USA és a világ
31 feliratkozó
több mint 3 éve
Amúgy ez a mariupoli szülészeti klinika bombázás az eddigiekhez képest is kiemelten féreg tett.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
Bident rendszeresen szidjuk itt, az egy vitathatatlanul jó ötlet volt, hogy Venezuelával gyorsan ki kell egyezni.
több mint 3 éve
2. értékelés a Stratégiai Védelmi Kutatóintézettőlwww.youtube.com/watch?v=XE48juyq3as
Szerkesztette: Melehov
"You're never a loser until you quit trying."- Mike Ditka
több mint 3 éve
Közben a komplett Nestle-csoport elköszönt.Már a svájciak is mennek, az sosem jó jel.
Amadeus

több mint 3 éve
Ez nem csak orosz hanem barmelyik haderonek nehez lett volna.Nem ertek semennyire a hadaszathoz, fogalmam nincs mi jon most ilyen szempontbol (azon tul, hogy sarokba vannak szoritva es egyre kevesbe figyelnek a civil aldozatok elkerulesere), de en is azt gondoltam, hogy a Specnaz meg hasonlo egysegek a vilag legjobbjai es ha leteszed oket egy kisebb varosba, akkor az par oran belul a tied. Aztan latjuk mi lett. Mondjuk ahogyan irtam, semennyire se ertek hozza, lehet, hogy oket nem erre kepzik?undisputedlyNem csak te, én is. És gondolom még nagyon, de nagyon sokan. Ha nem is pont a Specnazról gondoltam ezt (róluk igazából nem is gondoltam semmit), de az orosz hadseregről kétség nélkül azt gondoltam, hogy egy a belorusz határtól 100 ish kilométerre levő várost egy nap alatt kontroll alá tudnak venni.
Éppen ezen gondolkodtam egyébként az elmúlt 1-2 napban. Hogy akármennyire is próbálok figyelni arra, hogy ne korlátozzon a valóság buborékom, rá kellett hogy jöjjek, hogy február 24. előtt igencsak hamis kép élt bennem az orosz hadi képességről. Persze az egy dolog, hogy én tévedek. Az már zavaróbb, hogy nagyon sok olyan is így van ezzel, akinek illene képben lennie. Mondjuk - hogy ne mindig kormánypárti magyar politikust szidjak - a minap hallgattam Karácsonyt valamelyik tüntetésen, ahol azt találta mondani, hogy az orosz hadsereg erejét ismerjük, ha igazán akarják akkor megindulnak és néhány napon belül Párizsig meg sem állnak. Hát úgy tűnik, hogy ha ezt gondolja, akkor mégsem ismeri. Ismerjük (tük), mert amikor mondta, akkor fenn sem akadtam ezen a mondaton. Csak utólag látom, hogy mekkora blődség. Oké, ő csak egy polgármester, nem az orosz hadi képesség ismerete az elsődleges feladata, de akkor is. Arra lennék kíváncsi, hogy a honvédelmi miniszterünk vajon mennyire lehet képben? A pár napja látott riportja alapján vannak kétségeim...
peterk2005
1 nap mig megszerzik a legi folenyt, ha tulero adott. Itt nem volt az es raadasul nem is tudjak megszerezni a nyugat segitsege miatt. A Manpad-Nlaw fele fegyverek majdhogynem hulyebiztosak. Nekik meg foleg mert az angolokrol tudok hogy nagyon sok kikepzo volt ott az elmult evben talan tobben. De egy RPG eletedben eloszor a kezedben es a masodik loves 90%-ban talalat.
Az oroszoknal egy ketszer BP varos elfoglalasa huszadannyi inkabb harmicad akar negyvened annyi katonaval keptelenseg, totalis legifoleny nelkul meg a tankjait sem tudja megtamogatni foleg ezek a kezi fegyverek ellen.
