NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik
CFB követő 2024
3 009
61
01:40 ORANGE BOWL, Penn State vs Notre Dame - ARENA4
Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
- JC6
7 186
Illetve ott az otthon felújítási program. Szinte csak KATA-s számlákat kaptunk..Ráadásul most mindenki a visszadó miatt építkezett és ahhoz számla kell mindenről.Komolyan, itt vkinek bármikor is adott egy Kőműves számlát valaha???hülye volt az aki Katásként rizikózott azzal, hogy nem adott számlát
Nemzetes és vitézlő csebi
NB2
Bazzani
Ráadásul én is KATA-zom, cégeknek kezelek irodaházakat, tartom a kontaktot a bérlőkkel, intézem a szerződést, miden szart. Erre szeptembertől nekik nem adhatok számlát… bevételem 80%a, hát köszi.
több mint 2 éve
444.hu/2022/07/11/sokkal-kevesebb-kozmunkas-lehet-szeptembertol-a-falvakbanMindeközben. Szépen lassan kiderül, mennyit ér a Kádári alku
több mint 2 éve
Legalább azóta beadtak egy modositot h a helyesírási hibákat kijavítják …Nem kell levezetni, tudom mi mennyi. Egy milliónál nem annyi. Értsd ezt úgy, hogy persze ki lehet hozni, hogy 600 bevételből 500 "megmarad" neki, ha csak annyit számolsz, hogy 75k+könyvelő+bank és kész. De az iroda bérlés is költség (ha a saját szobáját bérli akkor is költség), a villany, fűtés, papír, informatika, utazás, stb. is mind költség. A KATA-snak ez az 500-ből jön le, a kettős könyvelésűnek meg költségként. A kettős könyvelt cégnél mindezt leírod (meg a benzin költséget, meg telefon költséget, meg bér melletti juttatásokat, meg kihasználod az adókedvezményeket és hasonlók). Szóval egy millánál - ha rendesen lekönyvelsz minden költséget és kihasználsz minden lehetőséget - nem annyi a különbség. Érezhető, kevesebb az egyik a másiknál, de nem annyival amennyivel írtad. És mint írtam, a gond az, hogy nem a KATA kevés, hanem ilyen mikro vállalkozásnál a másik a sok. (Könyvelőből egyébként van néhány ezer, katásból meg félmillió. Ha a könyvelőkkel ez is lenne a helyzet, az se indokolná, hogy a katát legyilkolják, akkor a könyvelőket kell kivenni és kész.)(Egyébként nem ennyi a különbség, mert te leírod a költségeidet, ő meg nem. Úgyhogy - hacsak nem otthoni zabhegyezésben vállalkozik - a költségeit is add hozzá. Meg minden mást amit te le tudsz írni / ki tudsz használni. Családi adókedvezménytől SZÉP kártyán át céges telefontól cégautóig és nem sorolom.)Bármikor szívesen forintra pontosan levezetem neked és saccra (utánaszámolás nélkül) ennyi. Legalább is a könyvelőknél nagyjából ez az arány.
peterk2005 udvari bolond
Szokol
Mindegy, úgyis csak a gittet rágjuk, amit ezek eldöntenek úgyis átverik 1-2 napon belül. És ez a másik komoly problémám. Ha egyetértenék a módosítással - amivel (bár a KATA-hoz nem ragaszkodom, de) ebben a formában nem tudok - akkor is jogbiztonság szempontjából nonszensz 2 hónap alatt egy ilyen drasztikus adóváltozást átverni a társadalmon. Legalább január 1-től csinálnák, hogy legyen ideje felkészülnie annak a félmillió embernek. De lényegében mire hazajönnek nyaralásból, totálisan újra kell tervezniük az életüket, átállni egy teljesen új formára miközben sokaknak futó szerződésük van - cégekkel - ésatöbbi. Egy agymenés. Legközelebb januárra visszamenőlegesen változtatunk adózást?
peterk2005 udvari bolond
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
index.hu/kulfold/2022/07/11/orban-viktor-dallas-konferencia-nyitobeszed/
ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods FAN!!!
