Politika

44 feliratkozó

több mint 6 éve
Lecsó Denver Broncos 2 971
Most tényleg azon vitatkoztok, ki tudja jobban, hogyan bukott meg egy fél világrend? Még azok sem tudják, akik ezt napi 10 órában kicsit több ismeretanyag birtokában kutatják. Mert nem lehet leírni, nincs egy folyamatábra, amin ha végigmész, a rendszer megbukik. Egyszerűen azért, mert a komplex rendszerek nem így működnek, és nem így mennek tönkre.
Most jöttem be a kutyától, aki egy 8 hónapos német juhász, és a világ legnagyobb trollja. Még Sobrin is túltesz. minden nap foglalkozok vele, nevelem, tanítom. Sokat fejlődött, de nagyon messze van attól a fegyelmezett kutyától, akivé válnia kell mondjuk 2-3 éves korára, amikor egy munkavizsgán hibátlanul fog dolgozni. De tudom, hogy minden kimondott szónak, minden tiltásnak vagy utasításnak jelentősége van. Az agyában szépen alakulnak ki az idegpályák, a reflexex és a gátlások, és ha nem hibázok nagyot, akkor egy fegyelmezett felnőtt lesz belőle. Közben volt 5612 különböző póráz rántás, 25028 elhangzott "nem", 15286 jutalom falat, és még sorolhatnám. Honnan fogom tudni, hogy melyik számított, és melyik nem? Vagy melyiknek volt nagyobb jelentősége a másiknál? Sehonnan.

Amúgy azt meg nem látom, miért lett volna érdeke egy Y szövetkezeti elnöknek, vagy egy X elvtársnak szétbarmolni egy amúgy jól működő szocializmust? Lecserélni egy kapitalizmusra, ahol verseny van, ahol nem a tagkönyv számít, hanem a főkönyv, ahol nem tudni, a tőkés mikor kire tart igényt, és kire nem, stb, stb, hacsak ezért nem, mert már rohadt az javában, maximum az X és Y okos elvtársak hamarabb léptek, és belőlük lettek a Gyurcsányok, a Kapolyik vagy Orbán Győzők De ahogy Peterk is mondja, ha nem lett volna már büdös az egész, ők bizony maradtak volna a seggükön. De ha nagyon keresünk egy okot a szocializmus bukására, talán Teacher tapintott rá legjobban, aki szerint az a baj a szocialistákkal, hogy időről időre mindig kifogynak a mások pénzéből.
Mert ha elfogy a pénz egy rendszerből, az mindig összeomlik. Még egy NER is.
több mint 6 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 597 — The only discipline that lasts, is self discipline
- Gondolj bele, hogy ki az ma Magyarországon, aki egyszemélyben a legtöbbet teheti mondjuk a NER, az Orbán-rezsim ellen? És ki a második ezen a listán? És a harmadik? És hanyadik helyen vannak ezek a nevesített hülyék/hősök?
- Az emberiség mondjuk háromezer éves történetében mikor dőlt meg rendszer tüntetés, tiltakozás, és nem pedig proaktív cselekedetek sorozataképpen?
Csak gondold el, én nem sugallom, le se írom az én válaszaimat.
Sobri Jóska
Minden rendszer így bukott meg. Az amerikai függetlenségi nyilatkozatot ugyan Franklin, Jefferson, stb. írta, de ha nincs a bostoni teadélután, akkor amerikai függetlenség sincs. 1956 ugyan elbukott, de ha az nincs, akkor jó eséllyel nem a "legkedvesebb barakk"-ban húznak le a szüleink 20+ évet, hanem egy ávós, rákosista rendszerben. És '56-ot sem a párt belső ellenzéke indította, hanem az utcára vonuló egyetemisták. Ha ők nincsenek, akkor Nagy Imre moszkovita kommunistaként hal meg.
A rendszerváltás idejéről pedig nézz meg pár Fekete Doboz filmet. Ne hidd, hogy abban az MSZP-ben lett volna rendszerváltó platform. Volt egy frászt. Azok a "rendszerváltók" döntően csak helyezkedő karrieristák voltak, akiken nem múlt semmi, egyszerűen csak elvtelen komcsik voltak, akik haszonelven voltak politikai/gazdasági vezetők, nem elvből. Ezért amikor arrébb kellett csúszni, mentek a hullámmal. Volt ott is 1-2 ember persze a "környezet alakítók" közül, na, ők alakították a dolgokat, de a nagy többség csak sodródott az árral. És félt. Fosott. Igen, ők voltak a rendszerváltás idején azok, akik fostak, nem mi. 😊

