Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
Amilyen ütemben romlik a HUF, hamarosan mindenki hallani fogja 😀az lehet olyan körökben nem mozgok h ilyet hallanék 😀Yard - milliárdrongy v rugo v lepedő = 1000offMár ha súlyt mérsz. A szlengben, köznyelvben pedig ma a 100ezres nagyságrendet jelöli. 3 kiló - 3 százezer forint. A rongy is egy ruhaanyag, mégis ha lóg a haverom 10 ronggyal, ideges lennék ha 10 konyharuhát kapnék. 😊
a kiló az 1000 és nem 100 ...
Negritis, a vajda
MC12
kiló 100 ezer
guriga milla
Kúrfürst briareos
vpi
Kúrfürst briareos
több mint 2 éve
az lehet olyan körökben nem mozgok h ilyet hallanék 😀Yard - milliárdrongy v rugo v lepedő = 1000offMár ha súlyt mérsz. A szlengben, köznyelvben pedig ma a 100ezres nagyságrendet jelöli. 3 kiló - 3 százezer forint. A rongy is egy ruhaanyag, mégis ha lóg a haverom 10 ronggyal, ideges lennék ha 10 konyharuhát kapnék. 😊
Negritis, a vajda
MC12
kiló 100 ezer
guriga milla
Kúrfürst briareos
vpi
több mint 2 éve
Yard - milliárdrongy v rugo v lepedő = 1000offMár ha súlyt mérsz. A szlengben, köznyelvben pedig ma a 100ezres nagyságrendet jelöli. 3 kiló - 3 százezer forint. A rongy is egy ruhaanyag, mégis ha lóg a haverom 10 ronggyal, ideges lennék ha 10 konyharuhát kapnék. 😊
Negritis, a vajda
MC12
kiló 100 ezer
guriga milla
Kúrfürst briareos
több mint 2 éve
Bokros-csomag NER-módra: itt az Orbán-csomagVárható volt, hogy a választások előtti kiköltekezés több szempontból sem marad kellemetlen következmények nélkül. A kiszórt többletpénz még jobban megpörgette az inflációt (az meg olyan, hogy amikor a pénzdagály elül, mert arra figyeltek, hogy ezek egyszeri juttatások legyenek), az ár akkor sem apad a korábbi szintre. És hát a költségvetési egyensúlynak sem tett jót a fedezetlenül szétszórt pénz. A választási eredményeknek, a kormány szempontjából, persze igen.
Szedegetik is vissza a pénzt, ahogy lehet. Az infláció eleve erre „jó”, és mivel Európa rekordszintű, 27%-os áfája van nálunk, ebből váratlanul nagy költségvetési bevétel is keletkezett, de a jelek szerint mégsem elég. Megnyomták az „extraprofitadót”, amelynek nagy részét a MOL fizeti be az orosz és az északi-tengeri olaj árkülönbözetéből megszerzett valódi extraprofitja után, így a MOL orosz olajbevétele nemcsak a Corvinus és az MCC osztaléktámogatása miatt fontos a NER-nek, hanem közvetlenül is.
Hétfőre virradóra pedig jött a Közlöny, és benne 416 milliárdnyi költségvetési megszorítás. Azt ugyanis, amikor a kormány kiszór „negatív összegeket” a tárcáknak, mármint, hogy ennyit tessék szíves nem elkölteni a költségvetésben egyébként megszavazott összegekből, azt ne nevezzük máshogy.
Bokros csomagjának persze, a gazdaságtörténészek és a politikával már akkor is foglalkozók számára nyilvánvaló, hogy a költségvetési megszorítások csak egy részét képezték. A lényeg a forint egyszeri 9%-os és havi, kezdetben 1,9%-os, majd csökkenő „csúszó leértékelése” volt, és a 8% vámpótlék volt. Ez utóbbi most az unióban nem lehetséges, de az előbbi, na az bőven megvan. Az év eleje óta a forint gyengülése kb. 14% (360>>410), ami kb. ez a nagyságrend (április óta a forint havi árfolyamromlása kb. 3%).
