OFF topik

31 feliratkozó

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 247 — #NoStress
Paul Newman 50 évig volt házas Joanne Woodwarddal.
Biztos van hosszabb frigy is, én fejből ezt tudom, mert csípem Newmant.

A magyar újságírás, pláne a bulvár, meg egyre nagyobb fos.
Sobri Jóska
az oké, de itt nem ez a lényeg hanem úgy irták meg a mondatot mintha több szinész lenne egyszerre házasságban sedgwickkel
briareos
Igen, magyartalan a mondat, de szívesen írok Newmanról, illetve a második kérdésedre passzolt válasznak, és nem vitte jobban vakvágányra az eredeti felvetést, mint egy segédmotorkerékpár.

több mint 4 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 752 — All those moments will be lost in time, like tears in rain.
Szerintem ezt is tuti Kirk Douglas nyerné/nyerte volna... 😕 asszem mindketten megérték a 100-at, ő is és a felesége is. Nem tudom, őt hogy hívják és színésznő-e...

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 4 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life

Sobri Jóska
az oké, de itt nem ez a lényeg hanem úgy irták meg a mondatot mintha több szinész lenne egyszerre házasságban sedgwickkel

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 247 — #NoStress

több mint 4 éve
"Kevin Bacon azon kevés Hollywoodi színészek közé tartozik, akinek már 32 éve tart a házassága Kyra Sedgwick színésznővel."

imádom a magyar ujságírást, több kérdés merül fel bennem:

összesen hány Hollywoodi (sic) szinész van még házasságban sedgwickkel.
ki az abszolút rekorder években?
hány fős az elit klub amibe bacon a 32 éves frigyel befér?
hogy manageli sedgwick a sok férjet?

több mint 4 éve
Egy nap 1-1 óra sétát igényel ez a kutya, ezzel mindenképp kell nála kalkulálni
r.baggio
ez semmi ... aki ezt nem tudja az vegyen plusst.
csebi
a mopszommal többet sétálok baszki

több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 312 — Vikings fan
Kezdőnek akkor ajánljatok valami jót.
Egy jó füstös whisky melle.
Tárolással kapcsolatban tudtok ajánlani valami ahol utánanézhetek? Google a barátom tudom… 😊
Toca
csak egy kis anekdóta, hogy egy "lightos" szivar is mit tud mővelni egy kezdővel: lassan 15 éve egy barátom mondta h akarna szivarozni, mondom oké kezdjük a leglightosabbal ami elérhető volt, talán egy danemann moods panatella. tetszett neki de úgy fejbebaszta h nem tudott egyenesen járni utána, nekem kellett kiállnom a garázsból helyette, miután 15 perc alatt nem sikerült neki.

Humidort én se vennék amíg rá nem jössz h igen ezt akarom valóban, akkor érdemes beruházni.
briareos
Szivaroztam már vagy 2x . Mondjuk egyszer kicsit fejbe is kolintott 😀
De még várok, hogy saját bunbarlangom legyen hozza 😀
Köszi mindenkinek
Toca
Visszatérve a témára:
Kezdőknek javasolnám a Bock y Co panateláját, én ma próbáltam, a cucc az úgy szelel, mintha szívószál lenne a szádban nem is szivar 😀
Szal ettől max azért szédülsz mert egy relatíve hosszú szivar és sok kicsi sokra megy 😀
Ráadásul ugye dominikai, aminek az ízvilága egyébként is lightosabb, mint a kubaiaké.
empty taxi
Köszi felirom ezt is!
több mint 4 éve
YoungZeeZee 9 511
r.baggio
csebi
Sokan hiszik azt, hogy ha van egy kis(nagy) kertjük, az teljesen jó élettér a kutyának és akkor ezzel már le is van fárasztva. Ezért nem visszük le nagyszülőkhöz, mert bár ott lenne helye, az utcát és más kutyát nem látna, az biztos
r.baggio
Igen, igenylik a setat is.maa jellegu mozgas az.
Mi is gondolkodtunk kutyan de ugy voltunk vele ha lesz akkor a gyerekkel egyutt szokjon meg minket es ne ugy legyeb h elobb kutya majd gyerek...
De lehet hulyeseg ez a taktika de mar mind1.ha lesz kutya akkor mar eldolt....😀
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 877 — no es importante
r.baggio
csebi
Sokan hiszik azt, hogy ha van egy kis(nagy) kertjük, az teljesen jó élettér a kutyának és akkor ezzel már le is van fárasztva. Ezért nem visszük le nagyszülőkhöz, mert bár ott lenne helye, az utcát és más kutyát nem látna, az biztos

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 256 — NFL bracket champion '26
Kezdőnek akkor ajánljatok valami jót.
Egy jó füstös whisky melle.
Tárolással kapcsolatban tudtok ajánlani valami ahol utánanézhetek? Google a barátom tudom… 😊
Toca
csak egy kis anekdóta, hogy egy "lightos" szivar is mit tud mővelni egy kezdővel: lassan 15 éve egy barátom mondta h akarna szivarozni, mondom oké kezdjük a leglightosabbal ami elérhető volt, talán egy danemann moods panatella. tetszett neki de úgy fejbebaszta h nem tudott egyenesen járni utána, nekem kellett kiállnom a garázsból helyette, miután 15 perc alatt nem sikerült neki.

