Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 13 éve
Egy kicsit meg kell védenem laccoo74-et a rajzfilm kérdésében, mert az utóbbi 15 évben valóban nem készültek olyan színvonalú MAGYAR alkotások, mint pl a Vuk vagy a Szaffi stb.Hat ezt adom.
Most, hogy a gyerekekkel újra meséket nézek, tényleg igaz, hogy az én gyerekkoromban készült (80-as évek) rajzfilmek színvonalán nem találok újabb hazai produkciókat (nem véletlenül vetíti újra őket az M2). Az is igaz, hogy idétlen, szar mesék régen is voltak (emlékszik valaki a Pimpa nevű borzalomra?), mint ahogy a Willy Fogg vagy a Nils Holgerson külföldiként is fasza volt.
Az eredeti Tom és Jerry pedig messze megelőzte a korát, bár sokan kritizálják, még 60-70 év távlatából is megállják a helyüket, képes vagyok ma isnagyokat röhögni rajtuk (pedig 100x láttam). A spin-off-ja már elég ergya lett.
A Disney ma is ontja a jobbnál jobb animációkat, csak a magyar hiányzik egy kicsit.....csi77
Dragoball mondjuk az animek legalaja ( en imadom nem errol van szo, de ha egy aniem rajongot megkerdezel tudni fogja mirol van szo) , de azert azon felul hogy latvanyos csihipuhival teleraktak, meg hogy a hulye gyerek leugrik mert azt hiszi repulni fog ( bazzeg Superman is repul...), azert van mogottes tartalma. Mondjuk azert nem annyira sok mint a mostaniaknak, de azert van eleje / kozepe/ vege. Mostani animeknek meg komoly ertekei vannak , sot komolyabb ertekei persze ha nem olvasol utana vagy nem nezel meg csak egy reszt sose fogod megerteni.
Viszont ez az ivas dolog azert kezd kicsit aggasztobb lenni. En is ittam , de azert hogy kimegyek szorakozni es legtobbhelyen mar 12-14 eves betepett/ berugott gyerekeket latok engem aggaszt.
Szazszor sot ezerszer jobban hogy iPad vagy eppen pokemon manias vagy hogy kockul.
Bar ezen valtoztatni nem nagyon lehet, ahhoz normalis neveles / normalis idobeosztas kene a szulonek hogy nevelhessen (ertsd nem 200 orat dolgozzon hogy eltarthassa a gyereket / van meg par dolog.)
De ez egy ilyen vilag lehet megrokonyodni / lehet kepmutatni vagy megprobalni a sajat kornyezetedbe valtoztatni, hogy legalabb ott ne ez legyen, vilagot megvaltani ugyse tudsz.
több mint 13 éve
Sorry, sosem voltam tömör 😀 Nevezhetjük indulatnak, de nem teljesen arról van szó 😊 Inkább csak fáradtság+véleményhangsúlyozás kombóról van szó, illetve azért 5-6 év, általában higgadt hülyeség-toleranciám megfakult már manapság így kevésbé türelmesen reagálok az olyan dolgokra mint az általánosítás, vagy jelen esetben annak fokozott formája, amihez nulla, vagy nagyon kevés személyes tapasztalat társul és inkább csak egy elképzelt dolgot általánosít le 😊A teljes tájékozatlanságon alapuló hülyeség-kinyilvánítás mondjuk már tud kiváltani belőlem indulatot. Jelen esetben a dragonball (illetve anime) téma. Alapjáraton az animékre lehet sok negatívumot mondani, de hogy ne lenne tartalma, vagy morális háttere az nettó hülyeség. És ez pont igaz a DB-re is, amit hozzátenném én nem is annyira szeretek 😊
több mint 13 éve
Ezen elgondolkodtam, hogy most megsértődjek-e? 😀 De az irónia minden irányból irónia. Amúgy nem korral jár. A kor csak egy állapot, nem érdem és pláne nem jár előnyökkel. (közhelyek vége.) Én ismerek olyan fiatalt aki bölcsnek mondható, és olyan öreget aki viszont segghülye.Az a kib@szott idő mi? Az meg csak megy.... A mostani fiatalok is "begyöpösödöttek" lesznek 20-30 év múlva. Én jelenleg szívesen lennék a "mai modern elb@szott világban" újra "mai fiatal". Akár suttyó 15 éves is. Kurvára szeretnék haragudni a világra.. 😀 apeszosMert már öreg vagy és bölcs.Atari
Fetomy szemléltette a kórképet a legjobban, bár kis indulatot kiéreztem azért belőle.. 😊 Ja, és elfáradt a szemem, mire végigolvastam. 😛
Emberek! Haladjunk a korral! Ha az első ilyen generációs vitánál megáll az emberiség, még mindíg a napóra lenne a legnagyobb technikai újításunk, és almát is csak a fán látnánk.
