Politika
65 feliratkozó
több mint 2 éve
Persze, a biztos havi pár millió vs bizonytalan hatalomra kerülés nem annyira csábító ötlet senkinek sem.erre mondom azt, hogy nem kell közösködni a DKval. addig amíg a magpártok erre nem jönnek rá, addig miről beszélünk. vagy ha rá is jönnek akkor bele kell állni a háborúba. azt, hogy ezt nem merik megtenni, róluk mond el mindent.Mondhatnám classic DK stratégia. Hitesd el a többi hasonszőrű párttal, hogy te aztán kurva erős vagy - ők ezért a valós helyzetnél több helyen engedik, hogy jelöltet álíts/fix befutót kapsz - ebből pedig több mandátumod születik, mint amennyit egyébként szereztél volna 😊 és ezt a DK lenyelette az ellenzékkel 14-ben, 18-ban és 22-ben is. Na ez politikai teljesítmény.Politikai teljesítményt szerintem a DK fog lerakni az asztalra, akik, ha nem lesz szerencséje Karácsonynak, akkora többséggel fognak rendelkezni a közgyűlés többségi frakciójában (tippre 11-13 hely) hogy de facto ők irányítják majd a közgyűlést.ez amúgy tök érdekes. emlékeim szerint a DKs jelöltek pl Budapesten tavaly gyengébben szerepeltek, mint a közös lista ehhez képest ők fognak rengeteg embert állítani nyerhető körzetekben.
MC12
csebi
MC12
csebi
több mint 2 éve
erre mondom azt, hogy nem kell közösködni a DKval. addig amíg a magpártok erre nem jönnek rá, addig miről beszélünk. vagy ha rá is jönnek akkor bele kell állni a háborúba. azt, hogy ezt nem merik megtenni, róluk mond el mindent.Mondhatnám classic DK stratégia. Hitesd el a többi hasonszőrű párttal, hogy te aztán kurva erős vagy - ők ezért a valós helyzetnél több helyen engedik, hogy jelöltet álíts/fix befutót kapsz - ebből pedig több mandátumod születik, mint amennyit egyébként szereztél volna 😊 és ezt a DK lenyelette az ellenzékkel 14-ben, 18-ban és 22-ben is. Na ez politikai teljesítmény.Politikai teljesítményt szerintem a DK fog lerakni az asztalra, akik, ha nem lesz szerencséje Karácsonynak, akkora többséggel fognak rendelkezni a közgyűlés többségi frakciójában (tippre 11-13 hely) hogy de facto ők irányítják majd a közgyűlést.ez amúgy tök érdekes. emlékeim szerint a DKs jelöltek pl Budapesten tavaly gyengébben szerepeltek, mint a közös lista ehhez képest ők fognak rengeteg embert állítani nyerhető körzetekben.
MC12
csebi
MC12
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
jó a gdp adatnincs itt semmi látnivaló...negatívban megyünk előre és kész
😊
Amadeus von Dollárbaloldal
több mint 2 éve
Nem tudom valaki megosztotta e mar itt. 😁Zúgott a Szigeten a „mocskos Fidesz” 👌🤟😄 pic.twitter.com/sYtWLsWGmI
— Hunique 🇭🇺🇬🇧🇪🇺 (@Skorpiooh) August 15, 2023
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 2 éve
Mondhatnám classic DK stratégia. Hitesd el a többi hasonszőrű párttal, hogy te aztán kurva erős vagy - ők ezért a valós helyzetnél több helyen engedik, hogy jelöltet álíts/fix befutót kapsz - ebből pedig több mandátumod születik, mint amennyit egyébként szereztél volna 😊 és ezt a DK lenyelette az ellenzékkel 14-ben, 18-ban és 22-ben is. Na ez politikai teljesítmény.Politikai teljesítményt szerintem a DK fog lerakni az asztalra, akik, ha nem lesz szerencséje Karácsonynak, akkora többséggel fognak rendelkezni a közgyűlés többségi frakciójában (tippre 11-13 hely) hogy de facto ők irányítják majd a közgyűlést.ez amúgy tök érdekes. emlékeim szerint a DKs jelöltek pl Budapesten tavaly gyengébben szerepeltek, mint a közös lista ehhez képest ők fognak rengeteg embert állítani nyerhető körzetekben.
MC12
csebi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Politikai teljesítményt szerintem a DK fog lerakni az asztalra, akik, ha nem lesz szerencséje Karácsonynak, akkora többséggel fognak rendelkezni a közgyűlés többségi frakciójában (tippre 11-13 hely) hogy de facto ők irányítják majd a közgyűlést.ez amúgy tök érdekes. emlékeim szerint a DKs jelöltek pl Budapesten tavaly gyengébben szerepeltek, mint a közös lista ehhez képest ők fognak rengeteg embert állítani nyerhető körzetekben.
MC12
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Karácsony nem tudta eldönteni, hogy mit is akar azon kívül, hogy Ő legyen a budapesti főpolgi.Egy budapesti főpolgármester 1000 ilyen ügyet tud találni - ha van víziója - akarata - bátorsága. Na Gerinek ebből egy sincs, ő csak túlélni akar.ez a túlélés még politikailag érthető is lett volna 2021 szeptember végéig. de azóta nem értem. ráadásul a kormány is tálcán kínált fel ezer másik ügyet is, aminél ezt a zöld víziót lehetett volna vegyíteni. teszem azt Fudan egyetemnél (tudom, az 2021 szeptembere előtt volt) nem utcákat nevezek át hanem a helyén elültetek öt millió fát. na építsenek oda úgy valamit, hogy ki kell vágni öt millió fát és a helyükre meg kell 10et építeni.
