Politika

65 feliratkozó

több mint 2 éve
StormST Denver Broncos 12 426 — SB 50 Champion @ Grund
Körúton van az irodánk 2 éve. Egy katasztrófa parkolni és közlekedni. Lassú, körülményes, dugók mindenhol. Amikor csinálták a Blahát az egyenesen felháborító volt. Kocsival 40 perc volt a Corvintól a Király utca, konkrétan gyalog előbb tettem meg a távot. (...) Persze lehet mondani, hogy ott a 4-6, de az meg egy mozgó rablótanya, ami önmagában megérne egy lemondást a komplett városvezetésnek.
Amadeus von Dollárbaloldal
Képes voltál a Corvintól a Király utcáig kocsival menni, és ott rohadni a dugóban? Mit mondjak erre?
Elég gyakran járok 4-6-ossal, ma pl. éppen úgy hozta az élet, hogy négyszer is ültem rajta: Oktogon és Rákóczi tér, Oktogon és Széll Kálmán Moszkva tér, oda+vissza. Nem állítom, hogy mindig az összes utastársat szívesen látnám vacsoravendégnek, de még soha nem raboltak ki. Ma sem.
nagylaza, főpohárnok
BP-en a közösségi közlekedés teljesen okés. Még több P+R és egy combos dugódíj teljesen élhetővé tenné a belvárost.
Emlékszem, Párizsban volt az a metróhasználati szokás, hogy a középső kocsikat a reggeli és délutáni csúcsban fenntartották az öltönyösöknek, így több Amadeus vált le a kocsiról.
Dzsokijuing
Ha ez igaz h a corvintol autozott tenyleg hulyeseg.
Eleve azt nehez megerteni sok embernek h a varos szerkezete eleg regen alakult mi es akkor meg nem voltak autok vagy nem volt annyi.mar adott vmi es ehhez lett x +auto amit nem bir el a szerekezet.a bicikli utak nem biztos h segitenek de annyit nem rontanak.es kb az osszes varos ezzel szenved, tobb az auto mint kene.
A bkv tenyleg fasza.gyorsan lehet vele kozlekedni es mondjuk ugy szerevezbem a napokat h boven eljussak barhova.
YoungZeeZee
A Corvinnál annyi lett elbaszva, hogy a mozi előttre berakták a zebrát. Ehhez hozzáadódik a közlekedési morál, hogy 10 emberből 8 nem nézi azt, hogy még át tud-e haladni a kereszteződésen, és behajt, és nem tud kihajtani, és megfog ezzel egy másik sávot, és a másik sáv ezt zokon veszi, és sárgánál elindul, és nem ér ár, és így tovább.

De at a zebra arra jó, hogy kb három autó férjen el mögé (ennél nyilván több érkezne, háron irányból kanyarodnak erre, és amikor az egyik jön, akkor pont megfogja a haladást a gyalogoslámpa). Jobb lett volna a szintbeni kereszteződést a villamosmegálló mögé tenni, aki tud lépcsőzni, annak ott van a lépcső, mint kb 50 éve mindig..
slowmotion
New Yorkban szintén probléma, a kereszteződésben való beragadás. Az egyik problémás kereszteződésbe kiraktak egy "500$ fine if stuck, no exception" táblát és egy kamerát. Érdekes módon abban a kereszteződésben megszűnt a probléma.
Persze nyilván lehet jobban szervezni dolgokat, de az, hogy az autósok a gyalogosokat, meg a zebrákat okolják a csúcsforgalomért (Corvin, Blaha felkészül a Nyugati tér) legalábbis megmosolyogtató. A Margit-híd felújításakor a "Lámpás zebrát egy hídra?!?!?" volt a sláger, mégsem omlott össze a híd forgalma. Sőt.

