New England Patriots

74 feliratkozó

több mint 9 éve
kyobalu New England Patriots 1 933 — papai.isti@gmail.com
McDaniels nyilatkozta hétfőn, hogy a vasárnapi eredményes támadójátékunk nagyban Bennettnek volt köszönhető, mert rendkívül sokat segített az extra blokkoló munkájával.. 😉
Most ebben kellett segítenie. Amikor egy kicsit jobban működik már a fal, visszajönnek a sérültjeink, akkor várhatóan több elkapása is lesz Gronk mellett..Kemény TE tengely lesz idén, ha egy picit összeszoknak a srácok a falban.
Különben a blokkolásokra visszatérve..Szerintem az első három negyedben kifejezetten vállalhatóan játszott Cannon, bármennyire is ekézték őt nagyon sokan. Nagyon nagyokat meccselt Chandler Jones-al, aki nagyon meg akarta mutatni a Pats ellen a tutit..De legtöbbször alulmaradt mint Cannonal, mint Bennettel szemben..A negyedik negyedre picit elfáradt a társaság, akkor jött a nagyobb nyomás Jimmyre..Addig viszonylag jól működtek, néhány hülye holdingos büntetés ellenére.. Szerintem..

Ward egy paraszt.. 😉
több mint 9 éve
Burkus New England Patriots Alabama Crimson Tide 6 479 — Küzdve küzdj és bízva bízzál...
Azért Amerikában is tudnak meglepő hülyeségeket írni egy meccs után a szakik..

Schefter azon agyal, hogy a csapat valószínűleg Brady visszatéréséig pihentetni akarja Gronkot a sérülése miatt..Tudja, hogy nem olyan súlyos az a combhajlító sérülés, de igazából ez lenne jó megoldás a csapatnak, Gronknak és Bradynek is.. 😉

La Canfora szerint JimmyG személyében megvan a Pats új franchise QB-ja..Remélem Sobri nem olvassa, hallgatja 😉

De a legjobb Colin Cowherd, aki szerint Tom Brady-nek el kellene gondolkodnia azon, hogy eligazoljon a Cowboys-hoz..Ő a következő 1-2 évben ezt tenné a kiöregedő QB helyében..Egy kifejezetten erős támadó sor van ott, erős fallal, megbízható irányító nélkül.. Oda kellene mennie.. 😉

Enji.. 😉
kyobalu
Ez a Gronk pihentetés nekem is eszembe jutott. 2014-ben PUP listán volt és a 6. héten jött vissza, bírta is a SB-ig.
több mint 9 éve
Kollega New England Patriots 1 750 — We Got Everything
Amit tudtunk ezen a meccsen futni, abban nagy szerepe volt Bennettnek. Komoly blokkoló munkát végzett. (De abból a feltartott ökölből a himnusz alatt, még lehet, hogy lesz baja.)

Ha tényleg így nyomja JG, akkor feladja a leckét a stábnak, de azért ezt kimondani egy meccs után kicsit merész. Aztán, ha ne adja az ég kifogy a repülősó a következő meccsen, akkor meg jön a verbális lincselés.

We are all PATRIOTS!
több mint 9 éve
ParadSEC New England Patriots Georgia Bulldogs 3 342 — Patriots fan
Bennett nekem csalodas volt a PS-ben. De Arizonaban fasza volt. Fontos elkapasok mellett rengeteget melozott, konkretan tobbet tartotta fel Chandler Jonest, mint tackle-ok 😀
Futasba us sokszor segitett be jol

Majd ha lesz falemberunk ep, akkor tobbet lesz bevonva a passzjatekba is.
Wyatt
Engem az lepett meg Benettben hogy mennyire beválalta a szürke melós szerepet és azt nagyon jól megoldotta. Nem az a tipusú játékosnak ismerték az emberek aki fejet hajt a csapatért és gürizik mint állat.

