingszagu foldesurak? Lehet feudalisabb, elmaradottabb orszag Mo? Lehet az oktatas 19.szazadibb? Mi az, amitol annyira tartani kene? El tud adni tobbet a magyar termofoldbol, ivovizbol, munkavallaloi jogokbol par seggszagu diktaturanak es szarhazi multinak?kutyákra pl simán szavaznék ha most kéne odamennem, nem mondom hogy rájuk is fogok de ők szimpatikusakEn meg, hogy szerinted ki lenne az, akire mar azert erdemes szavazni. Tippre johetne a nazareti is, vele meg az lenne a kin, hogy “ki hiszi el neki, hogy o isten fia, meg amugy is milyen eletszerutlen hulyesegeket magyaraz, a szeretet nem politika”.Várom már mikor jövőre majd fínyásek fintorognak miután ezek szemrebbenés nélkül választási törvényt módosítanak.én azt várom hogy ki lesz majd a bűnbak hogy ha megint nem sikerül
ozibozi
Negritis, a vajda
dankodavid
Negritis, a vajda
dankodavid
Szerkesztette: Negritis, a vajda