Jó, azt eddig is lehetett sejteni, hogy ilyen gazdaságpolitika csak valami olyasmihez vezethet, ami mellett a Bokros-csomag egy enyhébb gazdaságélénkítő akciónak hat. A dolog igazi szépsége a „hogyan”. Parlament elé terjeszteni a költségvetés-módosítást? Még mit nem, azt még a lakájmédia is le kellene, hogy hozza. Ilyent nem csinálunk, helyette kijön a Magyar Közlönyben, oszt jónapot, haladjunk tovább, nincs itt semmi látnivaló. Meg lehet csinálni, „vészhelyzet” van, lehet rendeletekkel kormányozni. És az pont arra való, hogy a Bokros-féle balhékat elkerüljük.
És hogy még kevéssé látszódjék ez, gyorsan rátolják még, jó látványosan a kata felszámolását. Teljes média-nehéztüzérséggel, kezdve a Parragh-féle nyitó sorozattal, hogy mindenki háborogjon, megígérve, hogy lesz társadalmi vita. Aztán nem lesz, megy a dolog parlament elé, de szerdára kész is, másfél hónap átállás, jól van az úgy. A taxisok gondosan kivéve, nehogy még '90 október legyen. Még hátrálni is lehet majd, elvégre „a kormány hallgat az emberek véleményére”, nem?
A „NER-módra” kitételhez tartozik még valami. Szóval mai szemmel tessék visszaolvasni, hogy mi mindenre csoportosított át többletpénzt a kormány az utóbbi időben; titkosszolgálatok, kommunikáció, egyházak, templomépítések valahol jóóó messze. Na, amikor a következő nyári hónapban, a szabadságok főidejében majd a Közlönyből szép lassan kiderül, hogy hol vágja le az állam megint a saját, polgároknak adott szolgáltatásait és hány állami alkalmazottól válik meg a „takarékosság” jegyében, ne felejtsük el: ezt a pénzt adta a titkosszolgálatoknak, propagandának, egyházaknak.
Kinek mit intézett a kormánya.
www.facebook.com/kardblog/photos/a.363849453689685/7527383067336252
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
rongy v rugo v lepedő = 1000offMár ha súlyt mérsz. A szlengben, köznyelvben pedig ma a 100ezres nagyságrendet jelöli. 3 kiló - 3 százezer forint. A rongy is egy ruhaanyag, mégis ha lóg a haverom 10 ronggyal, ideges lennék ha 10 konyharuhát kapnék. 😊
Negritis, a vajda
MC12
kiló 100 ezer
guriga milla
több mint 2 éve
MC12
6 499
offMár ha súlyt mérsz. A szlengben, köznyelvben pedig ma a 100ezres nagyságrendet jelöli. 3 kiló - 3 százezer forint. A rongy is egy ruhaanyag, mégis ha lóg a haverom 10 ronggyal, ideges lennék ha 10 konyharuhát kapnék. 😊
Negritis, a vajda
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Klaci79
22 465
offoff II:
Negritis, a vajda
nálam a kiló az 100...😊
több mint 2 éve
Klaci79
22 465
A magam részéről...én nem vagyok katás, világ életemben alkalmazott voltam, és rengeteg adót fizetettem ezáltal, nem is tudtam csalni vele.Megértem ugyanakkor azokat, akik éltek ezzel a lehetőséggel, hülyeség volt ennyire kedvező feltételeket adni, de azt is megértettem, hogy miért tették....egy olyan országban nőttem fel, ahol a vállalkozók adóelkerülése már-már sport kategória, ahol a különböző ház körül elvégzett munkákról szinte sosem volt számla.
Megértem én a kormányt is, mert kell a bevétel és itt bőven lennének lehetőségek, ezért lehetett volna talán duplázni, triplázni is a befizetett adót, még akkor is, ha a multikkal szemben sosem ennyire vehemens a kabinet (ahogy másik sem lenne az).
De hogy ennyi idő alatt, ilyen módon átnyomni egy ilyen jelentőségű törvényt (a többit is), adóévben ekkora jogszabályváltoztatásokkal....hát szarjon tűnt az összes.
több mint 2 éve
offa kiló az 1000 és nem 100 ...
