USA és a világ
31 feliratkozó
több mint 3 éve
azért ez így nem igaz, ennyi infó alapján elég merész kijelenteni, hogy jogállami szempontból nincs rendben.BREAKING: The U.S. House of Representatives passes a bill allowing for sanctioned Russian assets to be used to help UkraineNyilván nincs, de ki kéri rajtuk számon?
Luxury villas, yachts, private jets and other sanctioned Russian oligarch assets on U.S. soil will be used to help Ukraine’s reconstruction if this bill becomes law
nem mondom, hogy nem érdemlik meg. de ez jogállamisági szempontból rendben van?
deyell
Azt csinálnak amit akarnak, nincs lfölöttes hatóságuk".
Az az oligarch assets amire rámondják.
Már írtam korábban, hogy mindenfajta bírósági eljárást, ítéletet nélkülöző vagyonelkobzás, zárolás teljesen ellentétes a kapitalizmus szellemével, a magánvagyon szentségével.
Sobri Jóska
még Európában az EJEB gyakorlatában sem korlátlan a magántulajdonhoz való jog. csak egy példa: bizonyos bűncselekmények elkövetése esetén igenis van lehetőség vagyonelkobzásra.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
gondolod, hogy a Supreme Court nem létezik?BREAKING: The U.S. House of Representatives passes a bill allowing for sanctioned Russian assets to be used to help UkraineNyilván nincs, de ki kéri rajtuk számon?
Luxury villas, yachts, private jets and other sanctioned Russian oligarch assets on U.S. soil will be used to help Ukraine’s reconstruction if this bill becomes law
deyell
Sobri Jóska
buhloone mindstate
több mint 3 éve
BREAKING: The U.S. House of Representatives passes a bill allowing for sanctioned Russian assets to be used to help UkraineNyilván nincs, de ki kéri rajtuk számon?
deyell
Az az oligarch assets amire rámondják.
Már írtam korábban, hogy mindenfajta bírósági eljárást, ítéletet nélkülöző vagyonelkobzás, zárolás teljesen ellentétes a kapitalizmus szellemével, a magánvagyon szentségével.
több mint 3 éve
BREAKING: The U.S. House of Representatives passes a bill allowing for sanctioned Russian assets to be used to help Ukrainenagyjából a jogállamiságot felülírja az értelmetlen háború...szerintem a feltételezett bűnösökkel szemben egyébként is csinálnak vagyonbefagyasztást, aztán ha kiderül a bíróságon, hogy ártatlanok, visszakapják...itt ezt persze nem lesz könnyű bizonyítaniuk, ha egyáltalán akarják majd, de azért miközben embereket mészárolnak le, ne éljenek már mint kiskirályok Oroszországon kívül
deyell
több mint 3 éve
BREAKING: The U.S. House of Representatives passes a bill allowing for sanctioned Russian assets to be used to help UkraineLuxury villas, yachts, private jets and other sanctioned Russian oligarch assets on U.S. soil will be used to help Ukraine’s reconstruction if this bill becomes law
buhloone mindstate
több mint 3 éve
Ha most kéne tippelnem, akkor a múlt alapján azt gondolom, hogy is-is. Az USD erősödése minden valutával szemben meg fog történni, hiszen rohanni fog a tőke oda: biztonságos és még hozam is van.és az euró is gyengülni fog a dollárral szemben vagy a forint mindkettővel szemben gyengül?A tőzsde engem kevésbé izgat. Bocs 😊www.reuters.com/business/finance/feds-racing-raise-rates-how-high-remains-an-open-bid-2022-04-28/De mi lesz a dollárral, ha másfél év alatt kivonnak belőle 2 000 milliárdot a piacról? Túl fog erősödni..
Na, mondom mi van: para. Oké, hogy várható volt, de ahogy visszatér a piacra az USA államkötvény, ami még hoz hozamot is... hát sokba fog ez kerülni.
Gyurma Pappa
Mondjuk tőzsde az szevasz!
Szokol
A nagyobb baj az lesz, hogy a forint fog túl gyengülni. Én azon a véleményen vagyok, hogy a forint gyengítése elkerülhetetlen volt a versenyképesség fenntartása miatt, de most kiesett a kontroll szerintem az MNB kezéből.
