Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 121
24.hu/belfold/2022/08/20/buntetoeljaras-europai-bizottsag-felulbiralati-inditvany-sandor-zsuzsa-velemeny/“ De nagyon nem mindegy az indítványozónak, hogy miként dönt a bíróság. Ha ugyanis felmenti a vádlottat, az összes bűnügyi költséget az indítványozónak kell kifizetnie.
csebi
Még azokat a költségeket is, amelyek azért merültek fel, mert a vádlott hallássérült, beszédfogyatékos, vak, süket, vagy mert nem tud magyarul, és ezért tolmácsra van szüksége. Minden „normális” büntetőügyben az ilyen kiadásokat – az eredménytől függetlenül – az állam viseli. Csak itt nem. Emellett a vádlott felmentése vagy az eljárás megszüntetése esetén a bíróság még arra is kötelezi az indítványozót, hogy a vádlott meghatalmazott védőjének díját és költségét, vagy annak egy részét is kifizesse.”
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
Ez miért lenne baj amúgy? Miért szerencsére?Már nem csak a biorobot munkakahelyekre (vagyis hát de, viszont azért ez customer service), nálunk a törökök és az ukránok után megérkeztek az indiaiak is, nagyobb már az idegenlégiós kontingens, mint a magyarA tatabányai ipari parkot is ellepték, ennek köszönhetően az egész városban is ott vannak, bármerre sétálok, ukránokat hallok beszélni, és ukrán rendszámú autókat látok.
r.baggio
Vagy nálunk munkahelyen is Bicskén, a tömítősök részlege tele van ukránokkal. Szerencsére a mi részlegünkre még nem jött egy sem.
Mikey
több mint 2 éve
24.hu/belfold/2022/08/20/buntetoeljaras-europai-bizottsag-felulbiralati-inditvany-sandor-zsuzsa-velemeny/
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 119
Nem azt mondták, hogy miért fújják le, attól az a pénz már hónapokkal ezelőtt el lett költve a stuffra? 😊Á, dehogy...rájöttek, hogy akkor ki lehet számlázni megint az építést meg mindent.
Vagy csak összeszarták magukat a traktoros gazdáktól?
warr_b
Jövő hétvégén megtartják, még nagyobb csinnadrattával.
több mint 2 éve
Nem azt mondták, hogy miért fújják le, attól az a pénz már hónapokkal ezelőtt el lett költve a stuffra? 😊Vagy csak összeszarták magukat a traktoros gazdáktól?
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
Tűzijáték egy héttel elhalasztvaInfláció elvitte ezt is, mán 27! 😕
NB2
Gyúúccsány most mán hagyjad abba!
Zsellértelkes Vrij
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Tűzijáték egy héttel elhalasztvaInfláció elvitte ezt is, mán 27! 😕
NB2
Gyúúccsány most mán hagyjad abba!
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
"Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját"A biorobot munkahelyekre meg majd jönnek (mint ahogy eddig is jöttek, csak azt valamiért nem plakátolták ki) a fülöp-szigeteki meg vietnámi munkavállalók.egy random kérdés:Én nem értek hozzá, de lehet nem az egyik legkörnyezetszennyezőbb gyárat és technológiát kellene idehozni, és eladni nemzetgazdasági sikerként.
Ha megépül egy gyár Magyarországon,aminek egyrészt be kell tartani a helyi és Eus szabályozásokat,3 kilométerre lakott területtől (tehát nem a Nagyerdő közepén), és betartja a város által meghatározott és ellenzék által megszavazott maximálisan felhasználható napi vízmennyiséget,mindezzel pedig többezer milliárdot hozva,munkahelyeket és egy gyönörű ide gyertek táblát Debrecenhez,mint iparváros(Debrecen az új Miskolc) akkor ezzel mi a probléma?
Persze értem az aggodalmakat így aszály meg klímaváltozás közepén,de feltételezhetően mi lenne a helyes döntés,nem Nyugat hanem,mint V4 szempontból,minden ilyen beruházást és lehetőséget lepasszolni Szlovákoknak meg lengyeleknek mert ők megteszik vagy mi? Mert szerintem elég keveset tudunk felmutatni mint gazdaság,de ha egyszer magasabb polcra akarunk kerülni,akkor ezeket szerintem meg kell lovagolni és ki kell használni. De az is lehet sok volt nekem a kis és nagytigris Földrajz órán.