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
MC12
6 499
1. Én csak becsléseket olvastam - értelemszerűen - ezek a 40ezertől a 100ezerig terjedtek. De ezek csak a bújtatott munkaviszonyosok lehetnek.Nem akarok senkinek a lelkebe gazolni de valahogy nem szakad meg a szivem a wolt futarok es nagymeno vallalkozok bujtatott munkaviszonyaert...LOL. A "nagymenő vállalkozó" egyrészt a) nem a munkaviszonyát bújtatja, mert vállalkozó. Volt és van munkaviszonya. B) nem szarozik olyan aprópénzekkel, mint a KATA. 😀
JéBé
Kíváncsi lennék, hogy van-e arról valamilyen becslés, hogy a félmillió KATA-sból mennyi lehet a valóban bújtatott munkaviszonyos. (Amit tényleg van / lenne értelme megfogni, fehéríteni.)
Egyébként egy jó kis esettanulmány ez az időszak, átélhetjük testközelből hogy mennyire működik a szolidaritás egy ilyen balkáni NER társadalomban. A tanárok nem tudnak megélni rendesen? A társadalom reakciója: faszért ugrálnak. Kibasznak félmillió KATA-ssal? A társadalom reakciója: úgy nekik, most megkapták a "nagyvállalkozók" végre. Az alsóbb osztályok, középosztály elvágja egymás torkát is, hogy a másiknak nehogy már picit több jusson, a felsőbb középosztály és az elit, akik _tényleg_ jól keresnek, meg röhög az egészen. 😊
peterk2005 udvari bolond
Az egy következő kérdés, hogy oké-e, hogy egy ügyvéd, grafikus, kreatív író stb. ilyen rend szerint adózhat - és kis millió más munkakör meg nem. Olvasom, hogy egy grafikus havi 5 kiló körül keresett fixen, néhány konkrét céggel volt leszerződve és eddig milyen tuti, kiszámítható dolog volt ez, kurva anyját a kormánynak. Jelezném, hogy ruha bolti eladó itt szemközt, nettó 280at keres azért mert ő ugye be van jelentve, rendesen. Oké hogy kvázi - hadd legyek kicsit én is demagóg - ő fizeti a grafikus tb-jét ha az lábtöréssel kórházba kerül?
A kata volt az egyik olyan történet, ahol már a megalkotásnál egyáltalán nem értettem egyet a kormánnyal, már akkor sokkal szűkebbre kellett volna venni az érintettek körét, és akkor nem lenne ez a hiszti. Csakhát fontosabb volt akkor is korrumpálni a társadalom egy részét ugye.
2.Ezt a balkáni ner-társadalmat nagyjuk már. 2010 előtt a itthon népek szolidárisak voltak bárkivel? Faszt. Még a Balkánban sincs igazad. Egy szerb, egy horvát, pláne egy albán simán kimegy tömegével bármilyen témában tüntetni az aktuális kormány ellen. Vucsics ellen is voltak 100ezres nagyságrendű tüntetések. Ez magyar specialitás.
Mindig érdeklődéssel néztem, hogy a magyar mikro szinten elképesztően empatikus úgy általában. Pikk pakk összedob egy kisgyerek kezelésére több 10-100 milliót, de egy eü-tüntetésre véletlenül se megy ki (makro szint). 3 nap alatt összedobtak egy köztiszteletben álló tanárnak a leégett házára 22 millió forintot - de tanár-tüntetésre nem megy. És a sor végtelenségig folytatható.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
No, megkérdeztem a tegnap említett kollégám feleségét, hogy mit fog csinálni. Azt mondja, körülérdeklődött és azt, amit a többi mikro-könyvelés is: megemeli a könyvelési díjait 100%-al. Még úgy is versenyképes áron könyvel majd a könyvelőirodákhoz képest.IT-s vagyok, a közvetlen közelemben csak egy KATA-st ismerek. Egy minta nem minta, ráadásul valódi mikro vállalkozó, nem bújtatott foglalkoztatott, szóval nem tudom mennyire jó példa. Mindenesetre első reakcióra ő is azt mondja, hogy árat fog emelni, minimum 50%-al.