A 4-6 alapvetően egy jó járat lenne, de a sok csöves és a takarítás hiánya miatt én is utálom és nem is ülök le rajta.
vpi
Ott a Corvinnál az a zebra miért is kell? Régen jártam arra, az az aluljáró éjjel bezár? Vagy mi ok lehet a gyalogosokat nem leterelni az alujáróba?

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 2 éve
Ventura Miami Dolphins Texas Longhorns 9 573 — 🏈🐬🐂🤘🏽
Győztünk!
 444.hu/2023/08/16/gdp-statisztika-masodik-negyedev-recesszio?fbclid=IwAR2eAhleMh9cgbNe2qa5uR8FgpNR20GL5d6mPCmAjg4NhsSoTdiwWBB53jk
empty taxi
Ki gondolná, hogy Európa aregentinaja vagyunk?

“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------

több mint 2 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 276 — Ajmo Vatreni
Szandra a GDP-ről is elkezd okoskodni?
csipkelli
Biztos jön valami háborús, harcos hasonlat. Szokás szerint.
több mint 2 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 074 — Lájkold a zsűrit!
Győztünk!
 444.hu/2023/08/16/gdp-statisztika-masodik-negyedev-recesszio?fbclid=IwAR2eAhleMh9cgbNe2qa5uR8FgpNR20GL5d6mPCmAjg4NhsSoTdiwWBB53jk

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
Törölt felhasználó
csipkelli
Épp elég olvasni Nagy Marcika szavait előtte.
több mint 2 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 370 — Patriot
Körúton van az irodánk 2 éve. Egy katasztrófa parkolni és közlekedni. Lassú, körülményes, dugók mindenhol. Amikor csinálták a Blahát az egyenesen felháborító volt. Kocsival 40 perc volt a Corvintól a Király utca, konkrétan gyalog előbb tettem meg a távot. (...) Persze lehet mondani, hogy ott a 4-6, de az meg egy mozgó rablótanya, ami önmagában megérne egy lemondást a komplett városvezetésnek.
Képes voltál a Corvintól a Király utcáig kocsival menni, és ott rohadni a dugóban? Mit mondjak erre?
Elég gyakran járok 4-6-ossal, ma pl. éppen úgy hozta az élet, hogy négyszer is ültem rajta: Oktogon és Rákóczi tér, Oktogon és Széll Kálmán Moszkva tér, oda+vissza. Nem állítom, hogy mindig az összes utastársat szívesen látnám vacsoravendégnek, de még soha nem raboltak ki. Ma sem.
nagylaza, főpohárnok
BP-en a közösségi közlekedés teljesen okés. Még több P+R és egy combos dugódíj teljesen élhetővé tenné a belvárost.
Emlékszem, Párizsban volt az a metróhasználati szokás, hogy a középső kocsikat a reggeli és délutáni csúcsban fenntartották az öltönyösöknek, így több Amadeus vált le a kocsiról.
Dzsokijuing
Eleve azt nehez megerteni sok embernek h a varos szerkezete eleg regen alakult mi es akkor meg nem voltak autok vagy nem volt annyi.mar adott vmi es ehhez lett x +auto amit nem bir el a szerekezet.a bicikli utak nem biztos h segitenek de annyit nem rontanak.es kb az osszes varos ezzel szenved, tobb az auto mint kene.
A bkv tenyleg fasza.gyorsan lehet vele kozlekedni es mondjuk ugy szerevezbem a napokat h boven eljussak barhova.
YoungZeeZee
A Corvinnál annyi lett elbaszva, hogy a mozi előttre berakták a zebrát. Ehhez hozzáadódik a közlekedési morál, hogy 10 emberből 8 nem nézi azt, hogy még át tud-e haladni a kereszteződésen, és behajt, és nem tud kihajtani, és megfog ezzel egy másik sávot, és a másik sáv ezt zokon veszi, és sárgánál elindul, és nem ér ár, és így tovább.