Humidort én se vennék amíg rá nem jössz h igen ezt akarom valóban, akkor érdemes beruházni.
briareos
Szivaroztam már vagy 2x . Mondjuk egyszer kicsit fejbe is kolintott 😀
De még várok, hogy saját bunbarlangom legyen hozza 😀
Köszi mindenkinek
Toca
Visszatérve a témára:
Kezdőknek javasolnám a Bock y Co panateláját, én ma próbáltam, a cucc az úgy szelel, mintha szívószál lenne a szádban nem is szivar 😀
Szal ettől max azért szédülsz mert egy relatíve hosszú szivar és sok kicsi sokra megy 😀
Ráadásul ugye dominikai, aminek az ízvilága egyébként is lightosabb, mint a kubaiaké.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 805 — Lucas Scott
r.baggio

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 729 — The Mathematician
A kutya, a gyerkőc pár hónappal később érkezett
Már vissza is kellett hoznom, szegénnyel nem bánhattak valami jól... ha van valakinek bármi ötlete hallgatom
r.baggio
szüleimnél nemrég pusztul el a pulink, megkérdeztem
de még korai
valamint a tacsi fiú mellé egy tacsi lányt akar fater

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
A kutya, a gyerkőc pár hónappal később érkezett
Már vissza is kellett hoznom, szegénnyel nem bánhattak valami jól... ha van valakinek bármi ötlete hallgatom

---
több mint 4 éve
YoungZeeZee 9 511
10 hónapos kutyánk gazdit keres, sajnos az eredeti tervekkel ellentétben nem fér meg kislányunk mellett, túl kicsi kettőnknek a lakásunk

Nem rág semmilyen bútort, ráadásul nagyon emberkedvelő kutya, kb 25 kg, marmagassága 50valahány cm. PM-ben jelezzen, akit esetleg érdekel
r.baggio
az új gazdija két hét után kijelentette, hogy ő nem gondolt bele mivel jár egy kutya, így visszadobta... szegény Dió így újra otthont keres
r.baggio
Amugy a kutyu volt elobb vagy a gyerkoc?
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 805 — Lucas Scott
Hehh

telex.hu/eszkombajn/2021/04/06/az-igazi-senkifoldje-azert-nem-tartozik-egy-orszaghoz-sem-mert-egy-orszagnak-se-kell

@csebi, nem jártál ott? 😂
warr_b
nem, pedig a Csebiland csabito lenne 😊
amugy tudtommal eleg komolyan orzik az egyiptomiak hadsereggel meg mindennel, olvastam jelenteseket, amikben taglaltak, hogy itt egy eleg komoly embercsempesz utvonal van. volt olyan menedekkero, aki elmondta, hogy az egesz utvonalon szinte csak itt latott holttesteket a sivatagban, meg kiegett autok, roncsok stb. szoval nem annyira vidam a szitu arra.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 29 198 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Hehh

telex.hu/eszkombajn/2021/04/06/az-igazi-senkifoldje-azert-nem-tartozik-egy-orszaghoz-sem-mert-egy-orszagnak-se-kell

@csebi, nem jártál ott? 😂

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
10 hónapos kutyánk gazdit keres, sajnos az eredeti tervekkel ellentétben nem fér meg kislányunk mellett, túl kicsi kettőnknek a lakásunk

Nem rág semmilyen bútort, ráadásul nagyon emberkedvelő kutya, kb 25 kg, marmagassága 50valahány cm. PM-ben jelezzen, akit esetleg érdekel
r.baggio
az új gazdija két hét után kijelentette, hogy ő nem gondolt bele mivel jár egy kutya, így visszadobta... szegény Dió így újra otthont keres

---
több mint 4 éve
mondjuk ezt különböző méretű és felbontású monitorokon megoldani különösen érdekes, mert papíron oké hogy leméred ha fixen A4-esben nyomtatják ki
kaszo
jah, ezzel sajnos nehéz mit kezdeni
ráadásul bezoomolni is be kell

több mint 4 éve
kaszo Atlanta Falcons 3 168 — Falcons fan
mondjuk ezt különböző méretű és felbontású monitorokon megoldani különösen érdekes, mert papíron oké hogy leméred ha fixen A4-esben nyomtatják ki
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 312 — Vikings fan
Valaki érti ezt a szart? Én nem tudom értelmezni... (9-es feladat)

Rataxes
Fel centis negyzetnek tűnik szóval, szóval 5mm aránylik 15cm re leosztva 1 mm a 3 cm-hoz tehát C.

Ui. kicsit lassú voltam 😀

Szerkesztette: Toca
több mint 4 éve
hétszilvafás adam8 Houston Texans 2 647
Megméred mekkora a kis négyzet (=lépcsőfok) és elosztod 15-tel, az eredmény lesz X.

X : 1 cm.

Ha, ami kijött nem szerepel a megoldásban, akkor C vagy D lesz, mert akkor nem 1 cm-hez arányít. Ebben az esetben meg kell szorozni az egyenlet mindkét oldalát.

Szerk.: Negri szebben leírta.

Szerkesztette: hétszilvafás adam8

több mint 4 éve
le kell mérni vonalzóval hogy mekkora egy kis négyzet oldala
ha C a válasz akkor gondolom fél centi
és így fél centi -> 15 centi
1 centi -> 30 centi
1 mili -> 3 centi

több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 29 198 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Rataxes
C.

www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/meresek/orszmer2006/okm2006_feladatok_es_jellemzoik_mat_6.pdf

36. oldalon

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
pgabtb Philadelphia Eagles 10 224 — Eagles fan

GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)