NFL csevegő

82 feliratkozó

több mint 14 éve
Maka Jacksonville Jaguars Tulane Green Wave 2 760
http://sportmajom.blog.hu/2010/11/01/15_dolog_holgyeknek

Terjesszétek minden csaj ismerősnek. 😊

https://www.facebook.com/makamazsom/
https://twitter.com/makamazsom
több mint 14 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 065 — #neverpunt
Az európai franchise-vitához: az NBA góréja pont a napokban vizionált egy külön európai divízióról 5 csapattal, 10 éven belül. Bár szvsz ez is csak PRatapapa
na ott viszont sztem nagy baromság lenne (nem mintha az nfl-ben nem) mert sokkal sűrűbben vannak a meccsek, meg gondolom akkor moszkvában is lenne pl franchise.kristof
ott szerintem úgy menne, hogy az amerikai csapatok átjönnének évente egyszer pár hétre és lezavarnák az összes európai meccset. nekik még emészthető lenne.
Az európaiak viszont cumiznának rendesen évi 30-40 amerikai meccsel

több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Az európai franchise-vitához: az NBA góréja pont a napokban vizionált egy külön európai divízióról 5 csapattal, 10 éven belül. Bár szvsz ez is csak PRatapapa
na ott viszont sztem nagy baromság lenne (nem mintha az nfl-ben nem) mert sokkal sűrűbben vannak a meccsek, meg gondolom akkor moszkvában is lenne pl franchise.
több mint 14 éve
Az európai franchise-vitához: az NBA góréja pont a napokban vizionált egy külön európai divízióról 5 csapattal, 10 éven belül. Bár szvsz ez is csak PR

több mint 14 éve
http://nol.hu//mozaik/20101030-az_amerikaifutball_buvolete

Nem is tudtam, hogy Szalai Annamáriáé volt a kezdőrúgás a magyar döntőn. Hogy került oda? 😀

több mint 14 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
@ angol franchise
F1-es pilóták esete mellé
London és a keleti part közötti időeltolódás 5 óra
a keleti part és a nyugati között 3, nem lényeges különbség
pláne, ha azt vesszük, hogy korábbi meccseket kapnának az esetek túlnyomó részében, ami 19-22 között véget is ér, ez sima labdarúgásban is simán benne van, emiatt aztán nem kéne egy percet sem akklimatizálódniuk a játékosoknak
a gond nyilván azzal lenne, ha főműsoridőben, 2 után lenne meccsük, de ez kb 2-3 meccset érinthet egy évben, az megint nem olyan hihetetlenül sok, nyugatra is max kétszer utaznának egy évben, de az is csak az út miatt sok, a 22.05, 22.15-ös kezdés 1 körüli végződéssel még mindig nem kéne, hogy nagyon szétterheljen egy „európai” embert, legfeljebb úgy kell edzéseket igazítani, hogy nem reggel 8 körültől legyen, hanem mittudom én 11 felé
innentől kezdve szerintem az, hogy olyan nagyon sokszor nagyon sokat kéne átállniuk elég gyenge kifogás, ráadásul még azt is meg lehet oldani, hogy adott esetben kétszer hazai pályán, majd ugyanennyiszer egymásután idegenben lépjenek pályára, és akkor az utazással is lehet spórolni
(arról meg most tényleg ne beszéljünk, hogy van, akinek két hét alatt közel fél napot is át kell állniuk)

több mint 14 éve
Maka Jacksonville Jaguars Tulane Green Wave 2 760
http://sportmajom.blog.hu/2010/10/24/nfl_meccsmix

Eheti pickek és érdekességek.

https://www.facebook.com/makamazsom/
https://twitter.com/makamazsom
több mint 14 éve
szaba Los Angeles Chargers 10 546
az 53-as rosteren kell rajta lenni 3 meccs erejéigJJ Tiller
Nem 6 meccs?
több mint 14 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 431 — no es importante
az 53-as rosteren kell rajta lenni 3 meccs erejéig