Ebben a mostani rendszerben, ha arra gondolsz, hogy kinek van MA hatalma változtatni a dolgokon, akkor nyilván a Fidesz belső magnak. Csakhogy ők sose fognak változtatni. Ők pontosan olyanok, mint Te. Az "okosok", akik haszon/befektetés elven gondolkodnak, és minden ilyen hatalomnál mint ami most is kiépült, a befektetés/haszon számítás MINDIG a "maradj a seggeden" melletti eredményt szül. Ők akkor fognak csak lépni, ha a Fidesz elkezd szétesni. Akkor villámgyosan, úgy fognak szétszaladni, mint annak a rendje, de addig két kézzel fogják a pozíciójukat és eszükben sincs tenni a dolgok ellen. Akik tesznek, és akik elérik, hogy a rendszer eljusson a szétesés határára, azok a fekete nővérek. A sok kis senki. Süti szavaival élve, ők azok, akik becserkészik, betörik a nőt. Azok a pozícióval, hatalommal bírók akik szerinted irányítanak, ők csak legfeljebb meghágják majd a már betört, beleegyező kurvát. Mentalitás kérdése, hogy kinek mi fekszik. Nekem betört, beleegyező kurva nem kellett, én betörni szerettem. Ma már megalkuvó lettem, eljárt fölöttem az idő. Bevallom ma inkább dugok én is engedelmes kurvával. De igazából ezt a mostani önmagamon szánakozom, a húszéves önmagamat meg visszavágyom. 😉

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 107 — capitaine du château de Vienne 1487
Sajnos Jóska punkból megbuktál. A patópálok meg megalkuvómacskák legfőbb mozagtói épp a haraszt zörgetői, maguktól kurvaélet nem jutna eszükbe, hogy belülről rendszert bomlasszanak, az alternatívát föl kell böfögni, íme Uraim a szarosalsó, s most beletörlöm a képetekbe.

S persze kényelmes dolog kurvát bérelni, de becserkészni, megszerezni, betörni a nőt az igazi mulattság, mikor már kiköpted a lelked, s akkor adja meg magát....


Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 6 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 31 339 — #NoStress
Pár hónapja volt szó a fekete ruhás nővérről. Na, ő is szembehugyozott a széllel, igazából nem ért el semmit, és még jól meg is szívta. Van, aki szerint ő is hülye volt. Szerintem meg ő is egy olyan ember, aki alakítja a környezetét. Aki nem csak jön és megy az életbe-életből.
peterk2005
Itt az ellentét köztünk.
Nem hiszem, hogy pusztán a szándék, az alakítás vágya elégséges.
Azt hatékonyan, eredményesen, hasznosan kellene csinálni.
Akarja ő alakítani, de -egyszerűen fogalmazva- hülye hozzá.
És így nem alakít semmit a saját életén kívül.
És azt se hiszem, hogy előnyére tenné.

Mondjuk azt, nem vonom kétségbe, hogy valami szar.
De biztos nem kiabálni fogok, tüntetni, meg petíciókat írni és munkacsoportokat alakítani, és megkérni a szart, hogy ugyan, legyen kedves, és ne legyen már szar. De tüntetni, meg elvitetni se fogom magam. Hanem ha a célom a szartalanítás, akkor ehhez megkeresem a megfelelő területet, és ha hatékonynak érzem, és eredményrevezetőnek, akkor a legnagyobb biztonságot igyekszem elérni eközben, és a lehető legkörültekintőbben igyekszem eljárni. Ezek a hülyék/hősök kurvára nem így tesznek. (De persze ez az ő dolguk. Mivel úgyse érnek el semmit, végtére is megengedhetik maguknak.)

Én személy szerint pontosan tudom, hogy a szar ellen mit teszek.
És pont ezért azokat, akik rosszul teszik amit tesznek károsnak gondolom. Mármint a valami elleni harc közepette, az eredményesség szempontjából.
Mint az, aki a baleset helyszínén azonnal orvosnak képzeli magát, és addig basztatja a sérültet, mígnem nagyobb lesz a baj, mire megjön az orvos, mint elötte volt.
IT-s vagy. Hányszor találkoztál olyan hülyékkel, akik "csak segíteni akartam" felkiáltásal még nagyobb szart kavartak, még nagyobb bajt okoztak, mint volt elötte? Biztos nem kicsi a válasznak adott szám.
Számomra ők a 2010-es évek Magyarországának feketeruhás nővérei, tüntetői, puklijai.

Számomra egyszerűen mérhetetlen ostobaságnak tűnik minden olyan "rendszerellenes" (és legyen épp bármi a rendszer) megmozdulás, cselekedet, ami ennyire szem elött van és ennyire lereágálható, kezelhető. Mondhatni rendszerbarát.
Én azt gondolom -ne bántódj meg, nem személyes-, hogy az előző rendszert nem te vágtad agyon, nem is a március 15-i tüntetők, vagy pár hangos ellenzéki. És még csak nem is az értelmiségiek, vagy az EKA.
Hanem azok a belső emberek, akiknek lehet a nevét se tudom (bár 1-2-ét azért igen, ismerem, ismertem is őket személyesen), de a 80-as években belülről szépen leerrodálták, ledarálták ezt a szocializmusnak csúfolt fost. És még csak nem is feltétlen társadalmi felelősségvállalásból, csak simán mert egy jobb (kapitalistának csúfolt) világban akartak élni. De persze hiheti azt a zászlóégető, meg a szamizdatos is, hogy ő is kellet hozzá.
Szerintem X elvtárs, meg Y szövetkezeti elnök kellett hozzá.

