NFL eredménykövetés - 1 aktív topik
Wild Card szombat
1 017
60
22:30-tól, ARENA4
Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 081
alapból, ki veszi még komolyan Kövér Lászlót? Gyakorló elmebeteg.Az Unió illetve a Bizottság ennél sokkal pragmatikusabb, hogy egy ilyen érdekelje. Kövér meg boldog, mert jól odamondottA békülékeny gesztusok közé azért nem sorolnám. Haszna semmi, viszont sokat árthat. Okos.Az a Kövér önkielégítése. Annyira kell komolyan venniAkkor szabadságharc off.De azért tegnap megszavazták, hogy abcúg EP.
444.hu/2022/07/20/varga-judit-benyujtotta-a-beke-brusszellel-torvenyeket
empty taxi
somoskovig
Gyurma Pappa
nagylaza, főpohárnok
Gyurma Pappa
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
Az Unió illetve a Bizottság ennél sokkal pragmatikusabb, hogy egy ilyen érdekelje. Kövér meg boldog, mert jól odamondottA békülékeny gesztusok közé azért nem sorolnám. Haszna semmi, viszont sokat árthat. Okos.Az a Kövér önkielégítése. Annyira kell komolyan venniAkkor szabadságharc off.De azért tegnap megszavazták, hogy abcúg EP.
empty taxi
somoskovig
Gyurma Pappa
nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
A békülékeny gesztusok közé azért nem sorolnám. Haszna semmi, viszont sokat árthat. Okos.Az a Kövér önkielégítése. Annyira kell komolyan venniAkkor szabadságharc off.De azért tegnap megszavazták, hogy abcúg EP.
empty taxi
somoskovig
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
Akkor szabadságharc off.ezek a címek adják nagyon magukat. mintha az egy éves kislányomnak kellene elmagyarázni, hogy most ez miért van ...
empty taxi
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
És nyilvánosan szabad önkielégíteni egy ilyen keresztyén-konzervatív társadalomban? Mit szólnak hozzá a vármegyék? 😀Az a Kövér önkielégítése. Annyira kell komolyan venniAkkor szabadságharc off.De azért tegnap megszavazták, hogy abcúg EP.
empty taxi
somoskovig
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
Az a Kövér önkielégítése. Annyira kell komolyan venniAkkor szabadságharc off.De azért tegnap megszavazták, hogy abcúg EP.
empty taxi
somoskovig
több mint 2 éve
Akkor szabadságharc off.De azért tegnap megszavazták, hogy abcúg EP.
empty taxi
több mint 2 éve
Akkor szabadságharc off.444.hu/2022/07/20/varga-judit-benyujtotta-a-beke-brusszellel-torvenyeket
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
Na ez jó lesz, Brüsszel megmondja, hogy mennyi gázt égethetünk el. Szemetek.Remélem 💩du már repül is arrafelé beleköpni a sorosista kommuniskapitalista levesbe
több mint 2 éve
Aki manapság nem talál munkát akár képzettség nélkül is az nem is akar. Ja, hogy korán kéne kelni elérni a buszt, ja, hogy nincs minden putri mellett gyár vagy farm....hvg.hu/gazdasag/20220720_HVG_Torott_mankoHa valaki megérdemli akkor ők.
Remélem mehetnek majd helyette kapálni a Főispán úr birtokaira. Télen.
Zsellértelkes Vrij
Nálunk 99%-uk fidesz szavazó, mert ha a zellenzék lenne akkor eltörölnék a közmunkát.
Amikor csak lehet kummantanak, ha ellenőrzést kapnak vagy jobban oda van rájuk figyelve akkor telesírják a FB-ot mocskolva MZP-t és bandáját.
Bazzani
Pont nem érdekel ez a réteg, semmit sem érdemelnek.
