Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 11 éve
Jakehomer Carolina Panthers Kentucky Wildcats 22 664 — Panthers fan
Viccet félre téve az emberek soha nem voltak ennyire védtelenek, mint most.Tony
Mire alapozod? Valójában éppen a fordítottja az igaz, sosem voltunk annyira védve, mint manapság.

Sobri, hagyjuk már ezt a szemhunyást a dolgok felett. Nézzük meg egy börtön etnikai változatosságát... JayB
Amerikában ugyanez a helyzet a feketékkel. Ott mondjuk sokkal rosszabb a helyzet rasszizmus terén, mint Európában, nem véletlenül annyira PC-k, amitől mi falra mászunk. Ez mindegy is, végül is csak azt akartam mondani, hogy a börtön etnikai változatossága szociális kérdés, és mint ilyen, igencsak irreveláns Sobri okfejtésével kapcsolatban, ami nagyon helyesen mindössze arra világított rá, hogy a bűnözésnek nincs köze a származáshoz.

Tepper takarodj!
több mint 11 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci
Sobri!
Nagymuterom háza évek óta eladó Borsodban, Sajókazán, nem akarsz egy olcsó nyaralót venni?
Jó szomszédság, "békés", "dolgos" rejtett erőforrások.
Úgy veszem észre, te nagyon szereted őket.
Szerintem jól kijönnétek egymással.😀
több mint 11 éve
JéBé Green Bay Packers 7 882
Jay, azt kell mondanom sajnos, hogy a barátnődék még elég olcsón megúszták a dolgot.
Lehetett volna sokkal rosszabb is.laccoo74
Tudom, de így is vérlázító.

Sobri, hagyjuk már ezt a szemhunyást a dolgok felett. Nézzük meg egy börtön etnikai változatosságát... Egyébként ha magyarok csinálták volna ugyanilyen idegállapotban lennék, de mit ad isten, megint csak nem magyarok hanem cigányok voltak. Esküszöm nem vagyok rasszista, de azért nyissuk már ki a szemünket.
több mint 11 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 100 — #NoStress
Ja, például nagyanyám testvérét 45-ben a saját házukban erőszakolta meg 3 orosz katona.
A faterom 67-ben a cseheknél volt hadgyakorlaton, és belekötött két csehszlovák, majd jól helyben is hagyták, minden ok nélkül. Vagy ha volt is rá okuk, akkor sose derül ki, mert csehszlovákul ordibáltak.
Jómagam 85-ben az NDK-ban voltam valami óriási táborban, és először elvette az egyensapkámat 1 német nagyfiú, majd késöbb összevitáztam 2 magyarral sráccal, és azok meg fellöktek.
99-ben, mikor Nizzában volunk, a kocsinkat feltörte egy francia.
2001-ben Amszterdamban, a piros lámpás negyedben rámtámadt két holland, bár feketék voltak, szóval lehet surinameiak voltak.
Rá pár évre egy házibuliban ok nélkül belénkkötött pár spanyol srác, és megütöttek.
A húgomat New Yorkban, egy volt barátnőmet Bécsben rabolták ki, amerikaiak, osztrákok.
És ezek csak a szűk környezetemet ért attrocitások.
Ha tágítom a kört, és a barátaim történeteit is beleveszem, akkor ért már durva kellemetlenség norvégtól, szerbtől, ukrántól, angoltól, nigériaitól, olasztól barátomat, és horváttól, szlováktól, romántól, ausztráltól, izraelitől, szíriaitól, egyiptomitól, mexikóitól attrocitás ismerősömet.
És persze töménytelen mennyiségű magyarországi magyartól.
Kibaszott dolog ez a nemzetesdi, atomot kéne robbantani mindenhol...