De at a zebra arra jó, hogy kb három autó férjen el mögé (ennél nyilván több érkezne, háron irányból kanyarodnak erre, és amikor az egyik jön, akkor pont megfogja a haladást a gyalogoslámpa). Jobb lett volna a szintbeni kereszteződést a villamosmegálló mögé tenni, aki tud lépcsőzni, annak ott van a lépcső, mint kb 50 éve mindig..
slowmotion
New Yorkban szintén probléma, a kereszteződésben való beragadás. Az egyik problémás kereszteződésbe kiraktak egy "500$ fine if stuck, no exception" táblát és egy kamerát. Érdekes módon abban a kereszteződésben megszűnt a probléma.
Persze nyilván lehet jobban szervezni dolgokat, de az, hogy az autósok a gyalogosokat, meg a zebrákat okolják a csúcsforgalomért (Corvin, Blaha felkészül a Nyugati tér) legalábbis megmosolyogtató. A Margit-híd felújításakor a "Lámpás zebrát egy hídra?!?!?" volt a sláger, mégsem omlott össze a híd forgalma. Sőt.

A 4-6 alapvetően egy jó járat lenne, de a sok csöves és a takarítás hiánya miatt én is utálom és nem is ülök le rajta.
több mint 2 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 529 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
csipkelli
A GDP a hibas, nem allt odebb, igy kapott o is az inflacionak szant gyomrosbol... :/

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 2 éve
Előre megyünk, nem hátra, csak a cél meglepi...

több mint 2 éve
csipkelli 4 010
több mint 2 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 922 — Cowboys fan
nagylaza, főpohárnok
Dzsokijuing
YoungZeeZee

több mint 2 éve
YoungZeeZee 9 407
nagylaza, főpohárnok
Dzsokijuing
több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 53 991 — The Mathematician
nah és akkor kiváncsi lettem a 7órás interjúra
 www.reddit.com/r/hungary/comments/15rxgex/mi%C3%A9rt_pr%C3%B3b%C3%A1lta_meg_kicsin%C3%A1lni_k%C5%91szeg_ferencet_a/

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 537 — Saturday Night Lights
nagylaza, főpohárnok

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 922 — Cowboys fan
Elutazok pár napra, erre kiderül, a nemzet csalogánya (pun intended, haha) annyira buta vót/van, hogy a nagy vallásis nekibuzdulásban az első dolgot nem sikerült megérteni, amit illk ismerni?

Btw kíváncsi leszek, mit hoznak ki a rengeteg pénzből huszadikán este, mert itt olaszba' egy fiszfasz tizennyolcezer fős városban olyan félórás tűzijátékot rittyentettek, hogy olyat szerintem még a Duna felett sem láttam.

Oké, lézersó néven futó parasztvakítás nem volt, de az az egész felétől a füst miatt úgyis értelmezhetetlen.
több mint 2 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
gyárekek
ittülök Nice-ben, Butapest az maga a közlekedési menyország

- félóráig röhögtem mer bármerre kérdeztem a Vézt csillagpontosan mindenhuva 20km/h alatti átlagot adott...

ejj

30as táblák invaziója
fekvőrendőrhegyek
körforgalmak garmadája

tehátha nicsen dugó akkor 20km/h a városon kívüli közúti forgalom átlagsebessége, parkolóhelyet meg felejcsde

de vettem egy nagy levegőt nagyboldogasszony előtti este beverettem a városba, 70 perc után a Vielle Ville-től sacc 10km-rre isteni szerencsének köszönhetően beparkoltam két motor mögé, mer keskeny az áútó segge 😎 há nemálom
a népszavazas alapján visszamentünk és a helyi Caramel előadast élveztük a dugóból körözve...

butapestegyálom
Gróf de sutianap
Csak gurult egy kis dollár gróf uram
látom…😀
MC12
miaz hogy kisdollár?
ejj
Gróf de sutianap
nem akarom túlsiplázni, de csak neked meg nehany időmágusnak:
Corum, az mondd valamit?
na egy sarokkal feljebb a Severin Wundermann sátó
😎
húzzálbele..