Chef a'la Laci pecsenyés
Arról nem is beszélek inkább, hogy ezzel teremtünk néhány ezer biorobot munkahelyet, és ezt akarjuk eladni fejlődésként.
Persze a magyar ember nem valami okos, és nincsenek nagy igényei (de még csak közepesek sem), szóval ebből a szempontból nézve tekinthető nagy eredménynek.
De na, számomra rettenetesen visszás az egész.
Mikey
Lecsó
több mint 2 éve
Tűzijáték egy héttel elhalasztva
több mint 2 éve
Mikey
18 974
Már nem csak a biorobot munkakahelyekre (vagyis hát de, viszont azért ez customer service), nálunk a törökök és az ukránok után megérkeztek az indiaiak is, nagyobb már az idegenlégiós kontingens, mint a magyarA tatabányai ipari parkot is ellepték, ennek köszönhetően az egész városban is ott vannak, bármerre sétálok, ukránokat hallok beszélni, és ukrán rendszámú autókat látok.
r.baggio
Vagy nálunk munkahelyen is Bicskén, a tömítősök részlege tele van ukránokkal. Szerencsére a mi részlegünkre még nem jött egy sem.
Szerkesztette: Mikey
több mint 2 éve
Már nem csak a biorobot munkakahelyekre (vagyis hát de, viszont azért ez customer service), nálunk a törökök és az ukránok után megérkeztek az indiaiak is, nagyobb már az idegenlégiós kontingens, mint a magyar
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Lecsó
3 128
A biorobot munkahelyekre meg majd jönnek (mint ahogy eddig is jöttek, csak azt valamiért nem plakátolták ki) a fülöp-szigeteki meg vietnámi munkavállalók.egy random kérdés:Én nem értek hozzá, de lehet nem az egyik legkörnyezetszennyezőbb gyárat és technológiát kellene idehozni, és eladni nemzetgazdasági sikerként.
Ha megépül egy gyár Magyarországon,aminek egyrészt be kell tartani a helyi és Eus szabályozásokat,3 kilométerre lakott területtől (tehát nem a Nagyerdő közepén), és betartja a város által meghatározott és ellenzék által megszavazott maximálisan felhasználható napi vízmennyiséget,mindezzel pedig többezer milliárdot hozva,munkahelyeket és egy gyönörű ide gyertek táblát Debrecenhez,mint iparváros(Debrecen az új Miskolc) akkor ezzel mi a probléma?
Persze értem az aggodalmakat így aszály meg klímaváltozás közepén,de feltételezhetően mi lenne a helyes döntés,nem Nyugat hanem,mint V4 szempontból,minden ilyen beruházást és lehetőséget lepasszolni Szlovákoknak meg lengyeleknek mert ők megteszik vagy mi? Mert szerintem elég keveset tudunk felmutatni mint gazdaság,de ha egyszer magasabb polcra akarunk kerülni,akkor ezeket szerintem meg kell lovagolni és ki kell használni. De az is lehet sok volt nekem a kis és nagytigris Földrajz órán.
Chef a'la Laci pecsenyés
Arról nem is beszélek inkább, hogy ezzel teremtünk néhány ezer biorobot munkahelyet, és ezt akarjuk eladni fejlődésként.
Persze a magyar ember nem valami okos, és nincsenek nagy igényei (de még csak közepesek sem), szóval ebből a szempontból nézve tekinthető nagy eredménynek.
Mikey
több mint 2 éve
Mikey
18 974
egy random kérdés:Én nem értek hozzá, de lehet nem az egyik legkörnyezetszennyezőbb gyárat és technológiát kellene idehozni, és eladni nemzetgazdasági sikerként.