„Elmehetsz több pénzért játszani meg ilyenek, de ha minden héten vesztesz elég nyomorultul érzed majd magad. Itt akarok maradni, nyerni akarok, segíteni akarok a csapatnak és továbbra is jó és megbízható játékosnak maradni." - Rob Ninkovich
több mint 9 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Bennett nekem csalodas volt a PS-ben. De Arizonaban fasza volt. Fontos elkapasok mellett rengeteget melozott, konkretan tobbet tartotta fel Chandler Jonest, mint tackle-ok 😀
Futasba us sokszor segitett be jol

Majd ha lesz falemberunk ep, akkor tobbet lesz bevonva a passzjatekba is.

több mint 9 éve
winston Jacksonville Jaguars 2 894 — tag
A legrosszabb esetben 3-1 lesz a mérleg, de nem lepődnék meg, ha 4-0-al kapná meg Brady a csapatot. Demecs
Legrosszabb esetben 1-3 lesz 😊 Leptek már meg csoportellenfelek minket Bradyvel is, bár én is pozitív mérlegre tippelek, de azért ne szaladjunk el ennyire.

Kíváncsi vagyok milyen lesz a 2 TE-s felállás. Milyen playek lesznek, hogy fognak ellenük védekezni? Demecs
Nekem eddig Bennett csalódás. Persze még kicsi a merítés, plusz ha Gronk visszatér szabadabban mozog majd ő is. AJ Derbyben több fantáziát látok. Redzoneban lehet variálni a 3 TE-s játékokat, izgalmas lenne, tavaly már próbálgatták

De a legjobb Colin Cowherd, aki szerint Tom Brady-nek el kellene gondolkodnia azon, hogy eligazoljon a Cowboys-hoz..Ő a következő 1-2 évben ezt tenné a kiöregedő QB helyében..Egy kifejezetten erős támadó sor van ott, erős fallal, megbízható irányító nélkül.. Oda kellene mennie.. 😉kyobalu
Értem, hogy valamiről írni kell, de ilyenek miatt nem lenne képem fizut elkérni 😀
több mint 9 éve
Azért Amerikában is tudnak meglepő hülyeségeket írni egy meccs után a szakik..

Schefter azon agyal, hogy a csapat valószínűleg Brady visszatéréséig pihentetni akarja Gronkot a sérülése miatt..Tudja, hogy nem olyan súlyos az a combhajlító sérülés, de igazából ez lenne jó megoldás a csapatnak, Gronknak és Bradynek is.. 😉

La Canfora szerint JimmyG személyében megvan a Pats új franchise QB-ja..Remélem Sobri nem olvassa, hallgatja 😉

De a legjobb Colin Cowherd, aki szerint Tom Brady-nek el kellene gondolkodnia azon, hogy eligazoljon a Cowboys-hoz..Ő a következő 1-2 évben ezt tenné a kiöregedő QB helyében..Egy kifejezetten erős támadó sor van ott, erős fallal, megbízható irányító nélkül.. Oda kellene mennie.. 😉

Enji.. 😉

Ward egy paraszt.. 😉
több mint 9 éve
Demecs New England Patriots 645
Szerintem ez egy nagyon jó meccs volt. Egy nagyon erős szintén SB esélyes csaptot győztek le otthon "backup" QB-val. Jól játszottak a srácok.Hibák vannak, de hát ilyen ez a szakma. Mindig lesz valami, ami miatt lehet bosszankodni. Nyilván lesz ez még jobb is, de nagyon jól felkészült mindenki. öröm volt nézni az ellenfél edzőbájának arcát, mikor csinálták a mieink a nagy playeket. Jó volt látni a hosszú passzokat. Kár, hogy Bradynek nincs már olyan erős karja mint Jimmynek. 😀
Szerintem a hazai meccseket hozni fogjuk. A két csoport riválist verni kell otthon. Miamit lehet is. A bills lehet izzadós lesz. A texasiak meg... Coushing kiesett, bár a védelmük így is erős. De nem egy legyőzhetetlen csapat. A legrosszabb esetben 3-1 lesz a mérleg, de nem lepődnék meg, ha 4-0-al kapná meg Brady a csapatot.
Kíváncsi vagyok milyen lesz a 2 TE-s felállás. Milyen playek lesznek, hogy fognak ellenük védekezni?

