Pittsburgh Steelers

74 feliratkozó

több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ezt most nem értem, ha jól értelek akkor mindenkit ki kellett volna dobnia és akkor lenne k..va jó edző, ha úgy is ide húzza fel a csapatot??polamalu
Nem jól értesz. 😊 Dehogy kellett volna kidobnia! Soldi azzal kezdett vitatkozni, hogy Tomlin készen kapta-e a csapatot vagy sem. Csak ezen a tény állításon vitáztunk, nem azon, hogy mit kellett volna csinálnia. Ennyi.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Soldados Pittsburgh Steelers Penn State Nittany Lions 12 174 — Defense wins the Championship!
Harrison csak akkor játszott Cowhernél, amikor sérülés volt. Megjött Tomlin és egy bizonyos Joey Portert kivágott, s Harrisont tette kezdőnek. Ez bizony nagyon rosszul is elsülhetett volna, mert igencsak magasan volt a léc. Szóval ezek igen bátor és jó döntések voltak, amelyek így utólag Harrisont látva nagyon könnyűnek tűnhetnek, de akkor abban a helyzetben korántsem volt az.Soldados
Oké, akkor 2 a 11-ből. 😊 Mondjuk egy negyedik éves játékosról - amelyik már a csapatnál van, nem kell idehozni - eldönteni, hogy kezdőbe való-e vagy sem, én továbbra sem tartom akkora hűdefrász durranásnak.

Egyébként egy Belichick Bostonba érve néhány év alatt lényegében teljes rostert épített. Pagano Indy-ben 3 év után ott tart, hogy Wayne és Mathis maradt összesen a teljes keretből, mindenki mást ő hozott. Caroll mai Seattle-je nyomaiban is alig emlékeztet arra amit kapott. Sean Payton Saint-e 1-2 év alatt teljesen más csapat lett, mint ami előtte volt. Ilyen körülmények között amikor 8(!!!!) év után is még egy Polamalu kezd, Ike még rosteren van, Roethlisberger a QB, Heath Miller a TE, stb. és egy visszavonult Harrisont kell visszahozni, hogy rendbe legyen a poszt, értelmét sem látom a "készen kapta"-e dolgon vitatkozni. Tomlin és a fenti edzők esete nem csak különbözik, de egyszerűen másik dimenzió.peterk2005
Azt, hogy lent lévő franchise-okhoz kinevezett edzőkhöz képest más volt a helyzete, ezt nem is vitatom. De ha vki azt állítja, hogy beleült a tutiba és csak managelnie kellett, és így kb ölébe pottyant 1 gyűrű és 2 SB, az óriási butaság. Persze jobb helyzetből indult. Teszem hozzá, hogy Harbaugh is jó helyzetből indult a Ravens-nél 😉, mert szintén elit védelmet örökölt Reeddel, Lewis-szal, Suggs-szal, Ngatával. És? Ez brmelyikük érdemét elvitatja? Ugyan már. Nagyin is komoly gondokat kellett mindkettőnek megoldania ahhoz, hogy SB-t nyerjenek, hiába jó keretet vettek át.

The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 9 éve
polamalu Pittsburgh Steelers 4 659 — 毎日何かを学ぶ
Harrison csak akkor játszott Cowhernél, amikor sérülés volt. Megjött Tomlin és egy bizonyos Joey Portert kivágott, s Harrisont tette kezdőnek. Ez bizony nagyon rosszul is elsülhetett volna, mert igencsak magasan volt a léc. Szóval ezek igen bátor és jó döntések voltak, amelyek így utólag Harrisont látva nagyon könnyűnek tűnhetnek, de akkor abban a helyzetben korántsem volt az.Soldados
Oké, akkor 2 a 11-ből. 😊 Mondjuk egy negyedik éves játékosról - amelyik már a csapatnál van, nem kell idehozni - eldönteni, hogy kezdőbe való-e vagy sem, én továbbra sem tartom akkora hűdefrász durranásnak.

Egyébként egy Belichick Bostonba érve néhány év alatt lényegében teljes rostert épített. Pagano Indy-ben 3 év után ott tart, hogy Wayne és Mathis maradt összesen a teljes keretből, mindenki mást ő hozott. Caroll mai Seattle-je nyomaiban is alig emlékeztet arra amit kapott. Sean Payton Saint-e 1-2 év alatt teljesen más csapat lett, mint ami előtte volt. Ilyen körülmények között amikor 8(!!!!) év után is még egy Polamalu kezd, Ike még rosteren van, Roethlisberger a QB, Heath Miller a TE, stb. és egy visszavonult Harrisont kell visszahozni, hogy rendbe legyen a poszt, értelmét sem látom a "készen kapta"-e dolgon vitatkozni. Tomlin és a fenti edzők esete nem csak különbözik, de egyszerűen másik dimenzió.peterk2005
Ezt most nem értem, ha jól értelek akkor mindenkit ki kellett volna dobnia és akkor lenne k..va jó edző, ha úgy is ide húzza fel a csapatot?? Vagy az hogy ezeket a korszakos zseniket egyben tudta tartani az a szar edző példája?? Igen vannak még veteránok akik játszanak, ez nem is baj. Sok csapat akinél az új edzőnek nem volt ennyi esze, azok már 5-8 éve a PO közelében sincsenek. Francsit építeni úgy is lehet, ha a meglévő pilléreket terheled és folyamatosan cserélgeted, meg úgy is, hogy buldózerrel esel neki, az elsőben a ház állva marad, igaz néha meginog, míg a másodikban lehet sosem készül el újra. Akkor melyik oldal a zseni? Belichek egy teljesen más tészta, őt szerintem senkivel nem lehet egy lapon emlegetni. Azt se feledjük Tomlinnak még van vagy 20 éve, hogy olyan tapasztalt legyen. Igen az is lehet, hogy sokaknál a váltás hozott fellendülést, de én itt nem érzek válságot, majd, ha egymás után több évben nem leszünk pozitívak vagy nullásak akkor lesz mély kút. Most egy rebuilding van, ahol egyenlőre jól állunk. Vannak még láncszemek amik hiányoznak, ha a helyükre kerülnek újra, és nem 10 év múlva, SB esélyes csapatról beszélünk. Ez még Ben visszavonulása előtt lesz. Akkor jön majd el az, hogy egy irányítót kell beilleszteni a meglévő rendszerbe, az is egy más tészta lesz, akkor más problémák lesznek.
több mint 9 éve
Soldados Pittsburgh Steelers Penn State Nittany Lions 12 174 — Defense wins the Championship!
ájjon mán meg a gurulós kocsi
Joey Porterről hallott már valaki, esetleg Larry Foote neve sem cseng ismerősen, olyan faszikák, hogy Chris Hoke, Clark Haggans, Desea Towsend meg Willie Parker???
hümm
Clarkot Cowher hozta, Harrisont meg szintén ő rakta be
2, a D edzői kara tulajdonképpen egyben van Cowher óta, s ott van torzsalkodás a draftnapokon Tomlinnal
3, a WR nevelés is gyakorlatice folytatólagos
tehát ugye vannak olyan pozitívuok, amelyeket maga a franchise ad Tomlinnak
de elvárások is vannak
1, a futás, s akármennyire is szép, Arians töri a futókat, mint a ropit - valamit az irányítók is hullanak, mint pestis idején
2, menedzselni kell, segíteni a kialakult folyamatok továbbélését - ebből él Tomlin
3, az utolsó három PO, három méteres zakó, ezen is fognak majd gondolkodni az FO-ban
ami látszott, hogy felül megpróbálták megtartani az aranykor II. nagy öregjeit, de az átstruktúrálások és folyamatos helyvakarás miatt elúsztunk a cap-be, és igaz hogy vannak beváló fiatalok, de ijen tömegű elvándorlásnál, sokkal nagyobb arányban kellenesutianap
Uhhh...