több mint 2 éve
Nem kell levezetni, tudom mi mennyi. Egy milliónál nem annyi. Értsd ezt úgy, hogy persze ki lehet hozni, hogy 600 bevételből 500 "megmarad" neki, ha csak annyit számolsz, hogy 75k+könyvelő+bank és kész. De az iroda bérlés is költség (ha a saját szobáját bérli akkor is költség), a villany, fűtés, papír, informatika, utazás, stb. is mind költség. A KATA-snak ez az 500-ből jön le, a kettős könyvelésűnek meg költségként. A kettős könyvelt cégnél mindezt leírod (meg a benzin költséget, meg telefon költséget, meg bér melletti juttatásokat, meg kihasználod az adókedvezményeket és hasonlók). Szóval egy millánál - ha rendesen lekönyvelsz minden költséget és kihasználsz minden lehetőséget - nem annyi a különbség. Érezhető, kevesebb az egyik a másiknál, de nem annyival amennyivel írtad. És mint írtam, a gond az, hogy nem a KATA kevés, hanem ilyen mikro vállalkozásnál a másik a sok. (Könyvelőből egyébként van néhány ezer, katásból meg félmillió. Ha a könyvelőkkel ez is lenne a helyzet, az se indokolná, hogy a katát legyilkolják, akkor a könyvelőket kell kivenni és kész.)(Egyébként nem ennyi a különbség, mert te leírod a költségeidet, ő meg nem. Úgyhogy - hacsak nem otthoni zabhegyezésben vállalkozik - a költségeit is add hozzá. Meg minden mást amit te le tudsz írni / ki tudsz használni. Családi adókedvezménytől SZÉP kártyán át céges telefontól cégautóig és nem sorolom.)Bármikor szívesen forintra pontosan levezetem neked és saccra (utánaszámolás nélkül) ennyi. Legalább is a könyvelőknél nagyjából ez az arány.
peterk2005 udvari bolond
Szokol
Mindegy, úgyis csak a gittet rágjuk, amit ezek eldöntenek úgyis átverik 1-2 napon belül. És ez a másik komoly problémám. Ha egyetértenék a módosítással - amivel (bár a KATA-hoz nem ragaszkodom, de) ebben a formában nem tudok - akkor is jogbiztonság szempontjából nonszensz 2 hónap alatt egy ilyen drasztikus adóváltozást átverni a társadalmon. Legalább január 1-től csinálnák, hogy legyen ideje felkészülnie annak a félmillió embernek. De lényegében mire hazajönnek nyaralásból, totálisan újra kell tervezniük az életüket, átállni egy teljesen új formára miközben sokaknak futó szerződésük van - cégekkel - ésatöbbi. Egy agymenés. Legközelebb januárra visszamenőlegesen változtatunk adózást?
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Igaz elfelejtettem. Én meg 2019ben dolgoztam a mesterekkel, csak a konyhás adott számlát de ő is felarrol egyedül.Ráadásul most mindenki a visszadó miatt építkezett és ahhoz számla kell mindenről.Komolyan, itt vkinek bármikor is adott egy Kőműves számlát valaha???hülye volt az aki Katásként rizikózott azzal, hogy nem adott számlát
NB2
Bazzani
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Ráadásul most mindenki a visszadó miatt építkezett és ahhoz számla kell mindenről.Komolyan, itt vkinek bármikor is adott egy Kőműves számlát valaha???hülye volt az aki Katásként rizikózott azzal, hogy nem adott számlát
NB2
több mint 2 éve
Komolyan, itt vkinek bármikor is adott egy Kőműves számlát valaha???hülye volt az aki Katásként rizikózott azzal, hogy nem adott számlát
több mint 2 éve
Komolyan, itt vkinek bármikor is adott egy Kőműves számlát valaha???igen, sőt emailre kaptam díjbekérőt tőle
redőnyös dettó
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Komolyan, itt vkinek bármikor is adott egy Kőműves számlát valaha???Persze 😊 még a szépkártya 1-es zsebét is elfogadta, vagy ha amex-szel fizettem 1,5% extra jóváírást adott.