Ugye azt kell érteni, hogy egy piacon a jövedelmeket nem az adók határozzák meg, hanem a kereslet-kínálat. Ha nincs KATA, akkor - egy átmeneti pár hónapos szívást kivéve - a műkörmös / vízvezeték szerelő / IT-s / akárki nem fogja 500 ezer helyett 300 ezerrel beérni csak azért, mert nincs KATA. Attól az a műkörmös még műkörmös marad, a könyvelő meg könyvelő, az IT-s meg IT-s. Ideális esetben - ha jó az új adószabály - akkor az lesz, hogy marad a fehér gazdaságban, KATA helyett kettős könyvel, a megemelkedett költségeit beszedi megemelt óradíjakkal és kész. Nem ideális esetben - ha az adószabály nem jó, vagy ha a gazdaság nem elég termelékeny ahhoz, hogy kitermelje a költségeket -, akkor meg megy a szürkegazdaságba.
Lényegében ezért is siralmas ez a "megérdemli, mert lóf*sz adót se fizetett hozzám képest" attitűd. A KATA egy legális, fehér vállalkozási forma volt. Ahogy az EVA is, meg az átalányadó is ésatöbbi. Ha valóban az volt, hogy 90% bujtatott foglalkoztatott volt, akkor jogos, hogy megszűnt, mert rossz helyre, rossz feltételekkel volt bevezetve. A kérdés, hogy valóban az volt-e a helyzet? Erre van itt aki jobb választ tud adni, én érzésre és a környezetem alapján úgy gondolom, hogy biztos, hogy nem 90% volt az, hanem sokkal (sokkal) alacsonyabb. A KATA-sok nagyobbik része valódi önfoglalkoztató volt. Főállású (saját magát foglalkoztató) műkörmös vagy kiskönyvelő, meg mellékállású IT-s, ésatöbbi. Ha utóbbi a helyzet, akkor annyi változik, hogy ezeknek más működési formát kell majd találniuk. Ha tudnak találni, akkor - magasabb adókért, drágábban, magasabb árakon - dolgoznak tovább. Ha nem tudnak, akkor meg jön vissza a szürkegazdaság.
Éés az igazi nagy kérdés, hogy a KATA-n kívül még hány hasonló lépésre lesz szükség, és hány lépésnél lesz ugyanez a kérdés?
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
- JC6
7 186
Annyira nagy a baj hogy teljesen üres a kassza és a KATA még csak a kezdet. Ezért viszik at gyorsan és jön a következő.ez, amit itt leirtal, ez rendben is van. viszont a valasztas utani flegma hsz-d picit kiverte nalam a biztositekot, ezert is irtam korabban, hogyhat ezt te nem tudtad. mert amugy latni lehetett, hogy itt adoemeles jon majd, csak azt en sem gondoltam, hogy ezt igy fogjak vegrehajtani. azt, hogy a KATAsoknak is megemelik az adot azt jelenti, hogy nagy a baj. ez mar azutan van, hogy extraprofit adot vertek ki olyan cegekre, amelyek vesztesegesek. azutan, hogy leallitanak tobb fejlesztest. es meg azutan, hogy meg tobb fejlesztest allitanak le (tessek megnezni a tegnap kozlonyt, pl liget projektbol is elvonnak szep osszeget). szoval nagy a gond. piacrol vesszuk fel a hitel 6-7% korul mert nem ferunk hozza a helyreallitasi alap hitelehez, ami 0.3% lenne. nyilvan az EU is most durcizik be igazan. mocskos EU mar megint.foleg az olyanok, akik rendes foglalkozas mellett vallaltak plusz dolgokat: orvosi/apoloi ugyelet masik korhazban, eloadasok, oktatasok, de akar JC peldaja is mutatja. de hat egy adoemelest nem lehet ugy megcsinalni, hogy az ne fajjon valahol. nyilvan JC sem hagyja ott a bevetelei 80%t hanem megy atalanyba majd mondjuk. es fizet eves szinten 2 millaval tobbet be adoban, ha van eves szinten 12 milla bevetele.Végre egy értelmes, nem cinkelő meg beszólogató komment.
Nemzetes és vitézlő csebi
Azért húztam be az X-et, mert a családtámogatások nélkül sehol sem lennék. Lehet elvakultnak meg majomnak meg szolgának meg mindennek nevezni, mert ezért X-eltem. A baloldalt hagyjuk, nyugodt szívvel egyik sem érdemelt X-et.
