NFL eredménykövetés
- 5 aktív topik
RedZone week 16
77
15
19:00
Denver Broncos - Jacksonville Jaguars
53
9
22:05
Arizona Cardinals - Atlanta Falcons
6
3
22:05
Detroit Lions - Pittsburgh Steelers
5
5
22:25
Houston Texans - Las Vegas Raiders
3
2
22:25
Politika
65 feliratkozó
több mint 2 éve
nem volt mit inflálniEz és a svéd NATO-csatlakozás kezelése erősen leinflálta a magyar diplomáciát.A Válasz Online megtudta: az alapítványokhoz kiszervezett magyar egyetemek diákjai nagy valószínűséggel nem jelentkezhetnek a 2024-es EU-s ösztöndíjra, és a kutatási támogatások sem szabadulnak fel a tanárok előtt. Az Európai Bizottság szerdán nyilvánvalóvá tette: szeptember 1-ig módosítani kellene a magyar törvényeken, de úgy, hogy a határidőig két EU-s intézmény még értékelje is a szöveget. Csakhogy a parlament ősz előtt a mostani állás szerint össze sem ül.Rendeleti kormányzás van. Azt csinálnak, amit akarnak.
www.valaszonline.hu/2023/07/13/erasmus-magyar-egyetemek-kiszervezes-alapitvany-osztondij-europai-bizottsag/
bobi0092
nagylaza, főpohárnok
Dzsokijuing
eddig is tudtuk hogy meztelen a király
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Ez és a svéd NATO-csatlakozás kezelése erősen leinflálta a magyar diplomáciát.A Válasz Online megtudta: az alapítványokhoz kiszervezett magyar egyetemek diákjai nagy valószínűséggel nem jelentkezhetnek a 2024-es EU-s ösztöndíjra, és a kutatási támogatások sem szabadulnak fel a tanárok előtt. Az Európai Bizottság szerdán nyilvánvalóvá tette: szeptember 1-ig módosítani kellene a magyar törvényeken, de úgy, hogy a határidőig két EU-s intézmény még értékelje is a szöveget. Csakhogy a parlament ősz előtt a mostani állás szerint össze sem ül.Rendeleti kormányzás van. Azt csinálnak, amit akarnak.
www.valaszonline.hu/2023/07/13/erasmus-magyar-egyetemek-kiszervezes-alapitvany-osztondij-europai-bizottsag/
bobi0092
nagylaza, főpohárnok
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
Kajakra beszarok ezen a pad ügyönA kövi lépés az lesz, hogy valaki megfogja azt elszállítja, hogy most harcoljatok gec
Poloska vagyok.
több mint 2 éve
Azért ezzel általánosítani sem lehet. Akik csak a csp-ért szülik a gyereket alapból nem alkalmasak semmilyen otthonteremtési támogatásra, ott is lehetne mondani, milyen élete lesz a gyereknek.Tehát kaptál 1,6 milliót egy olyan lakásra a CSOK után, ami a CSOK előtt 13-15-el volt olcsóbb? Tehát csak a 20%-os önrész 2,6-3 millióval ment fel. Jó, hogy lett ez a CSOK, na... 😀Akik meg mégis, azoknál nyilván kurva jó élete lesz azoknak a gyerekeknek, akik a jobb hitelfeltételek érdekében születtek meg. Én azért ismerek sajnos olyat is, ahol már kijelentették korábban, hogy nem lesz több, mert az eggyel sem bírnak, aztán csak jött még kettő amikor kellett a hitel, és bevallottan ez volt az ok, nem az, hogy bármi változott volna a gyerekhez való hozzáállásban...
Ne érts félre, biztos neked bejöttek a dolgok, nem sajnálom én tőled azt a pénzt igazából...
Az én gondom ott van, hogy én azt láttam a CSOK óta, hogy a magamfajta, egyedülállók, vagy az olyan párok, akiknek nincs gyerekük, hatalmas hátrányban vagyunk lakásvásárlásban, hiába keresek viszonylag jól, az adómat beszedik az utolsó fillérig, hitelre vagy az önerőre nem kapok senkitől semmi kedvezményt, a lakások ára viszont felugrott az egekbe, persze ebben más tényezők is benne voltak, de a CSOK és a babaváró vastagon. Viszont azt se látom-hallom, hogy azok, akik CSOK-ot kapnak, hirtelen több gyereket vállalnának, mint amennyit eredetileg terveztek, a népesség nem nő, az államkassza viszont egyre szarabb állapotban van, nem kis részben a jórészt eredménytelen családtámogatási extrák miatt. Az eredménytelen alatt azt értem, hogy az országnak nem lett jobb, nem azt, hogy egyes családoknak jobb lett...
StormST
Henderson
De szerintem ez egyáltalán nem ebben a formában dől el. Ha az ember alkalmatlan szülőnek lehet milliárdos akkor is alkalmatlan.
Többször láttam már a házunk előtt elbiciklizni egy 7-8 éves forma gyereket. Mögötte öttel gurul lexus suv-al anyuka a klímával és telefonnal a kezében. Annak a gyereknek is kurvajo élete lesz. De lehet naluk is a csok az oka ki tudja.
több mint 2 éve
Nyilván egy mi lett volna, ha helyzetről vitázunk, de azért ez a megközelítésed kábé megegyezik azzal, amit megboldogult apám szokott volt mondani, amikor évente megkapta az új nyugdíjszelvényét / nyugdíját. Hogy kevés, kevés, de "legalább kaptam valamit". És hiába próbáltam neki elmagyarázni, hogy valójában nem kapott semmit, hanem elvettek tőle, mert ha maradt volna a svájci indexálás, és nem ősszel pótolgatnák neki vissza az eleve és tudatosan alul tervezett évi növelést, akkor több nyugdíja lenne (bőven), mint amennyit a 13.-al együtt összesen kapott. Bólogatott, bólogatott, de tudtam, hogy igazából nem érti miről beszélek. 😊Nem tudom milyen ingatlant vettél, de ha nagyvárosban vásároltál, akkor CSOK és babaváró nélkül az ingatlanodat vélhetően több, mint 7 millióval olcsóbban vetted volna meg.De volt csok és most is van. Hiába kalkulálok azzal hogy csok nélkül mennyibe kerülne, lényegtelen, mert annyiért kell megvenni amennyi az ára. Lehet is spekulálgatni hogy mi lett volna de lényegtelen. Ez van. Az a 7 millió pont annyival több mint amennyit bele kellett volna tennem ha nincs semmi támogatás. Ennyi.
Jughead
Nemes samu09
Na, ez a CSOK hasonló sztori. Nincs mese, ehhez ért a Fidesz. Jól ki tudják választani, hogy hogyan adják el ezeket a fellöklek, hogy felsegíthesselek támogatásokat. Lásd rezsicsökkentés. Szerinted hány ember tudja / gondolja _tényleg_ úgy, hogy valójában jól átbaszták a rezsicsökkentésse? Tapasztalatom szerint erős kisebbség. A többség hasonlóan áll hozzá: hogy oké, mellébeszéltek, de akkor is csak kaptam valamit. Az istennek nem jut el a felismerésig, hogy dehogy kapott, elvettek tőle.😊 Vagy ahogy írtam: fellökték, hogy felsegíthessék.
