Gyűlölködjünk
36 feliratkozó
több mint 13 éve
Dub
1 019
Szerintem ide nem érdemes nyugati példákat hozni, ez Magyarország. Itt szerintem sokan belebuknának (főleg ahol kerthelyiség sincsen), vagy inkább bevállalnák a bírságot ha jobban menő helyről van szó, vagy valami olyasmi megoldást választanának, amit Sobri is írt. Ha kizavarják őket a kocsma elé dohányozni, az sem érdemi megoldás, mert akkor meg az utcán arra járókat zavarhatja a füst. A kulturáltabb helyek többségében szerintem mai is meg van ez a probléma oldva olyan szinten, hogy már nem kifejezetten zavaró a nem dohányosoknak. Ha pedig egy "késdobálóba" megy be az ember, akkor nem nagyon meglepő, ha adott esetben "vágni" lehet a füstöt.
több mint 13 éve
Nem egészségileg zavar, hiszen eleve úgy tervezem, hogy amikor meghalok, nem leszek egészséges. Úgy azért szarabb lenne.Én 16 éves koromtól megszoktam, hogy minden füstös, össze van cigizve, ez nem is érdekel.te Sobri, mi monjuk egy bekapott slukk, egy 40 éves ikaruszhoz vagy a levélégetéshez képest?sutianap
Én azt rühellem, amikor megyek az utcán -belvárosban lakom, mindenhova gyalog megyek, szeretek sétálni, egészséges is, át is gondolom közben az ügyintéznivalót- szóval megyek az utcán, az elöttem menő kiöklend magából egy baszom adag füstöt, ami kivédhetetlenül vágodik a képembe. Igazából nincs kire haragudni ezügyben, de nekem ez a formája az, melyként zavar a bagózás.
Kocsma, baráti társaság, barátok, ismerősök hidegen hagy.Sobri Jóska
Az zavar, hogy ami kijött az emberből, az csapódik az arcomba.
Azt se szeretem, ha valaki 20 centiről az arcomba liheg.
Levélégetéssel a Nagykörúton kevéssel találkozom, Ikarussal szintúgy. De a felvetés teljesen jogos, elismerem, csak tőlem távoli.
több mint 13 éve
Én 16 éves koromtól megszoktam, hogy minden füstös, össze van cigizve, ez nem is érdekel.te Sobri, mi monjuk egy bekapott slukk, egy 40 éves ikaruszhoz vagy a levélégetéshez képest?
Én azt rühellem, amikor megyek az utcán -belvárosban lakom, mindenhova gyalog megyek, szeretek sétálni, egészséges is, át is gondolom közben az ügyintéznivalót- szóval megyek az utcán, az elöttem menő kiöklend magából egy baszom adag füstöt, ami kivédhetetlenül vágodik a képembe. Igazából nincs kire haragudni ezügyben, de nekem ez a formája az, melyként zavar a bagózás.
Kocsma, baráti társaság, barátok, ismerősök hidegen hagy.Sobri Jóska
Apropón nem tuggya valaki megmondani a levélégetős népszokás értelmét? pluss a levélgyűjtését is biggyessze mán oda! Danksz
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
én szeretnék látni egyetlen zárójelentést amiben az szerepel, hogy PASSZÍV dohányzás miatt halt meg valaki.
több mint 13 éve
Hozzátenném, hogy a húdenagyon kényesorrúak között elég sok olyan van, aki előadja, hogy mennyire hihetetlenül zavarja a cigifüst, és megérzi azt is ha két hónappal korábban cigizés volt, aztán az egész igazából arról szól, hogy tudja, hogy olyan helyen van, ahol dohányos él / szórakozik, stb... és igazából nem is érzi, csak játsza az agyát. Elég sokszor találkoztam ilyennel...Mondom én is 7 évig dohányoztam, napi 2, bulikon 3-4 doboz is elment. 😊
Egyébként meg számomra hiteltelen a pl. hamburgert magába tömő, azt pl. sörrel leöblítő, testmozgást semennyit nem végző embertől a "jajjazegészségem" szöveg...