Chef a'la Laci pecsenyés
több mint 2 éve
Lecsó
3 128
Lúda SolymiTe nem érted a lényeget. Jóska már többször kifejtette, hogy a kormány feladata nem a kormányzás és a közjó érdekében való cselekvés, hanem a lenyúlás, vagyis a “vállalkozás” hasznának a maximalizálása. Ebben az állampolgár sokszor akadályozza, ergo versenytárs, és mint ilyennek, a szájába lehet, sőt kell is szarni.
A fejlődés meg nem a közjó szempontjából nézve jelentkezik, hanem a “vállalkozás” hatékonysága szempontjából. Így teljesen logikus egy ilyen gyár szádba telepítése.
több mint 2 éve
egy random kérdés:Ha megépül egy gyár Magyarországon,aminek egyrészt be kell tartani a helyi és Eus szabályozásokat,3 kilométerre lakott területtől (tehát nem a Nagyerdő közepén), és betartja a város által meghatározott és ellenzék által megszavazott maximálisan felhasználható napi vízmennyiséget,mindezzel pedig többezer milliárdot hozva,munkahelyeket és egy gyönörű ide gyertek táblát Debrecenhez,mint iparváros(Debrecen az új Miskolc) akkor ezzel mi a probléma?
Egy jéghideg mit kérsz?
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 119
Epp azt teszik.Bármit meg tud tenni.Jajj, Jóska, hagyjuk már a hülyeséget.Igen, van, akinek semmi se jó, és csak a tökéletes elfogadható, de az is csak akkor, ha egy neki is tetsző politikai garnitúra prezentálja, bár olyan nincs is.Baggio arra reagált, hogy az ilyen szennyező gyárakat nem éppen a város közvetlen szomszédságába kellene telepíteni, de sebaj, átment a lényeg.Leegyszerűsítve: szekér-benzines/dízel autó-elektromos autó.Mi ebben a fejlődés szerinted?Én értem, hogy szerinted ez nem fejlődés, mert Orbán, meg NER, meg haverok, meg lopott pénz. Oké, így látod.Ez nem fejlődés. Ez energia pazarlás. Lehetne olyan üzemet idehozni ami kevésbé szennyezi a környezetet és kevesebb energiát használ? Hogyne lehetne. De hát azért dolgozni kell meg nem olyan jövedelmező a haveroknak.Igen, ez fejlődés.Mert ez fejlődés?Jelszó: ne hagyd, hogy a politika hatással legyen az életedre!Nem igazán szereted te a fejlődést errefelé, mi?
Kihullik a hajad, a gyereked rákos lesz a szennyezett víztől és levegőtől, és ha akarsz se tudsz elköltözni, mert eladhatlanná vált a házad? Ne foglalkozz vele!
r.baggio
Éljen Ludd tábornok!
Őszentsége Sobri Jóska
Ma a debreceni polgi megnyugtatott mindenkit, Debrecen vízkészlete nem lesz veszélyben a gyár miatt. Jelenleg naponta majdnem 100ezer m3 vizet tud felhasználni Debrecen. Nem tudom miért ezt a /nap mértékegységet használta. Átlagban 40ezer m3 megy el naponta, a legmelegebb júliusi napon volt 60ezer. Szóval nem kell aggódni, mert a gyár (1 db gyár!) miatt ezután napi 80ezer(!!!) m3 lesz az átlag fogyasztas ami még mindig a rendelkezésre álló mennyiség alatt van. Tehát kétszer hamarabb fog elfogyni a vizünk. Gratulálok. És ennek még örül is és be is vallja, hogy Debrecennyi víz felhasználású gyárat hoznak ide és tíz év múlva nyáron napközben nem lesz víz de kit érdekel ez.
Nemes samu09
A világ megy előre. Mindig.
De persze lehet sápitozni, mint amikor elkezdtek a vasdobozok száguldozni vagy dobozba zárták emberek képmásait meg elvették a gépek az emberek munkáját.
És persze mindig van aki csak azt látja mi nem úgy lesz, mint régen volt.
Őszentsége Sobri Jóska
Abban nem látom a fejlődést, hogy lesz több ezer ukrán meg indiai munkás, szennyezik a kornyezetet és végtelen sok energiát használnak fel, cserébe csak nullához közelítő adót fizetnek be és a megtermelt árubol semmi haszon nem keletkezik se a városnak se az országnak.