Próbálok egy plasztikus megfogalmazást alkalmazni: ha meg akarod baszni a rendszert, akkor bizony bele kell hatolj. Mert kívülről max. csak ráverheted. Ami lehet neked élvezetes, önkielégítésnek megteszi, de épp ezért módfelett öncélú, és természetéből adódóan teljesen hatástalan.

2 zárógondolat.
- Gondolj bele, hogy ki az ma Magyarországon, aki egyszemélyben a legtöbbet teheti mondjuk a NER, az Orbán-rezsim ellen? És ki a második ezen a listán? És a harmadik? És hanyadik helyen vannak ezek a nevesített hülyék/hősök?
- Az emberiség mondjuk háromezer éves történetében mikor dőlt meg rendszer tüntetés, tiltakozás, és nem pedig proaktív cselekedetek sorozataképpen?
Csak gondold el, én nem sugallom, le se írom az én válaszaimat.

több mint 6 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 597 — The only discipline that lasts, is self discipline
peterk sztorija a jó példa.
Hülyegyerek elmegy szovjet zászlót égetni a szovjet laktanya elé, majd megeszi, amit megfőzött. Értelme, haszna nulla, a várható kellemetlenségek jócskán nulla fölött, de ha ehhez van kedve megteszi, az ő döntése, szíve joga.
De nem is lesz meglepődve, ha a szovjetek nem örülnek vele együtt, nem dícsérik meg, nem kötnek vele örökbarátságot. Vállalja a következményeket, és ha úgy érzi, hogy ez neki így megérte, akkor kerek benne a történet.
De telepicsogni a netet, hogy "szegény srác, csak jót akart", miközben csak egy felelőtlen, meggondolatlan szerencsétlen, az nincs összhangban azzal, amit mindenki gondol.Sobri Jóska
Azért azt hozzátenném, hogy ha nekem akkor azt mondod arra amiket csináltam, hogy "a hülyegyerek elment zászlót égetni, értelme, haszna nulla", akkor nagy valószínűséggel ott helyben lecsaptalak volna, mint a taxiórát. 😊

Nem akarok személyeskedni, ne így fogd fel, de nekem ezzel kapcsolatban elég határozott, markáns véleményem van. Azt gondolom, hogy vannak emberek akik alakítják a környezetüket, akik hatással vannak a világukra. Kisebb, vagy nagyobb erővel, de hatnak rá. És vannak olyan emberek akik megszületnek, esznek, isznak, basznak, megdöglenek, és egy lepkefingnyi hatásuk sincs közben arra a világra, amelyikben lehúznak 60-80-100 évet. Úgy jönnek és mennek végül el, mintha sose születtek volna erre a világra. Én 20 évesen az előző típusú ember akartam lenni. Alakítani a világomat. Neked csak egy hülye zászló égetésnek tűnik, de én nem így láttam sem akkor, sem pedig ma nem így emlékszem rá. Én úgy emlékszem rá, hogy sok ilyen hülyeség együtteséből lett a rendszerváltás, amiben én alakító voltam. Csak egy apró jelentéktelen porszem, de legalább voltam valami, nem csak úgy üres levegő. Pár hónapja volt szó a fekete ruhás nővérről. Na, ő is szembehugyozott a széllel, igazából nem ért el semmit, és még jól meg is szívta. Van, aki szerint ő is hülye volt. Szerintem meg ő is egy olyan ember, aki alakítja a környezetét. Aki nem csak jön és megy az életbe-életből.

Ez a fiatal srác is pont ilyen. Ő is csak egy apró porszem. Lényegében jelentéktelen amit csinált, de már ezzel is alakította a világát. Ezzel a kis semmivel valószínűleg elérte, hogy annál a cégnél felforduljon a világ, kirúgjanak néhány hülyét. És azt is valószínűleg elérte, hogy kapunk egy a mostaninál jobb elektronikus jegyrendszert záros határidőn belül. Te, a te mentalitásoddal ezt sose tudnád elérni, tőleg ötven és múlva is egy szar, használhatatlan jegyértékesítési rendszer működne. Ami lényegében azt jelenti, hogy nem te osztasz-szorzol és döntöd el, hogy hogyan éled az életedet, hanem a sok kis porszem alakítja ki a világot, te pedig készen kapod és elfogadod. Hatásod viszont nincs rá.

Már persze mindez akkor, ha tényleg ilyen lennél. De ismersz engem, tudod, hogy én nem hiszek neked. 😊 Szerintem ezeket csak azért mondod, hogy ellentmondhass, mert egyszerűen élvezed, hogy polgárpukkasztasz. Amúgy te is egy környezet alakító pali vagy, csak ezt unalmas képviselni.