(Egyébként nem magát a CSOK-ot szidom. Az ingatlan piac fontos nemzetgazdasági ágazat, ha szűk a kereslet, van értelme élénkíteni. Még az sem ördögtől való, ha az élénkítés - mondhatjuk támogatásnak - döntő része nem azoknál csapódik le, akik papíron megkapják, hanem megy tovább a vállalkozókhoz. De azért így viszont, hogy döntően politikai szempontok irányítják, alig-alig van/volt értelme. Sokkal több értelme lehetett volna, ha a szakmai szempontok jobban érvényesülhettek volna / érvényesülhetnének. Lehetett volna például jóval nagyobb hangsúly a felújításon / használt lakáson, mert darabra a hazai lakásállomány már bőven elég lehetne, csak sok a korszerűtlen. De ezek többsége - még - gazdaságosan felújítható, így érdemes lenne erre fókuszálni. Ahelyett, hogy a falu/város szélén húznának fel újabb újabb utcákat nyitva aranyáron új sorházakat, érdemesebb lenne a falu közepén álló / belvárosi / lakótelepi / stb. meglevő állományt újítgatni. Akkor kevésbé lehetne probléma, hogy 20-30 év múlva tele leszünk olyan településekkel ahol a település szélén élnek az emberek, a település centruma meg elvault / lepukkadt / rohad. Falu, kisváros és nagyváros is. Csak egy szempont a sokból.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20230713/europa-egyik-legalacsonyabb-beret-sem-akarod-megfizetni-vendegmunkas-a-megoldas-626735Nalunk is felpörgött nagyon a fluktuacio.
Szép kilátások. Így nehéz lesz összegyűjteni a lakás önrészt.
cartman023
www.portfolio.hu/gazdasag/20230712/magyarorszagon-zuhant-a-legnagyobbat-a-berek-vasarloereje-megszedtek-magukat-a-cegek-az-arrobbanas-kozepette-627539
“Az OECD tagállamai közül Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben a reálbér 2023 első negyedében az előző év azonos időszakához képest. A hazai reálbér 15,6 százalékkal esett vissza, a csökkenés mértéke négyszeresen haladja meg a 38 tagú OECD felmérésbe bevont 34 tagállamában mért átlagos csökkenés mértékét. Az OECD friss munkaerőpiaci jelentéséből az is kiderül, hogy a vállalatok nyeresége Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben (61%) 2023 eleje és 2019 vége között az ebből a szempontból.”
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 2 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20230713/europa-egyik-legalacsonyabb-beret-sem-akarod-megfizetni-vendegmunkas-a-megoldas-626735Lásd a néhány nappal ezelőtti kommentemet.
cartman023
Milyen önerő? 60 milliós paneleknél? Aztán havi 2-300 ezer törlesztő, jelzáloggal terhelve 20 évig?
Az a baj, hogy az emberek zöme ezt fel sem fogja, hogy ez mit jelent.
Na és akkor a csóri vendégmunkások. Teljes agyfasz ez az ország.
több mint 2 éve
Tehát kaptál 1,6 milliót egy olyan lakásra a CSOK után, ami a CSOK előtt 13-15-el volt olcsóbb? Tehát csak a 20%-os önrész 2,6-3 millióval ment fel. Jó, hogy lett ez a CSOK, na... 😀Akik meg mégis, azoknál nyilván kurva jó élete lesz azoknak a gyerekeknek, akik a jobb hitelfeltételek érdekében születtek meg. Én azért ismerek sajnos olyat is, ahol már kijelentették korábban, hogy nem lesz több, mert az eggyel sem bírnak, aztán csak jött még kettő amikor kellett a hitel, és bevallottan ez volt az ok, nem az, hogy bármi változott volna a gyerekhez való hozzáállásban...
Ne érts félre, biztos neked bejöttek a dolgok, nem sajnálom én tőled azt a pénzt igazából...
Az én gondom ott van, hogy én azt láttam a CSOK óta, hogy a magamfajta, egyedülállók, vagy az olyan párok, akiknek nincs gyerekük, hatalmas hátrányban vagyunk lakásvásárlásban, hiába keresek viszonylag jól, az adómat beszedik az utolsó fillérig, hitelre vagy az önerőre nem kapok senkitől semmi kedvezményt, a lakások ára viszont felugrott az egekbe, persze ebben más tényezők is benne voltak, de a CSOK és a babaváró vastagon. Viszont azt se látom-hallom, hogy azok, akik CSOK-ot kapnak, hirtelen több gyereket vállalnának, mint amennyit eredetileg terveztek, a népesség nem nő, az államkassza viszont egyre szarabb állapotban van, nem kis részben a jórészt eredménytelen családtámogatási extrák miatt. Az eredménytelen alatt azt értem, hogy az országnak nem lett jobb, nem azt, hogy egyes családoknak jobb lett...
StormST
"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
több mint 2 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20230713/europa-egyik-legalacsonyabb-beret-sem-akarod-megfizetni-vendegmunkas-a-megoldas-626735De hogy a cigányságban ki gondolkodik mint rejtett tartalék az rejtély. A mostani helyzetben, amikor kb az nem talál munkát aki nem is akar, akkor 50% alatt van a foglalkoztatás....
cartman023
Nem értem miért probléma, hogy a nyomorult cég életben akar maradni és mivel a környékről nem talál embert Ázsiából hozz valakit. Ez is a globalizáció, nem csak a kínai mobil és a német autó.
Amúgy az már probléma, ha a NER felszopói azért fizettek gyárépítésre súlyos milliárdokat és adtak évekre adómentességet az új munkahely reményében, hogy aztán majd mondjuk vietnámiak dolgozzanak ott. De hát nyilván a tolvaj banda gondolt erre is, nem csak média hype és szavazatmaximalizálás járt az áruló buksikban
több mint 2 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20230713/europa-egyik-legalacsonyabb-beret-sem-akarod-megfizetni-vendegmunkas-a-megoldas-626735Szép kilátások. Így nehéz lesz összegyűjteni a lakás önrészt.
több mint 2 éve
A Válasz Online megtudta: az alapítványokhoz kiszervezett magyar egyetemek diákjai nagy valószínűséggel nem jelentkezhetnek a 2024-es EU-s ösztöndíjra, és a kutatási támogatások sem szabadulnak fel a tanárok előtt. Az Európai Bizottság szerdán nyilvánvalóvá tette: szeptember 1-ig módosítani kellene a magyar törvényeken, de úgy, hogy a határidőig két EU-s intézmény még értékelje is a szöveget. Csakhogy a parlament ősz előtt a mostani állás szerint össze sem ül.Rendeleti kormányzás van. Azt csinálnak, amit akarnak.