több mint 2 éve
Tarsi
1 267
Abban teljesen igazad van, hogy rengetegen visszaéltek a katával és ezzel valamit kezdeni kellett. De ez nem lett egy jó megoldás, mert ezzel nem csak a visszaélőket szivatják hanem pont azokat akiknek elvileg ki lett találva a kata. Azzal, hogy teljesen kiherélik ezt az adózási formát pont az ellenkező hatást fogják elérni. Így megint a fekete gazdaság fog erősödni. A 350-et számlázó gitártanár innentől kezdve majd számla nélkül fog elmenni fellépni a sarki étterembe...Az megvan, hogy ezek mezei fejlesztők,tanácsadók, architektek meg ilyesmi? Tehát akik megcsinálják a dolgokat. Akik miatt működik még néhány alrendszer. Ráadásul a 99,9%-a ellenzéki 😊 de legközelebb elmondom nekik, hogy ők nem piacról elő - piac Magyarországon lol téged megsütött a nap - hanem ner-csöcsről lógók.Imádom, hogy milyen környezetben vannak ösmerőseid. 😀 T-systems, LOL. A #1 IT-s csöcsönlógó NER hízódiszínó. 😀Akkor ezt meséld el a t-systembe bedolgozó fejlesztők, hát minimum százainak, az állami háttérintézményekben szabadúszó it-fejlesztőknek (ők sincsenek kevesen), a kis millió pesti it-tanácsadásra és it-tanácsadó-közvetítésre szakosodott Kft. tulajdonosnak, akik twitteren tombolnak 😊 biztos ők is azért anyázzák a kormányt mert nem használták ki a Katát khm. “Kreatívan”. És ezek csak azok akikről én tudok.Egyetlen általam ismert it-s sem számláz magánszemélynek - sajnos ismerek párat - és a legtöbb bújtatott foglalkoztatásra használta a Katát, szerintem ebben a szektorban volt a legnagyobb az ezzel való visszaélés, olyan céghálók vannak keresztbe - kasul a Kata miatt, hogy csak néztem, nem is értem egyáltalán hogy merült fel nálad az it-s mint aki hasonló a taxishoz.MC12Én IT-ben dolgozom, sokat láttam már, de KATA-val trükközést nem. Hosszú ideje nem láttam bújtatott foglalkoztatást, mert minek. Olyan emberhiány van, hogy örülünk, ha full állásba hajlandó valaki elvállalni a munkát.
Aminek viszont keresztbe tesz, az a rengeteg szabadúszó egyéni vállalkozó kis IT-s. Rendszergazda / rendszer felügyelet heti 1-2 órában kisebb cégeknél itt meg ott, weblap fejlesztés ugyanazoknak, mini raktári, készlet, büfé programok és hasonlók. Unokaöcsém egy hónapja végzet IT-sként, és éppen azon vacilláltunk, hogy kiváltjuk neki a KATA-t, mert zsákszámra tudok neki ilyen pici ügyfeleket küldeni, akik nekünk már picik, nem éri meg velük foglalkozni. Viszont tanulásnak jó, önállóan dolgozik, nincs főnöke, kiválaszthatja a platformot amiben dolgozik, stb. Friss diplomásként normális fejlesztői állást nem nagyon kap, az első 1-2 évét elb*szná arra, hogy csicskáztatják és közben semmit nem tanul. Hát úgy látszik marad az, hogy jön hozzám csicskának. 😀
Egyébként a szellemi szabadfoglalkozásúakkal - szenész, humorista, ilyen-olyan előadó, író, festő és társai - mi lesz? Eddig gondolom ha elment banyapusztára haknizni egyet, akkor a helyi kultúrház szervezte és fizette. Most majd kibéreli a termet és beáll jegyet szedni? 😊
peterk2005 udvari bolond
Hát a t-systemnek bedolgozó ismerősöm felesége, anyja és ő is katás, egyrészt hogy ki tudják maxolni a pénzt - másrészt mert másképpen nem akarták alkalmazni. Mindekinek jobban megérte. 😊
A nekünk bedolgozó it cegben 30 fejlesztő van - mindneki katás. De ki látott már ilyet.
MC12
Én a piacról beszéltem, nem a csöcsről. 😊 A csöcsnél nem mindegy, hogy KATA-val lopja a pénzt, vagy nokia-s dobozokban lapátol, vagy kamu továbbképzéseket tart csilliárdokért, vagy meglopja a BKV-t? 😊
peterk2005 udvari bolond
Valahol egészen szórakoztató, hogy te aki elvileg az ellenzéki vagy itt, és masszívan több kulcsos adózás párti, valahogy itt nem zavar, hogy a havi másfél millió kereső fejlesztő meg a havi 350et számlázó gitár-tanár is ugyannnyit adózott, sőt most síkra szállsz, hogy micsoda dolog ennek az eltörlése 😊 pedig ha volt elképesztően igazságtalan adózási forma akkor a kata az az volt.
