Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 11 éve
Erről a fegyverkezésről az jut eszembe, mikor általános iskolában délután fociedzésen tanár behívott minket öltözőbe, hogy valakinél vipera van, aztán mikor megláttuk kiderült, hogy az csak biciklipumpa...😀
több mint 11 éve
Ez csak hipotézis. Nem lehetsz abban biztos, hogy engem inzultálna bárki is.Ezek szerint akkor nekem sikerült 25 év alatt úgy járnom-kelnem az ország megannyi helyén, hogy kivételesen szerencsés esetnek mondhatom magam. Ugyanis belém soha nem kóstolt senki, még csak verbális formában sem.szabaTudok neked mondani kapásból 3-4 olyan helyet itt a dél-dunántúlon, ahol semmi provokatívat nem kell tenned, csak átlagos tempóban elsétálsz, és garantálom hogy inzultálni fognak, meglehet hogy nem csak verbálisan.Jan
több mint 11 éve
Én is tudtam a választ, csak azon morfondíroztam, hogy akkor a kérdező, vagy a válaszoló lesz a rasszista. 😊Az előttem szólókkal teljes mértékben egyet értek, igenis érdemes mindenkinek tenni érte, hogy megvédje adott esetben önmagát. Annyit fűznék hozzá még, hogy én a gázspary/gázpisztoly mellé mindenképpen ajánlanám legalább otthonra egy "vipera" beszerzését is (természetesen nem valami kínai szart, hanem rendes EPS-t), mivel mondjuk zárt térben vagy szembeszélben nem célszerű gázsprayzni. Ez magánterületen minden további nélkül legálisan tartható, közterületre elviekben nem lehet kivinni. Ha elkapnak vele, pénzbírságra és szabálysértési eljárásra lehet számítani, mindenki döntse el, megéri-e neki ennyi kockázat.Szegény Slomót éppen kirekesztik!laccoo74
Más téma, keresd a kakukktojást a képen:
Dub
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 11 éve
Ezek szerint akkor nekem sikerült 25 év alatt úgy járnom-kelnem az ország megannyi helyén, hogy kivételesen szerencsés esetnek mondhatom magam. Ugyanis belém soha nem kóstolt senki, még csak verbális formában sem.szabaTudok neked mondani kapásból 3-4 olyan helyet itt a dél-dunántúlon, ahol semmi provokatívat nem kell tenned, csak átlagos tempóban elsétálsz, és garantálom hogy inzultálni fognak, meglehet hogy nem csak verbálisan.
több mint 11 éve
Napi közlekedés:vannak az ilyen hatvanötös vezetők. beállnak hatvanöt-hetvenre, és egyenes vonalú egyenletes mozgást végeznek. lakott területen belül azért nem lassítanak, mert akkor esetleg kopik a fékbetét és/vagy a településen túl gyorsítani kell, ami gyorsabban fogyasztja a benyát.
Ötvennel csorgok lakott területen belül (házak között, falu főutcája), megérkezik mögém egy Suzuki Ignis, előz vagy hatvannal (gondolom, túl sok részt látott a Fast&Furious sorozatból mostanában vagy tényleg ennyire siet).
A faluból kiérve egy perc alatt visszaértem mögé: kint a pusztában szigorúan beállt 75-80 közé (gondolom a megengedett legnagyobb sebesség kihasználása már életveszélyes).
Kretén.Gogo
evvan.
több mint 11 éve
Ezek szerint akkor nekem sikerült 25 év alatt úgy járnom-kelnem az ország megannyi helyén, hogy kivételesen szerencsés esetnek mondhatom magam. Ugyanis belém soha nem kóstolt senki, még csak verbális formában sem.
több mint 11 éve
"If guns are outlawed, only outlaws will have guns."Még ha éles fegyverekről társalognánk (bár egy normális gondolkodású társadalomban/országban, annak sem kellene gondot okoznia), (...)TonyAzért az, hogy már ilyen jellegű "fegyverkezés" legyen a téma, szerintem nem normális.szabaAzért elég beteg, ami itt folyik. Ne haragudjon senki, és ne vegye magára, de azért na...szabaMire gondolsz Szaba?
Hidd el, van az az élethelyzet, amikor szavakkal már nem lehet megoldani a dolgot.
