Filmek
40 feliratkozó
több mint 12 éve
Mátrix helyett ott van a Dark City, nagyon helyesen, mert javarészt onnan ollóztak össze a Mátrixot. a Terminátor 1 inkább horror/akciófilm szerintem, a 2. része (csakúgy, mint az Alien második része) pedig akciófilm. a Brazil műfajilag antiutópia. a 2001 - Űrodüsszeia mindenképpen hiányzik a listáról, de a többi általad említett szerintem nem üti meg a top 10 színvonalát. én talán még a 451 Fahrenheit c. filmet hiányolomdeyella Fahrenheit 451 filmben szerintem gyenge (túlságosan kilúgozott), Truffaut ide vagy oda, előbb raknám fel egy ilyen listára a Fahrenheit című számítógépes játékot, ami egészen filmszerű élmény nyújt
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Törölt felhasználó
ui: Te tudsz franciául? :o de jó neked, én is tervezem hogy megtanulok!eaglesmcnabbfrancia hang francia felirat kombóval néztem így elég érthető volt 3 év (iskolai) francia tanulás után, de jövőre még jobban rá szeretnék feküdni, mert amúgy is szeretem ill. jó lenne belőle egy emelt érettségi (és így nyelvvizsga) 😊 (de ez itt már off)
több mint 12 éve
deyell
11 702
http://www.origo.hu/filmklub/blog/osszeallitas/toplista/20120617-a-legjobb-scifi-a-vilagon-sztalker-szarnyas-fejvadasz-12-majom.htmlMátrix helyett ott van a Dark City, nagyon helyesen, mert javarészt onnan ollóztak össze a Mátrixot. a Terminátor 1 inkább horror/akciófilm szerintem, a 2. része (csakúgy, mint az Alien második része) pedig akciófilm. a Brazil műfajilag antiutópia. a 2001 - Űrodüsszeia mindenképpen hiányzik a listáról, de a többi általad említett szerintem nem üti meg a top 10 színvonalát. én talán még a 451 Fahrenheit c. filmet hiányolom
Egy tizes sci-fi lista csak olyan filmekből amelyek nincsenek ezen:
Aliens
Alien3
Terminator 1
Terminator 2
Brazil
2001 - Űrodüsszeia
District9
Mátrix
Eredet
choose life
több mint 12 éve
ez így van, ettől függetlenül Oscart neki. 😊szerencsére ez nem (csak) a franciáknak, hanem az Életnek köszönhető. 😊na végre sikerült megnézni az Életrevalókat. Nálam kapásból top10, a franciáknak sikerült nagyot alkotniuk 😊eaglesmcnabbBakker én tegnap néztem! Nagyon nagy! Elragadó!catattack
imádtam én is, főleg eredeti nyelvenkristof
ui: Te tudsz franciául? :o de jó neked, én is tervezem hogy megtanulok!
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 12 éve
Törölt felhasználó
szerencsére ez nem (csak) a franciáknak, hanem az Életnek köszönhető. 😊na végre sikerült megnézni az Életrevalókat. Nálam kapásból top10, a franciáknak sikerült nagyot alkotniuk 😊eaglesmcnabbBakker én tegnap néztem! Nagyon nagy! Elragadó!catattack
imádtam én is, főleg eredeti nyelven
több mint 12 éve
catattack
3 520
na végre sikerült megnézni az Életrevalókat. Nálam kapásból top10, a franciáknak sikerült nagyot alkotniuk 😊eaglesmcnabbBakker én tegnap néztem! Nagyon nagy! Elragadó!
több mint 12 éve
na végre sikerült megnézni az Életrevalókat. Nálam kapásból top10, a franciáknak sikerült nagyot alkotniuk 😊
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 12 éve
Törölt felhasználó
ja, leesett.Nem az, amikor maffiózóknak állnak be?JC6Nem.szaba
spoiler 😀
még a végén is..ki akarják rabolni az elakadt kocsi, és kikkel találkoznak? 😀
spoiler off 😀
több mint 12 éve
Törölt felhasználó
Nem az, amikor maffiózóknak állnak be?
