Kerékpár
24 feliratkozó
több mint 6 éve
no
7 305
mindenhol a vilagon a sportolok egy resze igy is megteszi, mert a "reszvetel a fontos" csak egy bizonyos kor alatt igaz es hiteles. Attol meg tenyleg ipari szinten menne ott.Én engedném, hogy doppingoljanak. Egyrészt a saját maga egészségét teszi tönkre vele, másrészt kurva jó lenne már, ha nem lennének álszentek az emberek. Kerékpárban menjél 40+ átlagot, tekerj le 200+ km-t 5 órán belül, mert a tévéközvetítés annyit bír el, meg egyébként is úgy látványos. Aki kicsit gyakrabban és komolyabban ül kerékpáron, mint hogy nyári hétvégenként előveszi, hogy a családdal guruljon egyet, az tudja hogy ez tisztán lehetetlen kérés. Az meg már eleve álszent dolog, hogy bizonyos szintig engedik a cuccok szedését. Vagy engedjék korlátok nélkül, vagy sehogy. Csak akkor tényleg legyen "konstruktőri" díj is, és kész. 😊Azt ugye tudod, hogy ha szabad lenne a dopping, akkor minden olyan versenyt, ahol sokat számít (főként állóképességi sportok), kínaiak és észak-koreaiak nyernének, akik írásba adnák, hogy vállalják, hogy tesznek az egészségükre. Már 2 éves korukban.
Mikey
Sobri Jóska
több mint 6 éve
Mikey
18 756
😀😀Én engedném, hogy doppingoljanak. Egyrészt a saját maga egészségét teszi tönkre vele, másrészt kurva jó lenne már, ha nem lennének álszentek az emberek. Kerékpárban menjél 40+ átlagot, tekerj le 200+ km-t 5 órán belül, mert a tévéközvetítés annyit bír el, meg egyébként is úgy látványos. Aki kicsit gyakrabban és komolyabban ül kerékpáron, mint hogy nyári hétvégenként előveszi, hogy a családdal guruljon egyet, az tudja hogy ez tisztán lehetetlen kérés. Az meg már eleve álszent dolog, hogy bizonyos szintig engedik a cuccok szedését. Vagy engedjék korlátok nélkül, vagy sehogy. Csak akkor tényleg legyen "konstruktőri" díj is, és kész. 😊Azt ugye tudod, hogy ha szabad lenne a dopping, akkor minden olyan versenyt, ahol sokat számít (főként állóképességi sportok), kínaiak és észak-koreaiak nyernének, akik írásba adnák, hogy vállalják, hogy tesznek az egészségükre. Már 2 éves korukban.
Mikey
Sobri Jóska
Az amerikai major ligákat csak nem. (Bár felőlem az NBA-t is vihetik.)
több mint 6 éve
Én engedném, hogy doppingoljanak. Egyrészt a saját maga egészségét teszi tönkre vele, másrészt kurva jó lenne már, ha nem lennének álszentek az emberek. Kerékpárban menjél 40+ átlagot, tekerj le 200+ km-t 5 órán belül, mert a tévéközvetítés annyit bír el, meg egyébként is úgy látványos. Aki kicsit gyakrabban és komolyabban ül kerékpáron, mint hogy nyári hétvégenként előveszi, hogy a családdal guruljon egyet, az tudja hogy ez tisztán lehetetlen kérés. Az meg már eleve álszent dolog, hogy bizonyos szintig engedik a cuccok szedését. Vagy engedjék korlátok nélkül, vagy sehogy. Csak akkor tényleg legyen "konstruktőri" díj is, és kész. 😊Azt ugye tudod, hogy ha szabad lenne a dopping, akkor minden olyan versenyt, ahol sokat számít (főként állóképességi sportok), kínaiak és észak-koreaiak nyernének, akik írásba adnák, hogy vállalják, hogy tesznek az egészségükre. Már 2 éves korukban.
