Politika
65 feliratkozó
több mint 1 éve
Kaposváron kicsit többen vannak, mint vártam.Ez egy Kaposváron iszonyatosan sok ember, tele van a tér.
i.ibb.co/XVkXM74/kaposvar.jpg
deyell
több mint 1 éve
csipkelli
4 010
Csak betiltanék minden nyilvános politikai rendezvényt, fő a biztonság!
több mint 1 éve
Egy magyargyűlölő féreg volt egész életében. Ha magyar lennék, nem lennék szomorú egy ilyen miatt.Mindenki más
több mint 1 éve
Ne sajnáld, mert lehet h ez volt az egyik oka, hogy az MKKP talán végre profilt vált és komolyabban ráfekszenek a dologra, mert látják azt, hogy most már nem langyos víz és DK van, hanem van valaki aki elszívhatja az ő szavazóikat is.en epp ezert sajnalom MP feltuneset, mert igen igy nincs realis esely. (nyilvan ezert nem MP a hibas, mielott).Te reális esélyt látsz, hogy 2 év múlva MKKP és Szikra mint releváns szereplő ott lesz a választáson és esélye lesz leváltani a NERt?pl kutyak. vagy a szikra.tovabbra is allitom, hogy nem csak fleto letezik az ellenzeki oldalon. vannak sokkal validabb lehetosegek a NER levaltasra, mint egy NER-es sracmegkérdezhetem, hogy ők kicsodák?
csebi
deyell
de aki mkepp konzervativ oldalra akar rakni az felolem lehet a reformerekre, megertem, hogy nem mki tud baloldali lenni.
csak vhogy ok nem jatsszak el a messias szerepet hanem maskepp epitkeznek.
csebi
Az egyik egy vicc pártként indult amit mindenki így kezel. A másik egy szép mozgalom, de én még azt se tudtam ,hogy indulnak választásokon majd.
Toca
de akkor tovabbra is visszajutunk ahhoz a kerdeshez, hogy vajon az, akinek vilageleteben megfelelt a NER, a NER-es eletvitel meg minden, majd pont o lesz az, aki le fogja valtania NERt? lehet atnevezi masra, de attol meg ugyanaz lesz. mert naivitas azt hinni, hogy ez az ember jot akar az orszagnak hiszen az elmult 14 ev nem errol szolt nala hanem csak az egyeni erdekeirol.
de mondom ez az en velemenyem, neked mas, elfogadom.
viszont azt tenyleg szomoru latni, hogy ha valakinek mas velemenye van annak milyen szinten neki tudnak esni itt a forumon.
csebi
Nem kell MP-t szeretni, én se teszem, viszont jelenleg a választás szabadsága az illúzió, mert lehet úgy csinálni h demokrácia van, mikor nincs az.
És lehet úgy csinálni, hogy én a szívemre hallgatok és az MKKP-t betolom, hátha meg lesz nekik az 5%, hisz azzal mindenki nyer...ez szimpla önámítás.
MP most megadja az ellenzéknek is az esélyt, hogy valóban ellenzékké, valóban tényezőkké és kihívókká válhassanak. Ha másért nem, ezért megérte a feltűnése.
Ha meg le tudja szalámizni az ellenzéket is, akkor az elmond az ő tehetségükről és erejükről, céljaikról, szándékairól mindent.
több mint 1 éve
Így kell 20-ra lapot húzniMondjuk ez a teslarol többet mond mint az teljes EV piacról
m.hvg.hu/cegauto/20240514_tesla-eladatlan-autok-tarolas-repuloter-europa-elektromos-auto-piaci-visszaeses
Iváncsán már kirúgták az összes kirgizt, akik búcsúzásképp sz@rral kenték be a falakat
r.baggio
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Így kell 20-ra lapot húznim.hvg.hu/cegauto/20240514_tesla-eladatlan-autok-tarolas-repuloter-europa-elektromos-auto-piaci-visszaeses
Iváncsán már kirúgták az összes kirgizt, akik búcsúzásképp sz@rral kenték be a falakat

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
Amit tudunk, hogy 20 éve ott van a tűz közelében, baráti, családi viszonyban a fideszes elittel. Egyszer sem mondta azt, hogy neki ez a rendszer nem tetszik mindaddadig amíg ott ülhetett a sokmilliós fizetésekért a különböző igazgatósági tanácsokban.Ezt honnan tudhatnád?
Tarsi
Hogy kinek, mikor, mit mondott a rendszerről?
Sehonnan.
De nem is releváns, hiszen nem volt közszereplő. Egymindegy, hogy az elmúlt 5 évben folyamatosan szapulta Orbánt, vagy kis bökverseket írogatott Sorosról. Hiszen semmmi ráhatása nem volt érdemben semmire. Most van, így logikus az alapján megítélni amit most csinál amikor már politikailag valaki, nem az alapján amit akkor tett/nem tett amikor még egy senki volt.