több mint 11 éve
Tony New Orleans Saints Notre Dame Fighting Irish 885 — 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
Jay, azt kell mondanom sajnos, hogy a barátnődék még elég olcsón megúszták a dolgot.
Lehetett volna sokkal rosszabb is.laccoo74
Ennek ellenére lefogadom, hogy fel sem merül bennük gázspray vásárlás, hogy pofán lehessen fújni a delikvenseket.
(Aki szerint nem ér semmit, annak fel tudok ajánlani egy human tesztet. 😀 )

Viccet félre téve az emberek soha nem voltak ennyire védtelenek, mint most. Hiú ábránd magad a rendőrség védelmére bízni (ha másért nem is, mire odaérnek már rég vége a bajnak), ha te nem véded meg magad (legális eszközökkel), akkor senki nem fog.
több mint 11 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci
Lehetett volna sokkal rosszabb is.
több mint 11 éve
JéBé Green Bay Packers 7 882
Tegnap este barátnőmék szülinapozni voltak a városban, Keletinél két cigány cigit kért tőlük, nem adtak erre LEKÖPTÉK majd kiröhögték barátnőmet... Bármilyen párttal is szimpatizálok, bárki kezében is lesz a megoldás takarodjon el francba onnan ha szemet huny ezek felett a szarháziak felett!!! Nem a gazdasági helyzet, nem a fizetések, ők üldöznek el innen ha elüldöznek! 😕
több mint 11 éve
hétszilvafás adam8 Houston Texans 2 647
Lehet, hogy a gyalogosra értette az elbambulást. 😊adam8
mondjuk, ha én elbambulok a zebrán és lelépek, a vezetőnek meg el kell valamerre rántania a kormányt, majd kiköt a kirakatban, akkor lehet, hogy nem fogják nekem megköszönni.Amadeus91
én a zebra előtti elbambulásra gondoltam, azért ahhoz ahhoz nagyon sok ész kell, hogy valaki a zebrára lépve bambuljon 😀

több mint 11 éve
Ettemlevest Chicago Bears 1 134 — Bears fan
Mondjuk szerintem simán lehetne valami hasonlót oktatni általános iskolában. Nem arra gondolok, hogy 8 évig végig tanulják, de egyik tárgy keretén belül fél évig kéthetente egy óra bele is férhet.Asbee
+1
Valami alapvető alkotmányos ismeretek. Ergo nemcsak jogaink, de kötelezettségeink is vannak.

touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 11 éve
Asbee New York Giants California Golden Bears 6 771 — OL- és Afrika szakértő
Mondjuk szerintem simán lehetne valami hasonlót oktatni általános iskolában. Nem arra gondolok, hogy 8 évig végig tanulják, de egyik tárgy keretén belül fél évig kéthetente egy óra bele is férhet.

Magyar Giants Blog a Facebookon és a Twitteren is! 2018-as FA TRACKER
több mint 11 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 253 — Cowboys fan
viszont azt is mondják, hogy úttestre körültekintés nélkül még zebrán sem tanácsos (nem is feltétlenül szabályos) lelépnislowmotion
Nem tanácsos viszont ha már nagyon KRESZ tanoncok akarunk lenni, neked minden körülmények között, úgy kell odamenned a zebrához, hogy megtudj állni. Ha nem belátható a zebra akkor kurva lassan, hogy ha kiugrik se legyen para és a többi... Mondjuk ez szerintem egy nagyobb városban nem mindig kivitelezhető, de a szabály ez.
Toca
igen, ez valóban így vagyon megírva a szent könyvben, és az autóst el is meszelik, de a gyalogost ugyanúgy elővehetnék, merthogy van az a híres tétel, mely szerint ha szabálytalankodsz, akkor nem hivatkozhatsz arra, hogy a másik is szabálytalan volt. csak hát ha már szanaszét törték, akkor nem fognak vele még emiatt is faszkodni.slowmotion
A gyalogosnak nem kell vizsgát tenni abból, hogy ő gyalogos.
Nem kell ismernie a KRESZ-t, ő amolyan amatőr résztvevője a közlekedésnek.
Tehát lehet teljesen hülye.
Ez az egyik nagy különbség.
A másik, hogy teljesen védtelen.Sobri Jóska
teljesen védtelen >>> legalább a saját érdekében figyelhetne
nem kell ismernie a KRESZ-t >>> tehát ha én gyalogosként meggondolatlan cselekszem, és elbasz egy autós, akkor hivatkozhatok én is arra, hogy gyalogos vagyok, tehát lehetek teljesen hülye - noha van jogosítványom, tehát ismerem a KRESZ-t?

