Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 11 éve
szaba Los Angeles Chargers 12 259
A fegyver ugyanis egy eszköz. Nem több. Nem egy misztikus valami, ami őrültet csinál amúgy normális emberekből. Ráadásul egy elég egyszerű működésű eszköz, aminek a biztonságos kezelése sokkal könnyebben elsajátítható, mint pl egy nagymotoré.Jan
Szép és jó, hogy te így látod. De hidd el, sok ember nem csak így látná a fegyvert.
több mint 11 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 540 — Steelers fan
Jan
szaba
Jan
Pont ezért is mondom, hogy a társadalom egy jó része nem tudható mennyire lenne alkalmas és érett arra, hogy fegyverrel a kezébe józan döntést tudjon hozni. Nem így lett szocializálva a magyar ember. De ez már kezd pszichológia és szociológia kérdéskörébe csúszni, szóval álljuk meg. 😊szaba
semennyire. Addig amíg egyenruhában masíroznak pl. a jobbik gyűlésén, addig ne adjunk fegyvert az emberek kezébe.Amadeus91
Az empátia hiánya nem érdem. 😊

Az, hogy a te személyes biztonságodat nem fenyegeti veszély, és ezért nincs szükséged ilyesmire, ez világos. De tudod, rajtad kívül még sokan élnek az országban, és jópáran olyan körülmények közt, hogy nekik szükségük lenne legálisan tartható, hatékony önvédelmi eszközre.

Az, hogy ilyen határozottan kijelented, hogy "a társadalom jó része" semennyire nem lenne alkalmas megfelelő döntést hozni, számomra csak azt mutatja, hogy nagyon keveset tudsz ezeknek a dolgoknak a gyakorlati részéről.

A fegyver ugyanis egy eszköz. Nem több. Nem egy misztikus valami, ami őrültet csinál amúgy normális emberekből. Ráadásul egy elég egyszerű működésű eszköz, aminek a biztonságos kezelése sokkal könnyebben elsajátítható, mint pl egy nagymotoré.
több mint 11 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 100 — #NoStress
adjunk fegyvert olyan emberek kezébe, akik nyíltan felvállalják, hogy a társadalom egy másik csoportját legszívesebben kitakarítanák az országból és, hogy egyébként szarnak bele - finoman szólva - az általad felhozott demokráciába?.....Adjunk a cigány kezébe is lőfegyvert, aztán mehet a catfight?....nem szabad az emberek kezébe lőfegyvert adni, mert abból az lesz, hogy az egyik ideggyenge kezében elsül. Amadeus91
Ennyi erővel akár figyelhetnél is.
Nem értem a cezaromániádat, hogy te adsz bárkinek is bármit a kezébe.
Nem kell senkinek a kezébe semmit se adni.
A lehetőséget kell biztosítani, hogy mindenki megvédhesse magát.
Ezzel nem ad senki, pláne nem te, se jobbikosnak, se cégvezetőnek, se bűnözőnek semmit se a kezébe.
Egyébként ahogy Tony is írta, az a szituáció, ha van lehetőség valamire legálisan, még nem jelenti azt, hogy kötelező.
Fejszét is vehetsz, mégse veszel, ahogy a Mein Kampf-ot is kiadták magyarul, mégse ostromolja a sikerlisták tetejét.
A tiltás soha nem old meg semmit, és az engedélyezés még nem jelent kötelezettséget, hogy amit lehet, azt mindenkinek kell is.

több mint 11 éve
Gildo 21
Azt tisztázzuk az ügyeletes vagy a diszpécser szólt be? Mert mikor felhívod a segély hívót akkor nem egy hivatásos veszi fel egyszerre. Először egy sima elvileg képzett ember veszi fel a telefon aki miután elmondtad a bánatod kapcsolja az illetékes szerv megyei ügyeletét aki küldi a végrehajtó állományt.
A példa amit felhoztam nem mentségnek szántam de ha az az egy járőr épp küldésben van teszem azt ép intézkedik valahol akkor bizony várni kell amíg ott végez és csak akkor tud indulni. Ez van sajnos.
Tegyük fel meg csapod a BTK-ban benne van a "jogos védelem" fogalma ami elvileg meg ált volna csak az a kérdés nem szedték volna elő a kisebbségi témát.

