NFL csevegő
82 feliratkozó
több mint 6 éve
Kérj baggio-tól manuálisan jelszót.Nem tartana tovább ha rendesen működne. Én már feladtam ,hogy tudjak oda regisztrálni.Újra kell regisztrálni?hát ha nincs wordpressed, akkor igen.
apeszos
82-94 másodpercnél nem tart tovább.
shawnka
Sixo
Nekem is megoldotta.
több mint 6 éve
Nem tartana tovább ha rendesen működne. Én már feladtam ,hogy tudjak oda regisztrálni.Újra kell regisztrálni?hát ha nincs wordpressed, akkor igen.
apeszos
shawnka
több mint 6 éve
Ennek mi köze a wordpresshez? Tudom, hogy az FK WP alapú.... na jó, mindegy. Mert csak gyanítom, hogy ennek a fórumnak / oldalnak az adatbázisa mysql alapú. azt be lehetne importálni. De igaz, nekik egyszerűbb ha újra regelnek a juzerek...Újra kell regisztrálni?hát ha nincs wordpressed, akkor igen.
apeszos
shawnka
több mint 6 éve
Újra kell regisztrálni?hát ha nincs wordpressed, akkor igen.
apeszos
több mint 6 éve
Újra kell regisztrálni?
több mint 6 éve
azért remélem megyünk át sokan, baszó ez a közösség, kár lenne érte.csak jöjjenek a fantasy ligák, meg a GM játék is, túl sok idő van benne.
több mint 6 éve
Hát akkor, helló srácok! Öröm vót ez a 3 év 😕
több mint 6 éve
Akkor eljön a búcsú ideje???? Mikor, hogyan, ideje lenne ezzel kapcsolatban most már hivatalos infót eesetleg itt is kirakni.bowl.hu/bucsu
Hüp, hüp hüp.
dande
több mint 6 éve
Akkor eljön a búcsú ideje???? Mikor, hogyan, ideje lenne ezzel kapcsolatban most már hivatalos infót eesetleg itt is kirakni.Hüp, hüp hüp.
több mint 6 éve
fuzovelkifele.com/2018/05/egyesul-magyarorszag-ket-legnagyobb-amerikai-focis-oldala/valahol érthető
steelwolf
több mint 6 éve
Kampman
28 326
Kezdünk egy kicsit offtopicba/politikába átmenni, ez a topik általában komoly sportszakmai párbeszédek színhelye, maradjon is így.Tehát akkor Brady kiégett-e vagy sem?
több mint 6 éve
Ő az igazi "vállalkozói típusú vállalkozó" 😀Nem a gyerek csinálásról van szó Jóska, hanem arról a cinikus megközelítésről, hogy lényegében törvénytelen érvvel védesz egy általad kvázi-axiómának jelzőzött üzleti viselkedési normát.Ebben a fórumban sokan éppen abban a korban vannak, hogy házasok, és gyermekvállalás környékén járnak. Ergó a feleségük bármikor terhes lehet.Legyenek is, vegyék fel a vasár- és ünnepnapi gyerekcsináló mentéjüket, és uccu, szüljenek minél több magyar gyereket, ne rajtuk múljon nemzetünk fennmaradása!
peterk2005
Sobri Jóska
Ez a disputa pedig nem csak üzletről szól. Sőt, elsősorban nem arról szól.
peterk2005
több mint 6 éve
Nem a gyerek csinálásról van szó Jóska, hanem arról a cinikus megközelítésről, hogy lényegében törvénytelen érvvel védesz egy általad kvázi-axiómának jelzőzött üzleti viselkedési normát.Ebben a fórumban sokan éppen abban a korban vannak, hogy házasok, és gyermekvállalás környékén járnak. Ergó a feleségük bármikor terhes lehet.Legyenek is, vegyék fel a vasár- és ünnepnapi gyerekcsináló mentéjüket, és uccu, szüljenek minél több magyar gyereket, ne rajtuk múljon nemzetünk fennmaradása!
peterk2005
Sobri Jóska
Ez a disputa pedig nem csak üzletről szól. Sőt, elsősorban nem arról szól.