MC12
csebi
A - kvázi kibékülni a kormánnyal, csendben együttműködni néha-néha kriitizálni a tisztesség kedvéért (ahogy ezt több, '19-ben nyertes megyei jogú város ellenzéki vezetője teszi a mai napig),
vagy
B - szabadságharcolni és könyékig a háborúba menni.
Az első verziót a saját holdudvara és a farkciótársai nem engedték meg neki (pedig a kormánytól kapott erre ajánlatot formális meg informális módon is, "ha pacifikálhatunk - a jutalom nem marad el" - fideszi politika ugye) a másodikhoz neki nem fűlött a foga, se a karaktere nem ilyen, se bátorsága nem volt hozzá.
Ebben a dilemmában csordogált el addig, amíg ki nem találta, hogy akkor miniszterelnök lesz, meg 99 mozgalom. És egyébként akkor még a fidesz valós veszélynek tartotta ezt, csak a mából nézve komikus a gondolat. Szóval a szopórollert felcsavarták tökig, tehát az A verzió végleg kuka. Marad a B, de ehhez egyrészt késő, másrészt továbbra se alkalmas rá a karaktere, szóval amit látunk az egy kiherélt, kimosott, erő nélküli látszat-harc, mondhatni két szék közül a földre esés. Ettől még megnyeri jövőre, de ennek nem sok köze lesz Geri politikai teljesítményéhez. Politikai teljesítményt szerintem a DK fog lerakni az asztalra, akik, ha nem lesz szerencséje Karácsonynak, akkora többséggel fognak rendelkezni a közgyűlés többségi frakciójában (tippre 11-13 hely) hogy de facto ők irányítják majd a közgyűlést.
több mint 2 éve
Egy budapesti főpolgármester 1000 ilyen ügyet tud találni - ha van víziója - akarata - bátorsága. Na Gerinek ebből egy sincs, ő csak túlélni akar.ez a túlélés még politikailag érthető is lett volna 2021 szeptember végéig. de azóta nem értem. ráadásul a kormány is tálcán kínált fel ezer másik ügyet is, aminél ezt a zöld víziót lehetett volna vegyíteni. teszem azt Fudan egyetemnél (tudom, az 2021 szeptembere előtt volt) nem utcákat nevezek át hanem a helyén elültetek öt millió fát. na építsenek oda úgy valamit, hogy ki kell vágni öt millió fát és a helyükre meg kell 10et építeni.
MC12
több mint 2 éve
Nincs. De a budapesti szavazók 99,9%-a nem akar magának közhatalmat. Geri fájdalom, abba az 0,1%-ba tartozik aki igen, szóval neki nem ártana ha lenne 😊 Persze, nem kötelező, de azt a luxust, hogy ne legyen víziója, csak a populisták engedhetik meg maguknak (nekik ugye a populus-al változik a víziójuk), a "szakpolitikusok" nem. Márpedig a "Karácsony-brand" arról szól - most éppen -, hogy ő várospolitikus, zöldpolitikus minden ami nem populista.De ez csak egy politikai szerep tartalom nélkül. Gerinek nincs elképzelése, víziója egy zöld Budapestről, közösségi közlekedésről, fenntartható várospolitikáról vagy smart-cityről.de őszintén a budapesti szavazónak, sőt a zöld szavazóbázisnak van bmien viziója a zöld BPről. sztem kevés olyan választópolgár létezik BP-en mint én, aki azt mondaná, hogy egy körön belül kitiltanám az autókat. nemcsak a Lánchídról hanem sokkal nagyobb területről. az már lenne vizió. a szavazóbázis meg olyan, mint Amadeus. addig tetszik nekik bmien változás, amíg nem a közvetlen mikrokörnyezetükben van (kivéve a bicajosok). megjegyzem, én abban csalódtam, hogy leállt a biciklisávokkal. sokkal több helyen kellett volna továbbvinni.
MC12
csebi
Pedig ez amit csinál Geri - és mégyszer, szerintem ügyesen - klasszikus populista, mondhatni Fideszes ügyemenet. Megtalálta a többséget (gyalogosok - biciklisek - rollerezők és robogósok - tömegközlekedők) és próbál nekik politizálni, több-kevesebb sikerrel - a kisebbség, jelen esetben az autósok kárára. És ebben egyébként a Fidesz partner, hiszen ők meg beálltak az autósok mögé, teljes mellszélességgel, ami politikailag szintén logikus, még akkor is, ha felületesen nézve ellentétes a fidesz mindenkori mozgásával (általában ők állnak a többség mögé és szorítják az ellenzéket a mindenkori kissebbségi véleménybe).
Én ezért gondolom, hogy lehetett volna Geri sokkal tökösebb ebben a négy évben. Ezt egyébként jogosan kérte számon rajta a DK. Mondok egy durvát: rendelje ki a főváros pénzén tartott munkásokat és kezdje el feltörni az aszfaltot, mittomén, az alsó rakparton, álljon oda, és mondja azt, hogy kész, ennyi volt, itt a beton feltörése után fák lesznek ültetve és visszaadjuk a népnek a partot, büfékkel, játszótérrel ingyen sörrel és örök élettel. A kormány egy hét alatt keresztülverne valamit, hogy le tudja állítani? Nyilván. Elvenne valami jogkört, hogy ne tudjon ilyet csinálni? Persze. De ez a politikai bátorság. (nehogy nekem ezlkezdje valaki, hogy nem lehet feltörni az alsó rakpartot, mert az mittonén állami tulajdon, nem ez a lényeg - a cselekvés a lényeg, az eszköz bármi lehet) Egy budapesti főpolgármester 1000 ilyen ügyet tud találni - ha van víziója - akarata - bátorsága. Na Gerinek ebből egy sincs, ő csak túlélni akar.
