NFL eredménykövetés
- 8 aktív topik
RedZone week 16
56
11
19:00
Cleveland Browns - Buffalo Bills
25
8
New Orleans Saints - New York Jets
20
10
New York Giants - Minnesota Vikings
15
4
Dallas Cowboys - Los Angeles Chargers
14
7
Miami Dolphins - Cincinnati Bengals
13
7
Carolina Panthers - Tampa Bay Buccaneers
12
5
19:00, MAX4
Tennessee Titans - Kansas City Chiefs
4
3
USA és a világ
31 feliratkozó
több mint 3 éve
az ő valóságában ez tényEzzel nem válaszoltál a kérdésemre.Még nem néztem/hallgattam meg, de mindenképp megfogom.Ha te mondod, hogy Kína fővárosa Peking, neked is elhiszem.
Viszont az a kérdésem volna, hogy ezek mitől tények?
Ha egy másik szakképzett katona mást mond akkor azok is tények?
Annál komolyabb embernek ismertelek, hogy egy ember által elmondottakat tényként kezelsz.
Lehet igaza van, lehet nincs, de csak azért mert ő azt mondja ne kezeljük már tényként.
gabokocka
Mert ezer más forrásból eleve így tudom.
Ez a helyzet ezzel a videóval is.
Semmi új nincs benne, csak röviden, érthetően össze van szedve és el van mondva egy csomó releváns cikk, videó tartalma az elmúlt 4 hónapról.
De ha gondolod, te ne hidd el. 😉
Őszentsége Sobri Jóska
Ez nem tény.
Vélemény.
Ami kialakult benne az általa összeszedett adatokból.
A középkorban mindenki meg volt győződve arról, hogy a Föld körül kering a Nap.
Ettől még nem volt tény.
Pedig gondolom csomó olyan dolgot összeszedtek, ami alátámasztotta az ő elképzelésüket.
Várja tudom mi ez.
Vágyvezérelt gondolkodás.
Van egy feltevésed.
A csávó ezt alátámasztja.
Ergo biztos igazat mond.
De ettől ezek nem lesznek tények.
gabokocka
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Ezzel nem válaszoltál a kérdésemre.Még nem néztem/hallgattam meg, de mindenképp megfogom.Ha te mondod, hogy Kína fővárosa Peking, neked is elhiszem.
Annál komolyabb embernek ismertelek, hogy egy ember által elmondottakat tényként kezelsz.
Lehet igaza van, lehet nincs, de csak azért mert ő azt mondja ne kezeljük már tényként.
gabokocka
Semmi új nincs benne, csak röviden, érthetően össze van szedve és el van mondva egy csomó releváns cikk, videó tartalma az elmúlt 4 hónapról.
Őszentsége Sobri Jóska
Ez nem tény.
Vélemény.
Ami kialakult benne az általa összeszedett adatokból.
A középkorban mindenki meg volt győződve arról, hogy a Föld körül kering a Nap.
Ettől még nem volt tény.
Pedig gondolom csomó olyan dolgot összeszedtek, ami alátámasztotta az ő elképzelésüket.
Várja tudom mi ez.
Vágyvezérelt gondolkodás.
Van egy feltevésed.
A csávó ezt alátámasztja.
Ergo biztos igazat mond.
De ettől ezek nem lesznek tények.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
Nem, ez vágyvezérelt gondolkodás.De ha gondolod, te ne hidd el. 😉te hiszel a cikkeknek, csak a szemednek nem.
Őszentsége Sobri Jóska
Akkora az orosz túlerő a nagyrabecsült szagértők szerint hogy 2 hét alatt meg kellett volna nyerni a háborút, a valóságban meg akkora, hogy közük nincs a győzelemhez a szedett-vedett fos ukrán hadsereg ellenében. És ez valóban tény, a többi fingreszelés.
zsellérmcnabb
több mint 3 éve
De ha gondolod, te ne hidd el. 😉te hiszel a cikkeknek, csak a szemednek nem.
Őszentsége Sobri Jóska
Akkora az orosz túlerő a nagyrabecsült szagértők szerint hogy 2 hét alatt meg kellett volna nyerni a háborút, a valóságban meg akkora, hogy közük nincs a győzelemhez a szedett-vedett fos ukrán hadsereg ellenében. És ez valóban tény, a többi fingreszelés.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
Semmi jelentosege, technikai dolog, nem tudnak fizetni a szankciok miatt, de nem azert mert nincs penzuk, hanem mert technikailag nem megoldhato.