(Egyébként a nekünk dolgozo cég is - a te értelmezésed szerinti - piaci cég, de nekik is szólok, hogy rosszul tudták)
MC12
több mint 2 éve
Komolyan, itt vkinek bármikor is adott egy Kőműves számlát valaha???
több mint 2 éve
444.hu/2022/07/11/hoppal-peter-kulturalis-allamtitkar-bemutatta-hol-van-a-szervilizmus-csucsa-es-meg-azon-is-tul-mentSzigorúan csak vacsora előtt, üres gyomorral fogyasztható, mert erős hányingert okoz!!
több mint 2 éve
(Egyébként nem ennyi a különbség, mert te leírod a költségeidet, ő meg nem. Úgyhogy - hacsak nem otthoni zabhegyezésben vállalkozik - a költségeit is add hozzá. Meg minden mást amit te le tudsz írni / ki tudsz használni. Családi adókedvezménytől SZÉP kártyán át céges telefontól cégautóig és nem sorolom.)Bármikor szívesen forintra pontosan levezetem neked és saccra (utánaszámolás nélkül) ennyi. Legalább is a könyvelőknél nagyjából ez az arány.
peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
Nyilván, ahogy írtam is, a rokkant/nyugdíjas stb. Kizárása a KATA-ból para, de nem egyről beszélünk. Ez egy szociális kérdés, és ezt a NERen számonkérni lehetetlen.Mondjuk nem Budapestről? Csak mert a vidék is az ország része. Vagy mondjuk az egyik fiatal munkatársam feleségéről, aki otthon neveli a down kóros kisgyereküket. És nem tud teljes állásban elhelyezkedni, mert a gyerek nem engedi. Viszont otthon, az itt-ott a gyerektől elcsent fél órákban / egy órákban tudott egy kicsit dolgozni a szakmájában, ha már ezt tanulta és diplomája van belőle. Anyagilag is segítség volt, és lelkileg is sokat jelentett neki, hogy nem érezte magát bedrótozott ápilónőnek. KATA nélkül most majd megy vissza pelenkázni full time-ban? (Nem tudom, nem kérdeztem, nem is akarom. Talán lesz neki valami alternatíva bízom benne.)Most őszintén, miért? Az összes ismerős könyvelő telirakja a másodállású KATA-t júliusra, akinek meg annyira kevés ügyfele van, hogy ez nem sikerül, inkább menjen el alkalmazásba. Nettó 700-ak repkednek Bp-en, 0 kockázattal. Ha valakinek gond ma könyvelőként hogy megszűnik a KATA, az tényleg megérdemli.Na, ez egy fokkal se volt szebb az 50 ezerből is meg lehet élni-nél...konyvelok is szivjak aki csak cegenek dolgozik?igen, de aki belefér könyvelőként a KATA-ba az meg is érdemli.
YoungZeeZee
Gyurma Pappa
peterk2005 udvari bolond
350 alatt nem találsz rögzítő könyvelőt Bpen, miről beszélünk? Akik beszámláztak, ők most szívnak, de ez van.
Gyurma Pappa
Na ezért volt a megjegyzésed olyan, mint azé a csöké az ötvenezerrel, vagy a Lázáré a mindenki annyit ér amennyit keres-el.
Ennek a döntésnek az a baja, hogy ukmukkfukk és kiöntik a gyereket is a vízzel. Nem nagyon látom, hogy ki tud majd a KATA-ban maradni - ki számláz csak magánembernek, 18 millió forintig -, de nem hiszem, hogy sok ilyen marad. Aki kiesik, azok közül szerintem pont a feketéző kőműves meg az ügyeskedő IT-s fogja tudni megoldani ezek után is. Csak majd máshogy. A kőműves egyszerűen nem ad számlát oszt jónapot. Az IT-s meg elmegy minimálbér plusz kicsiért főállásba aztán mellékállásban egyéni vállalkozóként átalányadózik. Vagy valami hasonló. Nem vagyok otthon a könyvelésben, de abban biztos vagyok, hogy a magyar elég kreatív. 😊
Tessék annyit adózni, mint én. Nekem a havi 500 ezres nyereséghez kell egy milla bevétel, neki meg vagy 600 000. Ez hol korrekt?SzokolEgy millás (céges bevételi) határ alatt nem az a probléma, hogy ő fizet keveset, hanem az, hogy te fizetsz arányaiban túl sokat. Ezeket a jövedelemsávokat nem kéne így adóztatni.