De a való életben gyűlölöm az egész rendszert és hangoztatom is, elég erősen. Az álszent, mocskos képmutató rendszert, ami morálisan olyan szintre züllesztette le az országot, hogy fél kiló kenyérért elvágják az emberek egymás torkát.
Képmutató szarok, ennyi ado és ilyen magas ára tartalom sehol nincs a régióban az egyik legszegényebb ország vagyunk, ennek ellenére a magyarokról húznak le ezer és egy bőrt. Ezért keresem állandóan a kiskapukat, ezért akarok feketézni, stb, mert máshogy nem tudom eltartani a családom.
Ez a Kata is, vicc banyek. Adózzon a NER öcsém, hat én csak minimális dolgokat tudok a “belső körről”, de 89-2010 között sem loptak el ennyit összesen a vezetők, mint a fityisz… elmehetnek
jobbágy#JC6
ja az ugye megvan mkinek, hogy ha vegigviszik megis a 7es cikket akkor nem lesz szavazati jogunk igy OV majd vetozgathat a Turk Tanacsban ...
Az összes kritikus NER rendszerhiba visszaüt heteken belül. Konkrétan tegnap óta a haszonélvezők jó része elkezdte külföldre menekíteni a vagyont.
Szerkesztette: - JC6
több mint 2 éve
megelőztél 😀www.youtube.com/watch?v=oBzpk9n0iOgNyugi.Padawan lennek mert nem allok ki valami melle tuntetni egy hidra ami nem erint es valojaban nem is tudok mellette sok ervet felhozni?Remek padawanja vagy a rendszernek és annak hogyan ölik ki a szolidaritást.Nem akarom hogy megdogoljon a szomszed tehene, nekem attol nem lesz jobb sot dragabb lesz DE ezt a kozfelhaborodast soknak erzem. Eddig volt egy irrealis kedvezmeny ami megszunik, ezert nem kell kimenni elzarni egy hidat..Nem akarok senkinek a lelkebe gazolni de valahogy nem szakad meg a szivem a wolt futarok es nagymeno vallalkozok bujtatott munkaviszonyaert...akkor fájjon, a
JéBé
szinkronszínészekért, zenészekért, kommentátorokért, kezdő ügyvédekért, tartalomgyártókért, fordítókért, tolmácsokért, vágókért, filmiparban dolgozókért, operatőrökért, szabadúszó hostokért, freelancer marketingesekért, könyvelőkért, fejlesztőkért, IT szektorban dolgozókért és a copywriterekért.
shawnka
JéBé
Nyilván ha a hasracsapok 100000 ember között lennel aki mivé cégnek és magánszemélynek is számláz emiatt most két ceget kel csinálnia és kettős könyvelésre kell átállnia akkor lehet nem így gondolnád.
Toca Őrgróf
JéBé
Lesz hamarosan olyan ami téged érint.
Akkor majd más fog téged leszarni, meg nagyarcúan lefitymálni.
Ezek még csak a kezdő lépések.
Egykét hónap és térdig állunk majd a szarban.
Mondom ezt úgy, hogy kb azt se tudom mi ez a KATA.
Bazzani
NB2
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
Lecsó
3 120
Lófaszt se tudsz...Nem is kell, pontosan tudom hogy a legtöbb azért hőbörögNa tessék egyből valakinek nem 50.000 et kell fizetni havonta, hanem pl többet és egyből megy a hiszti. Nem tudom őket sajnálni, mert a legtöbb így sem vallotta be jövedelme nagy részét.Ez elég egyszerűre sikerült!
kapitnono
Neked nem tudnám elmagyarázni, és egy ilyen hozzászólás alapján nem is szándékozom.