Egy normálisabb országban az ilyen fertőből kitépik a gyereket és nevelőszülőkhöz adják őket, hogy legyen esélyük egy normális életre.
több mint 2 éve
Oh MÁV god...24.hu/belfold/2022/07/20/nem-akar-fizetni-a-mav-a-mozdonyvezetok-szerint-ilyen-eset-meg-nem-fordult-elo-a-ceg-torteneteben/
Madden hates me.
több mint 2 éve
hvg.hu/gazdasag/20220720_HVG_Torott_mankoHa valaki megérdemli akkor ők.
Remélem mehetnek majd helyette kapálni a Főispán úr birtokaira. Télen.
Zsellértelkes Vrij
Nálunk 99%-uk fidesz szavazó, mert ha a zellenzék lenne akkor eltörölnék a közmunkát.
Amikor csak lehet kummantanak, ha ellenőrzést kapnak vagy jobban oda van rájuk figyelve akkor telesírják a FB-ot mocskolva MZP-t és bandáját.
több mint 2 éve
hvg.hu/gazdasag/20220720_HVG_Torott_mankoRemélem mehetnek majd helyette kapálni a Főispán úr birtokaira. Télen.
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
"A kockázatokkal egyre kevesebbet foglalkoztak a bankok a verseny hevében, csupán arra fókuszáltak, hogy minél több ügyfélnek tudjanak hiteleket kihelyezni, így az egyes bankok hiteleinek feltételeiben egyre jelentősebb mértékben csökkentették hitelezési standardjaikat. A korábban kialakított magas és konzervatív követelmény szint, és hitelezési feltételek az évek előrehaladtával folyamatosan fellazultak. Ezáltal egyre inkább olyan lakossági ügyfelek is hitelhez juthattak, akik pár hónappal vagy évvel korábban a hitelminősítési folyamatban kiestek volna. Egyre inkább olyan ügyfél csoportokat is elkezdtek hitelezni a bankok, akiknek jövedelmi és anyagi helyzete nem tette volna alkalmassá őket korábban. Ezek a lépések hozzájárultak ahhoz, hogy a kockázatos deviza alapú jelzáloghitelezésből egyre többen részesülhessenek az országban.www.napi.hu/magyar-vallalatok/kamatstop-valodi-kamat-hitel-torlesztoreszlet-moratorium-jelzalog-bank-mnb.756334.htmlEz egyérdekes kérdés, hisz jogilag (nyilván a legjobb ügyvédekkel voltak a bankok felszerelkezve) valószínűleg meg volt a tájékoztatás.
Én akkoriban még 18 alatt voltam (2010 előtt) és nem követtem a gazdasági híreket annyira mint manapság, a devizahiteles károsultaknál mennyiben volt valós félretájékoztatás (egyrészt banki oldalról, másrészt az akkor regnáló kormány részéről)?
Úgyértem akik már akkor is követték a híreket mennyire lehetett a felelősséget elhárítania magáról az embereknek? Mennyire lehetett tudni a legnagyobb hitelfelvételi csúcsoknál hogy hatalmas koppanások lesznek néhány év múlva?
A jelenlegi hitelmoratóriumos esetnél (2020-tól mostanáig) azért nem kell pénzügyi gurunak lenni ahhoz, hogy tudjuk, hogy sokan akik hátradőltek kényelmesen (és nekem itt mondjuk már 100-200 ezer ember is soknak számít), mondván hahh lóf*szt nem kell fizetnem most egy darabig, annak kijöjjön az, hogy utólag hatalmasat lehet koppanni az egésszel.
Nem vagyok naív, gondolom most is lesznek majd elégedetlen hangok akik tüntetgetnek, hogy rohadjanak meg a bankok, állambácsi segítsél már ki a szarból (aztán persze majd beszopja az is, aki rendesen gondolkodik és türleszt, vagy éppen nem azért nem vesz fel hitelt ész nélkül, mert felelősen akar gondolkodni és nem kockáztat akkorát).
