Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
42 perce
ezért kell bele olcsó vodka is 😀VBK a totál wtf kategória. Az a bor, ami szar, azon a kóla nem segít, sőt, ami meg jó, abba meg kár beleönteni eltoszni.Általában eljön a pillanat amikor a VBK-ból elhagyod a kólát idővel😀✌️Amúgy azért felnőtt emberként lehet azzal is szembesülni kellene, hogy nem minden ízlik mindenkinek. Sőt, van olyan, aki kimondottan kevés dolgot szeret igazán. Illetve folyamatos változásban van az emberi ízlés is.Így van, én például egyre jobban szeretem a cigánypecsenyét és a steak-et. Meg a sört is 😀
szaba
warr_b
ozibozi
kishaszi
WBK
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
55 perce
VBK a totál wtf kategória. Az a bor, ami szar, azon a kóla nem segít, sőt, ami meg jó, abba meg kár beleönteni eltoszni.Általában eljön a pillanat amikor a VBK-ból elhagyod a kólát idővel😀✌️Amúgy azért felnőtt emberként lehet azzal is szembesülni kellene, hogy nem minden ízlik mindenkinek. Sőt, van olyan, aki kimondottan kevés dolgot szeret igazán. Illetve folyamatos változásban van az emberi ízlés is.Így van, én például egyre jobban szeretem a cigánypecsenyét és a steak-et. Meg a sört is 😀
szaba
warr_b
ozibozi
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
1 napja
Remélem valahogy sikerül majd feldolgoznom pszichológus segítsége nélkül!😀Én azt hittem nem tudod lejebb tenni a mércét. Sikerült.Én is, a menzás finomfőzelék pedig azóta is top3 kaja nálam a kocsonya meg a gyros után🤣azóta is imádom ezeket!Persze, de azért a betűtésztás paradicsomleves meg a grízes tészta örök klasszikusok 😁Nagyobbik fiamnak az volt a kedvence a sulis kaják közül...De amúgy azzal sincs baj, ha a táplálkozási szokások meghaladják a háború utáni generációk sokszor kényszerű megoldásait. Az, hogy a 2000-es évek (sőt, akár napjaink) menzáit még mindig ez kísérti, inkább tragikus, mint nosztalgikus. Sokszor kevesebb ráfordítással egészségesebb és táplálóbb ételeket lehet(ne) prezentálni, ehhez pedig szerintem a szupermenza egy jó csatorna lehet.
warr_b
szaba
warr_b
zavi27
eaglesmcnabb
Toca
A forint az lejebb mint az euro?
Szerkesztette: eaglesmcnabb
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
1 napja
mint al bundynak vacsorára a küszöb, de csak ha van hozzá kecsöpCsabi a gasztronómia Chuck Norrisa. Egyszer megette a szalvétát és a bors- és sótartót, és nem csak ízlett neki, de jól is lakott vele!Én is, a menzás finomfőzelék pedig azóta is top3 kaja nálam a kocsonya meg a gyros után🤣Én azt hittem nem tudod lejebb tenni a mércét. Sikerült.
eaglesmcnabb
Toca
Őszentsége Sobri Jóska
1 napja
Csabi a gasztronómia Chuck Norrisa. Egyszer megette a szalvétát és a bors- és sótartót, és nem csak ízlett neki, de jól is lakott vele!Én is, a menzás finomfőzelék pedig azóta is top3 kaja nálam a kocsonya meg a gyros után🤣Én azt hittem nem tudod lejebb tenni a mércét. Sikerült.
eaglesmcnabb
Toca
1 napja
Én azt hittem nem tudod lejebb tenni a mércét. Sikerült.Én is, a menzás finomfőzelék pedig azóta is top3 kaja nálam a kocsonya meg a gyros után🤣azóta is imádom ezeket!Persze, de azért a betűtésztás paradicsomleves meg a grízes tészta örök klasszikusok 😁Nagyobbik fiamnak az volt a kedvence a sulis kaják közül...De amúgy azzal sincs baj, ha a táplálkozási szokások meghaladják a háború utáni generációk sokszor kényszerű megoldásait. Az, hogy a 2000-es évek (sőt, akár napjaink) menzáit még mindig ez kísérti, inkább tragikus, mint nosztalgikus. Sokszor kevesebb ráfordítással egészségesebb és táplálóbb ételeket lehet(ne) prezentálni, ehhez pedig szerintem a szupermenza egy jó csatorna lehet.