több mint 13 éve
Atya úr isten... Még akkor sem szoktam ennyi és ilyen komoly szinten elferdített ökörséget olvasni, amikor Sobri, vagy valaki más szándékosan betrollkodik valahova... Egyre inkább azt kell hinnem, hogy Fehérvár egy akkora elit hely, hogy beszarok, és gyakorlatilag a paradicsomban élek. Mert én bizony nem szoktam látni ezeket a hullarészeg általános iskolásokat akik tanárokat basznak töriórán miután jól belőtték magukat. Isznak a fiatalok? Igen. Ittak 20 éve is? Igen. Mikor én voltam iskolás, akkor is ittak. Kisebb volt a kínálat az lehet, de attól még ittak akkor is, cigiztek akkor is, stb...Persze semmi meglepő nincs ebben. Az ember elég gyakran idealizálja a gyerekkorának a világát főleg mert a lehetőségek, az újítások olyan dolgokat hoznak, amikről korábban sosem álmodhattunk.
Pl. nem azt kell nézni, hogy 20 éve 1000 forintot locsoltam össze, ma meg 100.000-t. Mert bizony a fagyi is volt egyszer 50 fillér egy gombóc, ma meg 150 forint az olcsóbb helyeken (vágod, 300-szoros emelkedés). Azt kell nézni, hogy 20 éve összeszedtem annyi pénzt, hogy megvehettem amire régóta vágytam, és most is annyit szedek össze amennyiből megveszem amire régóta várok. Ja, ez 60 éve lehet hogy egy csomag zsírkréta volt, 20 éve egy bringa most meg egy táblagép, de valószínű mondjuk 20 év múlva annyira szar lesz a világ, hogy a locsolópénzből kocsit vesznek, 80 év múlva meg űrrepülőgépet.
Az meg a Dragonball vs Vuk témában meg zseniális érv, hogy a vuknak volt eleje közepe meg vége, meg tartalma. Láttad te a dragonballt? Úgy értem hogy odafigyelve rá. Elég szép hosszú, komplex története van, és bár nem láttam végig, meggyőződésem hogy volt eleje közepe és vége is, tele van morális értékkel. Mint ahogyan az animék egy komoly része. Csak persze sokan nem igazán képesek belegondolni abba, hogy mit is láttak, csak leragadnak a konkrét látványnál és az alapján elítélik az egészet. Kevés az az anime, ami pusztán egy rajzfilm, általában nagyon tartalmasak, ami ki is tud derülni olyan emberek számára, akik nyitottak rá, és nem ítélnek el mindent ami új, mint amit régen tapasztalhatott.
Faszom komolyan, fizikai fájdalmat jelent olvasni ezeket az égbekiáltó hülyeségeket, amik sokszor még csak nem is (akár csak egyetlen) személyes tapasztalatra épülnek, hanem ilyen urban legend-szerűen növik ki magukat.
több mint 13 éve
Egy kicsit meg kell védenem laccoo74-et a rajzfilm kérdésében, mert az utóbbi 15 évben valóban nem készültek olyan színvonalú MAGYAR alkotások, mint pl a Vuk vagy a Szaffi stb.Most, hogy a gyerekekkel újra meséket nézek, tényleg igaz, hogy az én gyerekkoromban készült (80-as évek) rajzfilmek színvonalán nem találok újabb hazai produkciókat (nem véletlenül vetíti újra őket az M2). Az is igaz, hogy idétlen, szar mesék régen is voltak (emlékszik valaki a Pimpa nevű borzalomra?), mint ahogy a Willy Fogg vagy a Nils Holgerson külföldiként is fasza volt.
Az eredeti Tom és Jerry pedig messze megelőzte a korát, bár sokan kritizálják, még 60-70 év távlatából is megállják a helyüket, képes vagyok ma isnagyokat röhögni rajtuk (pedig 100x láttam). A spin-off-ja már elég ergya lett.