A kint elme roggyant újságírók már 16-0-ás szezonról beszélnek. A power rankingben a pats az első sok helyen és masszívan super bowl esélyesnek tartják a csapatot.

Nem is lenne rossz látni a csapatot újra ott.

Ha nem sérülnek le kulcsjátékosok, akkor meg lehet. A hiányzók visszatérnek.

több mint 9 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 054 — #NoStress
Akkor ezek szerint mégiscsak szerencsejáték...
Jó, megszoktuk, hogy az érvek itt nem játszanak szerepet.

Tebow: biztos lehetett volna rászabni egy nagyszerű playbookot és jól begyakorolni. Aztán a második meccsen rosszul lép, kimegy a lába, a csapat meg megy a levesbe, mert a földön nincs senki, aki átveszi a helyét.

Franchise QB: Jó, nyilván mi is itt mind idióták vagyunk és főleg analfabéták. Mert azt gondoljuk, hogy egy évtizedes tapasztalattal rendelkező szakember csapat, négy éles meccs, meg kb. 200 közös edzés után meg tudja mondani, hogy egy játékosra lehet-e építeni, vagy sem. Persze szigorúan véve ő még nem frachise QB anyag, mert hazafelé elütheti a hajókötél és akkor sose lesz az. Meg persze tévedhetnek is. Akkor majd jól ki lesznek rúgva a francba és jön helyettük valaki, aki jobban csinálja (vagy nem).

Te érted egyáltalán amit leírsz? Senki se mondta, hogy négy meccs után nevezzék JG-t franchise QB-nek! De azt igen, hogy tudják (Nem mi, az edzők!), van-e rá bármi esély. Kraft azért fizet a saját vagyonából évente kicseszett 7 és fél millió dollárt Belichicknek, hogy ilyen döntéseket hozzon minden nap. Pedig játszhatna vele National Lottery-n is.
Kollega
Egy üzletnél nem csak a kiadási oldalt kell nézni.
Hidd el a bevételi (jóval) nagyobb, mint a kiadási, a New England Patriots franchiset üzemeltetni profitábilis.

Nem tudom, hogy idióta vagy, vagy más, vagy a szakemberek, azt tudom, hogy nem létezik olyan, hogy valaki "franchise QB matéria".
Túl összetett poszt, túl sok skill, túl hosszú fejlődési folyamat, ha lehetne előre, 2-3 szezonnyi éles meccs nélkül ezt tudni, akkor nem lenne annyi homály első körös QB, és nem lennének franchise QB-k irreálisan hátsó körökben.
Van aki franchise QB, ez idővel ki is derül, és van aki nem. Ez is.
De előre csak valószínűségek vannak, bizonyosságok nincsenek.
Luck és RGIII valószínűbb volt a draftolásuk pillanatában, hogy bevállnak franchise QB-nak, mint Wilson, Foles vagy Lindley ugyanabból a classból, és Marino elött is behúztak jópár QB-t aki nem lett franchise QB.
Ezt kéne kiolvasnod, és erre kéne reagálnod.
Vagy persze amire csak akarsz, szeretem a Pats fórumot olvasgatni. 😉