Mikey
több mint 6 éve
Mikey
18 756
Én engedném, hogy doppingoljanak. Egyrészt a saját maga egészségét teszi tönkre vele, másrészt kurva jó lenne már, ha nem lennének álszentek az emberek. Kerékpárban menjél 40+ átlagot, tekerj le 200+ km-t 5 órán belül, mert a tévéközvetítés annyit bír el, meg egyébként is úgy látványos. Aki kicsit gyakrabban és komolyabban ül kerékpáron, mint hogy nyári hétvégenként előveszi, hogy a családdal guruljon egyet, az tudja hogy ez tisztán lehetetlen kérés. Az meg már eleve álszent dolog, hogy bizonyos szintig engedik a cuccok szedését. Vagy engedjék korlátok nélkül, vagy sehogy. Csak akkor tényleg legyen "konstruktőri" díj is, és kész. 😊
több mint 6 éve
no
7 305
En Fro-nak drukkolok es igy lehet nem er semmit amit irok, | altalaban amugy sem | . Nem vedeni szeretnem, mert egyelore nem is kell. Amikor majd kell akkor meg majd nem akarom. 😊Mindenki doppingol szerintem egy szint felett. Ha nem es csak egy ket kirivo eset van akkor egessuk el oket maglyan. Gyanus, hogy a sportolok ( nem csak a kerekparozok) jelentos resze asztmas, koszvenyes, herpeszes es egyeb korsagokban szenvednek. Raadasul a Zovirax 2 nap alatt napi 3 pottytol eltunteti nekem, ezeknel meg durvabbnal durvabb kremek sem segitenek. Ha kidobjak Fro-t ( csak), akkor jobbak lehetnek a versenyek, mert a "sok lud eldontheti, hogy ki veheti fel a diszno baliruhajat". Ha mindenki doppingol, ahogy sejtem akkor remelem nem fejezik le az egesz sportagat megint, mert egyszer ateltuk mar es a versenyek bizonyos szinten izgalmasabbak lettek de 2 szinttel lejjebb. A mostani vizhordok tisztak, de ahogy ok lesznek a ludak rogton doppingolni kezdenek a disznova valas folyamatakent. A doppingolas utan sem valtozik drasztikusan az erosorrend csak egy fokozattal feljebb van mindenki.
Ha viszont lefejezes lesz, akkor innentol nem engednek semmilyen szert soha. Ha 0-rol kezdik megint a szarokkal, akkor az osszes nyavajajukat hordjak ki a kremeik nelkul. Mert igy a meghuzott szint csaloka. A koleresztin szintje embertol fugg es valaki makkegeszseges pedig a szint duplajan all, valaki meg a szint alatt is kehes.
A football remek pelda. Matyas kiraly kihatassal van az NFL-re "van es meg sincs". Hagyjak hogy a grafika felturbozodjon. 😊
több mint 6 éve
Mikey
18 756
Ez csak idő kérdése volt...Már a helyzet kezelésénél erős a kettős mérce :/ Remélem ugyanúgy meghurcolják a végére mint minden más bukót!Elég érdekes hogy eddig eltitkolták, pedig szinte egyből tudtak róla. Már a VB-n se kellett volna indulnia...
clbass
több mint 6 éve
Ez csak idő kérdése volt...Már a helyzet kezelésénél erős a kettős mérce :/ Remélem ugyanúgy meghurcolják a végére mint minden más bukót!
több mint 6 éve
Mikey
18 756
Viszont ezután felmerül bennem a kérdés, hogy mennyire balfasz csapatorvosuk van?
több mint 6 éve
dawyd728
3 851
Még a Vuelta alatt akartam mondani, h Froome a szokottnál is feltűnően többet köhög. Főleg interjúk alatt. Gondoltam csak játsza az eszét, mondván ő betegen is lever mindenkit. Erre meg jön ez a hír, ami elég szépen simul a látottakba. Mindenesetre tripla nem lesz így. Mondjuk még az is lehet jól jár a jelenlegi politikai helyzetben, h a jövő májusi jeruzsálemi rajtról lemarad..
több mint 6 éve
Mikey
18 756
hosszabbitas.hu/kerekpar/es-bringa/dopping-froome-megbukott-a-vueltanHa következetes a UCI, akkor Ulissi és Petacchi között valahol. De szerintem naiv vagyok.
Mennyi eltiltásra számíthat? Ki mit tippel?
Nomac
több mint 6 éve
hosszabbitas.hu/kerekpar/es-bringa/dopping-froome-megbukott-a-vueltanValaki nagyon nem akarta, hogy itt triplázás legyen...
Mennyi eltiltásra számíthat? Ki mit tippel?
