NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik
CFB követő 2024
1 748
44
01:30 Georgia Tech @ #7 Georgia
Kérdések bármiről
31 feliratkozó
több mint 10 éve
JoeyPorter
2 630
Sziasztok!Egyik ismerősöm szeretné felvenni a magyar állampolgárságot.Tudnátok segíteni,hogy mik szükségesek hozzá illetve,hogy milyen hosszú procedúra ez kb?
több mint 10 éve
ha photoshoppot nem tudok használni, akkor lehetetlen ez a feladat?Venturaa resize gondolom azért nem jó megoldás, mert akkor torzulna, ami nem ilyen arányú.
photoshop használatára nincs lehetőséged, vagy csak nem értesz hozzá? mert ehhez azért nem kell bonyolult műveletekre gondolni, csak új lap méreténél megadod a 200x300-at, aztán ctrl+c ctrl+v után úgy mozgatod a "kereten" belül, ahogy akarod, és elmented.
több mint 10 éve
adott több különböző méretű kép. hogy tudok mindegyikből azonos méretűt csinálni (pl. 200 magas és 300 széles)? oké hogy ki kéne vágni, de akkor kéne egy fix méretű keret amit mindegyik képre tudok használni. ha egy képen a kereten kívülre esne valami, akkor nem lenne baj ha az nem lenne az új képen (a 200x300-ason) - úgy tájolnám a keretet hogy a kívánt részt benne legyen a 200x300-asban.ilyen már szerintem a 4.30-as IrfanView is tud, Ctrl+R (resize), pedig az nem mai darab. ott csak az a lényeg, hogy a képarány ne változzon, különben vágni kell
elég fos megfogalmazás, de most igy irtam körül. ha photoshoppot nem tudok használni, akkor lehetetlen ez a feladat?Ventura
persze az is kérdés, hogy nem értettem-e félre a kérdést...
több mint 10 éve
adott több különböző méretű kép. hogy tudok mindegyikből azonos méretűt csinálni (pl. 200 magas és 300 széles)? oké hogy ki kéne vágni, de akkor kéne egy fix méretű keret amit mindegyik képre tudok használni. ha egy képen a kereten kívülre esne valami, akkor nem lenne baj ha az nem lenne az új képen (a 200x300-ason) - úgy tájolnám a keretet hogy a kívánt részt benne legyen a 200x300-asban.elég fos megfogalmazás, de most igy irtam körül. ha photoshoppot nem tudok használni, akkor lehetetlen ez a feladat?
több mint 10 éve
bálnalekvár
695
a maximális 30, de ebben a témában nem vagyok otthon (ilyen problémám ugyanis még nem nagyon volt), szóval nem tudom számít-e, de ez a videó négyes skálán hármas képminőséggel készült.Ha a telefonnal felvett mp4emet megpróbálom lejátszani gépen (majd később szerkeszteném), media playerben és vegasban is kb 1,2szeresére gyorsul. Avi-vá történő konvertálás után már nem csak ezen programokban gyorsabb, hanem alapból a videó is 3:14 helyett 2:35 lesz. Mi lehet a megoldás?bálnalekvártelóban mennyi az fps? első tippre a 25ből 29,97 lesz lejátszáskorJSanyo
akkorisredskins
több mint 10 éve
Ha a telefonnal felvett mp4emet megpróbálom lejátszani gépen (majd később szerkeszteném), media playerben és vegasban is kb 1,2szeresére gyorsul. Avi-vá történő konvertálás után már nem csak ezen programokban gyorsabb, hanem alapból a videó is 3:14 helyett 2:35 lesz. Mi lehet a megoldás?bálnalekvártelóban mennyi az fps? első tippre a 25ből 29,97 lesz lejátszáskor
több mint 10 éve
bálnalekvár
695
Ha a telefonnal felvett mp4emet megpróbálom lejátszani gépen (majd később szerkeszteném), media playerben és vegasban is kb 1,2szeresére gyorsul. Avi-vá történő konvertálás után már nem csak ezen programokban gyorsabb, hanem alapból a videó is 3:14 helyett 2:35 lesz. Mi lehet a megoldás?
akkorisredskins
több mint 10 éve
nincs mit 😊 de akkor nekem is valami más van amúgy, mert nekem egy viszonylag jól látszódó fényképezőkép a szerkesztés ikonja, és ha rámutatok, a kép felét kitakarja a felugró szöveg 😀OMG, nem vettém észre a kis ceruzát jobb oldalt, a változtatás után. (a régebbi rendszer felhasználóbarátabb volt 😀 )Facebookos kérdésem lenne... 😀saját lapodra mész, rámutatsz a profilképre, "Profilkép megváltoztatása" -> "Előnézet szerkesztése" 😊kaszo
Kb. 1,5 éve nem változtattam meg a profilképemet, most felraktam egyet, viszont maga a kép egy balatoni tájkép, rajta meg én középen (8 mp-es)
Így viszont még megnyitás előtt az idővonalon a kis négyzetben alig látszódok. Régebben emlékszek, hogy volt olyan opcíó, amivel a megnyitás előtti képet lehetett változtatni (ergo kiválasztani egy részletet a képről, amit a "kis négyzetbe" lehetett rakni...így normális látszódhattam+a teljes képet is lehetett látni megnyitáskor), csak most nem találom.