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
slowmotion Dallas Cowboys 22 690 — Cowboys fan
Exkluzív: a MÁV és a Szerencsejáték Zrt. rendszerét is feltörhette a BKK hekkere . a fenti körülmény arra azért alkalmas lehet, hogy megingassa a pusztán emberbaráti szeretetből trükköző fiatalemberről alkotott képet – ha jól sejtjük, ezt a ziccert a BKK nem is fogja kihagyni.

 valasz.hu/itthon/exkluziv-a-mav-es-a-szerencsejatek-zrt-rendszeret-is-feltorhette-a-bkk-hekkere-124790
ozibozi
...with a pinch of salt...

kicsit kevésbé tűnik reálisnak, hogy egy olyan ember, aki be tud hatolni három oldalra is, ennyire el legyen rugaszkodva a valóságtól, hogy már-már megvesztegessen - persze az is lehet, hogy csak ennyire arrogáns, de hát akkor így is járt

Szerkesztette: slowmotion
több mint 6 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 31 339 — #NoStress
A hackerek ilyenek...
Amire nem vigyáznak eléggé, azt feltörik.

Ha eredeti a linkelt cikkben a srác levele, akkor nagyon ügyes hacker, és nagyon buta ember. Vagy csak túl hiú, önérzetes és figyelemre vágyik.
Bár én nehezen hiszem el, hogy valaki ezeket így leírná valóban.
Kevés betörő ír a harmadik betörése után a lakás tulajának, és dicsekszik el azzal, hogy volt már 2 hasonló. Nem túl életszerű.
Vagy lehet csak meghackelték...

több mint 6 éve
ozibozi New York Giants 15 410
Exkluzív: a MÁV és a Szerencsejáték Zrt. rendszerét is feltörhette a BKK hekkere . a fenti körülmény arra azért alkalmas lehet, hogy megingassa a pusztán emberbaráti szeretetből trükköző fiatalemberről alkotott képet – ha jól sejtjük, ezt a ziccert a BKK nem is fogja kihagyni.

 valasz.hu/itthon/exkluziv-a-mav-es-a-szerencsejatek-zrt-rendszeret-is-feltorhette-a-bkk-hekkere-124790
több mint 6 éve
Cancel Culture 1 649 — into the glory ride
Srácok!

Szeretném az engedélyeteket kérni, hogy a lenti témában folytatott beszélgetéseteket felhasználjam kognitív halmazok előadásaimon.
2018 februáról oktatom, és addig szeretném felépíteni a példákat, amelyeket a valós élet eseményeinek magyarázatából építek fel.

Természetesen ha kész az anyag magküldöm, mindegyikőtöknek.
Ha szükséges természetesen megkérem külön írásban, de ha annit mondtok, hogy részetekről OK, akkor ez elég.
Mint tudjátok jómagam nem ítélkezem

Üdv.


Sobri Jóska
Legyünk életszerűek.
A Kempinskiben éppen szóbára vinnéd a 100ezres escortlányt mikor a recepciós alig észrevehetően a füledbe súgja, hogy vigyázz mert HIV vírussal fertőzött.
Mit csinálsz? Megütöd? Mármint a recepcióst...
gordon
Én? Kizárt.
A kurva, akinek beleszartak az üzletébe, na ő minden bizonnyal.


Háááát.
Én pedig világéletemben utáltam az ilyen okostojásokat, akik beleokoskodnak más dolgába, más üzletébe kéretlenül.
Például te se örülnél ha állsz a piros lámpánál, valaki bepattan melléd és nekiáll magyarázni, hogy hogyan vezess, hogy válts sávot, milyen gyorsan menj, melyik a leggyorsabb út, stb.
Nem gondolnád, hogy "ki a faszom kiváncsi rád, anyádnak magyarázz!"?
Mert én igen.
Sobri Jóska
A gyerek a saját dolgába okoskodott bele. Az ő pénzéből készült szoftver az ő pénzéből támogatott tömegközlekedést károsítja meg, ha olyan fos marad, amilyen, és az ő pénzéből fogják újra konszolidálni a veszteséget.
Lecsó
Pontosan.
És azt már mondtam, hogy milyen naív és életidegen a hozzáállásod?
Az a pénz ami már náluk van, az bizony már nem a tied.
De persze mantrázhatod. Ha el nem is költheted.