több mint 2 éve
jelenleg olyan anti OV a hangulat BPen, hogy bmien programmal nyerne választást KariGeri. hozzáteszem, hogy kifejezetten jót tenne az ellenzéki térfélnek sztem, ha vki végre távlatokban gondolkodna, konkrét viziója lenne arról, hogy mit akar kezdeni a hatalommal a kezében, és meg is valósítaná ezeket. legkésőbb KariGerinek 2021 szeptember végén rá kellett volna jönnie, hogy neki BP marad mint játszótér 2029ig. ergó van ideje és tere alkotni. ehhez képest inkább perel és bíróságon vesztegeti el az időt.Én ugyanezt vélem, de ezzel nem nyernél választást.De ez csak egy politikai szerep tartalom nélkül. Gerinek nincs elképzelése, víziója egy zöld Budapestről, közösségi közlekedésről, fenntartható várospolitikáról vagy smart-cityről.de őszintén a budapesti szavazónak, sőt a zöld szavazóbázisnak van bmien viziója a zöld BPről. sztem kevés olyan választópolgár létezik BP-en mint én, aki azt mondaná, hogy egy körön belül kitiltanám az autókat. nemcsak a Lánchídról hanem sokkal nagyobb területről. az már lenne vizió. a szavazóbázis meg olyan, mint Amadeus. addig tetszik nekik bmien változás, amíg nem a közvetlen mikrokörnyezetükben van (kivéve a bicajosok). megjegyzem, én abban csalódtam, hogy leállt a biciklisávokkal. sokkal több helyen kellett volna továbbvinni.
MC12
csebi
gabokocka
több mint 2 éve
támogatomBP-en a közösségi közlekedés teljesen okés. Még több P+R és egy combos dugódíj teljesen élhetővé tenné a belvárost.Körúton van az irodánk 2 éve. Egy katasztrófa parkolni és közlekedni. Lassú, körülményes, dugók mindenhol. Amikor csinálták a Blahát az egyenesen felháborító volt. Kocsival 40 perc volt a Corvintól a Király utca, konkrétan gyalog előbb tettem meg a távot. (...) Persze lehet mondani, hogy ott a 4-6, de az meg egy mozgó rablótanya, ami önmagában megérne egy lemondást a komplett városvezetésnek.Képes voltál a Corvintól a Király utcáig kocsival menni, és ott rohadni a dugóban? Mit mondjak erre?
Elég gyakran járok 4-6-ossal, ma pl. éppen úgy hozta az élet, hogy négyszer is ültem rajta: Oktogon és Rákóczi tér, Oktogon ésSzéll KálmánMoszkva tér, oda+vissza. Nem állítom, hogy mindig az összes utastársat szívesen látnám vacsoravendégnek, de még soha nem raboltak ki. Ma sem.
nagylaza, főpohárnok
Emlékszem, Párizsban volt az a metróhasználati szokás, hogy a középső kocsikat a reggeli és délutáni csúcsban fenntartották az öltönyösöknek, így több Amadeus vált le a kocsiról.
Dzsokijuing
több mint 2 éve
Én ugyanezt vélem, de ezzel nem nyernél választást.De ez csak egy politikai szerep tartalom nélkül. Gerinek nincs elképzelése, víziója egy zöld Budapestről, közösségi közlekedésről, fenntartható várospolitikáról vagy smart-cityről.de őszintén a budapesti szavazónak, sőt a zöld szavazóbázisnak van bmien viziója a zöld BPről. sztem kevés olyan választópolgár létezik BP-en mint én, aki azt mondaná, hogy egy körön belül kitiltanám az autókat. nemcsak a Lánchídról hanem sokkal nagyobb területről. az már lenne vizió. a szavazóbázis meg olyan, mint Amadeus. addig tetszik nekik bmien változás, amíg nem a közvetlen mikrokörnyezetükben van (kivéve a bicajosok). megjegyzem, én abban csalódtam, hogy leállt a biciklisávokkal. sokkal több helyen kellett volna továbbvinni.
MC12
csebi
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
Jó, azért az igazság az, hogy egész Unió szenved még. A balti államok, Svédország, de még Írországban is visszaesés van, a turizmussal "sújtott" országok hoznak növekedést az elmúlt negyedévben (ugye májusban és júniusban a német turisták miatt már van forgalom a mediterrán országokban). Ja, meg nem meglepő módon korreláció van az újjáépítési pénzek megérkezésével...Győztünk!Ki gondolná, hogy Európa aregentinaja vagyunk?
444.hu/2023/08/16/gdp-statisztika-masodik-negyedev-recesszio?fbclid=IwAR2eAhleMh9cgbNe2qa5uR8FgpNR20GL5d6mPCmAjg4NhsSoTdiwWBB53jk
empty taxi
Ventura

több mint 2 éve
De ez csak egy politikai szerep tartalom nélkül. Gerinek nincs elképzelése, víziója egy zöld Budapestről, közösségi közlekedésről, fenntartható várospolitikáról vagy smart-cityről.de őszintén a budapesti szavazónak, sőt a zöld szavazóbázisnak van bmien viziója a zöld BPről. sztem kevés olyan választópolgár létezik BP-en mint én, aki azt mondaná, hogy egy körön belül kitiltanám az autókat. nemcsak a Lánchídról hanem sokkal nagyobb területről. az már lenne vizió. a szavazóbázis meg olyan, mint Amadeus. addig tetszik nekik bmien változás, amíg nem a közvetlen mikrokörnyezetükben van (kivéve a bicajosok). megjegyzem, én abban csalódtam, hogy leállt a biciklisávokkal. sokkal több helyen kellett volna továbbvinni.