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 2 éve
mire föl jár az ingyen parkoló bárkinek az utcán bárhol?
a közterület nem az övé, az ugyanúgy van az én adóforintjaimból is
Negritis, a vajda
1. Nincs ingyenparkoló semelyik belső kerületben, de még Zuglóban sem.
Ahol fizetni kell "idegenként", ott fizetni kell kerületi lakosként is, csak nyilván kevesebbet az éves lakossági parkolási engedélyért, mintha parkolójegyet vennél.
2. És még így se biztos, hogy az ember le tud parkolni, mert nincs garancia, hogy hely is van. Nemrég a Terézvárosban a Soproni kitalálta, hogy asszem este 18-tól, reggel 08-ig bizonyos helyeken csak kerületi lakosok parkolhatnak, ez kimondottan jó ötlet.
Őszentsége Sobri Jóska
Annyi, hogy Zuglóban lakásonként az első kocsira kvázi ingyen van (2000 Ft), a másodikra van kedvezményes bérlet, ami a kocsi besorolásától függ, harmadik kocsitól felfelé már nincs kedvezmény. Ezt most pont tudom, mert májusban ezért lettem zuglói lakos, vidék helyett, mert kell a kedvezményhez az állandó lakcím...
StormST
A 2000 sincs ingyen, pláne, hogy ezért ugye semmit se kapsz fixen. De az tény, hogy nem egy egetrengető összeg, de nem is ingyen parkoló.
Nem tudom egyébként hány éves a porckorongsérvesed, de a tuti megoldás a nyomikártya.
Azzal bárhol, bármikor nyugodtan megállhatsz amikor őt viszed, vagy ha nálad a kártya. Ha már szar van, legyen benne valami kis "jó" is.
Őszentsége Sobri Jóska
Nem nekem van, bár valszeg nekem is lesz lassan, ülőmunka... 😀

Volt műtét, remélhetőleg a rokikártyát el lehet majd kerülni, de a tippet köszi... 😊

több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 169 — #NoStress
Negritis, a vajda
Ahol fizetni kell "idegenként", ott fizetni kell kerületi lakosként is, csak nyilván kevesebbet az éves lakossági parkolási engedélyért, mintha parkolójegyet vennél.
2. És még így se biztos, hogy az ember le tud parkolni, mert nincs garancia, hogy hely is van. Nemrég a Terézvárosban a Soproni kitalálta, hogy asszem este 18-tól, reggel 08-ig bizonyos helyeken csak kerületi lakosok parkolhatnak, ez kimondottan jó ötlet.
Őszentsége Sobri Jóska
Annyi, hogy Zuglóban lakásonként az első kocsira kvázi ingyen van (2000 Ft), a másodikra van kedvezményes bérlet, ami a kocsi besorolásától függ, harmadik kocsitól felfelé már nincs kedvezmény. Ezt most pont tudom, mert májusban ezért lettem zuglói lakos, vidék helyett, mert kell a kedvezményhez az állandó lakcím...
StormST
A 2000 sincs ingyen, pláne, hogy ezért ugye semmit se kapsz fixen. De az tény, hogy nem egy egetrengető összeg, de nem is ingyen parkoló.
Nem tudom egyébként hány éves a porckorongsérvesed, de a tuti megoldás a nyomikártya.
Azzal bárhol, bármikor nyugodtan megállhatsz amikor őt viszed, vagy ha nálad a kártya. Ha már szar van, legyen benne valami kis "jó" is.

több mint 2 éve
Negritis, a vajda
Őszentsége Sobri Jóska

több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 169 — #NoStress
Negritis, a vajda

több mint 2 éve
De ki tolja az autósokat? Mivel? Ezt mond el, kérlek!

