USA és a világ

32 feliratkozó

több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 29 098 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Megy róla a vita hogy mi lőtte le a SU-25-t de nagyon úgy néz ki hogy egy Ukrán MIG volt az. Megérkeztek a szlovák MIG29-esek? Nem mostanában láttam Air-Air csatát, ez elég ritka felvétel.

Közben az oroszok megerősítették hogy lelőtték a gépet, és a pilóta túlélte.

Nomac
Jan leírta a lényeget. A kérdés inkább az, hogy mi NEM lövi le a Szu-25-öst? 😂

Amúgy az ukránoknak van saját légierőben is 29-es, nem? Nem biztos hogy szlovák ajándék. Meg aztán ott vannak a Szu-27-esek is.

Szerkesztette: warr_b

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 551 — Steelers fan
Megy róla a vita hogy mi lőtte le a SU-25-t de nagyon úgy néz ki hogy egy Ukrán MIG volt az. Megérkeztek a szlovák MIG29-esek? Nem mostanában láttam Air-Air csatát, ez elég ritka felvétel.

Nomac
Ilyen alacsonyan bármivel is lelőhették, de 0:05-nél látszik hogy jön hátulról a rakéta, (halvány fehér csík kicsivel a horizont fölött), 0:07-nél pedig bejön a képbe a másik repülő, ami mögötte, kicsit magasabban (kb optimális tüzelési pozícióban) van.

Gondolom olyasmi lehetett, hogy amikor a Su pilóta érzékelte hogy bemérte a tűzvezető radar, elindult lefelé hogy sebességet nyerjen, és közben próbálta oldalirányban is kimanőverezni, (már eleve így jön be a képbe, forduló közben) de így a felvétel alapján olyan helyzetben volt a másik gép, hogy neki ez ziccer volt.

Két megjegyzés, az ilyen Su-25 jellegű gépeket (US megfelelője az A-10) nyugati hadseregek csak meglevő légifölény esetén szokták bevetni, mert ezek a gépek egy vadásszal szemben nem tudják se megvédeni magukat, se elmenekülni előle.

Másrészt a Mig-29 fegyverzete olyan elavult -mondjuk egy Gripenhez képest- hogy már nagyon kevés géptípus létezik, amit eredményesen lehet támadni vele, de pl ez a hasonlóan ótvar Su-25 pont ilyen.
több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 640 — The Mathematician
 www.politico.eu/article/britain-strike-liz-truss-prime-minister/

vajon meddig marad?

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Nomac New England Patriots 4 276 — balazs.t85@gmail.com

több mint 3 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 21 210 — Csodabogár

csak a szokásos hírünk

Szerkesztette: petey

több mint 3 éve
az orosz fenyegetés miatt a lettek lehet visszahozzák a sorkatonaságot

www.bloomberg.com/news/articles/2022-09-06/russia-s-aggression-prompts-latvia-to-bring-back-conscription

több mint 3 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 850 — SuperBowl Champions 2013/2014
brit kormányváltás megvolt

Negritis, a vajda
az miért baj, ha egy nő szereti a szivart? 😀
slowmotion
O, a nagy liberalizmus. Kulso alapjan ne iteljunk meg senkit. Bodyshaming/fatshaming nem jo dolog, bezzeg ha egy jobboldalit lehet vele tamadni 😊
undisputedly
én nem mondtam semmilyen véleményt, tényt közöltem
majd hoztam egy kormánytisztviselőről party képet 😊
most ez a menő, nem? 😀
Negritis, a vajda
Ebben a kepben, a feltolteseben es a megosztasaban az egyetlen cel az lehet, ha negativ szinben akarjak feltuntetni, mivel nem sok klasszikus noiesseget latunk a kepen. Es? A gendersemlegesseg meg tokom tudja milyen perverziok koraban hogyan lehet baloldalrol ilyen kritikat megfogalmazni?