Hoke egy hasznos role player semmi több. Portert azonnal cutoltuk, amikor Tomlin jött, Haggans 1 évet volt Tomlin alatt, aztán helyére jött Woodley. Townsend és Parker volt. És? (Clarkot még tényleg Cowher hozta)

A D edzői kara 2004 óta egy helyen változott (sec coach). De ez is egy döntés volt Tomlintól. Defensive mindként nem nyúlt a bevált dologhoz.

A WR-nevelést annyival elintézni, hogy folytatólagos, az kicsit vicces. Azért ez nem így működik. Ami tény, hogy folyamatosan jó WR-eket húzunk és sikerül kinevelnünk őket. De ezt mint Steelers-hozott értéket megjeleníteni több mint mókás.

Arians töri a futókat? A futó az a poszt, amely a leggyorsabban elhasználódik. Ez van. Töri a QB-kat? Emlékeim szerint Haley irányítása alatt is sérült már meg Ben. 😉 Továbbá nézd meg, hogy Palmer ACL-je hogy szakadt el. Biztos Arians tehet róla...! 😀 😀

Utolsó 3 PO méretes zakó? Max az utolsó kettő. Ugyanis a harmadik a Super Bowlon egy hatpontos vereség volt a GB-től, amikor 2 perccel a vége előtt a győzelemért támadhattunk. 😉 Az utolsó kettő pedig az elitcsapat utolsó, illetve a mostani új csapat első éve volt.

És ami a legmókásabb: menedzselni kell és a kialakult folyamatok továbbélését segíteni. 😀 😀 😀 És hogy ebből él Tomlin? Erre nem is tudom, mit mondjak. Azért ennyivel elintézni 8 év alatt 5 PO-t, 4 divgyőzelmet, 2 SB-t és 1 gyűrűt. Ca'mon Man!

The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline

Egyébként egy Belichick Bostonba érve néhány év alatt lényegében teljes rostert épített. Pagano Indy-ben 3 év után ott tart, hogy Wayne és Mathis maradt összesen a teljes keretből, mindenki mást ő hozott. Caroll mai Seattle-je nyomaiban is alig emlékeztet arra amit kapott. Sean Payton Saint-e 1-2 év alatt teljesen más csapat lett, mint ami előtte volt. Ilyen körülmények között amikor 8(!!!!) év után is még egy Polamalu kezd, Ike még rosteren van, Roethlisberger a QB, Heath Miller a TE, stb. és egy visszavonult Harrisont kell visszahozni, hogy rendbe legyen a poszt, értelmét sem látom a "készen kapta"-e dolgon vitatkozni. Tomlin és a fenti edzők esete nem csak különbözik, de egyszerűen másik dimenzió.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 22 221
Elég furcsa nekem ez a vita. Időről időre valaki itt megmondja, hogy Tomlin milyen edző és jönnek ugyanazok az érvek pro és kontra. Nem igazán értem, hogy bárki is az nfl közelében azt találgatná, hogy Tomlin sorsa most mi lesz, hogy 3 PO meccset buktunk? Mert én nem látok ilyet. Nem látok olyat, hogy bizonytalan lenne a vezetőség vajon Tomlinnal vágunk e neki 2015-nek. Csak teljesen szubjektív szempontok alapján találgatjuk, hogy mennyire jó vagy rossz edző. Nekem úgy tűnik elég jó eredményei vannak, úgy tűnik a liga nagyobbik fele boldog lenne, ha olyan HC-je lenne, akinek nincs negatív szezonja. Hogy a csapat jelentős részét kapta? Még szép...rúgott volna ki mindenkit, csak hogy sajátot építsen? Ugyan.
Látványosan fejlődött a csapat ez egyértelmű és úgy tűnik még bőven van fejlődési lehetőség is. Fiatal OL és DL, ráadásul sosem top pick-ből. Jó WR-ek, jó RB...és természetesen a csapat alakul folyamatosan át, fiatalodik.
Egyébként ki az aki olyan sokkal jobb edző lenne, mint Tomlin? Belichick-re gondolunk ilyenkor amikor olyan nagyon jó edzőről van szó mondjuk? Minden tiszteletem az övé, mert tényleg hatalmas mágus és Tomlinnak még sokat kell tanulnia, hogy a nyomába legyen, de vajon mennyire köszönheti fantasztikus karrierjét annak, hogy a 6. körben behúzta a liga egyik korszakos zsenijét?
több mint 9 éve
Azért 1-2 dolgot tisztába tennék. A korszakos Defense alapja (DL, Farrior, Troy és Ike) volt meg, de ehhez ő is hozzátette a magáét Timonns-szal, Woodleyval, Gayjel és olyan FA-igazolással, mint Clark, illetve Harrison csapatba tételével. Ez 5 kezdő a 11-ből! Ennyit arról, hogy "kapta" a korszakos Defense-t. Meg azért meg kellett oldania egy Faneca-távozást, illetve 2008-ban is voltak ám sérülések. A Ravens elleni 4. heti meccsen az OL-ből ketten kerültek IR-re, hogy mást ne mondjak és egy undrafted rookie lett a kezdő OG. Szóval voltak komoly gondok, de ő kiválóan managelte ezeket.Soldados
Hogy mi? 😊 Harrison 2002-ben érkezett a csapathoz, 2004-től kerettag, utána végig játszott. Azért ne lenne igaz, hogy "kapta", mert Tomlinnál lett belőle teljes értékű kezdő? Hát ennyit azért talán még én is tudnék edzőként. 😀

Timmons, Woodley, Gay, stb. meg természetesen Tomlin talámánya, de ezt írtam is, hogy tudott találni tehetségeket. Viszont ezek közül 2008-ban (azaz még a második évben is) csak Woodley kezdett egyedül, a többiek backupok voltak. Erre azért szerintem nyugodtan lehet mondani, hogy a csapatot készen kapta. Az a 11-ből 5 csak évekkel később lett igaz (ami meg évek alatt el is várható).peterk2005
Harrison csak akkor játszott Cowhernél, amikor sérülés volt. Megjött Tomlin és egy bizonyos Joey Portert kivágott, s Harrisont tette kezdőnek. Ez bizony nagyon rosszul is elsülhetett volna, mert igencsak magasan volt a léc. Szóval ezek igen bátor és jó döntések voltak, amelyek így utólag Harrisont látva nagyon könnyűnek tűnhetnek, de akkor abban a helyzetben korántsem volt az.