Ezért szeretem, ha 7 "barátom" is velem tart az utamonlaccoo74
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 11 éve
Az előttem szólókkal teljes mértékben egyet értek, igenis érdemes mindenkinek tenni érte, hogy megvédje adott esetben önmagát. Annyit fűznék hozzá még, hogy én a gázspary/gázpisztoly mellé mindenképpen ajánlanám legalább otthonra egy "vipera" beszerzését is (természetesen nem valami kínai szart, hanem rendes EPS-t), mivel mondjuk zárt térben vagy szembeszélben nem célszerű gázsprayzni. Ez magánterületen minden további nélkül legálisan tartható, közterületre elviekben nem lehet kivinni. Ha elkapnak vele, pénzbírságra és szabálysértési eljárásra lehet számítani, mindenki döntse el, megéri-e neki ennyi kockázat.Szegény Slomót éppen kirekesztik!
Más téma, keresd a kakukktojást a képen:
Dub
több mint 11 éve
Ebben igazad van, hogy ez nem normális!Azért az, hogy már ilyen jellegű "fegyverkezés" legyen a téma, szerintem nem normális.szabaAzért elég beteg, ami itt folyik. Ne haragudjon senki, és ne vegye magára, de azért na...szabaMire gondolsz Szaba?
Hidd el, van az az élethelyzet, amikor szavakkal már nem lehet megoldani a dolgot.
De ki fog megvédeni?
Rendőrség?😀
Polgárőrség?😛
több mint 11 éve
Törölt felhasználó
lacccooo és a 7 törpe 😀Azért elég beteg, ami itt folyik. Ne haragudjon senki, és ne vegye magára, de azért na...szabaMire gondolsz Szaba?
több mint 11 éve
Tony
885
— 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
885
— 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
Még ha éles fegyverekről társalognánk (bár egy normális gondolkodású társadalomban/országban, annak sem kellene gondot okoznia), de ezek nem halálos eszközök. Konkrétan gázspray hatóanyagot használó eszközök, melyek kisebb "sérülést" okoznak, mint az emberi ököl.Azért az, hogy már ilyen jellegű "fegyverkezés" legyen a téma, szerintem nem normális.szabaAzért elég beteg, ami itt folyik. Ne haragudjon senki, és ne vegye magára, de azért na...szabaMire gondolsz Szaba?
Szerintem betegebb dolgokat lehet hallani a híradóban, és betegebb dolog idős néniket/kisgyerekeket megerőszakolni, másik embert megverni, megkéselni, kirabolni, mint nem halálos, legális önvédelmi eszközt hordani.
Természetesen elfogadom pacifista nézeteid, nem mondom te is hordj ilyesmit, csak a beteg dolgok nem itt (önvédelmi eszköz viselés) kezdődik. 😊
több mint 11 éve
és egy Ignissel minden alkalmat meg kell ragadni 😀Napi közlekedés:Lehet csak ennyi sikerélménye van, hogy leelőzzön másokat.Tony
Ötvennel csorgok lakott területen belül (házak között, falu főutcája), megérkezik mögém egy Suzuki Ignis, előz vagy hatvannal (gondolom, túl sok részt látott a Fast&Furious sorozatból mostanában vagy tényleg ennyire siet).
A faluból kiérve egy perc alatt visszaértem mögé: kint a pusztában szigorúan beállt 75-80 közé (gondolom a megengedett legnagyobb sebesség kihasználása már életveszélyes).
Kretén.Gogo
több mint 11 éve
Az előttem szólókkal teljes mértékben egyet értek, igenis érdemes mindenkinek tenni érte, hogy megvédje adott esetben önmagát. Annyit fűznék hozzá még, hogy én a gázspary/gázpisztoly mellé mindenképpen ajánlanám legalább otthonra egy "vipera" beszerzését is (természetesen nem valami kínai szart, hanem rendes EPS-t), mivel mondjuk zárt térben vagy szembeszélben nem célszerű gázsprayzni. Ez magánterületen minden további nélkül legálisan tartható, közterületre elviekben nem lehet kivinni. Ha elkapnak vele, pénzbírságra és szabálysértési eljárásra lehet számítani, mindenki döntse el, megéri-e neki ennyi kockázat. Más téma, keresd a kakukktojást a képen:
több mint 11 éve
Ha ez az indok, akkor:Napi közlekedés:Lehet csak ennyi sikerélménye van, hogy leelőzzön másokat.Tony
Kretén.Gogo
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 11 éve
Azért az, hogy már ilyen jellegű "fegyverkezés" legyen a téma, szerintem nem normális.Azért elég beteg, ami itt folyik. Ne haragudjon senki, és ne vegye magára, de azért na...szabaMire gondolsz Szaba?
több mint 11 éve
Azért elég beteg, ami itt folyik. Ne haragudjon senki, és ne vegye magára, de azért na...szabaMire gondolsz Szaba?