Az ilyen limitáltabb képességű QB-kra is lehet persze playbookot írni, de nem lesz sokáig nyerő, mert könnyebben kiismerhető. Kis merítésből, igazad van nem nagyon lehet megmondani, hogy ki lehet franchise QB egy bizonyos szint felett, de van az a szint, akiről meg lehet mondani, hogy nagyon kicsi az esélye, hogy valaha az lesz. Szerintem az NFL-ben ilyen volt Tebow is. Egy néha bevethető wildcat QB/FB/TE miatt felesleges roster helyet pazarolni, legalábbis nálunk. Van elit QB, nagyon jó FB, elit TE, azért az évi 4 trükkös playért meg felesleges. Nem hiszem, hogy ezek még több SB győzelmet hoztak volna. Értem én, hogy bírod Tebow-t, de nem hiszem, hogy véletlen, hogy még a legkétségbeesettebb csapatoknak sem kell semmire.
winston
Szerintem se franchise QB-nak kellett volna hozni, hanem bele lehetett volna vele vágni egy olyan reformba, ami szerintem több SB győzelmet hozott volna.
De ez ugyanolyan értékű feltételezés, mely szerint te meg nem hiszed, hogy több SB győzelem lett volna.

Önmagaddal is ellentmondásba kerülsz, mert miközben egyszer leírod ezt, máskor meg azt írod, hogy Belichick karrierjének legnagyobb hibája, hogy nem draftolta le Tebow-t. Ha nem lehet tudni, hogy kiből mi lesz, akkor TE honnan tudod, hogy Tebow franchise QB matéria volt? Legalábbis gondolom, hogy azt gondolod, hiszen ha nem így lenne, akkor Belichick se hibázhatott volna....
peterk2005
Dehogy kerülök.
Nem franchise QB-nak kellett volna draftolni Tebow-t, az volt nekünk akkor, hanem az ő képességeivel egy alapvetően új támadórendszert lehetett volna kialakítani. De BB nem vállalta be. Szerintem ez hiba volt, szerinte, szerinted meg nem. Nabumm. Van, hogy az emberek nem ugyanazt gondolják.

több mint 9 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 227 — NFL bracket champion '26
Nem nagyon van olyan, hogy teljesen rászabnak egy QB-ra egy offense-t. Fordítva jellemző: az edző/coordinator hozza a saját sémáját, és abba próbálja beleilleszteni a játékost, megpróbálva kihasználni az erősségeit és elrejteni a gyengéit. Még Manning kedvéért se írtak rá szabott playbookot, amikor Kubiak Denverbe érkezett. Hozta a saját rendszerét, és azt próbálták valahogy működőképessé tenni abból amit Manning tudott hozzátenni.

peterk2005
Ez megközelítés kérdése.
Arra is láttunk már jó példát, hogy egy koordinátor a meglévő emberanyagra optimalizálta a playbookot és arra is, hogy van a koordinátor fejében egy "siker receptje" és ehhez cserélik a keretet.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 548 — The only discipline that lasts, is self discipline
Tebow: biztos lehetett volna rászabni egy nagyszerű playbookot és jól begyakorolni. Aztán a második meccsen rosszul lép, kimegy a lába, a csapat meg megy a levesbe, mert a földön nincs senki, aki átveszi a helyét.Kollega
Nem nagyon van olyan, hogy teljesen rászabnak egy QB-ra egy offense-t. Fordítva jellemző: az edző/coordinator hozza a saját sémáját, és abba próbálja beleilleszteni a játékost, megpróbálva kihasználni az erősségeit és elrejteni a gyengéit. Még Manning kedvéért se írtak rá szabott playbookot, amikor Kubiak Denverbe érkezett. Hozta a saját rendszerét, és azt próbálták valahogy működőképessé tenni abból amit Manning tudott hozzátenni.

Egyébként (Sobrinak írom) Tebow kapott offseasont, csak nem sikerült kiszorítani a kezdőből előbb Ortont aztán Buttfumble-t sem. Márpedig, ha létezne is olyan, hogy QB-ra írnak playbookot, csere QB-ra akkor sem tennék.