több mint 3 éve
közben beállt a technikai államcsőd.És ez mit jelent a gyakorlatban? én ezekhez hülye vagyok. 😀
Kegyelmes Amadeus
(fáj mán eléggé, hogy kitakaroggyanak végre?) nyilván nem.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
erről talán nem is volt bejelentés, de amerikai M224 aknavetőket is kaptak az ukránok🇺🇸🇺🇦US-supplied M224 mortar in action. Western weapons in Ukrainian hands make the Armed Forces of Ukraine more than a match for russian invaders.#StandWithUkraine pic.twitter.com/7gRHtHmxyM
— ZMiST (@ZMiST_Ua) June 26, 2022
buhloone mindstate
több mint 3 éve
közben beállt a technikai államcsőd.
több mint 3 éve
Andrey Gurulyov, State Duma deputy, former deputy commander of Russia's southern military district, discussed how to best attack the West, while also purging internal opposition & hunting them down abroad. Fellow propagandist warned I would use those quotes, but he kept talking.
több mint 3 éve
Az orosz tankok már Varsóban.Russian tanks reached #Warsaw.
— NEXTA (@nexta_tv) June 27, 2022
Today an unusual exhibition will open in Warsaw. It will feature samples of #Russian military equipment destroyed during the hostilities in #Ukraine. pic.twitter.com/yT1HspVrlu
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Még nem néztem/hallgattam meg, de mindenképp megfogom.Ha te mondod, hogy Kína fővárosa Peking, neked is elhiszem.
gabokocka
több mint 3 éve
Nekem pont a humora tetszett 😊No megnéztem a Sobri által linkelt videót. Azért a kormánypropaganda visszaköszön benne 😊Belenéztem, szerintem gáz az egész, én ha pl. háborúról, vagy egyéb, sok áldozattal járó eseményről tartok előadást akkor tuti nem dobok be poénokat, kurvára visszatetsző dolog. Elhiszem, hogy kényszeresen próbál jófej lenni a fickó, de az ilyen embereket mindig is parasztnak tartottam.
Viszont azért 1-2 dologban igaza van (szerintem), aztán az idő eldönti, hogy tényleg.
NB2
Go Vikings!
több mint 3 éve
Ha mainstreamtől eltérő álláspont érdekel valakit, akkor ezt érdemes végighallgatni. Nem a katonai erőről van elsősorban szó, hanem a szituáció előzményeiről, körülményeiről, hatásairól, hogy Moszkva, az EU és az USA mit milyen megközelítésből és miért csinál. És a prof a kisebbséget képviselve úgy gondolja, hogy nem szabadna az ukránokat felfegyverezni, és vannak erős érvei mellette.(Az alapvető problémám az álláspontjával kapcsolatban az, hogy a végkövetkeztetés ebből csak az lehet - mert nem tud alternatívát mondani ő sem -, hogy ez is egy hasonló konfliktus mint a többi "kultúrális háború". A nyugat vs. muszlim világ, a migráció / beáramlás a nyugati kultúrába stb. Ezekre sem tud igazából senki jelenleg feloldó megoldást, csak így vagy úgy erőszakost. Zárjuk le a határokat, építsünk falakat, a muszlim fanatizmus lényegében dzsihad, amivel nem lehet kiegyezni, muszáj kultúrálisan legyőzni ésatöbbi. Aztán mindenki kiválasztja - nyugaton és a másik oldalon is - hogy meddig megy az agresszivitásban, miközben hátfőn aggódik a palesztinok jogai miatt, szerdán meg frászt kap hogy muszlimok erőszakolják az európai nőket.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
No megnéztem a Sobri által linkelt videót. Azért a kormánypropaganda visszaköszön benne 😊Belenéztem, szerintem gáz az egész, én ha pl. háborúról, vagy egyéb, sok áldozattal járó eseményről tartok előadást akkor tuti nem dobok be poénokat, kurvára visszatetsző dolog. Elhiszem, hogy kényszeresen próbál jófej lenni a fickó, de az ilyen embereket mindig is parasztnak tartottam.
Viszont azért 1-2 dologban igaza van (szerintem), aztán az idő eldönti, hogy tényleg.
NB2
több mint 3 éve
Évekig együtt szolgált apám Raspergerrel, akkor őt is tekinthetjük megbízható szakértőnek? Mert akkor beírom az elmélkedéseit amiket kifejt, mikor ebédelünk 😀😀
több mint 3 éve
Mi a különbség? Ebben a videóban egy szakértő így látja, egy másik műsorban egy másik szakértő homlokegyenest másként. Nem Mózes jött le a hegyről kinyilatkoztatva.Nem oké. Jóska nem agyhalott, nála elvárás, hogy ne egy netes videó alapján fogadja el, hogy mi a valóság, hanem minimum nézze meg, hogy milyen más valóság értelmezések vannak. Ha megnézte, akkor már kiválaszthatja, hogy számára mi a hiteles, de akkor azt is meg tudja mondani, hogy MIÉRT. És biztos, hogy nem azért lesz, mert csak.