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Vidámabban plsEbben a fórumban sokan éppen abban a korban vannak, hogy házasok, és gyermekvállalás környékén járnak. Ergó a feleségük bármikor terhes lehet.Legyenek is, vegyék fel a vasár- és ünnepnapi gyerekcsináló mentéjüket, és uccu, szüljenek minél több magyar gyereket, ne rajtuk múljon nemzetünk fennmaradása!
peterk2005
Sobri Jóska
www.youtube.com/watch?v=sANwBlp3K_M&ab_channel=KisDinosaur
több mint 6 éve
Ebben a fórumban sokan éppen abban a korban vannak, hogy házasok, és gyermekvállalás környékén járnak. Ergó a feleségük bármikor terhes lehet.Legyenek is, vegyék fel a vasár- és ünnepnapi gyerekcsináló mentéjüket, és uccu, szüljenek minél több magyar gyereket, ne rajtuk múljon nemzetünk fennmaradása!
peterk2005
www.youtube.com/watch?v=yFqZuRw_oDI
több mint 6 éve
Ne is haragudj, de aki 2018-ban Magyarországon arra apellál, hogy majd a bíróság képviseli az érdekeit, az meg is érdemli.Ez csak egy tisztességtelen f*sz "vállalkozó" szemében üzlet. Azt csinálsz a magánéletedben amit akarsz, de az őszintén meglep, hogy van képed ilyent így direktben leírni. Ebben a fórumban sokan éppen abban a korban vannak, hogy házasok, és gyermekvállalás környékén járnak. Ergó a feleségük bármikor terhes lehet. Biztosan el vannak ragadtatva az ilyen "vállalkozókzól".Nem relativizálok semmit. Gittet rágunk, ha azt ismételgetjük, hogy az üzlet érdekvezérelt, mert tudjuk, hogy az. Ezért is kvázi axióma. De a kvázi axióma szerint kirúghatnád a teherbe esett női alkalmazottadat is. Amit nem tehetsz meg. Úgyhogy nem keverem a kettőt, hanem tudomásul veszem, hogy az élet nem csak üzlet, hanem erkölcs, emberi jogok, és még sok minden más is egyszerre.De, megtehetem.
peterk2005
Kirúghatom, csak úgy hívják, hogy “Megbízási szerződés megszüntetése közös megegyezéssel”.
És az élet valóban nem csak üzlet, de az üzlet az üzlet.
És ez üzlet. És te belekeversz bele nem illő fogalmakat, majd relativizálod.
Sobri Jóska
Beszarok, hogy egy térdeléses agymenésből el tudtunk eddig jutni. Ez történetesen már tényleg fel tud háborítani.
peterk2005
Egyébként megnyugodhatsz, a valóságban sose kerülnék ilyen helyzetbe, hiszen eleve fel se vennék olyan embert, aki a magánéletét a munkája elé helyezi, helyezheti.
Az is meglep, hogy úgy véled, csak a magánéletben csinálhatok azt, amit akarok. Ugyan. Bárhol azt csinálok, ha vállalom a következményeit.
És változatlanul nem bírsz egy objektív, üzletről szóló disputát anélkül lefolytatni, hogy ne csúsznál át szubjektív, minősítgető attitűdbe.
több mint 6 éve
Ez csak egy tisztességtelen f*sz "vállalkozó" szemében üzlet. Azt csinálsz a magánéletedben amit akarsz, de az őszintén meglep, hogy van képed ilyent így direktben leírni. Ebben a fórumban sokan éppen abban a korban vannak, hogy házasok, és gyermekvállalás környékén járnak. Ergó a feleségük bármikor terhes lehet. Biztosan el vannak ragadtatva az ilyen "vállalkozókzól".Nem relativizálok semmit. Gittet rágunk, ha azt ismételgetjük, hogy az üzlet érdekvezérelt, mert tudjuk, hogy az. Ezért is kvázi axióma. De a kvázi axióma szerint kirúghatnád a teherbe esett női alkalmazottadat is. Amit nem tehetsz meg. Úgyhogy nem keverem a kettőt, hanem tudomásul veszem, hogy az élet nem csak üzlet, hanem erkölcs, emberi jogok, és még sok minden más is egyszerre.De, megtehetem.
peterk2005
Kirúghatom, csak úgy hívják, hogy “Megbízási szerződés megszüntetése közös megegyezéssel”.