(Egyébként nem ennyi a különbség, mert te leírod a költségeidet, ő meg nem. Úgyhogy - hacsak nem otthoni zabhegyezésben vállalkozik - a költségeit is add hozzá. Meg minden mást amit te le tudsz írni / ki tudsz használni. Családi adókedvezménytől SZÉP kártyán át céges telefontól cégautóig és nem sorolom.)
peterk2005 udvari bolond
De ők a kisebbség. Egyébként az átalányadó másodállásban 2 millióig adómentes. Teljesen. A nagyon piciknek tökéletes megoldás.
több mint 2 éve
Mondjuk nem Budapestről? Csak mert a vidék is az ország része. Vagy mondjuk az egyik fiatal munkatársam feleségéről, aki otthon neveli a down kóros kisgyereküket. És nem tud teljes állásban elhelyezkedni, mert a gyerek nem engedi. Viszont otthon, az itt-ott a gyerektől elcsent fél órákban / egy órákban tudott egy kicsit dolgozni a szakmájában, ha már ezt tanulta és diplomája van belőle. Anyagilag is segítség volt, és lelkileg is sokat jelentett neki, hogy nem érezte magát bedrótozott ápilónőnek. KATA nélkül most majd megy vissza pelenkázni full time-ban? (Nem tudom, nem kérdeztem, nem is akarom. Talán lesz neki valami alternatíva bízom benne.)Most őszintén, miért? Az összes ismerős könyvelő telirakja a másodállású KATA-t júliusra, akinek meg annyira kevés ügyfele van, hogy ez nem sikerül, inkább menjen el alkalmazásba. Nettó 700-ak repkednek Bp-en, 0 kockázattal. Ha valakinek gond ma könyvelőként hogy megszűnik a KATA, az tényleg megérdemli.Na, ez egy fokkal se volt szebb az 50 ezerből is meg lehet élni-nél...konyvelok is szivjak aki csak cegenek dolgozik?igen, de aki belefér könyvelőként a KATA-ba az meg is érdemli.
YoungZeeZee
Gyurma Pappa
peterk2005 udvari bolond
350 alatt nem találsz rögzítő könyvelőt Bpen, miről beszélünk? Akik beszámláztak, ők most szívnak, de ez van.
Gyurma Pappa
Na ezért volt a megjegyzésed olyan, mint azé a csöké az ötvenezerrel, vagy a Lázáré a mindenki annyit ér amennyit keres-el.
Ennek a döntésnek az a baja, hogy ukmukkfukk és kiöntik a gyereket is a vízzel. Nem nagyon látom, hogy ki tud majd a KATA-ban maradni - ki számláz csak magánembernek, 18 millió forintig -, de nem hiszem, hogy sok ilyen marad. Aki kiesik, azok közül szerintem pont a feketéző kőműves meg az ügyeskedő IT-s fogja tudni megoldani ezek után is. Csak majd máshogy. A kőműves egyszerűen nem ad számlát oszt jónapot. Az IT-s meg elmegy minimálbér plusz kicsiért főállásba aztán mellékállásban egyéni vállalkozóként átalányadózik. Vagy valami hasonló. Nem vagyok otthon a könyvelésben, de abban biztos vagyok, hogy a magyar elég kreatív. 😊
Tessék annyit adózni, mint én. Nekem a havi 500 ezres nyereséghez kell egy milla bevétel, neki meg vagy 600 000. Ez hol korrekt?SzokolEgy millás (céges bevételi) határ alatt nem az a probléma, hogy ő fizet keveset, hanem az, hogy te fizetsz arányaiban túl sokat. Ezeket a jövedelemsávokat nem kéne így adóztatni.
