USA és a világ
31 feliratkozó
3 órája
telex.hu/kulfold/2026/01/28/robert-fico-donald-trump-elmeallapota-aggasztoHa ez Trump fülébe jut, akkor elkezdhetnek félni Szlovéniában...
ender1112
9 órája
Nem tartott sokáig www.bbc.com/news/articles/ckgjedpn8p8o
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
9 órája
2028 PRESIDENTIAL PRIMARIESEz olyan, mint a novemberi mock draftok.
🔵 Newsom 27% (+4)
🔵 Harris 22% (-1)
🔵 AOC 9% (+3)
🔵 Buttigieg 8% (-3)
🔵 Kelly 4%
🔵 Whitmer 3%
🔵 Pritzker 3%
🔵 Booker 3%
🔵 Shapiro 3%
🔵 Warnock 2%
🔵 Beshear 2%
——
🔴 Vance 40% (-5)
🔴 Trump Jr 12% (=)
🔴 DeSantis 7% (-2)
🔴 Rubio 6% (+2)
🔴 Haley 5% (+1)
🔴 RFK Jr 4%
🔴 Vivek 3%
🔴 Carlson 2%
🔴 Youngkin 2%
🔴 MTG 1%
🔴 Bannon 0%
——
EchelonInsights (A) | 1/22-26
ozibozi
17 órája
gizmodo.com/zoom-is-the-first-casualty-in-frances-war-on-american-big-tech-2000714545
18 órája
2028 PRESIDENTIAL PRIMARIES 🔵 Newsom 27% (+4)
🔵 Harris 22% (-1)
🔵 AOC 9% (+3)
🔵 Buttigieg 8% (-3)
🔵 Kelly 4%
🔵 Whitmer 3%
🔵 Pritzker 3%
🔵 Booker 3%
🔵 Shapiro 3%
🔵 Warnock 2%
🔵 Beshear 2%
——
🔴 Vance 40% (-5)
🔴 Trump Jr 12% (=)
🔴 DeSantis 7% (-2)
🔴 Rubio 6% (+2)
🔴 Haley 5% (+1)
🔴 RFK Jr 4%
🔴 Vivek 3%
🔴 Carlson 2%
🔴 Youngkin 2%
🔴 MTG 1%
🔴 Bannon 0%
——
EchelonInsights (A) | 1/22-26
20 órája
www.reddit.com/r/law/comments/1qol5s2/trump_with_that_being_said_you_cant_have_guns_you/Közönséges fosztogatóktól védte a környéket.
érdekes Kyle Rittenhouse esetében a fegyver hőssé tette
Negritis, a vajda
22 órája
www.reddit.com/r/law/comments/1qol5s2/trump_with_that_being_said_you_cant_have_guns_you/érdekes Kyle Rittenhouse esetében a fegyver hőssé tette
vagy mondjuk itt se volt gond hogy fegyverrel mentek tüntetni
www.businessinsider.com/trump-protestors-with-guns-in-michigan-capitol-are-very-good-people-2020-5
1 napja
A lényegre tapontottál: nem az eljárással van a baj. A módjával.Lockjaw firedment a busz alá, akik elhintették hogy ezt igy kell csinálni és mindenki libsi balos bünöző aki ez ellen szót emel,
www.theatlantic.com/politics/2026/01/greg-bovino-demoted-minneapolis-border-patrol/685770/
Narrative change
www.theguardian.com/us-news/2026/jan/26/white-house-alex-pretti-backlash
Negritis, a vajda
azok meg maradnak a poziciókban, amúgy Obama alatt és Biden alatt is ugyanennyi ha nem több (főleg az Obama érában) illegálist toloncoltak ki, csak más volt a narratíva
Josszi
1 napja
Lockjaw firedment a busz alá, akik elhintették hogy ezt igy kell csinálni és mindenki libsi balos bünöző aki ez ellen szót emel,
www.theatlantic.com/politics/2026/01/greg-bovino-demoted-minneapolis-border-patrol/685770/
Narrative change
Negritis, a vajda
azok meg maradnak a poziciókban, amúgy Obama alatt és Biden alatt is ugyanennyi ha nem több (főleg az Obama érában) illegálist toloncoltak ki, csak más volt a narratíva
¯\_(ツ)_/¯
1 napja
😀 nebassz... truthsocial AI when?megkaptam már hasonló debunkolások közben, hogy a ChatGPT meg a Claude túl balos, szóval nem hisznek nekiJakab Péter chatbot, tarts lépést az eseményekkel. 😀milyen az a túl balos AI? egy thürmer chatbot vagy mi?100 forras alatt siman lehet AI hallucinacio 😀nyugi, bent hagytam Grok-ot is, ha esetleg felmerül a érv, hogy TÚL BALOS AI-okkal dolgozom
csebi
Gyurma Pappa
Josszi
somoskovig
Gyurma Pappa
¯\_(ツ)_/¯
1 napja
Lockjaw fired www.theatlantic.com/politics/2026/01/greg-bovino-demoted-minneapolis-border-patrol/685770/
Narrative change
1 napja
telex.hu/sport/2026/01/27/milanoi-cortinai-teli-olimpia-usa-ice-ugynokFasza, nagyon fognak kelleni oda (is)

