NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik
CFB követő 2024
1 750
44
01:30 Georgia Tech @ #7 Georgia
NFL csevegő
82 feliratkozó
több mint 4 éve
BAL-PIT vége1. Megállították az órát. Vissza is tekerték volna, de a szabályok megengedik, hogy a védekező csapat egy időkérés árán megakadályozza a visszatekerést. A
Jó Ravens elkapás, közben Heyward fekszik a földön, rohan előre a Ravens, pörög az óra és spike.
1. Miért nem állították meg az órát a sporik sérülés miatt?
2. Miért nem volt akkor les?
NB2
2. Azért, mert a snap előtt lefújták a bírók.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
BAL-PIT végeJó Ravens elkapás, közben Heyward fekszik a földön, rohan előre a Ravens, pörög az óra és spike.
1. Miért nem állították meg az órát a sporik sérülés miatt?
2. Miért nem volt akkor les?
több mint 4 éve
Best passer rating against on targets:
— ProFootballReference (@pfref) November 1, 2020
Jason Verrett - 30.6
L'Jarius Sneed - 33.8
Jessie Bates III - 36.0
Matt Milano - 42.9
Kendall Fuller - 43.6
Xavien Howard - 46.9
Fred Warner - 47.1
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Najó de akkor hogy töröd meg a belterjesseget?Sehogy.
FLZOLI
Minek megtörni?
Ez a világ normális működése, hogy olyanban bízol, akit ismersz.
Ez jellemzi az esetek nagy részét.
És amikor épp nincs ilyen, vagy nem akarnak ilyet, akkor jönnek a McVayek, Kingsburyk.
De senki se lesz nulltapasztalattal HC, végig kell járni egy utat, és azalatt óhatatlanul is ismerősöket szerez, megismerik, bekerül valamelyik coaching tree-be.
Nincs nagyobb belterjesség az NFL-be, mint a multik világában vagy a politikában vagy a művészvilágban, csak jobban van dokumentálva.
több mint 4 éve
Najó de akkor hogy töröd meg a belterjesseget? Itt nem lesznek genetikai elhajlasok mint a királyi családokban a ververfertozesek után, hogy egy idő után már muszáj legyen valami friss genetikai ágat behozni.Szerintem ez az erőltetett BLM eredményezte az utóbbi évek legnagyobb kóklereinek (Hue, VJ) a túl gyors kinevezését is. Vagy legalább is biztos szerepet játszott a kinevezésükben az optika is, hogy ezzel modern/haladó felfogású franchise képét mutatják.Igen, a belterjesség a baj. Az ideális tényleg az lenne ha a teljesítménye alapján lenne megítélve, de itt nem a bőrszín az ami számít, hanem a kapcsolatok, mint a magyar futballban is. Kvóta meg ne legyen szerintem sehol. Én se akarnám elveszteni a helyemet valahol mert kvóta van ezért egy nálam rosszabb ember jut be helyettem csak mert ott pont számít a nem/bőrszín (nem pont ez ellen kéne fellépniük), és én se örülnék ha jogtalanul jutnék valami munkához/előnyhöz kvóta segítségével.
Rég túl kéne már lépni a bőrszínen és a nemeken, mért ne lehetne ázsiai, latino, fekete vagy eszkimó az edző. Vagy akár nő is simán. Nem atomfizika ez az edzősködés, simán vannak női topmanagerek is akik lepipálnak minden férfi riválist.
Nem az elfogadással van itt baj, hanem, hogy rendkívűl belterjes az egész közeg.
FLZOLI
Heisman
A szándék érthető vele, bár szerintem se jó a kvóta rendszer, pláne ezen a rassz megkülönböztetetés alapon
több mint 4 éve
Szerintem ez az erőltetett BLM eredményezte az utóbbi évek legnagyobb kóklereinek (Hue, VJ) a túl gyors kinevezését is. Vagy legalább is biztos szerepet játszott a kinevezésükben az optika is, hogy ezzel modern/haladó felfogású franchise képét mutatják.Igen, a belterjesség a baj. Az ideális tényleg az lenne ha a teljesítménye alapján lenne megítélve, de itt nem a bőrszín az ami számít, hanem a kapcsolatok, mint a magyar futballban is. Kvóta meg ne legyen szerintem sehol. Én se akarnám elveszteni a helyemet valahol mert kvóta van ezért egy nálam rosszabb ember jut be helyettem csak mert ott pont számít a nem/bőrszín (nem pont ez ellen kéne fellépniük), és én se örülnék ha jogtalanul jutnék valami munkához/előnyhöz kvóta segítségével.