A Disney ma is ontja a jobbnál jobb animációkat, csak a magyar hiányzik egy kicsit.....
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 13 éve
Az a kib@szott idő mi? Az meg csak megy.... A mostani fiatalok is "begyöpösödöttek" lesznek 20-30 év múlva. Én jelenleg szívesen lennék a "mai modern elb@szott világban" újra "mai fiatal". Akár suttyó 15 éves is. Kurvára szeretnék haragudni a világra.. 😀 apeszosMert már öreg vagy és bölcs.
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 13 éve
Az a kib@szott idő mi? Az meg csak megy.... A mostani fiatalok is "begyöpösödöttek" lesznek 20-30 év múlva. Én jelenleg szívesen lennék a "mai modern elb@szott világban" újra "mai fiatal". Akár suttyó 15 éves is. Kurvára szeretnék haragudni a világra.. 😀
több mint 13 éve
Kibaszott geci suttyoparaszt nők azt megértik ha VAN de azt nem hogyha NINCS....JayBAz erekció már csak ilyen huncut dolog...
több mint 13 éve
a relatív azt jelenti, hogy mértéke/aránya attól is függ, hogy mihez viszonyítod, de ettől ugyanolyan marhaságEz a "seggbe-kámehámézza" annyira komolyan megcsinálta a lelkemet, hogy muszáj megszólalnom, pedig igyekszem kerülni a topikot.
csak mondjuk nem akkora, mintha azt írtad volna, hogy a te idődben pukedliztetek a kislányok előtt, mielőtt illedelmesen felkértétek őket egy kis fenéksimogatásra, míg a mai világban - természetesen a dragonball hatására - már mindenki rögtön seggbe-kámehámézza az attraktívabb hátsókat
youtu.be/UVP2XZvy1zg?t=3m16sjjncaa
JJ nagyon eltalálta amit én is magyarázok folyamatosan: nem a változott meg az emberek lelkivilága az elmúlt 20 évben, semmivel nincs több suttyó, mint előtte: csak most pl.: kaptak tv műsort, ahol megmutathatják magukat. Ez a "részegen fetrengő tinihordák" kép is elég vicces. Egyszerűen arról van szó, hogy ha valahol egy részeg tini megver egy másikat, 20 kamera terem ott, de azonnal. 20-25 éve azt sem tudtuk mi az, hogy bulvár, pedig nincs másról szó, mint hogy az ilyen "csámcsogható" témák fókuszba kerültek.
Nincs semmi gond a mai rajzfilmekkel sem. Ha nem erre lenne igény, akkor nem ilyet csinálnának. De erre van, így ilyet csinálnak. Kicseszettül egyszerű helyzet ez. Semmi bajuk nem lesz a gyerekeknek, ahogy nekünk sem volt.

több mint 13 éve
Kibaszott geci suttyoparaszt nők azt megértik ha VAN de azt nem hogyha NINCS....JayBErre jár a szankció:

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 13 éve
Kibaszott geci suttyoparaszt nők azt megértik ha VAN de azt nem hogyha NINCS....
több mint 13 éve
Összefoglalom: az öregebbek begyöpösödöttek, a fiatalabbak meg gyökerek..... 😊csi77Szoktam volt mondani h a Föld összes embere hülye.

Madden hates me.
több mint 13 éve
Összefoglalom: az öregebbek begyöpösödöttek, a fiatalabbak meg gyökerek..... 😊
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 13 éve
titkos = nem adják ki az első adaggal, csak a másodikkalAnno úgy kötöttem a szerződést a mobilcéggel, hogy a számom titkos, plusz a lakásszerződésünk NEM az én nevemre szól.laccoo74Utálom a telefonos ügynököket, most ráztam le a héten az ötödiket.Most a p...safe nevű cégtől hívtak, azzal a szöveggel, hogy nyilvántartásuk szerint nekem van lakásbiztosításom.Persze, hogy van, de én ezzel a céggel semilyen kapcsolatban nem állok, álltam, és nem is fogok.Név, telószám vajon honnan származik?laccoo74Nem ismerem a lakásbiztosítási szerződésedet, de lehet h apróbetűs részben benne van h bizonyos információkat szolgáltatathatnak telemarketing cégeknek.