Az, hogy mit mond és miért a belügyminiszter úr azt tőle kell megkérdezned elhiheted, hogy mi akik bentről látjuk a rendszert tisztában vagyunk azzal, hogy mi folyik az országban.
több mint 11 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Helló mindenkinek egy ideje nem írtam de most megint úgy érzem hogy meg kell magyaráznom néhány dolgot.
(....)
apeszos a történeted szomorú és nem akarok felmenteni senkit de leírok pár dolgot ami talán más nézőpontba helyez néhány dolgot. Az első amit feljebb már leírtam a bérezés. A második fontos dolog a létszám. A kapitányság ahol dolgozom egy kb 70-75 ezres város ahol van két járőr pár amiből az egyik gyalogos és ha fogda van akkor ők őrzik a delikvenst tehát valójában van egy mert a gyalogostól nem várhatjuk el, hogy a belvárosból bárhova odaérjen időben. Lehet most jönni a 4500 vagy menyi új rendőrrel akiknek a nagyja piros sapkás akik nem feltétlen vannak a közterületen, akik pedig nem oda kerülnek azoknak a 60 %-a két éven belül leszerel mert elkerül pestre vagy otthonától távol és hát minimálbérből nehéz fizetni egy albérletet és valamit az asztalra is tenni.
(....)
Gildo
Hidd el, én teljes mértékben megértem a rendőrök nehéz helyzetét. De valahogy nem tudok erre gondolni, mikor éppen "lekaszabolom a fél emeletet" felkiáltással trappolnak felfelé. Mint ahogy azt sem értem miért kell a diszpécsernek beszólnia? Tegyük fel, nem mennek el, megcsapom a legközelebbit. Ebben a helyzetben nem nagyon fogom mérlegelni hová és mekkorát ütök. És így lesz a támadóból áldozat, belőlem meg gyanúsított. A törvény szigora lesújt. Rám is. Kifogásnak jó, de vigasznak kevés, hogy nincs elég rendőr és alul is vannak fizetve. De akkor miért mondja a kedves belügyminiszter úr, hogy minden rendben van?
több mint 11 éve
Tony New Orleans Saints Notre Dame Fighting Irish 885 — 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
Az önvédelemhez csak annyit tennék hozzá, hogy én személy szerint a középutat tartanám reálisnak. Tehát fegyvert ne vehessen akárki az jó úgy ahogy most van, viszont az egyéb önvédelmi eszközök beszerzését és tartását lehetne könnyíteni.Gildo
Kezdésnek szerintem jó lenne, ha a szerelt lőszeres gumilövedékes fegyvereket nem kezelnék egy szinten az éles fegyverekkel. Ezek a gumilövedékesek jól használhatók szélben és rendeltetésszerűen használva, emberélet kioltására elsődleges célból nem alkalmasak. Amikor ezekkel megvan a tapasztalat, lehetne gondolkodni tovább, de első lépésként a gumilövedékes pisztolyok (és lakásvédelemre puskák) legalizálása lenne a legcélravezetőbb.
több mint 11 éve
Gildo 21
Helló mindenkinek egy ideje nem írtam de most megint úgy érzem hogy meg kell magyaráznom néhány dolgot.

Berger90 lassan 5 éve tagja vagyok ennek az "undorító, korrupt bűnszervezetnek" de még nem találkoztam egy olyan kollégával sem akire eme jelző igaz lenne. Nem állítom, hogy nincs is ilyen, de egy valamit jó ha tudsz ma Magyarországon a kezdő járőr minimálbért kap, anyit keres mint egy egyszerű eladó és nem ugyan annyi felelőség van a vállán. Nem tudom honnan vannak az információid de a rendőrségtől egy bizonyos szint felett már nem rúgják ki az embereket csak kap egy kis megrovást és áthelyezik PL.:  vaci-naplo.hu/2014/02/ittasan-vezeto-rendor-tabornok-all-a-birosag-ele/.