több mint 12 éve
szaba
10 545
"Különben dühbe jövünk!" szerintemCowboykarcsiEpic fail... 😕
szerk: amúgy whiskeyt kell venni a gyereknek, hogy ne fingjon... 😀
több mint 12 éve
Dub
1 019
MElyik az a Bud Spencer, Terrence Hill film, mikor banditákat játszanak, és mindig mikor találkoznak egy családdal adnak pénzt hogy vegyenek valamit a gyereknek?Double BAz ördög jobb és bal keze 2 (egyik nagy kedvencem)
http://www.youtube.com/watch?v=UoGABILSUbk
több mint 12 éve
"Különben dühbe jövünk!" szerintem
The Dallas Cowboys over the past three years: We've put a lot of effort into training Jason Garrett
A JJ féle probléma megoldás hatásmechanizmusa: ha van két kockád, és nem tudod begyömöszölni őket a kerek lyukba, akkor hozz egy harmadik kockát. by betmen
több mint 12 éve
MElyik az a Bud Spencer, Terrence Hill film, mikor banditákat játszanak, és mindig mikor találkoznak egy családdal adnak pénzt hogy vegyenek valamit a gyereknek?
több mint 12 éve
csalódás a Prometheus, legalábbis a várt mindfuck csúnyán elmaradt... mintha a Tree of life sci-fi vagy a Gattaca erőszakkal felturbózott verzióját néztem volna, ha ezt tudom, inkább várok pár hónapot és egy vasárnap délután otthon letudom, pont annyira "gondolkoztatott" el
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Valóban, az eleje szinte biztos, hogy a Teremtés és lehet találgatni, de sztem a legjobb, ha a film címéből indulunk ki és ebből a két mítoszból: http://www.jellemrajzok.com/csillagjegyek/vizonto-mitologia-prometeusz.phpÁllítólag nem a Föld volt az. Legalábbis a netre kikerült forgatókönyv szerint. Szóval lehet tovább találgatni 😀Shawn84Ezen mi is agyaltunk a leglogikusabb magyarázatunk az volt h a köv részben kiderül.empty taxiÁhh közben leesett. Nagy valószínűséggel az elején a mi bolygónk látható és a jelenet maga a teremtés.
Azért is jó ez a film mert sok kérdőjel maradt a végére amire később kaphatunk majd választ.
Az is érdekes, hogy ez a történet nem azon a bolygón játszódott ahol az Alien kezdődik.Greengo
és a vele kísértetiesen egyező Hénoch Apokalipsziséből: http://www.youtube.com/watch?v=RsW3otBu9u8
SPOILERként csak annyit, hogy a Mérnök valszeg egy Titán (félisten, Hénochnál Felvigyázó), aki szembefordult az istenekkel, ezért azok az alieneket használják, hogy megbüntessék őket. Az életben maradt Tervező elbánik a saját technológiai hatalmától megrészegült öreg cégtulajjal és az expedícióval, de ő sem menekülhet a saját teremtményei önállósulásától (a Gólem- és a Frankenstein-sztori újratöltve). Az egyetlen igazi hívő, Shaw doktornő, aki visszateszi a nyakába a keresztet, elfogadja teremtett (alárendelt) voltát és egy robottal szövetséget kötve (Legújabb Szövetség?) új dimenziót nyit az Isten-ember kapcsolatban.
Más logikus magyarázat nincs 😊. Kár, hogy Ridley Scott nem döntötte el, hogy filozofálni vagy ijesztgetni akar, jobb lehetett volna a film.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 12 éve
akkor ha már itt tartunk, szerintem a Mechanikus Narancs illik a listáról a legkevésbé a sci-fik közé 😊Őszintén szólva itt jóval veretesebb az origo névsora, valahogy nem érzem azt, hogy ezek közül olyan sok alanyi jogon beférne.. Űrodüsszeia, esetleg-esetleg a Brazil.Nem szeretem, amikor a Brazilt a sci-fi skatulyába dugják, mert az a film alapvetően egy szatíra, és mint olyan nagy klasszikus.Jakehomer
Igor
---
több mint 12 éve
Őszintén szólva itt jóval veretesebb az origo névsora, valahogy nem érzem azt, hogy ezek közül olyan sok alanyi jogon beférne.. Űrodüsszeia, esetleg-esetleg a Brazil.Nem szeretem, amikor a Brazilt a sci-fi skatulyába dugják, mert az a film alapvetően egy szatíra, és mint olyan nagy klasszikus.