bobi0092
több mint 2 éve
YoungZeeZee
9 410
Veled vagyok.mint az 1 gyerek nem gyerek...csp 12200hufTehát kaptál 1,6 milliót egy olyan lakásra a CSOK után, ami a CSOK előtt 13-15-el volt olcsóbb? Tehát csak a 20%-os önrész 2,6-3 millióval ment fel. Jó, hogy lett ez a CSOK, na... 😀Csak becsülni tudok, de kb 13-15 millióval lett volna olcsóbb. És még így is áron alulinak számított.Ennyi volt mindössze:Elnézést atsiklottam felette. Mi volt a kérdés?😃.Te se válaszoltad meg az enyémet korábban, szóval én miért válaszoljak a tiédre? Annyi a különbség, hogy én egy adatot vagy becslést kértem, te meg egy indulatkérdéssel jöttél...A kérdést mondjuk nem válaszoltad meg. Az a baj, hogy a magyar mentalitás szerint dögöljön meg a szomszéd tehene is.Az a baj, hogy minden szarra így legyintenek az emberek, de látom nálad nem megy át az üzenet. Akkor legyél boldog a 7 millióddal, én meg, aki egyébként nem kapok adókedvezményt vagy ingyenhitelt semmire, majd valahogy 10-20 év alatt összekaparok egy lakásönrészrevalót, mint másodrendű szar magyar...Tehát azt kellett volna mondanom, hogy köszönöm nem, ezek a támogatások csak generálják az áremelkedést, töröljék el az egészet és akkor veszek házat magamnak? Jól elszégyellték volna magukat az biztos.Ne haragudj, de pont emiatt a hozzáállás miatt tart ott az ország, ahol...Nem írtam ilyet. Arra próbálok utalni, hogy ez már van. Bevezették. Ehhez kell alkalmazkodni. Lehet sírni miatta de nem fog változni semmi.Szóval a CSOK azért jó, mert bár nélküle jobb lenne, de ha már bevezették és rosszabb lett, akkor legalább van és nem lett még rosszabb?De volt csok és most is van. Hiába kalkulálok azzal hogy csok nélkül mennyibe kerülne, lényegtelen, mert annyiért kell megvenni amennyi az ára. Lehet is spekulálgatni hogy mi lett volna de lényegtelen. Ez van. Az a 7 millió pont annyival több mint amennyit bele kellett volna tennem ha nincs semmi támogatás. Ennyi.Nem tudom milyen ingatlant vettél, de ha nagyvárosban vásároltál, akkor CSOK és babaváró nélkül az ingatlanodat vélhetően több, mint 7 millióval olcsóbban vetted volna meg.Aki felvette annak segitett mert házat kellett venni belőle. Meg talán felújítás de az kevesebb.A CSOK + babaváró miatt ment fel az ingatlanok ára az egekbe, szóval szerintem nem feltétlen igaz, hogy segített.Rengeteg embernek segített akinek abból lehet háza, lakása hogy a CSOK + babaváróból jött annyi, hogy elindulhasson ezen az úton.Segített az sok embernek. Szerinted honnan lett a NER-es építési vállalkozóknak szép háza? Meg az ő gyermekeiknek? Naugye hogy segített!nagyon sok embernek segitett lakáshoz jutni --> biztos, hogy nem 😀Nem tudom min akarsz vitatkozni, ezek amiket leírtál tények. Én csak leírtam azt az oldalát, hogy nagyon sok embernek segitett lakáshoz jutni és igen, biztos voltak olyanok akik enélkül nem tudtak volna venni.ja es a csok nelkul nem lett volna haza annak a 217ezer embernek? hagyjuk mar. 2017tol lenyegeben kenytelenek voltak az emberek felvenni, mert az arakba bele lettek epitve.Ezzel nem vitatkozok. Gondolom az a 100-150ezer igénybe vevő akiknek most háza van éppen a hajára kenegeti.A csok egyébként élt 7 (8?) évet, ebben az időszakban elég jól lehetett vele tervezni és nagyon sokan vették igénybe akik jelentős részének többe került volna egy ház építése csok nélkül. Egyértelmű volt hogy nem tart örökké.azert ez nem igy van. CSOKnak koszonhetoen is megduplazodtak az ido alatt az arak. marpedig ha egy ingatlan 2017ben volt 47 millio, most meg 100 korul mozog, akkor kenheted a hajadra a csokot.
Nemes samu09
csebi
Nemes samu09
de legalabb ennek hatasara tobb gyerek szuletett mint korabban. vagy megsem?
csebi
Nem tett jót a lakás piacnak a csok ez egyértelmű, de nem is erről szólt a hsz eleje, ti vittétek el.
Nemes samu09
dioadam
cartman023
Toca
Inkább úgy mondanám, hogy az került hátrányba, aki nem vette fel.
dioadam
Nekem segitett két éve, mondjuk “csak” 1,6 csokot kaptunk de azzal is kevesebbet kellett saját tőkéből.
Ha észnél vagy és tájékozódsz, az eddigi családtámogatási programokkal sokat lehetett spórolni.
Amit eddig ilyen-olyan otthonteremtési meg családtámogatási programokból le tudtam hívni és vissza nem térítendő, az több mint 7 millió forint összesen.
Aki úgy gondolja ennyi pénz lofasz egy ház vásárláshoz nyugodtan küldje el nekem😃
Nemes samu09
Jughead
Nemes samu09
Jughead
Nemes samu09
StormST
Nemes samu09
StormST
Nemes samu09
StormST
Nemes samu09
Mivel nem ismerem a helyzeted, ezért tényleg csak ártatlan kérdés: amire az 1,6-ot kaptad, arra van adatod, hogy CSOK előtt mennyi lett volna?StormST
Nemes samu09
StormST
több mint 2 éve
Tehát kaptál 1,6 milliót egy olyan lakásra a CSOK után, ami a CSOK előtt 13-15-el volt olcsóbb? Tehát csak a 20%-os önrész 2,6-3 millióval ment fel. Jó, hogy lett ez a CSOK, na... 😀Csak becsülni tudok, de kb 13-15 millióval lett volna olcsóbb. És még így is áron alulinak számított.Ennyi volt mindössze:Elnézést atsiklottam felette. Mi volt a kérdés?😃.Te se válaszoltad meg az enyémet korábban, szóval én miért válaszoljak a tiédre? Annyi a különbség, hogy én egy adatot vagy becslést kértem, te meg egy indulatkérdéssel jöttél...A kérdést mondjuk nem válaszoltad meg. Az a baj, hogy a magyar mentalitás szerint dögöljön meg a szomszéd tehene is.Az a baj, hogy minden szarra így legyintenek az emberek, de látom nálad nem megy át az üzenet. Akkor legyél boldog a 7 millióddal, én meg, aki egyébként nem kapok adókedvezményt vagy ingyenhitelt semmire, majd valahogy 10-20 év alatt összekaparok egy lakásönrészrevalót, mint másodrendű szar magyar...Tehát azt kellett volna mondanom, hogy köszönöm nem, ezek a támogatások csak generálják az áremelkedést, töröljék el az egészet és akkor veszek házat magamnak? Jól elszégyellték volna magukat az biztos.Ne haragudj, de pont emiatt a hozzáállás miatt tart ott az ország, ahol...Nem írtam ilyet. Arra próbálok utalni, hogy ez már van. Bevezették. Ehhez kell alkalmazkodni. Lehet sírni miatta de nem fog változni semmi.Szóval a CSOK azért jó, mert bár nélküle jobb lenne, de ha már bevezették és rosszabb lett, akkor legalább van és nem lett még rosszabb?De volt csok és most is van. Hiába kalkulálok azzal hogy csok nélkül mennyibe kerülne, lényegtelen, mert annyiért kell megvenni amennyi az ára. Lehet is spekulálgatni hogy mi lett volna de lényegtelen. Ez van. Az a 7 millió pont annyival több mint amennyit bele kellett volna tennem ha nincs semmi támogatás. Ennyi.Nem tudom milyen ingatlant vettél, de ha nagyvárosban vásároltál, akkor CSOK és babaváró nélkül az ingatlanodat vélhetően több, mint 7 millióval olcsóbban vetted volna meg.Aki felvette annak segitett mert házat kellett venni belőle. Meg talán felújítás de az kevesebb.A CSOK + babaváró miatt ment fel az ingatlanok ára az egekbe, szóval szerintem nem feltétlen igaz, hogy segített.Rengeteg embernek segített akinek abból lehet háza, lakása hogy a CSOK + babaváróból jött annyi, hogy elindulhasson ezen az úton.Segített az sok embernek. Szerinted honnan lett a NER-es építési vállalkozóknak szép háza? Meg az ő gyermekeiknek? Naugye hogy segített!nagyon sok embernek segitett lakáshoz jutni --> biztos, hogy nem 😀Nem tudom min akarsz vitatkozni, ezek amiket leírtál tények. Én csak leírtam azt az oldalát, hogy nagyon sok embernek segitett lakáshoz jutni és igen, biztos voltak olyanok akik enélkül nem tudtak volna venni.ja es a csok nelkul nem lett volna haza annak a 217ezer embernek? hagyjuk mar. 2017tol lenyegeben kenytelenek voltak az emberek felvenni, mert az arakba bele lettek epitve.Ezzel nem vitatkozok. Gondolom az a 100-150ezer igénybe vevő akiknek most háza van éppen a hajára kenegeti.A csok egyébként élt 7 (8?) évet, ebben az időszakban elég jól lehetett vele tervezni és nagyon sokan vették igénybe akik jelentős részének többe került volna egy ház építése csok nélkül. Egyértelmű volt hogy nem tart örökké.azert ez nem igy van. CSOKnak koszonhetoen is megduplazodtak az ido alatt az arak. marpedig ha egy ingatlan 2017ben volt 47 millio, most meg 100 korul mozog, akkor kenheted a hajadra a csokot.