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
1 napja
megkaptam már hasonló debunkolások közben, hogy a ChatGPT meg a Claude túl balos, szóval nem hisznek nekiJakab Péter chatbot, tarts lépést az eseményekkel. 😀milyen az a túl balos AI? egy thürmer chatbot vagy mi?100 forras alatt siman lehet AI hallucinacio 😀nyugi, bent hagytam Grok-ot is, ha esetleg felmerül a érv, hogy TÚL BALOS AI-okkal dolgozom
csebi
Gyurma Pappa
Josszi
somoskovig

1 napja
Na, itt a Trump kormányzat egyik legnagyobb problémája: paulkrugman.substack.com/p/magas-betrayal-of-small-business?utm_source=substack&utm_campaign=post_embed&utm_medium=email

Alapvetően a cikk is erről érvel, hogy a kisvállalkozók jobbra hajlanak (biztonság, szabadpiac, kiszámíthatóság stb.), viszont Trump cserben hagyta őket.
A politikai topikba is rakhattam volna, a magyar párhuzam szerintem szembetűnő.

1 napja
Uhh, akkor Trump újraindulás pedig bizonyítja, 2021. januárban semmi nem történt a Capitolium-nál, logikus az alapján, amit írsz.Mivel Walz azóta bejelentette, hogy nem indul újra a kormányzóválasztáson, talán valami valóságalapja csak lehetett.Vagy az egész "botrány" egy YT videóra épül, ami felnagyított egy olyan ügyet, aminek csekély köze van valójában a szomáliakhoz.Mondjuk az is érdekes ügy mer ugye repu politikusok tolják a médiában és szép lassan csepegtettek ahogy kell kampány soránNem véletlen, hogy Trump Minneapolisban provokál.Plusz Minnesotában hónapok óta dagad egy botrány, mivel a demokrata vezetés több tízmillió dollár segélyt adott szomáliai fiktív szociális szervezeteknek, akik nem létező óvodákat üzemeltetnek, bedeszkázott ablakú raktárépületekbe bejegyezve, stb.
Nem az ő városa, nem az ő szavazói, politikai haszonmaximalizálással tud látványpolitizálni valós szavazatveszteség nélkül.
Dzsokijuing
Kampman
Csak épp nem a hatóságokhoz mentek vele hanem a mediajukhoz ami elvileg törvény sértő
Szal vagy az van hogy nem akkora az ügy hogy komoly balhé legyen és akkor nem kell a hatóságokhoz menni vagy ugye állami törvényt sértettek a repuk is
Negritis, a vajda
Ugye ismerős módszer, amikor valami igazságot árszinez a propaganda úgy, hogy a középpontja valami könnyen és látványosan vegzálható népcsoport legyen. Valahogy legalábbis ismerős nekem ez az egész...
Gyurma Pappa
Meg azért a videó is elég beszédes volt, amiben leleplezték az egész csalást. Persze jöhet a szokásos ellenérv, hogy "de rászizmus"
Kampman
Tessék, megkértem az AI-t, hogy nekem kelljen összeszedni. (Ha eljutsz odáig az LLM is leírja, hogy minden bizonnyal voltak visszaélések, csak hát ugye ongoing nyomozás, rögtön ítélő WH helyett)
www.perplexity.ai/search/7e479679-75ca-4046-9d96-50ee10fe5b7b
"The documented evidence is clear: State investigators found children at eight of nine inspected centers. Security footage showed families dropping off children on days Shirley claimed facilities were empty. Licensing records documented no fraud, only routine operational citations. The centers’ “suspicious” characteristics—locked doors, windows without clear views, denied entry to strangers—reflect standard childcare safety protocols, not criminal activity.
Minnesota has real fraud problems requiring accountability and reformed oversight. But Shirley’s video did not expose fraud—it manufactured a scandal through methodological malpractice and ethnic scapegoating. The Trump administration’s response—deploying 2,000 agents, freezing funding nationwide, threatening denaturalization—used unverified allegations to justify predetermined policy goals targeting Somali immigrants."
95 forrást jelölt meg a Perplexity, nem kettőt ahogy Ti ott középen szoktatok. Persze az a kettő is valami alternatív média X fiókja...
Gyurma Pappa