(Egyébként nem ennyi a különbség, mert te leírod a költségeidet, ő meg nem. Úgyhogy - hacsak nem otthoni zabhegyezésben vállalkozik - a költségeit is add hozzá. Meg minden mást amit te le tudsz írni / ki tudsz használni. Családi adókedvezménytől SZÉP kártyán át céges telefontól cégautóig és nem sorolom.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
MC12
6 499
Technikailag ebben az országban igen kevesen nem lógnak a ner valamely csecsén 😊Attól még a NER csöcsén lógnak 😊Az megvan, hogy ezek mezei fejlesztők,tanácsadók, architektek meg ilyesmi? Tehát akik megcsinálják a dolgokat. Akik miatt működik még néhány alrendszer. Ráadásul a 99,9%-a ellenzéki 😊 de legközelebb elmondom nekik, hogy ők nem piacról elő - piac Magyarországon lol téged megsütött a nap - hanem ner-csöcsről lógók.Imádom, hogy milyen környezetben vannak ösmerőseid. 😀 T-systems, LOL. A #1 IT-s csöcsönlógó NER hízódiszínó. 😀Akkor ezt meséld el a t-systembe bedolgozó fejlesztők, hát minimum százainak, az állami háttérintézményekben szabadúszó it-fejlesztőknek (ők sincsenek kevesen), a kis millió pesti it-tanácsadásra és it-tanácsadó-közvetítésre szakosodott Kft. tulajdonosnak, akik twitteren tombolnak 😊 biztos ők is azért anyázzák a kormányt mert nem használták ki a Katát khm. “Kreatívan”. És ezek csak azok akikről én tudok.Egyetlen általam ismert it-s sem számláz magánszemélynek - sajnos ismerek párat - és a legtöbb bújtatott foglalkoztatásra használta a Katát, szerintem ebben a szektorban volt a legnagyobb az ezzel való visszaélés, olyan céghálók vannak keresztbe - kasul a Kata miatt, hogy csak néztem, nem is értem egyáltalán hogy merült fel nálad az it-s mint aki hasonló a taxishoz.MC12Én IT-ben dolgozom, sokat láttam már, de KATA-val trükközést nem. Hosszú ideje nem láttam bújtatott foglalkoztatást, mert minek. Olyan emberhiány van, hogy örülünk, ha full állásba hajlandó valaki elvállalni a munkát.
Aminek viszont keresztbe tesz, az a rengeteg szabadúszó egyéni vállalkozó kis IT-s. Rendszergazda / rendszer felügyelet heti 1-2 órában kisebb cégeknél itt meg ott, weblap fejlesztés ugyanazoknak, mini raktári, készlet, büfé programok és hasonlók. Unokaöcsém egy hónapja végzet IT-sként, és éppen azon vacilláltunk, hogy kiváltjuk neki a KATA-t, mert zsákszámra tudok neki ilyen pici ügyfeleket küldeni, akik nekünk már picik, nem éri meg velük foglalkozni. Viszont tanulásnak jó, önállóan dolgozik, nincs főnöke, kiválaszthatja a platformot amiben dolgozik, stb. Friss diplomásként normális fejlesztői állást nem nagyon kap, az első 1-2 évét elb*szná arra, hogy csicskáztatják és közben semmit nem tanul. Hát úgy látszik marad az, hogy jön hozzám csicskának. 😀
Egyébként a szellemi szabadfoglalkozásúakkal - szenész, humorista, ilyen-olyan előadó, író, festő és társai - mi lesz? Eddig gondolom ha elment banyapusztára haknizni egyet, akkor a helyi kultúrház szervezte és fizette. Most majd kibéreli a termet és beáll jegyet szedni? 😊
peterk2005 udvari bolond
Hát a t-systemnek bedolgozó ismerősöm felesége, anyja és ő is katás, egyrészt hogy ki tudják maxolni a pénzt - másrészt mert másképpen nem akarták alkalmazni. Mindekinek jobban megérte. 😊
A nekünk bedolgozó it cegben 30 fejlesztő van - mindneki katás. De ki látott már ilyet.
MC12
Én a piacról beszéltem, nem a csöcsről. 😊 A csöcsnél nem mindegy, hogy KATA-val lopja a pénzt, vagy nokia-s dobozokban lapátol, vagy kamu továbbképzéseket tart csilliárdokért, vagy meglopja a BKV-t? 😊
peterk2005 udvari bolond
Valahol egészen szórakoztató, hogy te aki elvileg az ellenzéki vagy itt, és masszívan több kulcsos adózás párti, valahogy itt nem zavar, hogy a havi másfél millió kereső fejlesztő meg a havi 350et számlázó gitár-tanár is ugyannnyit adózott, sőt most síkra szállsz, hogy micsoda dolog ennek az eltörlése 😊 pedig ha volt elképesztően igazságtalan adózási forma akkor a kata az az volt.