Illetve akármilyen piackutatási kérdőív kapcsán kiderülhetett. Persze volt már pl. Magyarországon személyi adatok illegális kiadására telemarketing céljából.empty taxi
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 13 éve
Anno úgy kötöttem a szerződést a mobilcéggel, hogy a számom titkos, plusz a lakásszerződésünk NEM az én nevemre szól.Utálom a telefonos ügynököket, most ráztam le a héten az ötödiket.Most a p...safe nevű cégtől hívtak, azzal a szöveggel, hogy nyilvántartásuk szerint nekem van lakásbiztosításom.Persze, hogy van, de én ezzel a céggel semilyen kapcsolatban nem állok, álltam, és nem is fogok.Név, telószám vajon honnan származik?laccoo74Nem ismerem a lakásbiztosítási szerződésedet, de lehet h apróbetűs részben benne van h bizonyos információkat szolgáltatathatnak telemarketing cégeknek.
Illetve akármilyen piackutatási kérdőív kapcsán kiderülhetett. Persze volt már pl. Magyarországon személyi adatok illegális kiadására telemarketing céljából.empty taxi
több mint 13 éve
Utálom a telefonos ügynököket, most ráztam le a héten az ötödiket.Most a p...safe nevű cégtől hívtak, azzal a szöveggel, hogy nyilvántartásuk szerint nekem van lakásbiztosításom.Persze, hogy van, de én ezzel a céggel semilyen kapcsolatban nem állok, álltam, és nem is fogok.Név, telószám vajon honnan származik?laccoo74Nem ismerem a lakásbiztosítási szerződésedet, de lehet h apróbetűs részben benne van h bizonyos információkat szolgáltatathatnak telemarketing cégeknek.
Illetve akármilyen piackutatási kérdőív kapcsán kiderülhetett. Persze volt már pl. Magyarországon személyi adatok illegális kiadására telemarketing céljából.

Madden hates me.
több mint 13 éve
a relatív azt jelenti, hogy mértéke/aránya attól is függ, hogy mihez viszonyítod, de ettől ugyanolyan marhaságcsak mondjuk nem akkora, mintha azt írtad volna, hogy a te idődben pukedliztetek a kislányok előtt, mielőtt illedelmesen felkértétek őket egy kis fenéksimogatásra, míg a mai világban - természetesen a dragonball hatására - már mindenki rögtön seggbe-kámehámézza az attraktívabb hátsókat
youtu.be/UVP2XZvy1zg?t=3m16s

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
ez elég rendesen relatív.már megtörtént, utáltamnyilván nekem nem kellene leállnom feleslegesen "vitatkozni", de hogy tudtok ekkora sületlenségeket leírni?fel kéne csapnod bölcsésznek. Amadeus91
"manapság az a menő...", "ma meg...", uramisten, mint egy nyugdíjasklubban, kérlek, hagyjátok abba, szánalmasan nevetséges ilyeneket olvasni
kaptok egy idézetet, ízlelgessétek, aztán legközelebb nyitott szemmel menjetek ki az utcára, meg olvassatok hiteles írásokat a már elmúlt időkről is, köszönöm: "Minden nemzedék okosabbnak hiszi magát az előzőnél, és bölcsebbnek az őt követőnél."jjncaa
az talán nem nagy kérés, hogy ne írjatok irracionális, valóságtól elrugaszkodott zagyvaságokat, a legbénább politikusokat megszégyenítő hangulatkeltéssel... tudom, hogy ez a gyűlölködjünk, de legalább valós dolgok miatt tegyük aztjjncaa
több mint 13 éve
Utálom a telefonos ügynököket, most ráztam le a héten az ötödiket.Most a p...safe nevű cégtől hívtak, azzal a szöveggel, hogy nyilvántartásuk szerint nekem van lakásbiztosításom.Persze, hogy van, de én ezzel a céggel semilyen kapcsolatban nem állok, álltam, és nem is fogok.Név, telószám vajon honnan származik?