Rég túl kéne már lépni a bőrszínen és a nemeken, mért ne lehetne ázsiai, latino, fekete vagy eszkimó az edző. Vagy akár nő is simán. Nem atomfizika ez az edzősködés, simán vannak női topmanagerek is akik lepipálnak minden férfi riválist.
Nem az elfogadással van itt baj, hanem, hogy rendkívűl belterjes az egész közeg.
FLZOLI
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price, Ricky Evans
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
Ünnepélyesen visszaszívok mindent amit a Gurley TD-vel kapcsolatban írtam, az VALÓBAN IDIÓTASÁG volt 😊 Be se kellett volna hívni. Én abban a gondolatban voltam, hogy kellett a FistD- Nem kellett, elég lett volna térdelni 😊 A PSU eset más 😛
több mint 4 éve
wide open
158
Legalább valami újdonság..Meglehet valahol találni a FOX csatorna által használt játékosokról készült "rajzokat", amiket pontszerzésnél mutatnak ?Ezek szerint csak szerintem bénák és feleslegesek, mert úgy làtom általános tetszést arattak...
wide open
warr_b
több mint 4 éve
Tehát arra célzol, hogy Harbaugh rabszolgatartó, mert feketéket dolgoztat? 😀Dungy sem. Sajnos. De nem hiszem, hogy a bőrszín miatt. Inkább a kritikus tömeg hiánya miatt. Még nincs annyi színesbőrű edző, hogy egy-egy színesbőrű edzőnek ne döntően fehér tanárai / társai / ismrősei legyenek. Ha majd lesz, a következő Tomlin keze alól több színesbőrű jön ki. Szerintem. (De a belterjességre ez sem lesz sajna megoldás.)nem kell ahhoz fekete hc-nak lenni, Jim Harbaugh coaching tree-je pl elég impresszív:
peterk2005
David Shaw, Stanford HC
Derek Mason, Vanderbilt HC
Willie Taggart, ex-FSU/FAU HC
meg a két jómadár, Jim Caldwell és Pep Hamilton, és a jelenlegi OC-je, Josh Gattis is színesbőrű
r.baggio
több mint 4 éve
Szerintem ez az erőltetett BLM eredményezte az utóbbi évek legnagyobb kóklereinek (Hue, VJ) a túl gyors kinevezését is. Vagy legalább is biztos szerepet játszott a kinevezésükben az optika is, hogy ezzel modern/haladó felfogású franchise képét mutatják.szerintem ez nem igaz, más edzőket is neveztek ki 1-2 év OC/DC után
FLZOLI
McVay-nek még kevesebb tapasztalata volt mint a másik kettőnek
de Adam Gase is mindösszesen 3 év OC-DC után lett HC
Matt Nagy 2 év
és szerintem idővel ez változni fog, ugye az NBA-ben már ott van elég közel az első női HC (ha csak Duncan nem előzi meg 😀)
Peterk-kel értek egyet hogy a belterjesség az problémás, de az idő ezt jobban megoldja mint bármilyen erőltetett kvóta (rooney rule 😒)
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Meglehet valahol találni a FOX csatorna által használt játékosokról készült "rajzokat", amiket pontszerzésnél mutatnak ?amíg használatban vannak, kizárt
wide open
de írj a Vizrt, Ventuz, Drive Studio cégeknek, hátha 😊
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Meglehet valahol találni a FOX csatorna által használt játékosokról készült "rajzokat", amiket pontszerzésnél mutatnak ?Ezek szerint csak szerintem bénák és feleslegesek, mert úgy làtom általános tetszést arattak...
wide open
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
wide open
158
Meglehet valahol találni a FOX csatorna által használt játékosokról készült "rajzokat", amiket pontszerzésnél mutatnak ?