Sobri Jóska
Beszarok, hogy egy térdeléses agymenésből el tudtunk eddig jutni. Ez történetesen már tényleg fel tud háborítani.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
gabor25
5 144
Igy van es meg is ertem. Es en is meg irtam. Ezeket a dolgokat azert irtam le hosszan, mert ha valaki, nem lakik az usaban, vagy nem volt meg itt. Vagy nem tapasztalta a rendorok dolgait, nem tudja hogy itt mas van, mint otthon. Itt lelonek ha nem azt teszed amit ker es fenyegetve erzi magat. Es ha ezt be tudja bizonyitani, akkor joga is van hozza. Es mint irtam, itt kb minden masodik ember fegyverrel jar. Az afro americaiak kozul meg kb meg tobben. Szoval ezert nem engedik el. Mert nem hiszi el neki, amit mond. Es amig o fenyegetve erezheti magat, az eppen folyamatban levo ugyben, addig artalmatlanitja. Es ez kimerulhet abban, hogy raterdel, lefogja stb.Félre ne érts én maximálisan tisztelem a rendőri hivatást, de szerencsétlenségükre épp az időtájt egy nagyon rövid időszakon belül, nagy média visszhangot kapva, jelent meg vagy 4-5 videó is, ahol ártalmatlan/erősen véleményes helyzetben haltak meg feketék. (Megbilincselt csávóra ráülnek, aki könyörög, hogy megfullad, majd meghal. Csávó ül az úttest közepén meg se mozdul, majd szarrá lövik, mert nem engedelmeskedik...ezek csak amikre emlékszem.Én az elején még úgy véltem, hogy a tiltakozás helyes. Tényleg sok hír/videó jött ki egy idő tájban, a rendőri túlkapások miatt (ráülnek a csávóra, míg meg nem fullad, lelövik az úttesten üldögélő csávót, stb...) Mindenki kibaszott pipa lenne, ha azért maradnak gyerekek árván, mert rendőrbácsi be van szarva és tudja, hogy következmény nélkül azt csinál amit akar.Ehhez hozzafuzhetek valamit? Ha igen, akkor mi van, ha a rendor, aki a munkajat csinalja, nem megy haza tobbet? Es akkor ott is igaz lesz az arvan maradt gyerekek detto. ...
De a himnusz alatti üldögélés már akkor sem tetszett. A térdelés már belefért nálam is, mondván nem tiszteletlen és nem árt senkinek. De pont a Raiders-nél ártott az egész csapatnak. Lynch még térdelni sem volt hajlandó, az OL-nek szálka lett a szemében a fr. QB és alapvetően egy széthúzás látszott az öltözőben, amit az edzői stáb nem tudott kezelni. Persze, nem ez a fő oka a tavalyi gyászos szereplésnek, de valamelyest közrejátszott, szóval, mint szurkoló annyira nem bánom, ha ezentúl nem lesz protestálás a pálya szélén. Mondjuk a probléma öltözőbe söprése sem megoldás, de mivel nincs egyértelmű megoldás sem...
Pari
gabistar
A másik, hogy én mint állampolgár kurvára nem szeretném, hogy ha én vagy a fiam picsa részegen császkál(ok) az utcán akkor egy rendőr lelőhessen azért mert pl. nem engedelmeskedem (nem fenyegetem vagy ilyesmi) azonnal, szóval azért veszély, kiképzés, stb. ide vagy oda, nade akkor is bassza meg - valakinek az életét elvenni, családját tönkretenni, mert neki reszket a ravaszon az ujja, nagyon nincs rendben.
Pari
Igen en sem szeretnem, ha az tortenne amit mondasz. Meg az tenyleg gaz, de ha nezel pl cops vagy barmi musort, meg ugye alapbol a bortonben is mindenki artatlanul van alapon, nem csoda, ha elkapnak valakit, akkor nem fogja elengedni amig meg nem bilincselik, nincs ott a tarsa stb. Volt rendor, akit a sajat fegyverevel lottek le, egy sima kozuti ellenrozes alkalmabol. Es meg is halt. Szoval ezert kemenyek, ha nem tartod be akkor jon a retorzio. Ha azt sem, akkor meg nagyobb.
