Olimpia

25 feliratkozó

több mint 6 éve
Rajna Tennessee Titans 7 823 — Nega Scott
Grat gabo, 1 arany lett a végére a különbség, amit ki lehetne vezetni ezer apróságra - Weng nem került be a váltóba, a fehérorosz váltóarany, magyar arany, stb-stb, de ez nyilván ilyen. Nagyon szép húzásaid voltak szinte végig.

Ami az én csapatomat illeti:

1: Dahlmeier (2 arany, 1 bronz) - pontszámban nem maradt el sokkal attól, amit vártam, inkább az első két szám megnyerése után maradt bennem hiányérzet, mert a 2 váltóban favoritok voltak, és ő végig jól is ment, más cseszte el neki. Bust nem lett, de lehetett volna jobb, mert Kuzminával ők voltak a legjobbak a női mezőnyben, és a német csapat volt a legkiegyensúlyozottabb.

2: Weng (SEMMI) - reach volt ez, de egyrészt bírom Wenget, másrészt bíztam benne, hogy nem lesz minősíthetetlen formában. A síatlonban már ltászott, hogy ez nem lesz jó, de arra azért nem számítottam, hogy az lesz a legjobb szereplése. Az lett volna a minimum, hogy a váltóba bekerül, a nála még így is rosszabb Jacobsen helyére. Igazából ezen a picken ment el a győzelem, mert ez nagy mellé volt.

3: Hwang (1 ezüst) - ő a másik, az 1000 és az 1500 fő favoritja, és a kiemelkedően legjobb váltó tagja hoz egy ezüstöt, érdekes módon azt is 500-on. 1500-on kicsúszott, 1000-en szerencsétlen futamba került, a váltóval is kicsúszott, ilyen a short track. Bár ez utóbbinak örülök, ha végigmegy Korea, akkor valsz ő arany, Liuék max ezüst, és már nyerek. De így jobban járt mindenki 😊

4: Sablikova (1 ezüst) - őt direkt azért húztam, mert 3 potenciálra építő, kevéssé biztos pickkel kezdtem, gondoltam ide kell a téli olimpia legbiztosabb aranya. Erre lett belőle ezüst úgy, hogy hozta, amit szokott, csak a hollandok mind 5-6 másodpercet javultak magukhoz képest. 1500-on is arany/ezüsttel számoltam, de a holland invázió elsöpörte az érmét. Erre nagyon dühös voltam, mert itt nem éreztem, hogy benne van a bukás, a többiben volt azért random faktor, az 1500 feletti sima gyorskori versenyek pedig a legfixebb számok az olimpián.

5: Pinturault (1 ezüst, 1 bronz) - gondoltam, hogy ebből lehetne jobb, de nem lett. A kombiban a szél neki is betett, mert nem volt esélye komoly előnyt szerezni Hirscherrel szemben, de az ezüst is korrekt. Aztán az óriásban a bronz reális, és a csapat 4. hely sem volt fura, de mindkettőben 4-5 századon múlt az eggyel jobb helyezés, ezért kicsit kár, de nem volt vészes ez a produktum.

6: Rydzek (2 arany) - az elmúlt évek és a jelen egyértelműen legjobbja, sejtettem, hogy az elmúlt időszak ideiglenes menői (mint Schmid) nem lesznek a közelében. A váltóarany szinte tuti volt, egy egyéni pedig a mutatott telejsítmény alatt simán kijárt. Ha Klapfer és Frenzel nem szerencsés a széllel normálsáncon, azt is hozza, de nem lehet panaszkodni ilyen remek eredménnyel.

7: Wierer (1 bronz) - őt biztosítéknak hoztam, ha Dahlmeier besülne, lévén ő is elég stabil, szemben mondjuk Kuzmináékkal, és ez be is jött, de az egyéni éremről mindig pont lemaradt, top10-ek jöttek csak sorra, mindig egy kicsi hiányzott. A váltót is elbaszták a végén, a vegyesváltó bronznak pedig nem tudtam örülni, mert a német bronzzal jobban jártam volna. Bust, de ez benne volt.