több mint 4 éve
Ha kivalasztja a HC a fiát kollegának, akkor nyilván jó viszonyban is vannak.Egyrészt a családi kapcsolat nem feltétlenül jelent jó viszonyt, főleg nem együttműködést amúgy.Pl. amikor Kirk Ferentz ~100 jelölt meghallgatása után eldöntötte, hogy a fia lesz a legjobb opció coachnak 😀Ezt ironikusan írod, de ha voltál valaha felelős vezetői pozícióban, akkor tudod, hogy nem kizárolagosan a szakmai tudás az, ami valakit egy posztra a legoptimálisabb választássá tesz.
tenorx
Én is választottam olyan kollegát, akinek kisebb volt a szakmai tudása, mint egy másiknak, de sokkal nagyobb az együttműködési képessége. Ez is egy fontos skill, egy fontos szempont.
Amikor egy HC a fiát választja C-nak, akkor a kooperációs képessége nyilván 100 pontos, amit egy 90-es szakmai képesség érték jobban ellensúlyoz, mint a 95-ös szakmaiságú másik jelöltet a 75-ös kooperációs készsége.
Sobri Jóska
Másrészt jobb helyeken a nepotizmus látszatát is kerülik.
Egyébként meg ezzel a Trumpos siggel nehéz komolyan venni, bármit is írsz.
tenorx
Legalábbis a te első bejegyzésed se cáfolta ezt - sőt.
Ahol a nepotizmus látszatát kerülik, de mégis jelen van, azokat a helyeket álszent helyeknek hívják.
Egyébként ha a sig-em alapján elvárásokat támasztok majd az elfogadásommal kapcsolatban, akkor szólok.
több mint 4 éve
Talán így működik a világ.Nem az oktatáson múlik, hogy ki kap esélyt, olyan belterjes a liga, mint itthon az MB1 (volt). Spanokat vettek fel, sokadjára is megbukott embereket. BorbinhoAz NFL-ben szerintem sem bőrszín probléma van, hanem ez amit írsz. Belterjes a liga. Nem azért kapnak lehetőséget bizonyos emberek, mert fehér vagy fekete a bőrszínük, hanem azért, mert XY edző játékosa volt, Z edző fia, Q edző sógora. Mások meg azért nem, mert nincs befolyásos edző / GM ismerősük, nagybátyjuk, apjuk, testvérük, stb.
Pár éve Chris Ballard vallotta be a Colts elhíresült edzőváltása után - a McDaniels visszamondós sztori -, hogy bár Frank Reich rajta volt a nagyon bő listán, de komolyan fel sem merült a neve, Ballardnak eszébe sem jutott, hogy interjúztassa. Pedig Reich fehér, és annak a Phillynek volt a támadó koordinátora, amelyik Foles-al nyert éppen akkor Superbowlt. Van logikus indoka annak, hogy egy támadó felfogású főedzőre hajtó csapatnál fel sem merül komolyan a neve? Csak az, amit Ballard ugyan nem tett hozzá, de a mondata könnyen folytatható. Azért nem merült fel Reich interjúja, mert akiknek kikérte a véleményét - értsd ismerős edzők, GM-ek - senki nem ajánlotta / erősködött mellette. Reich csak azért kötött ki végül nálunk, mert az öreg Irsay elkezdte verni az asztalt, hogy hallgassuk meg. Miért kezdte el verni az asztalt? Azért, mert ő történetesen ismerte Reich-et korábbról. (Reich itt kezdte az edzői pályafutását Indyben, Polian / Dungy kezei alatt.)
Na, nagyjából így képzelem az NFL többi csapatánál is a GM / edzőváltás folyamatát. A bőrszín kérdés (az NFL-ben legalábbis) meg fog oldódni előbb-utóbb, csak ki kell várni amíg beüssön egy ultra sikeres színesbőrű edző vagy fehér edző, akinek sok színesbőrű edzőbarátja van. De, hogy a belterjesség valaha is megszűnik-e, azzal kapcsolatban pesszimista vagyok. Pedig majdnem biztos, hogy ha megszűnne, lényegesen több csapatnak lenne jó szakmai stábja. A versengés is jobb lenne, és kevesebb csapat szurkolóinak kellene október vége táján úgy leülnie meccset nézni vasárnap esténként, hogy igazából már a jövő évi draftot (vagy edzőcserét) várja. 😉
peterk2005
Aki nem az ismerősének szól először, annak minek ismerős?