De ezek nem változtatnak azon a tényen, hogy nem létezik "franchise QB matéria", és olyan sincs, akiről néhány NFL meccs után ki lehet jelenteni, hogy biztosan nem az. Évek elteltével persze látható, hogy ki lett az, ki nem, de mondja meg valaki bátran most, hogy Kaepernick, Tannehill vagy Cousins franchise QB e.Sobri Jóska
Önmagaddal is ellentmondásba kerülsz, mert miközben egyszer leírod ezt, máskor meg azt írod, hogy Belichick karrierjének legnagyobb hibája, hogy nem draftolta le Tebow-t. Ha nem lehet tudni, hogy kiből mi lesz, akkor TE honnan tudod, hogy Tebow franchise QB matéria volt? Legalábbis gondolom, hogy azt gondolod, hiszen ha nem így lenne, akkor Belichick se hibázhatott volna....

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Az ilyen limitáltabb képességű QB-kra is lehet persze playbookot írni, de nem lesz sokáig nyerő, mert könnyebben kiismerhető. Kis merítésből, igazad van nem nagyon lehet megmondani, hogy ki lehet franchise QB egy bizonyos szint felett, de van az a szint, akiről meg lehet mondani, hogy nagyon kicsi az esélye, hogy valaha az lesz. Szerintem az NFL-ben ilyen volt Tebow is. Egy néha bevethető wildcat QB/FB/TE miatt felesleges roster helyet pazarolni, legalábbis nálunk. Van elit QB, nagyon jó FB, elit TE, azért az évi 4 trükkös playért meg felesleges. Nem hiszem, hogy ezek még több SB győzelmet hoztak volna. Értem én, hogy bírod Tebow-t, de nem hiszem, hogy véletlen, hogy még a legkétségbeesettebb csapatoknak sem kell semmire.
több mint 9 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 227 — NFL bracket champion '26
Tebow: biztos lehetett volna rászabni egy nagyszerű playbookot és jól begyakorolni. Aztán a második meccsen rosszul lép, kimegy a lába, a csapat meg megy a levesbe, mert a földön nincs senki, aki átveszi a helyét.

Kollega
Nem csak a földön, még az égben sincs.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
Akkor ezek szerint mégiscsak szerencsejáték...
Jó, megszoktuk, hogy az érvek itt nem játszanak szerepet.

Franchise QB: Jó, nyilván mi is itt mind idióták vagyunk és főleg analfabéták. Mert azt gondoljuk, hogy egy évtizedes tapasztalattal rendelkező szakember csapat, négy éles meccs, meg kb. 200 közös edzés után meg tudja mondani, hogy egy játékosra lehet-e építeni, vagy sem. Persze szigorúan véve ő még nem frachise QB anyag, mert hazafelé elütheti a hajókötél és akkor sose lesz az. Meg persze tévedhetnek is. Akkor majd jól ki lesznek rúgva a francba és jön helyettük valaki, aki jobban csinálja (vagy nem).

Te érted egyáltalán amit leírsz? Senki se mondta, hogy négy meccs után nevezzék JG-t franchise QB-nek! De azt igen, hogy tudják (Nem mi, az edzők!), van-e rá bármi esély. Kraft azért fizet a saját vagyonából évente kicseszett 7 és fél millió dollárt Belichicknek, hogy ilyen döntéseket hozzon minden nap. Pedig játszhatna vele National Lottery-n is.

We are all PATRIOTS!
több mint 9 éve
Hát azért ennek eléggé ellentmond, hogy azok a QB-k, akiket magasan draftoltak, és szép reményűnek tartottak, azért elég jó százalékkal beválnak. Az elmúlt 10 év első köröseit nézve, Rodgerstől, Big Ben-en, Newton-on, Luck-on át Bortles-ig vagy Mariota-ig, zömében beváltak. Még Alex Smith is. Akik nem, azok nagyobb részben sérülés (Bradford, RGIII) ill. a csapatuknál zajló felfordulás miatt sem vitték sokra. Egy széteső, néha hisztérikus lépésekre képes Clevelandben amúgy lehet, hogy még Brady is elkallódott volna. Ez nem jelenti azt, hogy nem volt meg benne a tehetség, vagy ne látták volna, csak egyszerűen a lehetősége nem volt meg, hogy ezt ki is hozzák belőle.