Igor
Tepper takarodj!
több mint 12 éve
sci-fisebb, vagy sci-fi? nem mindegy 😊 másrészt egy időutazó, emberként viselkedő gép mitől kevésbé sci-fi mint egy űrhajó? 😊Vagy -belenézve a listába- a Vissza a jövőbe és a Donnie Darko mitől lesz sci-fisebb? Előbbi egy hát nem is tudom, kalandfilm vagy ilyesmi, utóbbi meg thriller/dráma. Mindegyiknek ugyanúgy mint ahogyan a terminátornak, "csak" az alapmotívuma az időutazás, de egyikben sincs űrhajó, sőt azokban még "emberszabású robotok" sincsenek 😛
több mint 12 éve
"Azt a spekulatív formát tekintjük sci fi-nek, amely (a jelenben megvalósíthatatlannak tartott) tudományos vagy pszeudotudományos (tudományosnak tűnő, de valójában nem létező) eszközökkel a lehetséges látszatát adja. Emellett spekulációit a modern tudományos világkép felismerhető vonatkozásaival s annak alapján kell megvalósítania."múltba helyezett film akkor történelmi film, ha a történészek által elfogadott elemeket foglal magába, a scifi meg attól scifi, ha egyelőre megvalósíthatatlannak hitt, de tudományosan valamilyen szinten mégis megfontolt spekulációra épül, ha mégse, az onnantól már fantasy/fikció/vígjáték
---
több mint 12 éve
Példának okáért ott a listán az Alien. Akkor az sem tudományos-fantasztikus, hiába vannak mittudoménmilyen lények benne, hanem pusztán horror?fetomyhttp://www.youtube.com/watch?v=tfslY_AvhLw
Az Alien-ben van űrhajó, szóval már csak emiatt is sokkal sci-fi-sebb, mint a Terminátor 😛
Amúgy amit írtál, azzal kb egyetértek - elsősorban akciófilm. Szerintem is.. ennyi.
Ezért nem passzol az elsősorban sci-fi filmek listájára 😉
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 12 éve
A Terminátor elsősorban akciófilm. De sci-fi is, és nem mellékesen. Persze közel sem vagyok fan, sőt talán nem is láttam mindet, de itt az időutazás abszolút nem mellékszál, hisz eleve arról szól, hogy egy gép visszautazik az időben és jelzi, hogy a gépek át fogják venni a hatalmat. Ez hogyne lenne már science fiction vagy más néven tudományos-fantasztikus? 😊 Igen, telekúrták akciójelenettel, de a története abszolút sci-fi. Attól még, hogy akciófilm is, még sci-fi is, egy film nem 1 műfajú és annyi, legalábbis sok esetben van legalább 2 fő műfaj.Példának okáért ott a listán az Alien. Akkor az sem tudományos-fantasztikus, hiába vannak mittudoménmilyen lények benne, hanem pusztán horror?
több mint 12 éve
Ilyen alapon olyan film, amit a múltba helyeznek, csak történelmi regény/film lehet?IgorEz alapján érdekes, hogy szerinted egy filmben amiben van időutazás, jövő megváltoztatás, robotok és akció, nem lehet egy sci-fi akciófilm. 😊
Amúgy meg az egész Terminátor onnan indul ki, hogy időutazás... 😊
több mint 12 éve
Azért mert van benne "időutazás"... ugyan már. Ha nem lényegi eleme a filmnek (és szerintem nem az... de kb. itt tudtok megfogni, ha valaki jól érvel 😊), akkor inkább csak díszlet/környezetrajz, mint műfaji meghatározás.. megintcsak szerintem.nem abból a feltételezésből indul a film, hogy lehetséges az időutazás? tehát kapásból nem lehet "nem sci-fi"jjncaarobotok vannak benne meg időutazás, mi kell még a sci-fihez? 😊 (persze nem csak 1 kategóriába fér bele, de semmi nem is fér 1-be)Hát, ez egyelőre nem győzött meg... mitől science-fiction? 😊
Majd a kövi részbe belerakják chewbaccát meg az Alient aztán jobban sci-fi lesz 😀fetomy
Szerintem döntően, 80-90%-ban akciófilm.Igor
Ilyen alapon olyan film, amit a múltba helyeznek, csak történelmi regény/film lehet?
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 12 éve
nem abból a feltételezésből indul a film, hogy lehetséges az időutazás? tehát kapásból nem lehet "nem sci-fi"Hát, ez egyelőre nem győzött meg... mitől science-fiction? 😊Terminátor szerintem nem sci-fi amúgy.. és erről szívesen nyitnék vitát, hátha valaki meg tud győzni 😊Igorrobotok vannak benne meg időutazás, mi kell még a sci-fihez? 😊 (persze nem csak 1 kategóriába fér bele, de semmi nem is fér 1-be)
Majd a kövi részbe belerakják chewbaccát meg az Alient aztán jobban sci-fi lesz 😀fetomy
Szerintem döntően, 80-90%-ban akciófilm.Igor
---