Az oroszok minden elso mozdulata arrol szolt hogy a hagyomanyos celpontokat kilovi precizen, tobb iranybol megindul es az ukranok kormanya feladja. Viszont ugy nez ki hogy ennyi volt a terv es ahogy ez megbukott ugy jott a nyugat tudott segiteni, nekik a masodik es harmadik hullamnak is kellet volna jonnie hogy a mogottuk levo teruletet lefegyverezzek. Jobb lenne a helyzetuk? A vegso gyozelemhez nem, de nem szenvedtek volna ekkora kart emberben-technikaban-arcban. Egy hosszabb haborunal elengedhetetlen lett volna. De gondolj bele hogy kisebb haderovel tamadott meg egy ellenfelet minden ertelemben. Nem latni a tervet azon kivul ami nem jott be, de ettol a rolling plan nem maradhatott volna ki. Mindent feltettek az ijeszto voltukra. Ehhez akkor ijeszto szamban kellett volna megindulniuk-felkeszulve logisztikailag ( nem voltak az biztos mert a varosok amiket tamadnak 20 km-rekre vannak az orosz hataroktol es azok sem mennek ), mert volt egy kritikus idejuk ami alatt vegre kellett volna hajtaniuk. Tegyuk hozza hogy vigyazva a civilekre.
A Specnaz egy minden eshetosegre es "mindere" kikepzett katona, mindegy hogy sivatag-viz-varosi hadviseles. De az erejuket mutatja hogy tobb szazszoros tulerovel szemben mindenfele realis segitseg nelkul egy repteret ahol a kornyezet sem lehet igazan a segitsegukre tobbszor el es visszafoglaltak ugy hogy tecnikai hatranyban is voltak. Ettol ezek MI:12 kuldetesek. Feleslegesek, mert a repter kell nekik ha megvan a legifoleny, de addig minek.
De ezt hozza az appeasement es az hogy nincs korrekt valasz a rendszerben. Aki elt alattuk az tudja hogy az igazsag semilyen jo helyre nem visz, remek ha igaz is de a valasz az egyertelmuen amit hallani akarnak.
több mint 3 éve
dynaimage.cdn.cnn.com/cnn/digital-images/org/0a257bb5-154c-4075-8702-b5f73309fe05.jpgFeltételezem, hogy a németek 14%-a az köbméterben sokkal több,mint a mi 25%-unk.
Solymi
Jó lenne egy olyan táblázat is, hogy ki mennyi köbmétert, vagy mennyi euroért vásárol tőlük.
több mint 3 éve
dynaimage.cdn.cnn.com/cnn/digital-images/org/0a257bb5-154c-4075-8702-b5f73309fe05.jpgKinek mit intézett a kormánya.
Solymi
több mint 3 éve
Btw, mi van akkor ha a ruszkik nem csak azért foglalják el az atomerőműveket, hogy elvágják az áramot, hanem, hogy alkuelemként használják fel ill. igazolják az ottlétüket, miszerint meg kell védeni, ha esetleg az ukránok fel akarnák robbantani vagy újfent vissza akarnák szerezni/megtámadni.Tudom, furcsa logika, de láttunk már különbet tőlük.
több mint 3 éve
Közben a komplett Nestle-csoport elköszönt.
több mint 3 éve
Kedvenc országaim egyike ez a kettő...ja, nem.⚡️#UAE and #Saudi leaders refused to have telephone talks with Biden - U.S. president wanted to ask them to increase oil production to lower global oil prices - The Wall Street Journalnekik ez most jó, a gyaurok meg szórakozzanak csak el maguk között.
Nomac
slowmotion
Nem tudom miért, de valahogy zsigeri utálatot érzek velük szemben, lehet csak azért, mert nincs olaj részvényem.
Még így is rengeteg nyugati cég van az orosz piacon, akik egyébként sincsenek annyira a köztudatban, de ugye a nagyoknak illetve bizonyos iparban érdekelteknek kell most megmutatni, hogy merre van a haza.Nem hiányzik a mekinek, hogy LA alsón rángassák a kerítést a jogvédők, csak mert ott maradtak Moszkvában bizniszelni. Milliárdos piac a ruszki, de eltörpül az USA és Európa mellett. Ugye, amit mindig mondanak, hogy az orosz piac kb. akkora, mint az olasz.Oh a negatív reklám a legkisebb gondjuk nekik mert reklám az is.Illetve jelenleg brutális méretű negatív reklám jelen lenni az orosz piaconInkább nekem azt magyarázzátok el, miért jó, ha globális nagy cégek eldobnak egy olyan hatalmas piacot mint ruszkiland? Tényleg megéri több milliárd bevétel kiesés, több ezer kirúgott alkalmazott, hogy megmutassuk mi milyen fasza csávók vagyunk??? Az előbb olvasható, hogy az arabusok bezzek örülnek hogy dől a lé.Ha jelen van a multi az orosz piacon, adóznia is kell ott -> pénzhez jut az orosz állam -> tud tovább háborúzni
NB2
empty taxi
gabokocka
Poltikai nyomás ahogy Gyurma írta valószínűleg az ami nagy.