1 napja
Gecc, de ilyenre szerintem frankón volna igény, valaki programozza már le 😀Jakab Péter chatbot, tarts lépést az eseményekkel. 😀milyen az a túl balos AI? egy thürmer chatbot vagy mi?100 forras alatt siman lehet AI hallucinacio 😀nyugi, bent hagytam Grok-ot is, ha esetleg felmerül a érv, hogy TÚL BALOS AI-okkal dolgozom
csebi
Gyurma Pappa
Josszi
somoskovig

1 napja
Jakab Péter chatbot, tarts lépést az eseményekkel. 😀milyen az a túl balos AI? egy thürmer chatbot vagy mi?100 forras alatt siman lehet AI hallucinacio 😀nyugi, bent hagytam Grok-ot is, ha esetleg felmerül a érv, hogy TÚL BALOS AI-okkal dolgozom
csebi
Gyurma Pappa
Josszi
1 napja
milyen az a túl balos AI? egy thürmer chatbot vagy mi?100 forras alatt siman lehet AI hallucinacio 😀nyugi, bent hagytam Grok-ot is, ha esetleg felmerül a érv, hogy TÚL BALOS AI-okkal dolgozom
csebi
Gyurma Pappa
¯\_(ツ)_/¯
1 napja
100 forras alatt siman lehet AI hallucinacio 😀nyugi, bent hagytam Grok-ot is, ha esetleg felmerül a érv, hogy TÚL BALOS AI-okkal dolgozom
csebi