8: Tande (1 arany) - a norvég csapataranyban biztos voltam, azt hozta is, de leamradt az egyéni éremről. Vicces, hogy miután mostanában egyértelműen ő volt az első számú norvég, most csak 3. lett Johansson és Forfang mögött. Ez is lehetett volna jobb, de a minimum jött.

9: Kingsbury (1 arany) - ide húztam egy biztonságit, nem is volt benne a pakliban, hogy ne győzzön.

10: Boutin (1 ezüst, 2 bronz) - a 3 egyéni érem több, mint amire számítottam, de sehogys jött össze az arany, a váltóban meg kizárással bukta az érmet, szóval ebben is volt több, de így is többet hozott, mint amit minimum vártam, nagyon elégedett vagyok vele.

11: Virtue (2 arany) - itt kezdtem húzni a műkorisokat, mert sejtettem, hogy a többség nem belőlük készült 😀 de igazából korábbra is befértek volna. A draft idejére a kanadai csapatarany már szinte biztos volt, jégtáncban pedig nem angyon lehet bukni, szóval 50-50 volt, hogy 16 vagy 20 pontot hoz. 20 lett, szerintem meg is érdemelték.

12: Halfvarsson (semmi) - mindenhol indult, mindenhol volt legalább kis éremesély,e de semmi nem jött össze. Csalódás, főleg a váltókkal.

13: Hamelin (1 bronz) - kizáratta magát mindenhonnan, a váltót pedig elcseszték (ennek persze örülök), szóval lett volna ebben több, de a nullázás is benne volt a pakliban, ilyen a short track.

14: Moir (2 arany) - lásd Virtue.

15: Peiffer (1 arany, 1 bronz) - nagyjából ennyit vártam, de lehetett volna sokkal több is. Jó formában jött, egy szerencsés egyéni érem benne volt sprintben vagy egyéniben, ebből kihozta a maximumot, de a vegyesváltót nagyon elcseszte, ott akár 4 hibával is meglett volna az ezüst (Dahlmeierrel egytt is). A férfi váltó is lehetett volna jobb, de nem lett. Itt is volt még benne, de a pontzámmal elégedett vagyok.

16: Lorentzen (1 arany, 1 ezüst) - na ő kihozta a maximumot a dologból, pedig féltem a sok riválistól. Pár századon múlt a 2. arany, de a 16 pont remek, ő a legpozitívabb meglepetés a csapatban.

17: Zagitova (1 arany, 1 ezüst) - itt is az ezüst szinte fix volt a draft idején, mellette pedig 50-50 a női egyéni, bár ott azért a rontások benne vannak. De egész évben mindig verte Medvegyevát, ő volt a papírforma. Maxot hozott, de alig a magas floor fölött.

18: Manificat (2 bronz) - benne is lett volna egyéni érem, főleg 15 km-en vártam tőle akár aranyat is, de elcseszte, ahogy a síatlont is. A két váltóérem szép, de Halfvarsson elől vette el őket, szal sokat nem hozott velük nekem.

19: Matt (1 ezüst, 1 bronz) - kihozta a dologból, amit lehetett, bár Hirscher és Kristoffersen kiesése után a szlalomban több is lehetett volna, de az a abronz is remek. A csapattal pedig az ezüst nagyon jó, főleg a svéd ágon, nagyon elégedett vagyok.

20: Poltoranin (semmi) - elrontotta a formáját, 50-en gyengébb volt, mint 15-ön lett volna, aztán el is taktikázta a dolgot. Nyilván többet reméltem, de ez is benne volt.