Gyurma Pappa
csebi
Kérdéses, hogy mekkora felár mellett tudunk majd eladni államkötvényt, de félek hogy nagy. Könnyen találhatjuk magunkat a 10%os kategóriában a 5 évesnél hosszabb kötvényeknél, rosszabb esetben már az évesnél is. Az pedig nagyon sokba kerülni nekünk is. Itt ugye teljesen evidens lesz a forint rontás is...

több mint 3 éve
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
www.portfolio.hu/global/20220505/felrobbantottak-az-oroszok-egy-hidat-mikozben-civil-jarmuvek-haladtak-at-rajta-543039#Csak a talapzatát találták el, össze se dőlt...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 3 éve

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Településeket foglaltak vissza az ukránok Herszon környékénA nagy orosz keleti offenzívától legtávolabb eső mellékfronton, a legnyugatibb megszállt területek határán hajtottak végre sikeres ellentámadást az ukrán erők. Vezérkaruk tájékoztatása szerint az orosz erők "Mikolajiv és Herszon megyék határán több település fölött is elvesztették az ellenőrzést".
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
#Ukraine and #Russia have agreed on a ceasefire from May 5 to May 7 on the territory of #Azovstal. The defenders of #Mariupol use this time to prepare civilians and the area for evacuation. Deputy Prime Minister, Minister for Reintegration Irina Vereshchuk said in an interview.
több mint 3 éve
és az euró is gyengülni fog a dollárral szemben vagy a forint mindkettővel szemben gyengül?A tőzsde engem kevésbé izgat. Bocs 😊www.reuters.com/business/finance/feds-racing-raise-rates-how-high-remains-an-open-bid-2022-04-28/De mi lesz a dollárral, ha másfél év alatt kivonnak belőle 2 000 milliárdot a piacról? Túl fog erősödni..
Na, mondom mi van: para. Oké, hogy várható volt, de ahogy visszatér a piacra az USA államkötvény, ami még hoz hozamot is... hát sokba fog ez kerülni.
Gyurma Pappa
Szokol
A nagyobb baj az lesz, hogy a forint fog túl gyengülni. Én azon a véleményen vagyok, hogy a forint gyengítése elkerülhetetlen volt a versenyképesség fenntartása miatt, de most kiesett a kontroll szerintem az MNB kezéből.
Gyurma Pappa
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
alsó hangon 2 év de inkább több.Ja értem és 2 év megoldani?Mert az orosz cuccnak más az összetétele, és minden technika arra van optimalizálva.A MOL szakertői szerint min 2 év átállni a finomítóval…miért?
Janek
Amadeus
Jan
Nem 1 év 364 nap, nem 2 év 5 nap, hanem kereken 2 év?
Amadeus
nem vagyok vegyész engem ne kérdezz mi ebben ez a nagy lauf...
de gondolom nem dobják oda koncnak a MOL-t hogy a többi cég röhögve keresse szarrá magát
több mint 3 éve
A tőzsde engem kevésbé izgat. Bocs 😊www.reuters.com/business/finance/feds-racing-raise-rates-how-high-remains-an-open-bid-2022-04-28/De mi lesz a dollárral, ha másfél év alatt kivonnak belőle 2 000 milliárdot a piacról? Túl fog erősödni..
Gyurma Pappa
Szokol

több mint 3 éve
www.reuters.com/business/finance/feds-racing-raise-rates-how-high-remains-an-open-bid-2022-04-28/De mi lesz a dollárral, ha másfél év alatt kivonnak belőle 2 000 milliárdot a piacról? Túl fog erősödni..
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
www.reuters.com/business/finance/feds-racing-raise-rates-how-high-remains-an-open-bid-2022-04-28/Na, mondom mi van: para. Oké, hogy várható volt, de ahogy visszatér a piacra az USA államkötvény, ami még hoz hozamot is... hát sokba fog ez kerülni.

több mint 3 éve
Én azt feltételezem, hogy mi is tárgyalunk itt-ott és a mi "fürkészeink" is keresik az alternatívát. Azt nem értem, hogy ez a rinyálás miért alapállapot?jaja, csak a csehek a lengyelekkel leszerződtek már a norvég cucchoz kellő vezetékre, a bolgárok meg azerivel fogják kiváltani. Csak mi sírunk, mint a fürdős kurva alternatíva nélkül, de nyomjad még fullba.hvg.hu/gazdasag/20220504_Szijjarto_orosz_szankcioJaja, a csehek is felvették azt a fránya sapkát. Meg a bulgárok. Ja, a szlovákok is. Már a kitalálasnál halott ötlet volt a 2023 év vége. Legalábbis ebben a formában biztos.
bohócsapka.