Én szeretem a technológiát, fejlődni kell de ésszel. Decathlonba berakom a cuccot a tálcába, egy másodperc múlva már írja is ki mennyit fizessek. 1 perc nincs a vásárlás. Kapok egy e-mailt képzésről vagy meetingrol telefon naptarja automata időzít és jelez. El se kellene olvasnom az e-mailt. Ez fejlődés.
Ez a debreceni gyár egy nagyon szép példája, hogy mindegy mik a következmények csak jó sok pénz legyen belőle.
Nemes samu09
Én meg úgy, hogy de, ez fejlődés, és avétos, félelemvezérelt, kb. a géprombolókra emlékeztető gondolat az, amit r.baggio megfogalmazott, hogy "Kihullik a hajad, a gyereked rákos lesz a szennyezett víztől és levegőtől, és ha akarsz se tudsz elköltözni, mert eladhatlanná vált a házad".
Őszentsége Sobri Jóska
Nemes samu09
De ha általánosságban kérded, akkor a hatékonyabb energiatárolás (egyre jobb aksik).
Őszentsége Sobri Jóska
Lúdas Solymi
Őszentsége Sobri Jóska
Úgy látom megint unatkozol így az államalapítás ünnepe előtt, aztán kell valami olvasnivaló, hogy lefoglald magad.
Nem hinném, hogy baggio a tökéletességre célzott, hanem arra, hogy ne a lakosság szájába építsenek egy ilyen gyárat.
Ma Magyarországon egy 2/3-dal felhatalmazott kormány, akinek a vezetője egy zseni és egy ország vagyona rendelkezésre áll, kb. oda építhet gyárat ahova akar, olyan szempontokat figyelembe véve amilyeneket akar.
Tehát simán megtehette volna azt, hogy figyel az álampógáraira, de nem tette, a szájukba szart...lehet azért, mert Göd ellenzéki volt? Nem tudom, volt valami ilyesmi, de lehet nem így volt.
Szóval döntsük már el, hogy ez a kormány bármit meg tud tenni ebben az országban vagy állandóan meg van kötve a kezük az ellenzék, Soros, Gyurcsány, Brüsszel miatt.
Ja, épp melyik retorika vagy érvelés hasznos számodra is, ugyi?
Lúdas Solymi
De akkor miért ne szarhatna a szájukba?
Őszentsége Sobri Jóska
De a kiindulas az volt h szerinted baggio a tokeletest akarja a kormanytol, mikozben o csak a normalis esetben minimalisan elvarhato dolgot szeretne.
Dehat OV-rol meg a kormanyarol beszelunk, szoval nem kell csodalkozni.
Egyre melyebbre assak magukat a gerinctelensegbe meg a prosztosagba.
Nem mintha ez valtoztatna barmin is.
több mint 2 éve
Bármit meg tud tenni.Jajj, Jóska, hagyjuk már a hülyeséget.Igen, van, akinek semmi se jó, és csak a tökéletes elfogadható, de az is csak akkor, ha egy neki is tetsző politikai garnitúra prezentálja, bár olyan nincs is.Baggio arra reagált, hogy az ilyen szennyező gyárakat nem éppen a város közvetlen szomszédságába kellene telepíteni, de sebaj, átment a lényeg.Leegyszerűsítve: szekér-benzines/dízel autó-elektromos autó.Mi ebben a fejlődés szerinted?Én értem, hogy szerinted ez nem fejlődés, mert Orbán, meg NER, meg haverok, meg lopott pénz. Oké, így látod.Ez nem fejlődés. Ez energia pazarlás. Lehetne olyan üzemet idehozni ami kevésbé szennyezi a környezetet és kevesebb energiát használ? Hogyne lehetne. De hát azért dolgozni kell meg nem olyan jövedelmező a haveroknak.Igen, ez fejlődés.Mert ez fejlődés?Jelszó: ne hagyd, hogy a politika hatással legyen az életedre!Nem igazán szereted te a fejlődést errefelé, mi?