Az ilyen Geno Smith vagy Jonny Football féle emberkéknél meg már a draftolásuknál tudni lehetett, hogy borzasztó nagy kérdőjelek vannak velük kapcsolatban, és a draftolásukat inkább a kétségbeesés szülte, mint a racionális mérlegelés. Úgyhogy az ilyeneknél természetes a sokkal alacsonyabb beválási arány is. Ha mondjuk Brock Osweiler-t nem a Denver draftolja a 2. körben, hanem egy QB need-es rossz csapat az első kör végén, és azonnal kezdőbe állítja, akkor ma lehet, hogy már nincs is az NFL-ben. De ez nem jelenti azt, hogy egy hozzáértő edző ne látta volna rajta, hogy körülbelül mennyire tehetséges.
peterk2005
Az NFL-ben jelenleg szerintem őket lehet franchise QB-nak tekinteni:

Newton (1)
Ryan (3)
Flacco (18)
Rodgers (24)
Rivers (4)
A.Smith (1)
Brees (32)
Dalton (35)
R.Wilson (75)
E.Manning (1)
Romo (UDFA)
Stafford (1)
Luck (1)
Brady (199)
BigBen (11)

Való igaz, hogy nagy részüket magasan draftolták.
11-t az első körben.
De érdemes végignézni, hogy ez idő alatt, szintén magasan, hány QB-t draftoltak, akik sose lettek franchise QB-k.
Én 26-t számoltam csak az első körben...

több mint 9 éve
Jaaaj ne már megint... Tim Tebow for president.. 😉

Ward egy paraszt.. 😉
több mint 9 éve
Kollega
Nem nem.
Az edzői se látják meg senkiben azt, hogy franchise QB matéria e.
Mivel ezt nem lehet meglátni, amíg nem kerül olyan helyzetbe, hogy egy csapatot irányít kezdőként, jópár éven keresztül. Ha ezt sikerrel abszolválja, akkor franchise QB.
P.Manning vagy Luck valóban az lett, JaMarcus vagy RGIII meg nem.
Előre megállapíthatatlan.
Ahogy még Kaepernicknél se egyértelmű, és Bradfordnál (Rams) se volt az, mégha mindkettőre rá is mondták pár éven keresztül.

Sobri Jóska
"Mivel ezt nem lehet meglátni, amíg nem kerül olyan helyzetbe, hogy egy csapatot irányít kezdőként, jópár éven keresztül. Ha ezt sikerrel abszolválja, akkor franchise QB.
P.Manning vagy Luck valóban az lett, JaMarcus vagy RGIII" és Tebow meg nem.
Maniac84
Tebowra vészmegoldásként tekintettek, és háromnegyed szezont kapott kezdőként egy olyan offenseben, ami egy Ortonra volt szabva.
Sose kapott lehetőséget, teljes TC-vel, a megfelelő oldalán lévő LT-vel, a képességeit figyelembe vevő specifikus playbookkal, és annak begyakorlásával, stb.
Ezt már több helyen leírtam, ahogy azt is, hogy ez egyszerűen az NFL edzők brutális konzervativizmusáról szól, egy sincs, aki be merne vállalni valami valóban újszerűt (Chip Kelly a nagy csalódás ebből a szempontból), még BB se, aki ilyen szempontból pedig kilóg a sorból.
És nem csak Tebow-t nem, hanem semmit, ami markánsan újszerű. Kis dolgokat, szépen apránként. Ez a metodika.
Persze lehet nincs is rá szükség, ez mellékszál jelen esetben.
Ahogy RGIII is, akit az ostoba Shanahan vágott haza, amikor sérülten is eröltette a PO-meccsen. Sose derül ki, mi lett volna ha ott és akkor nem forszírozza.

