NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik
CFB követő 2024
1 750
44
NFL csevegő
Ez matematikailag/statisztikailag, sok sok évnyi adat alapján nem igaz.Biztos vagyok benne, hogy egy elit offense ugyanúgy lehet sikres mint egy elit defense, és egy bottom 1 offense ugyanúgy tudja szabotálni a csapta jó teljesítményét, miint egy bottom1 defense.Inkább az a mérvadó szerintem, és ennyi a lényegi különbség, hogy elit D stabilabban hozza a szükséges teljesítményt, kevésbbé veti vissza egy kulcssérülés, egy rossz napot kifogó kulcsjátékos, stb.
Black_Adder
Az elit O-nak nagyobb az "amplitudója", a lehetséges kilengése, az elit D biztosabb alap.
Sobri Jóska
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
Plusz idén durván meg fog dőlni a pontrekord, sokkal több TD-t visznek a csapatok mint korábban (a rendes offseason hiánya is inkább a védelmeknek jött rosszul).Nyilván, de ez a covidnak köszönhető. Egy D-t az sokkal inkább össze kell hangolni, egy O-ban pár zseni szórja a pontokat.
Borbinho
Illetve én nem a Steelers 8-0 alapján gondolom a D-t fontosabbnak, hanem a konzisztensebb teljesítmény, a kisebb kilengések miatt.
Biztos vagyok benne, hogy egy elit offense ugyanúgy lehet sikres mint egy elit defense, és egy bottom 1 offense ugyanúgy tudja szabotálni a csapta jó teljesítményét, miint egy bottom1 defense.Inkább az a mérvadó szerintem, és ennyi a lényegi különbség, hogy elit D stabilabban hozza a szükséges teljesítményt, kevésbbé veti vissza egy kulcssérülés, egy rossz napot kifogó kulcsjátékos, stb.
Black_Adder
Az elit O-nak nagyobb az "amplitudója", a lehetséges kilengése, az elit D biztosabb alap.
A védelem reaktív, a támadósor (és a QB) proaktív. A védelmeknél kisebb a korreláció a teljesítményben (hétről hétre, vagy évek között, bárhogy nézed), mint a támadóknál. Ez is mutatja szerintem, hogy nehezebb egy védelmet összerakni, ami (mindenki ellen) jó (sőt, nincs is ilyen). Hiába hozol le 16 meccset az átlag támadósoroddal meg az elit védelmeddel, jön a PO-ban Mahomes és felraknak neked 40et.Azért az elmúlt 20 évben vagy kurva jó Defense vagy valami korszakos zseni irányító nyerte a SB-kat.Azért megkérdezném halkan a sok szakértőt (többek között Buday Zolit), akik szerint a védelem már egyáltalán nem fontos a "mai modern futballban", hogy akkor miért a Pittsburgh az egyetlen veretlen csapat, akiknek NFL szinten leginkább értelmezhető védelmük van?Szerintem sose azt mondják, hogy nem fontos a védelem. Azt szokták, hogy nem kell olyan betonkemény, mindenkit 10 pontot tartunk def. minden poszton ott drága sztárokkal, (meg nem is lehet már ezt amikor az egész liga az offense fele megy évek óta, ebből megélni.)hanem a yardokat nyelhetik pl. de a kulcsmozzanatokban tudjanak labdát szerezni, odatenni magukat akkor éppen annyira megsegíteni egy elit offense-t, hogy az hozza a meccset. Lásd tavalyi és idei Chiefs mondjuk. Ez a Pit most csak egy unikális kivétel jelenleg, hogy ilyen defense van szinte minden héten és hogy még veretlenek is így és emiatt. Nálam ettől még abszolút nem a fő bajnokesélyesek.
csi77
zavi27
Az előbbi tervezhető, építhető, az utóbbi főként szerencse kérdése (Brady, Wilson, Mahomes).
Vagyis én azért a jó D-t látom még mindig a siker zálogának.
Sobri Jóska
Plusz idén durván meg fog dőlni a pontrekord, sokkal több TD-t visznek a csapatok mint korábban (a rendes offseason hiánya is inkább a védelmeknek jött rosszul).