Azt m
egértem, hogy a szaga zavar nagyon sok embert. Engem is zavar, pedig dohányzok. A füstje is zavar, ha a pofámba fújják/szemembe megy. Az intelligensebbje pl. ezt úgy oldja meg, hogy vagy nem cigizik olyanok között, akiket zavar, illetve nem fújja mások arcába a füstöt, stb... Aki pedig ezeket leszarja, az valószínű, ha úgy kezelik mint valami vírust, és kizárják pl. a kocsma elé, akkor méginkább köcsög lesz az arra járókkal.
végül pedig: Oké, a kocsmák nem dőlnek be, mert a cigi helyett többet isznak. Akkor hol is az egészség óriási védelme? Vagy a pia tán nem durván egészségkárosító?fetomy
Ettől függetlenül most az utóbbi időben zavar a füst, főleg a szememet szokta irritálni.
Mondjuk az én baráti társaságom legalább figyel rá, hogy ne a szemembe, meg felém fújják a füstöt, mert tudják, hogy zavar.
És alapból abban sem lennék biztos, hogy cigi helyett többet innának az emberek nálunk. Főleg a fiatalok, ők inkább kivonulnak az utcára cigivel és a boltban megvett piával. És a kisebb kocsmák igenis bebuknának.
több mint 13 éve
Én 16 éves koromtól megszoktam, hogy minden füstös, össze van cigizve, ez nem is érdekel.Én azt rühellem, amikor megyek az utcán -belvárosban lakom, mindenhova gyalog megyek, szeretek sétálni, egészséges is, át is gondolom közben az ügyintéznivalót- szóval megyek az utcán, az elöttem menő kiöklend magából egy baszom adag füstöt, ami kivédhetetlenül vágodik a képembe. Igazából nincs kire haragudni ezügyben, de nekem ez a formája az, melyként zavar a bagózás.
Kocsma, baráti társaság, barátok, ismerősök hidegen hagy.
több mint 13 éve
Hozzátenném, hogy a húdenagyon kényesorrúak között elég sok olyan van, aki előadja, hogy mennyire hihetetlenül zavarja a cigifüst, és megérzi azt is ha két hónappal korábban cigizés volt, aztán az egész igazából arról szól, hogy tudja, hogy olyan helyen van, ahol dohányos él / szórakozik, stb... és igazából nem is érzi, csak játsza az agyát. Elég sokszor találkoztam ilyennel...Egyébként meg számomra hiteltelen a pl. hamburgert magába tömő, azt pl. sörrel leöblítő, testmozgást semennyit nem végző embertől a "jajjazegészségem" szöveg...
Azt m
egértem, hogy a szaga zavar nagyon sok embert. Engem is zavar, pedig dohányzok. A füstje is zavar, ha a pofámba fújják/szemembe megy. Az intelligensebbje pl. ezt úgy oldja meg, hogy vagy nem cigizik olyanok között, akiket zavar, illetve nem fújja mások arcába a füstöt, stb... Aki pedig ezeket leszarja, az valószínű, ha úgy kezelik mint valami vírust, és kizárják pl. a kocsma elé, akkor méginkább köcsög lesz az arra járókkal.
végül pedig: Oké, a kocsmák nem dőlnek be, mert a cigi helyett többet isznak. Akkor hol is az egészség óriási védelme? Vagy a pia tán nem durván egészségkárosító?
több mint 13 éve
Előre mondom, én sem dohányzom. De amit manapság művelnek a dohányosokkal, az már a boszorkányüldözés kategóriájába tartozik. Szerintem. Kíváncsi lennék, vajon mennyien sikítanának a személyiségi jogaikra hivatkozva, ha betiltanák a piálást. Vagy az autóvezetést. Az sem kevésbé káros mások egészségére. A szmogriadók nem a dohányosok miatt vannak ugye...
több mint 13 éve
tehát béke-szeretet van. Elfogadás, tolerancia. Nincs buzizás, niggerezés, cigányozás. Csak a kibaszott szemét tróger dohányosok!most komolyan nem lehet végetvetni a másik ember basztatásának, mert az sokkal komolyabb egészségkárosodást okoz.
megoldási javaslataimat úgyhívják, mint belmagasság, elszívás, levegőcsere - én voltam olyan étteremben, ahol majd ötszázan voltak, abból mongyuk négyszáz dohányzott és az én kényesorrú feleségem sem érezte meg a füstöt. Igaz az igen feljett közel-keleten volt, ahun nem lehet garázsokban szeszt árulni. 😀
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
Mivel Magyarországról beszélünk, majd lesz egy apró tábla a kocsma ajtaja felett, hogy "Zártkörű rendezvény", és mindenki bekaphatja.Nem tudom innen a fórumról ismeri e valaki a volt fradista focista, Szőke Pista Volánklubját, a József utcában? Egy engedély nélküli, mondhatni illegális kocsma, a bejáratnál ki van írva, hogy "Zártkörű klub, belépés csak tagságival". Namost akit ismer Pista bá', az bemehet. Ha idegen érkezik, akkor jön a kérdés, Van e tagságija? Ha azt mondja, hogy nincs, akkor ugyebár nem tud bemenni, de akkor se ha azt mondja, hogy van, mert soha, egy tagságit se adtak ki, így az olyan dumák, hogy van, de otthonhagytam, eleve esélytelenek.