Kihullik a hajad, a gyereked rákos lesz a szennyezett víztől és levegőtől, és ha akarsz se tudsz elköltözni, mert eladhatlanná vált a házad? Ne foglalkozz vele!
r.baggio
Éljen Ludd tábornok!
Őszentsége Sobri Jóska
Ma a debreceni polgi megnyugtatott mindenkit, Debrecen vízkészlete nem lesz veszélyben a gyár miatt. Jelenleg naponta majdnem 100ezer m3 vizet tud felhasználni Debrecen. Nem tudom miért ezt a /nap mértékegységet használta. Átlagban 40ezer m3 megy el naponta, a legmelegebb júliusi napon volt 60ezer. Szóval nem kell aggódni, mert a gyár (1 db gyár!) miatt ezután napi 80ezer(!!!) m3 lesz az átlag fogyasztas ami még mindig a rendelkezésre álló mennyiség alatt van. Tehát kétszer hamarabb fog elfogyni a vizünk. Gratulálok. És ennek még örül is és be is vallja, hogy Debrecennyi víz felhasználású gyárat hoznak ide és tíz év múlva nyáron napközben nem lesz víz de kit érdekel ez.
Nemes samu09
De persze lehet sápitozni, mint amikor elkezdtek a vasdobozok száguldozni vagy dobozba zárták emberek képmásait meg elvették a gépek az emberek munkáját.
Őszentsége Sobri Jóska
Abban nem látom a fejlődést, hogy lesz több ezer ukrán meg indiai munkás, szennyezik a kornyezetet és végtelen sok energiát használnak fel, cserébe csak nullához közelítő adót fizetnek be és a megtermelt árubol semmi haszon nem keletkezik se a városnak se az országnak.
Én szeretem a technológiát, fejlődni kell de ésszel. Decathlonba berakom a cuccot a tálcába, egy másodperc múlva már írja is ki mennyit fizessek. 1 perc nincs a vásárlás. Kapok egy e-mailt képzésről vagy meetingrol telefon naptarja automata időzít és jelez. El se kellene olvasnom az e-mailt. Ez fejlődés.
Ez a debreceni gyár egy nagyon szép példája, hogy mindegy mik a következmények csak jó sok pénz legyen belőle.
Nemes samu09
Én meg úgy, hogy de, ez fejlődés, és avétos, félelemvezérelt, kb. a géprombolókra emlékeztető gondolat az, amit r.baggio megfogalmazott, hogy "Kihullik a hajad, a gyereked rákos lesz a szennyezett víztől és levegőtől, és ha akarsz se tudsz elköltözni, mert eladhatlanná vált a házad".
Őszentsége Sobri Jóska
Nemes samu09
De ha általánosságban kérded, akkor a hatékonyabb energiatárolás (egyre jobb aksik).
Őszentsége Sobri Jóska
Lúdas Solymi
Őszentsége Sobri Jóska
Úgy látom megint unatkozol így az államalapítás ünnepe előtt, aztán kell valami olvasnivaló, hogy lefoglald magad.
Nem hinném, hogy baggio a tökéletességre célzott, hanem arra, hogy ne a lakosság szájába építsenek egy ilyen gyárat.
Ma Magyarországon egy 2/3-dal felhatalmazott kormány, akinek a vezetője egy zseni és egy ország vagyona rendelkezésre áll, kb. oda építhet gyárat ahova akar, olyan szempontokat figyelembe véve amilyeneket akar.
Tehát simán megtehette volna azt, hogy figyel az álampógáraira, de nem tette, a szájukba szart...lehet azért, mert Göd ellenzéki volt? Nem tudom, volt valami ilyesmi, de lehet nem így volt.
Szóval döntsük már el, hogy ez a kormány bármit meg tud tenni ebben az országban vagy állandóan meg van kötve a kezük az ellenzék, Soros, Gyurcsány, Brüsszel miatt.
Lúdas Solymi
De akkor miért ne szarhatna a szájukba?