Ezzel nem azt mondom, hogy nem számít a védelem, csak hogy nem rajtuk múlik, ki nyerhet. Csak azon múlik, kinek van jobb QB-ja (és edzője).
Azt sem mondom ezzel, hogy bármilyen védelemmel is nyer a jobb QB, mert ha tényleg borzalmas, ami engedi a futást és így a saját offense-nek csak 1-1 drive-ja jut, ahol nem fér bele a hiba, akkor lehet necc. De egy vanilla cover2/cover3 védelmet már kb udfa-kból is össze lehet rakni.
Szerintem pl fontosabb a DC szerepe (aki tud úgy blitzelni, úgy trapet állítani, hogy mindig megújuljon, ne legyen kiszámítható), mint egy OC-é v HC-é (attól függ ki az offensive playcaller).
A Steelers eddigi ellenfelei btw:
Giants (2-7)
Broncos (3-5)
Texans (2-6)
Eagles (3-4-1)
Browns (5-3)
Titans (6-2)
Ravens (6-2)
Cowboys (2-7)
Persze, jól néz ki a 8-0 meg a kevés engedett pont (bár abban a Ravens talán a legjobb), de még mindig a Chiefs a team to beat (és lesz is amíg nem érik be vmeik másik fiatal QB).
Szerkesztette: Borbinho
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
Ugyanakkor én a "Defense wins championship" állítást sem úgy értelmezem, hogy csak jó defense nyerhet bajnokságot. Egyszerűen a meccseket az offense nyeri általában, mert ők teszik fel a táblára pontokat, általában ők szerzik a győztes TD, FG, stb, viszont ahhoz, hogy Super Bowlt nyerj, elengedhetetlen egy olyan defense, ami lehetővé teszi az offensenek, hogy megnyerje a meccset, ergo a championshippet ők nyerik.
Lásd, KC, a védelmük csak annyit lépett előre, hogy lőtávolban maradjanak, amíg Reid megtalálja az ellenszert és Mahomes godlike üzemmódba kapcsol, mondhatni minden meccset ő nyert meg, de hála a defense-nek, hogy nem kerültek lehetetlen helyzetbe a PO-ban egyszer se, hogy ne tudják megfordítani.
btw, 2015ben a Broncosnál én pont fordítva érzem az állítást, a defense nyerte a meccseket, csak egy stat, 3 hosszabbításos meccsből mindhármon támadhatott az ellenfél, mindhármon negatív yardot szereztek. Ellenben az offense egyáltalán nem volt jó, de nem vesztette el a meccseket, a short fieldeket pontokra váltották, mondhatni meccsben maradt annyira, hogy egy takeaway-jel, pick6-szel, stb, a defense megnyerje a meccseket. Aztán láttuk, hogy ha azt a keveset is elvsszük amit akkor hozzá tettek, akkor losing season, nem championship. mondhatni Defnse wins games, offense wins championship,
13-mas Hoxot is mondhatnám, de azt egy alulértékelt offensenek érzem, 2-vel gyengébb defense-zel is bennük lenne (van) a championship, csak ezt könnyű elfelejteni a korszakos védelmük mellett...
A szabályváltozások mindig az offense-nek fognak kedvezni, ugyanakkor az hogy legyen elég jó defense-ed ahhoz, hogy a Super Bowlt is meg tudd nyerni, azt mindig adott évben a többi csapathoz kell mérni, szóval ezt ilyen szempontból nem befolyásolja az, hogy nő a pontok átlagos száma. Legfeljebb majd valamikor a kiemelkedő D# az lesz, ami 30 pontot enged, nem az ami 15-öt. De attól az kiemelkedő defense lesz a többi 50 pontot engedő sor között, és hiába lesz mellé középszer mindössze 40 pontot szerző offense, ha a point differental úgy is meccsenkénti +10 lesz, az egy contender csapat lesz.
Lehet hogy az egyiket könnyebb építeni, mint a másikat, de szerintem sokkal inkább az meghatározó, hogy a GM vagy HC mihez ért jobban, mire érdemesebb neki a nagyobb hangsúlyt fektetni. Biztos vagyok benne, hogy egy elit offense ugyanúgy lehet sikres mint egy elit defense, és egy bottom 1 offense ugyanúgy tudja szabotálni a csapta jó teljesítményét, miint egy bottom1 defense.