kijo
kapitnono
több mint 2 éve
Ezért szívtuk az előbb JC vérét is, amikor szavazni kellett örömmel írta hogy be is húzta az X-et a Fidesz mellé, mert akkor ő éppen a rendszer haszonélvezője volt. fordult a kocka..most vele, holnap velem, holnap veled.Padawan lennek mert nem allok ki valami melle tuntetni egy hidra ami nem erint es valojaban nem is tudok mellette sok ervet felhozni?Remek padawanja vagy a rendszernek és annak hogyan ölik ki a szolidaritást.Nem akarom hogy megdogoljon a szomszed tehene, nekem attol nem lesz jobb sot dragabb lesz DE ezt a kozfelhaborodast soknak erzem. Eddig volt egy irrealis kedvezmeny ami megszunik, ezert nem kell kimenni elzarni egy hidat..Nem akarok senkinek a lelkebe gazolni de valahogy nem szakad meg a szivem a wolt futarok es nagymeno vallalkozok bujtatott munkaviszonyaert...akkor fájjon, a
JéBé
szinkronszínészekért, zenészekért, kommentátorokért, kezdő ügyvédekért, tartalomgyártókért, fordítókért, tolmácsokért, vágókért, filmiparban dolgozókért, operatőrökért, szabadúszó hostokért, freelancer marketingesekért, könyvelőkért, fejlesztőkért, IT szektorban dolgozókért és a copywriterekért.
shawnka
JéBé
Nyilván ha a hasracsapok 100000 ember között lennel aki mivé cégnek és magánszemélynek is számláz emiatt most két ceget kel csinálnia és kettős könyvelésre kell átállnia akkor lehet nem így gondolnád.
Toca Őrgróf
JéBé
Sajnos eddig elég sokan nem jutnak el.
Fura hogy már most ekkora pánik van a Fideszben, pedig még csak most indulunk el az úton, hol van még az ár növekedés az aszály miatt (érdemes megnézni pár térképet, mennyre össz európai gond), aztán jön a tél az üres gáztárolókkal. A buli még csak most kezdődik.
több mint 2 éve
www.youtube.com/watch?v=oBzpk9n0iOgNyugi.Padawan lennek mert nem allok ki valami melle tuntetni egy hidra ami nem erint es valojaban nem is tudok mellette sok ervet felhozni?Remek padawanja vagy a rendszernek és annak hogyan ölik ki a szolidaritást.Nem akarom hogy megdogoljon a szomszed tehene, nekem attol nem lesz jobb sot dragabb lesz DE ezt a kozfelhaborodast soknak erzem. Eddig volt egy irrealis kedvezmeny ami megszunik, ezert nem kell kimenni elzarni egy hidat..Nem akarok senkinek a lelkebe gazolni de valahogy nem szakad meg a szivem a wolt futarok es nagymeno vallalkozok bujtatott munkaviszonyaert...akkor fájjon, a
JéBé
shawnka
JéBé
Toca Őrgróf
JéBé
Bazzani
több mint 2 éve
Nem is kell, pontosan tudom hogy a legtöbb azért hőbörögNa tessék egyből valakinek nem 50.000 et kell fizetni havonta, hanem pl többet és egyből megy a hiszti. Nem tudom őket sajnálni, mert a legtöbb így sem vallotta be jövedelme nagy részét.Ez elég egyszerűre sikerült!
kapitnono
Neked nem tudnám elmagyarázni, és egy ilyen hozzászólás alapján nem is szándékozom.
kijo
több mint 2 éve
Lecsó
3 120
Ha valakinek van egy akár havi milliós bevételű cége, az miért lenne kibírhatatlanul sok adminisztráció?Egy BT-ben számláztam eddig. Tudom, őskövület cégforma, de még 91-ben hozta létre a testvérem, azóta gyurmázom, kezdetben ő vezette, aztán mikor elkezdtem a melómat, azóta én. Valahogy hozzám nőtt. Voltam társasági adós. Kellett egy könyvelő, rendben. 6 év alatt négyet fogyasztottam el, mert mindegyik egy kókler szar volt a saját szakmájában. Mondhatnád, hogy miért nem dolgoztattam naaagy könyvelő irodával, hát ja. Mondjuk mert nem voltam akkora. Ennek ellenére folyton kaptam az APEH-től a basztatást, hogy nem adta be a havi bevallást, "nem ment át" a mérleg, meg hasonló kifogások. Megbüntettek, kifizettem. Mikor a KATA bejött, megváltás volt. Nem, nem az adó mértéke, mert mikor TA-ban voltam, akár nullásra is kihozhattam volna, ezt mindenki tudja, de nem tettem. Az volt a megváltás, hogy megszabadultam a kibaszott Ilikéktől, meg társaitól.
