Filmek
40 feliratkozó
több mint 12 éve
Prometheus-spoilerhegyek, de aki látta már a filmet, nézze meg, mert óriási 😀http://index.hu/kultur/cinematrix/hirblog/2012/06/26/40_kinzo_kerdes_a_prometheus_utan/
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 12 éve
Törölt felhasználó
Az, hogy szívem szerint én is ezt tenném, amikor meglátom, hogy mi a megy a tv-ben, a világban... Szép tükröt állít a társadalom elé, benne van minden: tahó világ, megaszar, csillaghullik, tiniribi, stb. Lehet ezek nélkül gazdagabb és értékesebb világban élnénk.God bless America: kicsit sok a monológ, de amikor beindul, akkor megállíthatatlan 😀 Óriási alkotás 😀JC6Mi fogott meg benne?szaba
több mint 12 éve
szaba
10 560
God bless America: kicsit sok a monológ, de amikor beindul, akkor megállíthatatlan 😀 Óriási alkotás 😀JC6Mi fogott meg benne?
több mint 12 éve
Törölt felhasználó
God bless America: kicsit sok a monológ, de amikor beindul, akkor megállíthatatlan 😀 Óriási alkotás 😀
több mint 12 éve
Ehhez nem tudjátok van-e magyar felirat?pacheko11Használj bs playert filmnézéshez az magától keres 3 adatbázisban feliratot a filmhez, ha nem talál akk valszeg nincs.
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 12 éve
deyell
11 702
lehet, hogy a maiakkal összehasonlítva nem élvezhető annyira, de itt a mondanivaló a lényeg (társadalomkritika), sok dolog megvalósult mára abból, amit a filmben bemutattak, pedig '66-ban években készült és akkor még szörnyű (anti)utópiának számított. legfeljebb azzal a különbséggel, hogy ma nem kell a könyveket betiltani, mert az emberek többsége saját akaratából nem olvas és válik média által manipulált zombivá. ha a film nem tetszett, ott van még a könyv (amely számos részletében különbözik a filmtől)Mátrix helyett ott van a Dark City, nagyon helyesen, mert javarészt onnan ollóztak össze a Mátrixot. a Terminátor 1 inkább horror/akciófilm szerintem, a 2. része (csakúgy, mint az Alien második része) pedig akciófilm. a Brazil műfajilag antiutópia. a 2001 - Űrodüsszeia mindenképpen hiányzik a listáról, de a többi általad említett szerintem nem üti meg a top 10 színvonalát. én talán még a 451 Fahrenheit c. filmet hiányolomdeyella Fahrenheit 451 filmben szerintem gyenge (túlságosan kilúgozott), Truffaut ide vagy oda, előbb raknám fel egy ilyen listára a Fahrenheit című számítógépes játékot, ami egészen filmszerű élmény nyújtjjncaa
choose life
több mint 12 éve
Mátrix helyett ott van a Dark City, nagyon helyesen, mert javarészt onnan ollóztak össze a Mátrixot. a Terminátor 1 inkább horror/akciófilm szerintem, a 2. része (csakúgy, mint az Alien második része) pedig akciófilm. a Brazil műfajilag antiutópia. a 2001 - Űrodüsszeia mindenképpen hiányzik a listáról, de a többi általad említett szerintem nem üti meg a top 10 színvonalát. én talán még a 451 Fahrenheit c. filmet hiányolomdeyella Fahrenheit 451 filmben szerintem gyenge (túlságosan kilúgozott), Truffaut ide vagy oda, előbb raknám fel egy ilyen listára a Fahrenheit című számítógépes játékot, ami egészen filmszerű élmény nyújt
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Törölt felhasználó
ui: Te tudsz franciául? :o de jó neked, én is tervezem hogy megtanulok!eaglesmcnabbfrancia hang francia felirat kombóval néztem így elég érthető volt 3 év (iskolai) francia tanulás után, de jövőre még jobban rá szeretnék feküdni, mert amúgy is szeretem ill. jó lenne belőle egy emelt érettségi (és így nyelvvizsga) 😊 (de ez itt már off)
több mint 12 éve
deyell
11 702
http://www.origo.hu/filmklub/blog/osszeallitas/toplista/20120617-a-legjobb-scifi-a-vilagon-sztalker-szarnyas-fejvadasz-12-majom.htmlMátrix helyett ott van a Dark City, nagyon helyesen, mert javarészt onnan ollóztak össze a Mátrixot. a Terminátor 1 inkább horror/akciófilm szerintem, a 2. része (csakúgy, mint az Alien második része) pedig akciófilm. a Brazil műfajilag antiutópia. a 2001 - Űrodüsszeia mindenképpen hiányzik a listáról, de a többi általad említett szerintem nem üti meg a top 10 színvonalát. én talán még a 451 Fahrenheit c. filmet hiányolom
Egy tizes sci-fi lista csak olyan filmekből amelyek nincsenek ezen:
Aliens
Alien3
Terminator 1
Terminator 2
Brazil
2001 - Űrodüsszeia
District9
Mátrix
Eredet
choose life
több mint 12 éve
ez így van, ettől függetlenül Oscart neki. 😊szerencsére ez nem (csak) a franciáknak, hanem az Életnek köszönhető. 😊na végre sikerült megnézni az Életrevalókat. Nálam kapásból top10, a franciáknak sikerült nagyot alkotniuk 😊eaglesmcnabbBakker én tegnap néztem! Nagyon nagy! Elragadó!catattack
imádtam én is, főleg eredeti nyelvenkristof
ui: Te tudsz franciául? :o de jó neked, én is tervezem hogy megtanulok!