Valaki megtudná mondani, hogy ezt miképp oldjam meg? 😀Newman
Köszi a segítséget! 😊Newman
több mint 10 éve
OMG, nem vettém észre a kis ceruzát jobb oldalt, a változtatás után. (a régebbi rendszer felhasználóbarátabb volt 😀 )Facebookos kérdésem lenne... 😀saját lapodra mész, rámutatsz a profilképre, "Profilkép megváltoztatása" -> "Előnézet szerkesztése" 😊kaszo
Kb. 1,5 éve nem változtattam meg a profilképemet, most felraktam egyet, viszont maga a kép egy balatoni tájkép, rajta meg én középen (8 mp-es)
Így viszont még megnyitás előtt az idővonalon a kis négyzetben alig látszódok. Régebben emlékszek, hogy volt olyan opcíó, amivel a megnyitás előtti képet lehetett változtatni (ergo kiválasztani egy részletet a képről, amit a "kis négyzetbe" lehetett rakni...így normális látszódhattam+a teljes képet is lehetett látni megnyitáskor), csak most nem találom.
Köszi a segítséget! 😊
több mint 10 éve
Facebookos kérdésem lenne... 😀saját lapodra mész, rámutatsz a profilképre, "Profilkép megváltoztatása" -> "Előnézet szerkesztése" 😊
több mint 10 éve
dugo93
4 234
Facebookos kérdésem lenne... 😀Azt passzolom, hogy profilképnél lehet-e így szerkeszteni. Borítóképnél tudom, hogy lehet. Viszont, ha feltöltés előtt vágsz le a képből, akkor biztosan nagyobban fogsz látszódni.
több mint 10 éve
Facebookos kérdésem lenne... 😀Kb. 1,5 éve nem változtattam meg a profilképemet, most felraktam egyet, viszont maga a kép egy balatoni tájkép, rajta meg én középen (8 mp-es)
Valaki megtudná mondani, hogy ezt miképp oldjam meg? 😀
több mint 10 éve
JéBé
7 035
Úgy döntöttem végre nekivágok egy második nyelv (német) elsajátításához. Van valakinek valamilyen tapasztalata budapesti nyelviskolákkal kapcsolatban? Egy B2 szintig jó lenne elmászni de nem kergetek hiú ábrándokat, tudom hogy az nagyon sok idő. Bármiylen tanács vagy tapasztalat érdekel!
több mint 10 éve
catattack
3 520
Keresek egy előadót és egy számot.A klippben gyerekek játszanak rendőröset majd hirtelen felnőttek lesznek és úgy folytatódik... Az egyik zsaru feka.
több mint 10 éve
Tony
885
— 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
Részletesen:Köszönöm szépen!
www.napi.hu/ado/matol_el_az_uj_ado_akar_on_is_celkeresztben_lehet.585224.htmlSobri Jóska
több mint 10 éve
Részletesen:Elsőre számomra is ez jött le, de gondoltam megkérdem, mert ezektől kitelik, hogy 53 féle igazolást kérjenek, hogy valóban nincs bevétel. Köszi a választ.TonyAki otthon van ebben a reklámadós hülyeségben, az meg tudná mondani, hogyha én egy szabadtéri főzőversenyen sátordekorációnak felhasználok olyan képeket, amin egy kézműves terméket előállító vállalkozás neve van, akkor azért elkezdik vegzálni a céget vagy ilyesmit lehet "büntetlenül"?Ha nincs bevételed, akkor annak sehány százalékát nem tudod sehova se befizetni.