van egy másik ordas közhely is, hogy a szabály nem ismerete nem mentesít a betartása alól.
(ugye most nyilván nem fogom megkeresni, hogy rendelkezik-e bármilyen jogszabály a gyalogos közlekedés mikéntjéről, mivel már ismerem a másik oldalt, tehát ha mást nem, az öngyilkosjelölt (egyébként szabálytalan) gyalogosokra is figyelek, mert semmi kedvem összekanalazni valakit a kocsi alól vagy lesúrolni a szürkeállományát a szélvédőmről.)

persze amíg nem teszik kötelezővé közlekedési alapismeretek elsajátítását legalább iskolai szinten, addig teljesen felesleges elvárni, hogy legalább megnézze azt olyan, aki nem akar jogosítványt csinálni. ami meg megint csak azért vicces, mert kerékpárhoz nem kell jogosítvány, aztán mégis ők szvsz a legveszélyeztetettebb közlekedők (gyalogossal szemben is eshetnek rosszul, másik járművel szemben meg szinte esélyük sincs)
több mint 11 éve
Ettemlevest Chicago Bears 1 134 — Bears fan
Nem mindenért sz autóvezető ám a gyökér, a gyalogosok is lehajtott fejjel, zenét hallgatva/telefonálva lépkednek le a járdáról, főleg zebrán mert az van a köztudatban, hogy ott aztán akármi van elsőbbsege van...ami igaz is, de azért legalább szétnézni illene, mert vannak helyzetek amikor baszhatja az elsőbbseget...a meg rosszabb állatfajta a biciklis, reven fingjuk nincsen mit ìr elő rájuk a kresz, ők mennek mint a világtalan mindenhol mindenhogy mert az nekik úgy a jó. komolyan azt is kresz vizsgához kötnem h biciklizhessen sz ember ha autó utakat használ...peach
A legnagyobb baj tényleg a fülhallgatós-nem-érdekel-a-környezetem típusú emberek. Mert ha már nem figyeli, hogy mi történik a környezetében legalább meghallaná. Én elég sokat szoktam biciklizni, túrázgatni. Egyszer nem használnám, mert idegesítene, hogy nem hallom ha közeledik mögöttem egy autó például.

touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 11 éve
peach Atlanta Falcons 15 789 — a new hope (again)
Nem mindenért sz autóvezető ám a gyökér, a gyalogosok is lehajtott fejjel, zenét hallgatva/telefonálva lépkednek le a járdáról, főleg zebrán mert az van a köztudatban, hogy ott aztán akármi van elsőbbsege van...ami igaz is, de azért legalább szétnézni illene, mert vannak helyzetek amikor baszhatja az elsőbbseget...a meg rosszabb állatfajta a biciklis, reven fingjuk nincsen mit ìr elő rájuk a kresz, ők mennek mint a világtalan mindenhol mindenhogy mert az nekik úgy a jó. komolyan azt is kresz vizsgához kötnem h biciklizhessen sz ember ha autó utakat használ...

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 11 éve
Tony New Orleans Saints Notre Dame Fighting Irish 885 — 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
Azért oké, hogy vannak nehezen látható helyek, de nem minden gyalogátkelőhely nő ki egy dzsungelből. Hacsak nincs csőlátása valakinek, az csak látja van ott valaki. Egy részeg nem szokott nyílegyenesen, hipersebességben futni, hogy ne lehetne észrevenni.
Meg azért ne csináljunk már csak az autósból áldozatot, persze autósként mindig a gyalogos a köcsög, csak én 10 hónapig láttam, hogyan csapnak el jól belátható helyen is embereket és nem kellett részegen "direkt" leugrani ehhez.

