NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Filmek

40 feliratkozó

több mint 12 éve
süti Los Angeles Rams 4 134 — Rams fan
off: de ismerős az elején a zene, mi a címe?
thxJC6
Time has come today. Ramones is feldolgozta onnan ismerős, de az eredeti The Chambers Brothers szerepel benne. Ha arra gondolsz.
több mint 12 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 431 — no es importante
Persze a The Believer fordítása nyilvánvaló hülyeség, az tényleg nincs rendben (bár nem tudom miről szól a film).süti
a zsidókkal szembeni kényszeres és túlságos píszíség következménye:

"Danny Balint egy szélsőségesen rasszista skinhead-banda tagja, aki társai közül talán a legradikálisabban fogalmazza meg antiszemita nézeteit. (...) Senkinek még csak meg sem fordul a fejében, hogy Danny súlyos titkot őriz: ő maga is zsidó származású, aki valaha egy héber iskola egyik legjobb tanulója volt, mielőtt túl sok kérdés fogalmazódott meg benne a Tóra és az Ótestamentum tanításaival kapcsolatban. Csalódottságában és dühében kezdte tanulmányozni a neonáci mozgalmak filozófiáját, és így került a másik oldalra"

itt egyértelműen a szó szerinti fordítás, A hívő lett volna a helyes megoldás, mégha a főszereplő nem is abban hitt, amit az átlagember gyomra könnyen befogad... én pedig ilyenkor mindig megjegyzem, hogy a legrosszabb magyar cím az Erőszakik, mely számos embert foszthatott meg az utóbbi évek egyik legjobb filmjének, az In Bruges-nek az élményétől

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 399 — Lájkold a zsűrit!
Persze a The Believer fordítása nyilvánvaló hülyeség, az tényleg nincs rendben (bár nem tudom miről szól a film).süti
http://port.hu/a_hitetlen_the_believer/pls/fi/films.film_page?i_topic_id=2&i_film_id=61882&i_city_id=-1&i_county_id=-1

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 12 éve
Én azért szívesen folytatnék érdemben egy vitát, hogyha mondjuk (hasamra csapok) az Alien anno Földönkívüli (vagy idegen) címen jelent volna meg, akkor is ilyen sikeres lett volna ? Azért főleg a régi címeknél mikor még nem ült mindenki az internet előtt, egy szó szerinti fordítás nem biztos, hogy célravezető lett volna. Volt már nekem is szerencsém fordítani (komplett szöveget), és olyankor azért sok olyannal szembesül az ember, hogyha szó szerint hagyom akkor gagyi lesz, ha átírom (mert megtehetem, hiszen sokkal színesebb a magyar nyelv), akkor meg valaki úgy is beleköt.

Közbe találtam egy blogot is ami a leghülyébb filmcím fordításokkal "foglalkozik", ahol a Batman Begins, Batman: Kezdődikre való fordításánál az alábbi komment szerepel: "ROTFL. Ennél fantáziátlanabb fordítás szerintem nem létezik, emellett kínos is, főleg egy olyan filmnél, ami kifejezetten jól sikerült."
Szóval akkor ne legyen szó szerint, de legyen valami frappáns (legalábbis szerinte)... Na ilyen feltételek között meg nem könnyű fordítást végezni.

Persze a The Believer fordítása nyilvánvaló hülyeség, az tényleg nincs rendben (bár nem tudom miről szól a film).
több mint 12 éve
Törölt felhasználó
Valaki 1-2 hónapja talán linkelt youtuberól vietnami, illetve világháborúról szóló, elég brutális filmeket (vagy talán dokumentumfilmek voltak csak).
Nem elékeztek rá, hol találom őket? Mert nem emlékszem a címre se a linkre, és youtubera bármit beírva egyiket sem adja ki, vagy legalábbis nem úgy emlékszem, hogy ezeket linkelte volna be valaki ide.Stez
Ez volt http://www.youtube.com/watch?v=x9jpgLRuf3o ?xrace77
off: de ismerős az elején a zene, mi a címe?
thx
több mint 12 éve
Mondjuk a legkeményebb magyar filmfordítás még mindig:
The Believer -> A Hitetlen

Madden hates me.
több mint 12 éve
pgabtb Philadelphia Eagles 10 175 — Eagles fan
Úgy tűnik nem csak nálunk hemzsegnek az idióta címfordítások:

GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)

Ex-Rataxes
több mint 12 éve
Stez SMU Mustangs 43 303 — Whoops, looks like something went wrong.
Valaki 1-2 hónapja talán linkelt youtuberól vietnami, illetve világháborúról szóló, elég brutális filmeket (vagy talán dokumentumfilmek voltak csak).
Nem elékeztek rá, hol találom őket? Mert nem emlékszem a címre se a linkre, és youtubera bármit beírva egyiket sem adja ki, vagy legalábbis nem úgy emlékszem, hogy ezeket linkelte volna be valaki ide.Stez
jaja, Greengo linkelte
http://bowl.hu/modules/forum/viewtopic.php?pid=485421#p485421jjncaa
Köszi.
Rémlett, hogy valamelyik Philly fan linkelte. 😀

több mint 12 éve
szaba Los Angeles Chargers 10 545
Nem mindet, de pártól tisztább lenne a levegő.JC6
Ez hogy passzol össze a vallásossággal? 😊fetomy
Attól még lehet véleményed 😀JC6
Szeresd embertársadat, mint önmagadat. 😊
több mint 12 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 431 — no es importante
jaja, Greengo linkelte
http://bowl.hu/modules/forum/viewtopic.php?pid=485421#p485421