Amadeus
MC12
Amadeus
Ennyire gyorsan nem lehet átalakítani a propagandát vagy csak egyszerűen ezzel akarják kizsarolni a lóvét az EU-tol?
több mint 3 éve
"Egygólos Real-győzelemnél hosszabbítás következne, bármilyen különbséggel is születne meg az."Francba, megint topikot tévesztettem.
Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 3 éve
Az orosz védelmi minisztérium adatai szerint Ukrajnából Oroszországba 1 092 137 személyt deportáltak, köztük 196 356 gyermeket. Az oroszok azt állítják, hogy az Oroszországba deportáltak összesített száma elérte a 2 754 241-et.ezt hogy kell elképzelni? a vasutat arra használják, hogy az elfoglalt területekről vagonokban folyamatosan deportáljanak embereket, mint tették ezt a csecsenekkel?
buhloone mindstate
több mint 3 éve
Hernadi mikor megy targyalni zagrabba az lng-rol?Ha majd javul a börtönkoszt.
gabokocka
több mint 3 éve
www.valaszonline.hu/2022/05/04/ukrajna-oroszorszag-haboru-osw-69-nap/
több mint 3 éve
Hernadi mikor megy targyalni zagrabba az lng-rol?
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
aszongya ja bussöfőr ő csak ikaruszt tud vezetni, merkédezt meg nem...Jobban mint a Hernádi? Vagy feltételezhetjük, hogy az egyik egy sértődött, nerből kidobott ex-félfontos ember aki ugye saját bevallása szerint is ellenzéki és MzP tanácsadója volt, ezért ennek mentén nyilatkozik, a másik meg a regnáló hatalom kegyeltje, oligarchája ezért annak mentén nyilatkozik.Holoda Attila szerint ez kamu szöveg, csak a haszon lenne kisebb. Szerintem meg jobban ért hozzá, mint mi mindannyian együttvéve.Mert az orosz cuccnak más az összetétele, és minden technika arra van optimalizálva.A MOL szakertői szerint min 2 év átállni a finomítóval…miért?
Janek
Amadeus
Jan
nagylaza
MC12
ijen blődli hüjeségeket hogy lehet beszopni, komolyan kőolajFINOMÍTÓ!
Margit!? mija rücskös hónaljat nem tud finomítani egy szakavatott vegyészmérnök?
s tegyük hozzá az orosz olaj nem a prémium minőség, tehát TÖBB babràlást igényel és igen többet is lehet rajta keresni
gyössz százza...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
Javaslom, hallgasd meg, mit mond a Mol részvényesi közgyűléséről, és tedd hozzá OV korábban belinkelt szövegét 2018-ból.Jobban mint a Hernádi? Vagy feltételezhetjük, hogy az egyik egy sértődött, nerből kidobott ex-félfontos ember aki ugye saját bevallása szerint is ellenzéki és MzP tanácsadója volt, ezért ennek mentén nyilatkozik, a másik meg a regnáló hatalom kegyeltje, oligarchája ezért annak mentén nyilatkozik.Holoda Attila szerint ez kamu szöveg, csak a haszon lenne kisebb. Szerintem meg jobban ért hozzá, mint mi mindannyian együttvéve.Mert az orosz cuccnak más az összetétele, és minden technika arra van optimalizálva.A MOL szakertői szerint min 2 év átállni a finomítóval…miért?
Janek
Amadeus
Jan
nagylaza
MC12
több mint 3 éve
nem tudjuk melyik ért jobban hozzáJobban mint a Hernádi? Vagy feltételezhetjük, hogy az egyik egy sértődött, nerből kidobott ex-félfontos ember aki ugye saját bevallása szerint is ellenzéki és MzP tanácsadója volt, ezért ennek mentén nyilatkozik, a másik meg a regnáló hatalom kegyeltje, oligarchája ezért annak mentén nyilatkozik.Holoda Attila szerint ez kamu szöveg, csak a haszon lenne kisebb. Szerintem meg jobban ért hozzá, mint mi mindannyian együttvéve.Mert az orosz cuccnak más az összetétele, és minden technika arra van optimalizálva.A MOL szakertői szerint min 2 év átállni a finomítóval…miért?
Janek
Amadeus
Jan
nagylaza
MC12
de azért mind2nek érdeke az igazság ferdítése
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!