Összességében kb. a banda felével elégedett vagyok, de a maxot csak a műkorisok és Lorentzen hozta. Kb. mindenkiben lehetett volna több egy-egy kis aprósággal, de ez van, ha a csapat nagy részét potenciálra draftolod, nyilván nem hoznak mindent. Jól sikerült a draft, de a 2-4. kör mind bust, ami azért látszik, hogy nem fér bele.

több mint 6 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 759 — 49ers GM
Grat gabo, majd írok részletesebb elemzést is a csapatomról! 😊 Jó móka volt.

több mint 6 éve
dawyd728 3 696
Hatalmas élmény volt az egész olimpia, csak megerősített abban, hogy én a télit vmiért jobban szeretem. A shorttrack váltó nyilván örök élmény lesz, de a svédek is parádésan szerepeltek, hatalmas kedvenceim nyertek aranyakat, érmeket, persze voltak akiket nagyon sajnáltam, de ez már csak ilyen, nem nyerhet mindenki. A játék is nagyon fasza volt, remélem két év múlva is játszunk 😊
gabokocka
Nekem is a téli jobban bejön. Habár a télinek is a havas része. Pont ezért maradt is bennem hiányérzet a hangulat miatt. Jeges sportok esetén ilyen probléma nem volt..
+ A nyári egy zsibvásár. Már régen 23 naposra kellett volna bővíteni.
több mint 6 éve
NB2 New England Patriots 21 936 — nabege2@yahoo.com
Hát véget ért...
Nyilván követhetőbb a téli olimpia, mert jóval kevesebb sportág van benne és az ember úgy élheti meg, hogy igen, szinte az egészet láttam. A nyáriban kis túlzással csak labdajátékból van annyi, mint itt sportágból😊 És akkor még az egyéni számokat elő sem vettünk. Egy picit kaotikusabb az egész nyáron, nem tudod hova kapkodj.
Nekem a munka miatt azért nem volt teljes ez az olimpia, így is amit tudtam néztem, főleg a biatlon volt amit még a munka rovására is néztem, de a reggeli alpesi sí is megvolt még. Ha a sportrészét nézem, jó volt az olimpia, tetszett, én mondjuk annyira nem drukkoltam itt embereknek mint egyesek😊
A magyar szereplés: rövid pályás gyorskori és más semmi. Talán még Nagy Konrádot tudom dicsérni. A rövid pályás gyorskorival is úgy voltam az 500 után, hogy oké, ott voltunk, de basszus csak nem jött össze semmi, így csalódás egy picit az olimpia... és akkor jöttek a srácok! Meg is nézem újra őket😊
Viszont a NOB elmehet a jó édes anyjába! Nekem egy olimpia szóljon a nézőkről is! Egyszerűen undorító, hogy a versenyek félház előtt zajlottak, egy olimpiai jégkorongdöntőben üres székek százait látod! Tetszik, nem tetszik a hagyományos olimpiai sportágak főleg Európában népszerűek, itt vonzanak nézőket! Engem nem érdekel, hogy Dk-nak nincs normális síugrója vagy biatlonosa vagy sífutója, attól még kitolhatták volna a képüket (tudom hideg volt). Simán el tudnám képzelni, hogy 3 európai, 1 ázsiai, 1 amerikai helyszín ritmusban jöjjenek az olimpiák. Az ember megnyugodna, de akkor eszébe jut, hogy hol lesz a következő... Pekingben. A koricsarnokon kívül megint nem lesz hozzáértő közönség, max kivezényelt emberek. Ehhez csak gratulálni tudok😕
több mint 6 éve
dawyd728 3 696
Én is gratulálok a győzteseknek. 😊
886 nap múlva draft!
dawyd728
Lesz mock?
Kampman
Igor már készíti.
több mint 6 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 10 566 — Jedi Master
Erzsi a Sas vs. Knézy 😀 😀 😀
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t15.5256-10/27416311_2099180126983429_3154407222667116544_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=596eb7&_nc_ohc=_z3xfYb2wDMQ7kNvgGYE-9F&_nc_ht=scontent.xx&oh=00_AfDkVWUhseAWhb3k0__1ipex2oWI3vDQQlygCuq8Bh_3Fw&oe=6631648C
Erzsi A Sas | Erzsi A sas - Swaney Elizabeth, a mi büszkeségünk és egy régi klasszikus találkozása. | By NuheadztvFacebook
Erzsi A sas - Swaney Elizabeth, a mi büszkeségünk és egy régi klasszikus találkozása.