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
xrace77 Denver Broncos 4 515
Ez volt http://www.youtube.com/watch?v=x9jpgLRuf3o ?
több mint 12 éve
Vrijbloed Baltimore Ravens 4 295 — No ghosts left to haunt you
Ha jól emlékszem, akkor JJ linkelte, mert nekem is rémlik.
több mint 12 éve
Stez SMU Mustangs 43 303 — Whoops, looks like something went wrong.
Nem elékeztek rá, hol találom őket? Mert nem emlékszem a címre se a linkre, és youtubera bármit beírva egyiket sem adja ki, vagy legalábbis nem úgy emlékszem, hogy ezeket linkelte volna be valaki ide.

több mint 12 éve
Törölt felhasználó
Ez hogy passzol össze a vallásossággal? 😊fetomy
Attól még lehet véleményed 😀
több mint 12 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
Ez hogy passzol össze a vallásossággal? 😊
több mint 12 éve
Törölt felhasználó
Mi fogott meg benne?szaba
Az, hogy szívem szerint én is ezt tenném, amikor meglátom, hogy mi a megy a tv-ben, a világban... Szép tükröt állít a társadalom elé, benne van minden: tahó világ, megaszar, csillaghullik, tiniribi, stb. Lehet ezek nélkül gazdagabb és értékesebb világban élnénk.JC6
Ezek szerint jó dolog, ha az ember elmegy, és lelő minden taplót?szaba
Nem mindet, de pártól tisztább lenne a levegő.
több mint 12 éve
God bless America: kicsit sok a monológ, de amikor beindul, akkor megállíthatatlan 😀 Óriási alkotás 😀JC6
Az, hogy szívem szerint én is ezt tenném, amikor meglátom, hogy mi a megy a tv-ben, a világban... Szép tükröt állít a társadalom elé, benne van minden: tahó világ, megaszar, csillaghullik, tiniribi, stb. Lehet ezek nélkül gazdagabb és értékesebb világban élnénk.JC6
Ezek szerint jó dolog, ha az ember elmegy, és lelő minden taplót?
több mint 12 éve
The Prototype trailer: http://www.youtube.com/watch?v=j1p0_R8ZLB0
Egy újabb jó ötlet, amit valószínűleg ismét elbasznak... (ne legyen igazam).
több mint 12 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 7 258 — Saturday Night Lights
Prometheus-spoilerhegyek, de aki látta már a filmet, nézze meg, mert óriási 😀

http://index.hu/kultur/cinematrix/hirblog/2012/06/26/40_kinzo_kerdes_a_prometheus_utan/

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 12 éve
Törölt felhasználó
God bless America: kicsit sok a monológ, de amikor beindul, akkor megállíthatatlan 😀 Óriási alkotás 😀JC6
Az, hogy szívem szerint én is ezt tenném, amikor meglátom, hogy mi a megy a tv-ben, a világban... Szép tükröt állít a társadalom elé, benne van minden: tahó világ, megaszar, csillaghullik, tiniribi, stb. Lehet ezek nélkül gazdagabb és értékesebb világban élnénk.
több mint 12 éve
Mi fogott meg benne?
több mint 12 éve
Törölt felhasználó
God bless America: kicsit sok a monológ, de amikor beindul, akkor megállíthatatlan 😀 Óriási alkotás 😀
több mint 12 éve
Ehhez nem tudjátok van-e magyar felirat?pacheko11
Használj bs playert filmnézéshez az magától keres 3 adatbázisban feliratot a filmhez, ha nem talál akk valszeg nincs.

Madden hates me.
több mint 12 éve
pacheko11 New England Patriots 57
Ehhez nem tudjátok van-e magyar felirat?

több mint 12 éve
deyell Las Vegas Raiders 11 702
Mátrix helyett ott van a Dark City, nagyon helyesen, mert javarészt onnan ollóztak össze a Mátrixot. a Terminátor 1 inkább horror/akciófilm szerintem, a 2. része (csakúgy, mint az Alien második része) pedig akciófilm. a Brazil műfajilag antiutópia. a 2001 - Űrodüsszeia mindenképpen hiányzik a listáról, de a többi általad említett szerintem nem üti meg a top 10 színvonalát. én talán még a 451 Fahrenheit c. filmet hiányolomdeyell
a Fahrenheit 451 filmben szerintem gyenge (túlságosan kilúgozott), Truffaut ide vagy oda, előbb raknám fel egy ilyen listára a Fahrenheit című számítógépes játékot, ami egészen filmszerű élmény nyújtjjncaa
lehet, hogy a maiakkal összehasonlítva nem élvezhető annyira, de itt a mondanivaló a lényeg (társadalomkritika), sok dolog megvalósult mára abból, amit a filmben bemutattak, pedig '66-ban években készült és akkor még szörnyű (anti)utópiának számított. legfeljebb azzal a különbséggel, hogy ma nem kell a könyveket betiltani, mert az emberek többsége saját akaratából nem olvas és válik média által manipulált zombivá. ha a film nem tetszett, ott van még a könyv (amely számos részletében különbözik a filmtől)

choose life