Abban viszont sütinek igaza van, hogy Clarkot még Cowher hozta.

több mint 9 éve
Ezért mondtam, hogy Tomlin nagyon jó edző, de nem zseni. Abból a ligában mint HC 1-2 van max. Jó edzőből több van, szarból még több. Azért olyan aki 8 év alatt, akármilyen keretet kapott vagy sem, nem produkál negatív szezont azért csak nem olyan rossz 😉polamalu
Sobri sem így indított, az volt az alap, hogy jó edző, ezt senki se vitatta. 😊 Bennem is csak azért hagyott nyomot Sobri írása, mert azt feszegette, hogy vajon a "jó"-nál jobb-e. Az, hogy az ilyen edzőt zseninek vagy elitnek tituláljuk, mindegy. A kérdés, hogy benne van-e abban a néhány NFL edzőben, amelyik hosszabb távon is képes sikeresen irányítani ugyanazt a franchise-t, vagy "befárad". Sok kiváló edzőnél már előfordult, hogy "befáradtak" (Holmgren, Reid, és gyanúsan Payton), és váltaniuk kell(ett) ahhoz, hogy újra "életre keljenek".

több mint 9 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 341 — capitaine du château de Vienne 1487
ájjon mán meg a gurulós kocsi
Joey Porterről hallott már valaki, esetleg Larry Foote neve sem cseng ismerősen, olyan faszikák, hogy Chris Hoke, Clark Haggans, Desea Towsend meg Willie Parker???
hümm
Clarkot Cowher hozta, Harrisont meg szintén ő rakta be
2, a D edzői kara tulajdonképpen egyben van Cowher óta, s ott van torzsalkodás a draftnapokon Tomlinnal
3, a WR nevelés is gyakorlatice folytatólagos
tehát ugye vannak olyan pozitívuok, amelyeket maga a franchise ad Tomlinnak
de elvárások is vannak
1, a futás, s akármennyire is szép, Arians töri a futókat, mint a ropit - valamit az irányítók is hullanak, mint pestis idején
2, menedzselni kell, segíteni a kialakult folyamatok továbbélését - ebből él Tomlin
3, az utolsó három PO, három méteres zakó, ezen is fognak majd gondolkodni az FO-ban
ami látszott, hogy felül megpróbálták megtartani az aranykor II. nagy öregjeit, de az átstruktúrálások és folyamatos helyvakarás miatt elúsztunk a cap-be, és igaz hogy vannak beváló fiatalok, de ijen tömegű elvándorlásnál, sokkal nagyobb arányban kellene

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 9 éve
Azért 1-2 dolgot tisztába tennék. A korszakos Defense alapja (DL, Farrior, Troy és Ike) volt meg, de ehhez ő is hozzátette a magáét Timonns-szal, Woodleyval, Gayjel és olyan FA-igazolással, mint Clark, illetve Harrison csapatba tételével. Ez 5 kezdő a 11-ből! Ennyit arról, hogy "kapta" a korszakos Defense-t. Meg azért meg kellett oldania egy Faneca-távozást, illetve 2008-ban is voltak ám sérülések. A Ravens elleni 4. heti meccsen az OL-ből ketten kerültek IR-re, hogy mást ne mondjak és egy undrafted rookie lett a kezdő OG. Szóval voltak komoly gondok, de ő kiválóan managelte ezeket.Soldados
Hogy mi? 😊 Harrison 2002-ben érkezett a csapathoz, 2004-től kerettag, utána végig játszott. Azért ne lenne igaz, hogy "kapta", mert Tomlinnál lett belőle teljes értékű kezdő? Hát ennyit azért talán még én is tudnék edzőként. 😀

Timmons, Woodley, Gay, stb. meg természetesen Tomlin talámánya, de ezt írtam is, hogy tudott találni tehetségeket. Viszont ezek közül 2008-ban (azaz még a második évben is) csak Woodley kezdett egyedül, a többiek backupok voltak. Erre azért szerintem nyugodtan lehet mondani, hogy a csapatot készen kapta. Az a 11-ből 5 csak évekkel később lett igaz (ami meg évek alatt el is várható).

több mint 9 éve
Ezért mondtam, hogy Tomlin nagyon jó edző, de nem zseni. Abból a ligában mint HC 1-2 van max. Jó edzőből több van, szarból még több. Azért olyan aki 8 év alatt, akármilyen keretet kapott vagy sem, nem produkál negatív szezont azért csak nem olyan rossz 😉
több mint 9 éve
Ha a te összehasonlításodat nézem akkor elvileg Haribó jobb edző mint Tomlim mert ha beviszi a csapatot PO-ba akkor tud extramotivációt adni és legalább egy meccsen továbblökni a csapatot? Ha viszont úgy nézem hogy évekig POban volt a csapat és csak eyszer sikerült SB-be jutni akkor már más a leányzó fekvése, pedig Haribó is jó védelmet örökölt.
Nehéz ezt ennyire lesarkítani.malkav
Nem tudom nem lesarkítani, mert nem owner vagyok hanem szurkoló, nem tudom és nem is akarom összetetten a történések bonyolult kontextusában vizsgálni a helyzetet. 😊
A kérdésedre viszont a válaszom: igen. Számomra az dönt a jó és a kiváló edző között, hogy bár mindkettő össze tud rakni egy jó csapatot, ami playoffig el is jut, de a jó edző itt megáll, a kiváló edző meg tovább megy. Az SB-be jutást viszont nem tartom elengedhetetlen feltételne (legalábbis a többszörit) Az eredményes playoff szereplés nálam azt jelenti, hogy képes nyerni, hogy az esetek többségében a lehetőségekhez mérten a legjobban készíti fel a csapatát, stb. A többi már szerencse. Bemegy egy FG vagy sem, elkap-e egy labdát az elkapó, vagy egy centivel kilép vele, stb. Erre egy edzőnek nincs ráhatása.