Az viszont kovetkezmeny, hogy ennyi rendori intezkedes es eljaras miatt, magasabb a tulkapasok szama is. De kb az usa az egyik vezeto orszag statisztikailag abban, hogy hany lakosra jut a bebortonzesek szama. Szoval sok intezkedes miatt, tobb a hiba lehetoseg is. Es mint barki munka kozben hibazik, ok is megteszik ezt. Nem arra mondom persze, hogy amikor egyertelmuen hatba lonek valakit. De az, hogy lefogja es nem engedi el amig az erosites oda nem er es terdel ra, az sajnos belefer. Nem az hogy a fejen, de hogy artalmatlanitsa a rendor egy az egyben a vele egyutt nem mukodot? Mert elotte mondta neki, hogy mit csinaljon.
De amugy ebbe en is belegondoltam mar, hogy eleg durva, ha netan nem ertem mit mond a rendor, mert nem itt nottem fel, vagy tajszolasa van stb, akkor en is beszivhatom. Vagy mint irtam, a sajat bulijan a sajat hazaban is lelottek a szuletesnapjat unneplo embert.
Ok okozat. Sok a fegyver, mindenhol lehet. Mindenkinek lehet. Ezert a rendorok is ugy kezelnek mindenkit, hogy nala is lehet fegyver. Szoktam nezni hogy allitanak meg valakit, vagy hogy mennek oda hozza. Hat ugy, hogy takarasban legyen, sofor es a rendor koze essen a kocsi, fegyveren a kez az egyik, mig a masikkal mondja mutatja mit kene csinalni. Durva. Mind a ket reszrol. Ha nem lenne mindenkinel fegyver, kevesebb tevedes es tulkapas is lenne. Mert nem foghatna ra a rendor, hogy azt hitte stb.
Mindegy. Gaz. Az meg meg gazabb, hogy itt az egyik boltunkban valaki elejtette a fegyveret az elelmiszer bevasarlo kozpontban es elsult. Jo hogy nem lott le valakit. A penztarnal allo holgy ha jol emlekszem valamit ki akart venni a taskajabol es elejtette a fegyveret es elsult. Na ennyit arrol, hogy sajnos az ilyenek miatt reagalnak a rendorok is mashogy. Vagy pl en azt hittem, hogy itt PA ban nem lehet a fegyvered bevinni az emberek koze. Mert ki az aki beviszi a boltba a fegyveret vasarlas kozben? Hat o, aki utana meg kibiztositva el is ejti. Gratula.
több mint 6 éve
Jughead
5 213
Az offhoz: Megbízási jogviszony, ha az van a szerződésre írva felülre, hogy "Megbízási szerződés", hidd el.Nem a szerződés nevén és tartalmán múlik, hanem azon, hogy hogyan megy az teljesedésbe. Ha egyszerűen akarok fogalmazni, akkor ha meg van szabva, hogy mikor, mit, hogyan csináljon a “megbízott”, akkor már munkavállaló lesz (de még sok egyéb minősítő körülmény van). Szóval, ha igazán okosan akarsz ezzel machinálni, akkor ajánlom nézd meg a munkavégzésre vonatkozó jogviszonyok minősítéséről szóló irányelvet, meg pár kommentárt az ügyben, mert lehet eddig egyetlen volt “megbízottad” sem ment a bíróságra vagy tett bejelentést a munkaügyi hivatalnál, mert mondjuk terhesen elbocsátottad, de ha megteszi akkor megütheted a bokádat.
És ugye teljesen más a tartalma is, mint egy munkaviszonyt szabályozó munkaszerződésnek. (Nincs benne munkaidő, szabadság, stb.)
Én minden cégvezetőnek azt tanácsolom, hogy csak Megbízási szerződéssel alkalmazzon munkavállalót. Aki megfogadta, még senki se bánta meg. 😉
Sobri Jóska
Szerkesztette: Jughead
több mint 6 éve
Az offhoz: Megbízási jogviszony, ha az van a szerződésre írva felülre, hogy "Megbízási szerződés", hidd el.Azt ugye tudod, hogy hiába van ráírva, hogy megbízási szerződés, ha jön a munkaügyi hivatal és megállapítja, hogy ez bizony így egy munkaszerződés???