Megveszem a kocsit, fizetek rá illetéket, ÁFA-t (ha újat veszek), műszaki vizsgákat, a szervízeknél az ÁFA-t, az üzemanyagon egy valag adót, éves adót a teljesítmény alapján, a biztosításon adót, az autópályáért, ha használom. Emellett fizetek a parkolásért is bizonyos helyeken...

Ja, meg fizetem az egyéb adóimat arra, amiket te írsz. Szóval nem tudom mivel tol a társadalom engem, mint autós, de tényleg kíváncsi lennék rá...

több mint 2 éve
A kép meg tök jó, csak én, mint autós, nem kérem a társadalom támogatását, sőt, én az adómmal már alapból támogatom azoknak a közlekedését, akik a másikat választják, én csak azt szeretném, hogy békében használhassam azt, amiért fizettem és fizetek. Vagy szerinted én, mint autós, vagy az én közlekedésem, most támogatva van? Mivel is?
StormST
az én adómból is javítják az utakat amik az autók szétbasznak
az én adómból gyógyítják az embereket akiknek a tüdejét szétbassza az autók által hazavágott levegő
miért is kellene az én adómat költeni?
Negritis, a vajda
Mert a buszok gondolom repülnek az út felet... 😀

A MÁV dízelek és a buszok nem teszik tönkre azoknak az embereknek a tüdejét, csak az autók, ugye?

Szerk: meg gondolom a kamionok se cseszik szét az utakat, amik a kajádat viszik, meg az egyébként 1,5-2-szer nehezebb elektromosBÁRMIK se...
StormST
egyébként tök egyszerű a válasz:
mert társadalomban élünk, ha nem tetszik ki lehet vonulni belőle
márpedig a társadalomnak nem az autóssok tolása az érdeke
az az autóiparnak az

több mint 2 éve
A kép meg tök jó, csak én, mint autós, nem kérem a társadalom támogatását, sőt, én az adómmal már alapból támogatom azoknak a közlekedését, akik a másikat választják, én csak azt szeretném, hogy békében használhassam azt, amiért fizettem és fizetek. Vagy szerinted én, mint autós, vagy az én közlekedésem, most támogatva van? Mivel is?
StormST
az én adómból gyógyítják az embereket akiknek a tüdejét szétbassza az autók által hazavágott levegő
Negritis, a vajda
Mert a buszok gondolom repülnek az út felet... 😀

A MÁV dízelek és a buszok nem teszik tönkre azoknak az embereknek a tüdejét, csak az autók, ugye?

Szerk: meg gondolom a kamionok se cseszik szét az utakat, amik a kajádat viszik, meg az egyébként 1,5-2-szer nehezebb elektromosBÁRMIK se...

Szerkesztette: StormST

több mint 2 éve
StormST

több mint 2 éve
Eltörölni az ingyenes parkolót? Szép ötlet, ritka nagy bunkóság, de nagyon szép, főleg egy olyantól, akinek nincs autója és nem is Budapesten lakik. Bocs, magas labda... 😀
StormST

Én vidékre is járok le, 2-3 hetente, háziállatokkal (2 nyuszi), a vonat-busz esélytelen, kérlek javasolj nekem alternatívát, várom szívesen...
StormST
de, esélyes a vonat busz
csak gecire kényelmes vagy

Most, hogy lassan 5 hónapja fuvarozok egy gerincsérvest napi szinten a városban, 2 dolog eléggé világos lett számomra:
1. Nem minden oldható meg kocsi nélkül, aki szerint igen, annak ajánlom, hogy próbálja meg magát mások helyébe is beleképzelni, néha tanulságos tud lenni...