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 14 éve
Igen ám, csak hogy az nem jutott eszébe - meg az okos ügynökeinek sem - hogy egy bizonyos mérkőzésmennyiséget le kell hozni egy évben ahhoz, hogy akkreditált szezonja legyen.szaba
És ha mondjuk akkora g*ci lenne az edző hogy, legalább egy meccsen inaktívnak rakja, akkor jövőre is RFA lenne? 😀adam8
Elvileg igen 😀 De lehet, h csak a rosteren kell lenni.
több mint 14 éve
hétszilvafás adam8 Houston Texans 2 647
Igen ám, csak hogy az nem jutott eszébe - meg az okos ügynökeinek sem - hogy egy bizonyos mérkőzésmennyiséget le kell hozni egy évben ahhoz, hogy akkreditált szezonja legyen.szaba
És ha mondjuk akkora g*ci lenne az edző hogy, legalább egy meccsen inaktívnak rakja, akkor jövőre is RFA lenne? 😀

több mint 14 éve
Nem arra célzok,hogy VJ arra várt,hogy a szezonotok elmenjen,hogy is,viszont én SD drukkerként mérgelődnék és "köpködnék"hogy miért várt ennyit a tanderre ,magának is öngólt lőtt.
A lényeg,hogy a drukkereknek is betalált... 😐kátrány
Megfogadtam, hogy nem írok a Chargers topikba, ezért átteszem az nfl csevegőbe, és itt válaszolok.

VJ egy majom. Nem írta alá a 3.2-es tendert, mert hogy ő hosszútávút akar - tudta h nem kap. A holdout ismét hülyeség volt, ha van is GM, aki erre beadja a derekát, az nem AJ - ezt is tudta. Aztán mondta, hogy jó, ő akkor nem játszik idén. Igen ám, csak hogy az nem jutott eszébe - meg az okos ügynökeinek sem - hogy egy bizonyos mérkőzésmennyiséget le kell hozni egy évben ahhoz, hogy akkreditált szezonja legyen. Az NFLPA küldött neki egy levelet, hogy meddig kell aláírnia, hogy meglegyen ez neki, és idén végén UFA lehessen, különben marad a Chargersnél RFA-ként.

Mankins azért járt jobban, mert őt nem rakták roster exempt list-re, és így ő nem 3 meccs eltiltással startol. De ő is belenéz, így 3 hét múlva alá fog írni.
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
mexico city ?gabtsi
Iszonyatos állapotok uralkodnak most Mexico-ban bűnözésügyileg. Nincs ember aki ott be merne fektetni ilyenbe, hogy aztán minden másnap eltűnjön valaki az edzésről az emberrablások és a drogkartellek miatt.
több mint 14 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
mexico city ?

ami nem hajlik, az törik!
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
fociszeretők vannak, de ez a 4,5 millió ember aki itt él majdnem akkora területen oszlik el mint egész európa. Nincs olyan város sem ahová érdemes lenne bevinni, mert az óriási távolságok miatt még a 30-50 ezer néző közötti átlagot sem hoznák. A nézők nem fognak repülőre ülni amerikában, hogy meccsre menjenek és autózni sem fognak 800 kilómétert. Nem véletlen hogy még fel sem vetődött soha, illetve nem is pályáztak ezek az államok semmilyen Major csapatra.
Na meg mivel ezek főleg mezőgazdasági területek, nem nagyon van olyan nagyvállalkozó, aki megengedhetne magának egy csapatot.
Toronto, LA, Las Vegas. Itt tudnék elképzelni új csapatot.
több mint 14 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 932 — Circus Maximus
Ha ez ennyire egyszerű lenne, akkor miért nem importálják a nyugati államokba a focit? Mert az USA NFL franchise térképét tessék megnézni, ott tömörülnek keleten, de a kirívó eset Seattle ha nincs, akkor északnyugaton vagy 6 államban nem lenne egymás mellett. Oda nem tudnak bejutni, nem hogy Párizsba. Nem ment eléggé össze a világ ott sem?