Haribó a legtöbb idegenbeli győzelmet aratta playoffban, talán sose esett még ki első meccsen (jól tudom?), SB mellett elvitte AFCCG-ig is a csapatot, és rendszeresen (gyak. mindig) úgy készíti fel azt, hogy a legtöbbet kihozza magából. Matchuptól függetlenül, bárki is az ellenfél. És emellett éveken keresztül erős, minőségi csapatot épít, tartja a minőséget. Ez szerintem lefedi az elit edző kritériumait.

több mint 9 éve
Szóval kikaptunk, jogosan és megérdemelten, mert jobb volt a Ravens.

És itt térjünk át Bellre. Én egyáltalán nem éreztem a hiányát, semmit nem változott volna a játék képe. Futottunk 14 kísérletből 44 yardot. Ez volt a realitás, vele se lett volna jobb, mint ahogy nem is volt az első két közös meccsen sem. A futóinknak volt 7 elkapása 30 yardért. Ennél több elkapása Bellnek se lett volna, minthogy nem is volt a 2 közös meccsen. Az hogy ebből esetleg nem 30, hanem 40-45 yardot hozott volna ki, az nem oszt, nem szoroz. Még az érvelés is röhejes, hogy ez nyomós ok volt a vereségben. Egyrészt számokkal igazolható, hogy Bell sem ért el több yardot az előző 2 meccsünkön, másrészt a Ravensnél a mai modern futball 2. legfontosabb posztján (LT) egy undrafted rookie játszott! Ők mégis meg tudták oldani. Mi meg egy RB-t nem? Márpedig abban teljesen igaza van peterk-nak, hogy az RB éppen a könnyebben pótolható posztok közé tartozik. És amúgy ezt igazoltuk is, a RB-k által hozott szám semmit nem változott ahhoz képest, mint amit Bell hozott az előző 2 Ravens-meccsen. Szóval ez csak egy olcsó kifogás, amit könnyű mondani, sőt, ezt a legkönnyebb mondani, a lelkünk megnyugtatására is alkalmas, de ettől még nem lesz igaz. De még visszatérnék a futókra. 14-ből 44 yard az szar (pontosabban realitás a Ravens ellen). De az elején elkezdtük Tate-tel és neki ment a futás (5ből 19 yard), legalábbis Ravens-elleni léptékkel. Csak ahogy süti írta, a fumblinál beszartunk és váltottunk Harrisre, neki viszont nem ment.

Soldados
Szakmailag kevés vagyok, hogy megfelelő ellenvéleményt formáljak, de...
Nem tudhatod mi lett volna HA játszik Bell. Vagy mi nem lett volna.
Emlékeim szerint a meccs előtt többször is arra hivatkoztál, hogy az előző két meccs, főleg az első (2. forduló) nem releváns.
Most meg az lett ebben a kérdésben.
Ettől függetlenül nem sikerült pótolni, ill. (ha sikerült is) nem sikerült megfelelően kihasználni a pótlást.
Szerintem sem kizárólag Bell hiánya miatt kaptunk ki, de a vereség egy szelete valószínűleg ez a momentum.kittli
Forma szempontjából teljesen lényegtelen volt mindkét meccsünk, mert egyik szeptemberi, a másik pedig október végi, vagy november eleji volt. De stratégia szempontjából nem lényegtelen.

Futni nem lehet a Ravens ellen, ezt mindenki tudja. Nekünk sem sikerült, sem az első, sem a második, sem a harmadik meccsen. De ekkor szokták mondani, hogy de Bell rengeteget hoz elkapásból. És erre írtam, hogy 7 elkapása volt az RB-knek a harmadik meccsen... Hogy ebből 20 yarddal többet hozott volna ki, az lehet, de hogy ez alapjaiban semmit nem befolyásolt volna az is könnyen belátható.

Én még nem láttam olyan Ravens-t, amely ellen a RB főszereplő lehetett a legyőzésében. És amíg ilyen brutális erős a front-7-jük, addig ez nem is fog változni. Kb mindenki más ellen kulcskérdés Bell, de a Ravens ellen nem és ezt igazolta a harmadik meccs.

több mint 9 éve
Tomlin szakmai oldaláról majd az idő eldönti, hogy mennyit ér. Az érződik, hogy az OC-k munkájára sokkal inkább támaszkodik, és inkább motiváció áll a munkája fókuszában.

Azt, hogy ez utóbbiban vannak eredményei elvitatni szerintem butaság. Rögtön reagál - ahogy Soldi is írta - az eseményekre és Én pont ezért szeretem, mert azt éreztem mindig, hogy ez teszi lehetővé, hogy a szezonokból a maximumokat hozza ki. Ez igaz a 2008-as SB győzelemre, de igaz a 2010-es SB runra, de igaz ez a tavalyi szezonra is, ahogy az ideire is.Klemó
Mit értesz azon, hogy majd az idő eldönti? Nyolc éve itt van, az nem elég idő? Vagy arra gondolsz, hogy ha majd nem ő lesz akkor visszatekintve be lehet árazni ezt az időszakot az előtte-utána levőkhöz képest?

Mindenesetre Sobri írása elgondolkodtatott. Van egy edző, aki egy legenda után örököl egy remek, de éppen közepes évet záró csapatot egy kiválóan menedzselt és nagy kultúrával rendelkező franchise-nál. Majd ebből első évben playoff gárdát farag, következő évben SB-t nyer, majd két évre rá még egyszer eljut az SB-ig. Innen nézve kérdés sincs, sikeredző, kvalitás megvan, minden rendben.

De, ha onnan nézem, hogy a megörökölt csapatban gyakorlatilag minden cornerstone a helyén volt, meg volt a QB, meg voltak a kiváló/pro-bowl/all-pro szintű veteránok (Farrior, Porter, Keisel, Hampton, Harrison, Ward stb.), meg voltak a szintén kiváló/pro-bowl/all-pro szintű fiatalok (Troy, Foote, Ike, stb.), és ezeket kellett tovább vinni, akkor ezt megcsinálta egy Caldwell is Indianapolisban. (Mármint, hogy egy összerakott csapatot SB-ig vitt. Magának a két csapatnak a szerkezete, korfája persze nem ugyanaz a két esetben, de nem is ez a lényeg.) Úgyhogy felmerül a kérdés, hogy oké, ha ezt egy "jó" edző meg tudja csinálni (szvsz Caldwell jó edző, ezt bizonyítja Detroitban), akkor mit nézzünk, mit tud egy kiváló/elit edző? És itt számomra valami olyan válasz jönne, hogy tovább viszi a csapatot, hozza az új cornerstone-okat, és évről évre hozza a jó szezonokat, időnként playoffba jutva, ott is eljutva valameddig. Az SB-ig jutást, SB győzelmet nem veszem ide, mert az tényleg szerencse kérdése is, de azért egy conf döntő itt-ott, 1-2 playoff kör viszonylag rendszeresen azért egy kiváló edzőtől elvárható talán, ha a feltételek megvannak. Márpedig itt nemhogy meg voltak, de gyak. minden rendelkezésre állt. És mi történt az elmúlt években? Jöttek új corner stone-ok? Háát ... mondhatni igen is meg nem is. Mert jött Pouncey, Timmons, Woodley, és jött Bell és jött Brown is, szóval tehetségeket sikerült találni. De egyrészt ezzel párhuzamosan - és ennek ellenére! - a franchise fokozatosan belecsúszott egy konstansan nehéz cap helyzetbe. Másrészt - és aminek az eredményeként - tulajdonképpen 1-2 kivételtől eltekintve el kellett engedni a veteránná érő jó játékosokat, mert nincs pénz megtartani őket. És harmadrészt - szintén az első következményeképpen - free agency-ről sem sikerült lényegében egyetlen komolyabb játékost sem igazolni évek óta. Negyedrészt azóta kétszer playoff sem jött össze, kétszer meg összejött, de mindkétszer esélyesként(!!!) kiesett a csapat. És mindez olyan időszakban történt, amikor volt egy cap mentes év, és volt egy év amikor jelentősen emelkedett a cap. És a következő év is elég szoros, lényegében nincs esély komolyabb igazolásra, sőt inkább ismét arra van esély, hogy esetleg valakit el kell engedni mert drága lenne megtartani. Pedig a cap idén is várhatóan emelkedni fog.