Háááát.
Én pedig világéletemben utáltam az ilyen okostojásokat, akik beleokoskodnak más dolgába, más üzletébe kéretlenül.
Sobri Jóska
ehhez képest jól nyomod. 😊
Bronze League Hero
És minden percét élvezem. 😉

peterk sztorija a jó példa.
Hülyegyerek elmegy szovjet zászlót égetni a szovjet laktanya elé, majd megeszi, amit megfőzött.
Értelme, haszna nulla, a várható kellemetlenségek jócskán nulla fölött, de ha ehhez van kedve megteszi, az ő döntése, szíve joga.
De nem is lesz meglepődve, ha a szovjetek nem örülnek vele együtt, nem dícsérik meg, nem kötnek vele örökbarátságot. Vállalja a következményeket, és ha úgy érzi, hogy ez neki így megérte, akkor kerek benne a történet.
De telepicsogni a netet, hogy "szegény srác, csak jót akart", miközben csak egy felelőtlen, meggondolatlan szerencsétlen, az nincs összhangban azzal, amit mindenki gondol. A kurva, hogy ne dörzsöljék fel, hogy beteg, a kőműves, hogy ne szólják meg, ha lopott téglából rakja, az irodista, hogy ne vegyék észre ha már 15:45-kor lelép, az egyetemista, hogy a csoporttársa ne jelentse, ha puskázott, a user, aki szerint korrekt, ha nem fizet a feltört windowsért, vagy korrekt, ha letorrentezi az GoT-t HBO GO előfizetés helyett, stb. Melyikük örülne, hogy jött egy kívülálló, és beleugatott az "ő dolgába"?
Módfelett tipikus egy ilyen ügy kapcsán a torz hozzáállás.
Ami nekem "okosság", az másnál "szarháziság".
Aki szereti ezt az álszent világot, annak jó picsogást szegény gimnazistáért, aki csak jót akart.

Az embernek meg kell tanulnia, hogy helyesen mérje fel a várható kockázatokat, várható hasznot, veszteségeket, és ha ezek után úgy dönt ahogy, az már biz a saját szuverén vállalása, felelőssége.
És nem a kormány, a fidesz, a komcsik, a zsidók, cigányok, migránsok, ufók, világösszeesküvők, sorosgyörgy stb. sara.
Még ha könnyebb is ezt hinni.
Sobri Jóska

Sending out an S.O.S
több mint 6 éve
Lecsó Denver Broncos 2 971
Én nem sajnálom egy percig sem. A srác ebből az egészből durván plusszosan fog kijönni. 18 évesen egy jó buli lesz neki a rabosítás, a média cirkusz után meg alá tesznek ezt-azt. A végén jócskán meg fogja neki érni, ha ügyesen sáfárkodik a lehetőségeivel.
több mint 6 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 31 339 — #NoStress
Sobri Jóska
Legyünk életszerűek.
A Kempinskiben éppen szóbára vinnéd a 100ezres escortlányt mikor a recepciós alig észrevehetően a füledbe súgja, hogy vigyázz mert HIV vírussal fertőzött.
Mit csinálsz? Megütöd? Mármint a recepcióst...
gordon
Én? Kizárt.
A kurva, akinek beleszartak az üzletébe, na ő minden bizonnyal.


Háááát.
Én pedig világéletemben utáltam az ilyen okostojásokat, akik beleokoskodnak más dolgába, más üzletébe kéretlenül.
Például te se örülnél ha állsz a piros lámpánál, valaki bepattan melléd és nekiáll magyarázni, hogy hogyan vezess, hogy válts sávot, milyen gyorsan menj, melyik a leggyorsabb út, stb.
Nem gondolnád, hogy "ki a faszom kiváncsi rád, anyádnak magyarázz!"?
Mert én igen.
Sobri Jóska
A gyerek a saját dolgába okoskodott bele. Az ő pénzéből készült szoftver az ő pénzéből támogatott tömegközlekedést károsítja meg, ha olyan fos marad, amilyen, és az ő pénzéből fogják újra konszolidálni a veszteséget.
Lecsó
Pontosan.
És azt már mondtam, hogy milyen naív és életidegen a hozzáállásod?
Az a pénz ami már náluk van, az bizony már nem a tied.
De persze mantrázhatod. Ha el nem is költheted.


Háááát.
Én pedig világéletemben utáltam az ilyen okostojásokat, akik beleokoskodnak más dolgába, más üzletébe kéretlenül.
Sobri Jóska
ehhez képest jól nyomod. 😊
Bronze League Hero
És minden percét élvezem. 😉

peterk sztorija a jó példa.
Hülyegyerek elmegy szovjet zászlót égetni a szovjet laktanya elé, majd megeszi, amit megfőzött.
Értelme, haszna nulla, a várható kellemetlenségek jócskán nulla fölött, de ha ehhez van kedve megteszi, az ő döntése, szíve joga.
De nem is lesz meglepődve, ha a szovjetek nem örülnek vele együtt, nem dícsérik meg, nem kötnek vele örökbarátságot. Vállalja a következményeket, és ha úgy érzi, hogy ez neki így megérte, akkor kerek benne a történet.
De telepicsogni a netet, hogy "szegény srác, csak jót akart", miközben csak egy felelőtlen, meggondolatlan szerencsétlen, az nincs összhangban azzal, amit mindenki gondol. A kurva, hogy ne dörzsöljék fel, hogy beteg, a kőműves, hogy ne szólják meg, ha lopott téglából rakja, az irodista, hogy ne vegyék észre ha már 15:45-kor lelép, az egyetemista, hogy a csoporttársa ne jelentse, ha puskázott, a user, aki szerint korrekt, ha nem fizet a feltört windowsért, vagy korrekt, ha letorrentezi az GoT-t HBO GO előfizetés helyett, stb. Melyikük örülne, hogy jött egy kívülálló, és beleugatott az "ő dolgába"?
Módfelett tipikus egy ilyen ügy kapcsán a torz hozzáállás.
Ami nekem "okosság", az másnál "szarháziság".
Aki szereti ezt az álszent világot, annak jó picsogást szegény gimnazistáért, aki csak jót akart.