Nomac
több mint 6 éve
hosszabbitas.hu/kerekpar/es-bringa/dopping-froome-megbukott-a-vueltanMennyi eltiltásra számíthat? Ki mit tippel?
több mint 7 éve
Összeraktam 😊De az igazán szép az lenne, ha egy naptári évben sikeredne.
több mint 7 éve
dawyd728
3 851
Egyhuzamban alatt nem egy naptári évet értek, hanem tavaly július és idén május közötti időszakot. Lenne 5(?!) olyan hét a Giro és a TDF között, mikor olyat mondhat majd el magáról, ha nyer tavasszal, amit kb a modern kori kerékpárban elképzelhetetlennek tartottam. Itt nem is az a lényeg, h én minek tartottam, de a szakma is ezen a véleményen volt/van. Ez kb hasonló, mint Westbrook tripla duplás szezonja. Ott se gondolta volna senki, h Oscar Robertson rekordja valaha is megdönthető/beállítható lesz.Nem is nyer ennyit.Mas kerekes evek alatt nem keres ennyit...Froome ott lesz a Giron! Laza 2 millio dollart igertek be neki az izraeliek.DannyPénzhajhász kurva Chris is. 😀
Mikey
Danny
Froome lassan belopja magát a kedvenceim közé. 😊 Örülök neki, h ő is úgy gondolja a 3 GT egyhuzamban többet ér, mint az 5. TDF. Kívánom neki, h sikerüljön. Ha Aru nem, nyerjen ő. 😊ööööö
dawyd728
Azért ha meg lesz a 3 GT egyszerre, abban a TDF is benne lesz, és meglesz az 5.
Vagyis nem tud úgy 3 GT-t nyerni egyhuzamban, hogy közben ne legyen ötszöros Tour-győztes.
Tehát nem az 5. helyett választja a 3 GT-t, hanem megpróbálja az "is-is"-t.
Drukkolok neki.
Sobri Jóska
Míg mondjuk 5-7 db TDF címet egyáltalán nem tartok kizártnak a jövőben sem. Froome utáni időkben sem.
több mint 7 éve
Jughead
5 230
Ő a címvédő a Touron és a Vueltán, tehát ha nyer a Girón akkor egyszerre lesz övé mind a 3 GT-n a címvédőnek járó kitüntetés.Froome lassan belopja magát a kedvenceim közé. 😊 Örülök neki, h ő is úgy gondolja a 3 GT egyhuzamban többet ér, mint az 5. TDF. Kívánom neki, h sikerüljön. Ha Aru nem, nyerjen ő. 😊ööööö
dawyd728
Vagyis nem tud úgy 3 GT-t nyerni egyhuzamban, hogy közben ne legyen ötszöros Tour-győztes.
Drukkolok neki.
Sobri Jóska
több mint 7 éve
Nem is nyer ennyit.Mas kerekes evek alatt nem keres ennyit...Froome ott lesz a Giron! Laza 2 millio dollart igertek be neki az izraeliek.DannyPénzhajhász kurva Chris is. 😀
Mikey
Danny
Froome lassan belopja magát a kedvenceim közé. 😊 Örülök neki, h ő is úgy gondolja a 3 GT egyhuzamban többet ér, mint az 5. TDF. Kívánom neki, h sikerüljön. Ha Aru nem, nyerjen ő. 😊ööööö
dawyd728
Drukkolok neki.