Toca
Egyetlen nagy cég sem fog felvállalni egy nyugati civil bojkottot az orosz piac kedvéért. A me2 meg szép atomfegyver lett a civilek kezében.
Amadeus
A veszteségeikről a számlát meg majd benyújtják később, áremelkedés formájában a megmaradt nyugati világnak.
több mint 3 éve
Arra lennék kíváncsi, hogy a honvédelmi miniszterünk vajon mennyire lehet képben? A pár napja látott riportja alapján vannak kétségeim...sztem jobb hogy nem tudjuk
peterk2005
kiindulva 1-2 katona ismerősöm véleményeiből
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
444.hu/2022/03/09/vegre-kiderult-a-fideszes-tevebol-hogy-nemcsak-az-ukran-orosz-haborut-de-az-elso-es-a-masodik-vilaghaborut-is-az-usa-provokalta-kiEzek még élnek? Besz*rás, hogy ez a fazon már kb. 20 éve is egy gyogyós bolondnak számított, és ezek szerint még ma is el tudja adni magát. 😊
Piff. Amúgy ő, vagy Boross volt beszervezve a komcsi belügybe? C) mindkettő?Amadeus

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Nem ertek semennyire a hadaszathoz, fogalmam nincs mi jon most ilyen szempontbol (azon tul, hogy sarokba vannak szoritva es egyre kevesbe figyelnek a civil aldozatok elkerulesere), de en is azt gondoltam, hogy a Specnaz meg hasonlo egysegek a vilag legjobbjai es ha leteszed oket egy kisebb varosba, akkor az par oran belul a tied. Aztan latjuk mi lett. Mondjuk ahogyan irtam, semennyire se ertek hozza, lehet, hogy oket nem erre kepzik?undisputedlyNem csak te, én is. És gondolom még nagyon, de nagyon sokan. Ha nem is pont a Specnazról gondoltam ezt (róluk igazából nem is gondoltam semmit), de az orosz hadseregről kétség nélkül azt gondoltam, hogy egy a belorusz határtól 100 ish kilométerre levő várost egy nap alatt kontroll alá tudnak venni.
Éppen ezen gondolkodtam egyébként az elmúlt 1-2 napban. Hogy akármennyire is próbálok figyelni arra, hogy ne korlátozzon a valóság buborékom, rá kellett hogy jöjjek, hogy február 24. előtt igencsak hamis kép élt bennem az orosz hadi képességről. Persze az egy dolog, hogy én tévedek. Az már zavaróbb, hogy nagyon sok olyan is így van ezzel, akinek illene képben lennie. Mondjuk - hogy ne mindig kormánypárti magyar politikust szidjak - a minap hallgattam Karácsonyt valamelyik tüntetésen, ahol azt találta mondani, hogy az orosz hadsereg erejét ismerjük, ha igazán akarják akkor megindulnak és néhány napon belül Párizsig meg sem állnak. Hát úgy tűnik, hogy ha ezt gondolja, akkor mégsem ismeri. Ismerjük (tük), mert amikor mondta, akkor fenn sem akadtam ezen a mondaton. Csak utólag látom, hogy mekkora blődség. Oké, ő csak egy polgármester, nem az orosz hadi képesség ismerete az elsődleges feladata, de akkor is. Arra lennék kíváncsi, hogy a honvédelmi miniszterünk vajon mennyire lehet képben? A pár napja látott riportja alapján vannak kétségeim...

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Nem 100%ban igaz max így mondanám.Oh a negatív reklám a legkisebb gondjuk nekik mert reklám az is.Egyébként ez az ezer éves klisé már rég nem igaz 😀
Toca
Hanni
Hány vásárló fordul el a Meki / Burger King / Apple / random amerikai vállalat termékeitől szerinted ha maradnak Oroszországban?