Az nehezebb kérdés, hogy korszakos irányító nélkül tudsz-e korszakos offense-t építeni. Mert ha a drafton a 3. QB a tiéd, onnantól tényleg szerencse, ha ő lesz korszakos a sok közül... Valamennyire még 1/1-ben is kell hozzá szerencse, mert nincs midnen évben franchise QB, és akkor még csak nem is a "korszakos" szintre tettem a lécet...
Ugyanúgy kérdés, hogy ha van korszakos irányítód, mit csinálsz, mindent a defensere költesz, hogy a korszakos QB majd megoldja lowkey csapattársakkal, de így lehet a defense-et is stabil, vagy mindent az offensere ölsz, hogy maximálisan kiaknázd a korszakos irányító képességeit. Nyilávn ez a két véglet, de általában a csapatok valamelyik végéhez közelebb vannak a skálán, mint a másikhoz. ..
Az hogy a védelem egyáltalán nem fontos, ennél fogva néhány csaptara lehet igaz, de nem érzem általános érvényű konklúziónak vagy legalábbis minimum magyarázatra szorul, hogy milyen gondolatmenet mentén jutott el a költő erre az állításra, mert - számomra legalábbis - összetettebb a kérdés ennél...
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
Mondjuk úgy, hogy a védelmünk teljesítménye nélkül a Jets-szel versenyeznénk az 1/1-ért.Középcsapat is max a Bears, pont ezért.A mi védelmünk is jó (nem annyira, mint a Pitt-é), de a támadók a liga legalja.Azért megkérdezném halkan a sok szakértőt (többek között Buday Zolit), akik szerint a védelem már egyáltalán nem fontos a "mai modern futballban", hogy akkor miért a Pittsburgh az egyetlen veretlen csapat, akiknek NFL szinten leginkább értelmezhető védelmük van?Szerintem sose azt mondják, hogy nem fontos a védelem. Azt szokták, hogy nem kell olyan betonkemény, mindenkit 10 pontot tartunk def. minden poszton ott drága sztárokkal, (meg nem is lehet már ezt amikor az egész liga az offense fele megy évek óta, ebből megélni.) hanem a yardokat nyelhetik pl. de a kulcsmozzanatokban tudjanak labdát szerezni, odatenni magukat akkor éppen annyira megsegíteni egy elit offense-t, hogy az hozza a meccset. Lásd tavalyi és idei Chiefs mondjuk. Ez a Pit most csak egy unikális kivétel jelenleg, hogy ilyen defense van szinte minden héten és hogy még veretlenek is így és emiatt. Nálam ettől még abszolút nem a fő bajnokesélyesek.
csi77
zavi27
csi77
zavi27
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
Azért az elmúlt 20 évben vagy kurva jó Defense vagy valami korszakos zseni irányító nyerte a SB-kat.Azért megkérdezném halkan a sok szakértőt (többek között Buday Zolit), akik szerint a védelem már egyáltalán nem fontos a "mai modern futballban", hogy akkor miért a Pittsburgh az egyetlen veretlen csapat, akiknek NFL szinten leginkább értelmezhető védelmük van?Szerintem sose azt mondják, hogy nem fontos a védelem. Azt szokták, hogy nem kell olyan betonkemény, mindenkit 10 pontot tartunk def. minden poszton ott drága sztárokkal, (meg nem is lehet már ezt amikor az egész liga az offense fele megy évek óta, ebből megélni.)hanem a yardokat nyelhetik pl. de a kulcsmozzanatokban tudjanak labdát szerezni, odatenni magukat akkor éppen annyira megsegíteni egy elit offense-t, hogy az hozza a meccset. Lásd tavalyi és idei Chiefs mondjuk. Ez a Pit most csak egy unikális kivétel jelenleg, hogy ilyen defense van szinte minden héten és hogy még veretlenek is így és emiatt. Nálam ettől még abszolút nem a fő bajnokesélyesek.
csi77
zavi27
Az előbbi tervezhető, építhető, az utóbbi főként szerencse kérdése (Brady, Wilson, Mahomes).
Vagyis én azért a jó D-t látom még mindig a siker zálogának.