MC12
több mint 2 éve
Az én babakocsis ismerőseimnek nem lenne messze a kb. 200 méterre lévő másik villamosmegálló (Mester utca) vagy kereszteződés, hogy átjusson a körúton, de lehet én ismerek rossz embereket... 😀Ott a Corvinnál az a zebra miért is kell? Régen jártam arra, az az aluljáró éjjel bezár? Vagy mi ok lehet a gyalogosokat nem leterelni az alujáróba?Lehet, hogy nincs kerekesszékes ismerősöd, de babakocsis biztosan van. Kérdezd meg őt.
StormST
Ettől eltekintve is: én maximálisan egyetértek azzal, hogy a várost minél inkább vissza kell adni a gyalogosoknak.
nagylaza, főpohárnok
Tény, hogy a mozgáskorlátozottaknak nehéz, az M3 felújítás egy kihagyott ziccere a Corvinnál az akadálymentesítés megoldása, ezt aláírom...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 2 éve
Nem a gyalogos hibája, csak a gyalogos meg tudná oldani, ha ott nem lenne zebra, az autós meg nem tud máshogy az Üllőiről ráfordulni a körútra abban az irányban, vagy csak kb. 10 perc kerülővel, a Corvin mellékutcáin keresztül, mert az összes mellékutca szemben egyirányú. Vagy az egész környéken át kéne állítani az utcák irányát..,Nem értelek. Miért a gyalogos hibája, hogy a zebra miatt beakad sok autós? Miért nem az autós hibája?Van egy olyan baromság, amit úgy hívnak, hogy "közlekedés". Amint kilépsz az ajtódon, a részese leszel minden alkalommal. Megteheted, hogy leszarod a többi résztvevőjét, vagy dönthetsz úgy, hogy mindenki más érdekében te is úgy viselkedsz, hogy mindenki másnak is kicsit jobb legyen...Hétfő 11 óra. A példa kedvéért 40 fok van. Két ember igyekszik egy tárgyalásra. Úticéljuk már közel van, mindkettő már a Corvinnál áll, és az Iparművészeti Múzeumhoz akar menni.Ott a Corvinnál az a zebra miért is kell? Régen jártam arra, az az aluljáró éjjel bezár? Vagy mi ok lehet a gyalogosokat nem leterelni az alujáróba?New Yorkban szintén probléma, a kereszteződésben való beragadás. Az egyik problémás kereszteződésbe kiraktak egy "500$ fine if stuck, no exception" táblát és egy kamerát. Érdekes módon abban a kereszteződésben megszűnt a probléma.A Corvinnál annyi lett elbaszva, hogy a mozi előttre berakták a zebrát. Ehhez hozzáadódik a közlekedési morál, hogy 10 emberből 8 nem nézi azt, hogy még át tud-e haladni a kereszteződésen, és behajt, és nem tud kihajtani, és megfog ezzel egy másik sávot, és a másik sáv ezt zokon veszi, és sárgánál elindul, és nem ér ár, és így tovább.Ha ez igaz h a corvintol autozott tenyleg hulyeseg.BP-en a közösségi közlekedés teljesen okés. Még több P+R és egy combos dugódíj teljesen élhetővé tenné a belvárost.Körúton van az irodánk 2 éve. Egy katasztrófa parkolni és közlekedni. Lassú, körülményes, dugók mindenhol. Amikor csinálták a Blahát az egyenesen felháborító volt. Kocsival 40 perc volt a Corvintól a Király utca, konkrétan gyalog előbb tettem meg a távot. (...) Persze lehet mondani, hogy ott a 4-6, de az meg egy mozgó rablótanya, ami önmagában megérne egy lemondást a komplett városvezetésnek.Képes voltál a Corvintól a Király utcáig kocsival menni, és ott rohadni a dugóban? Mit mondjak erre?
Elég gyakran járok 4-6-ossal, ma pl. éppen úgy hozta az élet, hogy négyszer is ültem rajta: Oktogon és Rákóczi tér, Oktogon ésSzéll KálmánMoszkva tér, oda+vissza. Nem állítom, hogy mindig az összes utastársat szívesen látnám vacsoravendégnek, de még soha nem raboltak ki. Ma sem.
nagylaza, főpohárnok
Emlékszem, Párizsban volt az a metróhasználati szokás, hogy a középső kocsikat a reggeli és délutáni csúcsban fenntartották az öltönyösöknek, így több Amadeus vált le a kocsiról.
Dzsokijuing
Eleve azt nehez megerteni sok embernek h a varos szerkezete eleg regen alakult mi es akkor meg nem voltak autok vagy nem volt annyi.mar adott vmi es ehhez lett x +auto amit nem bir el a szerekezet.a bicikli utak nem biztos h segitenek de annyit nem rontanak.es kb az osszes varos ezzel szenved, tobb az auto mint kene.
A bkv tenyleg fasza.gyorsan lehet vele kozlekedni es mondjuk ugy szerevezbem a napokat h boven eljussak barhova.