több mint 13 éve
suttyó srácok 10, 100, 1000 és valószínűleg 10000 éve is voltak már, és nem azért, mert dragonballt néztek és kőtáblával/krétatáblával/táblagéppel menőztek... a kontraszt meg talán azért is nagyobb lehet, mert nagyobb a mintavételnem tudom, nekem elég valós dolog hogy nem tudok úgy felszállni Pesten hétköznap egy közlekedési eszközre hogy ne legyen ott egy szó szerint suttyó srác - és ami még nagyobb baj csaj! szánalmas kijelentés de tényleg így van, lehet csak azért nagy a kontraszt nekem mert vidéken nőttem fel.davemayermár megtörtént, utáltamnyilván nekem nem kellene leállnom feleslegesen "vitatkozni", de hogy tudtok ekkora sületlenségeket leírni?fel kéne csapnod bölcsésznek. Amadeus91
"manapság az a menő...", "ma meg...", uramisten, mint egy nyugdíjasklubban, kérlek, hagyjátok abba, szánalmasan nevetséges ilyeneket olvasni
kaptok egy idézetet, ízlelgessétek, aztán legközelebb nyitott szemmel menjetek ki az utcára, meg olvassatok hiteles írásokat a már elmúlt időkről is, köszönöm: "Minden nemzedék okosabbnak hiszi magát az előzőnél, és bölcsebbnek az őt követőnél."jjncaa
az talán nem nagy kérés, hogy ne írjatok irracionális, valóságtól elrugaszkodott zagyvaságokat, a legbénább politikusokat megszégyenítő hangulatkeltéssel... tudom, hogy ez a gyűlölködjünk, de legalább valós dolgok miatt tegyük aztjjncaa

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
nem tudom, nekem elég valós dolog hogy nem tudok úgy felszállni Pesten hétköznap egy közlekedési eszközre hogy ne legyen ott egy szó szerint suttyó srác - és ami még nagyobb baj csaj! szánalmas kijelentés de tényleg így van, lehet csak azért nagy a kontraszt nekem mert vidéken nőttem fel.már megtörtént, utáltamnyilván nekem nem kellene leállnom feleslegesen "vitatkozni", de hogy tudtok ekkora sületlenségeket leírni?fel kéne csapnod bölcsésznek. Amadeus91
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 13 éve
már megtörtént, utáltamnyilván nekem nem kellene leállnom feleslegesen "vitatkozni", de hogy tudtok ekkora sületlenségeket leírni?fel kéne csapnod bölcsésznek. Amadeus91
az talán nem nagy kérés, hogy ne írjatok irracionális, valóságtól elrugaszkodott zagyvaságokat, a legbénább politikusokat megszégyenítő hangulatkeltéssel... tudom, hogy ez a gyűlölködjünk, de legalább valós dolgok miatt tegyük azt

---
több mint 13 éve
A nép egyszerű gyermekének lenni NEM szégyen.Az a legnagyobb probléma, hogy manapság az a menő, aki cuccozik, iszik, és füstöl.Anno, mi is bagóztunk a suli wcben, és nagy titokban elkortyoltunk egy buliban egy kis szeszt.Ma viszont, kicsit más a mérce.Sok szülő ott rontja el, hogy pénzel pótolja a szeretetet, tömi a zsetont a gyerekbe, de azt nem nézi, hogy mire költi.Azt viszont nem kérdezi meg, hogy mi volt a suliban,mivel telt a napja stb.Nem beszélgetnek a családok az a baj.laccoo74Esküszöm nem akarlak megsérteni, de hogy mennyire stabilan hozod az "egyszerű köznép" véleményét, az elképesztő. 😊Schleck
több mint 13 éve
nyilván nekem nem kellene leállnom feleslegesen "vitatkozni", de hogy tudtok ekkora sületlenségeket leírni?fel kéne csapnod bölcsésznek.
több mint 13 éve
Az a legnagyobb probléma, hogy manapság az a menő, aki cuccozik, iszik, és füstöl.Anno, mi is bagóztunk a suli wcben, és nagy titokban elkortyoltunk egy buliban egy kis szeszt.Ma viszont, kicsit más a mérce.Sok szülő ott rontja el, hogy pénzel pótolja a szeretetet, tömi a zsetont a gyerekbe, de azt nem nézi, hogy mire költi.Azt viszont nem kérdezi meg, hogy mi volt a suliban,mivel telt a napja stb.Nem beszélgetnek a családok az a baj.laccoo74Esküszöm nem akarlak megsérteni, de hogy mennyire stabilan hozod az "egyszerű köznép" véleményét, az elképesztő. 😊