warr_b
szaba
warr_b
zavi27
eaglesmcnabb
1 napja
YoungZeeZee
10 000
persze de a kerdes meg mindig az h egeszseges-e vagy probalnak olyat adniNagyobbik fiamnak az volt a kedvence a sulis kaják közül...most oszinten te adnal a gyerekednek ilyet?Nekem ezek kimaradtak, de amúgy melyikkel van bajod a piskótával, a vízzel, vagy a csokiöntettel?😀azert a vizes piskota es a vizzel higitott csokiontet ra nem egy fasza kaja. en soha nem ettem suliban, szerencses voltam. mentem haza es vart a haziSzerintem nem, mert az én időmben is ugyanúgy szarozták az akkori menzát. Szimplán csak válogatósak a gyerekek, meg úgy általánosságban az emberek is. Valamiért a vendéglőkben is rengetegen otthagyják a kaját, pedig ott még direktben fizetnek is érte, és jó esetben ők választják ki, hogy mit ennének. Ráadásul vendéglős kajára még nem is mondhatjuk, hogy ehetetlen, ha az lenne, akkor nem élne meg az étterem...Ismerősöm iskolai konyhán dolgozik, a maradékokból viszi haza a férjének meg a fiának a kaját, azoknak meg többnyire nem kell, mert állításuk szerint szar.Szerencséd volt. Sok helyen nagyon rossz az étel minősége és / vagy ízesítése. De ezért is jó kezdeményezés a svédasztalos ebéd a sulimenzán. Remélhetőleg egyre több helyen lesz majd így megoldva az iskolai étkeztetés.
Tesóm meg tanár, neki a diákok viszik fel a kaját állandóan ebéd után, mert nagy átlagban kb. a felét otthagyják.
Ezen ismeretek tudatában ezek a gyömrői tetvek is kivárhatták volna a sorukat, úgy is maradt volna elég maradék.
Én mondjuk nem értem, a 4+12 év alatt pontosan 0-szor hagytam ott a kaját a menzán, pedig anyámék etettek rendesen, akkor is amikor csórók voltunk. 3 óvodába és 2 iskolába jártam, mindenhol kiváló volt a kaja.
eaglesmcnabb
szaba
Lerágott csont, de még rosszabb, hogy svédasztalnál is csomóan otthagyják. Még a felnőttek is... Négycsillagos szállodában is volt, hogy a mellettem levő asztalnál a kiscsaj kiszedett egy tonna kaját, aztán legalább a felét otthagyta a tányéron, de úgy, hogy azért közben kb. mindenbe belezabált. Számomra ez a legalja. Nem igaz, hogy nem tudják belőni hogy mire van szükségük. És egy 7 éves gyerek még kevésbé tudja. Ettől függetlenül persze tuti jobb lenne egy svédasztalos verzió mint a jelenlegi.
Hozzáteszem, azért nem véletlen hogy manapság egyre több gyerek válogat, és ez a kaja minőségétől is független. Egyre több az elhízott diák, a folyamatosan kalóriatöbbletben levő gyerekek pedig nyilván nem fogják megenni a főtt krumplit meg a finomfőzeléket.
eaglesmcnabb
YoungZeeZee
eaglesmcnabb
nem tudom h manapsag mivan, de anno azert a minoseg nem volt top
YoungZeeZee
warr_b
mondom a mai dolgokat ne mtudom
az emberek is toljak a lidles,aldis dolgokat amik tele vannak szarral, finom finom de hat szemet az egesz.
1 napja
Ez az ízlés furcsa dolog.Általában hét éves ciklusokban változik markánsabban az ízlés.
Az iskolai menzán a sóska volt a kedvencem és utáltam a spenótot. Most pont fordítva van.