Ezért szeretem, ha 7 "barátom" is velem tart az utamon
több mint 11 éve
Tony
885
885
Napi közlekedés:Lehet csak ennyi sikerélménye van, hogy leelőzzön másokat.
Kretén.Gogo
több mint 11 éve
Napi közlekedés:Ötvennel csorgok lakott területen belül (házak között, falu főutcája), megérkezik mögém egy Suzuki Ignis, előz vagy hatvannal (gondolom, túl sok részt látott a Fast&Furious sorozatból mostanában vagy tényleg ennyire siet).
Kretén.
több mint 11 éve
Azért elég beteg, ami itt folyik. Ne haragudjon senki, és ne vegye magára, de azért na...szabaNem mindenki akkora kigyúrt állat, hogy nem mernek neki beszólni. 😊 De azér na XD
touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 11 éve
Azért elég beteg, ami itt folyik. Ne haragudjon senki, és ne vegye magára, de azért na...
több mint 11 éve
Tony
885
885
Aki esetleg önvédelmi gáz-riasztó fegyver beszerzését tervezi, annak ajánlom ezt az oldalt:Én inkább a gazpisztoly.hu/index.php oldalt javasolnám olvasásra. Abból kiderül, hogy ÖNVÉDELEMRE a REVOLVER a legalkalmasabb (mert elcsettenésnél csak újra meg kell húzni az elsütőbillentyűt és új töltény kerül az ütőszeg elé, míg öntöltőnél a hibás töltényt csak újbóli csőre töltéssel lehet eltávolítani a töltényűrből, ami kétkezes feladat és stresszben nem fog menni) . Továbbá inkább német (pl.: Record Chief 2", ME 38 Pocket) vagy Zoraki (R1) revolvert. Fenti címen ott vannak az alapok, tesztek, gázpisztoly adatlapok, a téveszmék eloszlatása, praktikus infók (riasztót nem tárazunk önvédelemre, mert felesleges, hanem PV+CS töltényeket felváltva) és a szakszavak (pl: gázpisztolyba nem lőszert, hanem töltényt tárazunk), stb.
keseru.hu/termekek
Nekem is ilyen csúzlim van /Inspector/.
Könnyen kezelhető, nem foglal sok helyet, a karbantartása nem bonyolult.
Ha otthon akarjátok tartani, akkor nincs bejelentési kötelezettségetek, ha hordani is akarjátok, akkor egy egyszerű rendőrségi eljáráson kell átesni.
Bejelentés után két héttel megkaptam a tartási/viselési engedélyt.Az illetékes rendőrtiszt kitöltetett velem egy igénylő lapot, amin csak annyit kellett beírnom a tartás célja rovatba, hogy ÖNVÉDELEM.
Fontos infó:
Az engedély az adott fegyverre vonatkozik, ha másikat vesztek, akkor új eljárásra van szükség.
Ez így zajlott 2006-ban, hogy most hogy megy, azt sajnos nem tudom.
És, még a végére annyit, hogy a töltényeket érdemes kb 8 havonta ellövöldözni, és újjakat tenni a tárba.
Nekem hét db lőszer fér a tárba, az első riasztó, mert humánus vagyok, a többi gáz!laccoo74
Az ügymenet leírása helyes, annyi még, hogy egy időben adattovábbítás iránti kérőlapot is ki kellett tölteni (ez 150 ft+ 3100 ft illeték), figyelem ez nem egyenlő az erkölcsivel. Viszont ezt már elvileg nem kell (gyakorlatban ki tudja). Itt egy kérelem, amivel az ember jogszabályokkal támasztja alá, hogy a rendőrség is lekérheti az adatait ( www.kaliberinfo.hu/hirek/adattovabbitas-koruli-rend%C5%91rsegi-szabotazs )
több mint 11 éve
Aki esetleg önvédelmi gáz-riasztó fegyver beszerzését tervezi, annak ajánlom ezt az oldalt:keseru.hu/termekek
Nekem is ilyen csúzlim van /Inspector/.