Szóval miközben egyrészt az egyértelműen kijelenthető, hogy Tomlin nem tette tönkre JMD módjára a kapott rostert, hanem az elején még kiválóan ki is használta, majd viszonylag korrekten megtartotta egy szint felett, talált új tehetségeket, menedzselte a csapatot, az azért elég határozottan kijelenthető, hogy az egykori szintet nem sikerült tartani. És ezzel párhuzamosan az eredményesség is csökkent. És amikor még meg is volt, akkor meg esélyesként sem sikerült élni a pillanattal.

Szóval, innen nézve Sobri mond valamit. Persze ez nem von le semmit az érdemekből, SB-be akárki nem viszi el a csapatát, nyerni meg főleg nem nyer vele. De bekalkulálva azt, hogy ehhez egy Belichick-hez, Paytonhoz, Carollhoz, Harbaugh-hoz képest milyen induló löketet kapott, és azóta mit sikerült elérnie, azért a kérdőjel akár jogos is lehet.peterk2005
Azért 1-2 dolgot tisztába tennék. A korszakos Defense alapja (DL, Farrior, Troy és Ike) volt meg, de ehhez ő is hozzátette a magáét Timonns-szal, Woodleyval, Gayjel és olyan FA-igazolással, mint Clark, illetve Harrison csapatba tételével. Ez 5 kezdő a 11-ből! Ennyit arról, hogy "kapta" a korszakos Defense-t. Meg azért meg kellett oldania egy Faneca-távozást, illetve 2008-ban is voltak ám sérülések. A Ravens elleni 4. heti meccsen az OL-ből ketten kerültek IR-re, hogy mást ne mondjak és egy undrafted rookie lett a kezdő OG. Szóval voltak komoly gondok, de ő kiválóan managelte ezeket.

Aztán olyan 2009 körül válaszút előtt álltunk, vagy elköszönünk 1-2 legendától és új védelmet építünk, vagy megpróbáljuk egyben tartani a védelmet, de ez állandó capproblémához vezet. Utóbbit választottuk. Igen, így el kellett engedni pl Keenan Lewist, aki most korrekt kezdő cornerünk lehetne. De cserébe volt még 2 kiváló (12-4) szezonunk, amikor elitcsapatként küzdöttünk, ebből egyszer SB lett, egyszer meg váratlan zakó Denverben. Én a magam részéről nem bánom, hogy így döntött a stáb és a front office. Még kétszer reális eséllyel vágtunk neki az SB-runnak, ebből egyszer össze is jött, igaz, a döntőben alulmaradtunk a GB-jel szemben. A másiknál meg váratlan zakó.

Aztán eljött a pont, amikor fokozatosan kiöregedett/visszavonult A. Smith, Hampton, Keisel, Farrior, Ward, Harrison, Clark, Ike. Csupa Pro Bowlerről, klasszisról beszélünk, az öltöző magváról. Ezt nem tudod pótolni. Ez visszaeséssel jár, törvényszerű. (Az egyetlen HC, akinél ez sosem következik be az Belichick, egyszerűen ő az, aki szarból is 10 győzelmes szezont csinál. De ő külön kaszt) Amikor új csapatot épít egy stáb és a FO, abban lesz hiba is. Volt is. De 2 év középszerűség után a Steelers ismét 11-5-s szezont tett le az asztalra. Ez az új csapat első komoly éve volt. Azt majd meglátjuk, hogy innen hová fejlődik a csapat. De amit eddig tudunk értékelni az a 8 év, amit itt töltött. Ebből 5 évig egy elitcsapattal dolgozott (4 PO, 2 SB, 1 gyűrű - és hangsúlyozom, ehhez hozzátette a magáét), majd 2 év alatt épített egy új csapatot, amelynek első PO-s éve volt a mostani. Sztem ez teljesen rendben van, hogy 2 év alatt újra olyanná tudta tenni a keretet, amely divelsőségre alkalmas. Itt tartunk.

Az FA-igazolásokról pedig annyit, hogy a Steelers kultúrájához tartozik, hogy nem aktív a szabadügynökpiacon. Legfeljebb egy komoly játékost szerez, sosincs nagybevásárlás. Ez a kultúra része. Ez nem Tomlin "sara". Hozzáteszem, nem is bánom, hogy így van.

több mint 9 éve
malkav Baltimore Ravens 2 468
Tomlin szakmai oldaláról majd az idő eldönti, hogy mennyit ér. Az érződik, hogy az OC-k munkájára sokkal inkább támaszkodik, és inkább motiváció áll a munkája fókuszában.

Azt, hogy ez utóbbiban vannak eredményei elvitatni szerintem butaság. Rögtön reagál - ahogy Soldi is írta - az eseményekre és Én pont ezért szeretem, mert azt éreztem mindig, hogy ez teszi lehetővé, hogy a szezonokból a maximumokat hozza ki. Ez igaz a 2008-as SB győzelemre, de igaz a 2010-es SB runra, de igaz ez a tavalyi szezonra is, ahogy az ideire is.Klemó
Mit értesz azon, hogy majd az idő eldönti? Nyolc éve itt van, az nem elég idő? Vagy arra gondolsz, hogy ha majd nem ő lesz akkor visszatekintve be lehet árazni ezt az időszakot az előtte-utána levőkhöz képest?