Nem hiszem, hogy számottevő.
több mint 3 éve
Én őszintén sajnálom az orosz katonák ezreit is, akik nem azért mentek oda, hogy gyilkoljanak...persze a katonák között bőven van kivétel, akik civil autókra lőnek, vagy a városokat bombázzák, de pont a katonák között ne lennének ostobák? Sajnos a parancs az parancs és egy katona azt nem tagadhatja meg...de sokszor látni, hogy inkább meghátrálnak a civilekkel szemben és elmennek. Ebből is csak azt szűröm le, hogy egyrészt az orosz hadsereg nincs megfelelően felkészítve erre a háborúra, másrészt az orosz emberek sem értik, hogy mi a fenét keresnek Ukrajnában.Amazing https://t.co/1HWjEk4MQ4
— Victor Kovalenko (@MrKovalenko) March 9, 2022
több mint 3 éve
kivéve ha "jutyuber vagy és varga irénkének hívnak" 😀Oh a negatív reklám a legkisebb gondjuk nekik mert reklám az is.Egyébként ez az ezer éves klisé már rég nem igaz 😀
Toca
Hanni
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
Laár Andrást idézve: Elismerem, hogy finomodik, finomodik az orosz álláspont, de ami a legvégén kigyön az még mindig nagyon rossz.Kedvenc szövegem egy orosz bakákkal szembeszálló nőtől származik:
"Fogd ezt a marék szotyit, hogyha meghalsz, legalább napraforgó nőjön a helyeden!"
Szerkesztette: Sjoelleer van de Vrij
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Eh…nem is értem, hogy jön elő ez mindig, pedig annyiszor cáfolva lett - pont most élőben is. Hàt mi lett volna negatívabb reklám mint maradni?? Erre a hülyék kivonulnak, nem ismerik ezek szerint a fenti okosságot 😊Oh a negatív reklám a legkisebb gondjuk nekik mert reklám az is.Egyébként ez az ezer éves klisé már rég nem igaz 😀
Toca
Hanni
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
telex.hu/kulfold/2022/03/09/az-ukran-atomenergetikai-vallalat-szerint-radioaktiv-anyagok-kerulhetnek-ki-a-csernobili-atomeromubolMár megint csak a rettegtetés a baloldali propagandától, nem hiszem el.
Beki
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
Oh a negatív reklám a legkisebb gondjuk nekik mert reklám az is.Egyébként ez az ezer éves klisé már rég nem igaz 😀
Toca
több mint 3 éve
444.hu/2022/03/09/vegre-kiderult-a-fideszes-tevebol-hogy-nemcsak-az-ukran-orosz-haborut-de-az-elso-es-a-masodik-vilaghaborut-is-az-usa-provokalta-kiasszem rola ezt nem sikerult bebizonyitani. csak azt h komcsi volt.
Piff.
Amúgy ő, vagy Boross volt beszervezve a komcsi belügybe?
C) mindkettő?
Amadeus
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
444.hu/2022/03/09/vegre-kiderult-a-fideszes-tevebol-hogy-nemcsak-az-ukran-orosz-haborut-de-az-elso-es-a-masodik-vilaghaborut-is-az-usa-provokalta-kiPiff.
Amúgy ő, vagy Boross volt beszervezve a komcsi belügybe?
C) mindkettő?
több mint 3 éve
Nem hiányzik a mekinek, hogy LA alsón rángassák a kerítést a jogvédők, csak mert ott maradtak Moszkvában bizniszelni. Milliárdos piac a ruszki, de eltörpül az USA és Európa mellett. Ugye, amit mindig mondanak, hogy az orosz piac kb. akkora, mint az olasz.Oh a negatív reklám a legkisebb gondjuk nekik mert reklám az is.Illetve jelenleg brutális méretű negatív reklám jelen lenni az orosz piaconInkább nekem azt magyarázzátok el, miért jó, ha globális nagy cégek eldobnak egy olyan hatalmas piacot mint ruszkiland? Tényleg megéri több milliárd bevétel kiesés, több ezer kirúgott alkalmazott, hogy megmutassuk mi milyen fasza csávók vagyunk??? Az előbb olvasható, hogy az arabusok bezzek örülnek hogy dől a lé.Ha jelen van a multi az orosz piacon, adóznia is kell ott -> pénzhez jut az orosz állam -> tud tovább háborúzni
NB2
empty taxi
gabokocka
Poltikai nyomás ahogy Gyurma írta valószínűleg az ami nagy.
Toca
Egyetlen nagy cég sem fog felvállalni egy nyugati civil bojkottot az orosz piac kedvéért. A me2 meg szép atomfegyver lett a civilek kezében.
több mint 3 éve
444.hu/2022/03/09/2-skot-kertesz-ukrajnaban-aztan-kilottek-a-kerekeinket-mire-neztunk-a-gazzel-hogy-huhaEzek a civilek, csak baj van velük 😉