Házasság előtt tojást és gombát semmilyen formában nem ettem. Ma a két kedvencem.
Dzsokijuing
1 napja
Én is, a menzás finomfőzelék pedig azóta is top3 kaja nálam a kocsonya meg a gyros után🤣azóta is imádom ezeket!Persze, de azért a betűtésztás paradicsomleves meg a grízes tészta örök klasszikusok 😁Nagyobbik fiamnak az volt a kedvence a sulis kaják közül...De amúgy azzal sincs baj, ha a táplálkozási szokások meghaladják a háború utáni generációk sokszor kényszerű megoldásait. Az, hogy a 2000-es évek (sőt, akár napjaink) menzáit még mindig ez kísérti, inkább tragikus, mint nosztalgikus. Sokszor kevesebb ráfordítással egészségesebb és táplálóbb ételeket lehet(ne) prezentálni, ehhez pedig szerintem a szupermenza egy jó csatorna lehet.
warr_b
szaba
warr_b
zavi27
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
1 napja
Ez az ízlés furcsa dolog.Persze, de azért a betűtésztás paradicsomleves meg a grízes tészta örök klasszikusok 😁Nagyobbik fiamnak az volt a kedvence a sulis kaják közül...De amúgy azzal sincs baj, ha a táplálkozási szokások meghaladják a háború utáni generációk sokszor kényszerű megoldásait. Az, hogy a 2000-es évek (sőt, akár napjaink) menzáit még mindig ez kísérti, inkább tragikus, mint nosztalgikus. Sokszor kevesebb ráfordítással egészségesebb és táplálóbb ételeket lehet(ne) prezentálni, ehhez pedig szerintem a szupermenza egy jó csatorna lehet.
warr_b
szaba
warr_b
Az iskolai menzán a sóska volt a kedvencem és utáltam a spenótot. Most pont fordítva van.
Házasság előtt tojást és gombát semmilyen formában nem ettem. Ma a két kedvencem.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 napja
azóta is imádom ezeket!Persze, de azért a betűtésztás paradicsomleves meg a grízes tészta örök klasszikusok 😁Nagyobbik fiamnak az volt a kedvence a sulis kaják közül...De amúgy azzal sincs baj, ha a táplálkozási szokások meghaladják a háború utáni generációk sokszor kényszerű megoldásait. Az, hogy a 2000-es évek (sőt, akár napjaink) menzáit még mindig ez kísérti, inkább tragikus, mint nosztalgikus. Sokszor kevesebb ráfordítással egészségesebb és táplálóbb ételeket lehet(ne) prezentálni, ehhez pedig szerintem a szupermenza egy jó csatorna lehet.
warr_b
szaba
warr_b
1 napja
Persze, de azért a betűtésztás paradicsomleves meg a grízes tészta örök klasszikusok 😁Nagyobbik fiamnak az volt a kedvence a sulis kaják közül...De amúgy azzal sincs baj, ha a táplálkozási szokások meghaladják a háború utáni generációk sokszor kényszerű megoldásait. Az, hogy a 2000-es évek (sőt, akár napjaink) menzáit még mindig ez kísérti, inkább tragikus, mint nosztalgikus. Sokszor kevesebb ráfordítással egészségesebb és táplálóbb ételeket lehet(ne) prezentálni, ehhez pedig szerintem a szupermenza egy jó csatorna lehet.
warr_b
szaba

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
2 napja
Nagyobbik fiamnak az volt a kedvence a sulis kaják közül...De amúgy azzal sincs baj, ha a táplálkozási szokások meghaladják a háború utáni generációk sokszor kényszerű megoldásait. Az, hogy a 2000-es évek (sőt, akár napjaink) menzáit még mindig ez kísérti, inkább tragikus, mint nosztalgikus. Sokszor kevesebb ráfordítással egészségesebb és táplálóbb ételeket lehet(ne) prezentálni, ehhez pedig szerintem a szupermenza egy jó csatorna lehet.