Mindenesetre Sobri írása elgondolkodtatott. Van egy edző, aki egy legenda után örököl egy remek, de éppen közepes évet záró csapatot egy kiválóan menedzselt és nagy kultúrával rendelkező franchise-nál. Majd ebből első évben playoff gárdát farag, következő évben SB-t nyer, majd két évre rá még egyszer eljut az SB-ig. Innen nézve kérdés sincs, sikeredző, kvalitás megvan, minden rendben.

De, ha onnan nézem, hogy a megörökölt csapatban gyakorlatilag minden cornerstone a helyén volt, meg volt a QB, meg voltak a kiváló/pro-bowl/all-pro szintű veteránok (Farrior, Porter, Keisel, Hampton, Harrison, Ward stb.), meg voltak a szintén kiváló/pro-bowl/all-pro szintű fiatalok (Troy, Foote, Ike, stb.), és ezeket kellett tovább vinni, akkor ezt megcsinálta egy Caldwell is Indianapolisban. (Mármint, hogy egy összerakott csapatot SB-ig vitt. Magának a két csapatnak a szerkezete, korfája persze nem ugyanaz a két esetben, de nem is ez a lényeg.) Úgyhogy felmerül a kérdés, hogy oké, ha ezt egy "jó" edző meg tudja csinálni (szvsz Caldwell jó edző, ezt bizonyítja Detroitban), akkor mit nézzünk, mit tud egy kiváló/elit edző? És itt számomra valami olyan válasz jönne, hogy tovább viszi a csapatot, hozza az új cornerstone-okat, és évről évre hozza a jó szezonokat, időnként playoffba jutva, ott is eljutva valameddig. Az SB-ig jutást, SB győzelmet nem veszem ide, mert az tényleg szerencse kérdése is, de azért egy conf döntő itt-ott, 1-2 playoff kör viszonylag rendszeresen azért egy kiváló edzőtől elvárható talán, ha a feltételek megvannak. Márpedig itt nemhogy meg voltak, de gyak. minden rendelkezésre állt. És mi történt az elmúlt években? Jöttek új corner stone-ok? Háát ... mondhatni igen is meg nem is. Mert jött Pouncey, Timmons, Woodley, és jött Bell és jött Brown is, szóval tehetségeket sikerült találni. De egyrészt ezzel párhuzamosan - és ennek ellenére! - a franchise fokozatosan belecsúszott egy konstansan nehéz cap helyzetbe. Másrészt - és aminek az eredményeként - tulajdonképpen 1-2 kivételtől eltekintve el kellett engedni a veteránná érő jó játékosokat, mert nincs pénz megtartani őket. És harmadrészt - szintén az első következményeképpen - free agency-ről sem sikerült lényegében egyetlen komolyabb játékost sem igazolni évek óta. Negyedrészt azóta kétszer playoff sem jött össze, kétszer meg összejött, de mindkétszer esélyesként(!!!) kiesett a csapat. És mindez olyan időszakban történt, amikor volt egy cap mentes év, és volt egy év amikor jelentősen emelkedett a cap. És a következő év is elég szoros, lényegében nincs esély komolyabb igazolásra, sőt inkább ismét arra van esély, hogy esetleg valakit el kell engedni mert drága lenne megtartani. Pedig a cap idén is várhatóan emelkedni fog.

Szóval miközben egyrészt az egyértelműen kijelenthető, hogy Tomlin nem tette tönkre JMD módjára a kapott rostert, hanem az elején még kiválóan ki is használta, majd viszonylag korrekten megtartotta egy szint felett, talált új tehetségeket, menedzselte a csapatot, az azért elég határozottan kijelenthető, hogy az egykori szintet nem sikerült tartani. És ezzel párhuzamosan az eredményesség is csökkent. És amikor még meg is volt, akkor meg esélyesként sem sikerült élni a pillanattal.

Szóval, innen nézve Sobri mond valamit. Persze ez nem von le semmit az érdemekből, SB-be akárki nem viszi el a csapatát, nyerni meg főleg nem nyer vele. De bekalkulálva azt, hogy ehhez egy Belichick-hez, Paytonhoz, Carollhoz, Harbaugh-hoz képest milyen induló löketet kapott, és azóta mit sikerült elérnie, azért a kérdőjel akár jogos is lehet.peterk2005
Azért ez nem ilyen egyszerű. Azt hogy milyen a cap helyzet nem lehet egyértelműen a HC nyakába varrni, az nem csak rajta múlik. Pl. Nálunk Haribo mellett van egy Ozzie aki ha nem is a legjobb GM de azért nagy segítség ha le kell csapni egy jónevű FA-ra.
Ha a te összehasonlításodat nézem akkor elvileg Haribó jobb edző mint Tomlim mert ha beviszi a csapatot PO-ba akkor tud extramotivációt adni és legalább egy meccsen továbblökni a csapatot? Ha viszont úgy nézem hogy évekig POban volt a csapat és csak eyszer sikerült SB-be jutni akkor már más a leányzó fekvése, pedig Haribó is jó védelmet örökölt.
Nehéz ezt ennyire lesarkítani.
több mint 9 éve
Klemó Pittsburgh Steelers 5 667
Utóbbi és ezt indokolod Te is többé kevésbé. Emellett ne feledjük, hogy nagyon fiatal HC-ról beszélünk, akinek még simán benne van egy-egy hullámvölgy és hullámhegy is a karrierjében akár itt, akár máshol, így a mostani csapatépítés is csak egy állomás az életében.
több mint 9 éve

Szóval, innen nézve Sobri mond valamit. Persze ez nem von le semmit az érdemekből, SB-be akárki nem viszi el a csapatát, nyerni meg főleg nem nyer vele. De bekalkulálva azt, hogy ehhez egy Belichick-hez, Paytonhoz, Carollhoz, Harbaugh-hoz képest milyen induló löketet kapott, és azóta mit sikerült elérnie, azért a kérdőjel akár jogos is lehet.

több mint 9 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 269 — Steelers fan
Azértm már csak 8 éve ő a HC és ahogy írtátok is még nem volt negatív szezonunk. Nyolc évig nem lehet az elődből élni. Ráadásul sztem még egyszer sem merült fel, hogy kirúgná az öreg. Ő csak jobban tudja mint mi, hogy milyen HC. Gondolom csak beszélt másokkal is erről a csapatban v. körülötte.Recruit
Azért kis hazánkban elégszer hallottam már az "elmúltnyócév" kifejezést. 😀
több mint 9 éve
Gyurci77 Pittsburgh Steelers 127
Azértm már csak 8 éve ő a HC és ahogy írtátok is még nem volt negatív szezonunk. Nyolc évig nem lehet az elődből élni. Ráadásul sztem még egyszer sem merült fel, hogy kirúgná az öreg. Ő csak jobban tudja mint mi, hogy milyen HC. Gondolom csak beszélt másokkal is erről a csapatban v. körülötte.
több mint 9 éve
Klemó Pittsburgh Steelers 5 667

Azt, hogy ez utóbbiban vannak eredményei elvitatni szerintem butaság. Rögtön reagál - ahogy Soldi is írta - az eseményekre és Én pont ezért szeretem, mert azt éreztem mindig, hogy ez teszi lehetővé, hogy a szezonokból a maximumokat hozza ki. Ez igaz a 2008-as SB győzelemre, de igaz a 2010-es SB runra, de igaz ez a tavalyi szezonra is, ahogy az ideire is.