apeszos a történeted szomorú és nem akarok felmenteni senkit de leírok pár dolgot ami talán más nézőpontba helyez néhány dolgot. Az első amit feljebb már leírtam a bérezés. A második fontos dolog a létszám. A kapitányság ahol dolgozom egy kb 70-75 ezres város ahol van két járőr pár amiből az egyik gyalogos és ha fogda van akkor ők őrzik a delikvenst tehát valójában van egy mert a gyalogostól nem várhatjuk el, hogy a belvárosból bárhova odaérjen időben. Lehet most jönni a 4500 vagy menyi új rendőrrel akiknek a nagyja piros sapkás akik nem feltétlen vannak a közterületen, akik pedig nem oda kerülnek azoknak a 60 %-a két éven belül leszerel mert elkerül pestre vagy otthonától távol és hát minimálbérből nehéz fizetni egy albérletet és valamit az asztalra is tenni.

Az önvédelemhez csak annyit tennék hozzá, hogy én személy szerint a középutat tartanám reálisnak. Tehát fegyvert ne vehessen akárki az jó úgy ahogy most van, viszont az egyéb önvédelmi eszközök beszerzését és tartását lehetne könnyíteni.
több mint 11 éve
Tony New Orleans Saints Notre Dame Fighting Irish 885 — 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
Na újból felteszem a kérdést, csak most több időm van megfogalmazni. Miért gondolják azt néhányan, hogyha elérhetővé válnak az éles önvédelmi fegyverek a civilek számára, akkor onnantól minden utcasarkon osztogatni fogják az éles fegyvereket az arra járóknak?
Ma is van pszichológiai teszt, leellenőrzik, hogy büntetett előéletű-e valaki (ezt még gázpisztolynál is megteszik), fegyverismereti és helyes kezelési vizsgát kell tenni. Mégis honnan jön a gondolat, hogy ezeket eltörlik és azok, akik ma szamuráj kardot hordanak, azok legális önvédelmi lőfegyvert fognak? Vagy az, hogy minden ideggyengének felírják receptre az éles fegyvert a nyugtató mellé, nem foglalkozva a pszichológiai tesztek eredményével?

KIEG.: Ja és a legfontosabb kérdés, miből lesz mindenkinek rettentően alsó hangon 250 000 - 500 000 forintja ( és innen még tovább felfelé) arra, hogy legális éles lőfegyverhez jusson? Ugyanis felmerülnek olyan költségek mint az eljárási illeték + adattovábbítási kérelem + orvosi alkalmassági + pszichológiai alkalmassági + fegyverismereti tanfolyam + fegyverismereti és kezelési vizsga + előírásoknak megfelelő páncélszekrény + ennek rögzítésének az esetleges díja + a fegyver ára + a tok + a tisztításhoz/karbantartáshoz szükséges eszközök + lőszer.
Na ezeknek a költségeknek a fedezetét honnan szedi elő az ideggyenge és a "szamurájkardos" és hogyan viszi végbe sikeresen a procedúrát? 😊
több mint 11 éve
Gogo New England Patriots Army Black Knights 2 428 — Tuskó Hopkins
Egy demokratikus berendezkedésű államban élünk, ahol minden állami szervnek megvan a maga feladata. A rendvédelmi szervnek a rend fenntartása. Amadeus91
Önmagában ez nem érv semmi mellett és nem indok semmire. Nagy-Britannia és az USA is demokratikus berendezkedésű állam, a megfelelő (rendvédelmi) szervekkel, mégis a fegyvertartás tekintetében körülbelül a két ellentétes pólus a két ország.Gogo
vártam ki hozza fel Amerikát, amely gyökeresen más jogi kultúra. Amadeus91
vagy olyan elméleti fejtegetések, hogy melyik államberendezkedés kezeli racionális, felnőtt emberként a polgárait a demokrácia és a diktatúra közül.Gogo
miért, szerinted melyik?Amadeus91
Gondolom költői kérdés volt.
| És mielőtt elkezdenéd a modern demokráciák álságos voltát ecsetelni, olvasd el még egyszer azt az utolsó mondatot, amire reagáltál. Általában átgondolom, mielőtt elküldenék valamit és abba a mondatba sem véletlenül került bele az "elméleti fejtegetés" szókapcsolat. |