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 119
Jajj, Jóska, hagyjuk már a hülyeséget.Igen, van, akinek semmi se jó, és csak a tökéletes elfogadható, de az is csak akkor, ha egy neki is tetsző politikai garnitúra prezentálja, bár olyan nincs is.Baggio arra reagált, hogy az ilyen szennyező gyárakat nem éppen a város közvetlen szomszédságába kellene telepíteni, de sebaj, átment a lényeg.Leegyszerűsítve: szekér-benzines/dízel autó-elektromos autó.Mi ebben a fejlődés szerinted?Én értem, hogy szerinted ez nem fejlődés, mert Orbán, meg NER, meg haverok, meg lopott pénz. Oké, így látod.Ez nem fejlődés. Ez energia pazarlás. Lehetne olyan üzemet idehozni ami kevésbé szennyezi a környezetet és kevesebb energiát használ? Hogyne lehetne. De hát azért dolgozni kell meg nem olyan jövedelmező a haveroknak.Igen, ez fejlődés.Mert ez fejlődés?Jelszó: ne hagyd, hogy a politika hatással legyen az életedre!Nem igazán szereted te a fejlődést errefelé, mi?
r.baggio
Éljen Ludd tábornok!
Őszentsége Sobri Jóska
Nemes samu09
Őszentsége Sobri Jóska
Nemes samu09
Őszentsége Sobri Jóska
Nemes samu09
Őszentsége Sobri Jóska
Lúdas Solymi
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
És azt se feledd, hogy a történelmet a győztesek írják.Ha megérem a 82-t és ez bejön egy percig némán fogok állni az emlekedre közben pedig azt fogom gondolni hogy bazmeg igaza volt 😃
Én nem zárnám ki, hogy 2222-ben minden Kína lesz, és Orbánról az szerepel a korai 21. századról szóló történelemkönyvekben, hogy "azon kevés nyugat-nyugat-kínai (korábban Európa) államvezető egyike, aki profétikus előrelátással vezette a magyar-kínaiakat az Összkínai Népköztársaság kebelére, ezzel könnyítve meg a térség népcsoportjainak gyors és zökkenőmentes integrációjat, és így megkímélte közösségét a 2073-as Nagy Egyesülés véráldozataitól, kellemetlenségeitől, és neki köszönhetően a térség akkori államai ki is maradtak az Utolsó Nagy Háború aktív résztvevői közül".
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
Én nem a debreceni fejlődésre gondoltam, hanem globálisan.Az egyre jobb aksikra szükség van és a fejlesztésük által fejlődést lehet elérni.Mi ebben a fejlődés szerinted?Leegyszerűsítve: szekér-benzines/dízel autó-elektromos autó.
Nemes samu09
Őszentsége Sobri Jóska
De 1. a know-how, a k+f nem itt lesz, azok a hq-ban vannak Kínában. Itt az olcsó termelés, a környezet szennyezése fog történni. Fejlődés sehol. Talán ha vállalná a cég, hogy szigeteli az összes iskolát és óvodát a városban az jelentene valamit. De ez a gyár semmi fejlődést nem fog jelenteni helyi szinten.
Nemes samu09
több mint 2 éve
Én nem látok ám semmi olyan hátrányt, ami alapján nekünk az elmúlt 20 évben ennyivel gyengébben kellett volna teljesíteni, mint pl Romániának. Te látsz?Népesség, aktív munkaerő, terület, energiahordozók, nyersanyagok, gépgyártási kapacitás, mezőgazdaság, tengerpart, én ezeket látom, ami Románia "javára szól".
Szokol
Illetve a rasszista/xenofób általánosítástól eltekintve tán a néplelek más, mint itthon, de ennyire nem ismerem a "románokat".
De ők megölték a diktátorukat, mi visszasírtuk/juk.
több mint 2 éve
Az egyre jobb aksikra szükség van és a fejlesztésük által fejlődést lehet elérni.Leegyszerűsítve: szekér-benzines/dízel autó-elektromos autó.Mi ebben a fejlődés szerinted?Én értem, hogy szerinted ez nem fejlődés, mert Orbán, meg NER, meg haverok, meg lopott pénz. Oké, így látod.Ez nem fejlődés. Ez energia pazarlás. Lehetne olyan üzemet idehozni ami kevésbé szennyezi a környezetet és kevesebb energiát használ? Hogyne lehetne. De hát azért dolgozni kell meg nem olyan jövedelmező a haveroknak.Igen, ez fejlődés.Mert ez fejlődés?Jelszó: ne hagyd, hogy a politika hatással legyen az életedre!Nem igazán szereted te a fejlődést errefelé, mi?
r.baggio
Éljen Ludd tábornok!