És ugye teljesen más a tartalma is, mint egy munkaviszonyt szabályozó munkaszerződésnek. (Nincs benne munkaidő, szabadság, stb.)
Én minden cégvezetőnek azt tanácsolom, hogy csak Megbízási szerződéssel alkalmazzon munkavállalót. Aki megfogadta, még senki se bánta meg. 😉
Sobri Jóska
több mint 6 éve
Ezt mondom én is. 😊Ez így nagyon nem igaz. Egyrészt a közös megegyezéshez kellene a közös megegyezés, másrészt, ha munkaviszony áll fenn köztetek, akkor szinte lehetetlen bizonyítani, hogy az megbízási jogviszony volt, mert teljesen más jellegű a két jogviszony, illetve a bírói gyakorlat is inkább minősít mindent munkaviszonynak, mintsem ilyet megengedjen.De, megtehetem.Nem relativizálok semmit. Gittet rágunk, ha azt ismételgetjük, hogy az üzlet érdekvezérelt, mert tudjuk, hogy az. Ezért is kvázi axióma. De a kvázi axióma szerint kirúghatnád a teherbe esett női alkalmazottadat is. Amit nem tehetsz meg. Úgyhogy nem keverem a kettőt, hanem tudomásul veszem, hogy az élet nem csak üzlet, hanem erkölcs, emberi jogok, és még sok minden más is egyszerre.Hát nem.Ja, amennyiben nem okoz kárt nekem, a munkáltatónak, mindenki azt csinál, amit csak akar. De ha az én zsebemből vesz ki ezzel pénzt ÉS módomban áll ezt megakadályozni, hát én biza' meg fogom. És a jelek szerint az NFL is eképp gondolkodik.Sobri JóskaEhm ... köszönjük, Emese? 😊
(Természetes, hogy a munkáltató ezt csinálja. Mi arról beszélgettünk, hogy ennek milyen egyéb vetületei vannak / lehetnek.)
peterk2005
Te ezt a kváziaxiómát relativizálod, és összekevered az üzletet az emberi jogokkal, erkölccsel.
Sobri Jóska
peterk2005
Sobri Jóska
Másrészről munkajogilag olyat, hogy állni kell vagy bent maradni az öltözőben simán előírhat a munkáltató. A munkáltató ugyanis jogosult a munkavállalók személyiségi jogait korlátozni, ha az szükséges pl. a munkáltató jó hírnevének vagy gazdasági érdekeinek védelmében. De pl. a mi Mt.-nk szerint (az amerikai munkajogot nem ismerem, de az általános szabályokban nem szoktak eltérni az egyes jogrendszerek) a munkavállalók kimondott korlátozás nélkül sem gyakorolhatják úgy a véleménynyilvánításhoz való jogukat, hogy azzal a munkáltató jó hírnevét vagy jogos gazdasági érdekét súlyosan sértenék vagy veszélyeztetnék.
Az pedig egyértelmű, hogy a térdelés/ülés az NFL jó hírnevét és gazdasági érdekét is sértette.
Jughead
Az offhoz: Megbízási jogviszony, ha az van a szerződésre írva felülre, hogy "Megbízási szerződés", hidd el.
több mint 6 éve
Jughead
5 213
Ez így nagyon nem igaz. Egyrészt a közös megegyezéshez kellene a közös megegyezés, másrészt, ha munkaviszony áll fenn köztetek, akkor szinte lehetetlen bizonyítani, hogy az megbízási jogviszony volt, mert teljesen más jellegű a két jogviszony, illetve a bírói gyakorlat is inkább minősít mindent munkaviszonynak, mintsem ilyet megengedjen.De, megtehetem.Nem relativizálok semmit. Gittet rágunk, ha azt ismételgetjük, hogy az üzlet érdekvezérelt, mert tudjuk, hogy az. Ezért is kvázi axióma. De a kvázi axióma szerint kirúghatnád a teherbe esett női alkalmazottadat is. Amit nem tehetsz meg. Úgyhogy nem keverem a kettőt, hanem tudomásul veszem, hogy az élet nem csak üzlet, hanem erkölcs, emberi jogok, és még sok minden más is egyszerre.Hát nem.Ja, amennyiben nem okoz kárt nekem, a munkáltatónak, mindenki azt csinál, amit csak akar. De ha az én zsebemből vesz ki ezzel pénzt ÉS módomban áll ezt megakadályozni, hát én biza' meg fogom. És a jelek szerint az NFL is eképp gondolkodik.Sobri JóskaEhm ... köszönjük, Emese? 😊
(Természetes, hogy a munkáltató ezt csinálja. Mi arról beszélgettünk, hogy ennek milyen egyéb vetületei vannak / lehetnek.)