Neked ez egy hiteles álláspont. OK. Vitéz vpi rongyosgárdista
Szóval a kérdésem az, hogy MIÉRT van ennek a szakértőnek igaza? Mit és miért mond helyesen másokhoz képest. Azért is érdekel, mert én a magyar katonai szakértők véleményét óvatosan kezelem az utóbbi időben. Egyszerűen azért, mert február 24.-én nem csak a Bayerzsóti, hanem érezhetően a magyar intel / titkosszolgálatok / stb. is letolt gatyával álltak a történéseket látva. Azaz nem volt infójuk arról, hogy mi várható. Ami azt jelzi, hogy a) túl nagy nálunk az orosz politikai és titkosszolgálati befolyás, hogy tisztán láthassunk, illetve b) valószínűleg a nyugati intel nem, vagy csak akadálypályán jut el jelenleg hozzánk. Valószínűleg a kettőnek egymáshoz is köze van.
Belehallgatva ebbe a videóba, az alapvető bajom az vele, hogy ha február 24 előtt hallgatom meg, akkor abszolút hitelesnek gondoltam volna. Az pedig június végén nem jelent túl jót. Az a hatalmas orosz túlerő, amit bemutatott, az ugyanis az elmúlt négy hónap alatt előbb kénytelen volt úgy dönteni, hogy ha keleten akar valamit, akkor ki kell vonulnia teljesen északról, mert egyszerre a kettőt nem bírja. És az azóta eltelt két és fél hónapban a 2014-es pozíciókhoz képest néhány tíz kilométert tudtak lökni a frontvonalakon ... azt se mindenütt. Az óriási hadászati fölény az nem így szokott így kinézni. Ezt tudjuk, mert láttuk. Az amerikaiaktól is meg egyébként máshol az oroszoktól is. Szóval itt valami mégse úgy van, ahogy van. Valószínűleg mégiscsak számít, hogy az amerikaiak Irakban a teljes tíz év alatt vesztettek el kb. 50 helikoptert, az oroszok meg az első két hét alatt. Szívesen megkérdezném azt is a szakértőtőt, hogy az a napi húsz rakéta, amire azt mondja, hogy a katonai fölény biztosítója, miért napi 20? (Amerikai szakértő szerint inkább 10). Megkérdezném, mert a konfliktus első heteiben napi 4-500 volt. Miért lett belőle 20? Spórolnak az oroszok? Vagy nincs már rá szükség? Vagy az az alkoholista mégse tud annyit kölcsönkérni amennyit szeretne?
A konfliktus elején egyébként a 4-500 rakéta mellett napi 150-200 repülőgép (vadászgép és bombázó) bevetés is volt, manapság abból is napi néhány lett. Miért? Miért jobb inkább napi 25 ezer hagyományos tüzérségi lőszert kilőni - zömében hetvenes évekbeli és megelőző technikákból -, ami csak 5-30 km hatótávolságú és a legnagyobb pusztítást az épületekben és környezetben végzi, mert pontatlan, ezért be kell szórni a teljes területet vele, hogy hadászati célt is eltaláljon? Olcsóbb? Vagy csak kiszórják a régit, úgyis menne rövidesen a selejtbe? Vagy esetleg mégiscsak véges az orosz utánpótlás is?
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
No megnéztem a Sobri által linkelt videót. Azért a kormánypropaganda visszaköszön benne 😊Viszont azért 1-2 dologban igaza van (szerintem), aztán az idő eldönti, hogy tényleg.
több mint 3 éve
Vicces olvasni a sok katonai megfejtést, találgatást, fikciót, elmélkedést, amiknek a valósághoz semmi közük, amikor egy szakképzett katona érthetően, röviden, magyarul összefoglalja a tényeket az éjjel linkelt, és -ezek szerint- senki által meg nem hallgatott videóban.Mi a különbség? Ebben a videóban egy szakértő így látja, egy másik műsorban egy másik szakértő homlokegyenest másként. Nem Mózes jött le a hegyről kinyilatkoztatva.
Igaz, a tényekkel az a gond, hogy csak összezavarják az ember kialakult világképét, megkérdőjelezik a vágyait, mérsékelik a reményeit.
youtu.be/E_jUg5cC88s
A pasi szépen beszél az óriási orosz hadianyagfölényről, a be(kényszer)sorozott ukránok ütőképességéről, a himarsokról ugyanúgy, mint, az ötvenéves német harckocsikról, a gazdasági szankciók és az orosz katonai akciók közötti nulla valós kapcsolatról, reálpolitikáról, így nem kell kitalálni, "kilogikázni" azt, ami evidencia.