warr_b
2 napja
dawyd728
4 330
Nálunk anno általánosban minden felsős osztálynak volt havi 1 héten valami iskola körüli feladata. Haverommal mi állandóan a konyhát választottuk. 4 fős asztalokra kis lábasban a tálalás a konyhások feladata volt, a leszedés és az asztal letakarítása volt a miénk. Annyi kaját ettünk, ami belénk fért, mert a legfinomabb kaják esetén is minden 8. meghagyta a saját adagját, mi meg összegyűjtöttük a saját asztalunkra, amit ez a munka után bezabálhattunk. Soha nem volt konkurenciánk, amikor erre lehetett jelentkezni. 😀
Szerkesztette: dawyd728
2 napja
Nagyobbik fiamnak az volt a kedvence a sulis kaják közül...most oszinten te adnal a gyerekednek ilyet?Nekem ezek kimaradtak, de amúgy melyikkel van bajod a piskótával, a vízzel, vagy a csokiöntettel?😀azert a vizes piskota es a vizzel higitott csokiontet ra nem egy fasza kaja. en soha nem ettem suliban, szerencses voltam. mentem haza es vart a haziSzerintem nem, mert az én időmben is ugyanúgy szarozták az akkori menzát. Szimplán csak válogatósak a gyerekek, meg úgy általánosságban az emberek is. Valamiért a vendéglőkben is rengetegen otthagyják a kaját, pedig ott még direktben fizetnek is érte, és jó esetben ők választják ki, hogy mit ennének. Ráadásul vendéglős kajára még nem is mondhatjuk, hogy ehetetlen, ha az lenne, akkor nem élne meg az étterem...Ismerősöm iskolai konyhán dolgozik, a maradékokból viszi haza a férjének meg a fiának a kaját, azoknak meg többnyire nem kell, mert állításuk szerint szar.Szerencséd volt. Sok helyen nagyon rossz az étel minősége és / vagy ízesítése. De ezért is jó kezdeményezés a svédasztalos ebéd a sulimenzán. Remélhetőleg egyre több helyen lesz majd így megoldva az iskolai étkeztetés.
Tesóm meg tanár, neki a diákok viszik fel a kaját állandóan ebéd után, mert nagy átlagban kb. a felét otthagyják.
Ezen ismeretek tudatában ezek a gyömrői tetvek is kivárhatták volna a sorukat, úgy is maradt volna elég maradék.
Én mondjuk nem értem, a 4+12 év alatt pontosan 0-szor hagytam ott a kaját a menzán, pedig anyámék etettek rendesen, akkor is amikor csórók voltunk. 3 óvodába és 2 iskolába jártam, mindenhol kiváló volt a kaja.
eaglesmcnabb
szaba
Lerágott csont, de még rosszabb, hogy svédasztalnál is csomóan otthagyják. Még a felnőttek is... Négycsillagos szállodában is volt, hogy a mellettem levő asztalnál a kiscsaj kiszedett egy tonna kaját, aztán legalább a felét otthagyta a tányéron, de úgy, hogy azért közben kb. mindenbe belezabált. Számomra ez a legalja. Nem igaz, hogy nem tudják belőni hogy mire van szükségük. És egy 7 éves gyerek még kevésbé tudja. Ettől függetlenül persze tuti jobb lenne egy svédasztalos verzió mint a jelenlegi.
Hozzáteszem, azért nem véletlen hogy manapság egyre több gyerek válogat, és ez a kaja minőségétől is független. Egyre több az elhízott diák, a folyamatosan kalóriatöbbletben levő gyerekek pedig nyilván nem fogják megenni a főtt krumplit meg a finomfőzeléket.