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 6 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 25 345
Én is gratulálok a győzteseknek. 😊
886 nap múlva draft!
dawyd728
Lesz mock?
több mint 6 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 24 733 — Keep pounding
Hatalmas élmény volt az egész olimpia, csak megerősített abban, hogy én a télit vmiért jobban szeretem. A shorttrack váltó nyilván örök élmény lesz, de a svédek is parádésan szerepeltek, hatalmas kedvenceim nyertek aranyakat, érmeket, persze voltak akiket nagyon sajnáltam, de ez már csak ilyen, nem nyerhet mindenki. A játék is nagyon fasza volt, remélem két év múlva is játszunk 😊

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 6 éve
dawyd728 3 696
Én is gratulálok a győzteseknek. 😊
886 nap múlva draft!
több mint 6 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 20 426 — TODDHERREMANS79
Hatalmas hajrával csak odaértem a dobogó aljára. A hagyományos éremtáblát ráadásul megnyertem a legtöbb arannyal 😛
Köszi a játékot, Gabonak és Rajnának gratula, így sokkal érdekesebb volt számomra az olimpia, alpesit, freestylet és bobot biztos nem néztem volna ha nincs ez a fantasy játék.

A Korcsolyaváltó, Fourcade, Klaebo, és Niskanen miatt biztos emlékezetes marad számomra az olimpia.

OK, nem volt NHL, de úgyis a ruszkik nyertek volna (Malkin power), a kanadaiak meg nyertek volna egy ezüstöt, na bumm, nekik kb. mindegy milyen érem ha nem nyernek aranyat.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 6 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 15 783 — SHAMEFUR DISPRAY!
Na végre, more K-Pop, erre vártunk 😀

szerk: BOOOO, ez aztán nem volt sok. 😕

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 6 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 10 566 — Jedi Master
Na ez a farmer nadrágban veszem át az érmet is kurva nagy 😀 Még egy emlékezetesen egyedülálló dolog a végére 😀

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 6 éve
NB2 New England Patriots 21 936 — nabege2@yahoo.com
De most komolyan németek mi a rákért mentek előre támadni??? Simán 5 a 4-be kipasszolhatták volna a maradék időt.
Szegény osztrák csajt sajnáltam, de ő hibázott😕
több mint 6 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 10 566 — Jedi Master
Összességében elmondhatom, hogy szuper kis Olimpia volt ez, méltó a játékokhoz...csak az a fránya szél ugye, amit néha rosszul kezeltek le és rontott a sportértéken.
De arányában több emlékezetes dolgot és nagy meglepetést hozott, mint szokott 😊
Ledecká, aki azt hitte elromlott a tábla 😀 És mindemellett egyedüliként nyert két külön sportágban, ami egészen elképesztő és egyedülálló.
A freestyleosoktól olyanokat lehetett látni, ami felejthetetlen...David Wise 2 bukás után az utolsó menetében hozott zseniális arany produkciót, Max Parrottnak slopestyleban volt hatalmas menete, és a "Repülő Paradicsom" Shawn White is megmutatta, hogy 30-on túl is odabasz félcsőben, mert olyat tud, amit más nem. De hát legenda...😊
Még félidő előtt írtam itt, hogy ez a németek/norvégok Olimpiája, mert nem csak a kötelezőt hozzák, hanem meglepetéseket is. Ez azóta abszolút fokozódott is, a norvég csapat best ever lett a téli játékok éremtáblázatán a majdnem 40 éremmel.
North Korea női szurkolótábora is érdekes volt és néha vicces.
És persze a magyar váltó, és annak utolsó 4-5 köre 😊

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 6 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 15 783 — SHAMEFUR DISPRAY!
Hát, ez a bevonulás nem nagy szám... én biztos vmi más nemzetből valókkal kevertem volna 😊

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 6 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 10 566 — Jedi Master
Jégkorongtornán azért ma is és eddig is látható volt, hogy szép és jó, hogy a KHL most jól meg akarta mutatni, de ez inkább a német bajnokságnak sikerült, és az jött le inkább visszafelé elsülve, hogy az NHL nélkül nem olyan jó ez.