YoungZeeZee
De at a zebra arra jó, hogy kb három autó férjen el mögé (ennél nyilván több érkezne, háron irányból kanyarodnak erre, és amikor az egyik jön, akkor pont megfogja a haladást a gyalogoslámpa). Jobb lett volna a szintbeni kereszteződést a villamosmegálló mögé tenni, aki tud lépcsőzni, annak ott van a lépcső, mint kb 50 éve mindig..
slowmotion
Persze nyilván lehet jobban szervezni dolgokat, de az, hogy az autósok a gyalogosokat, meg a zebrákat okolják a csúcsforgalomért (Corvin, Blaha felkészül a Nyugati tér) legalábbis megmosolyogtató. A Margit-híd felújításakor a "Lámpás zebrát egy hídra?!?!?" volt a sláger, mégsem omlott össze a híd forgalma. Sőt.
A 4-6 alapvetően egy jó járat lenne, de a sok csöves és a takarítás hiánya miatt én is utálom és nem is ülök le rajta.
vpi
StormST
Az egyikük a 23 fokra klimatizált, kényelmes autójában ül, amiben zene is szól. Nemrég ült be a kocsijába, bele-beleszürcsöl a kávéba, amit anyu kicsit korábban főzött, és ugyan a fekete lehetne egy kicsit forróbb, de a hőmérséklete még éppen elviselhető.
Másik szereplőnk tömegközlekedéssel jár, ide a Práter utcától gyalog jön. A meleg miatt izzad, piheg-liheg.
Egyszerre érkeznek meg a kereszteződésbe...
Neked miért egyértelmű, hogy a már addig is többet szenvedő, hosszabb úton érkező gyalogos takarodjon a picsába a föld alá, lépcsőzzön, mert esetleg még egy lámpát ki kell várnia az autósnak? Induljon el 2 perccel korábban az autós és kivárhatja azt a plusz egy lámpaváltást.
vpi
Egyébként itt nem 1-1 autósról van/volt szó, hanem arról, hogy abba a kereszteződésbe 1 zebra miatt beakadhat sok autós is, szar esetben akár a villamos is, ha 4-6 nem megy vagy az M3, akkor a pótlóbuszok, stb. ...
Mellesleg, ha ott lemész az aluljáróba, akkor spórolsz magadnak is időt, mert nem fogsz körbeérni a zebrákon hamarabb, mint az aluljárón keresztül, ha megfog egyszer a gyalogoslámpa...
De értem én, mindig az autós a kényelmes és a geci, legyen, ha neked ettől jobb, hogy utálod az autósokat, hát hajrá...
StormST
Egyébként ne add a számba, hogy utálom az autósokat. Jó magam is autóval járok (kényelmessel, és kávét is iszom benne) sok helyre, munkám miatt szerintem – sajnos – többet, mint az átlag.
Sőt, Budapesten a belváros közelében lakom, tehát tökéletesen tisztában vagyok azzal, milyen nehézségekkel jár az autózás. Engem is fel tud bosszantani egy rosszul beállított lámpa, vagy a kátyús, elhanyagolt út. Mégsem gondolom, hogy az én autós problémáimat a tömegközlekedés, a gyalogosközlekedés vagy a biciklis közlekedés kárára lehetne megoldani. Ugyanis tisztában vagyok vele, hogy az autós közlekedés problémáit a városban nem lehet megoldani, ezért ráfeszülni is felesleges. És ez nem polgármester kérdése, ez egy egyszerű MEGTELT tábla.
Én üdvözölöm, hogy a Nagykörút egysávos (pedig sokat járok arra és nőtt a menetidőm), sőt, ha rajtam múlna, én a Nyugati és a Széll Kálmán tér között is egysávosítanám a körutat. Lehet ennek hatására 5 év múlva visszaneyeri régi fényét, és teraszos kávézók, sörözők is nyílnak majd rajta.
Nem lett rosszabbul járható a Váci út, mint az elmúlt 5 évben, amikor buszsáv volt, és ugyanezt gondolom az Üllői útról is.
Nem zavar, hogy a Lánchidat autóval nem használhatom, ahogy az sem, hogy a biciklis nem használhatja az M0-ás autópályát. Mindkettőnek más a funkciója, bár látszólag ugyanúgy egy aszfaltozott út.
Lebontanám a Nyugati a Keleti felüljárót, mert láthatóan nem segítenek semmit a forgalmon, viszont jó rondák.
Szóval nem, nem az autós kényelmes és geci, hanem vannak túlfűtött érzelemdús autósok, akik a saját nyomorukat vetítik ki a gyalogosokra / biciklisekre. Hozzáteszem, ugyanezek az emberek, amikor kiszállnak a kocsijukból és átmennek a zebrán, ahova esetleg beragadt egy autó akkor a leghangosabban kurvaanyázó öntudatos gyalogossá válnak, akik ilyenkor az autósokat és a bicikliseket gyűlölik - hát nem könnyű az élet.
vpi

több mint 2 éve
Hozzáteszem, ugyanezek az emberek, amikor kiszállnak a kocsijukból és átmennek a zebrán, ahova esetleg beragadt egy autó akkor a leghangosabban kurvaanyázó öntudatos gyalogossá válnak, akik ilyenkor az autósokat és a bicikliseket gyűlölik - hát nem könnyű az élet.Van egy régi magyar film, a címére és a történetére sem emlékszem, de arra igen, hogy Major Tamás szerepelt benne. Amikor kocsiban ült, azt hajtogatta, hogy "hülye gyalogosok", amikor pedig gyalog ment át a zebrán, azt, hogy "hülye autósok".
vpi
több mint 2 éve
Egyébként itt nem 1-1 autósról van/volt szó, hanem arról, hogy abba a kereszteződésbe 1 zebra miatt beakadhat sok autós is, szar esetben akár a villamos is, ha 4-6 nem megy vagy az M3, akkor a pótlóbuszok, stb. StormSTA kereszteződésbe beakadó autósok, szerintem nem annyira zebra miatt szoktak beakadni, hanem inkább az alábbi két dolog miatt
- Pesten kb sehol sincs több mint 4 ciklusos/fázisú (?, nem tudom mi a pontos terminológia) lámpa a kereszteződésekben - és a komplexebb/sok kanyarodós kereszteződésekben is inkább engednek mindenkit* (kisíves/nagyíves kanyarodásokat), csak vegyen minél kevesebb időt igénybe, majd megoldják valahogy.