több mint 4 éve
Grafika arról, hogy melyik csap hív idén második és hosszúra (az old school/analitikusok rémálma) futás helyett passzt. Caroll biztos sokat nézte az offseasonban a "Hagyjál főzni-t" az RTL II-n. 😊 Szerkesztette: iktriad
több mint 4 éve
Szerintem ez az erőltetett BLM eredményezte az utóbbi évek legnagyobb kóklereinek (Hue, VJ) a túl gyors kinevezését is. Vagy legalább is biztos szerepet játszott a kinevezésükben az optika is, hogy ezzel modern/haladó felfogású franchise képét mutatják. Rég túl kéne már lépni a bőrszínen és a nemeken, mért ne lehetne ázsiai, latino, fekete vagy eszkimó az edző. Vagy akár nő is simán. Nem atomfizika ez az edzősködés, simán vannak női topmanagerek is akik lepipálnak minden férfi riválist.
több mint 4 éve
Dungy sem. Sajnos. De nem hiszem, hogy a bőrszín miatt. Inkább a kritikus tömeg hiánya miatt. Még nincs annyi színesbőrű edző, hogy egy-egy színesbőrű edzőnek ne döntően fehér tanárai / társai / ismrősei legyenek. Ha majd lesz, a következő Tomlin keze alól több színesbőrű jön ki. Szerintem. (De a belterjességre ez sem lesz sajna megoldás.)nem kell ahhoz fekete hc-nak lenni, Jim Harbaugh coaching tree-je pl elég impresszív:
peterk2005
David Shaw, Stanford HC
Derek Mason, Vanderbilt HC
Willie Taggart, ex-FSU/FAU HC
meg a két jómadár, Jim Caldwell és Pep Hamilton, és a jelenlegi OC-je, Josh Gattis is színesbőrű
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Egyrészt a családi kapcsolat nem feltétlenül jelent jó viszonyt, főleg nem együttműködést amúgy.Pl. amikor Kirk Ferentz ~100 jelölt meghallgatása után eldöntötte, hogy a fia lesz a legjobb opció coachnak 😀Ezt ironikusan írod, de ha voltál valaha felelős vezetői pozícióban, akkor tudod, hogy nem kizárolagosan a szakmai tudás az, ami valakit egy posztra a legoptimálisabb választássá tesz.
tenorx
Én is választottam olyan kollegát, akinek kisebb volt a szakmai tudása, mint egy másiknak, de sokkal nagyobb az együttműködési képessége. Ez is egy fontos skill, egy fontos szempont.
Amikor egy HC a fiát választja C-nak, akkor a kooperációs képessége nyilván 100 pontos, amit egy 90-es szakmai képesség érték jobban ellensúlyoz, mint a 95-ös szakmaiságú másik jelöltet a 75-ös kooperációs készsége.
Sobri Jóska
Másrészt jobb helyeken a nepotizmus látszatát is kerülik.
Egyébként meg ezzel a Trumpos siggel nehéz komolyan venni, bármit is írsz.
több mint 4 éve
Dungy sem. Sajnos. De nem hiszem, hogy a bőrszín miatt. Inkább a kritikus tömeg hiánya miatt. Még nincs annyi színesbőrű edző, hogy egy-egy színesbőrű edzőnek ne döntően fehér tanárai / társai / ismrősei legyenek. Ha majd lesz, a következő Tomlin keze alól több színesbőrű jön ki. Szerintem. (De a belterjességre ez sem lesz sajna megoldás.)Mike Tomlin pl elég sikeres volt 10 éve, aztán mégse indított be semmit...Nem az oktatáson múlik, hogy ki kap esélyt, olyan belterjes a liga, mint itthon az MB1 (volt). Spanokat vettek fel, sokadjára is megbukott embereket. BorbinhoAz NFL-ben szerintem sem bőrszín probléma van, hanem ez amit írsz. Belterjes a liga. Nem azért kapnak lehetőséget bizonyos emberek, mert fehér vagy fekete a bőrszínük, hanem azért, mert XY edző játékosa volt, Z edző fia, Q edző sógora. Mások meg azért nem, mert nincs befolyásos edző / GM ismerősük, nagybátyjuk, apjuk, testvérük, stb.