Az embernek meg kell tanulnia, hogy helyesen mérje fel a várható kockázatokat, várható hasznot, veszteségeket, és ha ezek után úgy dönt ahogy, az már biz a saját szuverén vállalása, felelőssége.
És nem a kormány, a fidesz, a komcsik, a zsidók, cigányok, migránsok, ufók, világösszeesküvők, sorosgyörgy stb. sara.
Még ha könnyebb is ezt hinni.

több mint 6 éve
Lecsó Denver Broncos 2 971
Háááát.
Én pedig világéletemben utáltam az ilyen okostojásokat, akik beleokoskodnak más dolgába, más üzletébe kéretlenül.
Például te se örülnél ha állsz a piros lámpánál, valaki bepattan melléd és nekiáll magyarázni, hogy hogyan vezess, hogy válts sávot, milyen gyorsan menj, melyik a leggyorsabb út, stb.
Nem gondolnád, hogy "ki a faszom kiváncsi rád, anyádnak magyarázz!"?
Mert én igen.
Sobri Jóska
A gyerek a saját dolgába okoskodott bele. Az ő pénzéből készült szoftver az ő pénzéből támogatott tömegközlekedést károsítja meg, ha olyan fos marad, amilyen, és az ő pénzéből fogják újra konszolidálni a veszteséget.
Mint minden példa, ez is sántít, de talán közelebb áll a sztorihoz :
Én nemrég egy esküvőn voltam kocsival. Hazafelé hívtunk egy sofőrt. Beült a kocsiba, és az nem elég hogy egy agyhalott volt, akivel egy értelmes szót nem lehetett váltani, de két piroson ment át zsinórban, mire szóltam neki, hogy a harmadiknál majd álljon már meg, mert nem akarok büntetést fizetni. Erre dünnyögött valamit az orra alatt, amit nem értettem, de ezek szerint nálad még az is belefért volna, ha lebasz egy sallert nekem, hogy mit okoskodok?
Fura gyerek vagy te...

Szerkesztette: Lecsó
több mint 6 éve
slowmotion Dallas Cowboys 22 690 — Cowboys fan
Itt ez annyiban volt más, hogy a rendőrség is ugrott, mint a hűséges kutya. Ha van ott még valak akinek a lojalitás nem vette el teljesen a józan eszét, akkor gondolom jól le is b*szta a felelősöket. Mert ez szimplán egy jó nagy öngól volt a részükről.peterk2005
na meg hát hogy éjszaka mennek... itt valaki túl sok filmet nézett, azt hiszem 😊
több mint 6 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 597 — The only discipline that lasts, is self discipline
Mi a kurvaanyjuk indokolja, hogy egy 18 éves gyereket éjjel visznek be egy ilyen pitiáner szarság miatt? Ez tényleg lassan az 50-es évek tempója. Nem irigylem szegényt. 18 évesen naiv még az ember, segíteni akar, azt hiszi, azzal elér valamit.Vrij6
Szerintem ez csak lökést ad a srácnak. Engem középiskolás koromban - még a rendszerváltás előtt - vegzáltak meg először, amikor a helyi orosz laktanya előtt szovjet zászlót égettünk. Akkor én pár óránál egy "picit" többet voltam fogdában miatta. 😊 És kaptam a nyakamba rendesen, felforgatás, rendszer elleni összeesküvés, satöbbi vádja. A rendőrök, fogdások, az ügyész konstansan azzal fenyegetett, hogy nem látom többet a napot. Oszt pár héten belül mégiscsak kint voltam. Igaz, kitiltottak az ország összes középiskolájából... de három hónappal később azt is visszavonták. 😊 Mindennek nem az lett az eredménye, hogy telecsináltam volna magam egy életre, hanem pont az ellenkezője. Például pár évvel később sorkatonaként eltávon felmentem márc. 15-én tüntetni Pestre. Akkor is letartóztattak (az volt a Lánchídas "lezárós" történet). kaptam 3 hónap futkosót, de már csak röhögtem az egészen. Pedig volt vesztenivalóm, előfelvételis voltam az ELTE-re, de éreztem, hogy akármit is kapok, a végén nem lesz komoly. Így is lett, lehúztam a plusz 3 hónapot, aztán mentem beiratkozni, pedig ott is az első körben megvolt a kitilták minden egyetemről. (Ez akkoriban nagy divat volt, kb. minden "felforgató" megkapta. Aztán döntően rövid időn belül visszavonták.) És később is, emiatt nem volt bennem semmi félsz amikor mentünk tüntetni, szamizdatot terjeszteni, satöbbi.