És mint mondtam a forma 1 vagy a soccer sem megy át a köztudatba, pedig ölik bele a pénzt. És a Forma 1ben Brazília mivel van messzebb? Hogy egyszer mennek? De honnan jönnek? Az egész világot körbe járják. És a pilóták is laknak valahol, ne úgy van ,hogy nem mennek haza márciustól novemberig. Csak az USAban nem érdekel senkit se, max ingyen otthon a TVben (pedig az Indianapolisban lévő pályára ha nem mennek, ekkor sehova).ulpianus
Mivel ott nincs semmi.
Maximum Salt Lake City-van arra fele nagy város. Wyoming egész lakossága nagyjából akkora mint 2x Debrecené. Idaho 1,5 millióm MOntana még 1 millió sincs. A két Dakota együtt 1,5 millió. Ezek semmit sem tudnak eltartani. Ezek nem piacok egy NFL csapatnak. Aki itt focira vágyik az megelégszik a College csapattal.
De ha megnézed egy rohadt nagy területen 4,5 millió ember. Annyi mint mondjuk fél New York... Mellesleg itt a Broncos a legnépszerűbb 😀haromt
Persze mert a Broncos van ott. De azért ha azt nézem amit mondasz. Szóval 1 millió meg még egy, meg a sok kis városban tehát ninsc annyi amerikai foci szerető ember, mint Londonban? Ezt akarod mondani, hogy 10 amerikai államban nincs ennyi focirajongó, csak Londonban vannak sokan? Meg Párizsbna ,meg Moszkvában ,meg Berlinben, de az USA államaiban kizárt, ezért nem éri meg. Sztem ez ugyanaz amit én mondok. Csak kiegészítve érdektelen számokkal.
Nincs piac ott sem, nem tudják eladni ott sem. Ezt mondtam. És ott pedig ninsc még extra utazási költség és idő, meg átállási tényező sem. Erről beszéltem, hogy ha ott nem éri meg relatíve kis piacot bevállalni, hogy hátha felfut, ahol csak a kezdeti népszerűség (és bevétel) a gond, ami helyben van. És tuti ismerik a sportot. Akkor nem várható el, hogy majd egy hasonlóan kockázatos piacot a világ másik végén bepróbálnak.

A NFL nem a stadionokban hozza a pénzt. A TVből hozza. Nagyon jól vágható TV műsort lehet kihozni belőle, tökéletesen erre termett. A Londoni móka PR fogás. Élőben az USAban is a NASCAR vezet (és az NFL nem is a második), de a TVben ott is az NFL a legnépszerűbb. Erre már a liga is rájött évtizedek óta ennek felelnek meg. A stadionokat azért töltik fel mert pénz az is, de inkább kevésbé eladható az üres stadionos meccsek látványa a világon.

Tehát az egész az európai és nem európai TV NÉZŐK megnyeréséről szól, és sztem egyáltalán nem másról. Így elképzelhető egy Tokyóban játszott meccs is persze, meg bárhol. De nem csapat. Sztem legalábbis.

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Ha ez ennyire egyszerű lenne, akkor miért nem importálják a nyugati államokba a focit? Mert az USA NFL franchise térképét tessék megnézni, ott tömörülnek keleten, de a kirívó eset Seattle ha nincs, akkor északnyugaton vagy 6 államban nem lenne egymás mellett. Oda nem tudnak bejutni, nem hogy Párizsba. Nem ment eléggé össze a világ ott sem?

És mint mondtam a forma 1 vagy a soccer sem megy át a köztudatba, pedig ölik bele a pénzt. És a Forma 1ben Brazília mivel van messzebb? Hogy egyszer mennek? De honnan jönnek? Az egész világot körbe járják. És a pilóták is laknak valahol, ne úgy van ,hogy nem mennek haza márciustól novemberig. Csak az USAban nem érdekel senkit se, max ingyen otthon a TVben (pedig az Indianapolisban lévő pályára ha nem mennek, ekkor sehova).ulpianus
Mivel ott nincs semmi.
Maximum Salt Lake City-van arra fele nagy város. Wyoming egész lakossága nagyjából akkora mint 2x Debrecené. Idaho 1,5 millióm MOntana még 1 millió sincs. A két Dakota együtt 1,5 millió. Ezek semmit sem tudnak eltartani. Ezek nem piacok egy NFL csapatnak. Aki itt focira vágyik az megelégszik a College csapattal.
De ha megnézed egy rohadt nagy területen 4,5 millió ember. Annyi mint mondjuk fél New York... Mellesleg itt a Broncos a legnépszerűbb 😀
több mint 14 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 932 — Circus Maximus

És mint mondtam a forma 1 vagy a soccer sem megy át a köztudatba, pedig ölik bele a pénzt. És a Forma 1ben Brazília mivel van messzebb? Hogy egyszer mennek? De honnan jönnek? Az egész világot körbe járják. És a pilóták is laknak valahol, ne úgy van ,hogy nem mennek haza márciustól novemberig. Csak az USAban nem érdekel senkit se, max ingyen otthon a TVben (pedig az Indianapolisban lévő pályára ha nem mennek, ekkor sehova).