Földnélküli bobi0092
A gyakorlat viszont teljesen mást mutatott. (Mi vettünk fel hitelt, onnan származnak az információim.) Amikor szerződéskötésre került sor, kértük a bankot, hogy előzetesen küldjék el a szerződést, de erre azt mondták nincs lehetőség, mert a szerződés banktitkot képez.
Így a tájékoztatás annyi volt, hogy a közjegyző egyszerűsített, de jogi nyelven elmondta, mit tartalmaz a szerződés. A szerződés egyik mellékletébe beleírták, hogy az árfolyamkockázattal tisztában vagyunk és kb ennyi volt.
Reklámokban, közleményekben semmilyen utalás nem volt arra, hogy ez nagyobb kockázatú vagy kockázatos hitel lenne.
Hozzáteszem, mi 150 Ft-os CHF árfolyamon vettük fel, és az akkor elérhető HUF hitelekkel szemben úgy kalkuláltunk, hogy 210 Ft-os árfolyamig még mindig olcsóbb a havi törlesztő, mint CHF alapon, úgyhogy mi összeségében nem szívtuk meg, persze nyilván nem esett jól a megnövekedett törlesztő.
De ha úgy mentél be, hogy tudsz törleszteni egy HUF hitelt, akkor a CHF nyereség volt. Ha úgy mentél be, hogy a CHF hitel 2006-os árfolyama fér be, akkor értelemszerűen minden úszott.
A bankok felelősségéhez azt még hozzátenném, hogy ha a minimálbérre bejelentett 4 általánost végzett egyedeknek egy bank azt mondja hogy hitelképes (márpedig azt mondta), akkor az egyed elhiszi, hogy ő hitelképes.
Ha a minimálbérre bejelentett 4 általánost végzett egyedek tirpákfalvi putriját az értékbecslő felbecsüli 20 millióra, és erre ad 8 millió hitelt, akkor jogosnak mondható az igény (még ha jogilag sajnos nem így működik), hogy amikor kiderül, hogy sem az egyed nem tud fizetni, sem a putri nem ér még 5 milliót sem, akkor ne csak az egyedek szopjanak, hanem a bankok is.
A szopás részéről viszont a bankok – egyértelmű erőfölénnyel visszaélve – lemondtak, sőt nyerészkedtek vele.
vpi
A kockázatokat tovább növelte, hogy az új jelzáloghiteleket döntően 50-60%-ban már közvetítőkön, ügynökökön keresztül értékesítették a bankok. Az ügynökök jellemzően nem érdekeltek abban, hogy a hitelfelvevő a számára optimális terméket vegye igényben, számukra csupán az értékesítés az elsődleges szempont. A devizahitelezés döntően svájci frankban történt Magyarországon, ugyanakkor kisebb részben euró alapon is nyújtottak hitelt a bankok, és csekély mértékben, de 2007 októberétől japán jen alapú hitelek is kerültek kibocsátásra Eközben a teljes magyar bankszektor nyereségessége rendkívül magas szinten volt."
több mint 2 éve
Azon is el lehetne gondolkodni, hogy tényleg minden kerület kulturális negyed-e.telex.hu/belfold/2022/07/20/bulinegyed-erzsebetvaros-valtozasok-csendrendeletNem vagyok benne, de amikor keménykedett a vendéglátósokkal, akkor az volt a baj, most meg az, hogy nem tud rendet tenni. Nem tartom jó politikusnak, nem is védeni szeretném, de ezek az önkormányzatok önállóan elég gyengének tűnnek, állami háttér nélkül.
A vén, semmirekellő Niedermuller... Nem tudom ki gondolta, hogy belőle jó polgi lehet
FLZOLI
Klaci79
Vagy esetleg lehetnének olyan negyedek is, ahol az emberek neadjisten bulizhatnak.
Tudom, Kodály országában mindenki imádja a klasszikus zenét, és a szórakozás egy pohár jó bor, fine dining és minőségi zenehallgatás...
több mint 2 éve
Klaci79
22 473
telex.hu/belfold/2022/07/20/bulinegyed-erzsebetvaros-valtozasok-csendrendeletNem vagyok benne, de amikor keménykedett a vendéglátósokkal, akkor az volt a baj, most meg az, hogy nem tud rendet tenni. Nem tartom jó politikusnak, nem is védeni szeretném, de ezek az önkormányzatok önállóan elég gyengének tűnnek, állami háttér nélkül.