Az ötvenes években v. a náci időkben persze más lett volna, de ezek a rendszerek (a rendszerváltás előtti kései komcsi rendszer is) már azért kötekedett elsősorban, mert fosott. Csesztettek, nem hagytak békén, azt akarták, hogy befogd a szád. De igazán odacsapni már nem mertek. A srácnak se lesz ebből semmi baja, ha nem ijed meg. Sőt lökést ad majd neki, hogy ne hagyja magát.

Más, civilizált helyeken ugye ezért nem beviszik az embert... De mi nem vagyunk civilizált ország.Vrij6
Eszement történetek mindenütt vannak. Ilyen cégek is, akik ilyenkor feljelentenek, csesztetnek. Még az USA-ban is. Az Erin Brockovich sztori gondolom megvan. Itt ez annyiban volt más, hogy a rendőrség is ugrott, mint a hűséges kutya. Ha van ott még valak akinek a lojalitás nem vette el teljesen a józan eszét, akkor gondolom jól le is b*szta a felelősöket. Mert ez szimplán egy jó nagy öngól volt a részükről.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Amadeus von Dollárbaloldal Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 31 959
Háááát.
Én pedig világéletemben utáltam az ilyen okostojásokat, akik beleokoskodnak más dolgába, más üzletébe kéretlenül.

Sobri Jóska
ehhez képest jól nyomod. 😊

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 6 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 803 — SuperLOL
Amennyiben profit alapján rendeztem sorba, az Apple után taroltak a kínai bankok:
 fortune.com/global500/list/filtered?sortBy=profits&first500


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 6 éve
Jan Pittsburgh Steelers 4 929 — Steelers fan
Háááát.
Én pedig világéletemben utáltam az ilyen okostojásokat, akik beleokoskodnak más dolgába, más üzletébe kéretlenül.
Például te se örülnél ha állsz a piros lámpánál, valaki bepattan melléd és nekiáll magyarázni, hogy hogyan vezess, hogy válts sávot, milyen gyorsan menj, melyik a leggyorsabb út, stb.
Nem gondolnád, hogy "ki a faszom kiváncsi rád, anyádnak magyarázz!"?
Mert én igen.
Sobri Jóska
Valószínűleg a BKK és a T-Sys főnökök is pontosan ugyanezt gondolták.

Ha jövő hét végén még mindenki a helyén lesz, akkor igazuk is volt. 😊
több mint 6 éve
Lecsó Denver Broncos 2 971
Háááát.
Én pedig világéletemben utáltam az ilyen okostojásokat, akik beleokoskodnak más dolgába, más üzletébe kéretlenül.
Például te se örülnél ha állsz a piros lámpánál, valaki bepattan melléd és nekiáll magyarázni, hogy hogyan vezess, hogy válts sávot, milyen gyorsan menj, melyik a leggyorsabb út, stb.
Nem gondolnád, hogy "ki a faszom kiváncsi rád, anyádnak magyarázz!"?
Mert én igen.
Sobri Jóska
Rossz a példád (szokás szerint).
több mint 6 éve
Lecsó Denver Broncos 2 971
Nem is kell messzebb menni, konkrétan ez az aréna épült fel úgy, hogy kiadtak egy látványtervet, majd csináltak egy teljesen máshogy kinéző csarnokot, majd csodálkoztak, hogy az emberek nem értik mi történt. És amikor rákérdeztek, hogy mégis mi a tököm van, akkor a felelős államtitkár annyit volt képes mondani, hogy az - általuk kiadott!!! - látványterv csak egy kamu volt. Konkrétan ezekkel a szavakkal. Az ember esze megáll.
peterk2005
A kedvenc részem az volt, mikor kérdezték, hogy mennyibe került a látványterv, és közölte az illetékes elvtárs, hogy semennyibe, mert egy minisztériumi dolgozó csinálta munkaidőben. Ofkórsz...
Elég régóta benne vagyok a 3D témában, hát az a közalkalmazott, aki ilyet rittyent a minisztériumi "munkaállomáson", az igen hülye, ha ekkora tudással még mindig a minisztériumban ül. Egyrészt elég jó "építész vénája" van, másrészt a CG-t is vágja. Kérném a kontaktot, mert adnék neki egy kis melót... 😊
Lecsó
Nem egy és nem kettő igen jó építészt alkalmaznak a minisztériumok.
Persze munkaszerződéssel.
empty taxi
Jaaa... akkor jó. Bocs.
több mint 6 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 524 — JAFL Tampa GM
Sobri Jóska
Legyünk életszerűek.
A Kempinskiben éppen szóbára vinnéd a 100ezres escortlányt mikor a recepciós alig észrevehetően a füledbe súgja, hogy vigyázz mert HIV vírussal fertőzött.
Mit csinálsz? Megütöd? Mármint a recepcióst...