Pár éve Chris Ballard vallotta be a Colts elhíresült edzőváltása után - a McDaniels visszamondós sztori -, hogy bár Frank Reich rajta volt a nagyon bő listán, de komolyan fel sem merült a neve, Ballardnak eszébe sem jutott, hogy interjúztassa. Pedig Reich fehér, és annak a Phillynek volt a támadó koordinátora, amelyik Foles-al nyert éppen akkor Superbowlt. Van logikus indoka annak, hogy egy támadó felfogású főedzőre hajtó csapatnál fel sem merül komolyan a neve? Csak az, amit Ballard ugyan nem tett hozzá, de a mondata könnyen folytatható. Azért nem merült fel Reich interjúja, mert akiknek kikérte a véleményét - értsd ismerős edzők, GM-ek - senki nem ajánlotta / erősködött mellette. Reich csak azért kötött ki végül nálunk, mert az öreg Irsay elkezdte verni az asztalt, hogy hallgassuk meg. Miért kezdte el verni az asztalt? Azért, mert ő történetesen ismerte Reich-et korábbról. (Reich itt kezdte az edzői pályafutását Indyben, Polian / Dungy kezei alatt.)
Na, nagyjából így képzelem az NFL többi csapatánál is a GM / edzőváltás folyamatát. A bőrszín kérdés (az NFL-ben legalábbis) meg fog oldódni előbb-utóbb, csak ki kell várni amíg beüssön egy ultra sikeres színesbőrű edző vagy fehér edző, akinek sok színesbőrű edzőbarátja van. De, hogy a belterjesség valaha is megszűnik-e, azzal kapcsolatban pesszimista vagyok. Pedig majdnem biztos, hogy ha megszűnne, lényegesen több csapatnak lenne jó szakmai stábja. A versengés is jobb lenne, és kevesebb csapat szurkolóinak kellene október vége táján úgy leülnie meccset nézni vasárnap esténként, hogy igazából már a jövő évi draftot (vagy edzőcserét) várja. 😉
peterk2005
warr_b
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Mike Tomlin pl elég sikeres volt 10 éve, aztán mégse indított be semmit...Nem az oktatáson múlik, hogy ki kap esélyt, olyan belterjes a liga, mint itthon az MB1 (volt). Spanokat vettek fel, sokadjára is megbukott embereket. BorbinhoAz NFL-ben szerintem sem bőrszín probléma van, hanem ez amit írsz. Belterjes a liga. Nem azért kapnak lehetőséget bizonyos emberek, mert fehér vagy fekete a bőrszínük, hanem azért, mert XY edző játékosa volt, Z edző fia, Q edző sógora. Mások meg azért nem, mert nincs befolyásos edző / GM ismerősük, nagybátyjuk, apjuk, testvérük, stb.
peterk2005
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
Nem az oktatáson múlik, hogy ki kap esélyt, olyan belterjes a liga, mint itthon az MB1 (volt). Spanokat vettek fel, sokadjára is megbukott embereket. BorbinhoAz NFL-ben szerintem sem bőrszín probléma van, hanem ez amit írsz. Belterjes a liga. Nem azért kapnak lehetőséget bizonyos emberek, mert fehér vagy fekete a bőrszínük, hanem azért, mert XY edző játékosa volt, Z edző fia, Q edző sógora. Mások meg azért nem, mert nincs befolyásos edző / GM ismerősük, nagybátyjuk, apjuk, testvérük, stb.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
több mint 4 éve
Pl. amikor Kirk Ferentz ~100 jelölt meghallgatása után eldöntötte, hogy a fia lesz a legjobb opció coachnak 😀Ezt ironikusan írod, de ha voltál valaha felelős vezetői pozícióban, akkor tudod, hogy nem kizárolagosan a szakmai tudás az, ami valakit egy posztra a legoptimálisabb választássá tesz.