A vén, semmirekellő Niedermuller... Nem tudom ki gondolta, hogy belőle jó polgi lehet
FLZOLI
több mint 2 éve
www.napi.hu/magyar-vallalatok/kamatstop-valodi-kamat-hitel-torlesztoreszlet-moratorium-jelzalog-bank-mnb.756334.htmlEz egyérdekes kérdés, hisz jogilag (nyilván a legjobb ügyvédekkel voltak a bankok felszerelkezve) valószínűleg meg volt a tájékoztatás.
Én akkoriban még 18 alatt voltam (2010 előtt) és nem követtem a gazdasági híreket annyira mint manapság, a devizahiteles károsultaknál mennyiben volt valós félretájékoztatás (egyrészt banki oldalról, másrészt az akkor regnáló kormány részéről)?
Úgyértem akik már akkor is követték a híreket mennyire lehetett a felelősséget elhárítania magáról az embereknek? Mennyire lehetett tudni a legnagyobb hitelfelvételi csúcsoknál hogy hatalmas koppanások lesznek néhány év múlva?
A jelenlegi hitelmoratóriumos esetnél (2020-tól mostanáig) azért nem kell pénzügyi gurunak lenni ahhoz, hogy tudjuk, hogy sokan akik hátradőltek kényelmesen (és nekem itt mondjuk már 100-200 ezer ember is soknak számít), mondván hahh lóf*szt nem kell fizetnem most egy darabig, annak kijöjjön az, hogy utólag hatalmasat lehet koppanni az egésszel.
Nem vagyok naív, gondolom most is lesznek majd elégedetlen hangok akik tüntetgetnek, hogy rohadjanak meg a bankok, állambácsi segítsél már ki a szarból (aztán persze majd beszopja az is, aki rendesen gondolkodik és türleszt, vagy éppen nem azért nem vesz fel hitelt ész nélkül, mert felelősen akar gondolkodni és nem kockáztat akkorát).
Földnélküli bobi0092
A gyakorlat viszont teljesen mást mutatott. (Mi vettünk fel hitelt, onnan származnak az információim.) Amikor szerződéskötésre került sor, kértük a bankot, hogy előzetesen küldjék el a szerződést, de erre azt mondták nincs lehetőség, mert a szerződés banktitkot képez.
Így a tájékoztatás annyi volt, hogy a közjegyző egyszerűsített, de jogi nyelven elmondta, mit tartalmaz a szerződés. A szerződés egyik mellékletébe beleírták, hogy az árfolyamkockázattal tisztában vagyunk és kb ennyi volt.
Reklámokban, közleményekben semmilyen utalás nem volt arra, hogy ez nagyobb kockázatú vagy kockázatos hitel lenne.
Hozzáteszem, mi 150 Ft-os CHF árfolyamon vettük fel, és az akkor elérhető HUF hitelekkel szemben úgy kalkuláltunk, hogy 210 Ft-os árfolyamig még mindig olcsóbb a havi törlesztő, mint CHF alapon, úgyhogy mi összeségében nem szívtuk meg, persze nyilván nem esett jól a megnövekedett törlesztő.
De ha úgy mentél be, hogy tudsz törleszteni egy HUF hitelt, akkor a CHF nyereség volt. Ha úgy mentél be, hogy a CHF hitel 2006-os árfolyama fér be, akkor értelemszerűen minden úszott.
A bankok felelősségéhez azt még hozzátenném, hogy ha a minimálbérre bejelentett 4 általánost végzett egyedeknek egy bank azt mondja hogy hitelképes (márpedig azt mondta), akkor az egyed elhiszi, hogy ő hitelképes.