Bezzeg, ha ugyanezzel a kulsovel, szivarral stb. transz lenne, szemelyes velemenyem szerint a baloldal oromkonnyeket ejtene.
undisputedly
honnan tudod hogy nem transz? rajtad kívül nem hiszem hogy sokakat érdekel
ha transz lenne is ugyanolyan jogos lenne ez a kép
és ez a kritika oldaltól független, nincs benne hogy nézd meg a konzervatív politikust vagy semmi ilyesmi
te mögé látod mert azt akarod mögé látni

ez a kép max azt kritizálja hogy az EÜ miniszter olyan valaki lett aki (kép alapján) szereti a szivart és az arckifejezés alapján az italt se veti meg emelett a súlya sem ideális
ergo a modern normáknak nem felel meg mint egészséges ember

ettől még mint EÜ szakember lehet jó, de egy poén erejéig engedtessék már meg elővenni

jah igen, bocs a jobbos snowflake előbújt
Negritis, a vajda
Figy, magyarazhatod miert osztottad meg ezt a roppant elonytelen kepet, amit a feltoltoje is ugy tett fel, hogy: O itt az uj "egeszsegugy" miniszterunk. Kihozhatod belole, hogy csak a poloja tetszik es fashion posztnak szantad, vagy nagy szivarkedvelo vagy. Abba az iranyba is eltolhatod, hogy jobbos snowflake vagyok, az iazsag az, hogy mai szemmel a posztod fat-fob, es anti-women empowernment. Semmi mas miatt nem lett ez megosztva, minthogy kifigurazza a not es ketsegbevonja a kulseje miatt az alkalmassagat a posztra.

Anno volt egy ilyen jobboldali, magyar blama, amikor egy kepre azt hittek, hogy a holland egeszsegugyminiszter vagy kicsoda, orult tulsullyal, es ment a flame. Na ez a poszt se lett tobb annal.

Szerkesztette: undisputedly
több mint 3 éve

Negritis, a vajda
slowmotion
O, a nagy liberalizmus. Kulso alapjan ne iteljunk meg senkit. Bodyshaming/fatshaming nem jo dolog, bezzeg ha egy jobboldalit lehet vele tamadni 😊
undisputedly
most ez a menő, nem? 😀
Negritis, a vajda
Ebben a kepben, a feltolteseben es a megosztasaban az egyetlen cel az lehet, ha negativ szinben akarjak feltuntetni, mivel nem sok klasszikus noiesseget latunk a kepen. Es? A gendersemlegesseg meg tokom tudja milyen perverziok koraban hogyan lehet baloldalrol ilyen kritikat megfogalmazni?

Bezzeg, ha ugyanezzel a kulsovel, szivarral stb. transz lenne, szemelyes velemenyem szerint a baloldal oromkonnyeket ejtene.
undisputedly
honnan tudod hogy nem transz? rajtad kívül nem hiszem hogy sokakat érdekel
ha transz lenne is ugyanolyan jogos lenne ez a kép
és ez a kritika oldaltól független, nincs benne hogy nézd meg a konzervatív politikust vagy semmi ilyesmi
te mögé látod mert azt akarod mögé látni

ez a kép max azt kritizálja hogy az EÜ miniszter olyan valaki lett aki (kép alapján) szereti a szivart és az arckifejezés alapján az italt se veti meg emelett a súlya sem ideális
ergo a modern normáknak nem felel meg mint egészséges ember

ettől még mint EÜ szakember lehet jó, de egy poén erejéig engedtessék már meg elővenni

jah igen, bocs a jobbos snowflake előbújt

több mint 3 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 243 — NFL bracket champion '26
 hvg.hu/vilag/20220907_Pentagon_Oroszorszag_EszakKorea_raketavasarlas_fegyverbeszerzes

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve

Negritis, a vajda
slowmotion
undisputedly
most ez a menő, nem? 😀
Negritis, a vajda

több mint 3 éve

Negritis, a vajda
slowmotion
undisputedly
most ez a menő, nem? 😀

több mint 3 éve

Negritis, a vajda
slowmotion
több mint 3 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 281 — Cowboys fan

Negritis, a vajda
több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 082 — Слава Україні! Героям слава!
Confirmation that Novovoznesens'ke (NW Kherson ob.) is now under 🇺🇦 control.