peterk2005
Te ezt a kváziaxiómát relativizálod, és összekevered az üzletet az emberi jogokkal, erkölccsel.
Sobri Jóska
peterk2005
Sobri Jóska
Másrészről munkajogilag olyat, hogy állni kell vagy bent maradni az öltözőben simán előírhat a munkáltató. A munkáltató ugyanis jogosult a munkavállalók személyiségi jogait korlátozni, ha az szükséges pl. a munkáltató jó hírnevének vagy gazdasági érdekeinek védelmében. De pl. a mi Mt.-nk szerint (az amerikai munkajogot nem ismerem, de az általános szabályokban nem szoktak eltérni az egyes jogrendszerek) a munkavállalók kimondott korlátozás nélkül sem gyakorolhatják úgy a véleménynyilvánításhoz való jogukat, hogy azzal a munkáltató jó hírnevét vagy jogos gazdasági érdekét súlyosan sértenék vagy veszélyeztetnék.
Az pedig egyértelmű, hogy a térdelés/ülés az NFL jó hírnevét és gazdasági érdekét is sértette.
több mint 6 éve
Félre ne érts én maximálisan tisztelem a rendőri hivatást, de szerencsétlenségükre épp az időtájt egy nagyon rövid időszakon belül, nagy média visszhangot kapva, jelent meg vagy 4-5 videó is, ahol ártalmatlan/erősen véleményes helyzetben haltak meg feketék. (Megbilincselt csávóra ráülnek, aki könyörög, hogy megfullad, majd meghal. Csávó ül az úttest közepén meg se mozdul, majd szarrá lövik, mert nem engedelmeskedik...ezek csak amikre emlékszem.Én az elején még úgy véltem, hogy a tiltakozás helyes. Tényleg sok hír/videó jött ki egy idő tájban, a rendőri túlkapások miatt (ráülnek a csávóra, míg meg nem fullad, lelövik az úttesten üldögélő csávót, stb...) Mindenki kibaszott pipa lenne, ha azért maradnak gyerekek árván, mert rendőrbácsi be van szarva és tudja, hogy következmény nélkül azt csinál amit akar.Ehhez hozzafuzhetek valamit? Ha igen, akkor mi van, ha a rendor, aki a munkajat csinalja, nem megy haza tobbet? Es akkor ott is igaz lesz az arvan maradt gyerekek detto. ...
De a himnusz alatti üldögélés már akkor sem tetszett. A térdelés már belefért nálam is, mondván nem tiszteletlen és nem árt senkinek. De pont a Raiders-nél ártott az egész csapatnak. Lynch még térdelni sem volt hajlandó, az OL-nek szálka lett a szemében a fr. QB és alapvetően egy széthúzás látszott az öltözőben, amit az edzői stáb nem tudott kezelni. Persze, nem ez a fő oka a tavalyi gyászos szereplésnek, de valamelyest közrejátszott, szóval, mint szurkoló annyira nem bánom, ha ezentúl nem lesz protestálás a pálya szélén. Mondjuk a probléma öltözőbe söprése sem megoldás, de mivel nincs egyértelmű megoldás sem...
Pari
gabistar
A másik, hogy én mint állampolgár kurvára nem szeretném, hogy ha én vagy a fiam picsa részegen császkál(ok) az utcán akkor egy rendőr lelőhessen azért mert pl. nem engedelmeskedem (nem fenyegetem vagy ilyesmi) azonnal, szóval azért veszély, kiképzés, stb. ide vagy oda, nade akkor is bassza meg - valakinek az életét elvenni, családját tönkretenni, mert neki reszket a ravaszon az ujja, nagyon nincs rendben.