Induljunk ki abból, hogy van egy szabály, amiben nem az van rögzítve, hogy a gyalogos várja, míg 50-el áthajtasz a zebrán. Persze nem vagy hibás, ha egy biciklis 30-al kizúg eléd, vagy ha egy bokor mögül kiszalad egy kisgyerek. De azért egy 160-180 centis téblábolót, vagy várakozót csak nem nehéz észrevenni, ha betartjuk a szabályt nem?
több mint 11 éve
pgabtb Philadelphia Eagles 10 222 — Eagles fan
Sőt, akár seggrészeg is lehet, akkor is Te leszel a hibás ha elütöd a zebrán ha direkt kiugrik eléd 😊 (hacsak nem bizonyítja valaki a szándékosságát, de ez azért nehézkes 😊 )

GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
több mint 11 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 100 — #NoStress
viszont azt is mondják, hogy úttestre körültekintés nélkül még zebrán sem tanácsos (nem is feltétlenül szabályos) lelépnislowmotion
Nem tanácsos viszont ha már nagyon KRESZ tanoncok akarunk lenni, neked minden körülmények között, úgy kell odamenned a zebrához, hogy megtudj állni. Ha nem belátható a zebra akkor kurva lassan, hogy ha kiugrik se legyen para és a többi... Mondjuk ez szerintem egy nagyobb városban nem mindig kivitelezhető, de a szabály ez.
Toca
igen, ez valóban így vagyon megírva a szent könyvben, és az autóst el is meszelik, de a gyalogost ugyanúgy elővehetnék, merthogy van az a híres tétel, mely szerint ha szabálytalankodsz, akkor nem hivatkozhatsz arra, hogy a másik is szabálytalan volt. csak hát ha már szanaszét törték, akkor nem fognak vele még emiatt is faszkodni.slowmotion
A gyalogosnak nem kell vizsgát tenni abból, hogy ő gyalogos.
Nem kell ismernie a KRESZ-t, ő amolyan amatőr résztvevője a közlekedésnek.
Tehát lehet teljesen hülye.
Ez az egyik nagy különbség.
A másik, hogy teljesen védtelen.

több mint 11 éve
Toca
igen, ez valóban így vagyon megírva a szent könyvben, és az autóst el is meszelik, de a gyalogost ugyanúgy elővehetnék, merthogy van az a híres tétel, mely szerint ha szabálytalankodsz, akkor nem hivatkozhatsz arra, hogy a másik is szabálytalan volt. csak hát ha már szanaszét törték, akkor nem fognak vele még emiatt is faszkodni.
több mint 11 éve
Toca Minnesota Vikings 20 272 — Vikings fan
Tegyen meg egy pár órát Rómába vagy Párizsban átértékeli majd a magyar közlekedést (pozitívan).
Amúgy meg sok a hülye van tudjuk. A zebrás szitut még meg is értem, de hogy valaki el sebambulhasson ?😀 Lassan kezdunk atesni a tuloldalra neha.Toca
el lehet bambulni, persze. de ezzel hiába magyarázod meg, ha kivasalod valakinek a 10-12 éves gyerekét a zebrán. akkor lehet, hogy az apja esetleg el akarja majd törni a nyakad, az anyja kikaparni a szemeidet, és én akkor teljes mértékben nekik fogok igazat adni.slowmotion
Én csak a Suzukis mondatodra reagáltam, úgy gondoltam, attól hogy satuzott egyet nem ölt meg még 78 embert...