Szerkesztette: Chargers LT

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 6 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 15 783 — SHAMEFUR DISPRAY!
10 pillanat ami biztosan megmarad erről az olimpiáról...

hv 10) Fourcade 18/18 után ellövi magát / Domracheva "zászlós" befutója
9) az óriásműlesiklásba illő kanyar + az ugrató a downhillből
8) a tongai a megnyitón.... ehh, pedig ezt kitörölném, ha lehetne
7) Lamoreux-Davidson büntetője
6) Shusterék 8. endje
5) Loch és a 9. kanyar
4) Stadlober eltéved 😕
3) Swaney's "Run"
2) The Ledecka Face
1) férfi short track váltó 😊

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 6 éve
zavi27 Las Vegas Raiders Clemson Tigers 4 671 — Amerikai sportok rajongója
Káprázatos döntő volt, ez méltó olimpiai finálé!
több mint 6 éve
dawyd728 3 696
Ezt se tippeltük sokan az olimpia előtt, de ezzel megelőzi Daehliet, és úgy hogy neki nem volt ugye 2 éves szünettel rendezett olimpiája, ráadásul az első kettőn ugye aranyat se szerzett.
Igor
Vizont Daehli idejében nem volt sprintüldözéses váltó. Alsgaard akkori teljesítményével az nettó 3 arany mínusz :d
eaglesmcnabb
Azért néha elgondolkodom, mi lett volna Daehlievel ennyi tömegrajtos versenyen. Ugye Northug fele akkora sífutó nem lenne, ha 90-es években versenyzett volna. Lehet Daehlie is egy Sundby lenne ma?
több mint 6 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 20 426 — TODDHERREMANS79
Ezt se tippeltük sokan az olimpia előtt, de ezzel megelőzi Daehliet, és úgy hogy neki nem volt ugye 2 éves szünettel rendezett olimpiája, ráadásul az első kettőn ugye aranyat se szerzett.
Igor
Vizont Daehli idejében nem volt sprintüldözéses váltó. Alsgaard akkori teljesítményével az nettó 3 arany mínusz :d

Szerkesztette: eaglesmcnabb

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 6 éve
Toca Minnesota Vikings 18 650 — Vikings fan
Szegény németek, nem voltak messze a csodától.
több mint 6 éve
dawyd728 3 696
Nem hittem volna, hogy Björgen megcsinálja, ráadásul ekkora előnnyel.

Ezt se tippeltük sokan az olimpia előtt, de ezzel megelőzi Daehliet, s úgy hogy neki nem volt ugye 2 éves szünettel rendezett olimpiája, ráadásul az első kettőn ugye aranyat se szerzett.

Le a kalappal.
Igor
Meg ugye 2006-ban betegen ment az olimpiára. Azért már ott is legalább a sprintben fő favorit volt.
több mint 6 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 15 783 — SHAMEFUR DISPRAY!
Nem hittem volna, hogy Björgen megcsinálja, ráadásul ekkora előnnyel.

Ezt se tippeltük sokan az olimpia előtt, de ezzel megelőzi Daehliet, s úgy hogy neki nem volt ugye 2 éves szünettel rendezett olimpiája, ráadásul az első kettőn ugye aranyat se szerzett.

Le a kalappal.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 6 éve
dawyd728 3 696
Szegény lány. 😕
több mint 6 éve
dawyd728 3 696
Azért nagyot döntött a két sprinter, amikor Bjoergenre nem reagáltak 8 km-nél.