Az meg hogy korábban még le is húzta a NER-t, jól keresett, beült profitábilis pozikba, az számomra inkább pozitívum. Azt mutatja, hogy képben van a valóságot illetően, tudja mi hogyan működik, hogy lehet hatékonyan, hasznosan, életrevalóan élni, nem egy naív, idealista álmodozó, hanem aktív cselekvő.
több mint 1 éve
de mondom ez az en velemenyem, neked mas, elfogadom.Szerintem meg legyen Magyarország Svájc! Én elfogadom, ha valaki ezt nem szeretné vagy inkább Norvégiát preferálja, de hadd írjam már le a véleményemet, mert kissé szeretném árnyalni a képet azzal, hogy egyesek itt beérik holmi Lengyelországgal, sőt sajnálattal olvasom, hogy sokan még Romániával is. Legyenek már elveink na, nem értem, hogy ezt miért nem lehet akceptálni, és még engem támadnak, mert jót akarok ennek az országnak.
viszont azt tenyleg szomoru latni, hogy ha valakinek mas velemenye van annak milyen szinten neki tudnak esni itt a forumon.
csebi
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
Én leszarom a családi hátterét, leszarom, hogy valóban bántalmazó kapcsolatban élt-e. Nem tudjuk, hogy mi történt és nem is relevánsak számunkra.Szóval fontos, hogy kicsoda, mik az elvei, honnan jött, de leszarod hogy kicsoda, milyen háttérrel? okés 😀
Amit tudunk, hogy 20 éve ott van a tűz közelében, baráti, családi viszonyban a fideszes elittel. Egyszer sem mondta azt, hogy neki ez a rendszer nem tetszik mindaddadig amíg ott ülhetett a sokmilliós fizetésekért a különböző igazgatósági tanácsokban.
Tarsi
Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 1 éve
Ld. Móricz - Rokonok annak tárgyában, hogy miért jó az, ha ikrei születnek az embernek.A kétezres évek közepéig ez mondjuk bevett gyakorlat volt családoknál, és működött is amíg okafogyottá nem vált.Hát eljutott kis városomba MP, meghallgattam volna, de dolgozok.Legjobb felállás. Nejed megy a NER-be, te az ellenzékbe. A végén meg szétdobjátok a bevételt.
Feleségemet meg kiküldte a főnökség, akik full fideszesek, fiúk fidelitas tag h vegye fel mi volt 🤣
Jó kis kiküldetés!
steelwolf
Amadeus von Dollárbaloldal
Sok példa volt rá akár a magasabb szintig is.
ozibozi
több mint 1 éve
A kétezres évek közepéig ez mondjuk bevett gyakorlat volt családoknál, és működött is amíg okafogyottá nem vált.Hát eljutott kis városomba MP, meghallgattam volna, de dolgozok.Legjobb felállás. Nejed megy a NER-be, te az ellenzékbe. A végén meg szétdobjátok a bevételt.
Feleségemet meg kiküldte a főnökség, akik full fideszesek, fiúk fidelitas tag h vegye fel mi volt 🤣
Jó kis kiküldetés!
steelwolf
Amadeus von Dollárbaloldal
Sok példa volt rá akár a magasabb szintig is.
Szerkesztette: ozibozi
több mint 1 éve
Hát eljutott kis városomba MP, meghallgattam volna, de dolgozok.Legjobb felállás. Nejed megy a NER-be, te az ellenzékbe. A végén meg szétdobjátok a bevételt.
Jó kis kiküldetés!
steelwolf
több mint 1 éve
Hát eljutott kis városomba MP, meghallgattam volna, de dolgozok.A feladatuk Minden egyes fellépést rögzíteni kamerával, nagy figyelemmel a stábra, és azokra akikkel hosszan beszél. Ezt folyamatosan elemzik/dolgozzák fel. Ez nem random, hanem szervezetten.
Jó kis kiküldetés!
steelwolf
több mint 1 éve
Hát eljutott kis városomba MP, meghallgattam volna, de dolgozok. Feleségemet meg kiküldte a főnökség, akik full fideszesek, fiúk fidelitas tag h vegye fel mi volt 🤣
Jó kis kiküldetés!
több mint 1 éve
Én nekem nincs gondom ezzel. Teljesen reális amit mondasz. MP nem jó jelölt általánosságban szívesebben szavaznék Szikrára, de jelenlegi legjobb/egyetlen jelölt. Én mindig olyanra fogok szavazni akinek van értelme / buktathatja a Fideszt.en epp ezert sajnalom MP feltuneset, mert igen igy nincs realis esely. (nyilvan ezert nem MP a hibas, mielott).Te reális esélyt látsz, hogy 2 év múlva MKKP és Szikra mint releváns szereplő ott lesz a választáson és esélye lesz leváltani a NERt?pl kutyak. vagy a szikra.tovabbra is allitom, hogy nem csak fleto letezik az ellenzeki oldalon. vannak sokkal validabb lehetosegek a NER levaltasra, mint egy NER-es sracmegkérdezhetem, hogy ők kicsodák?
csebi
deyell
de aki mkepp konzervativ oldalra akar rakni az felolem lehet a reformerekre, megertem, hogy nem mki tud baloldali lenni.
csebi
Az egyik egy vicc pártként indult amit mindenki így kezel. A másik egy szép mozgalom, de én még azt se tudtam ,hogy indulnak választásokon majd.