eaglesmcnabb
YoungZeeZee
eaglesmcnabb
YoungZeeZee

2 napja
YoungZeeZee
10 000
most oszinten te adnal a gyerekednek ilyet?Nekem ezek kimaradtak, de amúgy melyikkel van bajod a piskótával, a vízzel, vagy a csokiöntettel?😀azert a vizes piskota es a vizzel higitott csokiontet ra nem egy fasza kaja. en soha nem ettem suliban, szerencses voltam. mentem haza es vart a haziSzerintem nem, mert az én időmben is ugyanúgy szarozták az akkori menzát. Szimplán csak válogatósak a gyerekek, meg úgy általánosságban az emberek is. Valamiért a vendéglőkben is rengetegen otthagyják a kaját, pedig ott még direktben fizetnek is érte, és jó esetben ők választják ki, hogy mit ennének. Ráadásul vendéglős kajára még nem is mondhatjuk, hogy ehetetlen, ha az lenne, akkor nem élne meg az étterem...Ismerősöm iskolai konyhán dolgozik, a maradékokból viszi haza a férjének meg a fiának a kaját, azoknak meg többnyire nem kell, mert állításuk szerint szar.Szerencséd volt. Sok helyen nagyon rossz az étel minősége és / vagy ízesítése. De ezért is jó kezdeményezés a svédasztalos ebéd a sulimenzán. Remélhetőleg egyre több helyen lesz majd így megoldva az iskolai étkeztetés.
eaglesmcnabb
szaba
eaglesmcnabb
YoungZeeZee
eaglesmcnabb
2 napja
Nekem ezek kimaradtak, de amúgy melyikkel van bajod a piskótával, a vízzel, vagy a csokiöntettel?😀azert a vizes piskota es a vizzel higitott csokiontet ra nem egy fasza kaja. en soha nem ettem suliban, szerencses voltam. mentem haza es vart a haziSzerintem nem, mert az én időmben is ugyanúgy szarozták az akkori menzát. Szimplán csak válogatósak a gyerekek, meg úgy általánosságban az emberek is. Valamiért a vendéglőkben is rengetegen otthagyják a kaját, pedig ott még direktben fizetnek is érte, és jó esetben ők választják ki, hogy mit ennének. Ráadásul vendéglős kajára még nem is mondhatjuk, hogy ehetetlen, ha az lenne, akkor nem élne meg az étterem...Ismerősöm iskolai konyhán dolgozik, a maradékokból viszi haza a férjének meg a fiának a kaját, azoknak meg többnyire nem kell, mert állításuk szerint szar.Szerencséd volt. Sok helyen nagyon rossz az étel minősége és / vagy ízesítése. De ezért is jó kezdeményezés a svédasztalos ebéd a sulimenzán. Remélhetőleg egyre több helyen lesz majd így megoldva az iskolai étkeztetés.
eaglesmcnabb
szaba
eaglesmcnabb
YoungZeeZee
2 napja
Huhh, mennyi négy-egyest megittam anno kölökkoromban 😀 Azóta se iszok bort mondjuk 😛Általában eljön a pillanat amikor a VBK-ból elhagyod a kólát idővel😀✌️Amúgy azért felnőtt emberként lehet azzal is szembesülni kellene, hogy nem minden ízlik mindenkinek. Sőt, van olyan, aki kimondottan kevés dolgot szeret igazán. Illetve folyamatos változásban van az emberi ízlés is.Így van, én például egyre jobban szeretem a cigánypecsenyét és a steak-et. Meg a sört is 😀
szaba
warr_b
ozibozi

2 napja
Általában eljön a pillanat amikor a VBK-ból elhagyod a kólát idővel😀✌️Amúgy azért felnőtt emberként lehet azzal is szembesülni kellene, hogy nem minden ízlik mindenkinek. Sőt, van olyan, aki kimondottan kevés dolgot szeret igazán. Illetve folyamatos változásban van az emberi ízlés is.Így van, én például egyre jobban szeretem a cigánypecsenyét és a steak-et. Meg a sört is 😀
szaba
warr_b
2 napja
nah, szeretem mutertkerestem, hogy miért került a Gyűlölködjünkbe, de azt hiszem megtaláltam 😀Steaket meghagyom másoknak.lidlbe ungarische wagyu van
kishaszi
muter épp meglátogat hétvégén, szal vettünk 1-1 szelettel és azt csináltam ebédre