Nekem sok cégem volt, egyszemélyes is, olyan is, ahol sok ember volt, de sosem éreztem úgy, hogy a cégvezetőnek a saját cége adminisztrálása olyan rettenetes nagy idő- vagy energiaveszteség. Mondjuk úgy, fel se tűnt. És mivel egy cégnél szépen minden le van adminisztrálva, így az ember is jól alszik.
Arról nem is beszélve, hogy ha a vállalkozó minimálisan ambíciózus, akkor nem olyan vállalkozási formában gondolkodik, ahol a bevételei eleve felülről, önszántából korlátosak.
Van itt olyan, aki vezetett céget és zavarta volna az ezzel járó adminisztráció?
Őszentsége Sobri Jóska
Most egyszerűen meg kell szüntetnem, mert ha EV-be kell átmennem, nem lehetek BT beltag. Nem baj, elengedem, csak a hátam közepére nem kívánom a vele járó faszkodást egy adóév közepén, meglévő szerződéseim vannak előre évekre. Most írhatok át mindent, árazhatom át, stb. Én dolgozni akarok, nem jogászkodni, könyvelősködni, meg papírmunkázni. Befizettem eddig is minden adót, ezután is befogom, mivel a magánvagyonommal felelek érte, nem a Kft 3 milliós alaptőkéjével, ami soha nem létezett. Szóval igen, zavar az ezzel járó adminisztráció...
Arról nem is beszélve, hogy ha a vállalkozó minimálisan ambíciózus, akkor nem olyan vállalkozási formában gondolkodik, ahol a bevételei eleve felülről, önszántából korlátosak.Ez de szar... Gondolom te egyből NYRT-vel kezdted az összes bizniszedet. 😀
Őszentsége Sobri Jóska
Szerkesztette: Lecsó
több mint 2 éve
Nyugi.Padawan lennek mert nem allok ki valami melle tuntetni egy hidra ami nem erint es valojaban nem is tudok mellette sok ervet felhozni?Remek padawanja vagy a rendszernek és annak hogyan ölik ki a szolidaritást.Nem akarom hogy megdogoljon a szomszed tehene, nekem attol nem lesz jobb sot dragabb lesz DE ezt a kozfelhaborodast soknak erzem. Eddig volt egy irrealis kedvezmeny ami megszunik, ezert nem kell kimenni elzarni egy hidat..Nem akarok senkinek a lelkebe gazolni de valahogy nem szakad meg a szivem a wolt futarok es nagymeno vallalkozok bujtatott munkaviszonyaert...akkor fájjon, a
JéBé
shawnka
JéBé
Toca Őrgróf
JéBé
Szerkesztette: Bazzani
több mint 2 éve
JéBé
7 091
Padawan lennek mert nem allok ki valami melle tuntetni egy hidra ami nem erint es valojaban nem is tudok mellette sok ervet felhozni?Remek padawanja vagy a rendszernek és annak hogyan ölik ki a szolidaritást.Nem akarom hogy megdogoljon a szomszed tehene, nekem attol nem lesz jobb sot dragabb lesz DE ezt a kozfelhaborodast soknak erzem. Eddig volt egy irrealis kedvezmeny ami megszunik, ezert nem kell kimenni elzarni egy hidat..Nem akarok senkinek a lelkebe gazolni de valahogy nem szakad meg a szivem a wolt futarok es nagymeno vallalkozok bujtatott munkaviszonyaert...akkor fájjon, a
JéBé
shawnka
JéBé
Toca Őrgróf
több mint 2 éve
kijo
412
Na tessék egyből valakinek nem 50.000 et kell fizetni havonta, hanem pl többet és egyből megy a hiszti. Nem tudom őket sajnálni, mert a legtöbb így sem vallotta be jövedelme nagy részét.Ez elég egyszerűre sikerült!
kapitnono
több mint 2 éve
Ha valakinek van egy akár havi milliós bevételű cége, az miért lenne kibírhatatlanul sok adminisztráció?Nekem sok cégem volt, egyszemélyes is, olyan is, ahol sok ember volt, de sosem éreztem úgy, hogy a cégvezetőnek a saját cége adminisztrálása olyan rettenetes nagy idő- vagy energiaveszteség. Mondjuk úgy, fel se tűnt. És mivel egy cégnél szépen minden le van adminisztrálva, így az ember is jól alszik.