Ha a minimálbérre bejelentett 4 általánost végzett egyedek tirpákfalvi putriját az értékbecslő felbecsüli 20 millióra, és erre ad 8 millió hitelt, akkor jogosnak mondható az igény (még ha jogilag sajnos nem így működik), hogy amikor kiderül, hogy sem az egyed nem tud fizetni, sem a putri nem ér még 5 milliót sem, akkor ne csak az egyedek szopjanak, hanem a bankok is.
A szopás részéről viszont a bankok – egyértelmű erőfölénnyel visszaélve – lemondtak, sőt nyerészkedtek vele.
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 081
Ehhez képest az autóhiteleket leszámítva kb. nyerhetetlenek adósi oldalról a devizaperek.Nem volt megfelelő tájékoztatás a kockázatokról. Mivel senki nem számított arra, ami végül bekövetkezett, nem is lehetett. Aki az ellenkezőjét állítja, téved vagy hazudik.Manapság a bírói gyakorlat egészen abszurd követelményeket támaszt ahhoz, hogy egy devizás szerződés esetén az árfolyamkockázatról szóló tájékoztatás megfelelő legyen, de még így is vannak olyan konstrukciók, amelyek továbbra is megfelelők, szóval az összes konstrukció ismerete nélkül ilyen kijelentést tenni az igazi tévedés. 😊
nagylaza, főpohárnok
Jughead
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
Jughead
5 302
Nem volt megfelelő tájékoztatás a kockázatokról. Mivel senki nem számított arra, ami végül bekövetkezett, nem is lehetett. Aki az ellenkezőjét állítja, téved vagy hazudik.Manapság a bírói gyakorlat egészen abszurd követelményeket támaszt ahhoz, hogy egy devizás szerződés esetén az árfolyamkockázatról szóló tájékoztatás megfelelő legyen, de még így is vannak olyan konstrukciók, amelyek továbbra is megfelelők, szóval az összes konstrukció ismerete nélkül ilyen kijelentést tenni az igazi tévedés. 😊
nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
telex.hu/belfold/2022/07/20/bulinegyed-erzsebetvaros-valtozasok-csendrendeletA vén, semmirekellő Niedermuller... Nem tudom ki gondolta, hogy belőle jó polgi lehet
több mint 2 éve
Nem volt megfelelő tájékoztatás a kockázatokról. Mivel senki nem számított arra, ami végül bekövetkezett, nem is lehetett. Aki az ellenkezőjét állítja, téved vagy hazudik.www.napi.hu/magyar-vallalatok/kamatstop-valodi-kamat-hitel-torlesztoreszlet-moratorium-jelzalog-bank-mnb.756334.htmlEgy-ket esettol eltekintve altalanosan elmomdhato, hogy volt tajekoztatas. A jogi vita azon ment, tisztessegtelen modon tortent-e ez az informacio azadas vagy sem.
Földnélküli bobi0092
Nyelvezet lehetett annyira bonyolult, hogy penzugyi szakemberek ertettek csak, lehetett az informacio szetszorva 3-4-5 alairando dokumentumban, volt olyan, hogy nem hagytak idot a szerzodes atolvasasara stb.
Kepzeld el, hogy az az atlag, alulinformolt magyar fogyaszto milyen szinten erthette meg a fevizakockazatot es a folyamat mukodeset? Semennyire. Azt mondtak neki ezzel kevesebbet kell fizetnie, alairta.