Amit Én kiemelnék, mert hozzá köthető és szerintem ez az, ami őt legjobban megfogalmazza: "standard is a standard". Lehet azt mondani, hogy ez bullshit, de meg kell nézni a játékosok nyilatkozatait több idényen keresztül. Csakis a bizonyított franchise játékosoknak lehet előjoguk, de a többiek mind-mind egyvonalról indulnak és - ami talán még ennél is fontosabb - folyamatosan javíthatnak, korrigálhatnak. Ez az, amit következetesen visz mióta itt van és ez az, amiért be tud vállalni egy Porter, vagy akár egy Holmes cutot, de ide említhető még a Wallace elengedés is.

Cowher kapcsán pedig sokszor mondtam már. Az SB idényének utolsó regular season meccsének utolsó pillanataiban még mindenki looser edzőnek tartotta (volna). Node kimaradt a ziccer field goal a fumblink itán, és a Busz megállhatott egy utolsót Detroitban megkoronázva egy csodálatos RB és egy HC karriert.
több mint 9 éve
Tomlin igenis jó edző. Nézzük meg a sokak által zseninek kikiáltott Rex Ryan-t mit tudott elérni, egy darabig volt egy jó csapata, majd sosem tudta azt újra építeni. Nem elég kemény, lásd Haribó testvér akit azért küldtek el mert túl kemény, igaz eredménytelen nem volt. Azt hiszem, véleményem mint egykori edzőnek, nem lehet egyféle módszert elfogadni és csak azt megváltónak tekinteni. Mindenki, még az edzők is, mások és ez alapján másképpen is működnek. Tomlin és a stáb hibázott, nem mentem őket, igen ez a vereség vastagon az Ő saruk is, de ettől nem lesz azonnal szar fos edző. Ebből a keretből idén a maximum közelit hozta ki, még 1 vagy 2 kör már a max felett lett volna, az maga a csoda, Ezért nem edző zseni, mert ezt nem tudta megcsinálni, viszont mert a max közelébe, vagy éppen pont a maxot hozta ki ezért jó edző, ha szar lenne akkor 3-13-al zártunk volna és már a 4. éve ezt tennénk. Ehelyett, hány edző van akinek még nem volt negatív rekordos szezonja, azt hiszem 2 ujj elég hozzá. A másik név egy zseni és ezt még úgy is elismerem, hogy nem szeretem azt a csapatot.
Tomlin tanult ebből és biztosra veszem, hogy jövőre sokkal felkészültebb lesz és jobban fog reagálni.
több mint 9 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 269 — Steelers fan
Szóval kikaptunk, jogosan és megérdemelten, mert jobb volt a Ravens.

És itt térjünk át Bellre. Én egyáltalán nem éreztem a hiányát, semmit nem változott volna a játék képe. Futottunk 14 kísérletből 44 yardot. Ez volt a realitás, vele se lett volna jobb, mint ahogy nem is volt az első két közös meccsen sem. A futóinknak volt 7 elkapása 30 yardért. Ennél több elkapása Bellnek se lett volna, minthogy nem is volt a 2 közös meccsen. Az hogy ebből esetleg nem 30, hanem 40-45 yardot hozott volna ki, az nem oszt, nem szoroz. Még az érvelés is röhejes, hogy ez nyomós ok volt a vereségben. Egyrészt számokkal igazolható, hogy Bell sem ért el több yardot az előző 2 meccsünkön, másrészt a Ravensnél a mai modern futball 2. legfontosabb posztján (LT) egy undrafted rookie játszott! Ők mégis meg tudták oldani. Mi meg egy RB-t nem? Márpedig abban teljesen igaza van peterk-nak, hogy az RB éppen a könnyebben pótolható posztok közé tartozik. És amúgy ezt igazoltuk is, a RB-k által hozott szám semmit nem változott ahhoz képest, mint amit Bell hozott az előző 2 Ravens-meccsen. Szóval ez csak egy olcsó kifogás, amit könnyű mondani, sőt, ezt a legkönnyebb mondani, a lelkünk megnyugtatására is alkalmas, de ettől még nem lesz igaz. De még visszatérnék a futókra. 14-ből 44 yard az szar (pontosabban realitás a Ravens ellen). De az elején elkezdtük Tate-tel és neki ment a futás (5ből 19 yard), legalábbis Ravens-elleni léptékkel. Csak ahogy süti írta, a fumblinál beszartunk és váltottunk Harrisre, neki viszont nem ment.

Soldados
Szakmailag kevés vagyok, hogy megfelelő ellenvéleményt formáljak, de...
Nem tudhatod mi lett volna HA játszik Bell. Vagy mi nem lett volna.
Emlékeim szerint a meccs előtt többször is arra hivatkoztál, hogy az előző két meccs, főleg az első (2. forduló) nem releváns.
Most meg az lett ebben a kérdésben.
Ettől függetlenül nem sikerült pótolni, ill. (ha sikerült is) nem sikerült megfelelően kihasználni a pótlást.
Szerintem sem kizárólag Bell hiánya miatt kaptunk ki, de a vereség egy szelete valószínűleg ez a momentum.
több mint 9 éve
gabor25 Pittsburgh Steelers 5 144
De szerintem tomlin jo edzo. Es a csapatot is tudja motivalni. De mint mindenki masnak, neki is vannak hibai, gyengei. De ez nem zarja azt ki, hogy jo legyen.

En sem erzem a legjobb draftolonak, en sem erzem zseni meccs kozbeni valtoztatonak. De a meglevo kerettel viszont jol gazdalkodik. Es beloluk megprobalja kihozni a maximumot.

Hidegzuhanykent foleg az ol teljesitmenye ert. Akikrol azt mondtuk, hogy vegre osszealtak. Es lehet hogy oket bellnek koszonhetoen kicsit tulhypeoltuk. Es lehet most lattuk meg az igazi tudasukat. Ezt mondtak a meccs utani ertekeloben is. Ki tudja. Mindenesetre azt letni lehetett mennyit jelent bell szamunkra. Es mennyit tud o hozzatenni o az ol jatekahoz, azzal hogy jol blokkol. Vagy azzal, hogy az utolso pillanatban a blokkolasi munkat elvegezve, majd levalva az elkapasaval is mennyit tud hozzaadni a jatekunkhoz. Vagy azzal, hogy hoz nem egyszer nem ketszer, hanem altalaban 3-4 extra yadot veszett szituaciokban. Vagy hogy az a 2-3 yard amit o elore dolve tud hozni mennyit szamt. Mondjuk nem kell messzire menni, eleg tavalyra visszagondolni, amikor nem jatszott o akkor tudjuk, hogy ugyanigy nem ment a futas. Es nem csak a ravens ellen. Akik alapbol kiemelkedoek ebben. Szoval szivesen megneznek meg egy jatekot bell nelkul, hogy kideruljon mennyit tud tenylegesen a falunk. Akar tate el, vagy harris el.