tenorx
több mint 4 éve
Erről volt egy nagyon jó podcastje Bill Simmonséknak. Azzal azért lehet takarózni, hogy a legalkalmasabb jelöltet választották ki, mert sokszor már a kezdő pozíciókhoz se tudnak hozzájutni a fekete/latino emberek, mert annyira belterjes a szakma. Így persze, hogy nincsenek ott a stepping stonenál, amikor már HC-król van szó.Pl. amikor Kirk Ferentz ~100 jelölt meghallgatása után eldöntötte, hogy a fia lesz a legjobb opció coachnak 😀
több mint 4 éve
Off:hanem volt játékosok (meg olyanok akiknek a játékra nem volt lehetőségük, de a sporttal szerettek volna foglalkozni, és már gimi/egyetem alatt elkezdtek gyakornokoskodni) - itt mondtad ki a lényeget. A legtöbb fehér edző már college-ban is legfeljebb padozott, nemhogy az NFL-ben játszott volna. Ld. McVay kontra Leftwich. Előbb indították edzői karrierjüket, több a tapasztalat, a siker, nagyobb az edzői és a pedagógiai háttér.
Fehér CB:
Fizikai különbségek vannak a fehér, fekete, ázsiai emberek között. Vagy miért csak fekete futók nyernek a sprintversenyeken? A feketék végtagjai arányaikban átlagosan hosszabbak, a törzsük rövidebb, mint a fehéreknek, arányaikban magasabban van a tömegsúlypontjuk (kisebb súlyt kell a lábaknak cipelni. Ezek pont a CB poszton előnyösek, de az elkapó posztot is meg lehet nézni, milyen a feketék és a fehérek közötti megoszlás (és pont így jelent a fehéreknek előnyt az úszásnál ez a különbség).
www.witpress.com/Secure/ejournals/papers/D&NE050301f.pdf
Az edzőkkel kapcsolatban:
A jelenlegi HC-k és koordinátorok jelentős része korábbi játékos volt, legalább gimis szinten. A színes és fehér játékosok arányát bármilyen szinten (HS, college, NFL) gondolom nem kell bemutatni.
Nem egyetemi tanárok meg orvosok döntenek úgy, hogy edzői pályafutásra váltanak, hanem volt játékosok (meg olyanok akiknek a játékra nem volt lehetőségük, de a sporttal szerettek volna foglalkozni, és már gimi/egyetem alatt elkezdtek gyakornokoskodni) . Mégis az arány teljesen mást mutat (de még a foglalkoztatottsági arányokat se éri el, amiket írtatok példaként 1-2 szektorra).
Nem az oktatáson múlik, hogy ki kap esélyt, olyan belterjes a liga, mint itthon az MB1 (volt). Spanokat vettek fel, sokadjára is megbukott embereket.
115en kaptak második esélyt vezetőedzőként, amíg ugyan ennyi időszak alatt 18an kaptak bármilyen lehetőséget nem fehérként. Ilyen szintű különbség nincs semmilyen szakmában sem és a népesség eloszlásában sem.
De ahogy a QB-knál, úgy talán eljön a változás az edzőknél is.
Borbinho
Az átlag fehér jobb módú családból jött, taníttatták, sok feketének viszont a sport az egyetlen út, amivel kitörhet. Még a college sportösztöndíjak is arra biztatnak, hogy nem baj fiam, ha nem tanulsz jól, majd mi finanszírozzuk a sportkarriered, csak abban legyél jó. Ezek a srácok vért izzadnak azért a pár NFL roster helyért, a legtöbben minden energiájukat ebbe fektetik. Ez nem egy jó megoldás, hanem pont a systematic racism melegágya. Lehet, hogy a jó szándék vezérli, de nem old meg semmit. A fekete srácok nem butábbak a fehér társaiknál, csak egyszerűen más a háttér, és akkora hátrányból indulnak, amit nagyon nehéz leküzdeni. Még egyszer, ez az átlag, és az, amit mi innen Magyarországról látunk.
Amúgy meg Crennel és Hue is kapott második esélyt, ebből látszik, hogy abszolút belterjes a liga, ebben igazad van. Személy szerint én is támogatok minden észszerű BLM mozgalmat, de nem azért nincsenek fekete HC-k, mert így döntöttek a WASP tulajok. Az NBA-ben még nagyobb a fekete playák aránya, évtizedek óta így van, az edzőknél viszont továbbra is abszolút fehér túlsúly van. Ennek sokkal mélyebb okai vannak szerintem. Viszont egyre több fekete OC, DC van már most, mint akár 10 éve (Bowles, Bieniemy, Lefty mind joggal pályázik majd a közeljövőben HC posztra). Reméljük egyenlő esélyekkel mehetnek majd interjúra a fehér társaikkal.