De ezek nem változtatnak azon a tényen, hogy nem létezik "franchise QB matéria", és olyan sincs, akiről néhány NFL meccs után ki lehet jelenteni, hogy biztosan nem az.
Évek elteltével persze látható, hogy ki lett az, ki nem, de mondja meg valaki bátran most, hogy Kaepernick, Tannehill vagy Cousins franchise QB e.

több mint 9 éve
Burkus New England Patriots Alabama Crimson Tide 6 479 — Küzdve küzdj és bízva bízzál...
Gronkról mit lehet tudni? Mi a baja? Mikortól lesz bevetésre kész?
Süsü
Annyit lehet tudni, hogy még a Bears elleni közös edzésen húzodott meg, azóta limitáltan edz. Szerintem vasárnap már játszani fog.
cspeti98
Szerintem nem akart egy rásérülést kockáztatni Belichick. Solder és Cooper vonakozásában van vmi hír?
több mint 9 éve
cspeti98 New England Patriots UCF Knights 466
Süsü
Annyit lehet tudni, hogy még a Bears elleni közös edzésen húzodott meg, azóta limitáltan edz. Szerintem vasárnap már játszani fog.

több mint 9 éve
Gery90 Chicago Bears 924
több mint 9 éve
Maniac84 New England Patriots 601
Kollega
Nem nem.
Mivel ezt nem lehet meglátni, amíg nem kerül olyan helyzetbe, hogy egy csapatot irányít kezdőként, jópár éven keresztül. Ha ezt sikerrel abszolválja, akkor franchise QB.
Ahogy még Kaepernicknél se egyértelmű, és Bradfordnál (Rams) se volt az, mégha mindkettőre rá is mondták pár éven keresztül.

Sobri Jóska
"Mivel ezt nem lehet meglátni, amíg nem kerül olyan helyzetbe, hogy egy csapatot irányít kezdőként, jópár éven keresztül. Ha ezt sikerrel abszolválja, akkor franchise QB.
P.Manning vagy Luck valóban az lett, JaMarcus vagy RGIII" és Tebow meg nem.

több mint 9 éve
Hát azért ennek eléggé ellentmond, hogy azok a QB-k, akiket magasan draftoltak, és szép reményűnek tartottak, azért
...
mennyire tehetséges.
peterk2005
Hogy ez, hogy így van. Vannak olyan évek, amikor a legvégére marad egy Brady. Róla is pontosan tudták, hogy hatalmas küzdő, és fejben nagyon rendben van, de azt gondolták kétségtelen fizikai hátrányait nem tudja leküzdeni az NFL-ben. De azért 32 NFL HC, 32 OC, és több száz scout csak nem adja vissza a "diplomáját", hogy szerencsejátékot csináljanak a draftból.

Amúgy meg a jó QB egy nagyon fontos eleme egy bajnokcsapatnak, de messze nem az egyetlen. Tudjuk, hogy valaki csak gyűrűben méri a sikert, de attól még Dan Marino rohadtul franchise QB volt. Aki egyébiránt 27. pick volt 😊

We are all PATRIOTS!
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 548 — The only discipline that lasts, is self discipline
Hát azért ennek eléggé ellentmond, hogy azok a QB-k, akiket magasan draftoltak, és szép reményűnek tartottak, azért elég jó százalékkal beválnak. Az elmúlt 10 év első köröseit nézve, Rodgerstől, Big Ben-en, Newton-on, Luck-on át Bortles-ig vagy Mariota-ig, zömében beváltak. Még Alex Smith is. Akik nem, azok nagyobb részben sérülés (Bradford, RGIII) ill. a csapatuknál zajló felfordulás miatt sem vitték sokra. Egy széteső, néha hisztérikus lépésekre képes Clevelandben amúgy lehet, hogy még Brady is elkallódott volna. Ez nem jelenti azt, hogy nem volt meg benne a tehetség, vagy ne látták volna, csak egyszerűen a lehetősége nem volt meg, hogy ezt ki is hozzák belőle.