Toca
de akkor tovabbra is visszajutunk ahhoz a kerdeshez, hogy vajon az, akinek vilageleteben megfelelt a NER, a NER-es eletvitel meg minden, majd pont o lesz az, aki le fogja valtania NERt? lehet atnevezi masra, de attol meg ugyanaz lesz. mert naivitas azt hinni, hogy ez az ember jot akar az orszagnak hiszen az elmult 14 ev nem errol szolt nala hanem csak az egyeni erdekeirol.
csebi
Aztán meglátjuk ha egyszer bejön mi lesz benne van, hogy az amit te mondasz.
több mint 1 éve
Nekem szimpatikus a program, kár hogy még 2 év van hátra. 😕Add tovább! Ha a TISZA Párt felhatalmazást kap a magyar emberektől:
- azonnal duplájára emeli a családi pótlékot
- megemeli a 420 ezer legalacsonyabb ellátásban részesülő idős honfitársunk nyugdíját
- megemeli az ápolók és a szociális területen dolgozók bérét
- 5 %-ra csökkenti a zöldségek és gyümölcsök és az egészséges alapvető élelmiszerek ÁFA-ját
- részletes hazaváró programot hirdet a több, mint félmillió külföldön élő honfitársunk hazacsábítására
- hazahozza Brüsszelből a hazánknak járó uniós ezermilliárdokat
- falu rehabilitációs programot hirdet
- visszaadja a tanári pálya megbecsültségét, az oktatás- és a tankönyvválasztás szabadságát
- módosítja az Alaptörvényt, csak két ciklusig (8 évig) lehet valaki országgyűlési képviselő és miniszterelnök
- csatlakozik az Uniós Ügyészséghez
- megszünteti a propaganda minisztériumot és létrehozza az egészségügyi-, oktatási- és a környezetvédelmi minisztériumot
- visszaadja a közmédia függetlenségét, betiltja a propagandát
- valódi családtámogatást hirdet, támogatni fogja az egy szülős és a beteg gyermekeket nevelő családokat
- nem a multi cégeket és a milliárdos agrár cégeket, hanem a kis- és közepes vállalatokat és a családi gazdálkodókat fogja támogatni
- átalakítja a végrehajtást
- megnyitjuk az ügynökaktákat
- felülvizsgálja a devizahitelesek ügyét
- visszahozza a KATA adózást
- felülvizsgálja a hazánk számára előnytelen nemzetközi szerződéseket
- valódi gyermekvédelmi reformot hajt végre
- a lehető legtöbb forrást fog az egészségügyre és az oktatásra fordítani
A TISZA párt valódi társadalmi békét teremt és betemeti a mesterségesen létrehozott árkokat magyar és magyar közt.
Lépésről lépésre, tégláról téglára visszavesszük a hazánkat és közösen építünk egy új, békés, modern, európai, demokratikus és élhető Magyarországot.
Szerkesztette: KB23
több mint 1 éve
Parragh László: A fehér bőrű, keresztény kultúrájú, európai gondolkodású munkaerőnek az importja lenne az ideális
több mint 1 éve
en epp ezert sajnalom MP feltuneset, mert igen igy nincs realis esely. (nyilvan ezert nem MP a hibas, mielott).Te reális esélyt látsz, hogy 2 év múlva MKKP és Szikra mint releváns szereplő ott lesz a választáson és esélye lesz leváltani a NERt?pl kutyak. vagy a szikra.tovabbra is allitom, hogy nem csak fleto letezik az ellenzeki oldalon. vannak sokkal validabb lehetosegek a NER levaltasra, mint egy NER-es sracmegkérdezhetem, hogy ők kicsodák?
csebi
deyell
csebi
Toca
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 1 éve
24.hu/belfold/2024/05/15/nepszava-mar-nem-kozfeladatot-ellato-szemely-a-tanar/néha az az érzésem támad, hogy ha most hirtelen olyanom lenne, és elkezdeném/-végezném a jogot, akkor friss papírokkal is több közöm lenne az egészhez, mint akik ezeket a tervezeteket megírják.