Szóval hozhatnak akármilyen rendeletet a dohányosok ellen, az Magyarországon teljesen betarhatatlan.
A kiskapuk, okosságok, ügyeskedések országa vagyunk.
több mint 13 éve
Függő embert észérvekkel meggyőzni nem lehet. Teljesen mindegy mittől függ. Aki a cigitől, annak rögtön személyiségi jogainak csorbítása jut eszébe a cigi betiltásáról. Az a baj, hogy ki van fordulva ez a világ. A cigarettás sérelmezi, hogy nem gyújthat rá, pedig erre csak annak van joga aki mellett úgy gyújtanak rá, hogy ő azt nem akarja. Nem akarok itt papolni arról, hogy mennyire egészségtelen a cigi. Hiszen minden dohányos, fagypont feletti IQ-val tudja jól ezt. És ezért borzasztó, hogy ennek ellenére verik a tam-tamot, hogy ne csorbítsák jogaikat, miközben mások egészségét rombolják. "Oldják meg a dohányos-nem dohányos vendégek elkülönítését" írta itt vki. Na ez a legszebb rész, amikor megkérdezik tőlem, dohányzó vagy nem dohányzó helyre akarok ülni, és miután megmondom akkor a terem bal oldala "nem" dohányzó (ami azt takarja, hogy ott csak passzívan dohányoznak). Meg kellene érteni, hogy a nem dohányosok sokszor azért nem mennek be mert a büdös cigivel tele a tökük. Így ők ezért negatív diszkriminációban részesülnek. Aki cigizni akar bármely nem dohányzó kocsmából ki tud majd menni és ott bagzani, tehát ezzel őket messze nem éri annyi diszkrimináció. Kocsmák nem fognak behalni (soha, bármit hoznak szabályozásban) 2010 novemberében voltam utoljára Angliában. Üres kocsmát nem nagyon láttam, viszont 4. 5.-ben találtam helyet ahova be tudtam menni.Na a szentmise véget ért menjetek békével 😀
(korábban cigiztem, de 9 éve nem gyújtottam rá, és most már ott tartok hogy gyűlölöm, ha a környezetemben dohányoznak és büdös cigiszagú leszek)
"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 13 éve
Nagyon sok "kiskocsma" bele fog bukni. Előszeretettel hozzák példának az Ír pubokat, hogy ott milyen jól bevált. Francokat. Ott is behaltak a kisebbek. Nálunk még rosszabb lesz a helyzet. Ausztriában voltam olyan kávézóban, ahol ketten dohányoztak mellettem, és a füstnek még csak a szagát sem éreztem nemhogy a szememet csípje. Megoldották az elszívást. Pénz kérdése volt az egész. Ami ugye nálunk nincs.
több mint 13 éve
Olvastam valahol egy tanulmányt, hogy külföldön pl. ahol bevezették a füstmentes kocsmákat, nemhogy csökkent volna a forgalom, hanem nőtt. Több olyan ember tért be, aki korábban a nagy füst és a bűz miatt kerülte a helyet. Ráadásul a felmérés szerint azon emberek fogyasztása is nőt, akik korábban dohányoztak. A betiltott dohányzás helyett ugyanis többet ittak.