Középcsapat is max a Bears, pont ezért.A mi védelmünk is jó (nem annyira, mint a Pitt-é), de a támadók a liga legalja.Azért megkérdezném halkan a sok szakértőt (többek között Buday Zolit), akik szerint a védelem már egyáltalán nem fontos a "mai modern futballban", hogy akkor miért a Pittsburgh az egyetlen veretlen csapat, akiknek NFL szinten leginkább értelmezhető védelmük van?Szerintem sose azt mondják, hogy nem fontos a védelem. Azt szokták, hogy nem kell olyan betonkemény, mindenkit 10 pontot tartunk def. minden poszton ott drága sztárokkal, (meg nem is lehet már ezt amikor az egész liga az offense fele megy évek óta, ebből megélni.) hanem a yardokat nyelhetik pl. de a kulcsmozzanatokban tudjanak labdát szerezni, odatenni magukat akkor éppen annyira megsegíteni egy elit offense-t, hogy az hozza a meccset. Lásd tavalyi és idei Chiefs mondjuk. Ez a Pit most csak egy unikális kivétel jelenleg, hogy ilyen defense van szinte minden héten és hogy még veretlenek is így és emiatt. Nálam ettől még abszolút nem a fő bajnokesélyesek.
csi77
zavi27
csi77
A mi védelmünk is jó (nem annyira, mint a Pitt-é), de a támadók a liga legalja.Azért megkérdezném halkan a sok szakértőt (többek között Buday Zolit), akik szerint a védelem már egyáltalán nem fontos a "mai modern futballban", hogy akkor miért a Pittsburgh az egyetlen veretlen csapat, akiknek NFL szinten leginkább értelmezhető védelmük van?Szerintem sose azt mondják, hogy nem fontos a védelem. Azt szokták, hogy nem kell olyan betonkemény, mindenkit 10 pontot tartunk def. minden poszton ott drága sztárokkal, (meg nem is lehet már ezt amikor az egész liga az offense fele megy évek óta, ebből megélni.) hanem a yardokat nyelhetik pl. de a kulcsmozzanatokban tudjanak labdát szerezni, odatenni magukat akkor éppen annyira megsegíteni egy elit offense-t, hogy az hozza a meccset. Lásd tavalyi és idei Chiefs mondjuk. Ez a Pit most csak egy unikális kivétel jelenleg, hogy ilyen defense van szinte minden héten és hogy még veretlenek is így és emiatt. Nálam ettől még abszolút nem a fő bajnokesélyesek.
csi77
zavi27
Hajrá Bad Bones!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
Azért megkérdezném halkan a sok szakértőt (többek között Buday Zolit), akik szerint a védelem már egyáltalán nem fontos a "mai modern futballban", hogy akkor miért a Pittsburgh az egyetlen veretlen csapat, akiknek NFL szinten leginkább értelmezhető védelmük van?Szerintem sose azt mondják, hogy nem fontos a védelem. Azt szokták, hogy nem kell olyan betonkemény, mindenkit 10 pontot tartunk def. minden poszton ott drága sztárokkal, (meg nem is lehet már ezt amikor az egész liga az offense fele megy évek óta, ebből megélni.)hanem a yardokat nyelhetik pl. de a kulcsmozzanatokban tudjanak labdát szerezni, odatenni magukat akkor éppen annyira megsegíteni egy elit offense-t, hogy az hozza a meccset. Lásd tavalyi és idei Chiefs mondjuk. Ez a Pit most csak egy unikális kivétel jelenleg, hogy ilyen defense van szinte minden héten és hogy még veretlenek is így és emiatt. Nálam ettől még abszolút nem a fő bajnokesélyesek.
csi77
Szerkesztette: zavi27
Hajrá Bad Bones!