Egy ket usa beli ember azt mondja, hogy Tomlin tuljsagosan haverkodik a jatekosokkal es neha ez utott vissza. Marmint hogy nem tiszteltek meccs kozben, egy ket szituacioban. Erre pelda volt, amikor valaki hatalmas es felesleges hibat kovetett el valami ertelmetlen szabalytalansaggal. Es tomlin erre oda ment hozza, hogy elmondja a velemenyet stb. Erre ha jol emlekszem a jatekos meg csak mosolyogva ment tovabb. Es hatat forditott neki. Erre mondtak azt, hogy ezt Cowhernel nem tudtak volna megtenni. Es ezen a meccsen ki is kaptunk. Es mar akkor is hatranyban voltunk, amikor ez tortent, valamelyik gyengebb csapat ellen. Erre mondtak azt, hogy Cowher ott a fejet vette volna a jatekosnak, hogy rendet tegyen a fejekben is. Es nem hagyta volna elbohockodni a szitut.

De hat kinek az alma, kinek a korte tetszik. Ezt most ertem a Cowher Tomlin modszerre. Es nem tudni melyik jobb, de akkor nem tudott rendett tenni a fejekben tomlin. Es meg csak azt sem, hogy ne felvalrol vegyek ot es csak mosolyogjanak rajta. Es most is volt buntetesunk, felesleges is.
több mint 9 éve
gabor25 Pittsburgh Steelers 5 144
Itt szerintem arra gondol Sobri ur, hogy most kellett volna a po ban felkeszitenie a csapatot. Es ez nem sikerult. Majd pedig arra, hogy a meccs menetele kozben nem tudtunk forditani. Valtoztatni. Ami egy jo edzo, es egy zseni edzot valaszt el egymastol. Meg a felidoben is lehet nagyot valtoztatni a felallason, hivasokon stb. Ebben is eros volt a steelers. De a mostani meccsen ezek egyike sem valosult meg. Es jatekban voltunk, de nem voltunk elonyben. Valamint a ravensz lenyomta a torkunkon, azt a stilust amit regebben mi jatszottunk. Es mi erre nem tudtunk meccs kozben reagalni. Mert kiesett bell. De volt egy het arra, hogy felkeszuljunk. Nem sikerult. Ez persze rovid tavu gondolkodas. Es tomlin, ahogy soldi is mondja tanul az ilyen hibaibol es jobb lesz stb. Es hosszu tavon jo, hogy tanul a hibaibol es folyamatosan jobb es jobb lesz.

De ez iden nem segit rajtunk. Ezt akarta szerintem mondani. De ahogy a ravensz fel tudott keszulni, nekunk is fel kellett volna. Foleg hogy mindenki minket tartott eselyesnek. En nem orultem amikor blount ment a csapatbol. Most meg is ereztuk a hianyat. Valamint talan blount utan kellett volna hozni rogton egy bevetheto 2nd rbt akire szamithatunk. Mert ket rookiera nem szamithattunk. Es nem is mertunk rajuk szamitani. Foleg ugy hogy az egyik limitalt wr/rb aki inkabb wr mint rb. A masik srac meg nem is lett draftolva. De arulkodo hogy egyszer archer nem is volt aktiv, hanem harris es bell volt az ha jol emlekszem rb poszton.

Szoval kellett volna valaki, akinek volt mar meccs a lababan. Es nem pokeres tudattal elve all int jatszani bellel. Mert ugye minel tobbet jatszol, annal tobb utest kapsz rb poszton egy meccsen. Es nalunk bell mellett senki nem volt ev vegen akire szamithattunk. Szoval en a fejem fogtam blount elkuldese utan, mert egy akar 1. szamu futot tettunk ki. Utana meg meg jobban a fejem fogtam, amikor azt mondtak hogy bell fogja akar egyedul is megoldani a meccseket es o fogja kapni a snapek majndem mindegyiket. Kerdeztek is tomlintol, meg belltol hogy nem felnek e az esetlegesen igy felmerulo serulestol miutan mar nem volt blount. Mert mondtak hogy nincs mas akire tamaszkodhatna a csapat bell serulese eseten. Erre azt mondtak majd megoldjak. Hat sajnos nem igy lett. Es azzal most lehet jonni hogy sohasem tudni hogy ki mikor serul le, de egy rb nel azert lehet tudni, hogy sok utest kap. Es az is eleg baj, ha mondjuk bellnek egy felidot kell kihagynia, ugy hogy nincs mogotte megbizhato futo.

Tudom blount nem volt jo hatassal bellre. A csapat sem szerette. De egy edzo nem tudta volna akkor ezt megoldani? Vagy ha mar nem tudtuk kezelni, sajnos nem gondoltak abba bele hogy nincs bell mogott senki?
Mert szerintem igen, csak ugy voltak vele, hogy majd ben megoldja. Vagy a fal ugyanugy blokkol harrisnek is. De kiderult hogy ben sem tudta megoldani, hogy egydimenziossa valt a jatekunk, valamint a falunk sem hogy harris kicsit is potolja bellt. Szoval nem jott be ez a lutri. Ertem en hogy amugy sem lehetett volna futni a Bal ellen. De az egy mas dolog, ha tudjak, hogy ha futunk is, nem volt megbizhato emberunk erre. Tate fumble, vagy Harris futasai meg is mutatjak. De a legnagyobb baj, az az, hogy a ravens nek nem is kellett a futassal foglalkoznia szinte. Suggs es a tobbiek a pass rush al megoldottak azt hogy ben ne tudjun passzolni. A futasaink meg alapbol nem voltak jok semmire. Meg igy sem hogy az ellen szinte csak teljesen passz ellen vedekezett. Luxus volt bevalt rb nelkul meccsre mennunk. Es benntol varni hogy majd o megoldja egyedul sajnos.
több mint 9 éve
Kb hivatalosan is megkezdtük az off-seasont azzal, hogy a PS 10 játékosából 7 aláírta future contractját: Rob Branchflower TE, Kevin Fogg CB, CJ Goodwin WR, Ethan Hemer DE, Howard Jones OLB, Joe Kruger DE, Alejandro Villanueva OT.

Danny Coale WR, Ronald Patrick OG, LaDarius Perkins RB triót nem irattuk alá.