több mint 13 éve
Vagy viszünk laptopot és webkamerán még látjuk is a másik társaságot.Ilyen formán ha tehetem és van rá lehetőség, nem 8 láncdohányos mellé ülnék be, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül.StezNa, hát de akkor meg van oldva, hiszen akkor ezek szerint most sem egy helyre mentek, és telefonon tartjátok akapcsolatot 😛fetomy
Remek piálás lenne. 😀
több mint 13 éve
Ilyen formán ha tehetem és van rá lehetőség, nem 8 láncdohányos mellé ülnék be, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül.StezNa, hát de akkor meg van oldva, hiszen akkor ezek szerint most sem egy helyre mentek, és telefonon tartjátok akapcsolatot 😛
több mint 13 éve
Jó, hát ez egy lehetőség.Nemtom, de szerintem Dub arról egyáltalán nem szólt, hogy aki nem dohányos, azt kitiltják a dohányos helyekről 😊 Szóval ha a fél társaság nem bagózik, a másik meg igen, és feltételezem együttes sörözésnél már rég megszokták a dolgot, akkor bemennek ők is a dohányosokkal a dohányos helyre 😊fetomySzerintem kicsit túl van lihegve ez a dohányzás dolog. Annyi minden másba is bele lehet halni. Remélem ezt a nemdohányzós dolgot nem vezetik ebben a formában be, nehogy már egy sör mellé ne tudjon az ember sehol egy cigit elszívni. Valami olyasmi megoldás kéne, hogy legyenek dohányos és nem dohányos helyek, dohányos helyre ugyis csak a bagósok mennének be. Ennyi erővel az alkoholt is be lehetne tiltani nyilvános helyeken. Bár abból lehet, forradalom lenne. 😊DubÉs ha én elmegyek egy 15 fős baráti társasággal, amiből 8 ember dohányzik, akkor majd a társaság egyik fele megy dohányzóba, másik a nem dohányzóba? 😊
Majd telefonon tartjuk a kapcsolatot addig isStez
De én például nem igazán kedvelem, amikor a pofámba fújják a füstöt és mióta nem dohányzom, a szememet is irritálja a sok-sok füst. Ilyen formán ha tehetem és van rá lehetőség, nem 8 láncdohányos mellé ülnék be, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Azt gondoltam amúgy, hogy nem lennének kitiltva a nem dohányzók a dohányos helyről, nem is emiatt kérdeztem. 😊
De mondjuk ha korrekten meg tudnák oldani ezt a dohányzó, nem dohányzó hely témát, akkor még el is fogadnám, csak igazából ez sosem fog megtörténni úgy komolyabban. Ráadásul kíváncsi vagyok, hány kocsma bukna bele abba, ha nem lehet bent dohányozni.
több mint 13 éve
Nemtom, de szerintem Dub arról egyáltalán nem szólt, hogy aki nem dohányos, azt kitiltják a dohányos helyekről 😊 Szóval ha a fél társaság nem bagózik, a másik meg igen, és feltételezem együttes sörözésnél már rég megszokták a dolgot, akkor bemennek ők is a dohányosokkal a dohányos helyre 😊Szerintem kicsit túl van lihegve ez a dohányzás dolog. Annyi minden másba is bele lehet halni. Remélem ezt a nemdohányzós dolgot nem vezetik ebben a formában be, nehogy már egy sör mellé ne tudjon az ember sehol egy cigit elszívni. Valami olyasmi megoldás kéne, hogy legyenek dohányos és nem dohányos helyek, dohányos helyre ugyis csak a bagósok mennének be. Ennyi erővel az alkoholt is be lehetne tiltani nyilvános helyeken. Bár abból lehet, forradalom lenne. 😊DubÉs ha én elmegyek egy 15 fős baráti társasággal, amiből 8 ember dohányzik, akkor majd a társaság egyik fele megy dohányzóba, másik a nem dohányzóba? 😊
Majd telefonon tartjuk a kapcsolatot addig isStez
több mint 13 éve
Szerintem kicsit túl van lihegve ez a dohányzás dolog. Annyi minden másba is bele lehet halni. Remélem ezt a nemdohányzós dolgot nem vezetik ebben a formában be, nehogy már egy sör mellé ne tudjon az ember sehol egy cigit elszívni. Valami olyasmi megoldás kéne, hogy legyenek dohányos és nem dohányos helyek, dohányos helyre ugyis csak a bagósok mennének be. Ennyi erővel az alkoholt is be lehetne tiltani nyilvános helyeken. Bár abból lehet, forradalom lenne. 😊DubÉs ha én elmegyek egy 15 fős baráti társasággal, amiből 8 ember dohányzik, akkor majd a társaság egyik fele megy dohányzóba, másik a nem dohányzóba? 😊
Majd telefonon tartjuk a kapcsolatot addig is
több mint 13 éve
Ebből is az lesz. És akkor jelentős adó bevételtől esik el az ország. Nem véletlenül hátráltak meg megint. Az adóhivatal ugyanis jóval nagyobb kieső bevételt számolt ki, mint az "okos" képviselő urak.Szerintem kicsit túl van lihegve ez a dohányzás dolog. Annyi minden másba is bele lehet halni. Remélem ezt a nemdohányzós dolgot nem vezetik ebben a formában be, nehogy már egy sör mellé ne tudjon az ember sehol egy cigit elszívni. Valami olyasmi megoldás kéne, hogy legyenek dohányos és nem dohányos helyek, dohányos helyre ugyis csak a bagósok mennének be. Ennyi erővel az alkoholt is be lehetne tiltani nyilvános helyeken. Bár abból lehet, forradalom lenne. 😊DubErre már volt példa.