I swung a saber and I was a young Hussar

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 11 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 500
Egy demokratikus berendezkedésű államban élünk, ahol minden állami szervnek megvan a maga feladata. A rendvédelmi szervnek a rend fenntartása. Amadeus91
Önmagában ez nem érv semmi mellett és nem indok semmire. Nagy-Britannia és az USA is demokratikus berendezkedésű állam, a megfelelő (rendvédelmi) szervekkel, mégis a fegyvertartás tekintetében körülbelül a két ellentétes pólus a két ország.Gogo
vagy olyan elméleti fejtegetések, hogy melyik államberendezkedés kezeli racionális, felnőtt emberként a polgárait a demokrácia és a diktatúra közül.Gogo
miért, szerinted melyik?
több mint 11 éve
Legyen Amerika (USA) helyett Ausztria, Norvégia vagy mondjuk Szlovákia, nem az ország neve a lényeg. (Nem is az, hogy megint fikázhass egyet, bár számítottam rá, hogy nem hagyod ki.)
A félkövérrel kiemelt két mondatod egyszerűen nem indoka az önvédelmi fegyvertartás korlátozásának. (Ami nem azt jelenti, hogy ne lenne jogod ezt gondolni célszerűnek és emellett érvelni.)
És akkor még szóba sem került, hogy mit mutatnak a történelmi példák diktatúra és fegyvertartás viszonyáról; vagy olyan elméleti fejtegetések, hogy melyik államberendezkedés kezeli racionális, felnőtt emberként a polgárait a demokrácia és a diktatúra közül.

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 11 éve
kaszo Atlanta Falcons 3 168 — Falcons fan
Oké, mondj egy megoldást. apeszos
gatyába kell rázni a rendőrséget. Amadeus91
jó hát úgy mondod, mintha ez rajtunk múlna, ennyi erővel elég lett volna ha azt írod, hogy te sem tudsz. ilyen nagy bölcsességeket szerintem egyedül is ki tudunk találni, kár hogy nem azt írtad, hogy integrálni kell őket a társadalomba, hogy ne fordulhassanak elő ilyen helyzetek, mint amit leírt apeszos 😊kaszo
kiket kéne integrálni? A bűnözőket? Vagy cigányozni akarsz megint egyet 😊Amadeus91
felőlem aztán cigányozhatunk is ha attól megnyugszik a kis lelked, de mivel korábban egy "nemhiábaszületett"-ről és kisbarátairól volt szó, nyilván róluk beszéltem.

vagy szerinted ez a normális, társadalmilag elvárt viselkedési forma, amit előadtak?
több mint 11 éve
jó hát úgy mondod, mintha ez rajtunk múlna, ennyi erővel elég lett volna ha azt írod, hogy te sem tudsz. ilyen nagy bölcsességeket szerintem egyedül is ki tudunk találni, kár hogy nem azt írtad, hogy integrálni kell őket a társadalomba, hogy ne fordulhassanak elő ilyen helyzetek, mint amit leírt apeszos 😊kaszo
kiket kéne integrálni? A bűnözőket? Vagy cigányozni akarsz megint egyet? 😊
több mint 11 éve
jó hát úgy mondod, mintha ez rajtunk múlna, ennyi erővel elég lett volna ha azt írod, hogy te sem tudsz. ilyen nagy bölcsességeket szerintem egyedül is ki tudunk találni, kár hogy nem azt írtad, hogy integrálni kell őket a társadalomba, hogy ne fordulhassanak elő ilyen helyzetek, mint amit leírt apeszos 😊
több mint 11 éve
vártam ki hozza fel Amerikát, amely gyökeresen más jogi kultúra. Itt Magyarországon nem is ezzel van a gond. Egyszerűen sok az indulat, a felgyülemlett düh; szar az élet, sok a cigány, zsidók, kevés a pénz, politika, nincs munka stb... és nagyon nincs szelep amin le lehetne vezetni. Menj ki az utcára, nézd meg az emberek arcát, minden második ember full ideg és még azt sem mondhatom, hogy nincs meg az okuk rá. Már nincs olyan ünnep, esemény, bármi, aminél fogva ne ugranának az emberek egymás torkának, akár az utcán, akár a családi ebéd közben (ebben tövig van a komplett politikai elit). Na most ebben a helyzetben az lenne az i-re a pont, ha az emberek lőfegyvert kapnának a kezükbe. Jöhettek nekem itt a "cigánybűnözéssel", meg a rendőrség inkompetenciájával, de nagyon nem szeretnék olyan helyen járni-kelni, ahol 10 millió (* hatás kedvéért túloztam) idegileg kikészült ember rohangál csőre töltött fegyverrel a kezében. Mert előbb-utóbb úgy is az lenne a vége, hogy valamelyik félresiklott életpályával bíró polgártársunk kezében elsül a fegyver.