Nem felmentve oket, hiszen szabad piacgazdasagban minden informacio a rendelkezesukre allt a kockazattal kapcsolatos tajekozodasra, voltak olyanok akik nem is vallaltak be emiatt. A kerdes az, mennyire volt ragadozo jellegu, hogy a hulyeknek nem vertek a fejukbe a kockazat valos szintjet.
undisputedly
Ha valakit mélyebben érdekel, itt egy alapos áttekintés arról, mi és hogyan történt. Az elemzés idézi a Magyar Bankszövetség közleményét 2006 januárjából: „Nem kell tehát attól félni, hogy az árfolyamkockázat miatt a devizában hitelt felvevő háztartásokat súlyos veszteségek érhetik.” A közlemény címe is ez: „Nem kell félni a devizaalapú konstrukciótól”.
www.oeconomus.hu/irasok/a-magyar-devizahitel-valsag-tortenete/
A családban volt vita arról, hogy felvegyünk-e kölcsönt lakásfelújításra, én voltam az, aki ragaszkodott hozzá, hogy ne. Személyesen tehát nem vagyok érintett, de ismerek egy házaspárt: elveszítették a házukat, azóta is albérletben élnek és még mindig javában fizetik a törlesztőt. Egy másik ismerősöm kocsit vett akkoriban. Megvolt a kápéja, a kereskedő mégis mindenáron rá akarta beszélni a hitelre. Szerencsére nem ment bele.
több mint 2 éve
Most amíg nincsen szövegezett rendelet, addig miért kell minden nap riogatni itt hogy ilyen meg olyan drága lesz a rezsi? Portfolio 20. cikke légbőlkapott számokkal...Amellett h vhol jogos kérés, ez most sztem az a téma ahol nem baj ha a sajtó szándékosan ventilláltatja a lakosságot, fajsúlyos dologról van szó és ezektől a cikkektől talán növekszik a népharag, ami talán átgondoltabb szabályozáshoz vezethet (a rezsicsökkentés sajnos egy csúnya politikai trükk volt, amit nem baj ha leépít a magyar állam, mert nagyon drága volt már finanszírozni), mint amiről elsőre hadovált Gulyás & Co.
jójó tudom média...
Eazzy
Szerkesztette: empty taxi
Madden hates me.
több mint 2 éve
Most amíg nincsen szövegezett rendelet, addig miért kell minden nap riogatni itt hogy ilyen meg olyan drága lesz a rezsi? Portfolio 20. cikke légbőlkapott számokkal...jójó tudom média...
Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 2 éve
www.napi.hu/magyar-vallalatok/kamatstop-valodi-kamat-hitel-torlesztoreszlet-moratorium-jelzalog-bank-mnb.756334.htmlEgy-ket esettol eltekintve altalanosan elmomdhato, hogy volt tajekoztatas. A jogi vita azon ment, tisztessegtelen modon tortent-e ez az informacio azadas vagy sem.
Földnélküli bobi0092
Nyelvezet lehetett annyira bonyolult, hogy penzugyi szakemberek ertettek csak, lehetett az informacio szetszorva 3-4-5 alairando dokumentumban, volt olyan, hogy nem hagytak idot a szerzodes atolvasasara stb.
Kepzeld el, hogy az az atlag, alulinformolt magyar fogyaszto milyen szinten erthette meg a fevizakockazatot es a folyamat mukodeset? Semennyire. Azt mondtak neki ezzel kevesebbet kell fizetnie, alairta.
Nem felmentve oket, hiszen szabad piacgazdasagban minden informacio a rendelkezesukre allt a kockazattal kapcsolatos tajekozodasra, voltak olyanok akik nem is vallaltak be emiatt. A kerdes az, mennyire volt ragadozo jellegu, hogy a hulyeknek nem vertek a fejukbe a kockazat valos szintjet.
több mint 2 éve
bobi0092
4 372
www.napi.hu/magyar-vallalatok/kamatstop-valodi-kamat-hitel-torlesztoreszlet-moratorium-jelzalog-bank-mnb.756334.htmlÉn akkoriban még 18 alatt voltam (2010 előtt) és nem követtem a gazdasági híreket annyira mint manapság, a devizahiteles károsultaknál mennyiben volt valós félretájékoztatás (egyrészt banki oldalról, másrészt az akkor regnáló kormány részéről)?
Nekünk nem tetszik a szemed, nekünk nem tetszik a szád, nekünk nem tetszik a hangod, nekünk nem tetszik, hogy várni kell rád.