(Egyébként a nekünk dolgozo cég is - a te értelmezésed szerinti - piaci cég, de nekik is szólok, hogy rosszul tudták)
MC12
Lúdas Solymi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 103
Attól még a NER csöcsén lógnak 😊Az megvan, hogy ezek mezei fejlesztők,tanácsadók, architektek meg ilyesmi? Tehát akik megcsinálják a dolgokat. Akik miatt működik még néhány alrendszer. Ráadásul a 99,9%-a ellenzéki 😊 de legközelebb elmondom nekik, hogy ők nem piacról elő - piac Magyarországon lol téged megsütött a nap - hanem ner-csöcsről lógók.Imádom, hogy milyen környezetben vannak ösmerőseid. 😀 T-systems, LOL. A #1 IT-s csöcsönlógó NER hízódiszínó. 😀Akkor ezt meséld el a t-systembe bedolgozó fejlesztők, hát minimum százainak, az állami háttérintézményekben szabadúszó it-fejlesztőknek (ők sincsenek kevesen), a kis millió pesti it-tanácsadásra és it-tanácsadó-közvetítésre szakosodott Kft. tulajdonosnak, akik twitteren tombolnak 😊 biztos ők is azért anyázzák a kormányt mert nem használták ki a Katát khm. “Kreatívan”. És ezek csak azok akikről én tudok.Egyetlen általam ismert it-s sem számláz magánszemélynek - sajnos ismerek párat - és a legtöbb bújtatott foglalkoztatásra használta a Katát, szerintem ebben a szektorban volt a legnagyobb az ezzel való visszaélés, olyan céghálók vannak keresztbe - kasul a Kata miatt, hogy csak néztem, nem is értem egyáltalán hogy merült fel nálad az it-s mint aki hasonló a taxishoz.MC12Én IT-ben dolgozom, sokat láttam már, de KATA-val trükközést nem. Hosszú ideje nem láttam bújtatott foglalkoztatást, mert minek. Olyan emberhiány van, hogy örülünk, ha full állásba hajlandó valaki elvállalni a munkát.
peterk2005 udvari bolond
MC12
peterk2005 udvari bolond
MC12
több mint 2 éve
MC12
6 499
Az megvan, hogy ezek mezei fejlesztők,tanácsadók, architektek meg ilyesmi? Tehát akik megcsinálják a dolgokat. Akik miatt működik még néhány alrendszer. Ráadásul a 99,9%-a ellenzéki 😊 de legközelebb elmondom nekik, hogy ők nem piacról elő - piac Magyarországon lol téged megsütött a nap - hanem ner-csöcsről lógók.Imádom, hogy milyen környezetben vannak ösmerőseid. 😀 T-systems, LOL. A #1 IT-s csöcsönlógó NER hízódiszínó. 😀Akkor ezt meséld el a t-systembe bedolgozó fejlesztők, hát minimum százainak, az állami háttérintézményekben szabadúszó it-fejlesztőknek (ők sincsenek kevesen), a kis millió pesti it-tanácsadásra és it-tanácsadó-közvetítésre szakosodott Kft. tulajdonosnak, akik twitteren tombolnak 😊 biztos ők is azért anyázzák a kormányt mert nem használták ki a Katát khm. “Kreatívan”. És ezek csak azok akikről én tudok.Egyetlen általam ismert it-s sem számláz magánszemélynek - sajnos ismerek párat - és a legtöbb bújtatott foglalkoztatásra használta a Katát, szerintem ebben a szektorban volt a legnagyobb az ezzel való visszaélés, olyan céghálók vannak keresztbe - kasul a Kata miatt, hogy csak néztem, nem is értem egyáltalán hogy merült fel nálad az it-s mint aki hasonló a taxishoz.MC12Én IT-ben dolgozom, sokat láttam már, de KATA-val trükközést nem. Hosszú ideje nem láttam bújtatott foglalkoztatást, mert minek. Olyan emberhiány van, hogy örülünk, ha full állásba hajlandó valaki elvállalni a munkát.
peterk2005 udvari bolond
MC12
peterk2005 udvari bolond
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Így. Ráadásul korlátlan felelősségel is simán eltűnnek.Piactorzítóan alacsony volt az adójuk. Könyvelőként annyira vállalták a felelősséget a munkájukért, hogy mertek egy korlátlan felelősségű vállalkozási formát választani.Na, ez egy fokkal se volt szebb az 50 ezerből is meg lehet élni-nél...konyvelok is szivjak aki csak cegenek dolgozik?igen, de aki belefér könyvelőként a KATA-ba az meg is érdemli.