Nemes samu09
csebi
Nemes samu09
csebi
Nem tett jót a lakás piacnak a csok ez egyértelmű, de nem is erről szólt a hsz eleje, ti vittétek el.
Nemes samu09
dioadam
cartman023
Toca
dioadam
Nekem segitett két éve, mondjuk “csak” 1,6 csokot kaptunk de azzal is kevesebbet kellett saját tőkéből.
Ha észnél vagy és tájékozódsz, az eddigi családtámogatási programokkal sokat lehetett spórolni.
Amit eddig ilyen-olyan otthonteremtési meg családtámogatási programokból le tudtam hívni és vissza nem térítendő, az több mint 7 millió forint összesen.
Aki úgy gondolja ennyi pénz lofasz egy ház vásárláshoz nyugodtan küldje el nekem😃
Nemes samu09
Jughead
Nemes samu09
Jughead
Nemes samu09
StormST
Nemes samu09
StormST
Nemes samu09
StormST
Nemes samu09
Mivel nem ismerem a helyzeted, ezért tényleg csak ártatlan kérdés: amire az 1,6-ot kaptad, arra van adatod, hogy CSOK előtt mennyi lett volna?StormST
Nemes samu09

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 2 éve
Én azt a lakásomat, amit most árulok éppen (ha vkit érdekel bedobom a hirdetési linket szivesen 😉) 2013-14 fordulóján vettem, akkor felújítással együtt megúsztam 9 mikulásból, annak a 20%-át azért egyszerűbb volt előteremteni, mint a 37-ét amennyiért most árulom...Én még way too fiatal voltam akkor, hogy ezzel foglalkozzak úgyhogy ezért kérdezem, 2015 előtt az emberek 90%a elő tudta teremteni a 20% kezdő tőkét? Szerintem már akkor se.Most ugrik a majom a vízbe, amikor ezeket szépen kivezetik, és kiderül hogy az emberek 90% nem tudja előteremteni a 20% kezdőtőkét hogy vegyen egy lakást magának.Azert ezt a meretu dragulast ne allitsuk be a csoknak, volt neki hatasa megdobta az arakat de nem 10-20 millioval, eleg a kornyekbeli orszagokat nezni CSOK nelkul hozzak ezeket az arakat ahogy mar 1000x megbeszeltuk, itt az a 2015 volt az anomalia es nem az utana kovetkezo idoszak.Ha nincs a CSOK és a Babaváró akkor azt a hét milliót ki sem kellett volna fizetned, mert annyival kevesebbe került volna a lakásod...Aki felvette annak segitett mert házat kellett venni belőle. Meg talán felújítás de az kevesebb.A CSOK + babaváró miatt ment fel az ingatlanok ára az egekbe, szóval szerintem nem feltétlen igaz, hogy segített.Rengeteg embernek segített akinek abból lehet háza, lakása hogy a CSOK + babaváróból jött annyi, hogy elindulhasson ezen az úton.Segített az sok embernek. Szerinted honnan lett a NER-es építési vállalkozóknak szép háza? Meg az ő gyermekeiknek? Naugye hogy segített!nagyon sok embernek segitett lakáshoz jutni --> biztos, hogy nem 😀Nem tudom min akarsz vitatkozni, ezek amiket leírtál tények. Én csak leírtam azt az oldalát, hogy nagyon sok embernek segitett lakáshoz jutni és igen, biztos voltak olyanok akik enélkül nem tudtak volna venni.ja es a csok nelkul nem lett volna haza annak a 217ezer embernek? hagyjuk mar. 2017tol lenyegeben kenytelenek voltak az emberek felvenni, mert az arakba bele lettek epitve.Ezzel nem vitatkozok. Gondolom az a 100-150ezer igénybe vevő akiknek most háza van éppen a hajára kenegeti.A csok egyébként élt 7 (8?) évet, ebben az időszakban elég jól lehetett vele tervezni és nagyon sokan vették igénybe akik jelentős részének többe került volna egy ház építése csok nélkül. Egyértelmű volt hogy nem tart örökké.azert ez nem igy van. CSOKnak koszonhetoen is megduplazodtak az ido alatt az arak. marpedig ha egy ingatlan 2017ben volt 47 millio, most meg 100 korul mozog, akkor kenheted a hajadra a csokot.
Nemes samu09
csebi
Nemes samu09
csebi
Nemes samu09
dioadam
cartman023
Toca
dioadam
Nemes samu09
Ez az egész családtámogatási rendszer arra volt jó, hogy meglegyen a kezdőtőke amivel utána már tudsz hitelt felvenni.
Éppen 2015-ben költöztem BP-re, gondolkodtam hogy kéne venni valami lakást ne kelljen már albérletbe menni. Nézegettem is az árakat. 10 millió körül voltak a lakások februárban, akkor gondoltamm ég kivárok kicsit, gyűjtök, és majd a nyáron nekiállok keresni. Júliustól jött a CSOK, és ami előtte 10 volt abból 14 lett pár hónap alatt. Végül sikerült 28 millióért venni (így is jól jártam, mert most már 45m) köszönhetően a csodás családtámogatási rendszerünknek, mert ha nem vagy házas, és nincs gyerekem, akkor jó mélyen kell torokra venni amit a Fidesz a szádba adott az ingatlanpiacon.
Nomac
rokaur
Nomac
Nemes samu09

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
Én még way too fiatal voltam akkor, hogy ezzel foglalkozzak úgyhogy ezért kérdezem, 2015 előtt az emberek 90%a elő tudta teremteni a 20% kezdő tőkét? Szerintem már akkor se.Most ugrik a majom a vízbe, amikor ezeket szépen kivezetik, és kiderül hogy az emberek 90% nem tudja előteremteni a 20% kezdőtőkét hogy vegyen egy lakást magának.Azert ezt a meretu dragulast ne allitsuk be a csoknak, volt neki hatasa megdobta az arakat de nem 10-20 millioval, eleg a kornyekbeli orszagokat nezni CSOK nelkul hozzak ezeket az arakat ahogy mar 1000x megbeszeltuk, itt az a 2015 volt az anomalia es nem az utana kovetkezo idoszak.Ha nincs a CSOK és a Babaváró akkor azt a hét milliót ki sem kellett volna fizetned, mert annyival kevesebbe került volna a lakásod...Aki felvette annak segitett mert házat kellett venni belőle. Meg talán felújítás de az kevesebb.A CSOK + babaváró miatt ment fel az ingatlanok ára az egekbe, szóval szerintem nem feltétlen igaz, hogy segített.Rengeteg embernek segített akinek abból lehet háza, lakása hogy a CSOK + babaváróból jött annyi, hogy elindulhasson ezen az úton.Segített az sok embernek. Szerinted honnan lett a NER-es építési vállalkozóknak szép háza? Meg az ő gyermekeiknek? Naugye hogy segített!nagyon sok embernek segitett lakáshoz jutni --> biztos, hogy nem 😀Nem tudom min akarsz vitatkozni, ezek amiket leírtál tények. Én csak leírtam azt az oldalát, hogy nagyon sok embernek segitett lakáshoz jutni és igen, biztos voltak olyanok akik enélkül nem tudtak volna venni.ja es a csok nelkul nem lett volna haza annak a 217ezer embernek? hagyjuk mar. 2017tol lenyegeben kenytelenek voltak az emberek felvenni, mert az arakba bele lettek epitve.Ezzel nem vitatkozok. Gondolom az a 100-150ezer igénybe vevő akiknek most háza van éppen a hajára kenegeti.A csok egyébként élt 7 (8?) évet, ebben az időszakban elég jól lehetett vele tervezni és nagyon sokan vették igénybe akik jelentős részének többe került volna egy ház építése csok nélkül. Egyértelmű volt hogy nem tart örökké.azert ez nem igy van. CSOKnak koszonhetoen is megduplazodtak az ido alatt az arak. marpedig ha egy ingatlan 2017ben volt 47 millio, most meg 100 korul mozog, akkor kenheted a hajadra a csokot.
Nemes samu09
csebi
Nemes samu09
csebi
Nemes samu09
dioadam
cartman023
Toca
dioadam
Nemes samu09
Ez az egész családtámogatási rendszer arra volt jó, hogy meglegyen a kezdőtőke amivel utána már tudsz hitelt felvenni.
Éppen 2015-ben költöztem BP-re, gondolkodtam hogy kéne venni valami lakást ne kelljen már albérletbe menni. Nézegettem is az árakat. 10 millió körül voltak a lakások februárban, akkor gondoltamm ég kivárok kicsit, gyűjtök, és majd a nyáron nekiállok keresni. Júliustól jött a CSOK, és ami előtte 10 volt abból 14 lett pár hónap alatt. Végül sikerült 28 millióért venni (így is jól jártam, mert most már 45m) köszönhetően a csodás családtámogatási rendszerünknek, mert ha nem vagy házas, és nincs gyerekem, akkor jó mélyen kell torokra venni amit a Fidesz a szádba adott az ingatlanpiacon.
Nomac
rokaur
Nomac
több mint 2 éve
Csak becsülni tudok, de kb 13-15 millióval lett volna olcsóbb. És még így is áron alulinak számított.Ennyi volt mindössze:Elnézést atsiklottam felette. Mi volt a kérdés?😃.Te se válaszoltad meg az enyémet korábban, szóval én miért válaszoljak a tiédre? Annyi a különbség, hogy én egy adatot vagy becslést kértem, te meg egy indulatkérdéssel jöttél...A kérdést mondjuk nem válaszoltad meg. Az a baj, hogy a magyar mentalitás szerint dögöljön meg a szomszéd tehene is.Az a baj, hogy minden szarra így legyintenek az emberek, de látom nálad nem megy át az üzenet. Akkor legyél boldog a 7 millióddal, én meg, aki egyébként nem kapok adókedvezményt vagy ingyenhitelt semmire, majd valahogy 10-20 év alatt összekaparok egy lakásönrészrevalót, mint másodrendű szar magyar...Tehát azt kellett volna mondanom, hogy köszönöm nem, ezek a támogatások csak generálják az áremelkedést, töröljék el az egészet és akkor veszek házat magamnak? Jól elszégyellték volna magukat az biztos.Ne haragudj, de pont emiatt a hozzáállás miatt tart ott az ország, ahol...Nem írtam ilyet. Arra próbálok utalni, hogy ez már van. Bevezették. Ehhez kell alkalmazkodni. Lehet sírni miatta de nem fog változni semmi.Szóval a CSOK azért jó, mert bár nélküle jobb lenne, de ha már bevezették és rosszabb lett, akkor legalább van és nem lett még rosszabb?De volt csok és most is van. Hiába kalkulálok azzal hogy csok nélkül mennyibe kerülne, lényegtelen, mert annyiért kell megvenni amennyi az ára. Lehet is spekulálgatni hogy mi lett volna de lényegtelen. Ez van. Az a 7 millió pont annyival több mint amennyit bele kellett volna tennem ha nincs semmi támogatás. Ennyi.Nem tudom milyen ingatlant vettél, de ha nagyvárosban vásároltál, akkor CSOK és babaváró nélkül az ingatlanodat vélhetően több, mint 7 millióval olcsóbban vetted volna meg.Aki felvette annak segitett mert házat kellett venni belőle. Meg talán felújítás de az kevesebb.A CSOK + babaváró miatt ment fel az ingatlanok ára az egekbe, szóval szerintem nem feltétlen igaz, hogy segített.Rengeteg embernek segített akinek abból lehet háza, lakása hogy a CSOK + babaváróból jött annyi, hogy elindulhasson ezen az úton.Segített az sok embernek. Szerinted honnan lett a NER-es építési vállalkozóknak szép háza? Meg az ő gyermekeiknek? Naugye hogy segített!nagyon sok embernek segitett lakáshoz jutni --> biztos, hogy nem 😀Nem tudom min akarsz vitatkozni, ezek amiket leírtál tények. Én csak leírtam azt az oldalát, hogy nagyon sok embernek segitett lakáshoz jutni és igen, biztos voltak olyanok akik enélkül nem tudtak volna venni.ja es a csok nelkul nem lett volna haza annak a 217ezer embernek? hagyjuk mar. 2017tol lenyegeben kenytelenek voltak az emberek felvenni, mert az arakba bele lettek epitve.Ezzel nem vitatkozok. Gondolom az a 100-150ezer igénybe vevő akiknek most háza van éppen a hajára kenegeti.A csok egyébként élt 7 (8?) évet, ebben az időszakban elég jól lehetett vele tervezni és nagyon sokan vették igénybe akik jelentős részének többe került volna egy ház építése csok nélkül. Egyértelmű volt hogy nem tart örökké.azert ez nem igy van. CSOKnak koszonhetoen is megduplazodtak az ido alatt az arak. marpedig ha egy ingatlan 2017ben volt 47 millio, most meg 100 korul mozog, akkor kenheted a hajadra a csokot.
Nemes samu09
csebi
Nemes samu09
csebi
Nemes samu09
dioadam
cartman023
Toca
dioadam
Nemes samu09
Jughead
Nemes samu09
Jughead
Nemes samu09
StormST
Nemes samu09
StormST
Nemes samu09
StormST
Nemes samu09
több mint 2 éve
Bocs, félreérthető voltam. Az a 2015-s "anomália" azt eredményezte hogy engem 5 évre kivett a lakáspiacról, és csak 2020-ban tudtam lakást venni, azért írtam a 28 milliót. Abban egyetértek, hogy ez csak a kezdet volt, utána az olcsó hitelek tették a dolgukat, felfuttaták a lakáspiacot.Azert ezt a meretu dragulast ne allitsuk be a csoknak, volt neki hatasa megdobta az arakat de nem 10-20 millioval, eleg a kornyekbeli orszagokat nezni CSOK nelkul hozzak ezeket az arakat ahogy mar 1000x megbeszeltuk, itt az a 2015 volt az anomalia es nem az utana kovetkezo idoszak.Ha nincs a CSOK és a Babaváró akkor azt a hét milliót ki sem kellett volna fizetned, mert annyival kevesebbe került volna a lakásod...Aki felvette annak segitett mert házat kellett venni belőle. Meg talán felújítás de az kevesebb.A CSOK + babaváró miatt ment fel az ingatlanok ára az egekbe, szóval szerintem nem feltétlen igaz, hogy segített.Rengeteg embernek segített akinek abból lehet háza, lakása hogy a CSOK + babaváróból jött annyi, hogy elindulhasson ezen az úton.Segített az sok embernek. Szerinted honnan lett a NER-es építési vállalkozóknak szép háza? Meg az ő gyermekeiknek? Naugye hogy segített!nagyon sok embernek segitett lakáshoz jutni --> biztos, hogy nem 😀Nem tudom min akarsz vitatkozni, ezek amiket leírtál tények. Én csak leírtam azt az oldalát, hogy nagyon sok embernek segitett lakáshoz jutni és igen, biztos voltak olyanok akik enélkül nem tudtak volna venni.ja es a csok nelkul nem lett volna haza annak a 217ezer embernek? hagyjuk mar. 2017tol lenyegeben kenytelenek voltak az emberek felvenni, mert az arakba bele lettek epitve.Ezzel nem vitatkozok. Gondolom az a 100-150ezer igénybe vevő akiknek most háza van éppen a hajára kenegeti.A csok egyébként élt 7 (8?) évet, ebben az időszakban elég jól lehetett vele tervezni és nagyon sokan vették igénybe akik jelentős részének többe került volna egy ház építése csok nélkül. Egyértelmű volt hogy nem tart örökké.azert ez nem igy van. CSOKnak koszonhetoen is megduplazodtak az ido alatt az arak. marpedig ha egy ingatlan 2017ben volt 47 millio, most meg 100 korul mozog, akkor kenheted a hajadra a csokot.
Nemes samu09
csebi
Nemes samu09
csebi
Nemes samu09
dioadam
cartman023
Toca
dioadam
Nemes samu09
Nomac
rokaur
Bárhogy nézed, ez egy hatalmas csapás volt mindenkinek aki egyedül akart/akar boldogulni. Nem mindegy hogy hozzád vágnak 15 millió ingyen hitelt vagy neked kell kitermelni egyedül ezt az összeget. Most ugrik a majom a vízbe, amikor ezeket szépen kivezetik, és kiderül hogy az emberek 90% nem tudja előteremteni a 20% kezdőtőkét hogy vegyen egy lakást magának.
több mint 2 éve
Ennyi volt mindössze:Elnézést atsiklottam felette. Mi volt a kérdés?😃.Te se válaszoltad meg az enyémet korábban, szóval én miért válaszoljak a tiédre? Annyi a különbség, hogy én egy adatot vagy becslést kértem, te meg egy indulatkérdéssel jöttél...A kérdést mondjuk nem válaszoltad meg. Az a baj, hogy a magyar mentalitás szerint dögöljön meg a szomszéd tehene is.Az a baj, hogy minden szarra így legyintenek az emberek, de látom nálad nem megy át az üzenet. Akkor legyél boldog a 7 millióddal, én meg, aki egyébként nem kapok adókedvezményt vagy ingyenhitelt semmire, majd valahogy 10-20 év alatt összekaparok egy lakásönrészrevalót, mint másodrendű szar magyar...Tehát azt kellett volna mondanom, hogy köszönöm nem, ezek a támogatások csak generálják az áremelkedést, töröljék el az egészet és akkor veszek házat magamnak? Jól elszégyellték volna magukat az biztos.Ne haragudj, de pont emiatt a hozzáállás miatt tart ott az ország, ahol...Nem írtam ilyet. Arra próbálok utalni, hogy ez már van. Bevezették. Ehhez kell alkalmazkodni. Lehet sírni miatta de nem fog változni semmi.Szóval a CSOK azért jó, mert bár nélküle jobb lenne, de ha már bevezették és rosszabb lett, akkor legalább van és nem lett még rosszabb?De volt csok és most is van. Hiába kalkulálok azzal hogy csok nélkül mennyibe kerülne, lényegtelen, mert annyiért kell megvenni amennyi az ára. Lehet is spekulálgatni hogy mi lett volna de lényegtelen. Ez van. Az a 7 millió pont annyival több mint amennyit bele kellett volna tennem ha nincs semmi támogatás. Ennyi.Nem tudom milyen ingatlant vettél, de ha nagyvárosban vásároltál, akkor CSOK és babaváró nélkül az ingatlanodat vélhetően több, mint 7 millióval olcsóbban vetted volna meg.Aki felvette annak segitett mert házat kellett venni belőle. Meg talán felújítás de az kevesebb.A CSOK + babaváró miatt ment fel az ingatlanok ára az egekbe, szóval szerintem nem feltétlen igaz, hogy segített.Rengeteg embernek segített akinek abból lehet háza, lakása hogy a CSOK + babaváróból jött annyi, hogy elindulhasson ezen az úton.Segített az sok embernek. Szerinted honnan lett a NER-es építési vállalkozóknak szép háza? Meg az ő gyermekeiknek? Naugye hogy segített!nagyon sok embernek segitett lakáshoz jutni --> biztos, hogy nem 😀Nem tudom min akarsz vitatkozni, ezek amiket leírtál tények. Én csak leírtam azt az oldalát, hogy nagyon sok embernek segitett lakáshoz jutni és igen, biztos voltak olyanok akik enélkül nem tudtak volna venni.ja es a csok nelkul nem lett volna haza annak a 217ezer embernek? hagyjuk mar. 2017tol lenyegeben kenytelenek voltak az emberek felvenni, mert az arakba bele lettek epitve.Ezzel nem vitatkozok. Gondolom az a 100-150ezer igénybe vevő akiknek most háza van éppen a hajára kenegeti.A csok egyébként élt 7 (8?) évet, ebben az időszakban elég jól lehetett vele tervezni és nagyon sokan vették igénybe akik jelentős részének többe került volna egy ház építése csok nélkül. Egyértelmű volt hogy nem tart örökké.azert ez nem igy van. CSOKnak koszonhetoen is megduplazodtak az ido alatt az arak. marpedig ha egy ingatlan 2017ben volt 47 millio, most meg 100 korul mozog, akkor kenheted a hajadra a csokot.
Nemes samu09
csebi
Nemes samu09
csebi
Nemes samu09
dioadam
cartman023
Toca
dioadam
Nemes samu09
Jughead
Nemes samu09
Jughead
Nemes samu09
StormST
Nemes samu09
StormST
Nemes samu09
StormST
Nemes samu09
Mivel nem ismerem a helyzeted, ezért tényleg csak ártatlan kérdés: amire az 1,6-ot kaptad, arra van adatod, hogy CSOK előtt mennyi lett volna?