1 napja
100 forras alatt siman lehet AI hallucinacio 😀Uhh, akkor Trump újraindulás pedig bizonyítja, 2021. januárban semmi nem történt a Capitolium-nál, logikus az alapján, amit írsz.Mivel Walz azóta bejelentette, hogy nem indul újra a kormányzóválasztáson, talán valami valóságalapja csak lehetett.Vagy az egész "botrány" egy YT videóra épül, ami felnagyított egy olyan ügyet, aminek csekély köze van valójában a szomáliakhoz.Mondjuk az is érdekes ügy mer ugye repu politikusok tolják a médiában és szép lassan csepegtettek ahogy kell kampány soránNem véletlen, hogy Trump Minneapolisban provokál.Plusz Minnesotában hónapok óta dagad egy botrány, mivel a demokrata vezetés több tízmillió dollár segélyt adott szomáliai fiktív szociális szervezeteknek, akik nem létező óvodákat üzemeltetnek, bedeszkázott ablakú raktárépületekbe bejegyezve, stb.
Nem az ő városa, nem az ő szavazói, politikai haszonmaximalizálással tud látványpolitizálni valós szavazatveszteség nélkül.
Dzsokijuing
Kampman
Csak épp nem a hatóságokhoz mentek vele hanem a mediajukhoz ami elvileg törvény sértő
Szal vagy az van hogy nem akkora az ügy hogy komoly balhé legyen és akkor nem kell a hatóságokhoz menni vagy ugye állami törvényt sértettek a repuk is
Negritis, a vajda
Ugye ismerős módszer, amikor valami igazságot árszinez a propaganda úgy, hogy a középpontja valami könnyen és látványosan vegzálható népcsoport legyen. Valahogy legalábbis ismerős nekem ez az egész...
Gyurma Pappa
Meg azért a videó is elég beszédes volt, amiben leleplezték az egész csalást. Persze jöhet a szokásos ellenérv, hogy "de rászizmus"
Kampman
Tessék, megkértem az AI-t, hogy nekem kelljen összeszedni. (Ha eljutsz odáig az LLM is leírja, hogy minden bizonnyal voltak visszaélések, csak hát ugye ongoing nyomozás, rögtön ítélő WH helyett)
"The documented evidence is clear: State investigators found children at eight of nine inspected centers. Security footage showed families dropping off children on days Shirley claimed facilities were empty. Licensing records documented no fraud, only routine operational citations. The centers’ “suspicious” characteristics—locked doors, windows without clear views, denied entry to strangers—reflect standard childcare safety protocols, not criminal activity.
Minnesota has real fraud problems requiring accountability and reformed oversight. But Shirley’s video did not expose fraud—it manufactured a scandal through methodological malpractice and ethnic scapegoating. The Trump administration’s response—deploying 2,000 agents, freezing funding nationwide, threatening denaturalization—used unverified allegations to justify predetermined policy goals targeting Somali immigrants."
95 forrást jelölt meg a Perplexity, nem kettőt ahogy Ti ott középen szoktatok. Persze az a kettő is valami alternatív média X fiókja...
Gyurma Pappa
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
1 napja
Uhh, akkor Trump újraindulás pedig bizonyítja, 2021. januárban semmi nem történt a Capitolium-nál, logikus az alapján, amit írsz.Mivel Walz azóta bejelentette, hogy nem indul újra a kormányzóválasztáson, talán valami valóságalapja csak lehetett.Vagy az egész "botrány" egy YT videóra épül, ami felnagyított egy olyan ügyet, aminek csekély köze van valójában a szomáliakhoz.Mondjuk az is érdekes ügy mer ugye repu politikusok tolják a médiában és szép lassan csepegtettek ahogy kell kampány soránNem véletlen, hogy Trump Minneapolisban provokál.Plusz Minnesotában hónapok óta dagad egy botrány, mivel a demokrata vezetés több tízmillió dollár segélyt adott szomáliai fiktív szociális szervezeteknek, akik nem létező óvodákat üzemeltetnek, bedeszkázott ablakú raktárépületekbe bejegyezve, stb.
Dzsokijuing
Kampman
Negritis, a vajda
Gyurma Pappa
Kampman

1 napja
Mivel Walz azóta bejelentette, hogy nem indul újra a kormányzóválasztáson, talán valami valóságalapja csak lehetett.Vagy az egész "botrány" egy YT videóra épül, ami felnagyított egy olyan ügyet, aminek csekély köze van valójában a szomáliakhoz.Mondjuk az is érdekes ügy mer ugye repu politikusok tolják a médiában és szép lassan csepegtettek ahogy kell kampány soránNem véletlen, hogy Trump Minneapolisban provokál.Plusz Minnesotában hónapok óta dagad egy botrány, mivel a demokrata vezetés több tízmillió dollár segélyt adott szomáliai fiktív szociális szervezeteknek, akik nem létező óvodákat üzemeltetnek, bedeszkázott ablakú raktárépületekbe bejegyezve, stb.
Dzsokijuing
Kampman
Negritis, a vajda
Gyurma Pappa
Szerkesztette: Kampman
1 napja
Vagy az egész "botrány" egy YT videóra épül, ami felnagyított egy olyan ügyet, aminek csekély köze van valójában a szomáliakhoz.Mondjuk az is érdekes ügy mer ugye repu politikusok tolják a médiában és szép lassan csepegtettek ahogy kell kampány soránNem véletlen, hogy Trump Minneapolisban provokál.Plusz Minnesotában hónapok óta dagad egy botrány, mivel a demokrata vezetés több tízmillió dollár segélyt adott szomáliai fiktív szociális szervezeteknek, akik nem létező óvodákat üzemeltetnek, bedeszkázott ablakú raktárépületekbe bejegyezve, stb.
Dzsokijuing
Kampman
Negritis, a vajda