Az ilyen Geno Smith vagy Jonny Football féle emberkéknél meg már a draftolásuknál tudni lehetett, hogy borzasztó nagy kérdőjelek vannak velük kapcsolatban, és a draftolásukat inkább a kétségbeesés szülte, mint a racionális mérlegelés. Úgyhogy az ilyeneknél természetes a sokkal alacsonyabb beválási arány is. Ha mondjuk Brock Osweiler-t nem a Denver draftolja a 2. körben, hanem egy QB need-es rossz csapat az első kör végén, és azonnal kezdőbe állítja, akkor ma lehet, hogy már nincs is az NFL-ben. De ez nem jelenti azt, hogy egy hozzáértő edző ne látta volna rajta, hogy körülbelül mennyire tehetséges.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
kolok1972 New England Patriots 3 109 — Pats fan
OFF:Sobri kollééégaaa! Megkerültél? Soha nem gondoltam,hogy ezt valaha is le fogom írni ( és lehet,hogy kb.4 oldal múlva ezt már meg is fogom bánni),de már majdhogynem hiányoztál 😊😊
OFF2: Ez milyen zseniális duma már Höritől :"Legjobb dolog a weben hétfőn:vesztes szurkolói reakciók a bowl.hu fórumon." 😁

Szerkesztette: kolok1972

Nem igazam van, hanem véleményem. Mint itt mindenkinek.
több mint 9 éve
De értő olvasással azt is kikövetkeztetheted, hogy nem mi fogjuk eldönteni, hogy JG franchise QB matéria-e, hanem az edzői, akik minden edzésen látják. Mi arról beszéltünk, hogyha meglátják benne a lehetőséget, akkor érdemes-e gyorsan továbbadni jó értékkel és tovább próbálkozni, vagy akár egy komolyabb cap hit árán is ragaszkodni hozzá.

Kollega
Nem nem.

Ugyanis, ha létezne franchise QB matéria, akkor lenne szempontrendszer is, ami alapján ki lehetne választani, hogy ki van ilyen anyagból gyúrva, és ki nincs.
De nincs ilyen "franchise QB matéria mérés". Még úgy sincs, ha az illető már NFL csapatnál van évek óta.
Ha az edzői látták volna Bradyben annakidején, akkor nem Bledsoe sérülésénél kerül csak csapatba, Young se padozik, vagy a másik oldal, hogy Geno Smitht vagy Vince Youngot se eröltették volna, hiszen látták volna, hogy nem "franchise QB matéria" egyik sem, ha tehetséges is mindkettő.

El kell fogadni, hogy edzéseken nem látszódik a franchise QB-ság, mivel annak oly' sok és sokrétű összetevője van, ami steril körülmények között, vagy rövid időn keresztül egyszerűen nem térképezhető fel, a világ legjobb edzői által sem.
És azt is figyelmen kívül hagyod, hogy maguk a meccsek, az éles mérkőzések is kellenek ahhoz, hogy egy tehetésges, ügyes "matériából" valóban franchise QB váljon, lásd pl. BigBen, R.Wilson vagy Flacco, és pont a mérkőzések azok, melyek szépreményű "matériákat" be tudnak árazni, és bizonyítják, hogy nem létezik az általad vázolt kategória.
Sobri Jóska
Szerintem csak az egyik irányból van nagyjából igazad. "Mivel ezt nem lehet meglátni, amíg nem kerül olyan helyzetbe, hogy egy csapatot irányít kezdőként, jópár éven keresztül. Ha ezt sikerrel abszolválja, akkor franchise QB." Ezzel egyetértek. De szerintem van egy bizonyos szint, amit egy kevés idő után már meg kell ütni, itt többen kibuknak, ezért nem kapnak éveket, hogy bizonyíthassák, hogy franchise QB-k.