erre akkor sem az a megoldás, hogy a másik oldalon az ugyanilyen agyatlanok (és képzetlenek..) kezébe is lőfegyvert adunk.
őszintén, ha mind a négyetek kezébe lett volna lőfegyver (mindezt legálisan), mi lett volna a vége? Call of Duty?Amadeus91
gatyába kell rázni a rendőrséget. (kurva egyszerűnek tűnik így leírva tudom, de jobbat én sem tudok)
több mint 11 éve
erre akkor sem az a megoldás, hogy a másik oldalon az ugyanilyen agyatlanok (és képzetlenek..) kezébe is lőfegyvert adunk.
őszintén, ha mind a négyetek kezébe lett volna lőfegyver (mindezt legálisan), mi lett volna a vége? Call of Duty?Amadeus91
Oké, mondj egy megoldást. Persze ha túlélem azt a nem kis időt amíg a zsaruk kiérnek. Húzzam meg magam? Ha rám törik az ajtót nem csak én, hanem a családom is a kárát látja. Várjam meg a zsarukat? Evidens lenne, csakhogy a támadók ezt nem szeretnék kivárni. Szálljak szembe velük? Engem vegzálnak, mert az ugye önbíráskodás, nem beszélve a népes famíliáról. Mégis hogyan véd meg a törvény, ha minden oldalról csak áldozat leszek? Akkor inkább Call of Duty, ott nem biztos, hogy én leszek elkerülhetetlenül áldozat. Illetve nem csak én...
több mint 11 éve
Önmagában ez nem érv semmi mellett és nem indok semmire. Nagy-Britannia és az USA is demokratikus berendezkedésű állam, a megfelelő (rendvédelmi) szervekkel, mégis a fegyvertartás tekintetében körülbelül a két ellentétes pólus a két ország.

több mint 11 éve
szaba Los Angeles Chargers 12 259
fegyvertartás témából kiindulva, kis pszichológia és szociológia és máris itt a jobbik. Durva.gamerkr
Durva, de sajnos teret nyertek a párt hatására ordas eszmék, amik erőszakot sem nélkülöznek. Na mindegy, ne folytassuk, mert ez már politika is lenne.
több mint 11 éve
most már kíváncsi vagyok, szerinted mi lett volna a legjobb megoldás a fent leírt helyzetre?
több mint 11 éve
gamerkr Green Bay Packers 11 767 — The sharif don't like it - welcome to the casbah club
.Jan
Mondjuk a fegyverrel meg az a baj, hogy rengeteg emberből nem normális reakciót váltana ki az, ha fegyverre lenne. (Persze ez is hipotézis, de legalább annyira helytálló, mint a tiéd.) szaba
Mo.-n a fegyver-kérdés is (mint sok egyéb) kicsit más mint Európa többi részén.Jan
Pont ezért is mondom, hogy a társadalom egy jó része nem tudható mennyire lenne alkalmas és érett arra, hogy fegyverrel a kezébe józan döntést tudjon hozni. Nem így lett szocializálva a magyar ember. De ez már kezd pszichológia és szociológia kérdéskörébe csúszni, szóval álljuk meg. 😊szaba
semennyire. Addig amíg egyenruhában masíroznak pl. a jobbik gyűlésén, addig ne adjunk fegyvert az emberek kezébe.Amadeus91
fegyvertartás témából kiindulva, kis pszichológia és szociológia és máris itt a jobbik. Durva.

több mint 11 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 968
Maradjon ez csak a rendvédelmi szervek privilégiuma.Amadeus91
Röhög a vakbelem. A rendőrség egy undorító, korrupt bűnszervezet gyakorlatilag a rendszerváltás óta. Bejött a Nyugat, begyűrűzött a korrupció. Azokat pedig, akik mondjuk a belső elhárításban tennének valamit ellene, úgy rúgják ki a testülettől, hogy az első hóval esnek vissza.

Igenis tessék egyszerűsíteni a jogot az önvédelmi fegyvertartáshoz. Lehetetlen állapot, ami most van.berger90
tessék már kérem elvonatkoztatni az aktuálpolitikától. Egy demokratikus berendezkedésű államban élünk, ahol minden állami szervnek megvan a maga feladata. A rendvédelmi szervnek a rend fenntartása.
Azt hiszed, hogy majd te leszel itt a Dredd bíró aztán oszthatod az igazságot mi? 😊 Hajrá, lesz még rajtad kívül pár ugyanilyen önjelölt igazságosztó, aztán lehet más erősebben tudja a maga igazságát érvényre juttatni, akár veled szemben is. Mondjuk egy 90 kilós "kancigány", aki szintén élhet az általad oly kegyesen adott jogával és bemegy majd a boltba, s leakaszt - ahogy Sobri felvázolta itten - egy 9 mm-st, mert ahhoz szottyan kedve, pénze meg joga ugyebár adott lesz neki is majd. Persze ez esetben ti fogtok a leghangosabban nyivákolni, hogy hol van a Polizei és miért lehet a cigány kezében lőfegyver.Amadeus91
Ki kellene szakítani a burkot magad körül. Amit leírtál az jelenleg is így van. A kancigány bemegy és megveszi. De nem csak ő. Akinek olyan célja van - akárcsak nagyzolásból is - hozzá fog jutni minden tiltás ellenére. Rendvédelmi szervek? Elmondok egy történetet. A házunk előtt hajnali egykor üvölteni kezdett egy nemhiábaszületett, mert valamelyik kocsmában elhagyta a tesóját. Fél órát ajvékolt, mire ketten kiszóltunk, hogy jó volna csendesebben keresgélni, és esetleg máshol. Megfenyegetett, hogy eltöri az állkapcsomat. Mondtam, hogy oké, csak várjon amíg lemegyek. Nem várta meg, felkiabált, hogy elmegy "szerszámért". Öt perc alatt visszajött három haverral és egy szamuráj karddal. Berúgták a lépcsőház ajtaját és üvöltve keresni kezdték az emeletet, ahonnét a "magyar paraszt" ki merészelt szólni. A szomszéd hívta a zsarukat, három perc kicsengés után az ügyeletes válasza az volt, hogy túl sok karate filmet néz a szomszéd. De azért küld egy kocsit. 15 perc várakozás után visszahívta a szomszédot a diszpécser, hogy melyik utcába is kell menni. Addigra egy emelettel alattunk már nem elégedtek meg a handabandázással, készültek betörögetni az ajtókat. Leghátsó szobában asszony, kisgyerek. Fele sem tréfa, felfogtam az ajándékba kapott baseball ütőt, és kimentem. Mondtam, hogy az elsőt aki feljön a lépcsőn agyonütöm, ki kezdi? Erre némi erőfitogtatás után elhúztak. Nem mértem az időt, mert a seggemen is a levegőt próbáltam venni, de kb 20 perc múlva értek ki a zsaruk. Akkor is az volt a legfőbb gondjuk, hogy honnan van nekem olyan ütőm? És akarok-e feljelentést tenni? Nem akartam, de a szomszéd igen, és az alattam lakók is. Ennek két és fél hónapja, de azóta sem történt semmi. A zsaruk a légvonalban 3 km-re levő örsről több mint fél óra alatt értek ki, addig az egész lépcsőházat lemészárolhatták volna. Szóval ennyit arról, hogy ki véd meg...apeszos
én, ha szamurájkarddal támad a családomra, beleeresztem a tárat a gecibe. de nyugi, ez nem etnikai ellentét, mert akkor is ezt csinálnám, ha öltönyös fehér bőrű juppik vagy szórakozásból embereket verő 16 éves kis pöcsök teszik ugyanezt. az nem normális, hogy ne lehessen védekezni.