Nekem bevételem ezért nem lesz (tehát nem fizetnek nekem a felületért), ők az eseményen nem árulnak, árbevételük direkte ebből nem lesz.Tony
Így lehet a legrövidebben összefoglalni. 😊Sobri Jóska
www.napi.hu/ado/matol_el_az_uj_ado_akar_on_is_celkeresztben_lehet.585224.html
több mint 10 éve
dugo93
4 234
A feladatkezelőben van egy ilyen lehetőség, hogy összes folyamat mutatása (vagy hasonló). Azt nyisd meg. De ha ott sincs olyan, ami nagy százalékban enné a procit, akkor jó eséllyel valami vírusról van szó. Dobj fel egy vírusirtót és futtasd le. Ha van már fent, akkor pedig próbálj ki egy másikat.Ki vannak kapcsolva az automatikus frissítésekJoeyPorterMiért van,hogy maxon pörög a CPU teljesítmény folyamatosan,holott nem is fut semmilyen program?Nézem a folyamatok közt,nem mutat semmit ami így enné a memóriát,hogy be legyen lassulva egy sima böngészőtől is...JoeyPorterPróbáld meg, milyen, ha kikapcsolod a windows frissítések keresését.Atari
több mint 10 éve
JoeyPorter
2 630
Ki vannak kapcsolva az automatikus frissítésekMiért van,hogy maxon pörög a CPU teljesítmény folyamatosan,holott nem is fut semmilyen program?Nézem a folyamatok közt,nem mutat semmit ami így enné a memóriát,hogy be legyen lassulva egy sima böngészőtől is...JoeyPorterPróbáld meg, milyen, ha kikapcsolod a windows frissítések keresését.Atari
több mint 10 éve
Tony
885
— 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
Elsőre számomra is ez jött le, de gondoltam megkérdem, mert ezektől kitelik, hogy 53 féle igazolást kérjenek, hogy valóban nincs bevétel. Köszi a választ.Aki otthon van ebben a reklámadós hülyeségben, az meg tudná mondani, hogyha én egy szabadtéri főzőversenyen sátordekorációnak felhasználok olyan képeket, amin egy kézműves terméket előállító vállalkozás neve van, akkor azért elkezdik vegzálni a céget vagy ilyesmit lehet "büntetlenül"?Ha nincs bevételed, akkor annak sehány százalékát nem tudod sehova se befizetni.
Nekem bevételem ezért nem lesz (tehát nem fizetnek nekem a felületért), ők az eseményen nem árulnak, árbevételük direkte ebből nem lesz.Tony
Így lehet a legrövidebben összefoglalni. 😊Sobri Jóska
több mint 10 éve
Aki otthon van ebben a reklámadós hülyeségben, az meg tudná mondani, hogyha én egy szabadtéri főzőversenyen sátordekorációnak felhasználok olyan képeket, amin egy kézműves terméket előállító vállalkozás neve van, akkor azért elkezdik vegzálni a céget vagy ilyesmit lehet "büntetlenül"?Ha nincs bevételed, akkor annak sehány százalékát nem tudod sehova se befizetni.
Így lehet a legrövidebben összefoglalni. 😊
több mint 10 éve
ma 3szor is volt bejövő hívásom rejtett számról. általában nem szoktam ezeket felvenni, de ma megtettem mert vártam egy hívást. mind a háromszor amint felvettem egyből lerakták a túl végen ( vagy nem is volt ott senki :-/ ) és csak a szokásos a vonal foglalt hangot hallottam. hallott vki vmit, hogy mostanában történt e mással is ilyesmi? vmi "hacker" b*szakodásra gondolok v hasonló, de bevallom kissé zavar a dolog...peachindex.hu/tech/2014/08/12/a_magyar_titkosszolgalatnak_nem_sikerult_a_kemprogram_telepitese/
több mint 10 éve
ma 3szor is volt bejövő hívásom rejtett számról. általában nem szoktam ezeket felvenni, de ma megtettem mert vártam egy hívást. mind a háromszor amint felvettem egyből lerakták a túl végen ( vagy nem is volt ott senki :-/ ) és csak a szokásos a vonal foglalt hangot hallottam. hallott vki vmit, hogy mostanában történt e mással is ilyesmi? vmi "hacker" b*szakodásra gondolok v hasonló, de bevallom kissé zavar a dolog...
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 10 éve
Tony
885
Aki otthon van ebben a reklámadós hülyeségben, az meg tudná mondani, hogyha én egy szabadtéri főzőversenyen sátordekorációnak felhasználok olyan képeket, amin egy kézműves terméket előállító vállalkozás neve van, akkor azért elkezdik vegzálni a céget vagy ilyesmit lehet "büntetlenül"?Nekem bevételem ezért nem lesz (tehát nem fizetnek nekem a felületért), ők az eseményen nem árulnak, árbevételük direkte ebből nem lesz.
több mint 10 éve
Miért van,hogy maxon pörög a CPU teljesítmény folyamatosan,holott nem is fut semmilyen program?Nézem a folyamatok közt,nem mutat semmit ami így enné a memóriát,hogy be legyen lassulva egy sima böngészőtől is...JoeyPorterPróbáld meg, milyen, ha kikapcsolod a windows frissítések keresését.
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 10 éve
ja... én kilencedikben tudok. ott a Csiga teljesen korrekt, gyors is, csak hát ugye a gyakorlati óráknál lehet torlódás.Hat igazandibol belvaros, Zuglo, Kobanya kornyeke is jo lenne kb.zavi27Szeretnek jogsit szerezni, Budapesten melyik sulit tudjatok javasolni szemelyes tapasztalatok alapjan?zavi27az attól függ, hányadik kerületet preferálodslowmotion