Őszentsége Sobri Jóska
Nemes samu09
Őszentsége Sobri Jóska
Nemes samu09
Őszentsége Sobri Jóska
Nemes samu09
Őszentsége Sobri Jóska
De 1. a know-how, a k+f nem itt lesz, azok a hq-ban vannak Kínában. Itt az olcsó termelés, a környezet szennyezése fog történni. Fejlődés sehol. Talán ha vállalná a cég, hogy szigeteli az összes iskolát és óvodát a városban az jelentene valamit. De ez a gyár semmi fejlődést nem fog jelenteni helyi szinten.
több mint 2 éve
MC12
6 505
Az más, akkor nem szóltam. Ez támadhatatlan érvelés volt 😊Hát attól, hogy ezt leírtad, minden nap mentegeted. Nálad is azt figyeljük, amit csinálsz, nem azt, amit mondasz! 😉Eh...értő olvasás:MC12Ugyanazt csinálod, mint amikor más az inflációt vagy a devizagyengülést letudja annyival, hogy hát de máshol is ez van. Persze, hogy ez van, ha a mértéket nem vesszük figyelembe.
Ha egy ország 20 év alatt ledolgozta a hátrányát hozzánk képest és megelőzött minket, nem evidens, hogy szarul kormányzott az éppen aktuális vezetésünk? Miért érzed úgy, hogy neked ezt védened kell? Ez csak szerecsenmosdatás.
Szokol
" Én nem mentegetem a magyar gazdaságot, az a magyar politikai és gazdasági elit hibája, hogy nem tartunk nyugat-Szlovákia (aki szerint kelet-Szlovákia jobb, mint Borsod, az egyszerűen nem járt ott) vagy Lengyelország szintjén ebben nincs vita."
MC12
Szokol
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Hát attól, hogy ezt leírtad, minden nap mentegeted. Nálad is azt figyeljük, amit csinálsz, nem azt, amit mondasz! 😉Eh...értő olvasás:MC12Ugyanazt csinálod, mint amikor más az inflációt vagy a devizagyengülést letudja annyival, hogy hát de máshol is ez van. Persze, hogy ez van, ha a mértéket nem vesszük figyelembe.
Ha egy ország 20 év alatt ledolgozta a hátrányát hozzánk képest és megelőzött minket, nem evidens, hogy szarul kormányzott az éppen aktuális vezetésünk? Miért érzed úgy, hogy neked ezt védened kell? Ez csak szerecsenmosdatás.
Szokol
" Én nem mentegetem a magyar gazdaságot, az a magyar politikai és gazdasági elit hibája, hogy nem tartunk nyugat-Szlovákia (aki szerint kelet-Szlovákia jobb, mint Borsod, az egyszerűen nem járt ott) vagy Lengyelország szintjén ebben nincs vita."
MC12
több mint 2 éve
Még ha második is lebaszom, mert a második az első vesztes! 😁Ha a gyereked lefutja 4 óra alatt a maratont, akkor lebaszod, hogy ez kurva lassú, mert 20-30 éves fekete srácok 2 és fél óra alatt simán le tudják futni, vagy megdícséred, hogy az ő életkorában, fizikumával, suli melletti felkészülesével ez egy nagyon szép teljesítmeny tőle?MC12Ugyanazt csinálod, mint amikor más az inflációt vagy a devizagyengülést letudja annyival, hogy hát de máshol is ez van. Persze, hogy ez van, ha a mértéket nem vesszük figyelembe.
Szokol
Mert ha az utóbbi, szerintem az nem szerecsenmosdatás.
Őszentsége Sobri Jóska
Én nem látok ám semmi olyan hátrányt, ami alapján nekünk az elmúlt 20 évben ennyivel gyengébben kellett volna teljesíteni, mint pl Romániának. Te látsz?