NB2
(de nem, nem lesz olyanom)
több mint 1 éve
Te reális esélyt látsz, hogy 2 év múlva MKKP és Szikra mint releváns szereplő ott lesz a választáson és esélye lesz leváltani a NERt?pl kutyak. vagy a szikra.tovabbra is allitom, hogy nem csak fleto letezik az ellenzeki oldalon. vannak sokkal validabb lehetosegek a NER levaltasra, mint egy NER-es sracmegkérdezhetem, hogy ők kicsodák?
csebi
deyell
csebi
több mint 1 éve
MZP képességei behatároltak, ez sajnos kiderült, könnyű volt bedarálnia az agitpropnak.Egyébként is a déká tette tönkre attól a pillanattól kezdve ahogy megalázta klárikát.
A fidesznek nem is kellett sokat tennie, csak hozta a lightos kötelezőt.
Háború, hülye vidékiek stb.amiket mondott hetente.
Kb Minden napra adott muníciót az a marha sajnos. Tavaszra elején világos lett, hogy terített betli.
Szóval Összehasonlítani a 2 szitut finom kis csúsztatás.
/arról nem is beszélve, hogy most nem is a fidesz az ellenfél, hanem ez a semmirekellő, 20 éve töketlen ellenzék első körben, akit most annyira sajnálnak itt páran.
2 év múlva aggódjatok, akkor lesznek a OGYválasztások.
több mint 1 éve
Azt lenne fontos megérteni, hogy nem ennek a fórumnak a liberális (jó értelemben vett és itt majdnem mindenkire vonatkozó) közönsége fogja leváltani ezt a kormányt. Ha ez működne, akkor már rég nem a jelenlegi politikai garnitúra lenne hatalmon.A magyar, főleg vidéki, kistelepüléseken élő néptömeg vevő arra, rezonál arra amit a Fidesz mond. Ha egy DK vagy főleg egy Momentum, LMP, Párbeszéd (bármilyen városi értelmiségre építő párt lehet itt), azt mondja, hogy minden szar amit Orbán mond, azt élből el fogják utasítani. Szóval az a taktika, hogy egy csomó dolog jó, viszont vannak problémák az talán eljuthat a választóhoz Tarcalon meg Ibrányban is. Persze ez sem 100 százalék, de a másik utat párszor már végigjártuk.
Nekem meg akinek elsőre elég lenne, ha megszűnik az autokrácia, belefér, hogy MP-re szavazzak. Akkor is, ha kurva sok dologban nem értek egyet vele.
www.youtube.com/watch?v=fE6GJ7wP59M
"-So you seek revenge?
-I seek righteousness. But I'll take revenge."
több mint 1 éve
Dehogy találta fel, MZP is anno ezt csináltam, csak őt megette a propaganda, és közel nem ilyen flowba tudott belelépni.Nem értem ezt a naivitást az MP-re fanyalgókban, folyamatosan arról beszélt mindenki hogy kell egy olyan párt/ember/mozgalom aki embereket tud megmozgatni vidéken, amivel meg lehet bontani a Fidesz egyeduralmát. Itt van MP, aki ehhez jó úton halad, látszik hogy képes megmozgatni azokat a rétegeket akit eddig szinte senki nem ért el. Megtartja azokat a paneleket ami beleégett a Fideszesek fejébe, nem változtat rajta. Ez kell a rohadt rendszer lebontásához.MP feltalálta az ellenzéki spanyolviaszt, heti 2-3 megye, napi 6-7 település és a hatalomtól rettegő vidéki emberek elmennek meghallgatni, milyen érdekes.
Lehet a fővárosból, és külföldről papolni, hogy mire szeretnénk szavazni, mi lenne jó, de ezek az ember mikor voltak vidéken, és ültek be egy falusi kocsmába hogy tudják miről megy ott a vita? Az jobban meg fogja határozni ki kormányoz 2026-tól mint hogy a pesti értelmiség mit gondol.
Az egyik munkatársam aki világ életében (nő) Budapesti volt, és összejött egy Dél Alföldi munkatársunkkal ahol elég sok időt tölt mostanában, kezdi megérteni hogy miért is tartunk ott ahol.
Ha MP meg tudja mozgatni a vidéket, és képes lehet rést ütni a pajzson, akkor nekünk mint értelmiségi "akik legalább az alap összefüggéseket össze tudják rakni" kötelességünk segíteni ebben.
Zsákbamacskát veszünk, még jobban mint MZP-nél, ott volt egy nagyon jó példa mit ért el polgármesterként, mire is számíthatunk, itt olyan vakon vagyunk...az sem volt jó, ez sem lesz jó.
Fura hogy ezek az emberek nem képesek feladni az elveiket, de ezt elvárják a Fideszesektől.
Nomac
Egy politikustól az alap elvárásom, hogy azt a melót tegye bele, amit ez a csávó.
Dzsokijuing