Hát mondjuk a jelenlegi kressz szerint akkor sem szabadna hogy félre kelljen rántani a a kormányt ha Te elbambulva lelépsz, ugyanis alapból elsőbbséged van 😊 Tehát nem Te vagy a hibás, mondjuk ha felkennek a falra akkor ez nem vigasz.
Viszont ha én Budapest belvárosában elbambulok vezetés közben és halálra gázolok valakit az megint más kategória.Rataxes

Mondjuk a bicikli úton közlekedőket én is arcba lépném. A kedvencem a batyin. Van egy 40 m -es gyalogos sáv, de ő a keskeny biciklis sávon legelteti a borját...
több mint 11 éve
A barmok gyalogosan, autóban ülve és biciklisként is barmok maradnak. Jogsi híján gyalogosan, ritkán biciklivel közlekedek, de nem egyszer akartam hozzábaszni a cangámat egy gyökérhez, aki szintén tekert. Vagy gyalogosként pofán verni gyalogostársam, amikor kézen fogva, bambulva sétálnak a bicikliúton, vagy gyerekkel együtt rohan át az úttesten. Viszont kúrva anyáztam már autóban, utasként ülve a sok faszra, aki az indexet sem ismeri és azt hiszi csak ő van az úton.

Én úgy vallom, magának köszönheti ha elütik az a biciklis, aki lendületből teker át a lámpa nélküli (vagy piros lámpát mutató) zebrán, az a gyalogos, aki piroson vagy úttesten szalad keresztül. Viszont szintúgy magának köszönheti az autós, aki fejre áll, mert nem tartja be a sebességhatárt és kőkemény büntetést érdemel az, aki meg nem adott elsőbbség miatt elüt egy gyalogost, a zebrán (itt most nem arra értem, aki elé úgy lépnek le, hogy már nem tud megállni).

Van egy szabály, ami rögzíti hogyan kell megközelíteni a gyalogos átkelőhelyet, ennek kellene mérvadónak lennie és nem annak, hogy mi a tanácsos. Persze olyat kivédeni nem lehet, hogy felügyelet nélkül hagyott kisgyerek, hirtelen kiszalad az úttestre. De a tipikus egyik sávban megállnak, a másikban elbasznak című történetnél kőkeményen kellene büntetni.
több mint 11 éve
Hát mondjuk a jelenlegi kressz szerint akkor sem szabadna hogy félre kelljen rántani a a kormányt ha Te elbambulva lelépsz, ugyanis alapból elsőbbséged van 😊 Tehát nem Te vagy a hibás, mondjuk ha felkennek a falra akkor ez nem vigasz.
Viszont ha én Budapest belvárosában elbambulok vezetés közben és halálra gázolok valakit az megint más kategória.Rataxes
viszont azt is mondják, hogy úttestre körültekintés nélkül még zebrán sem tanácsos (nem is feltétlenül szabályos) lelépni
több mint 11 éve
Viszont ha én Budapest belvárosában elbambulok vezetés közben és halálra gázolok valakit az megint más kategória.

több mint 11 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 500
Lehet, hogy a gyalogosra értette az elbambulást. 😊adam8
mondjuk, ha én elbambulok a zebrán és lelépek, a vezetőnek meg el kell valamerre rántania a kormányt, majd kiköt a kirakatban, akkor lehet, hogy nem fogják nekem megköszönni.
több mint 11 éve
hétszilvafás adam8 Houston Texans 2 647
Lehet, hogy a gyalogosra értette az elbambulást. 😊

több mint 11 éve
Hát ja, a vezetés nem éppen az az elbambulós tevékenység 😊

több mint 11 éve
Tegyen meg egy pár órát Rómába vagy Párizsban átértékeli majd a magyar közlekedést (pozitívan).
Amúgy meg sok a hülye van tudjuk. A zebrás szitut még meg is értem, de hogy valaki el sebambulhasson ?😀 Lassan kezdunk atesni a tuloldalra neha.Toca
el lehet bambulni, persze. de ezzel hiába magyarázod meg, ha kivasalod valakinek a 10-12 éves gyerekét a zebrán. akkor lehet, hogy az apja esetleg el akarja majd törni a nyakad, az anyja kikaparni a szemeidet, és én akkor teljes mértékben nekik fogok igazat adni.