Mindig jövőre
több mint 11 éve
Röhög a vakbelem. A rendőrség egy undorító, korrupt bűnszervezet gyakorlatilag a rendszerváltás óta. Bejött a Nyugat, begyűrűzött a korrupció. Azokat pedig, akik mondjuk a belső elhárításban tennének valamit ellene, úgy rúgják ki a testülettől, hogy az első hóval esnek vissza.

Igenis tessék egyszerűsíteni a jogot az önvédelmi fegyvertartáshoz. Lehetetlen állapot, ami most van.berger90
tessék már kérem elvonatkoztatni az aktuálpolitikától. Egy demokratikus berendezkedésű államban élünk, ahol minden állami szervnek megvan a maga feladata. A rendvédelmi szervnek a rend fenntartása.
Azt hiszed, hogy majd te leszel itt a Dredd bíró aztán oszthatod az igazságot mi? 😊 Hajrá, lesz még rajtad kívül pár ugyanilyen önjelölt igazságosztó, aztán lehet más erősebben tudja a maga igazságát érvényre juttatni, akár veled szemben is. Mondjuk egy 90 kilós "kancigány", aki szintén élhet az általad oly kegyesen adott jogával és bemegy majd a boltba, s leakaszt - ahogy Sobri felvázolta itten - egy 9 mm-st, mert ahhoz szottyan kedve, pénze meg joga ugyebár adott lesz neki is majd. Persze ez esetben ti fogtok a leghangosabban nyivákolni, hogy hol van a Polizei és miért lehet a cigány kezében lőfegyver.Amadeus91
Ki kellene szakítani a burkot magad körül. Amit leírtál az jelenleg is így van. A kancigány bemegy és megveszi. De nem csak ő. Akinek olyan célja van - akárcsak nagyzolásból is - hozzá fog jutni minden tiltás ellenére. Rendvédelmi szervek? Elmondok egy történetet. A házunk előtt hajnali egykor üvölteni kezdett egy nemhiábaszületett, mert valamelyik kocsmában elhagyta a tesóját. Fél órát ajvékolt, mire ketten kiszóltunk, hogy jó volna csendesebben keresgélni, és esetleg máshol. Megfenyegetett, hogy eltöri az állkapcsomat. Mondtam, hogy oké, csak várjon amíg lemegyek. Nem várta meg, felkiabált, hogy elmegy "szerszámért". Öt perc alatt visszajött három haverral és egy szamuráj karddal. Berúgták a lépcsőház ajtaját és üvöltve keresni kezdték az emeletet, ahonnét a "magyar paraszt" ki merészelt szólni. A szomszéd hívta a zsarukat, három perc kicsengés után az ügyeletes válasza az volt, hogy túl sok karate filmet néz a szomszéd. De azért küld egy kocsit. 15 perc várakozás után visszahívta a szomszédot a diszpécser, hogy melyik utcába is kell menni. Addigra egy emelettel alattunk már nem elégedtek meg a handabandázással, készültek betörögetni az ajtókat. Leghátsó szobában asszony, kisgyerek. Fele sem tréfa, felfogtam az ajándékba kapott baseball ütőt, és kimentem. Mondtam, hogy az elsőt aki feljön a lépcsőn agyonütöm, ki kezdi? Erre némi erőfitogtatás után elhúztak. Nem mértem az időt, mert a seggemen is a levegőt próbáltam venni, de kb 20 perc múlva értek ki a zsaruk. Akkor is az volt a legfőbb gondjuk, hogy honnan van nekem olyan ütőm? És akarok-e feljelentést tenni? Nem akartam, de a szomszéd igen, és az alattam lakók is. Ennek két és fél hónapja, de azóta sem történt semmi. A zsaruk a légvonalban 3 km-re levő örsről több mint fél óra alatt értek ki, addig az egész lépcsőházat lemészárolhatták volna. Szóval ennyit arról, hogy ki véd meg...apeszos
őszintén, ha mind a négyetek kezébe lett volna lőfegyver (mindezt legálisan), mi lett volna a vége? Call of Duty?
több mint 11 éve