Nyilván nem az én szakterületem, biztos lesz a fórumon akinek az és kijavít - de láttam ilyenre is példát hogy csinálnak 5-6 fázist, és betesznek egy viszonylag rövidebb fázist, mondjuk extra 20-30 secet a kisíves kanyarodásra, miközben mindenki más marad piros.
Csak valszeg ezt se bírnák ki a magyarok, hogy mondjuk nem 60 secet, hanem 90-et kell állni a piros lámpánál.
*És ennek valószínűleg az egyik oka lehet hogy pl pont az, hogy a Körúton össze kellett hangolni a zöldhullámot, az autósok kedvéért.
- a magyar közlekedési morál - pl amikor csak azért is beteszed a kocsid a kereszteződésbe, hogy átmenj még azon a piroson, hiába áll mondjuk a kocsisor vége előtted még a kereszteződés közepén, vagy épp a zebránál...
Forgalmas kereszteződésekbe NEM festeni zebrát csak fokozná a veszélyt, hidd el.
Szerkesztette: Igor
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 2 éve
Ott a Corvinnál az a zebra miért is kell? Régen jártam arra, az az aluljáró éjjel bezár? Vagy mi ok lehet a gyalogosokat nem leterelni az alujáróba?Lehet, hogy nincs kerekesszékes ismerősöd, de babakocsis biztosan van. Kérdezd meg őt.
StormST
Ettől eltekintve is: én maximálisan egyetértek azzal, hogy a várost minél inkább vissza kell adni a gyalogosoknak.
több mint 2 éve
Nem értelek. Miért a gyalogos hibája, hogy a zebra miatt beakad sok autós? Miért nem az autós hibája?Van egy olyan baromság, amit úgy hívnak, hogy "közlekedés". Amint kilépsz az ajtódon, a részese leszel minden alkalommal. Megteheted, hogy leszarod a többi résztvevőjét, vagy dönthetsz úgy, hogy mindenki más érdekében te is úgy viselkedsz, hogy mindenki másnak is kicsit jobb legyen...Hétfő 11 óra. A példa kedvéért 40 fok van. Két ember igyekszik egy tárgyalásra. Úticéljuk már közel van, mindkettő már a Corvinnál áll, és az Iparművészeti Múzeumhoz akar menni.Ott a Corvinnál az a zebra miért is kell? Régen jártam arra, az az aluljáró éjjel bezár? Vagy mi ok lehet a gyalogosokat nem leterelni az alujáróba?New Yorkban szintén probléma, a kereszteződésben való beragadás. Az egyik problémás kereszteződésbe kiraktak egy "500$ fine if stuck, no exception" táblát és egy kamerát. Érdekes módon abban a kereszteződésben megszűnt a probléma.A Corvinnál annyi lett elbaszva, hogy a mozi előttre berakták a zebrát. Ehhez hozzáadódik a közlekedési morál, hogy 10 emberből 8 nem nézi azt, hogy még át tud-e haladni a kereszteződésen, és behajt, és nem tud kihajtani, és megfog ezzel egy másik sávot, és a másik sáv ezt zokon veszi, és sárgánál elindul, és nem ér ár, és így tovább.Ha ez igaz h a corvintol autozott tenyleg hulyeseg.BP-en a közösségi közlekedés teljesen okés. Még több P+R és egy combos dugódíj teljesen élhetővé tenné a belvárost.Körúton van az irodánk 2 éve. Egy katasztrófa parkolni és közlekedni. Lassú, körülményes, dugók mindenhol. Amikor csinálták a Blahát az egyenesen felháborító volt. Kocsival 40 perc volt a Corvintól a Király utca, konkrétan gyalog előbb tettem meg a távot. (...) Persze lehet mondani, hogy ott a 4-6, de az meg egy mozgó rablótanya, ami önmagában megérne egy lemondást a komplett városvezetésnek.Képes voltál a Corvintól a Király utcáig kocsival menni, és ott rohadni a dugóban? Mit mondjak erre?
nagylaza, főpohárnok
Dzsokijuing
Eleve azt nehez megerteni sok embernek h a varos szerkezete eleg regen alakult mi es akkor meg nem voltak autok vagy nem volt annyi.mar adott vmi es ehhez lett x +auto amit nem bir el a szerekezet.a bicikli utak nem biztos h segitenek de annyit nem rontanak.es kb az osszes varos ezzel szenved, tobb az auto mint kene.
A bkv tenyleg fasza.gyorsan lehet vele kozlekedni es mondjuk ugy szerevezbem a napokat h boven eljussak barhova.
YoungZeeZee
De at a zebra arra jó, hogy kb három autó férjen el mögé (ennél nyilván több érkezne, háron irányból kanyarodnak erre, és amikor az egyik jön, akkor pont megfogja a haladást a gyalogoslámpa). Jobb lett volna a szintbeni kereszteződést a villamosmegálló mögé tenni, aki tud lépcsőzni, annak ott van a lépcső, mint kb 50 éve mindig..
slowmotion
Persze nyilván lehet jobban szervezni dolgokat, de az, hogy az autósok a gyalogosokat, meg a zebrákat okolják a csúcsforgalomért (Corvin, Blaha felkészül a Nyugati tér) legalábbis megmosolyogtató. A Margit-híd felújításakor a "Lámpás zebrát egy hídra?!?!?" volt a sláger, mégsem omlott össze a híd forgalma. Sőt.