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 14 éve
JéBé Green Bay Packers 7 035
Hülyeség, és nemis értem miért érdeke a nagy önálló, magának való amerikának a nemzeti sportját európába vinni. Ennek a sportnak minden egyes részlete amerikai, európa más világ, elveszne a varázsa. Még egy darab londoni meccsen sem tudnak "NFL szintet" hozni, mi lenne egy franchise-al. Nem illik a képbe szerintem.
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
attól hogy 4 óra alatt vagy az óceán túlpartján az időeltolódás még megmarad. Ezzel együtt a 2 nap biztos edzés kiesés is.
több mint 14 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 421 — #NoStress
Szerintem meg simán lehet USA-n kívül is franchise, mivel tulajdonképpen semmi sem szól drasztikusan ellene.
Biztos nem lesz kis meló összehozni, de 20-30 év múlva simán lehet akár több európai, amerikai (nem USA), japán, stb franchise, mondjuk egy 40 csapatos ligában. Annyira megy össze a világ, hogy ez könnyedén megtörténhet - persze nem az elkövetkezendő pár évben, de késöbb mindenképp.Sobri Jóska
ja, mire a teleportot feltalálják, simán lehet globális a liga, jogosJJ Tiller
A teleportban nem hiszek.
Viszont egy Concorde-szerű repülőben, aminek mondjuk 4 óra London-New York simán.
Nézd meg mennyit változott a világ 1980óta, az elmúlt 30 évben. A következő 30ban még többet fog, és mivel az egész világ globális lesz, a liga is valószínűleg.

több mint 14 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 431 — no es importante
Szerintem meg simán lehet USA-n kívül is franchise, mivel tulajdonképpen semmi sem szól drasztikusan ellene.
Biztos nem lesz kis meló összehozni, de 20-30 év múlva simán lehet akár több európai, amerikai (nem USA), japán, stb franchise, mondjuk egy 40 csapatos ligában. Annyira megy össze a világ, hogy ez könnyedén megtörténhet - persze nem az elkövetkezendő pár évben, de késöbb mindenképp.Sobri Jóska
ja, mire a teleportot feltalálják, simán lehet globális a liga, jogos

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 14 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 421 — #NoStress
Biztos nem lesz kis meló összehozni, de 20-30 év múlva simán lehet akár több európai, amerikai (nem USA), japán, stb franchise, mondjuk egy 40 csapatos ligában. Annyira megy össze a világ, hogy ez könnyedén megtörténhet - persze nem az elkövetkezendő pár évben, de késöbb mindenképp.

több mint 14 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
A sok utazás kétségkívül necces a játékosokra nézve. Viszont kétlem egyrészt azt, hogy az utazás költségeit ne tudná egy NFL szintű, népszerűségű dolog kitermelni, másrészt azt is, hogy ne telne meg minden alkalommal mondjuk a Wembley. Oké, hogy London Uglies meg minden, de azért itt sem soccerből importált csávók játszanának, hanem ugyanúgy NFL szintű játékosok, és ugyanazt a színvonalat játszanák ugyanazok ellen a csapatok ellen, mint amik/akik most vannak az NFL-ben.
Aztán nyilván nem a nyugati parti csapatokkal raknák őket egy csoportba (persze akkoris játszanának időnként velük, de az más kérdés).
Azt is kétlem, hogy ne akarna senki ott játszani. Persze lehet, hogy problémák lennének az 1/1-féle emberekkel, de egyrészt az sem kizárt, hogy nekik ne felelne meg, másrészt pedig szerintem jó néhány olyan játékos van az NFL-ben, akik akár egy kirgiz franchiseba is elmennének, csak hogy végre lehetőséget kapjanak.
A nagyobb gondot szerintem az jelentené inkább, hogy a Los Angeles, és hasonló franchise nélküli nagyvárosok igencsak balhéznának, hogy egy "külsős" előbb kap csapatot, mint ők.

Amúgy ami miatt egyértelműen soha nem lesz USÁn kívüli franchise az az, hogy akkor új webcímet léne lefoglalni, az IFL.com-ot..😛
több mint 14 éve
tenorx Pittsburgh Steelers 13 378 — Wrath of Khan
Mondjuk már csak azért a priceless pillanatért megérné, mikor a drafton az 1/1-es pick megtudná, hogy Londonba kell költöznie 😀 lenne pár holdout azt hiszem...JJ Tiller
Ez lenne a kiválasztott játékos reakciója: http://www.youtube.com/watch?v=3gOALHz7EA4iktriad
http://www.youtube.com/watch?v=31g0YE61PLQ
Inkább ez 😀