Könnyen kezelhető, nem foglal sok helyet, a karbantartása nem bonyolult.
Ha otthon akarjátok tartani, akkor nincs bejelentési kötelezettségetek, ha hordani is akarjátok, akkor egy egyszerű rendőrségi eljáráson kell átesni.
Bejelentés után két héttel megkaptam a tartási/viselési engedélyt.Az illetékes rendőrtiszt kitöltetett velem egy igénylő lapot, amin csak annyit kellett beírnom a tartás célja rovatba, hogy ÖNVÉDELEM.
Fontos infó:
Az engedély az adott fegyverre vonatkozik, ha másikat vesztek, akkor új eljárásra van szükség.
Ez így zajlott 2006-ban, hogy most hogy megy, azt sajnos nem tudom.
És, még a végére annyit, hogy a töltényeket érdemes kb 8 havonta ellövöldözni, és újjakat tenni a tárba.
Nekem hét db lőszer fér a tárba, az első riasztó, mert humánus vagyok, a többi gáz!
több mint 11 éve
Én is egyetértek az önvédelem fontosságát illetően.Ki védje meg az embert, ha nem saját maga?!
És hogyan, ha nem a megfelelő eszközökkel?
Egy fullra bedrogozott szerencsétlennek aztán érvelhet az ember, vagy olyanoknak, akik mindenképpen balhézni akarnak. (Nem feltétlen rabolni, vagy nyereségvágyból cselekedni, egyszerűen csak sokan sokaknak "jó buli" a védtelenre támadni. Tele a net ilyen videókkal.)
Egy legális, hordható gázpisztoly kb. 30ezer forint, kicsi, könnyen kezelhető, és kis utánajárással 2 hét alatt meg van rá a viselési engedély.
Szerintem nincs logikus érv amellett, hogy ne legyen az embernél mindig egy.
Jó esetben soha nem kell használni, de ennyit megér a dolog.
Rossz esetben meg van mit használni, és beigazolódott az elővigyázatosság.
több mint 11 éve
Tony
885
885
Ki által és mitől vagyunk védve? Egy "bulinapon" este, egy 200 ezres városban végig tudtam sétálni úgy, hogy 5 csapat részeg szólt be, de egy darab rendőrrel nem találkoztam (pedig belvárosi részen is mentem), nem az az érzés fogott el, hogy hú de meg vagyok védve.Viccet félre téve az emberek soha nem voltak ennyire védtelenek, mint most.TonyMire alapozod? Valójában éppen a fordítottja az igaz, sosem voltunk annyira védve, mint manapság.
Jakehomer
A modern kort leszámítva talán, az emberek (legalábbis a férfiak) hordtak maguknál olyan eszközt, amellyel meg tudták magukat védeni az útonállókkal, banditákkal szemben. Mivel Magyarországon élünk, ezért hagyjuk az USA-t (főleg, hogy nem egy kriminalisztikai statisztikában jóval jobban állnak, mint mondjuk Anglia). Tehát visszatérve a modern Magyarországra, az emberek döntő százaléka semmit nem tesz azért, hogy megvédhesse magát és/vagy szeretteit. Pedig elérhetőek legális eszközök (pl: gázspray vagy gázpisztoly).
Az emberek eldugaszolt füllel utaznak, mászkálnak, még sötét, rosszul megvilágított útszakaszokon is, nehogy észrevegyék az intő jeleket. Pedig még ha rendőrt is hívnak a segélykérést hallván, mire kiérnek, eső után köpönyeg.
Erre alapozom a mondandómat és a tapasztalataimra. Mentett már meg legális önvédelmi (nem halálos) eszköz. 😊
Kieg.: Én tiszteletben tartom mások véleményét. Aki szerint hülyeség önvédelmi eszközt hordani, szíve joga. Nem állok le vitatkozni, mert tudom, hogy meggyőzhetetlenek az emberek. Egy személyeskedésmentes beszélgetésbe viszont, benne vagyok a témával kapcsolatban. A hangvétel nem támadó jellegű a hozzászólásban.
több mint 11 éve
9998392832392. vita arról, hogy köze van-e a roma származásnak a bűnöző életvitelhez?