több mint 7 éve
dawyd728
3 851
Froome lassan belopja magát a kedvenceim közé. 😊 Örülök neki, h ő is úgy gondolja a 3 GT egyhuzamban többet ér, mint az 5. TDF. Kívánom neki, h sikerüljön. Ha Aru nem, nyerjen ő. 😊
több mint 7 éve
Danny
1 726
Mas kerekes evek alatt nem keres ennyit...Froome ott lesz a Giron! Laza 2 millio dollart igertek be neki az izraeliek.DannyPénzhajhász kurva Chris is. 😀
Mikey
több mint 7 éve
Mikey
18 756
Froome ott lesz a Giron! Laza 2 millio dollart igertek be neki az izraeliek.DannyPénzhajhász kurva Chris is. 😀
több mint 7 éve
no
7 305
Ok nem hiszem, hogy kedvezni akarnanak akarkinek is. Sajat magukat nezik. Ha eldol a sarga triko sorsa az atlagos bicaj kedvelo lelep, mert egyontetu. Ha ez a 3. napon tortenik akkor kaki van. A jobbik rosszat valasztjak. Ha oszintek akarunk lenni, akkor sok penzt adnanak Fro-nak hogy ne jojjon ( inkabb hagyja abba ), kiveve azt az evet amikor legyozik, mert legyen az a legrosszabb kiiras az uj kiraly kilete mindent fog vinni. Ettol fuggetlenul egyetertenek veled, de kb egyenlo erossegu versenyzok kellenenek es vissza fog jonni. Ezert bizok a TD-hegyimakik szoritasanak es ha Fro-nak is tamadnia kellene akkor kicsapodna a hugy az olajbol.Egesz egyszeruen a jelenlegi kereteken belul a "melyik ujjamat harapjam meg" dontesbe kenyszerulnek. Vagy kiirja a szakaszokat langyosra es legalabb szoros lesz ( ami a legkisebb hibat megbunteti ), vagy brutalra es azon keseregnenek hogy a 3.nehez napon eldolt a gyoztes, ha Froome kiemelkedo lesz es a csapata is. A Vueltan iszonyat elonyt adott Nibali-eknak es behuzta, ha csak arra keszult volna ott is kijott volna a dominancia. Es valljuk be a verseny nem volt oldoklo a helyezesekert. Ha Contador nem bukja el a trikot egy fity-fasz szakaszon az elejen, akkor o se lett ( tudott ) volna ilyen aktiv lenni es akkor az o tamadasai nelkul kb. 0 izgalom lett volna az egesz Vueltan.Ha így nézed, hogy "kinek kedvezzek?" akkor igazad van.
Ha nem lesz barki aki kiemelkedik, akkor ugyis jo lesz a csata ( bar akkor jobb lenne egy nehezebb palyan az teny). Remelem TD egyik oldalrol, a "hegyimakik" a masik oldalrol tamadjak Fro-t es akkor jobb lesz, ha netalan teljes eroben erkezik, akkor is.
dawyd728
De ha lenne a TDF-nek (ahogy sajna jó ideje nincs) egyfajta filozófiája, arculata, karaktere, akkor csak annak kéne megfelelnie, és nem kéne patikamérlegen egyensúlyozgatni az általad is kielemzett eshetőségek között.
Én ebben látom a problémát.
Van válasz a "Milyen a TDF?" kérdésre?
Nem igazán...
Sobri Jóska
De a Vuelta-n kiraly volt a kiiras, de az volt az izgalom, hogy Fro behuzza-e vegre. A versenyt meg egy klasszis hozta aki kirugta sajat magat a trikoert valo versenybol. Semmi nem tortent, amit itt a kiirasra nem lehetett fogni. Marad a penzes Sky. Orulok Aru beult vegre egy masik penzes helyre igy o igazi kihivo lett.
több mint 7 éve
Egesz egyszeruen a jelenlegi kereteken belul a "melyik ujjamat harapjam meg" dontesbe kenyszerulnek. Vagy kiirja a szakaszokat langyosra es legalabb szoros lesz ( ami a legkisebb hibat megbunteti ), vagy brutalra es azon keseregnenek hogy a 3.nehez napon eldolt a gyoztes, ha Froome kiemelkedo lesz es a csapata is. A Vueltan iszonyat elonyt adott Nibali-eknak es behuzta, ha csak arra keszult volna ott is kijott volna a dominancia. Es valljuk be a verseny nem volt oldoklo a helyezesekert. Ha Contador nem bukja el a trikot egy fity-fasz szakaszon az elejen, akkor o se lett ( tudott ) volna ilyen aktiv lenni es akkor az o tamadasai nelkul kb. 0 izgalom lett volna az egesz Vueltan.Ha így nézed, hogy "kinek kedvezzek?" akkor igazad van.
Ha nem lesz barki aki kiemelkedik, akkor ugyis jo lesz a csata ( bar akkor jobb lenne egy nehezebb palyan az teny). Remelem TD egyik oldalrol, a "hegyimakik" a masik oldalrol tamadjak Fro-t es akkor jobb lesz, ha netalan teljes eroben erkezik, akkor is.
dawyd728
De ha lenne a TDF-nek (ahogy sajna jó ideje nincs) egyfajta filozófiája, arculata, karaktere, akkor csak annak kéne megfelelnie, és nem kéne patikamérlegen egyensúlyozgatni az általad is kielemzett eshetőségek között.