Mielőtt valaki azzal jönne, nem, a taxi nem megoldás, amikor az embernek minden kátyú és fékezés egy késszúrással ér fel, nem lehet kockáztatni, hogy milyen taxist is fog ki az ember, hozzáállásban és autó állapotban sem...
StormST
nyilván nem mindent lehet megoldani autó nélkül, ilyet nem is mondtam
de nem véletlen hogy 1.5 az átlag utas egy autóban, mert az emberek nagy része nem 5 gyereket meg 3 szülő anyukát szállít reggelente
hanem egyedül pöfékel mer neki az jár

És azok, akik nem a kretének, nem 100 éves csotrogányuk van, azoknak a szopása a járulékos veszteség a közjóért? Én mondjuk a te vonatod árát emelném fel a 10-szeresére, mert én nem használom, ellenben az én adóforintjaimból tartják fenn a MÁV-ot is, ami mellesleg még nem kevés dízel mozdonnyal is szennyezi a környezetet, szóval szerintem inkább fizessen az többet, aki használja és ne az állam adja bele a pénzt, buszjegy ugyanez, mehetnek ezek is?
StormST
pont azért dobtam be a képet hogy társadalmi szinten szerinted melyik közlekedés és hálózat támogatása az ami hatékonyabb és hasznosabb?
nem, nem az autó
Negritis, a vajda
Hogy miért jár? Talán mert fizetek adókat, a kocsira is, a biztosítására külön is, a lakásra is, amiben lakom és/vagy, amit vettem. Meg a benzinre is, amit bele tankolok, amiben egyébként útalap is kéne legyen. Több adót fizetek utána, mint te a jegyeid után. Egyébként meg nem hely jár neki, csak a lehetőség a helyre. De ha szerinted az se jár, akkor remélem egyszer privatizálják a MÁV-ot (ahogy korábban leírtam, valszeg ilyen nem lesz, de hátha), aztán onnantól fizetsz, amennyi a piaci ár, az én adóforintjaim meg mehetnek máshová, nem arra, hogy a te jegyed olcsóbb legyen, meg hogy ne menjen csődbe a MÁV...

"Geci kényelmes"... Hát, lehet. Nyilván esélyes lehet a vonat meg a busz, bár a "meg lehet oldani" és az "alternatíva" az ebben az esetben köszönő viszonyban sincs egymással, ahogy gondolom te se azért vonatozol, mert az passzió és mehetnél gyalog is, vagy rollerrel. Én nem azért vállalok háziállatot, hogy neki szar legyen, márpedig BKV-ztatni a vonatig, miközben én más cuccokat is viszek, majd zötyögtetni a vonaton, ahol a jó isten tudja miknek lesz kitéve a többi utastól, majd vidéken még eljuttatni a házig, hát, nekem inkább marad a kocsi. Én vonatoztam elég sokat életemben, de hogy háziállatot nem teszek ki annak, az tuti...

És mi lenne a jó szám? 1,6? 2? 2,5? 4? Akkor én most hogy számolódok, amikor egyedül elmegyek a gerincsérvesért, majd ő beszáll, néha az anyukájával, aztán elviszem őket, ahová kell, majd miután kiraktam őket, egyedül megyek haza? Hogy mutatja a statisztika? Agyrém... 😀

több mint 2 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
gyárekek
ittülök Nice-ben, Butapest az maga a közlekedési menyország

- félóráig röhögtem mer bármerre kérdeztem a Vézt csillagpontosan mindenhuva 20km/h alatti átlagot adott...

ejj

30as táblák invaziója
fekvőrendőrhegyek
körforgalmak garmadája

tehátha nicsen dugó akkor 20km/h a városon kívüli közúti forgalom átlagsebessége, parkolóhelyet meg felejcsde

de vettem egy nagy levegőt nagyboldogasszony előtti este beverettem a városba, 70 perc után a Vielle Ville-től sacc 10km-rre isteni szerencsének köszönhetően beparkoltam két motor mögé, mer keskeny az áútó segge 😎 há nemálom
a népszavazas alapján visszamentünk és a helyi Caramel előadast élveztük a dugóból körözve...

butapestegyálom
Gróf de sutianap
Csak gurult egy kis dollár gróf uram
látom…😀
MC12
miaz hogy kisdollár?
ejj

Aki nem hiszi, annak utánajárnak