Liubomyrivka, Ternovi Pody, and Zelenyi Hai are contested.

Updates:

🇺🇦 advanced West of Balakliya and have taken control of Verbivka and entered the outskirts of Balakliya.

🇺🇦 crossed the Siverskyi Donets river in a second location by Lyman and have taken control of Staryi Karavan.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve

több mint 3 éve

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 150
Who’s surprised? Hungary’s government first managed to save former KGB agent Patriarch Kirill from EU sanctions, now tries to de-list Alisher Usmanov, Pyotr Aven and Viktor Rashnikov from the visa ban and asset freeze list.
Amadeus
És ez vajon az EU-s forrásokért megy, vagy ez a feltétele az orosz gáznak?
slowmotion
Nagy dilemma, hogy melyikre van nagyobb szükség.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
Wtf
 edition.cnn.com/2022/09/06/politics/surveillance-video-voting-machine-breach-coffee-county-georgia/index.html

több mint 3 éve
In the occupied #Berdyansk, the car of Gauleiter Artyom Bardin exploded.

He is in critical condition in the hospital.
Amadeus
meghalt. ez már a 3. orvgyilkosság a napokban.

több mint 3 éve
⚡️Welt: Scholz blocks delivery of tanks to Ukraine.

Krauss-Maffei Wegmann (KMW) is ready to supply Ukraine with 100 Leopard 2A7 tanks and provide training sessions for soldiers worth 1.55 billion euros. Yet, according to Die Welt, Chancellor Scholz did not react to the offer.
Nomac
Scholzot nem bírja pofánverni valaki?
Nemzetes és Méltóságos petey
Bár én se kedvelem, azért ne várjuk azt, hogy itt hirtelen örömködni fog és azonnal odadobja azt a 100 tankot.
Az, hogy nem reagált az ajánlatra, nem jelent semmit se, ez nem blokkolás.

Meg azért 100 tank mégiscsak 100 tank. Tudni kellene, hogy mire adod oda...
Nem azért, mert az ukránok nem jól használnák fel, csak épp ne kerüljön orosz kézre.
Lúdas Solymi
ha ez a legnagyobb félelme akkor lépjen hátra 1 lépést és....

több mint 3 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 981
⚡️Welt: Scholz blocks delivery of tanks to Ukraine.

Krauss-Maffei Wegmann (KMW) is ready to supply Ukraine with 100 Leopard 2A7 tanks and provide training sessions for soldiers worth 1.55 billion euros. Yet, according to Die Welt, Chancellor Scholz did not react to the offer.
Nomac
Scholzot nem bírja pofánverni valaki?
Nemzetes és Méltóságos petey
Bár én se kedvelem, azért ne várjuk azt, hogy itt hirtelen örömködni fog és azonnal odadobja azt a 100 tankot.
Az, hogy nem reagált az ajánlatra, nem jelent semmit se, ez nem blokkolás.

Meg azért 100 tank mégiscsak 100 tank. Tudni kellene, hogy mire adod oda...
Nem azért, mert az ukránok nem jól használnák fel, csak épp ne kerüljön orosz kézre.
több mint 3 éve
Az oroszok rengeteg egységet átvittek kherszonba, és a hidak lebombázása miatt nem tudják visszavinni őket a Harkivi frontra.

több mint 3 éve
It’s official.

🇺🇦 has launched a surprise counteroffensive near Kharkiv, with clashes stretching for dozens of km.

Ukrainian soldiers have taken Verbivka & are storming Balakliya.

Presidential staff says Zelensky will bring good news about the offensive tonight.

Szerkesztette: Brouwerij van de Vrij

több mint 3 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 925
több mint 3 éve
Kherson City Front (September 6)

Ukrainian Forces have liberated the settlement of Shmidtove🇺🇦

This is significant because it disrupts a major Russian Defensive Line from North Kherson City to Maksymivka

If this route is retaken Ukraine could attack Kherson City from the North