Én ebben látom a problémát.
Van válasz a "Milyen a TDF?" kérdésre?
Nem igazán...
több mint 7 éve
no
7 305
...Mellesleg Aru megmutathatja mekkora kiraly, beult egy penzes csapathoz vegre es nem csak az a csunya Sky....😊
twitter.com/Laura_Meseguer/status/920226202643771393
Mikey
több mint 7 éve
no
7 305
Egesz egyszeruen a jelenlegi kereteken belul a "melyik ujjamat harapjam meg" dontesbe kenyszerulnek. Vagy kiirja a szakaszokat langyosra es legalabb szoros lesz ( ami a legkisebb hibat megbunteti ), vagy brutalra es azon keseregnenek hogy a 3.nehez napon eldolt a gyoztes, ha Froome kiemelkedo lesz es a csapata is. A Vueltan iszonyat elonyt adott Nibali-eknak es behuzta, ha csak arra keszult volna ott is kijott volna a dominancia. Es valljuk be a verseny nem volt oldoklo a helyezesekert. Ha Contador nem bukja el a trikot egy fity-fasz szakaszon az elejen, akkor o se lett ( tudott ) volna ilyen aktiv lenni es akkor az o tamadasai nelkul kb. 0 izgalom lett volna az egesz Vueltan.Nekem nagyon tetszik a jovo evi TDF utvonal! Lesz minden, csapatidofutam, Roubaix 15(!) kockakoves szektorral, Alpe d’Huez, kivancsi leszek a 65 km-es szakaszra is! Meg persze a Pateau des Gliéresre is, ahol a hegy utolso 2 kilometere nincs leaszfaltozva. Vegre lesz hely meglepni a Sky sort, akik (mint mindenki mas) eggyel kevesebb, azaz 8 fovel indulnak.Nem akarlak elkeseríteni, de ami eddig tudható, az alapján komoly hegyi szakaszokon lesz 3 db hegyi befutó. Abból az egyik hegy ráadásul csak átlag 5-6 %, ahol szélárnyék miatt nem lesz támadás, hacsak vki nem kamikázének képzeli magát.
Remelem iden Froome nem dol ki a kockakoves szakaszok elott es egy nagyon jo, utolso pillanatig izgalmas versenyt lathatunk az osszetettert!
Danny
Én szeretem az TTT-t. Ez miatt és az utolsó előtti szakaszon, a 31 km-es 900 m emelkedővel tarkított ITT miatt tőlem jár a piros pont. A pavék miatt is jár a dicséret. Ettől még ez megint egy semmilyen útvonal.
10 db sprint szakasz túl sok. Persze ebből 2-3 olyan, ami a Matthews, Sagan kalibereknek lesz csak sprint szakasz. Plusz ezen a 10-en felül lesz 2 db, ami a Valverde, Martin típusoknak fekvő befutó(~ La Flèche Wallonne).
Ennek az útvonalnak annyi előnye van, h el lehet majd mondani, milyen szoros a mezőny. Csak fele annyi kihívás nincs benne, mint egy átlagos Vueltában, vagy egy nehezebb Giroban. Szemfényvesztésnek tök jó lesz a roubaix-i befutó, mondom ezt úgy, h én is várom, vagy a TTT, ami ugyancsak ritkaságszámba megy. Ettől még 7-8 szakaszra (ITT, TTT, pavés szakasz + a nehezebb hegyi szakaszok) korlátozódnak az összetett menők lehetőségei a sárga trikó megszerzésére, és ezek közül is csak 1-2 az, ami komoly hegyi támadásokat rejthetnek magukban és nem csak egy erős tempóból folyamatos leszakadást izgulhatunk végig. Ja és a legszomorúbb az egészben, akinek nincs épkézláb csapata, az 2-3 percet simán kaphat már a 3. szakaszon, amit legyen bárki is az elszenvedő, a többi top10-be tartozókon ilyen útvonalon szinte képtelen lesz visszahozni.
dawyd728
..