több mint 2 éve
Elnézést atsiklottam felette. Mi volt a kérdés?😃.Te se válaszoltad meg az enyémet korábban, szóval én miért válaszoljak a tiédre? Annyi a különbség, hogy én egy adatot vagy becslést kértem, te meg egy indulatkérdéssel jöttél...A kérdést mondjuk nem válaszoltad meg. Az a baj, hogy a magyar mentalitás szerint dögöljön meg a szomszéd tehene is.Az a baj, hogy minden szarra így legyintenek az emberek, de látom nálad nem megy át az üzenet. Akkor legyél boldog a 7 millióddal, én meg, aki egyébként nem kapok adókedvezményt vagy ingyenhitelt semmire, majd valahogy 10-20 év alatt összekaparok egy lakásönrészrevalót, mint másodrendű szar magyar...Tehát azt kellett volna mondanom, hogy köszönöm nem, ezek a támogatások csak generálják az áremelkedést, töröljék el az egészet és akkor veszek házat magamnak? Jól elszégyellték volna magukat az biztos.Ne haragudj, de pont emiatt a hozzáállás miatt tart ott az ország, ahol...Nem írtam ilyet. Arra próbálok utalni, hogy ez már van. Bevezették. Ehhez kell alkalmazkodni. Lehet sírni miatta de nem fog változni semmi.Szóval a CSOK azért jó, mert bár nélküle jobb lenne, de ha már bevezették és rosszabb lett, akkor legalább van és nem lett még rosszabb?De volt csok és most is van. Hiába kalkulálok azzal hogy csok nélkül mennyibe kerülne, lényegtelen, mert annyiért kell megvenni amennyi az ára. Lehet is spekulálgatni hogy mi lett volna de lényegtelen. Ez van. Az a 7 millió pont annyival több mint amennyit bele kellett volna tennem ha nincs semmi támogatás. Ennyi.Nem tudom milyen ingatlant vettél, de ha nagyvárosban vásároltál, akkor CSOK és babaváró nélkül az ingatlanodat vélhetően több, mint 7 millióval olcsóbban vetted volna meg.Aki felvette annak segitett mert házat kellett venni belőle. Meg talán felújítás de az kevesebb.A CSOK + babaváró miatt ment fel az ingatlanok ára az egekbe, szóval szerintem nem feltétlen igaz, hogy segített.Rengeteg embernek segített akinek abból lehet háza, lakása hogy a CSOK + babaváróból jött annyi, hogy elindulhasson ezen az úton.Segített az sok embernek. Szerinted honnan lett a NER-es építési vállalkozóknak szép háza? Meg az ő gyermekeiknek? Naugye hogy segített!nagyon sok embernek segitett lakáshoz jutni --> biztos, hogy nem 😀Nem tudom min akarsz vitatkozni, ezek amiket leírtál tények. Én csak leírtam azt az oldalát, hogy nagyon sok embernek segitett lakáshoz jutni és igen, biztos voltak olyanok akik enélkül nem tudtak volna venni.ja es a csok nelkul nem lett volna haza annak a 217ezer embernek? hagyjuk mar. 2017tol lenyegeben kenytelenek voltak az emberek felvenni, mert az arakba bele lettek epitve.Ezzel nem vitatkozok. Gondolom az a 100-150ezer igénybe vevő akiknek most háza van éppen a hajára kenegeti.A csok egyébként élt 7 (8?) évet, ebben az időszakban elég jól lehetett vele tervezni és nagyon sokan vették igénybe akik jelentős részének többe került volna egy ház építése csok nélkül. Egyértelmű volt hogy nem tart örökké.azert ez nem igy van. CSOKnak koszonhetoen is megduplazodtak az ido alatt az arak. marpedig ha egy ingatlan 2017ben volt 47 millio, most meg 100 korul mozog, akkor kenheted a hajadra a csokot.
Nemes samu09
csebi
Nemes samu09
csebi
Nemes samu09
dioadam
cartman023
Toca
dioadam
Nemes samu09
Jughead
Nemes samu09
Jughead
Nemes samu09
StormST
Nemes samu09
StormST
Nemes samu09
StormST
több mint 2 éve
A Válasz Online megtudta: az alapítványokhoz kiszervezett magyar egyetemek diákjai nagy valószínűséggel nem jelentkezhetnek a 2024-es EU-s ösztöndíjra, és a kutatási támogatások sem szabadulnak fel a tanárok előtt. Az Európai Bizottság szerdán nyilvánvalóvá tette: szeptember 1-ig módosítani kellene a magyar törvényeken, de úgy, hogy a határidőig két EU-s intézmény még értékelje is a szöveget. Csakhogy a parlament ősz előtt a mostani állás szerint össze sem ül.De jure bent, de facto kint.
bobi0092
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 2 éve
A Válasz Online megtudta: az alapítványokhoz kiszervezett magyar egyetemek diákjai nagy valószínűséggel nem jelentkezhetnek a 2024-es EU-s ösztöndíjra, és a kutatási támogatások sem szabadulnak fel a tanárok előtt. Az Európai Bizottság szerdán nyilvánvalóvá tette: szeptember 1-ig módosítani kellene a magyar törvényeken, de úgy, hogy a határidőig két EU-s intézmény még értékelje is a szöveget. Csakhogy a parlament ősz előtt a mostani állás szerint össze sem ül.www.valaszonline.hu/2023/07/13/erasmus-magyar-egyetemek-kiszervezes-alapitvany-osztondij-europai-bizottsag/
több mint 2 éve
Te se válaszoltad meg az enyémet korábban, szóval én miért válaszoljak a tiédre? Annyi a különbség, hogy én egy adatot vagy becslést kértem, te meg egy indulatkérdéssel jöttél...A kérdést mondjuk nem válaszoltad meg. Az a baj, hogy a magyar mentalitás szerint dögöljön meg a szomszéd tehene is.Az a baj, hogy minden szarra így legyintenek az emberek, de látom nálad nem megy át az üzenet. Akkor legyél boldog a 7 millióddal, én meg, aki egyébként nem kapok adókedvezményt vagy ingyenhitelt semmire, majd valahogy 10-20 év alatt összekaparok egy lakásönrészrevalót, mint másodrendű szar magyar...Tehát azt kellett volna mondanom, hogy köszönöm nem, ezek a támogatások csak generálják az áremelkedést, töröljék el az egészet és akkor veszek házat magamnak? Jól elszégyellték volna magukat az biztos.Ne haragudj, de pont emiatt a hozzáállás miatt tart ott az ország, ahol...Nem írtam ilyet. Arra próbálok utalni, hogy ez már van. Bevezették. Ehhez kell alkalmazkodni. Lehet sírni miatta de nem fog változni semmi.Szóval a CSOK azért jó, mert bár nélküle jobb lenne, de ha már bevezették és rosszabb lett, akkor legalább van és nem lett még rosszabb?De volt csok és most is van. Hiába kalkulálok azzal hogy csok nélkül mennyibe kerülne, lényegtelen, mert annyiért kell megvenni amennyi az ára. Lehet is spekulálgatni hogy mi lett volna de lényegtelen. Ez van. Az a 7 millió pont annyival több mint amennyit bele kellett volna tennem ha nincs semmi támogatás. Ennyi.Nem tudom milyen ingatlant vettél, de ha nagyvárosban vásároltál, akkor CSOK és babaváró nélkül az ingatlanodat vélhetően több, mint 7 millióval olcsóbban vetted volna meg.Aki felvette annak segitett mert házat kellett venni belőle. Meg talán felújítás de az kevesebb.A CSOK + babaváró miatt ment fel az ingatlanok ára az egekbe, szóval szerintem nem feltétlen igaz, hogy segített.Rengeteg embernek segített akinek abból lehet háza, lakása hogy a CSOK + babaváróból jött annyi, hogy elindulhasson ezen az úton.Segített az sok embernek. Szerinted honnan lett a NER-es építési vállalkozóknak szép háza? Meg az ő gyermekeiknek? Naugye hogy segített!nagyon sok embernek segitett lakáshoz jutni --> biztos, hogy nem 😀Nem tudom min akarsz vitatkozni, ezek amiket leírtál tények. Én csak leírtam azt az oldalát, hogy nagyon sok embernek segitett lakáshoz jutni és igen, biztos voltak olyanok akik enélkül nem tudtak volna venni.ja es a csok nelkul nem lett volna haza annak a 217ezer embernek? hagyjuk mar. 2017tol lenyegeben kenytelenek voltak az emberek felvenni, mert az arakba bele lettek epitve.Ezzel nem vitatkozok. Gondolom az a 100-150ezer igénybe vevő akiknek most háza van éppen a hajára kenegeti.A csok egyébként élt 7 (8?) évet, ebben az időszakban elég jól lehetett vele tervezni és nagyon sokan vették igénybe akik jelentős részének többe került volna egy ház építése csok nélkül. Egyértelmű volt hogy nem tart örökké.azert ez nem igy van. CSOKnak koszonhetoen is megduplazodtak az ido alatt az arak. marpedig ha egy ingatlan 2017ben volt 47 millio, most meg 100 korul mozog, akkor kenheted a hajadra a csokot.