Ki kellene szakítani a burkot magad körül. Amit leírtál az jelenleg is így van. A kancigány bemegy és megveszi. De nem csak ő. Akinek olyan célja van - akárcsak nagyzolásból is - hozzá fog jutni minden tiltás ellenére. Rendvédelmi szervek? Elmondok egy történetet. A házunk előtt hajnali egykor üvölteni kezdett egy nemhiábaszületett, mert valamelyik kocsmában elhagyta a tesóját. Fél órát ajvékolt, mire ketten kiszóltunk, hogy jó volna csendesebben keresgélni, és esetleg máshol. Megfenyegetett, hogy eltöri az állkapcsomat. Mondtam, hogy oké, csak várjon amíg lemegyek. Nem várta meg, felkiabált, hogy elmegy "szerszámért". Öt perc alatt visszajött három haverral és egy szamuráj karddal. Berúgták a lépcsőház ajtaját és üvöltve keresni kezdték az emeletet, ahonnét a "magyar paraszt" ki merészelt szólni. A szomszéd hívta a zsarukat, három perc kicsengés után az ügyeletes válasza az volt, hogy túl sok karate filmet néz a szomszéd. De azért küld egy kocsit. 15 perc várakozás után visszahívta a szomszédot a diszpécser, hogy melyik utcába is kell menni. Addigra egy emelettel alattunk már nem elégedtek meg a handabandázással, készültek betörögetni az ajtókat. Leghátsó szobában asszony, kisgyerek. Fele sem tréfa, felfogtam az ajándékba kapott baseball ütőt, és kimentem. Mondtam, hogy az elsőt aki feljön a lépcsőn agyonütöm, ki kezdi? Erre némi erőfitogtatás után elhúztak. Nem mértem az időt, mert a seggemen is a levegőt próbáltam venni, de kb 20 perc múlva értek ki a zsaruk. Akkor is az volt a legfőbb gondjuk, hogy honnan van nekem olyan ütőm? És akarok-e feljelentést tenni? Nem akartam, de a szomszéd igen, és az alattam lakók is. Ennek két és fél hónapja, de azóta sem történt semmi. A zsaruk a légvonalban 3 km-re levő örsről több mint fél óra alatt értek ki, addig az egész lépcsőházat lemészárolhatták volna. Szóval ennyit arról, hogy ki véd meg...
több mint 11 éve

Azt hiszed, hogy majd te leszel itt a Dredd bíró aztán oszthatod az igazságot mi? 😊 Hajrá, lesz még rajtad kívül pár ugyanilyen önjelölt igazságosztó, aztán lehet más erősebben tudja a maga igazságát érvényre juttatni, akár veled szemben is. Mondjuk egy 90 kilós "kancigány", aki szintén élhet az általad oly kegyesen adott jogával és bemegy majd a boltba, s leakaszt - ahogy Sobri felvázolta itten - egy 9 mm-st, mert ahhoz szottyan kedve, pénze meg joga ugyebár adott lesz neki is majd. Persze ez esetben ti fogtok a leghangosabban nyivákolni, hogy hol van a Polizei és miért lehet a cigány kezében lőfegyver.
több mint 11 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 968

Igenis tessék egyszerűsíteni a jogot az önvédelmi fegyvertartáshoz. Lehetetlen állapot, ami most van.

Mindig jövőre