a browns-dolphins duótól se vették el, pedig ...Ideje átnevezni az NFC Eastet Nemzetek ligája, D csoportra. 😊mondjuk pont a három legszánalmasabb franchise, a Jets-Jaguars-Lions trió nincs a képen, ahol az nfl-nek már lassan illene közbeavatkoznia akár a tulajdonosi szerkezetbe is (sose tennék meg, de nincs ez így rendjén)
NFC East pic.twitter.com/9eyMiR6jSs
— Tankathon.com (@tankathon) November 9, 2020
iktriad
r.baggio
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
Hope... pic.twitter.com/Y0HADiajTG
— Adam Schefter (@AdamSchefter) November 10, 2020
Szerkesztette: iktriad
Here’s the full language on another proposal NFL clubs will vote on tomorrow, rewarding teams for developing minority employees with two 3rd-round compensatory picks if they lose one to a head coach or GM job with another club — or three picks if they lose one to both jobs. pic.twitter.com/Sjv21UaRSC
— Tom Pelissero (@TomPelissero) November 9, 2020
Ideje átnevezni az NFC Eastet Nemzetek ligája, D csoportra. 😊mondjuk pont a három legszánalmasabb franchise, a Jets-Jaguars-Lions trió nincs a képen, ahol az nfl-nek már lassan illene közbeavatkoznia akár a tulajdonosi szerkezetbe is (sose tennék meg, de nincs ez így rendjén)
iktriad
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
2012 óta nézek NFL-t, de nem nagyon emlékszem hasonló gyenge csoportra. Talán amiről hallottam továbbról az amikor a Hawks 7-9-el nyert PO meccset is.www.yardbarker.com/nfl/articles/the_worst_divisions_in_nfl_history/s1__30849749#slide_12
Heisman
már a tavalyi csoport is kriminális volt, de az idei?!
az AFC east is produkált néhány siralmas évet, de a Pats megmentette őket mindig
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price, Ricky Evans
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
haláli hullák hajnala igen 😀asszem az eaglest kezd kiemelkedni a halálcsoportból 😕Akarod mondani a haláli gyenge csoportból 😛 egyébként most pihi, és utána gyorsan vissza is süllyedhetünk, de ha hoznánk is a következő kettőt utána kinéz egy 0-4 😊 de legyen úgy, hátha valóban szárnyra kapnak a srácok 😊
Negritis
dande
ettől még a csoport meccsek szórakoztatóak, csak ha a philly behúzza mindet az nem lesz mókás 😀
The NFL and NFLPA agreed to game-day PCR testing for COVID-19 starting in Week 6. Everyone tests Sunday morning, but don't get results until late Sunday/early Monday.
— Tom Pelissero (@TomPelissero) November 2, 2020
So, #Ravens CB Marlon Humphrey and #Packers RB A.J. Dillon played Sunday, only to learn today they're positive.
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
asszem az eaglest kezd kiemelkedni a halálcsoportból 😕Akarod mondani a haláli gyenge csoportból 😛 egyébként most pihi, és utána gyorsan vissza is süllyedhetünk, de ha hoznánk is a következő kettőt utána kinéz egy 0-4 😊 de legyen úgy, hátha valóban szárnyra kapnak a srácok 😊
Negritis
igen, láttam, azért is kérdeztem itt, mert azt ugye lezártákBAL-PIT végeUgyanezt hoztam fel, véleményem szerint nagy bírói hiba volt.
Jó Ravens elkapás, közben Heyward fekszik a földön, rohan előre a Ravens, pörög az óra és spike.
1. Miért nem állították meg az órát a sporik sérülés miatt?
2. Miért nem volt akkor les?
NB2
gabokocka
Itt az a kérdés, hogy Heyward mikor feküdt le. Mert ha már rögtön lent maradt - és a bírók más esetben rögtön fújnak sérülés miatt - akkor most miért nem?
A szabályt ismerem, hogy ilyenkor elvesznek egy időt, csak a bírókat nem értem.
BAL-PIT végeUgyanezt hoztam fel, véleményem szerint nagy bírói hiba volt.
Jó Ravens elkapás, közben Heyward fekszik a földön, rohan előre a Ravens, pörög az óra és spike.
NB2
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
A Steelers védekezett, és nekik volt még időkérésükBAL-PIT vége1. Megállították az órát. Vissza is tekerték volna, de a szabályok megengedik, hogy a védekező csapat egy időkérés árán megakadályozza a visszatekerést. A Ravensnek még volt egy időkérése, megakadályozták.
NB2
2. Azért, mert a snap előtt lefújták a bírók.
peterk2005