Illetve -erről nem beszél, ez saját megfejtés, elmélkedés- a németek nagyon elveszítették a 2.VH-t, most ők Európa legerősebb állama, és már az 50-es évek elején is előrébb voltak, mint az angolok (ahol akkor még jegyrendszer! volt, és tiltották a homoszexualitást), mint a franciák, aki győztek, vagy mint a svédek vagy a spanyolok, akik kimaradtak az egészből. A geopolitika makacs dolog.
Illetve a franciák is jól kikaptak Koreában, az amcsik is Vietnámban, az angolok, portugálok, franciák szinte minden gyarmatukat elvesztették, aztán lehet nézni, hogy hol jobb az elet, ki nyert valójában.
Baszódjanak meg a ruszkik történelmileg is, a mostani trógerségük miatt is, ez nyilvánvaló, hogy kb. minden tisztességes magyar ezt érzi, de azért a valóságról, a tényekről, valid opciókról se szerencsés ha megfeledkezik az ember.
Őszentsége Sobri Jóska
Neked ez egy hiteles álláspont. OK.
Szerintem a szakértő kicsit túlbecsüli azt, amit fiatalkorában a moszkvai / leningrádi / rosztovi egyetemen tanult tanárai tanítottak neki és nem vesz tudomást az 1980-as évek óta létező, hihetetlen mértékű szovjet-exszovjet korrupcióról, ami a végletekig lezüllesztette a szovjet/orosz hadsereget. Vicces, hogy nála az ötvenéves német harckocsik hátrányt, a 70 éves orosz harckocsi katonai fölényt jelent, csak a számossága okán.
Persze mivel ő egy harckocsizó katona, nyilván nehéz tudomást venni arról, hogy a fegyverneme ebben a háborúban eddig Benny Hill szintet hozott és filléres drónokkal tizedelik az egységeket.
több mint 3 éve
m.hvg.hu/vilag/20220626_ukrajna_veszteseg_haboru
több mint 3 éve
The G7 countries' ban on gold imports from #Russia will deprive it of about $ 19 billion a year — #US Secretary of State Anthony Blinken.
több mint 3 éve
Russian neo-Nazis fighting against Ukraine — the SS runes, the Z-wastika, the Kolovrat, the 88, the Valknut etc etc etc.All in just one picture, the full set for mommy’s little de-nazifiers.
(I honestly stole this idea from @CITeam_en, notably @RuslanLeviev) t.co/8jdEkYflkt

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
Vicces olvasni a sok katonai megfejtést, találgatást, fikciót, elmélkedést, amiknek a valósághoz semmi közük, amikor egy szakképzett katona érthetően, röviden, magyarul összefoglalja a tényeket az éjjel linkelt, és -ezek szerint- senki által meg nem hallgatott videóban.mogyuk inkább hallgatnám Romulusz, Kajári vagy Tónibácsi mit mond - mármint, a KFORosoknak van messze a legnagyobb tapasztalatuk, rálátásuk akár a NATOra, akár a szlávállatokra...
Igaz, a tényekkel az a gond, hogy csak összezavarják az ember kialakult világképét, megkérdőjelezik a vágyait, mérsékelik a reményeit.
youtu.be/E_jUg5cC88s
A pasi szépen beszél az óriási orosz hadianyagfölényről, a be(kényszer)sorozott ukránok ütőképességéről, a himarsokról ugyanúgy, mint, az ötvenéves német harckocsikról, a gazdasági szankciók és az orosz katonai akciók közötti nulla valós kapcsolatról, reálpolitikáról, így nem kell kitalálni, "kilogikázni" azt, ami evidencia.
Illetve -erről nem beszél, ez saját megfejtés, elmélkedés- a németek nagyon elveszítették a 2.VH-t, most ők Európa legerősebb állama, és már az 50-es évek elején is előrébb voltak, mint az angolok (ahol akkor még jegyrendszer! volt, és tiltották a homoszexualitást), mint a franciák, aki győztek, vagy mint a svédek vagy a spanyolok, akik kimaradtak az egészből. A geopolitika makacs dolog.
Illetve a franciák is jól kikaptak Koreában, az amcsik is Vietnámban, az angolok, portugálok, franciák szinte minden gyarmatukat elvesztették, aztán lehet nézni, hogy hol jobb az elet, ki nyert valójában.
Baszódjanak meg a ruszkik történelmileg is, a mostani trógerségük miatt is, ez nyilvánvaló, hogy kb. minden tisztességes magyar ezt érzi, de azért a valóságról, a tényekről, valid opciókról se szerencsés ha megfeledkezik az ember.
Őszentsége Sobri Jóska

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
A freight train derailed in Russian region of PskovTwo days ago, 13 carriages of a freight train derailed on the Lunevo-Porkhov crossing. It is assumed that it was carrying ammunition.
Partisans work?
utalva Sütire.
több mint 3 éve
Még nem néztem/hallgattam meg, de mindenképp megfogom.Viszont az a kérdésem volna, hogy ezek mitől tények?