Nem forradalom lett, hanem kurva nagy illegális biznisz.Sobri Jóska
több mint 13 éve
Szerintem kicsit túl van lihegve ez a dohányzás dolog. Annyi minden másba is bele lehet halni. Remélem ezt a nemdohányzós dolgot nem vezetik ebben a formában be, nehogy már egy sör mellé ne tudjon az ember sehol egy cigit elszívni. Valami olyasmi megoldás kéne, hogy legyenek dohányos és nem dohányos helyek, dohányos helyre ugyis csak a bagósok mennének be. Ennyi erővel az alkoholt is be lehetne tiltani nyilvános helyeken. Bár abból lehet, forradalom lenne. 😊DubErre már volt példa.
Nem forradalom lett, hanem kurva nagy illegális biznisz.
több mint 13 éve
Dub
1 019
Szerintem kicsit túl van lihegve ez a dohányzás dolog. Annyi minden másba is bele lehet halni. Remélem ezt a nemdohányzós dolgot nem vezetik ebben a formában be, nehogy már egy sör mellé ne tudjon az ember sehol egy cigit elszívni. Valami olyasmi megoldás kéne, hogy legyenek dohányos és nem dohányos helyek, dohányos helyre ugyis csak a bagósok mennének be. Ennyi erővel az alkoholt is be lehetne tiltani nyilvános helyeken. Bár abból lehet, forradalom lenne. 😊
több mint 13 éve
Én 2x szoktam le egyik napról a másikra, mindenféle tapasz és egyéb segédeszköz nélkül. Szerintem csak így lehet. Az első 8 hónapig tartott, a második kb. 6 éve tart.Ezt komolyra véve is, tanúsíthatom. Apám egyik pillanatról a másikra leszokott, pedig 30 éve cigizett.15-16 évesen kőkemény voltam és bagzottam elég sokat de benőtt a fejem lágya, 4 éve egy slukk cigit se szívtam, hálisten nem sikerült rászokni, szokták mondani hogy aki dohányzott az minidg érez egy kis késztetést de nálam semmi ilyen nincs.JayBMeg szokták mondani hogy a cigiről való leszokás a világ legkönnyebb dolga. Nekem már 23x sikerült 😀Hanni
Igaz, a doki segített neki egy tüdőmegnagyobbodásos diagnózissal. 😊Mikey
több mint 13 éve
Fateroknak könnyebben megy.Ezt komolyra véve is, tanúsíthatom. Apám egyik pillanatról a másikra leszokott, pedig 30 éve cigizett.15-16 évesen kőkemény voltam és bagzottam elég sokat de benőtt a fejem lágya, 4 éve egy slukk cigit se szívtam, hálisten nem sikerült rászokni, szokták mondani hogy aki dohányzott az minidg érez egy kis késztetést de nálam semmi ilyen nincs.JayBMeg szokták mondani hogy a cigiről való leszokás a világ legkönnyebb dolga. Nekem már 23x sikerült 😀Hanni
Igaz, a doki segített neki egy tüdőmegnagyobbodásos diagnózissal. 😊Mikey
Az enyém is tolta a napi 2 dobozt, 30 éven keresztül, majd egyik nap azt mondta, ő nem gyújt rá többet, mert undorító, és azóta, 19 éve egy szálat se.
több mint 13 éve
Mikey
18 756
Ezt komolyra véve is, tanúsíthatom. Apám egyik pillanatról a másikra leszokott, pedig 30 éve cigizett.15-16 évesen kőkemény voltam és bagzottam elég sokat de benőtt a fejem lágya, 4 éve egy slukk cigit se szívtam, hálisten nem sikerült rászokni, szokták mondani hogy aki dohányzott az minidg érez egy kis késztetést de nálam semmi ilyen nincs.JayBMeg szokták mondani hogy a cigiről való leszokás a világ legkönnyebb dolga. Nekem már 23x sikerült 😀Hanni
Igaz, a doki segített neki egy tüdőmegnagyobbodásos diagnózissal. 😊