Arról nem is beszélve, hogy ha a vállalkozó minimálisan ambíciózus, akkor nem olyan vállalkozási formában gondolkodik, ahol a bevételei eleve felülről, önszántából korlátosak.
Van itt olyan, aki vezetett céget és zavarta volna az ezzel járó adminisztráció?
több mint 2 éve
Remek padawanja vagy a rendszernek és annak hogyan ölik ki a szolidaritást.Nem akarom hogy megdogoljon a szomszed tehene, nekem attol nem lesz jobb sot dragabb lesz DE ezt a kozfelhaborodast soknak erzem. Eddig volt egy irrealis kedvezmeny ami megszunik, ezert nem kell kimenni elzarni egy hidat..Nem akarok senkinek a lelkebe gazolni de valahogy nem szakad meg a szivem a wolt futarok es nagymeno vallalkozok bujtatott munkaviszonyaert...akkor fájjon, a
JéBé
shawnka
JéBé
több mint 2 éve
ez, amit itt leirtal, ez rendben is van. viszont a valasztas utani flegma hsz-d picit kiverte nalam a biztositekot, ezert is irtam korabban, hogyhat ezt te nem tudtad. mert amugy latni lehetett, hogy itt adoemeles jon majd, csak azt en sem gondoltam, hogy ezt igy fogjak vegrehajtani. azt, hogy a KATAsoknak is megemelik az adot azt jelenti, hogy nagy a baj. ez mar azutan van, hogy extraprofit adot vertek ki olyan cegekre, amelyek vesztesegesek. azutan, hogy leallitanak tobb fejlesztest. es meg azutan, hogy meg tobb fejlesztest allitanak le (tessek megnezni a tegnap kozlonyt, pl liget projektbol is elvonnak szep osszeget). szoval nagy a gond. piacrol vesszuk fel a hitel 6-7% korul mert nem ferunk hozza a helyreallitasi alap hitelehez, ami 0.3% lenne. nyilvan az EU is most durcizik be igazan. mocskos EU mar megint.foleg az olyanok, akik rendes foglalkozas mellett vallaltak plusz dolgokat: orvosi/apoloi ugyelet masik korhazban, eloadasok, oktatasok, de akar JC peldaja is mutatja. de hat egy adoemelest nem lehet ugy megcsinalni, hogy az ne fajjon valahol. nyilvan JC sem hagyja ott a bevetelei 80%t hanem megy atalanyba majd mondjuk. es fizet eves szinten 2 millaval tobbet be adoban, ha van eves szinten 12 milla bevetele.Végre egy értelmes, nem cinkelő meg beszólogató komment.
Azért húztam be az X-et, mert a családtámogatások nélkül sehol sem lennék. Lehet elvakultnak meg majomnak meg szolgának meg mindennek nevezni, mert ezért X-eltem. A baloldalt hagyjuk, nyugodt szívvel egyik sem érdemelt X-et.
De a való életben gyűlölöm az egész rendszert és hangoztatom is, elég erősen. Az álszent, mocskos képmutató rendszert, ami morálisan olyan szintre züllesztette le az országot, hogy fél kiló kenyérért elvágják az emberek egymás torkát.
Képmutató szarok, ennyi ado és ilyen magas ára tartalom sehol nincs a régióban az egyik legszegényebb ország vagyunk, ennek ellenére a magyarokról húznak le ezer és egy bőrt. Ezért keresem állandóan a kiskapukat, ezért akarok feketézni, stb, mert máshogy nem tudom eltartani a családom.
Ez a Kata is, vicc banyek. Adózzon a NER öcsém, hat én csak minimális dolgokat tudok a “belső körről”, de 89-2010 között sem loptak el ennyit összesen a vezetők, mint a fityisz… elmehetnek
jobbágy#JC6
ja az ugye megvan mkinek, hogy ha vegigviszik megis a 7es cikket akkor nem lesz szavazati jogunk igy OV majd vetozgathat a Turk Tanacsban ...
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.