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 12 éve
Törölt felhasználó
szerencsére ez nem (csak) a franciáknak, hanem az Életnek köszönhető. 😊na végre sikerült megnézni az Életrevalókat. Nálam kapásból top10, a franciáknak sikerült nagyot alkotniuk 😊eaglesmcnabbBakker én tegnap néztem! Nagyon nagy! Elragadó!catattack
imádtam én is, főleg eredeti nyelven
több mint 12 éve
catattack
3 520
na végre sikerült megnézni az Életrevalókat. Nálam kapásból top10, a franciáknak sikerült nagyot alkotniuk 😊eaglesmcnabbBakker én tegnap néztem! Nagyon nagy! Elragadó!
több mint 12 éve
na végre sikerült megnézni az Életrevalókat. Nálam kapásból top10, a franciáknak sikerült nagyot alkotniuk 😊
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 12 éve
Törölt felhasználó
ja, leesett.Nem az, amikor maffiózóknak állnak be?JC6Nem.szaba
spoiler 😀
még a végén is..ki akarják rabolni az elakadt kocsi, és kikkel találkoznak? 😀
spoiler off 😀
több mint 12 éve
Törölt felhasználó
Nem az, amikor maffiózóknak állnak be?
több mint 12 éve
szaba
10 560
"Különben dühbe jövünk!" szerintemCowboykarcsiEpic fail... 😕
szerk: amúgy whiskeyt kell venni a gyereknek, hogy ne fingjon... 😀
több mint 12 éve
Dub
1 019
MElyik az a Bud Spencer, Terrence Hill film, mikor banditákat játszanak, és mindig mikor találkoznak egy családdal adnak pénzt hogy vegyenek valamit a gyereknek?Double BAz ördög jobb és bal keze 2 (egyik nagy kedvencem)
http://www.youtube.com/watch?v=UoGABILSUbk
több mint 12 éve
"Különben dühbe jövünk!" szerintem
The Dallas Cowboys over the past three years: We've put a lot of effort into training Jason Garrett
A JJ féle probléma megoldás hatásmechanizmusa: ha van két kockád, és nem tudod begyömöszölni őket a kerek lyukba, akkor hozz egy harmadik kockát. by betmen
több mint 12 éve
MElyik az a Bud Spencer, Terrence Hill film, mikor banditákat játszanak, és mindig mikor találkoznak egy családdal adnak pénzt hogy vegyenek valamit a gyereknek?
több mint 12 éve
csalódás a Prometheus, legalábbis a várt mindfuck csúnyán elmaradt... mintha a Tree of life sci-fi vagy a Gattaca erőszakkal felturbózott verzióját néztem volna, ha ezt tudom, inkább várok pár hónapot és egy vasárnap délután otthon letudom, pont annyira "gondolkoztatott" el
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Valóban, az eleje szinte biztos, hogy a Teremtés és lehet találgatni, de sztem a legjobb, ha a film címéből indulunk ki és ebből a két mítoszból: http://www.jellemrajzok.com/csillagjegyek/vizonto-mitologia-prometeusz.phpÁllítólag nem a Föld volt az. Legalábbis a netre kikerült forgatókönyv szerint. Szóval lehet tovább találgatni 😀Shawn84Ezen mi is agyaltunk a leglogikusabb magyarázatunk az volt h a köv részben kiderül.empty taxiÁhh közben leesett. Nagy valószínűséggel az elején a mi bolygónk látható és a jelenet maga a teremtés.
Azért is jó ez a film mert sok kérdőjel maradt a végére amire később kaphatunk majd választ.
Az is érdekes, hogy ez a történet nem azon a bolygón játszódott ahol az Alien kezdődik.Greengo
és a vele kísértetiesen egyező Hénoch Apokalipsziséből: http://www.youtube.com/watch?v=RsW3otBu9u8
SPOILERként csak annyit, hogy a Mérnök valszeg egy Titán (félisten, Hénochnál Felvigyázó), aki szembefordult az istenekkel, ezért azok az alieneket használják, hogy megbüntessék őket. Az életben maradt Tervező elbánik a saját technológiai hatalmától megrészegült öreg cégtulajjal és az expedícióval, de ő sem menekülhet a saját teremtményei önállósulásától (a Gólem- és a Frankenstein-sztori újratöltve). Az egyetlen igazi hívő, Shaw doktornő, aki visszateszi a nyakába a keresztet, elfogadja teremtett (alárendelt) voltát és egy robottal szövetséget kötve (Legújabb Szövetség?) új dimenziót nyit az Isten-ember kapcsolatban.
Más logikus magyarázat nincs 😊. Kár, hogy Ridley Scott nem döntötte el, hogy filozofálni vagy ijesztgetni akar, jobb lehetett volna a film.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 12 éve
akkor ha már itt tartunk, szerintem a Mechanikus Narancs illik a listáról a legkevésbé a sci-fik közé 😊Őszintén szólva itt jóval veretesebb az origo névsora, valahogy nem érzem azt, hogy ezek közül olyan sok alanyi jogon beférne.. Űrodüsszeia, esetleg-esetleg a Brazil.Nem szeretem, amikor a Brazilt a sci-fi skatulyába dugják, mert az a film alapvetően egy szatíra, és mint olyan nagy klasszikus.Jakehomer
Igor
---
több mint 12 éve
Őszintén szólva itt jóval veretesebb az origo névsora, valahogy nem érzem azt, hogy ezek közül olyan sok alanyi jogon beférne.. Űrodüsszeia, esetleg-esetleg a Brazil.Nem szeretem, amikor a Brazilt a sci-fi skatulyába dugják, mert az a film alapvetően egy szatíra, és mint olyan nagy klasszikus.
Igor
Tepper takarodj!