A 4-6 alapvetően egy jó járat lenne, de a sok csöves és a takarítás hiánya miatt én is utálom és nem is ülök le rajta.
vpi
StormST
Az egyikük a 23 fokra klimatizált, kényelmes autójában ül, amiben zene is szól. Nemrég ült be a kocsijába, bele-beleszürcsöl a kávéba, amit anyu kicsit korábban főzött, és ugyan a fekete lehetne egy kicsit forróbb, de a hőmérséklete még éppen elviselhető.
Másik szereplőnk tömegközlekedéssel jár, ide a Práter utcától gyalog jön. A meleg miatt izzad, piheg-liheg.
Neked miért egyértelmű, hogy a már addig is többet szenvedő, hosszabb úton érkező gyalogos takarodjon a picsába a föld alá, lépcsőzzön, mert esetleg még egy lámpát ki kell várnia az autósnak? Induljon el 2 perccel korábban az autós és kivárhatja azt a plusz egy lámpaváltást.
vpi
Egyébként itt nem 1-1 autósról van/volt szó, hanem arról, hogy abba a kereszteződésbe 1 zebra miatt beakadhat sok autós is, szar esetben akár a villamos is, ha 4-6 nem megy vagy az M3, akkor a pótlóbuszok, stb. ...
Mellesleg, ha ott lemész az aluljáróba, akkor spórolsz magadnak is időt, mert nem fogsz körbeérni a zebrákon hamarabb, mint az aluljárón keresztül, ha megfog egyszer a gyalogoslámpa...
De értem én, mindig az autós a kényelmes és a geci, legyen, ha neked ettől jobb, hogy utálod az autósokat, hát hajrá...
StormST
Egyébként ne add a számba, hogy utálom az autósokat. Jó magam is autóval járok (kényelmessel, és kávét is iszom benne) sok helyre, munkám miatt szerintem – sajnos – többet, mint az átlag.
Sőt, Budapesten a belváros közelében lakom, tehát tökéletesen tisztában vagyok azzal, milyen nehézségekkel jár az autózás. Engem is fel tud bosszantani egy rosszul beállított lámpa, vagy a kátyús, elhanyagolt út. Mégsem gondolom, hogy az én autós problémáimat a tömegközlekedés, a gyalogosközlekedés vagy a biciklis közlekedés kárára lehetne megoldani. Ugyanis tisztában vagyok vele, hogy az autós közlekedés problémáit a városban nem lehet megoldani, ezért ráfeszülni is felesleges. És ez nem polgármester kérdése, ez egy egyszerű MEGTELT tábla.
Én üdvözölöm, hogy a Nagykörút egysávos (pedig sokat járok arra és nőtt a menetidőm), sőt, ha rajtam múlna, én a Nyugati és a Széll Kálmán tér között is egysávosítanám a körutat. Lehet ennek hatására 5 év múlva visszaneyeri régi fényét, és teraszos kávézók, sörözők is nyílnak majd rajta.
Nem lett rosszabbul járható a Váci út, mint az elmúlt 5 évben, amikor buszsáv volt, és ugyanezt gondolom az Üllői útról is.
Nem zavar, hogy a Lánchidat autóval nem használhatom, ahogy az sem, hogy a biciklis nem használhatja az M0-ás autópályát. Mindkettőnek más a funkciója, bár látszólag ugyanúgy egy aszfaltozott út.
Lebontanám a Nyugati a Keleti felüljárót, mert láthatóan nem segítenek semmit a forgalmon, viszont jó rondák.
Szóval nem, nem az autós kényelmes és geci, hanem vannak túlfűtött érzelemdús autósok, akik a saját nyomorukat vetítik ki a gyalogosokra / biciklisekre. Hozzáteszem, ugyanezek az emberek, amikor kiszállnak a kocsijukból és átmennek a zebrán, ahova esetleg beragadt egy autó akkor a leghangosabban kurvaanyázó öntudatos gyalogossá válnak, akik ilyenkor az autósokat és a bicikliseket gyűlölik - hát nem könnyű az élet.
több mint 2 éve
Van egy olyan baromság, amit úgy hívnak, hogy "közlekedés". Amint kilépsz az ajtódon, a részese leszel minden alkalommal. Megteheted, hogy leszarod a többi résztvevőjét, vagy dönthetsz úgy, hogy mindenki más érdekében te is úgy viselkedsz, hogy mindenki másnak is kicsit jobb legyen...Hétfő 11 óra. A példa kedvéért 40 fok van. Két ember igyekszik egy tárgyalásra. Úticéljuk már közel van, mindkettő már a Corvinnál áll, és az Iparművészeti Múzeumhoz akar menni.Ott a Corvinnál az a zebra miért is kell? Régen jártam arra, az az aluljáró éjjel bezár? Vagy mi ok lehet a gyalogosokat nem leterelni az alujáróba?New Yorkban szintén probléma, a kereszteződésben való beragadás. Az egyik problémás kereszteződésbe kiraktak egy "500$ fine if stuck, no exception" táblát és egy kamerát. Érdekes módon abban a kereszteződésben megszűnt a probléma.A Corvinnál annyi lett elbaszva, hogy a mozi előttre berakták a zebrát. Ehhez hozzáadódik a közlekedési morál, hogy 10 emberből 8 nem nézi azt, hogy még át tud-e haladni a kereszteződésen, és behajt, és nem tud kihajtani, és megfog ezzel egy másik sávot, és a másik sáv ezt zokon veszi, és sárgánál elindul, és nem ér ár, és így tovább.Ha ez igaz h a corvintol autozott tenyleg hulyeseg.BP-en a közösségi közlekedés teljesen okés. Még több P+R és egy combos dugódíj teljesen élhetővé tenné a belvárost.Körúton van az irodánk 2 éve. Egy katasztrófa parkolni és közlekedni. Lassú, körülményes, dugók mindenhol. Amikor csinálták a Blahát az egyenesen felháborító volt. Kocsival 40 perc volt a Corvintól a Király utca, konkrétan gyalog előbb tettem meg a távot. (...) Persze lehet mondani, hogy ott a 4-6, de az meg egy mozgó rablótanya, ami önmagában megérne egy lemondást a komplett városvezetésnek.Képes voltál a Corvintól a Király utcáig kocsival menni, és ott rohadni a dugóban? Mit mondjak erre?