hát, kurvajó lett hiába comb meg nyak 😀
Negritis, a vajda
ervinator
havonta-1.5 havonta 2-3 napot még el is viselem 😀
csak azért került ide mert itt reagáltam arra hogy épp steaket csináltam 😀
2 napja
kerestem, hogy miért került a Gyűlölködjünkbe, de azt hiszem megtaláltam 😀Steaket meghagyom másoknak.lidlbe ungarische wagyu van
kishaszi
muter épp meglátogat hétvégén, szal vettünk 1-1 szelettel és azt csináltam ebédre
Negritis, a vajda
"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
2 napja
Barack vagy szilva?azert a vizes piskota es a vizzel higitott csokiontet ra nem egy fasza kaja. en soha nem ettem suliban, szerencses voltam. mentem haza es vart a haziSzerintem nem, mert az én időmben is ugyanúgy szarozták az akkori menzát. Szimplán csak válogatósak a gyerekek, meg úgy általánosságban az emberek is. Valamiért a vendéglőkben is rengetegen otthagyják a kaját, pedig ott még direktben fizetnek is érte, és jó esetben ők választják ki, hogy mit ennének. Ráadásul vendéglős kajára még nem is mondhatjuk, hogy ehetetlen, ha az lenne, akkor nem élne meg az étterem...Ismerősöm iskolai konyhán dolgozik, a maradékokból viszi haza a férjének meg a fiának a kaját, azoknak meg többnyire nem kell, mert állításuk szerint szar.Szerencséd volt. Sok helyen nagyon rossz az étel minősége és / vagy ízesítése. De ezért is jó kezdeményezés a svédasztalos ebéd a sulimenzán. Remélhetőleg egyre több helyen lesz majd így megoldva az iskolai étkeztetés.
eaglesmcnabb
szaba
eaglesmcnabb
YoungZeeZee
2 napja
YoungZeeZee
10 000
azert a vizes piskota es a vizzel higitott csokiontet ra nem egy fasza kaja. en soha nem ettem suliban, szerencses voltam. mentem haza es vart a haziSzerintem nem, mert az én időmben is ugyanúgy szarozták az akkori menzát. Szimplán csak válogatósak a gyerekek, meg úgy általánosságban az emberek is. Valamiért a vendéglőkben is rengetegen otthagyják a kaját, pedig ott még direktben fizetnek is érte, és jó esetben ők választják ki, hogy mit ennének. Ráadásul vendéglős kajára még nem is mondhatjuk, hogy ehetetlen, ha az lenne, akkor nem élne meg az étterem...Ismerősöm iskolai konyhán dolgozik, a maradékokból viszi haza a férjének meg a fiának a kaját, azoknak meg többnyire nem kell, mert állításuk szerint szar.Szerencséd volt. Sok helyen nagyon rossz az étel minősége és / vagy ízesítése. De ezért is jó kezdeményezés a svédasztalos ebéd a sulimenzán. Remélhetőleg egyre több helyen lesz majd így megoldva az iskolai étkeztetés.
eaglesmcnabb
szaba
eaglesmcnabb
2 napja
Nem tudtok idegesíteni. Jövő héten megyünk az esztergomi Csülökbe, a párkányi Platánba - ahol a "pásztor álma" (sztrapacska sült hússal és kolbásszal) valóban egy álom -, valamint a Dömösnél lévő Vadfalóba, ami erdei környezetbe teremtett kulináris mennyország. Ez már biztos.🙂
2 napja
Jó, akkor mondjuk úgy, vannak sokkal jobbak is 😛szarnak semmiképp nem mondanám 😀Amúgy ami magyar szokott lenni a lidlben (faluvégi vagy mi), az szar. De ha van ír cucc, az nem rossz.Steaket meghagyom másoknak.lidlbe ungarische wagyu van
kishaszi
Negritis, a vajda
Mondjuk a tecsóban meg lengyel szokott lenni
warr_b
és nem csinálom elég sokszor hogy annyira extrémet akarjak
ha mégis akkor megyek olyan helyre ahol adnak faszát 😀
Negritis, a vajda
Btw a legjobb steak-et Amszterdamban ettem a Toro Dorado-ban (davemayer lehet ismeri), és szerencsére céges bulika volt 😀