Nemes samu09
csebi
Nemes samu09
csebi
Nemes samu09
dioadam
cartman023
Toca
dioadam
Nemes samu09
Jughead
Nemes samu09
Jughead
Nemes samu09
StormST
Nemes samu09
StormST
Nemes samu09

több mint 2 éve
De hát én nem erre gondoltam ennél. Hanem csak azokról írtam, akik akkor igénybe vették. Nem írtam másokról és pláne nem írtam olyat hogy akik nem éltek vele anno amúgy is le vannak szarva.A kérdést mondjuk nem válaszoltad meg. Az a baj, hogy a magyar mentalitás szerint dögöljön meg a szomszéd tehene is.pedig pont te adod elő azt hogy nekem meg még pár embernek jó volt mert időbe sikerült belenyúlni
Nemes samu09
az hogy a többieknek szar, hol érdekel engem
Negritis, a vajda
több mint 2 éve
Elég erős a hasonlatod😃. Egyik hszben sem vitattam, hogy milyen hatása volt a csoknak a piacra. Csebi viszont csak erre hivatkozott végig, nem tudom miért nem látta hogy ezzel egyet értek.Igazából ott ment félre az egész, hogy Te nem csebi alapfelvetésére reagálsz, míg mindenki más igen.Tehát azt kellett volna mondanom, hogy köszönöm nem, ezek a támogatások csak generálják az áremelkedést, töröljék el az egészet és akkor veszek házat magamnak? Jól elszégyellték volna magukat az biztos.Ne haragudj, de pont emiatt a hozzáállás miatt tart ott az ország, ahol...Nem írtam ilyet. Arra próbálok utalni, hogy ez már van. Bevezették. Ehhez kell alkalmazkodni. Lehet sírni miatta de nem fog változni semmi.Szóval a CSOK azért jó, mert bár nélküle jobb lenne, de ha már bevezették és rosszabb lett, akkor legalább van és nem lett még rosszabb?De volt csok és most is van. Hiába kalkulálok azzal hogy csok nélkül mennyibe kerülne, lényegtelen, mert annyiért kell megvenni amennyi az ára. Lehet is spekulálgatni hogy mi lett volna de lényegtelen. Ez van. Az a 7 millió pont annyival több mint amennyit bele kellett volna tennem ha nincs semmi támogatás. Ennyi.Nem tudom milyen ingatlant vettél, de ha nagyvárosban vásároltál, akkor CSOK és babaváró nélkül az ingatlanodat vélhetően több, mint 7 millióval olcsóbban vetted volna meg.Aki felvette annak segitett mert házat kellett venni belőle. Meg talán felújítás de az kevesebb.A CSOK + babaváró miatt ment fel az ingatlanok ára az egekbe, szóval szerintem nem feltétlen igaz, hogy segített.Rengeteg embernek segített akinek abból lehet háza, lakása hogy a CSOK + babaváróból jött annyi, hogy elindulhasson ezen az úton.Segített az sok embernek. Szerinted honnan lett a NER-es építési vállalkozóknak szép háza? Meg az ő gyermekeiknek? Naugye hogy segített!nagyon sok embernek segitett lakáshoz jutni --> biztos, hogy nem 😀Nem tudom min akarsz vitatkozni, ezek amiket leírtál tények. Én csak leírtam azt az oldalát, hogy nagyon sok embernek segitett lakáshoz jutni és igen, biztos voltak olyanok akik enélkül nem tudtak volna venni.ja es a csok nelkul nem lett volna haza annak a 217ezer embernek? hagyjuk mar. 2017tol lenyegeben kenytelenek voltak az emberek felvenni, mert az arakba bele lettek epitve.Ezzel nem vitatkozok. Gondolom az a 100-150ezer igénybe vevő akiknek most háza van éppen a hajára kenegeti.A csok egyébként élt 7 (8?) évet, ebben az időszakban elég jól lehetett vele tervezni és nagyon sokan vették igénybe akik jelentős részének többe került volna egy ház építése csok nélkül. Egyértelmű volt hogy nem tart örökké.azert ez nem igy van. CSOKnak koszonhetoen is megduplazodtak az ido alatt az arak. marpedig ha egy ingatlan 2017ben volt 47 millio, most meg 100 korul mozog, akkor kenheted a hajadra a csokot.
Nemes samu09
csebi
Nemes samu09
csebi
Nemes samu09
dioadam
cartman023
Toca
dioadam
Nemes samu09
Jughead
Nemes samu09
Jughead
Nemes samu09
StormST
Nemes samu09
Az volt az alapfelvetés, hogy a CSOK és egyéb családtámogatások nem segítettek a családoknak, hiszen jobban felverték az árakat, mint amennyit adtak.
Erre Te azt mondod, hogy de ha már vannak, akkor érdemes kihasználni.
Mindkettő állítás igaz, csak nincs közöttük kapcsolat, ezért nehéz értelmezni, amit írsz. Mintha azt mondaná egy balesetben lebénuló ember, hogy szörnyű ami történt, Te meg azt mondanád erre, hogy akár meg is halhattál volna, szóval nem is szörnyű ez.
Jughead
Arra viszont csak egy egy ember reagált, hogy ha már benne van a rendszerben, miért ne használják ki?
Nem tudom ki írta feljebb, hogy biztos, hogy nem sok embernek segitett lakáshoz jutni ez a támogatási rendszer. Pedig aki igénybe vette és nem került olyan helyzetbe hogy vissza kellett fizetnie, annak lett lakása. Lehet nem mindenki volt olyan helyzetben hogy mondaton igénybe kelljen vennie, de hülye lett volna nem használni.
több mint 2 éve
A kérdést mondjuk nem válaszoltad meg. Az a baj, hogy a magyar mentalitás szerint dögöljön meg a szomszéd tehene is.pedig pont te adod elő azt hogy nekem meg még pár embernek jó volt mert időbe sikerült belenyúlni
Nemes samu09
az hogy a többieknek szar, hol érdekel engem
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!