nagylaza, főpohárnok
Dzsokijuing
YoungZeeZee
slowmotion
vpi
StormST
vpi

több mint 2 éve
Hétfő 11 óra. A példa kedvéért 40 fok van. Két ember igyekszik egy tárgyalásra. Úticéljuk már közel van, mindkettő már a Corvinnál áll, és az Iparművészeti Múzeumhoz akar menni.Ott a Corvinnál az a zebra miért is kell? Régen jártam arra, az az aluljáró éjjel bezár? Vagy mi ok lehet a gyalogosokat nem leterelni az alujáróba?New Yorkban szintén probléma, a kereszteződésben való beragadás. Az egyik problémás kereszteződésbe kiraktak egy "500$ fine if stuck, no exception" táblát és egy kamerát. Érdekes módon abban a kereszteződésben megszűnt a probléma.A Corvinnál annyi lett elbaszva, hogy a mozi előttre berakták a zebrát. Ehhez hozzáadódik a közlekedési morál, hogy 10 emberből 8 nem nézi azt, hogy még át tud-e haladni a kereszteződésen, és behajt, és nem tud kihajtani, és megfog ezzel egy másik sávot, és a másik sáv ezt zokon veszi, és sárgánál elindul, és nem ér ár, és így tovább.Ha ez igaz h a corvintol autozott tenyleg hulyeseg.BP-en a közösségi közlekedés teljesen okés. Még több P+R és egy combos dugódíj teljesen élhetővé tenné a belvárost.Körúton van az irodánk 2 éve. Egy katasztrófa parkolni és közlekedni. Lassú, körülményes, dugók mindenhol. Amikor csinálták a Blahát az egyenesen felháborító volt. Kocsival 40 perc volt a Corvintól a Király utca, konkrétan gyalog előbb tettem meg a távot. (...) Persze lehet mondani, hogy ott a 4-6, de az meg egy mozgó rablótanya, ami önmagában megérne egy lemondást a komplett városvezetésnek.Képes voltál a Corvintól a Király utcáig kocsival menni, és ott rohadni a dugóban? Mit mondjak erre?
nagylaza, főpohárnok
Dzsokijuing
YoungZeeZee
slowmotion
vpi
StormST
több mint 2 éve
Vakmajom FB-n kitett egy tanulságos elemzést a kormányzati pénzrontás és az oligarchák értékteremtő képességének hiánya közti összefüggésről, tanulságos.Győztünk!Ki gondolná, hogy Európa aregentinaja vagyunk?
444.hu/2023/08/16/gdp-statisztika-masodik-negyedev-recesszio?fbclid=IwAR2eAhleMh9cgbNe2qa5uR8FgpNR20GL5d6mPCmAjg4NhsSoTdiwWBB53jk
empty taxi
Ventura
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
Mer a lépcső nem mozgás korlátozott barátOtt a Corvinnál az a zebra miért is kell? Régen jártam arra, az az aluljáró éjjel bezár? Vagy mi ok lehet a gyalogosokat nem leterelni az alujáróba?New Yorkban szintén probléma, a kereszteződésben való beragadás. Az egyik problémás kereszteződésbe kiraktak egy "500$ fine if stuck, no exception" táblát és egy kamerát. Érdekes módon abban a kereszteződésben megszűnt a probléma.A Corvinnál annyi lett elbaszva, hogy a mozi előttre berakták a zebrát. Ehhez hozzáadódik a közlekedési morál, hogy 10 emberből 8 nem nézi azt, hogy még át tud-e haladni a kereszteződésen, és behajt, és nem tud kihajtani, és megfog ezzel egy másik sávot, és a másik sáv ezt zokon veszi, és sárgánál elindul, és nem ér ár, és így tovább.Ha ez igaz h a corvintol autozott tenyleg hulyeseg.BP-en a közösségi közlekedés teljesen okés. Még több P+R és egy combos dugódíj teljesen élhetővé tenné a belvárost.Körúton van az irodánk 2 éve. Egy katasztrófa parkolni és közlekedni. Lassú, körülményes, dugók mindenhol. Amikor csinálták a Blahát az egyenesen felháborító volt. Kocsival 40 perc volt a Corvintól a Király utca, konkrétan gyalog előbb tettem meg a távot. (...) Persze lehet mondani, hogy ott a 4-6, de az meg egy mozgó rablótanya, ami önmagában megérne egy lemondást a komplett városvezetésnek.Képes voltál a Corvintól a Király utcáig kocsival menni, és ott rohadni a dugóban? Mit mondjak erre?
nagylaza, főpohárnok
Dzsokijuing
YoungZeeZee
slowmotion
vpi
StormST
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!