Szerkesztette: gordon
több mint 6 éve
gamerkr Green Bay Packers 10 223 — The sharif don't like it - welcome to the casbah club
Háááát.
Én pedig világéletemben utáltam az ilyen okostojásokat, akik beleokoskodnak más dolgába, más üzletébe kéretlenül.
Például te se örülnél ha állsz a piros lámpánál, valaki bepattan melléd és nekiáll magyarázni, hogy hogyan vezess, hogy válts sávot, milyen gyorsan menj, melyik a leggyorsabb út, stb.
Nem gondolnád, hogy "ki a faszom kiváncsi rád, anyádnak magyarázz!"?
Mert én igen.
Sobri Jóska
még akkor is ha egy szolgáltatás regisztrációja/regisztráció törlése ily módon "működik"?
 index.hu/tech/2017/07/21/barki_torolheti_a_bkk_rendszerebol_a_nevrokonainak_fiokjat/

és most tekintsünk el a bkk-tól, helyettesítsük be bármelyik random banki intézményt, szolgáltatót.

több mint 6 éve
Cancel Culture 1 649 — into the glory ride
Háááát.
Én pedig világéletemben utáltam az ilyen okostojásokat, akik beleokoskodnak más dolgába, más üzletébe kéretlenül.
Például te se örülnél ha állsz a piros lámpánál, valaki bepattan melléd és nekiáll magyarázni, hogy hogyan vezess, hogy válts sávot, milyen gyorsan menj, melyik a leggyorsabb út, stb.
Nem gondolnád, hogy "ki a faszom kiváncsi rád, anyádnak magyarázz!"?
Mert én igen.
Sobri Jóska
Ponosan mire gondolsz?

Sending out an S.O.S
több mint 6 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 31 339 — #NoStress
Háááát.
Én pedig világéletemben utáltam az ilyen okostojásokat, akik beleokoskodnak más dolgába, más üzletébe kéretlenül.
Például te se örülnél ha állsz a piros lámpánál, valaki bepattan melléd és nekiáll magyarázni, hogy hogyan vezess, hogy válts sávot, milyen gyorsan menj, melyik a leggyorsabb út, stb.
Nem gondolnád, hogy "ki a faszom kiváncsi rád, anyádnak magyarázz!"?
Mert én igen.
Sobri Jóska
És ha arra figyelmeztetne, hogy csatold be a biztonsági övet, hogy lehetőleg nap végére ne a halálozási statisztikákat gyarapítsd?
Kampman
Kösz nem. Tudok magamra vigyázni.
Arról nem is beszélve, hogy ez az én autóm, és nem kell kéretlen belepofázó.
És a facebookra se tegye ki, hogy nem kapcsoltam be.
Vagy ha kiteszi, ne lepődjön meg, ha seggberúgom.

több mint 6 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 685 — tracker ember
Nem is kell messzebb menni, konkrétan ez az aréna épült fel úgy, hogy kiadtak egy látványtervet, majd csináltak egy teljesen máshogy kinéző csarnokot, majd csodálkoztak, hogy az emberek nem értik mi történt. És amikor rákérdeztek, hogy mégis mi a tököm van, akkor a felelős államtitkár annyit volt képes mondani, hogy az - általuk kiadott!!! - látványterv csak egy kamu volt. Konkrétan ezekkel a szavakkal. Az ember esze megáll.
peterk2005
A kedvenc részem az volt, mikor kérdezték, hogy mennyibe került a látványterv, és közölte az illetékes elvtárs, hogy semennyibe, mert egy minisztériumi dolgozó csinálta munkaidőben. Ofkórsz...
Elég régóta benne vagyok a 3D témában, hát az a közalkalmazott, aki ilyet rittyent a minisztériumi "munkaállomáson", az igen hülye, ha ekkora tudással még mindig a minisztériumban ül. Egyrészt elég jó "építész vénája" van, másrészt a CG-t is vágja. Kérném a kontaktot, mert adnék neki egy kis melót... 😊
Lecsó
Nem egy és nem kettő igen jó építészt alkalmaznak a minisztériumok.
Persze munkaszerződéssel.


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 6 éve
HanSolo New England Patriots 641 — Watson
Háááát.
Én pedig világéletemben utáltam az ilyen okostojásokat, akik beleokoskodnak más dolgába, más üzletébe kéretlenül.
Például te se örülnél ha állsz a piros lámpánál, valaki bepattan melléd és nekiáll magyarázni, hogy hogyan vezess, hogy válts sávot, milyen gyorsan menj, melyik a leggyorsabb út, stb.
Nem gondolnád, hogy "ki a faszom kiváncsi rád, anyádnak magyarázz!"?
Mert én igen.
Sobri Jóska
OFF
Úgy vélem te vagy Dante Fowler, továbbá úgy vélem, hogy egy Jags fan vagy.

 fuzovelkifele.com/2017/07/dante-fowlert-lecsuktak/