YoungZeeZee
Gyurma Pappa
peterk2005 udvari bolond
Tessék annyit adózni, mint én. Nekem a havi 500 ezres nyereséghez kell egy milla bevétel, neki meg vagy 600 000. Ez hol korrekt?
Szokol
több mint 2 éve
Most őszintén, miért? Az összes ismerős könyvelő telirakja a másodállású KATA-t júliusra, akinek meg annyira kevés ügyfele van, hogy ez nem sikerül, inkább menjen el alkalmazásba. Nettó 700-ak repkednek Bp-en, 0 kockázattal. Ha valakinek gond ma könyvelőként hogy megszűnik a KATA, az tényleg megérdemli.Na, ez egy fokkal se volt szebb az 50 ezerből is meg lehet élni-nél...konyvelok is szivjak aki csak cegenek dolgozik?igen, de aki belefér könyvelőként a KATA-ba az meg is érdemli.
YoungZeeZee
Gyurma Pappa
peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
Piactorzítóan alacsony volt az adójuk. Könyvelőként annyira vállalták a felelősséget a munkájukért, hogy mertek egy korlátlan felelősségű vállalkozási formát választani.Na, ez egy fokkal se volt szebb az 50 ezerből is meg lehet élni-nél...konyvelok is szivjak aki csak cegenek dolgozik?igen, de aki belefér könyvelőként a KATA-ba az meg is érdemli.
YoungZeeZee
Gyurma Pappa
peterk2005 udvari bolond
Tessék annyit adózni, mint én. Nekem a havi 500 ezres nyereséghez kell egy milla bevétel, neki meg vagy 600 000. Ez hol korrekt?
több mint 2 éve
A KATA-val egy baj volt, hogy létezett. Ha rajtam múlt volna, meg is szüntetem.Ha már megmaradt, akkor viszont nem így nyúltam volna hozzá:
- gáz, hogy csak főállásban lehet,
- gáz, hogy kizárták a nyugdíjasokat,
- emeltem volna a mértékét, akár duplára is,
- egyes tevékenységi körökre hagytam volna meg.
- időkorláttal hagytam volna meg, időarányosan növekvő adóteherrel.
Építési "vállalkozók" szevasztok.
Viszont orvosi ügyeletet ki oldja majd meg?
több mint 2 éve
Na, ez egy fokkal se volt szebb az 50 ezerből is meg lehet élni-nél...konyvelok is szivjak aki csak cegenek dolgozik?igen, de aki belefér könyvelőként a KATA-ba az meg is érdemli.
YoungZeeZee
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
Imádom, hogy milyen környezetben vannak ösmerőseid. 😀 T-systems, LOL. A #1 IT-s csöcsönlógó NER hízódiszínó. 😀Akkor ezt meséld el a t-systembe bedolgozó fejlesztők, hát minimum százainak, az állami háttérintézményekben szabadúszó it-fejlesztőknek (ők sincsenek kevesen), a kis millió pesti it-tanácsadásra és it-tanácsadó-közvetítésre szakosodott Kft. tulajdonosnak, akik twitteren tombolnak 😊 biztos ők is azért anyázzák a kormányt mert nem használták ki a Katát khm. “Kreatívan”. És ezek csak azok akikről én tudok.Egyetlen általam ismert it-s sem számláz magánszemélynek - sajnos ismerek párat - és a legtöbb bújtatott foglalkoztatásra használta a Katát, szerintem ebben a szektorban volt a legnagyobb az ezzel való visszaélés, olyan céghálók vannak keresztbe - kasul a Kata miatt, hogy csak néztem, nem is értem egyáltalán hogy merült fel nálad az it-s mint aki hasonló a taxishoz.MC12Én IT-ben dolgozom, sokat láttam már, de KATA-val trükközést nem. Hosszú ideje nem láttam bújtatott foglalkoztatást, mert minek. Olyan emberhiány van, hogy örülünk, ha full állásba hajlandó valaki elvállalni a munkát.
peterk2005 udvari bolond
MC12
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond